Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania_czubajka wrote:https://ibb.co/w6K01yT
Dzień dobry, jestem już po
Chyba wszystko w porządku, lekarz raczej małomówny, powiedział tylko oo zobaczcie państwo jaki ładny nosek i tak więcej nic nie mówił. Z tego noska to wywnioskowałam, że kość nosowa jest ,to chyba się trzeba cieszyć. Ale żadnych konkretów. Powiedział że wyniki z USG i wynik z krwi wysla poczta i czekać. Ale chyba jak nie mówił nic złego to jest oksłuchaliśmy serduszka ❤️
Zapytał czy chcemy wiedzieć płeć, odpowiedzieliśmy że jeśli powie to tak. Powiedział: chyba dziewczynka.. ale zaraz przełożył głowice jakoś inaczej i mówi : a może bardziej chłopak? I tak mówi: jakbym miał obstawiać to bardziej chłopak ale dużych pieniędzy na to nie dam
Aa no i całe USG przez brzuch
Mąż był ze mną, potem poleciał do pracy a ja zaszłam jeszcze do poprzedniej pracy na plotkichyba jest okej, jestem spokojniejsza. Przez chwilę
https://zapodaj.net/b37782d3ebf0e.jpg.html -
Nadzieja97 wrote:A ja znów z pytaniem to doświadczonych koleżanek, a mianowicie kiedy Was przestały pobolewa brzuchy po teście. Mnie tydzień pobolewał i teraz od paru dni spokój, jedynie piersi wrażliwe. Zaczynam się martwić czy to normalne bo w 1 ciąży chyba mnie dłużej bolał
-
Nadzieja mnie pobolewa brzuch nadal. Obecnie najbardziej upierdliwie ciągnie w pachwinach. Wszystko się rozciąga więc troszkę to się odczuwa
niepokoić powinien naprawdę mocny ból
-
Sara30 wrote:Nadzieja mnie pobolewa brzuch nadal. Obecnie najbardziej upierdliwie ciągnie w pachwinach. Wszystko się rozciąga więc troszkę to się odczuwa
niepokoić powinien naprawdę mocny ból
-
Nadzieja97 wrote:Właśnie jak mam takie schizy że skoro brzuch mnie już nie boli to się nic nie rozciąga i nie rośnie
Ale nikt nie mówił, że ma boleć 24 na dobę -
Sara30 wrote:Ale nikt nie mówił, że ma boleć 24 na dobę
[/QUOTE
Niby to wszystko wiem, ale schizy są 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 13:02
-
Nadzieja97 wrote:Sara30 wrote:Ale nikt nie mówił, że ma boleć 24 na dobę
[/QUOTE
Niby to wszystko wiem, ale schizy są 😂
Jeżeli mnie nie boli to mam też schizować? No nie, każda ciąża jest inna.
Kolejny raz sie upewniam w tym ze forum ryje banie na punkcie poronień. -
Meeg wrote:Jeżeli mnie nie boli to mam też schizować? No nie, każda ciąża jest inna.
Kolejny raz sie upewniam w tym ze forum ryje banie na punkcie poronień.
Niestety prawda, w 1 ciąży nawet nie wiedziałam że jest tyle poronień, strat itd i żyłam spokojniej trochę. Np byłam na 1 wizycie zaraz po teście bo nie wiedziałam że trzeba pozniej, lekarz mówił że jeszcze nic nie widać ale że mój organizm widać że się ,,przygotowuje" i żebym przyszła za 2 tygodnie a przy okazji zrobiła badania ciążowe (bety i proga nie ) i żyłam te 2 tyg ze świadomością że musi być dobrze i tak było.
Ja wiem że jest wiele smutnych historii i wiele niektóre z Was przeszłyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 13:19
Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Jeżeli mnie nie boli to mam też schizować? No nie, każda ciąża jest inna.
Kolejny raz sie upewniam w tym ze forum ryje banie na punkcie poronień.
Jedyne co to nie kupuje jeszcze nic dla dziecka aczkolwiek nie ukrywam że już mnie korci i rozglądam się za mebelkami wózkiem i fotelikiem
Kochane straty się zdarzają u mnie w najbliższej rodzinie jedna siostra pierwsza ciążę poroniła, drugiej syn ma fenyloketonurie, o czym dowiedzieliśmy się zaraz po urodzeniu a trzeciej córka zmarła na sepsę w wieku 9 miesięcy. Martwić o nasze dzieci będziemy się już zawsze ale nie dajmy się zwariowaćSara30, Meeg lubią tę wiadomość
-
Maiora popieram. Trzeba mieć świadomość, że takie rzeczy się zdarzają ale nie warto odbierać sobie radości ciągłym lękiem
Ja myślałam, że tylko ja walnięta wózki oglądam. Im dłużej oglądam, tym bardziej skłaniam się by kupić taki sam jak miała Tola. Przerobiłam w życiu mnóstwo wózków i ten zdecydowanie był moim ulubionymMaiora lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Maiora popieram. Trzeba mieć świadomość, że takie rzeczy się zdarzają ale nie warto odbierać sobie radości ciągłym lękiem
Ja myślałam, że tylko ja walnięta wózki oglądam. Im dłużej oglądam, tym bardziej skłaniam się by kupić taki sam jak miała Tola. Przerobiłam w życiu mnóstwo wózków i ten zdecydowanie był moim ulubionym
Ja jeszcze nie oglądam ale głównie dlatego że jestem przerażona ile te rzeczy dziciowe kosztują 🙈😱 -
Meeg wrote:Ja jeszcze nie oglądam ale głównie dlatego że jestem przerażona ile te rzeczy dziciowe kosztują 🙈😱
Ja bardzo dużo rzeczy będę szukała używanychbardzo lubię wyhaczać perełki
Też trochę inaczej do tego podchodzę bo wiem, co mi się przyda a co nie, co jest dla mnie musthave a co będzie zbędne
I przede wszystkim zamierzam zacząć kupować po prenatalnych, wtedy budżet nie odczuje tak nagłego ogromnego wydatkuMeeg lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Maiora popieram. Trzeba mieć świadomość, że takie rzeczy się zdarzają ale nie warto odbierać sobie radości ciągłym lękiem
Ja myślałam, że tylko ja walnięta wózki oglądam. Im dłużej oglądam, tym bardziej skłaniam się by kupić taki sam jak miała Tola. Przerobiłam w życiu mnóstwo wózków i ten zdecydowanie był moim ulubionym -
Sara30 wrote:Ja bardzo dużo rzeczy będę szukała używanych
bardzo lubię wyhaczać perełki
Też trochę inaczej do tego podchodzę bo wiem, co mi się przyda a co nie, co jest dla mnie musthave a co będzie zbędne
I przede wszystkim zamierzam zacząć kupować po prenatalnych, wtedy budżet nie odczuje tak nagłego ogromnego wydatku -
Maiora wrote:A jaki miałaś? Mi się zaczął podobać Adamex Porto
Ogólnie jeśli mogę podpowiedzieć, to bardziej zwracajcie uwagę na spacerówki. Gondoli używa się stosunkowo krótko
A prawda (niestety) jest taka, że większość wózków 2w1 ma strasznie niepraktyczne spacerówki, które potem będziemy wymieniać bo są ciężkie i składają się osobno, a nie ze stelażem
Ja miałam wózek Adamex, britax,2 babyjoggery, x Lander, easy go
I 1 miejsce zajmuje x Lander, potem babyjoggery.
-
Sara30 wrote:Ja bardzo dużo rzeczy będę szukała używanych
bardzo lubię wyhaczać perełki
I przede wszystkim zamierzam zacząć kupować po prenatalnych, wtedy budżet nie odczuje tak nagłego ogromnego wydatku
Ja dla córki też kupiłam parę rzeczy używanych np dostawke do łóżka:) -
Sara30 wrote:X-lander x-pulse
Ogólnie jeśli mogę podpowiedzieć, to bardziej zwracajcie uwagę na spacerówki. Gondoli używa się stosunkowo krótko
A prawda (niestety) jest taka, że większość wózków 2w1 ma strasznie niepraktyczne spacerówki, które potem będziemy wymieniać bo są ciężkie i składają się osobno, a nie ze stelażem
Ja miałam wózek Adamex, britax,2 babyjoggery, x Lander, easy go
I 1 miejsce zajmuje x Lander, potem babyjoggery.spojrze na tego xlandera
-
Mi też spodobał się xlander ale ten x move, my mamy w planach wózek zostawiać w ... nazwijmy to gankiem... wiec ciężar i składanie jest na drugim miejscu, najważniejsze żeby miał fajne koła do jeżdżenia w terenie. Ale okazuje się też że mamy dostęp do wózków z maxi cosi w dobrych cenach tyle ze nikt z rodziny ani z najomyvh takiego nie miał więc narazie się nie napalam.
Chciałabym też dostawkę do łóżka ale taką na kółkach żebym mogła sobie np do salonu przejechać, tego co wiem to mój brat taką miał u nich się nie sprawdziło bo sypialnia była na piętrze a kuchnia i salon na dole, jak się jej nie pozbyki to napewno się dogadamy 😊
Próbowałam dzisiaj ogarnąć zdalną od jutra ale narazie nic nie wiadomo, dodzwoniłam się dopiero po 14 do kierowniczki a pracuje do 15, niby napisałam maila z wnioskiem, okaże się jutro rano, jeśli nie to będę dzwonić do mojego doktorka z pytaniem czy może mi wystawić L4 jednak🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
X-lander x mogę to taki wózek bardziej terenowy. X cite to typowy mieszczuch
a x pulse jest taki po środku. Ale maxi Cosi też robią świetne wózki