Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania_czubajka wrote:No ja ogólnie wszystko rozumiem, że to, że ją to spotkało to nie znaczy, że spotka mnie. Że się nie można porównywać, że niestety takie historie się zdarzają, że nie powinnam się stresować.. wiem to ogólnie wszystko. Jednak to taka sprawa, która tkwi w mózgu jak cierń.
Mam nadzieję że uda Ci się pokonać czarne myśli ❤️ -
agentka93 wrote:A w ogóle jak się czujecie dziewczyny? Jak Wasze objawy? Czuć już schyłek I trymestru?
ogólnie czuję się spoko
ten urlop chyba pomaga
A ty jak się czujesz? -
Dziś nadzwyczaj dobrze 🙈 Ostatnich kilka dni codziennie rano mega mdłości, a dziś było spoko. Tak samo brzuch mnie kłuł prawie 1,5 tyg a dziś spokój.
Już sobie zaczęłam mówić, że chyba coś nie tak, ale rozum podpowiada, że objawy i ich zanik świadczą o wszystkim i o niczym.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:A w ogóle jak się czujecie dziewczyny? Jak Wasze objawy? Czuć już schyłek I trymestru?
U mnie zostało jeszcze trochę zmęczenia i senności ale to już zdecydowanie nie to, co było miesiąc temu
Mdłości, ból piersi minął.
Jedynie z nowości, to czasem robi mi się słabo i mam zawroty głowy. Ale za to winie obniżone ciśnienie przez progesteron.
Maiora pracy jest ogrom i czasem mam ochotę rzucić tam granatem 😂 ale ja lubię te moje ogródki a jeszcze bardziej, te dziką satysfakcję gdy widzę, jak wszystko jest wypielęgnowane i rośnieMaiora lubi tę wiadomość
-
agentka93 wrote:Dziś nadzwyczaj dobrze 🙈 Ostatnich kilka dni codziennie rano mega mdłości, a dziś było spoko. Tak samo brzuch mnie kłuł prawie 1,5 tyg a dziś spokój.
Już sobie zaczęłam mówić, że chyba coś nie tak, ale rozum podpowiada, że objawy i ich zanik świadczą o wszystkim i o niczym.
Im bliżej 2 trymestru tym objawy będą słabsze
To zupełnie normalne. Po prostu wchodzimy w ten najprzyjemniejszy etap ciąży -
Maiora wrote:Ja bym chciała już zobaczyć jakieś zaokrąglenie brzuszka 😂 bo na razie to widzę tylko mój tłuszcz 😂
Ja się już zaokrąglam 🤐
Ale raz, że nie należę do szczuplaczkow a dwa, to już kolejna ciąża więc mięśnie i macica są podatne na rozciąganie.
Podejrzewam, że jeszcze 2-3 tygodnie i ciąży nie ukryje 🤐
-
Ja przytyłam już prawie kilogram 😅 Zakładam, że to głównie woda, bo zwłaszcza biust mam większy niż wcześniej. Po prenatalnych zainwestuje w nowe staniki „w nagrodę” :p Ale ja to jestem raczej taka uniwersalna, ani chuda ani większa. 55/56 kg przed ciąża miałam przy wzroście trochę ponad 1,60. Ale lubię jeść także jestem ciekawa, jak to moje tycie będzie wyglądało.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
U mnie w tej chwili -2 kg.
Ale nie zakładam nic 🤐
W ciąży z Emmą przytyłam 22 kg. Z Emilem +4 kg. A z Tolką 🙈 idąc do porodu ważyłam 8 kg mniej niż zachodząc w ciążę.
Ale to sprawka tylko i wyłącznie intensywnego trybu życia
-
Ja jestem +0,5 kg i uważam,że większość tego poszła w cycki 🤣 wypływają ze stanika, ale liczę, że może z okazji dnia kobiet jakąś promka się trafi i planuje wtedy kupić nowy. Jeden, bo może to nie być ostatni ciążowy jaki mi będzie potrzebny
Sara, piękna na chusta, ale musisz mieć cierpliwość
Bezimienna, łzy mi leciały jak to czytałam 😥 bardzo ważne,że masz oparcie w mężu ♥️
My teraz mieszkamy dosłownie w centrum miasta i bardzo mnie już irytują dźwięki tego rejonu... ale czekamy na nasze mieszkanie z ogródkiem na uboczu miastazdecydowanie wolę dźwięk koguta o poranku niż śmieciarki (właśnie teraz) lub maszyny do czyszczenia ulic (ok. 23)... na HO czasem trzeba zamykać okna na czas calla 🫠 dzisiaj w pracy zjem tort snickers, bo znajomy miał urodziny w piątek (miałam wolne) I poprosiłam,żeby mi zamroził kawałek 🤣😍
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa wrote:Ja jestem +0,5 kg i uważam,że większość tego poszła w cycki 🤣 wypływają ze stanika, ale liczę, że może z okazji dnia kobiet jakąś promka się trafi i planuje wtedy kupić nowy. Jeden, bo może to nie być ostatni ciążowy jaki mi będzie potrzebny
Sara, piękna na chusta, ale musisz mieć cierpliwość
Bezimienna, łzy mi leciały jak to czytałam 😥 bardzo ważne,że masz oparcie w mężu ♥️
My teraz mieszkamy dosłownie w centrum miasta i bardzo mnie już irytują dźwięki tego rejonu... ale czekamy na nasze mieszkanie z ogródkiem na uboczu miastazdecydowanie wolę dźwięk koguta o poranku niż śmieciarki (właśnie teraz) lub maszyny do czyszczenia ulic (ok. 23)... na HO czasem trzeba zamykać okna na czas calla 🫠 dzisiaj w pracy zjem tort snickers, bo znajomy miał urodziny w piątek (miałam wolne) I poprosiłam,żeby mi zamroził kawałek 🤣😍
Cierpliwość? W końcu mam 4te dziecko w drodze. Jestem mistrzem cierpliwości c'mon! 😂😂😂
Kania kciukamy za wizytę i czekamy na wieści ❤️
-
Ja nawet nie wiem czy jest coś na plusie bierze ile 🙈 czuje, że możliwe, że tak, ale sama nie mam wagi, u lekarza nie ważą i w sumie mi z tym dobrze 😁 znam jedynie wagę wyjściową, bo z ciekawości ważyłam się u teściowej i pewnie za jakiś czas zweryfikuje co tam się wydarzyło 😁
Bezimienna, jesteś bardzo silna w tej całej sytuacji ❤
My mieszkamy w mieście, ale mniejszym niż też nie w samym centrum, więc okolica spokojna, bardzo blisko rzeka idelna na spacery 😁 chociaż ja to jestem mieszczuch i gdyby nie mąż to z pewnością mieszkała bym gdzie indziej 😅
Kania, powodzenia! Czekamy na info 🍀❤
Mam nadzieję, że nie stresujesz sie tak jak ja - mi się dzisiaj aż śniły prenatalne 🙉 i to było tak realne, że nawet dr była ta do której idziemy, mimo, że to pierwsza wizyta u niej 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 07:29
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Ja to pomimo tego,że nie wymiotuje ani nic mam -1kg na koncie.
Stresuje się ogromnie, w nocy spałam takim przerywanym snem, śniły mi się chyba jakieś głupoty,że nie zdążyłam na to badanie w ogóle. Trzymajcie kciuki bardzo mocno. -
Kania_czubajka wrote:Ja to pomimo tego,że nie wymiotuje ani nic mam -1kg na koncie.
Stresuje się ogromnie, w nocy spałam takim przerywanym snem, śniły mi się chyba jakieś głupoty,że nie zdążyłam na to badanie w ogóle. Trzymajcie kciuki bardzo mocno. -
Kania, trzymam kciuki bardzo mocno! 🍀
Ja jestem raczej kluseczką bo 60 kg na 167 wzrostu i na razie waga stoi. Myślałam że schudnę chociaż cokolwiek, bo przez mdłości jadłam codziennie tylko jedną kanapkę i rosół i już nic więcej nie wchodziło.
Teraz mdłości ustały zupełnie, jem już normalnie i ciekawe czy zacznie się tycie 🤔 ale na pewno nie jem więcej niż wcześniej 🙂
Objawów nie mam już żadnych, zostały tylko głupie sny, ale energia i apetyt wróciłyOgoorkowa lubi tę wiadomość
-
Kania, kciuki zaciśnięte bardzo mocno!
Ja sama wpadam w panikę. W piątek prenatalne, a walczę ze sobą aby nie zapisać się na USG w międzyczasie. Mam złe przeczucia i nie potrafię racjonalnie myśleć🥺. -
Ancalime wrote:Kania, kciuki zaciśnięte bardzo mocno!
Ja sama wpadam w panikę. W piątek prenatalne, a walczę ze sobą aby nie zapisać się na USG w międzyczasie. Mam złe przeczucia i nie potrafię racjonalnie myśleć🥺.
Ancalime, a co się dzieje? 🙁 Jeśli Cię to uspokoi to pewnie że się zapisz! -
Kania_czubajka wrote:Ja to pomimo tego,że nie wymiotuje ani nic mam -1kg na koncie.
Stresuje się ogromnie, w nocy spałam takim przerywanym snem, śniły mi się chyba jakieś głupoty,że nie zdążyłam na to badanie w ogóle. Trzymajcie kciuki bardzo mocno.
Kania trzymamy, wszystko będzie ok 😘 -
Meeg co u Ciebie? Mało Cię tu...
Ancalime jeśli masz się stresować to idźale napewno wszystko jest ok ❤️
Kania trzymam kciuki mocno 🤞
My jedziemy oglądać auto