X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Spróbuj do Palacza. Jego z czystym sumieniem polecam.

Edit; w Lublinie Palacz przyjmuje w przychodni na Kapucyńskiej. To praktycznie na przeciwko placu Litewskiego.
    Opinie w necie ma rewelacyjne i ja też go polecam :)

A on gdzieś w lbn w szpitalu przyjmuje w razie w?

O ❤️
    Z ❤️
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze kciuki. ❤️ Aż się wzruszyłam. Powiem Wam, że nie spodziewałam się takiej reakcji otoczenia. Bałam się złych komentarzy, a zupełnie się zaskoczyłam. Okazuje się, że otaczam się bardzo dobrymi ludźmi.

A poza tym niesamowita mnie bierze kur... Że dziewczyny nie dostają należytej pomocy psychologicznej po stracie. Tak mnie przepełnia złość, że jest to silniejsze niż mój smutek.

Działam i się nie poddaje. Czekam na regenerację ciała, o dziwo zdziwiłam się ile moje ciało zebrało wody w tym czasie, może te badania ANA faktycznie dadzą dużo odpowiedzi. Objawy minęły, ale nie mam zamiaru biegać na betę, chyba że lekarz mi będzie kazał. To co innego.
    W szpitalu miałam super opiekę, ale nie każdemu się tak udało w tym samym szpitalu. Są rzeczy, których wolałabym nie słyszeć, bo dostaje siwych włosów od tego. Wrócę do Was niedługo, na razie mam małe krwawienie, do piątku mam zwolnienie lekarskie, więc regeneracja regeneracja. Myślicie że inozytol jest dobrym pomysłem aby gospodarka hormonalna wróciła do normy? Czy lepiej odpuścić? 😵‍💫

• Maiora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Maiora u mnie dziś tak leniwie, że bardziej się chyba nie da :) Zamówiłam właśnie kebaba mimo ze teoretycznie od kilku dni jestem na cateringu dla kobiet w ciąży 😅
    Apropo- czy trochę coli jest akceptowalne? Mam mega ochotę a się wstrzymuje, bo to straszny szajs.

Sara ale robisz czadowe rzeczy!

Bezimienna wysłałam Ci zaproszenie, bo chyba tylko tak się da na priv? Chętnie Ci wszystko napisze. Podczytywałam na wątkach poronieniowych, co tam u Ciebie. Mam nadzieje, że szybko wrócisz do pełni sił🍀
    Ja pije cole przy ciężkim i tłustym jedzeniu tj. Kebab pizza spaghetti itd inaczej wymiotuję. Tylko normalną cole nie zero z uwagi na to że w zero jest aspartam

agentka93 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A on gdzieś w lbn w szpitalu przyjmuje w razie w?

Pracuje na Jaczewskiego:)

Meggi110818 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Dziękuję za Wasze kciuki. ❤️ Aż się wzruszyłam. Powiem Wam, że nie spodziewałam się takiej reakcji otoczenia. Bałam się złych komentarzy, a zupełnie się zaskoczyłam. Okazuje się, że otaczam się bardzo dobrymi ludźmi.

A poza tym niesamowita mnie bierze kur... Że dziewczyny nie dostają należytej pomocy psychologicznej po stracie. Tak mnie przepełnia złość, że jest to silniejsze niż mój smutek.

Działam i się nie poddaje. Czekam na regenerację ciała, o dziwo zdziwiłam się ile moje ciało zebrało wody w tym czasie, może te badania ANA faktycznie dadzą dużo odpowiedzi. Objawy minęły, ale nie mam zamiaru biegać na betę, chyba że lekarz mi będzie kazał. To co innego.
    W szpitalu miałam super opiekę, ale nie każdemu się tak udało w tym samym szpitalu. Są rzeczy, których wolałabym nie słyszeć, bo dostaje siwych włosów od tego. Wrócę do Was niedługo, na razie mam małe krwawienie, do piątku mam zwolnienie lekarskie, więc regeneracja regeneracja. Myślicie że inozytol jest dobrym pomysłem aby gospodarka hormonalna wróciła do normy? Czy lepiej odpuścić? 😵‍💫
    Trzymaj się słońce ❤️ pamiętaj że w razie potrzeby jesteśmy ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka zaakceptowałam. Z góry dziękuję. ☺️

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Ja całe życie mieszkałam poza miastem. Trochę ponad rok temu kupiliśmy mieszkanie bo nasz poprzedni dom zalała powódź i niestety nie mogliśmy już tam mieszkać.. Po tym wszystkim stwierdzam że to jest moje miejsce i nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Mieszkam w centrum miasta, wszędzie blisko i co dla mnie najważniejsze nie muszę się martwić o palenie w piecu. Przy moim trybie życia często zdarzało się że późno wróciłam z pracy i nie zdążyłam napalić a potem spałam w 15 stopniach 🤦

To ja odwrotnie :) nienawidzę zgiełku miasta, korków, hałasu :) od 18 r.z mieszkałam w dużym mieście a 5 lat temu przeprowadziłam się na wieś 😬 mam swoje warzywa, kwiaty, sad. Latem co prawda muszę kosić trawnik 6 godzin ale potem siadam na tarasie i odpoczywam, nikt mi nie zagląda, mogę robić co chce :)
    Lubię ten spokój i klimat :) mój mąż 30 lat mieszkał w centrum miasta i nie wiedziałam jak się odnajdzie w takim wiejskim livie ale szybko okazało się, że tak jak ja, lubi to :)
    Jedyny minus taki, że aby wszystko dookoła wyglądało jak należy, potrzebny jest ogrom pracy.
    Sytuacji z powodzią szczerze współczuję :(

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja coli nie piłam wieki a wczoraj tak mnie naszło, że wypiłam całą butelkę. Myślę, że nie ma co popadać ze skrajności w skrajność i jeśli masz ochotę, to na zdrowie :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Trzymaj się słońce ❤️ pamiętaj że w razie potrzeby jesteśmy ❤️
    Dziękuję ❤️. Z myślami jestem z Wami, ale nie dojrzałam do tego etapu, aby patrzeć na Wasze zdjęcia z USG. na ten etap przyjdzie czas, ale to jeszcze nie teraz. ❤️ Najpierw najważniejsze zadanie dla mnie, powrót do życia w społeczeństwie, bo czuję, że wyjście na zakupy może być dla mnie wyzwaniem. Ale cóż, praca sama do mnie nie przyjdzie. 😆 Więc będę musiała w końcu wyjść z dziupli i spod kocyka.

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna byłaś na Polnej? Ja jakkolwiek to głupio nie brzmi w kontekście sytuacji, to dobrze wspominam swój pobyt tam. Co prawda wszystko na maxa długo trwało, ale położne były bardzo pomocne i trafiłam na empatycznych lekarzy.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    To ja odwrotnie :) nienawidzę zgiełku miasta, korków, hałasu :) od 18 r.z mieszkałam w dużym mieście a 5 lat temu przeprowadziłam się na wieś 😬 mam swoje warzywa, kwiaty, sad. Latem co prawda muszę kosić trawnik 6 godzin ale potem siadam na tarasie i odpoczywam, nikt mi nie zagląda, mogę robić co chce :)
    Lubię ten spokój i klimat :) mój mąż 30 lat mieszkał w centrum miasta i nie wiedziałam jak się odnajdzie w takim wiejskim livie ale szybko okazało się, że tak jak ja, lubi to :)
    Jedyny minus taki, że aby wszystko dookoła wyglądało jak należy, potrzebny jest ogrom pracy.
    Sytuacji z powodzią szczerze współczuję :(

To prawda mieszkanie w domu to ogrom ciężkiej pracy. Jestem pełna podziwu dla osób którym chce się grzebać w ziemi i trawie 😂 ja należę do tych leniwych 😂 w tym roku mam plan żeby posadzić kwiaty na balkonie i go przygotować na lato 😂 mam nadzieję że podołam bo o ile na co dzień praca i dom nie sprawiają mi problemów i tyle prace ogrodowe to tak średnio moja bajka 😂 najlepiej mi wychodzą jak siedzę u rodziców albo teściów w ogrodzie na leżaku 😂

Edit.
    Ale cóż przecież nie można mieć wszystkiego 😂😂😂😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 18:22

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Bezimienna byłaś na Polnej? Ja jakkolwiek to głupio nie brzmi w kontekście sytuacji, to dobrze wspominam swój pobyt tam. Co prawda wszystko na maxa długo trwało, ale położne były bardzo pomocne i trafiłam na empatycznych lekarzy.
    Tak, byłam na polnej. Na przyjęcie na oddział czekałam ponad 5 godzin. Czekanie na holu wśród ciężarnych było na tyle trudne psychiczne, że potrzebowałam wsparcia psychologicznego. Poza tym... Trafiłam na super lekarzy, pielęgniarki, salowe, położne.
    Po zabiegu, gdy mogliśmy jeść, wjechała pizza przed 1.00. najgorsze było czekanie. W sumie dla mnie najgorsze jest czekanie, teraz też jest najgorsze czekanie, bo chciałabym już działać, ale wizyta u gina za niecałe dwa tygodnie, ale reumatolog w poniedziałek za tydzień. Czekam na wyniki z histopatologiczne i ma badania genetyczne zarodka.
    Żadnej decyzji, która podjęłam, nie zmienilabym. Wiedziałam jakie są ryzyka zabiegu, ale psychika była dla mnie ważniejsza.

Zadawałam im mnóstwo pytań, od tego co mi dają, co robią, czy będzie bolało. Podziwiam cierpliwość, bo w pewnym momencie byłam w takim stanie, że pytania zadawali mi trzykrotnie.
    Dopiero będąc na miejscu dotarło do mnie jak służba zdrowia jest przepełniona i jakie są brali personelu na każdym szczeblu. Nikt nie chciał przedłużać mojej gehenny, ale do zabiegu nie było anestezjologa. Był jeden na cały dzień na cały szpital. Przepełniała mnie gorycz, wręcz byłam zła, że mnie zlewają. A nie zlewali bo przychodzili do mnie i mówili jaka jest sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 18:30

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wysłałam wiadomość, nie widzę historii, ale mam nadzieje, że dotarła.
    Tak, to przyjęcie na oddział to długo trwa, bo tam jest mnóstwo babeczek zwłaszcza od rana.
    Na razie dojdź do siebie po wszystkim, bo większość badań i tak trzeba chwile odczekać, aby były miarodajne. Trzymam mocno kciuki! Za powrot do społeczeństwa też, ja się też izolowałam początkowo, ale z dnia na dzień było lepiej.

A apropo tego oczekiwania- u mnie czekałam do wieczora na czczo i dopiero rano zrobili zabieg. To było rzeczywiście trudne, bo się jest osłabionym bez jedzenia i picia. Ale też bym tego nie zmieniła, nie wyobrażam sobie czekać nie wiadomo ile w domu mimo ze to niby zdrowsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 18:34

Bezimienna lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz Wam dziękuję i uciekam. ❤️ Agentka, wiadomość dotarła. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 18:34

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, ja jeszcze dopowiem, że mi badania sugerowali robić po jednym pełnym cyklu po poronieniu (w sensie beta spadła do 0, obraz USG ok - czekam do pierwszej miesiączki i dopiero w kolejnym cyklu badania), bo hormony mogły być jeszcze rozchwiane i badania zafałszowane.

//Edit, widzę że Agentka dopisała o tym by czekać aby wyniki były miarodajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 18:38

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    To prawda mieszkanie w domu to ogrom ciężkiej pracy. Jestem pełna podziwu dla osób którym chce się grzebać w ziemi i trawie 😂 ja należę do tych leniwych 😂 w tym roku mam plan żeby posadzić kwiaty na balkonie i go przygotować na lato 😂 mam nadzieję że podołam bo o ile na co dzień praca i dom nie sprawiają mi problemów i tyle prace ogrodowe to tak średnio moja bajka 😂 najlepiej mi wychodzą jak siedzę u rodziców albo teściów w ogrodzie na leżaku 😂

Edit.
    Ale cóż przecież nie można mieć wszystkiego 😂😂😂😂😂😂

Ej ale jakby mi ktoś 5 czy 7 lat temu powiedział, że ja dotkne motyki, to bym śmiechem zabiła 😂
    Ja tak naprawdę zaczęłam szydełkować i robić na drutach + w lecie uprawiać ogrody od chwili gdy dowiedzieliśmy się o chorobie Toli. Może to po prostu taka ucieczka dla mnie?
    Nie mam możliwości wyjść sama do kina czy pojeździć na rowerze to znalazłam sobie hobby uszyte na miarę możliwości. Inna sprawa to też to, że ja aby odpocząć psychicznie muszę się mocno zmęczyć fizycznie. Takie 6 h pracy w ogrodzie mi dobrze robi na głowę :) a najlepszym relaksem jest wieczorne podlewanie 😍

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Bezimienna, ja jeszcze dopowiem, że mi badania sugerowali robić po jednym pełnym cyklu po poronieniu (w sensie beta spadła do 0, obraz USG ok - czekam do pierwszej miesiączki i dopiero w kolejnym cyklu badania), bo hormony mogły być jeszcze rozchwiane i badania zafałszowane.

//Edit, widzę że Agentka dopisała o tym by czekać aby wyniki były miarodajne.
    Właśnie taki mam plan, po pierwszej miesiączce. badania hormonalne, tarczycowe (już mam skierowania od mojej Endo), łącznie z rocznym przeglądem ciała w luxie. Jak szaleć to szaleć.

Ja mam jeden duży wielki plus, jestem w stanie zająć w ciążę
    I zaszłam w nią, pół roku po staraniach. I tu jestem dumna z mojego ciała. ☺️

Co ja bym bez Was zrobiła. ❤️

Ancalime lubi tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna nie pomogę w kwestii badań ale całym sercem jestem z Tobą. Nie popędzaj się, przejdź przez to w swoim tempie 😘

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Bezimienna nie pomogę w kwestii badań ale całym sercem jestem z Tobą. Nie popędzaj się, przejdź przez to w swoim tempie 😘
    Pani psycholog na oddziale kazała mi trochę zwolnić. A przede wszystkim mówiła to w kwestii pracy, abym nie uciekała przed emocjami w pracę. Mam do tego tendencje.

Ja jestem bardzo emocjonalna i ogólnie wszystko co najgorsze że mnie zeszło w momencie gdy miałam dobra pomoc. Daje sobie czas. ☺️

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, mi plan pomagał przetrwać. Powodzenia, Kochana 😘

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ