X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzisiejszego tematu, że forum nakręca temat poronień. Wydaje mi się, że to kwestia tego, że jest nas tu sporo, każda ma swoją historie i zwykle mówi o niej, a także o swoich obawach z większą otwartością niż w przypadku rozmów offline ze swoim otoczeniem.
    To może sprawiać, że jest takie wrażenie.
    Pewnie nie każdemu to służy, trudno jednak udawać, że takie problemy nie istnieją. Do tego nasza psychika obecnie jest bardziej rozchwiana i każdy symptom analizujemy milion razy bardziej.

Ancalime, Sara30 lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny, tak naprawdę z określeniem płci w 12-13 TC to 50% zależy od umiejętności gina i sprzętu a kolejne 50% od ustawienia dziecka :)

U mnie Emma do 20 TC nie chciała się wcale pokazać ale za to jej braciszek w 13 TC zaświecil 🥚🥚tak, że położna prychnela śmiechem bo to było pierwsze co się ukazało po przyłożeniu głowicy 😂

Za to u Toli udało się złapać USG idealnie z boku całego dziecka i tak jak wam pokazywałam, NUB był widoczny idealnie i na wizycie od razu go zauważyłam i zapytałam doktora "dziewczynka, prawda?" Co z uśmiechem potwierdził.

Ancalime teraz czas na wybór imienia 😍 macie typy?

Agentka powodzenia na wizycie, napewno będzie wszystko dobrze 😘 powoli wszystkie zbliżamy się do magicznej granicy :)

Pucz kciuki za prenatalne 🤞

Kania jutro musi wrócić petarda bo dzieci zostają w domu, męża nie będzie cały dzień a ja muszę posprzątać dom, zrobić tone prania, ugotować im kilka obiadów, skoczyć do banku i na zakupy a potem pakować się bo w środę rano znów szpital 🙄 także korzystam dziś z odpoczynku bo jutro będzie zapieprz.
    Co do detektora to napewno miło jest posłuchać ❤️ i jeśli masz się codziennie stresować, to pomoże. Ale z drugiej strony, to niemały wydatek a jeszcze chwilka a poczujesz pierwsze ruchy :)
    Choć w 1 ciąży trudno jest je "zdiagnozować" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 19:37

Pucz lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Co do dzisiejszego tematu, że forum nakręca temat poronień. Wydaje mi się, że to kwestia tego, że jest nas tu sporo, każda ma swoją historie i zwykle mówi o niej, a także o swoich obawach z większą otwartością niż w przypadku rozmów offline ze swoim otoczeniem.
    To może sprawiać, że jest takie wrażenie.
    Pewnie nie każdemu to służy, trudno jednak udawać, że takie problemy nie istnieją. Do tego nasza psychika obecnie jest bardziej rozchwiana i każdy symptom analizujemy milion razy bardziej.

O, to to. Ja, mimo że sama się czasem za bardzo stresuje jak czytam nieprzyjemne wiadomości, to i tak doceniam bardzo możliwość czytania z czym się mierzymy tu wszystkie. A chwilę jak dzisiejsza (i wręcz książkowe zdjęcie Kani 😍) pokazują, że tych dobrych chwil na forum jest dużo i są one piękne.

Sara, współczuję. Uczucie stawiania się macicy faktycznie może niepokoić i wskazywac na zbyt duże tempo. Wzięłaś białe, starasz się polegiwać. Dobrze, że mąż wrócił i Cię trochę wesprze. Może zazyj jeszcze magnez?

//Typy mamy, ale każdy swoje 😂. Dyskusje będą się toczyć zażarte, niech no tylko (w końcu) stary wróci.
    Będę chyba jedyną, której partner nie będzie towarzyszył na prenatalnych 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 19:38

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:

Meeg, to brzmi trochę jak ciąża, wiesz 😂? Na co miałaś zachciewajki? Za mną chodzi zapiekanka taka z budy, z pieczarkam 😍.

Ah jakich ja nie mam..nie będę wypisywać bo wszystkiego nie zliczę i weźmiecie mnie za jakiegoś obżarciucha a zazwyczaj wygląda to tak że np ostatnio chodziły za mną gołąbki więc całą sobotę robiłam pasterysowalam słoiki jak dla wojska i co, zjadłam dwa i i dziękuję już nie chce.. dziś miałam ochotę na ciasto czekoladowe więc cyk szybko jakieś na kwestia smaku znalazłem zrobiłam, zjadłam 2 kawałki i potem zwymiotowałam 🤑 no i już nie chce, może jutro wróci ochota 🥲
    Na prawdę mogałabym wymieniać dziesiątki potraw, przekasek itp ale jak przychodzi co do czego to zjem troche i już więcej nie tknę.
    Na szczęście mój stary to taki lodówkowy odkurzacz, co zostaję on wszystko kończy więc przynajmniej się nie stresuje ze jedzenie się zmarnuje 😉
    Mogłabym blog prowadzić z codziennych zachcianek tyle tego jest 🙈

Ancalime lubi tę wiadomość

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,nawet nie miałam świadomości, że to moje zdjęcie takie dobre:)

Lekarz sam kazał mojemu P zrobić zdjęcie telefonem :) te wszystkie zdjęcia co gin cykał przyjdą z wynikiem? Jak myślicie?

Wgl to też zastanawiałam się nad tym, że niektórzy ginekolodzy normalnie prowadzący robią sami te prenatalne USG, mają certyfikaty i sprzęt. A ja jednak czuje się jakoś tak bezpieczniej, jak drugi lekarz zobaczył dziecko, zawsze to druga para oczu.

Meeg, Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    O, to to. Ja, mimo że sama się czasem za bardzo stresuje jak czytam nieprzyjemne wiadomości, to i tak doceniam bardzo możliwość czytania z czym się mierzymy tu wszystkie. A chwilę jak dzisiejsza (i wręcz książkowe zdjęcie Kani 😍) pokazują, że tych dobrych chwil na forum jest dużo i są one piękne.

Sara, współczuję. Uczucie stawiania się macicy faktycznie może niepokoić i wskazywac na zbyt duże tempo. Wzięłaś białe, starasz się polegiwać. Dobrze, że mąż wrócił i Cię trochę wesprze. Może zazyj jeszcze magnez?

Brałam i magnez. W sumie biorę go codziennie bo ja mam tendencje do twardnienia brzucha (w każdej ciąży bardzo szybko się zaczynało a skurcze przepowiadające potrafiłam mieć przez 8 tygodni 🙄). Plus taki, że nigdy nie wpływało to na szyjkę. Rodziłam kolejno 42, 40 i 36 TC (tu przez infekcje i zakażenie wewnątrzmaciczne)

Ale co jak co, dzisiaj to ja się nie przepracowałam 🤐 natomiast jak jest mąż, to trochę na wyrost "pieszczę się ze sobą" i wykorzystuje go bardziej niż to konieczne 😈
    Ale zaraz pojedzie i znów będę sama, więc korzystam :D

Mnie ogólnie negatywne informacje z forum nie stresują. Oczywiście, przeżywam wszystkie wzloty i upadki razem z wami, jest mi przykro gdy dzieje się coś złego, ale kompletnie nie przekładam tego na siebie i swoje życie. Jakkolwiek to brzmi.

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Wg chińskiego chłopak 😅
    No właśnie lekarz nie był pewny, bardziej się skłania do chłopaka ;)

Wyniki na pewno nie dziś,bo będą je wysyłać poczta polską listem. W sumie nie wiem czemu tak

Mi z.chinskiego wychodzi dziewczynka a od początku myślałem.ze mam chlopa😉 dlatego bardzo jestem ciekawa czy się pokryje 🙂

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

age.png
  • Nadzieja97 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Wiecie dziewczyny, tak naprawdę z określeniem płci w 12-13 TC to 50% zależy od umiejętności gina i sprzętu a kolejne 50% od ustawienia dziecka :)

U mnie Emma do 20 TC nie chciała się wcale pokazać ale za to jej braciszek w 13 TC zaświecil 🥚🥚tak, że położna prychnela śmiechem bo to było pierwsze co się ukazało po przyłożeniu głowicy 😂

Za to u Toli udało się złapać USG idealnie z boku całego dziecka i tak jak wam pokazywałam, NUB był widoczny idealnie i na wizycie od razu go zauważyłam i zapytałam doktora "dziewczynka, prawda?" Co z uśmiechem potwierdził.

Ancalime teraz czas na wybór imienia 😍 macie typy?

Agentka powodzenia na wizycie, napewno będzie wszystko dobrze 😘 powoli wszystkie zbliżamy się do magicznej granicy :)

Pucz kciuki za prenatalne 🤞

Kania jutro musi wrócić petarda bo dzieci zostają w domu, męża nie będzie cały dzień a ja muszę posprzątać dom, zrobić tone prania, ugotować im kilka obiadów, skoczyć do banku i na zakupy a potem pakować się bo w środę rano znów szpital 🙄 także korzystam dziś z odpoczynku bo jutro będzie zapieprz.
    Co do detektora to napewno miło jest posłuchać ❤️ i jeśli masz się codziennie stresować, to pomoże. Ale z drugiej strony, to niemały wydatek a jeszcze chwilka a poczujesz pierwsze ruchy :)
    Choć w 1 ciąży trudno jest je "zdiagnozować" :)

Ja miałam to szczęście że na 1 orenatalych lekarz powiedział że na 80% dziewczynka no i na kolejnych potwierdził już na 100 😁 chociaż i tak do 30 tygodnia miałam ,,strach" bo tyle się słyszało że dziewczyny lubią się ,,stawać" chłopcami 😂

25 🎁
    2020 💒
    07.2021 👧

Hashimoto

4cs
    23.02.2023 (11dpo) ⏸️ beta 32 ✊💚 prog 15.10
    25.02.2023 beta 87 (przyrost 178%) ✊💚 prog 16.30
    10.03.2023 (6+3) 0.22cm kropka z ❤️
    31.03.2023 (9+3) 2.4 cm fasolki ❤️
    24.04.2023 (12+6)Prenatalne(niskie ryzyko)6.7cm🩷🌸
    22.05.2023 (16+6) 153g🩷🌸
    19.06.2023 połówkowe 🙏

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Ah jakich ja nie mam..nie będę wypisywać bo wszystkiego nie zliczę i weźmiecie mnie za jakiegoś obżarciucha a zazwyczaj wygląda to tak że np ostatnio chodziły za mną gołąbki więc całą sobotę robiłam pasterysowalam słoiki jak dla wojska i co, zjadłam dwa i i dziękuję już nie chce.. dziś miałam ochotę na ciasto czekoladowe więc cyk szybko jakieś na kwestia smaku znalazłem zrobiłam, zjadłam 2 kawałki i potem zwymiotowałam 🤑 no i już nie chce, może jutro wróci ochota 🥲
    Na prawdę mogałabym wymieniać dziesiątki potraw, przekasek itp ale jak przychodzi co do czego to zjem troche i już więcej nie tknę.
    Na szczęście mój stary to taki lodówkowy odkurzacz, co zostaję on wszystko kończy więc przynajmniej się nie stresuje ze jedzenie się zmarnuje 😉
    Mogłabym blog prowadzić z codziennych zachcianek tyle tego jest 🙈

Mam tak samo jak Tyyyy 😂
    Coś bym zjadła. Chodzę, szukam, kombinuje, a na końcu mi się odechce 😂
    Ale ostatnio był szal. Mąż jechał wieczorem po Maca i pyta co mi wziąć "ja nie chcę nic, nie mam ochoty, nie będę jadła żadnych burgerów bo nie i już". Jak przyjechał z żarciem za 20 minut to ślina mi ciekła po kostki 😂🤐

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leki już przestają działać 🤢 już naprawdę nie mam siły.
    Czuje się bardzo niewdzięczna, zawsze mówiłam, że chcę mieć trójkę dzieci, to po tych przygodach myśle sobie, że jedynak też może być szczęśliwy…

Cieszę się, że u Was w porządku, oprócz tych nieszczęsnych plamień. Mam nadzieję, że jakoś się ustabilizują i przestaniecie się stresować 🤞❤️

Podczytuje Was, ale tak jak mnie ta ciąża i choroba przeczołguje, to nigdy bym się nie spodziewała. Zjeść nie, spać nie, pić nie. Dotykać nie, sama siedzieć nie, rozmawiać nie. Mam nadzieje, że jak to cholerne choróbsko przejdzie i wrócę do życia społecznego to będzie chociaż trochę lepiej.

Trzymajcie się, ściskam 🫂

Byle do prenatalnych!

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, ale mi ochoty narobiłaś na taką zapieksę 🥺🫣

Ancalime lubi tę wiadomość

26

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS bo to chyba jakiś facet nazwał ciążę "stanem błogosławionym" 🙄
    Wracaj do zdrowia, odpoczywaj. Z każdym tygodniem powinno być co raz lepiej 😘

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers biedna strasznie współczuję nie wiedziałam że aż tak źle się czujesz. Mam nadzieje że przynajmniej jesteś na zwolnieniu i jakoś to przejdzie szybko. Trzymaj się 😘 pocieszęnie jest że podobno że jak ciężka ciąża to spokojne dziecko 😉 tak już ktoś tu pisał, no i też nie kazda ciąża jest taka sama.. oby do II trymestru 🤞

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    River przykro, że tak Cię ten stan czołga i jeszcze choróbsko 🙈 Szalenie współczuje, chyba najgorsze te Twoje mdłości na grupie. Oby szybko przeszły.
    Jedna moja koleżanka je miała do 17 tygodnia, to już dla mnie szok, bo byłam pewna, że 1 trymestr i finito.

Co do stanu blogoslawionego- z pewnością facet to wymyślił. Ostatnio mój znajomy stwierdził, że chciałby być w ciąży, bo od razu by poszedł na l4, leżał, jadł i oglądał telewizje. Myślałam, że go zabije wzrokiem.
    Ale niestety cześć nieświadomych mężczyzn tak postrzega ten stan. 🤦🏻‍♀️

Ancalime ja chyba tez będę sama na prenatalnych. Nie przemyślałam tego zapisując się i mój mąż prawdopodobnie będzie wtedy w pracy akurat.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Maiora Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Brałam i magnez. W sumie biorę go codziennie bo ja mam tendencje do twardnienia brzucha (w każdej ciąży bardzo szybko się zaczynało a skurcze przepowiadające potrafiłam mieć przez 8 tygodni 🙄). Plus taki, że nigdy nie wpływało to na szyjkę. Rodziłam kolejno 42, 40 i 36 TC (tu przez infekcje i zakażenie wewnątrzmaciczne)

Ale co jak co, dzisiaj to ja się nie przepracowałam 🤐 natomiast jak jest mąż, to trochę na wyrost "pieszczę się ze sobą" i wykorzystuje go bardziej niż to konieczne 😈
    Ale zaraz pojedzie i znów będę sama, więc korzystam :D

Mnie ogólnie negatywne informacje z forum nie stresują. Oczywiście, przeżywam wszystkie wzloty i upadki razem z wami, jest mi przykro gdy dzieje się coś złego, ale kompletnie nie przekładam tego na siebie i swoje życie. Jakkolwiek to brzmi.
    Polubiłam za nie stresowanie. Jak kolwiek to brzmi mam to samo jest mi przykro itd ale nie przekładam tego na siebie

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:

//Typy mamy, ale każdy swoje 😂. Dyskusje będą się toczyć zażarte, niech no tylko (w końcu) stary wróci.
    Będę chyba jedyną, której partner nie będzie towarzyszył na prenatalnych 🙄
    Mojego też na 90% nie będzie :)
    Sprawdzałaś jaka płeć wychodzi ci z chińskiego? :)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka mnie do 6 czy 7 miesiaca trzymało 🤮
    Wymiotowalam o każdej porze dnia i nocy 🤐

RiverS o tak, nie każda ciąża jest taka sama :) nie każdy poród jest taki sam. Nawet u jednej kobiety :) miejmy nadzieję, że twoje samopoczucie ulegnie poprawie wraz z 2 trymestrem 😘

Agentka, z tym stanem błogosławionym to wierzchołek góry lodowej. Trochę jak z urlopem macierzyńskim 😂
    Ale mnie osobiście drażni tekst "czy mąż pomaga przy dziecku? WTF 🤯 czemu nikt faceta nie zapyta "czy żona pomaga przy dziecku?". Toż dziecko jest w 50% matki i w 50% ojca, upraszczając 🤯

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara tak to jest hit 😂 Albo „czy mąż zostaje sam z dzieckiem” 🤣🤣🤣

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Co do stanu blogoslawionego- z pewnością facet to wymyślił. Ostatnio mój znajomy stwierdził, że chciałby być w ciąży, bo od razu by poszedł na l4, leżał, jadł i oglądał telewizje. Myślałam, że go zabije wzrokiem.
    Ale niestety cześć nieświadomych mężczyzn tak postrzega ten stan. 🤦🏻‍♀️

Mój stary przed moją ciążą najgłosienije wygłaszał opinie że ciąża to nie choroba i normalnie kobiety pracują nierzadko do końca szczególnie na zdalnej..zmieniło mu się o 180 stopni jak widzi jak to wygląda na codzień a szczegolnie jak nnie odcina co tydzień jak mam te nawracajace bole.głowy, sam mnie teraz na zwolnienie wysyła i nagle okazuje się że jednak moje zdrowie i spokój psychiczny jest ważniejszy od korpo... 😉
    Faceci i ich prawo do mówienia i decydowania o kobietach i ich ciele to jest temat na cały wątek niestety.

Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Sara tak to jest hit 😂 Albo „czy mąż zostaje sam z dzieckiem” 🤣🤣🤣

O na to to mnie najbardziej skręca 🙄🙄
    Mamy w rodzinie taką jedną ciocie, wyjść z szoku nie mogła że siostra z mężem podzielili się rodzicielskim, no bo jak to, tata sobie nie poradzi…

Dzięki za wsparcie dziewczyny! ❤️ już i tak z tymi lekami wymioty są maks 3/4 razy dziennie, to do przeżycia. Siostrę męczyło do 15 tyg, więc mam nadzieję, że u mnie przejdzie choć trochę wcześniej 🫣🤞

Jak mi tata mówi, że mam nie narzekać i na pewno nie jest tak źle to mam ochotę go/telefon przez balkon wyrzucić 😅

26

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ