X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Kania, zdjęcie śliczne, a jakie już dzieciątko duże 😍

Sara, też zawsze zawieszę na dłużej wzrok na rodzinach gdzie jest czworo dzieci, ale to jedynie z podziwu dla rodziców! 😘 Naprawdę zastanawiam się czy z jednym sobie poradzę 😅

Pisaliście o facetach - jak miałam nakaz leżenia to mój mąż się bardzo starał ale teraz jak już mogę wstawać to mu przeszło... Niestety wielu rzeczy w domu nie zrobi, mam nadzieję że to z czasem się zmieni bo i tak widzę poprawę 😁 to rozpieszczony jedynak i nasze początki były ciężkie 😁

Dziewczyny a czym się zajmujecie w pracy albo w wolnych chwilach? Przez to że później do Was dołączyłam, mam wrażenie że niektóre rzeczy mi umknęły a tak łatwiej sobie kogoś wyobrazić 🙂
    Ja pracuję w małej korporacji - jestem starszym specjalistą ds. transportu. Bardzo lubię swoją pracę, bo ciągle coś się dzieje. W wolnych chwilach lubię czytać książki 🙂
    Ja pracuję w dwóch urzędach, w jednym na cały etat, w drugim na cześć. Czasem biorę zlecenia , poprzedniej pracy a dodatkowo udzielam korepetycji z matematyki dla dzieci z podstawówki 🙃 ogólnie nie nudzę się. A tak po pracy to też uwielbiam czytać książki, mam pokaźną biblioteczkę, którą ciągle kompletuje ☺️ lubuje się w kryminałach, teraz trochę mniej czytam, bo szybko padam wieczorem ale czytanie mnie mega odpręża:) mam mieszkanie w bliźniaku, więc nam też ogródek ,nieduży i niedużo mam tam zrobione ale posadziłam truskawki w zeszłym roku w skrzyni, mam drzewko z wiśniami 🍒 mieszkam na obrzeżach małego miasta, ok 40 km od miasta wojewódzkiego :) ogólnie jestem zadowolona z życia 🥰

Kasio, Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Ograniczę się tylko do pełnego wkurzania przyklaśnięcia! No właśnie, zwłaszcza te decydowanie boli.

Maiora, sprawdzałam i się na szczęście nie pokryło. Wg chińskiego chłopak, a będzie upragniona dziewuszka 🥰.

RiverS, tulę mocno. Pociesze, że faktycznie każda ciąża inna. W pierwszej lądowałam w szpitalu odwodniona po wymiotach pod kroplówką. A tu na palcach ręki można policzyć dni z wymiotami czy nawet mdłościami. Oby jak najszybciej Ci, biedna, to minęło.

Sara, Tobie też nic tylko przyklasnąć. Dokładnie, dziecko jest obojga rodziców. Nie ma pomagania żonie tylko uczestniczenie w obowiązkach. Jasne, jak stary w trasie to siła rzeczy wsio na moich barkach, ale jak trafiłam z woreczkiem żółciowym do szpitala to zjeżdżaj zająć się córą aby moja mama mogła wrócić do siebie. I ŚWIETNIE daje sobie radę. Każdą moją nieobecność = wysprzątana chałupa na błysk, domowe obiadki i jeszcze auto umyte. Dziecko oporządzenie i oprane, no heloł. W końcu jest dorosły i da radę. U Ciebie na pewno jest trudniej, bo jesteście większą rodzinką, ale nie ma rzeczy niemożliwych!
    Czyli i dla nas jest jeszcze nadzieja 😂😂😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, ja obecnie zawodowo nie pracuje (nad czym okrutnie ubolewam i co było dla mnie okrutnie trudne do przepracowania bo nienawidzę poczucia bezsensu istnienia 🙄).Zajmuje się domem, dziećmi a przede wszystkim niepełnosprawną Tolą, która wymaga i będzie wymagała opieki już zawsze (pytanie tylko w jakim stopniu).
    Można powiedzieć, że zawodowo choć charytatywnie póki co, stoję na czele stowarzyszenia, o którym pisałam i tutaj choć trochę realizuje się :) napisałam też rozdział książki (wkrótce wydanie 😬) i ogólnie udzielam się społecznie 😊
    Mam 3 dzieciaków (Emma 7l, Emil 6l i Tola 4l)
    Mamy dom na wsi, z potężnym ogrodem, sadem a wkrótce stawem (wszystko 4 000 M2) i bardzo lubię pracę wokół domu :)
    Mam duuuuzy warzywniak, sad, rabaty kwiatowe, ogród z krzewami itd
    Odpoczywam plewiąc sałatę i podcinając gałązki a w lecie robię przetwory :D
    Oprócz tego szydełkowanie, druty i akwarystyka w wolnych chwilach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 08:02

Ancalime lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Czyli i dla nas jest jeszcze nadzieja 😂😂😂

Mi przy 3 dzieci chiński się raz zgadza, raz nie zgadza 😊 traktuje go w kategoriach wróżby :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ja pracuje w dwóch firmach, jedna to firma projektowa zajmująca się projektowaniem i budowaniem instalacji naftowych, pracuje tam jako Młodszy Specjalista ds. Zakupów, a druga to Stowarzyszenie dla Seniorów tam pozyskuje kasę, piszę projekty i potem je realizuje, organizując m.in zajęcia dla seniorów.
    W wolnych chwilach śpiewam chociaż mam na to ostatnio coraz mniej czasu, ponieważ od listopada zaczęłam robić podyplomowke w mieście oddalonym od mojego o ponad 100 km i jeżdżę tam co 2 weekend.
    Tak jak pisałam ostatnio trochę ponad rok temu przeprowadziliśmy się do centrum miasta i mieszkamy w 50 metrowym mieszkaniu na 7 piętrze.
    Kocham ten widokaq i to miejsce i odkąd tu mieszkamy twierdzę że to jest moje miejsce na ziemi (przynajmiej dopóki nie kupimy nic większego) 😂😂😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mi przy 3 dzieci chiński się raz zgadza, raz nie zgadza 😊 traktuje go w kategoriach wróżby :)
    Ja się śmieje do męża że wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na chłopaka xd 😂
    Wszystkie czyli chiński kalendarz i wróżba z obrączki nad brzuchem 😂😂😂

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Ja się śmieje do męża że wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na chłopaka xd 😂
    Wszystkie czyli chiński kalendarz i wróżba z obrączki nad brzuchem 😂😂😂

😂😂😂😂😂

Ja cichutko wiem, że mąż chciałby chłopca bardzo. Ja też ...
    Ale to nie koncert życzeń 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    😂😂😂😂😂

Ja cichutko wiem, że mąż chciałby chłopca bardzo. Ja też ...
    Ale to nie koncert życzeń 🙈
    Sara xd jakby wyszło że ja będę miała syna a ty córkę to najwyżej się zamienimy 😂😂😂😂😂
    A tak na serio najważniejsze żeby było zdrowe a reszta się ułoży ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Dziewczyny a czym się zajmujecie w pracy albo w wolnych chwilach? Przez to że później do Was dołączyłam, mam wrażenie że niektóre rzeczy mi umknęły a tak łatwiej sobie kogoś wyobrazić 🙂
    Ja pracuję w małej korporacji - jestem starszym specjalistą ds. transportu. Bardzo lubię swoją pracę, bo ciągle coś się dzieje. W wolnych chwilach lubię czytać książki 🙂

Ja pracuję w korpo IT, zdalnie, mam psa, na którego punkcie mam fioła, robię z nim milion rzeczy i to on jest moim głównym hobby. Lubię malować, rysować, szyć - kończyłam ASP 👩🏼‍🎨 w wolnych chwilach robię jakieś ilustracje, czasem nawet komercyjnie albo grafiki u męża w firmie

Teraz oglądamy się za segmentem/domem/mieszkaniem z ogródkiem, ale mieszkamy w mieście wojewódzkim i to nie są tanie rzeczy 🫠 i to głównie to ostatnimi czasy zajmuje mi głowę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 08:23

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Sara xd jakby wyszło że ja będę miała syna a ty córkę to najwyżej się zamienimy 😂😂😂😂😂
    A tak na serio najważniejsze żeby było zdrowe a reszta się ułoży ❤️

Pewnie, że tak :)
    Nie mamy wpływu na płeć i tak :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem korpo girl w branży technologicznej. Zajmuje się wizerunkiem tak ogólnie mówiąc, oprócz tego zarządzam zespołem. W wolnych chwilach lubię ćwiczyć psie sporty z moim psiakiem, dużo czytam, nie zawsze super mądrych rzeczy, bo portale plotkarskie też i lubię podróżować łącznie z planowaniem tych podróży :)

Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tez krótko o sobie coś napisze 😉
    Pracuje w urzędzie, od wielu lat dzialam w ZHP co uważam jest dużo bardziej rozwijające niż praca w urzędzie, na pracę nie narzekam bo atmosferę mamy spoko no i względny spokój 😁
    W wolnych chwilach ostatnio głównie szydełkuje, teraz mniej czytam ale mam kolekcje książek Cobena i Kinga aczkolwiek moje ulubione książki to Duma i Uprzedzenie i Rozważna i Romantyczna.
    A no i jestem fanką Harrego Pottera i Przyjaciół😁

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem typową biurwą, a mój zakres obowiązków jest bardzo szeroki. Kocham swoją pracę, przede wszystkim to, że jest różnorodna i ciągle się coś dzieje. Zamierzam pracować ile tylko będę mogła 🙂.

Mieszkam w bloku, w mieście wojewódzkim. Uwielbiam fakt, że nie mam ogródka 😂 oraz wszędzie jest blisko. Relaksuję się czytając (ostatnio szwedzkie kryminały, np. Lackberg), ale moje serce należy do Tolkiena. Harry'ego też lubię - ach, te wspomnienia z dzieciństwa gdy się czekało na premiery kolejnych tomów ❤️. Cieszę się ze córa jest w odpowiednim wieku do poznawania tego świata.

Nie nudzę się i po pracy - popołudniami wożę córkę na terapię czy zajęcia, a także wyszukuję nam różne fajne formy spędzania czasu (młoda kocha się wspinać).

Męża nigdy nie ma w domu z racji pracy, więc 85 proc roku jestem słomianą wdową 💔. Marzymy od paru lat o powiększeniu rodziny i mamy wielką nadzieję, że tym razem się uda.

Sara30 lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Ja jestem typową biurwą, a mój zakres obowiązków jest bardzo szeroki. Kocham swoją pracę, przede wszystkim to, że jest różnorodna i ciągle się coś dzieje. Zamierzam pracować ile tylko będę mogła 🙂.

Mieszkam w bloku, w mieście wojewódzkim. Uwielbiam fakt, że nie mam ogródka 😂 oraz wszędzie jest blisko. Relaksuję się czytając (ostatnio szwedzkie kryminały, np. Lackberg), ale moje serce należy do Tolkiena. Harry'ego też lubię - ach, te wspomnienia z dzieciństwa gdy się czekało na premiery kolejnych tomów ❤️. Cieszę się ze córa jest w odpowiednim wieku do poznawania tego świata.

Nie nudzę się i po pracy - popołudniami wożę córkę na terapię czy zajęcia, a także wyszukuję nam różne fajne formy spędzania czasu (młoda kocha się wspinać).

Męża nigdy nie ma w domu z racji pracy, więc 85 proc roku jestem słomianą wdową 💔. Marzymy od paru lat o powiększeniu rodziny i mamy wielką nadzieję, że tym razem się uda.

Lubię zwłaszcza za Tolkiena ❤️

Miłośniczki kryminałów, a znacie Erice Spindler? Uwielbiam jej książki choć ostatnio niewiele czytam.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Lubię zwłaszcza za Tolkiena ❤️

Miłośniczki kryminałów, a znacie Erice Spindler? Uwielbiam jej książki choć ostatnio niewiele czytam.

Nie miałam chyba okazji, zapisuję na liście.

Pucz, przebieramy nogami z niecierpliwości 🍀❤️💪🏻.

Sara30 lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz czekamy czekamy 🤞

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Natosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ancalime gratulacje ❤️ oficjalnie wpisuje dziewczynkę na liście 😍

Natosia mankament jedynie taki, że amnio nie jest na życzenie. I jeśli np w Pappa ryzyko wyjdzie średnie a nie wysokie, to amnio zrobić się nie da 🤷

wiem,że można zrobić prywatnie, ale faktycznie nie wiem, czy robią tylko jeśli ryzyko wyniesie mniej niż 1:300 .Zresztą podejrzewam,że bez wysokiego ryzyka i tak nikt nie będzie ryzykował amniopunkcji.
    Na nfz z kolei ja łapałabym się przez wiek, a ty ze względu na poprzednią ciążę.

Tak czy siak, oby nie przyszło nam się nigdy o tym przekonać.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Znaleźliśmy auto 😍 właśnie zarezerwowaliśmy 😬
    Co prawda przekroczyliśmy budżet o 5 tysięcy ale jest tak piękny i zadbany, że szkoda odpuścić :)
    Nie ma się do czego przyczepić 😍
    Juhuuu

co w końcu bierzecie?:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    co w końcu bierzecie?:)
    S-maxa 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Natosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    S-maxa 😬
    Aaaaa no to polecam:))

Miałam poprzednio 5-osobowego, potem zmieniliśmy na 7-osobowego, ale łącznie to już prawie 7 lat w s-maxach i mi się znudziły.A tak poza tym to fajne autka:) Ja jeszcze patrzę na Peugeot 5008, ale kurczaki, jednak przy rozłożeniu 7 siedzień w audi q7 zostaje jakby więcej miejsca za siedzeniami.
    Czy będę w 4 ciąży, czy nie to i tak będziemy zmieniać,dlatego tak się rozglądam:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ