X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Kania, zdjęcie śliczne, a jakie już dzieciątko duże 😍

Sara, też zawsze zawieszę na dłużej wzrok na rodzinach gdzie jest czworo dzieci, ale to jedynie z podziwu dla rodziców! 😘 Naprawdę zastanawiam się czy z jednym sobie poradzę 😅

Pisaliście o facetach - jak miałam nakaz leżenia to mój mąż się bardzo starał ale teraz jak już mogę wstawać to mu przeszło... Niestety wielu rzeczy w domu nie zrobi, mam nadzieję że to z czasem się zmieni bo i tak widzę poprawę 😁 to rozpieszczony jedynak i nasze początki były ciężkie 😁

Dziewczyny a czym się zajmujecie w pracy albo w wolnych chwilach? Przez to że później do Was dołączyłam, mam wrażenie że niektóre rzeczy mi umknęły a tak łatwiej sobie kogoś wyobrazić 🙂
    Ja pracuję w małej korporacji - jestem starszym specjalistą ds. transportu. Bardzo lubię swoją pracę, bo ciągle coś się dzieje. W wolnych chwilach lubię czytać książki 🙂
    Ja pracuję w dwóch urzędach, w jednym na cały etat, w drugim na cześć. Czasem biorę zlecenia , poprzedniej pracy a dodatkowo udzielam korepetycji z matematyki dla dzieci z podstawówki 🙃 ogólnie nie nudzę się. A tak po pracy to też uwielbiam czytać książki, mam pokaźną biblioteczkę, którą ciągle kompletuje ☺️ lubuje się w kryminałach, teraz trochę mniej czytam, bo szybko padam wieczorem ale czytanie mnie mega odpręża:) mam mieszkanie w bliźniaku, więc nam też ogródek ,nieduży i niedużo mam tam zrobione ale posadziłam truskawki w zeszłym roku w skrzyni, mam drzewko z wiśniami 🍒 mieszkam na obrzeżach małego miasta, ok 40 km od miasta wojewódzkiego :) ogólnie jestem zadowolona z życia 🥰

Kasio, Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Ograniczę się tylko do pełnego wkurzania przyklaśnięcia! No właśnie, zwłaszcza te decydowanie boli.

Maiora, sprawdzałam i się na szczęście nie pokryło. Wg chińskiego chłopak, a będzie upragniona dziewuszka 🥰.

RiverS, tulę mocno. Pociesze, że faktycznie każda ciąża inna. W pierwszej lądowałam w szpitalu odwodniona po wymiotach pod kroplówką. A tu na palcach ręki można policzyć dni z wymiotami czy nawet mdłościami. Oby jak najszybciej Ci, biedna, to minęło.

Sara, Tobie też nic tylko przyklasnąć. Dokładnie, dziecko jest obojga rodziców. Nie ma pomagania żonie tylko uczestniczenie w obowiązkach. Jasne, jak stary w trasie to siła rzeczy wsio na moich barkach, ale jak trafiłam z woreczkiem żółciowym do szpitala to zjeżdżaj zająć się córą aby moja mama mogła wrócić do siebie. I ŚWIETNIE daje sobie radę. Każdą moją nieobecność = wysprzątana chałupa na błysk, domowe obiadki i jeszcze auto umyte. Dziecko oporządzenie i oprane, no heloł. W końcu jest dorosły i da radę. U Ciebie na pewno jest trudniej, bo jesteście większą rodzinką, ale nie ma rzeczy niemożliwych!
    Czyli i dla nas jest jeszcze nadzieja 😂😂😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, ja obecnie zawodowo nie pracuje (nad czym okrutnie ubolewam i co było dla mnie okrutnie trudne do przepracowania bo nienawidzę poczucia bezsensu istnienia 🙄).Zajmuje się domem, dziećmi a przede wszystkim niepełnosprawną Tolą, która wymaga i będzie wymagała opieki już zawsze (pytanie tylko w jakim stopniu).
    Można powiedzieć, że zawodowo choć charytatywnie póki co, stoję na czele stowarzyszenia, o którym pisałam i tutaj choć trochę realizuje się :) napisałam też rozdział książki (wkrótce wydanie 😬) i ogólnie udzielam się społecznie 😊
    Mam 3 dzieciaków (Emma 7l, Emil 6l i Tola 4l)
    Mamy dom na wsi, z potężnym ogrodem, sadem a wkrótce stawem (wszystko 4 000 M2) i bardzo lubię pracę wokół domu :)
    Mam duuuuzy warzywniak, sad, rabaty kwiatowe, ogród z krzewami itd
    Odpoczywam plewiąc sałatę i podcinając gałązki a w lecie robię przetwory :D
    Oprócz tego szydełkowanie, druty i akwarystyka w wolnych chwilach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 08:02

Ancalime lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Czyli i dla nas jest jeszcze nadzieja 😂😂😂

Mi przy 3 dzieci chiński się raz zgadza, raz nie zgadza 😊 traktuje go w kategoriach wróżby :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ja pracuje w dwóch firmach, jedna to firma projektowa zajmująca się projektowaniem i budowaniem instalacji naftowych, pracuje tam jako Młodszy Specjalista ds. Zakupów, a druga to Stowarzyszenie dla Seniorów tam pozyskuje kasę, piszę projekty i potem je realizuje, organizując m.in zajęcia dla seniorów.
    W wolnych chwilach śpiewam chociaż mam na to ostatnio coraz mniej czasu, ponieważ od listopada zaczęłam robić podyplomowke w mieście oddalonym od mojego o ponad 100 km i jeżdżę tam co 2 weekend.
    Tak jak pisałam ostatnio trochę ponad rok temu przeprowadziliśmy się do centrum miasta i mieszkamy w 50 metrowym mieszkaniu na 7 piętrze.
    Kocham ten widokaq i to miejsce i odkąd tu mieszkamy twierdzę że to jest moje miejsce na ziemi (przynajmiej dopóki nie kupimy nic większego) 😂😂😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mi przy 3 dzieci chiński się raz zgadza, raz nie zgadza 😊 traktuje go w kategoriach wróżby :)
    Ja się śmieje do męża że wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na chłopaka xd 😂
    Wszystkie czyli chiński kalendarz i wróżba z obrączki nad brzuchem 😂😂😂

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Ja się śmieje do męża że wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na chłopaka xd 😂
    Wszystkie czyli chiński kalendarz i wróżba z obrączki nad brzuchem 😂😂😂

😂😂😂😂😂

Ja cichutko wiem, że mąż chciałby chłopca bardzo. Ja też ...
    Ale to nie koncert życzeń 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    😂😂😂😂😂

Ja cichutko wiem, że mąż chciałby chłopca bardzo. Ja też ...
    Ale to nie koncert życzeń 🙈
    Sara xd jakby wyszło że ja będę miała syna a ty córkę to najwyżej się zamienimy 😂😂😂😂😂
    A tak na serio najważniejsze żeby było zdrowe a reszta się ułoży ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Dziewczyny a czym się zajmujecie w pracy albo w wolnych chwilach? Przez to że później do Was dołączyłam, mam wrażenie że niektóre rzeczy mi umknęły a tak łatwiej sobie kogoś wyobrazić 🙂
    Ja pracuję w małej korporacji - jestem starszym specjalistą ds. transportu. Bardzo lubię swoją pracę, bo ciągle coś się dzieje. W wolnych chwilach lubię czytać książki 🙂

Ja pracuję w korpo IT, zdalnie, mam psa, na którego punkcie mam fioła, robię z nim milion rzeczy i to on jest moim głównym hobby. Lubię malować, rysować, szyć - kończyłam ASP 👩🏼‍🎨 w wolnych chwilach robię jakieś ilustracje, czasem nawet komercyjnie albo grafiki u męża w firmie

Teraz oglądamy się za segmentem/domem/mieszkaniem z ogródkiem, ale mieszkamy w mieście wojewódzkim i to nie są tanie rzeczy 🫠 i to głównie to ostatnimi czasy zajmuje mi głowę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 08:23

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Sara xd jakby wyszło że ja będę miała syna a ty córkę to najwyżej się zamienimy 😂😂😂😂😂
    A tak na serio najważniejsze żeby było zdrowe a reszta się ułoży ❤️

Pewnie, że tak :)
    Nie mamy wpływu na płeć i tak :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem korpo girl w branży technologicznej. Zajmuje się wizerunkiem tak ogólnie mówiąc, oprócz tego zarządzam zespołem. W wolnych chwilach lubię ćwiczyć psie sporty z moim psiakiem, dużo czytam, nie zawsze super mądrych rzeczy, bo portale plotkarskie też i lubię podróżować łącznie z planowaniem tych podróży :)

Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tez krótko o sobie coś napisze 😉
    Pracuje w urzędzie, od wielu lat dzialam w ZHP co uważam jest dużo bardziej rozwijające niż praca w urzędzie, na pracę nie narzekam bo atmosferę mamy spoko no i względny spokój 😁
    W wolnych chwilach ostatnio głównie szydełkuje, teraz mniej czytam ale mam kolekcje książek Cobena i Kinga aczkolwiek moje ulubione książki to Duma i Uprzedzenie i Rozważna i Romantyczna.
    A no i jestem fanką Harrego Pottera i Przyjaciół😁

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem typową biurwą, a mój zakres obowiązków jest bardzo szeroki. Kocham swoją pracę, przede wszystkim to, że jest różnorodna i ciągle się coś dzieje. Zamierzam pracować ile tylko będę mogła 🙂.

Mieszkam w bloku, w mieście wojewódzkim. Uwielbiam fakt, że nie mam ogródka 😂 oraz wszędzie jest blisko. Relaksuję się czytając (ostatnio szwedzkie kryminały, np. Lackberg), ale moje serce należy do Tolkiena. Harry'ego też lubię - ach, te wspomnienia z dzieciństwa gdy się czekało na premiery kolejnych tomów ❤️. Cieszę się ze córa jest w odpowiednim wieku do poznawania tego świata.

Nie nudzę się i po pracy - popołudniami wożę córkę na terapię czy zajęcia, a także wyszukuję nam różne fajne formy spędzania czasu (młoda kocha się wspinać).

Męża nigdy nie ma w domu z racji pracy, więc 85 proc roku jestem słomianą wdową 💔. Marzymy od paru lat o powiększeniu rodziny i mamy wielką nadzieję, że tym razem się uda.

Sara30 lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Ja jestem typową biurwą, a mój zakres obowiązków jest bardzo szeroki. Kocham swoją pracę, przede wszystkim to, że jest różnorodna i ciągle się coś dzieje. Zamierzam pracować ile tylko będę mogła 🙂.

Mieszkam w bloku, w mieście wojewódzkim. Uwielbiam fakt, że nie mam ogródka 😂 oraz wszędzie jest blisko. Relaksuję się czytając (ostatnio szwedzkie kryminały, np. Lackberg), ale moje serce należy do Tolkiena. Harry'ego też lubię - ach, te wspomnienia z dzieciństwa gdy się czekało na premiery kolejnych tomów ❤️. Cieszę się ze córa jest w odpowiednim wieku do poznawania tego świata.

Nie nudzę się i po pracy - popołudniami wożę córkę na terapię czy zajęcia, a także wyszukuję nam różne fajne formy spędzania czasu (młoda kocha się wspinać).

Męża nigdy nie ma w domu z racji pracy, więc 85 proc roku jestem słomianą wdową 💔. Marzymy od paru lat o powiększeniu rodziny i mamy wielką nadzieję, że tym razem się uda.

Lubię zwłaszcza za Tolkiena ❤️

Miłośniczki kryminałów, a znacie Erice Spindler? Uwielbiam jej książki choć ostatnio niewiele czytam.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Lubię zwłaszcza za Tolkiena ❤️

Miłośniczki kryminałów, a znacie Erice Spindler? Uwielbiam jej książki choć ostatnio niewiele czytam.

Nie miałam chyba okazji, zapisuję na liście.

Pucz, przebieramy nogami z niecierpliwości 🍀❤️💪🏻.

Sara30 lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz czekamy czekamy 🤞

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Natosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ancalime gratulacje ❤️ oficjalnie wpisuje dziewczynkę na liście 😍

Natosia mankament jedynie taki, że amnio nie jest na życzenie. I jeśli np w Pappa ryzyko wyjdzie średnie a nie wysokie, to amnio zrobić się nie da 🤷

wiem,że można zrobić prywatnie, ale faktycznie nie wiem, czy robią tylko jeśli ryzyko wyniesie mniej niż 1:300 .Zresztą podejrzewam,że bez wysokiego ryzyka i tak nikt nie będzie ryzykował amniopunkcji.
    Na nfz z kolei ja łapałabym się przez wiek, a ty ze względu na poprzednią ciążę.

Tak czy siak, oby nie przyszło nam się nigdy o tym przekonać.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Znaleźliśmy auto 😍 właśnie zarezerwowaliśmy 😬
    Co prawda przekroczyliśmy budżet o 5 tysięcy ale jest tak piękny i zadbany, że szkoda odpuścić :)
    Nie ma się do czego przyczepić 😍
    Juhuuu

co w końcu bierzecie?:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    co w końcu bierzecie?:)
    S-maxa 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Natosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    S-maxa 😬
    Aaaaa no to polecam:))

Miałam poprzednio 5-osobowego, potem zmieniliśmy na 7-osobowego, ale łącznie to już prawie 7 lat w s-maxach i mi się znudziły.A tak poza tym to fajne autka:) Ja jeszcze patrzę na Peugeot 5008, ale kurczaki, jednak przy rozłożeniu 7 siedzień w audi q7 zostaje jakby więcej miejsca za siedzeniami.
    Czy będę w 4 ciąży, czy nie to i tak będziemy zmieniać,dlatego tak się rozglądam:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ