Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
agentka93 wrote:Sara tak to jest hit 😂 Albo „czy mąż zostaje sam z dzieckiem” 🤣🤣🤣
Pamiętam jak 2 lata temu leżałam tydzień na gastrologii. Baby z sali były w ciężkim szoku, że mój mąż w tym czasie był sam w domu z 3 małych dzieci 😂
Najdłużej był sam z dziećmi (co prawda tylko z dwójką) prawie miesiąc gdy leżałam najpierw na patologii a potem byłam przy Tolce na intensywnej i neonatologii. Jak z Tolką jechałam do szpitala czy na turnus 2 tygodniowy to też zawsze zostawał sam, w międzyczasie pracując. I włosy do przedszkola uczesał, i ugotował, popral. Po moim powrocie wszystko wyglądało tak, jakbym była w domu.
To jest niesamowita ulga gdy wiem, że gdybym np trafiła na patologie to o dom i dzieci nie musiałabym się przez sekundę martwić
Teraz gdy byłam w szpitalu z Emilem, po raz pierwszy w życiu ściągaliśmy kogokolwiek innego do dzieci. Do tej pory mąż zostawał ze starszymi ok 20 razy po tydzień, dwa lub trzy 🤷
Wiem, że i z niemowlakiem by sobie spokojnie poradzil. To daje naprawdę świetny komfort psychiczny -
Meeg wrote:Mam to samo z imieniami dla chlopcow a dla dziewvczynki mam wybrane od lat pytanie tylko czy mój stary "zaakceptuje" 😉
I ja dołączam. Dla dziewczynki mogę podać 10 propozycji a dla chłopca? Dramat 🙈Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg w sumie tak 😁 Ale niestety idiotów na naszej scenie politycznej pojawia się wielu, dochodzą nowi i ten zakres akceptowalnych imion męskich się może drastycznie zmniejszać z biegiem lat 😅
Bo babki jednak w polityce mniej często. Choć i tu bywają kwiatki.Meeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Meeg wrote:Faceci i ich prawo do mówienia i decydowania o kobietach i ich ciele to jest temat na cały wątek niestety.
Maiora, sprawdzałam i się na szczęście nie pokryło. Wg chińskiego chłopak, a będzie upragniona dziewuszka 🥰.
RiverS, tulę mocno. Pociesze, że faktycznie każda ciąża inna. W pierwszej lądowałam w szpitalu odwodniona po wymiotach pod kroplówką. A tu na palcach ręki można policzyć dni z wymiotami czy nawet mdłościami. Oby jak najszybciej Ci, biedna, to minęło.
Sara, Tobie też nic tylko przyklasnąć. Dokładnie, dziecko jest obojga rodziców. Nie ma pomagania żonie tylko uczestniczenie w obowiązkach. Jasne, jak stary w trasie to siła rzeczy wsio na moich barkach, ale jak trafiłam z woreczkiem żółciowym do szpitala to zjeżdżaj zająć się córą aby moja mama mogła wrócić do siebie. I ŚWIETNIE daje sobie radę. Każdą moją nieobecność = wysprzątana chałupa na błysk, domowe obiadki i jeszcze auto umyte. Dziecko oporządzenie i oprane, no heloł. W końcu jest dorosły i da radę. U Ciebie na pewno jest trudniej, bo jesteście większą rodzinką, ale nie ma rzeczy niemożliwych!Sara30, Meeg lubią tę wiadomość
-
Ancalime 😂 rozbawiło mnie to o większej rodzince w kontekście dzisiejszej sytuacji.
Zrobiliśmy rundkę po komisach samochodowych. Model mamy wybrany i patrzymy - stoi! Piękny, czarny, poliftowy, taki jak chciałam... Oglądamy, podchodzi właściciel i wywiązuje się rozmowa. Pyta mąż więc, czy to wersja 7 osobowa?
Facet mówi, że nie, 5ka. Widząc nasze zrezygnowanie zaczyna nadawać w stylu "Panie, na co ci 7 osobówka, tu masz większy bagażnik".
Mąż mu na to "może i tak, ale w bagażniku 4-tego dziecka nie upchne" 😂 facetowi mina zrzedła i popatrzył na nas jak na jakichś odklejonych kosmitów 😂🙈
Kurcze, nie rozumiem totalnie, dlaczego wielodzietność budzi w ludziach taką pogardę. Podejrzewam, że nie raz zostaniemy za plecami wyśmiani czy określeni patologią. Mam na to wywalone ale jednak, to dość krzywdzące 🙄
Nie mogę się doczekać, jak pojadę sama z dziećmi gdzieś albo wyjdę na spacer - małe w chuście na plecach, Tolka w wózku + 2 drepczące obok małe kurczaczki 😂😍 jak cygan z cygańskiego taboru 😂 kozy na dachu brakAncalime lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny. Jestem z lutowego wątku ale podczytuje was czasem i chciałabym się poradzić dziewczyn które robiły SANCO☺️
Czy umawialiście się wcześniej z punktem pobrań na badanie czy można wejść „z marszu”?🙂
Zaraz wchodzicie w II trymestr, gratuluję wszystkim!😘Meeg, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
-
A my znowu mamy jedno imię dla dziewczynki i jakoś innego noe umiemy wymyślić które by nam się podobało za to dla chłopca to by się znalazło kilka imion ale w sumie też wybraliśmy już 😊 no i jeśli będzie chłopiec to dostanie na drugie Jan po naszym pierwszym utraconym dziecku💜
Co do gastrologa to jest opcja żeby się wcisnąć wcześniej na szybką konsultacje z wynikami no ale mam nadzieję że nie będzie konieczności, zawsze dieta lekkostrawna i te leki pomagają więc mam nadzieję że i tym razem tak będzie... nie mam pojęcia jak ciąża wpłynie bo jednak trawienie zwolniło itd.
A terminy do niego takie długie bo dobry lekarz i wizyta trwa 1h a nie jak na NFZ 5 min i to teleporada.
Jeszcze mogę dzwonić do szpitala na oddział gdzie pracuje gastrolozka u której byłam na NFZ... ale ostatnio mnie olała na wizycie a raczej teleporadzie więc to już w ostateczności.Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Czytoto wrote:Hej, dziewczyny. Jestem z lutowego wątku ale podczytuje was czasem i chciałabym się poradzić dziewczyn które robiły SANCO☺️
Czy umawialiście się wcześniej z punktem pobrań na badanie czy można wejść „z marszu”?🙂
Zaraz wchodzicie w II trymestr, gratuluję wszystkim!😘
U nas imię i dla dziewczynki i chłopca wybrane 😊 w sumie już dawno mieliśmy to ugadane 😁Ancalime, Czytoto lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Czytoto wrote:Hej, dziewczyny. Jestem z lutowego wątku ale podczytuje was czasem i chciałabym się poradzić dziewczyn które robiły SANCO☺️
Zaraz wchodzicie w II trymestr, gratuluję wszystkim!😘Czytoto lubi tę wiadomość
-
Longanimity ja nie wiem co u mnie będzie z jelitami jak dziecko urośnie i zacznie uciskać ale póki co mam straszne zaparcia 😵💫 po kilku latach permanentnej biegunki, zaparcia to odskocznia 🙈
Czytoto ja nie pomogę ale gratuluję ciąży ❤️ rośnijcie zdrowo
U nas jeśli chodzi o imię to dla dziewczynki mam 2-3 typy, a dla chłopca 2 typy. I spośród nich, mąż może wybierać do woli 😂😂😂 wredna jaCzytoto lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi❤️ właśnie z tym dodzwonieniem się mam duży problem, bo nikt nie odbiera 😅 ale będę próbować dalej☺️
-
Znaleźliśmy auto 😍 właśnie zarezerwowaliśmy 😬
Co prawda przekroczyliśmy budżet o 5 tysięcy ale jest tak piękny i zadbany, że szkoda odpuścić
Nie ma się do czego przyczepić 😍
Juhuuuagentka93, Maiora, Meeg, Longanimity, Pucz, Ogoorkowa, Ancalime, Kania_czubajka, Kasio, Niuśka, RiverS lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Znaleźliśmy auto 😍 właśnie zarezerwowaliśmy 😬
Co prawda przekroczyliśmy budżet o 5 tysięcy ale jest tak piękny i zadbany, że szkoda odpuścić
Nie ma się do czego przyczepić 😍
Juhuuu -
Sara30 wrote:Longanimity ja nie wiem co u mnie będzie z jelitami jak dziecko urośnie i zacznie uciskać ale póki co mam straszne zaparcia 😵💫 po kilku latach permanentnej biegunki, zaparcia to odskocznia 🙈
Czytoto ja nie pomogę ale gratuluję ciąży ❤️ rośnijcie zdrowo
U nas jeśli chodzi o imię to dla dziewczynki mam 2-3 typy, a dla chłopca 2 typy. I spośród nich, mąż może wybierać do woli 😂😂😂 wredna ja
Na zaparcia to nie wiem czy ktoś tu już pisał że ponoć 2 kiwi dziennie można zjeść, albo babkę płesznik włączyć do diety bo ma jakiś tam inny rodzaj błonnika.
Ewentualnie mi pomaga probiotyk vivomixx 225 (polecił Gastrolog 1 saszetka co 3 dni jak jest ok, teraz pije codziennie albo co 2gi dzień) tylko to już można skonsultować z ginekologiem (mój stwierdził że nie widzi przeciwskazań).👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Cześć,dziewczyny
wstałam do pracy ale czuję się mega zmęczona. Rozważę krótki urlopik naprawdę. U mnie wychodzi dzisiaj powoli słoneczko, może ładny dzień się szykuje ☺️
Pucz, dzisiaj ja za Ciebie trzymam kciuki!
Trzymajcie się ciepło dziś, miłego dnia 🥰Pucz lubi tę wiadomość
-
Na mnie na zaparcia już nawet kiwi nie chce zadziałać, dzisiaj idę do apteki po nowe opakowanie witaminek ciążowych i chyba wezmę też czopki 🫣🤣 gdzie są te rozwolnienia z początków ciąży 😅
Popołudniami nic nie pisze, bo nie mam siły, kreci w brzuchu i chce się spać, dzisiaj na noc położyłam się spać o 20.50 🤣 także z zaleceniami Sary, korzystam ile mogę w 1 ciąży
Sara, bardzo brzydko Was facet potraktował jak pytaliście o wersję samochodu! Nie jego zafajdany interes 😒
Kania, śliczne zdjęcie! Jak z reklamy prenatalnych 😃🤩 cieszę się,że wszystko dobrze 🥰
Ancalime również super,że wyniki w porządku!no to czas zacząć wybierać imię dla córeczki 😍
I pisałyście o wózkach już :o ja wprawdzie kliknęłam w parę reklam, ale tak raczej latem zaczniemy się orientować. Wiem,że długo się czeka na nowe, ale nie wykluczamy też polowania na uzywany wozek... koleżanka złapała w super cenie i super stanie wypatrzonego cybexaPAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Kania, zdjęcie śliczne, a jakie już dzieciątko duże 😍
Sara, też zawsze zawieszę na dłużej wzrok na rodzinach gdzie jest czworo dzieci, ale to jedynie z podziwu dla rodziców! 😘 Naprawdę zastanawiam się czy z jednym sobie poradzę 😅
Pisaliście o facetach - jak miałam nakaz leżenia to mój mąż się bardzo starał ale teraz jak już mogę wstawać to mu przeszło... Niestety wielu rzeczy w domu nie zrobi, mam nadzieję że to z czasem się zmieni bo i tak widzę poprawę 😁 to rozpieszczony jedynak i nasze początki były ciężkie 😁
Dziewczyny a czym się zajmujecie w pracy albo w wolnych chwilach? Przez to że później do Was dołączyłam, mam wrażenie że niektóre rzeczy mi umknęły a tak łatwiej sobie kogoś wyobrazić 🙂
Ja pracuję w małej korporacji - jestem starszym specjalistą ds. transportu. Bardzo lubię swoją pracę, bo ciągle coś się dzieje. W wolnych chwilach lubię czytać książki 🙂