Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio ty nic nie rozkminiaj bo tylko sobie narobisz niepotrzebnych zmartwień
Mi się wydaje ok ale to trzeba zestawić z USG, wiekiem ciąży, twoim wiekiem itd
Ja posadziłam nowe krzewy, kilka jeszcze przeniosłam... I padłam
Czuję się gorzej niż tragicznie 😑 łamie mnie w kościach, gardło boli niesamowicie, nie mam siły ręką ruszyćidę się zmusić do posprzątania w domu, zrobię jakiś szybki obiad familii i zamierzam się wygrzewać
-
Kasio wrote:Właśnie chyba jakoś dużo? 🤔
Właśnie też znalazłam ten kalkulator, do bety też i beta z kolei 1,4... I rozkminiam dlaczego w tych kalkulatorach nie podaje się tygodnia ciąży? Bo przecież to chyba też ma wpływ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 14:27
-
No to melduje się z ostatniego dnia w pracy i mam nadzieję że wrócę najwcześniej w przyszłym roku po macierzyńskim ❤️🍀
Tak czy siak będę musiała jeszcze podjechać zabrać trochę papierów, chociaż i tak dzisiaj reklamówkę rzeczy przywiozłam 😅 głównie herbatek różnistych 😊
Odebrałam też paczke z sisaya... zamowilam takie rozszerzane spodnie ciążowe podkusiła mnie cena... potem dopiero zobaczyłam że materiał beznadziejny no ale za 40zl stwierdziłam że ok sprawdze co to... no i słuchajcie generalnie komentarz :🤣🤣🤣🤣😆🤣😂😂😂😂😂🤣🤣🤣😂🤣😂🤣
Przykładając do bioder spoko... powinny być ok... ale materiał nie jest elastyczny ani ciut a w talii jednak jest ten pas zwężony... wiec nie przycisnę przez tyłek 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 14:51
Sara30, Ancalime, agentka93, Meeg, Ogoorkowa, RiverS lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity teraz odpoczywaj i ciesz się ciążunią
Powiem Wam, niby taka durnota, ale założyłam dziś lekkie czarne trampki, ramoneskę, wiosenna chustę .. słonko świeci, ptaszki ćwierkają ❤️
To będzie piękna wiosna
Ja bardzo lubię ten etap ciąży gdy brzuszek jest taki fajny zgrabny, nie ciąży jeszcze a ubrania dobrze leżą i można go eksponować do woli
Z drugiej strony boje się upałów bo mimo, iż to moja 4ta ciąża, nie zaliczyłam jeszcze lata z brzuchem -
Dziewczyny, niech mnie ktoś dobije 😭😭
Z każdą godziną co raz gorzej się czujęboli mnie każdy centymetr ciała a najbardziej gardło i głowa 😭 wróżę gorączkę wieczorem.
Przerobiłam już wszystkie bezpieczne sposoby ciążowe i nic kompletnie nie pomaga 😭
Boje się żeby to gówno nie zaszkodziło dziecku 😭
Już staremu powiedziałam, że jak mi przejdzie to w nagrodę za te cierpienia chce sushi i piwo bezalkoholowe 😅 -
Longanimity wrote:No to melduje się z ostatniego dnia w pracy i mam nadzieję że wrócę najwcześniej w przyszłym roku po macierzyńskim ❤️🍀
Tak czy siak będę musiała jeszcze podjechać zabrać trochę papierów, chociaż i tak dzisiaj reklamówkę rzeczy przywiozłam 😅 głównie herbatek różnistych 😊
Odebrałam też paczke z sisaya... zamowilam takie rozszerzane spodnie ciążowe podkusiła mnie cena... potem dopiero zobaczyłam że materiał beznadziejny no ale za 40zl stwierdziłam że ok sprawdze co to... no i słuchajcie generalnie komentarz :🤣🤣🤣🤣😆🤣😂😂😂😂😂🤣🤣🤣😂🤣😂🤣
Przykładając do bioder spoko... powinny być ok... ale materiał nie jest elastyczny ani ciut a w talii jednak jest ten pas zwężony... wiec nie przycisnę przez tyłek 🤣🤣
No to zakup roku 🤣🤣🤣
Ja spodnie ciążowe niezmiennie polecam z H&M. Ta guma może być irytująca na początku ale są nieziemsko wygodne -
Na szczęście można oddać wiec akurat 😅 przy okazji zajrzę do H&M ale nie wiem czy akurat mają dział ciążowy 🤔
Narazie mam 2 pary leginsów z lidla i są spoko tyle ze juz jedne poplamiłam 😮💨 może uda się doprac jakimś odtłuszczaczem, bo właściwie chodzę w nich codziennie.
Czekam aż się rozciepli na tyle żeby chodzić w sukienkach no i może jakieś kolarki albo spodenki sobie kupię 😊
No i niezmiennie marzą mi się ogrodniczki ciążowe ale jeszcze się wstrzymam 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 15:33
Meeg lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Ja ostatnio mierzyłam ogrodniczki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Wiecie jak w nich wyglądałam?
Jak Obelix 🤣🤣🤣🤣
Ale na razie się wstrzymuje z zakupami bo cały czas chudnę a brzuszek już wystaje 🥺
Z Tolą w ciąży było to samo. Zachodząc w ciążę nosiłam rozmiar 42 a tydzień po porodzie 38. -
Sara30 wrote:Ja ostatnio mierzyłam ogrodniczki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Wiecie jak w nich wyglądałam?
Jak Obelix 🤣🤣🤣🤣
Ale na razie się wstrzymuje z zakupami bo cały czas chudnę a brzuszek już wystaje 🥺
Z Tolą w ciąży było to samo. Zachodząc w ciążę nosiłam rozmiar 42 a tydzień po porodzie 38.
O to jest dla mnie nadzieja na razie też chudnę przez te wymioty.
Ale nieśmiało muszę pochwalić te super duper tabletki od doktorka, dziś póki co nie wymiotowałam i nie mam mdłości 🙂Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Znalazłam kalkulator dla PAPPa i wychodzi 2,9 MoM
Ja też jak dostałam wyniki z krwi to szukałam kalkulatorów i od razu Wam powiem, że żaden nie wyliczył mi danych tak jak ginekolog, a co się stresu najadłam to moje. Poza tym wyniki pappy mają sens tylko w zestawieniu z danymi z usg, wtedy jest całościowy obraz. Oczywiście mądry Polak po szkodzie 🤪
Także dwa głębokie wdechy i spokojnie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 16:25
Meeg, Kasio, Longanimity, Ancalime lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Meeg wrote:O to jest dla mnie nadzieja na razie też chudnę przez te wymioty.
Ale nieśmiało muszę pochwalić te super duper tabletki od doktorka, dziś póki co nie wymiotowałam i nie mam mdłości 🙂
Ja w ciąży z Tolą nie wymiotowałam chyba ani razu i o ile w 1 trymestrze waga stała, tak w 2 i 3 zaczęła szybko spadać a brzuch rósł 🤨
Z Emilem wymiotowałam strasznie i też waga spadała a potem dopiero zaczęła odbijać. Koniec końców ciążę zakończyłam z 4kg na plusie, z czego sam Emil ważył 4,2 🤣
Teraz nie wymiotuje i podejrzewam, że spadek wagi jest spowodowany aktywnością i bądź co bądź - lepszą dietą
Dobrze, że tabletki pomagająwłaśnie słyszałam o nich dużo dobrego
Meeg lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czekające na Nifty/Saco - oby długo już Was nie trzymali w niepewności 😊🍀
Sara, Ty to jesteś niezniszczalna, choroba atakuje, a Ty dalej na pełnych obrotach 😁
Odnoście kwestii z praca, mam o tyle mieszane odczucia, że mam naprawdę stresujące pracę i nawet w tym tygodniu Klient doprowadził mnie do płaczu, dlatego nie wiem czy warto po tym wszystkim 😊 wiadomo, że nie chce zostawiać złego wrażenia, ale większość dziewczyn odeszła od razu na L4 i raczej nikt im tego za złe nie ma 🙂 a teraz w tej burzy hormonów jeszcze gorzej znoszę tą psychiczna napinke 😱 jeszcze tydzień do wizyty to będzie czas, żeby się zastanowić ☺07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz pamiętaj, że teraz Ty i maluszek jesteście najważniejsi 😘
Dzwoniłam do rodzinnego, żeby chociaż teleporade zdobyć. Powiedziałam, że jestem chora i w ciąży ale spuścili mnie na drzewo 🥺 także uroczy weekend się zapowiada.
Zaraz obym Tolke uśpila i się kładę 😒
A takie miałam plany na jutro....
Dziewczyny, przyznać się, która już myśli o wyprawcePucz lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Pucz pamiętaj, że teraz Ty i maluszek jesteście najważniejsi 😘
Dzwoniłam do rodzinnego, żeby chociaż teleporade zdobyć. Powiedziałam, że jestem chora i w ciąży ale spuścili mnie na drzewo 🥺 także uroczy weekend się zapowiada.
Zaraz obym Tolke uśpila i się kładę 😒
A takie miałam plany na jutro....
Dziewczyny, przyznać się, która już myśli o wyprawce
Odnośnie wyprawki, nieśmiało oglądam już od dawna 🙊 ale nie odważyłam się na żaden konkretniejsze zakup 😊 jedynie od tego tygodnia wpadłam w szaleństwo biegania po lumpach i wyszukiwania ubranek 😁 zawsze byłam miłośniczka second handow i nieraz wpadały mi w ręce piękne małe ciuszki to teraz tak mi się wkręciło na całego 😆 po cichu składuje w tajemnicy przed mężem, żeby nie pomyślał, że oszalałam 🤣 jedyne co mu pokazałam to mini vansy, bo nie mogłam się oprzeć 😇07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz no to piąteczka
ja też kocham second handy
Ja póki co kupiłam 1 pajacyk bo czekam na potwierdzenie płciale już myślę nad przeorganizowaniem domu itd.
-
Ja oglądałam na zaufajpoloznej na instagramie porównanie wanienek, majtek poporodowych i pampersów 😅
A dzisiaj szukałam info odnośnie lumpeksu bo mają y mnie w mieście jakiś duży otwierać i niby miał być od marca ale dopiero na olx znalazłam oferty pracy więc jeszcze chwila zanim otworzą, obym wtedy jeszcze mogła chodzić po sklepach.
Co do ciuszków to nic nie kupowałam jeszcze ale wiem że prenatalne będę mieć w jakimś gabinecie który znajduje się generalnie w galerii i piętro niżej schodami idealnie zjeżdża się na smyka więc pewnie coś na szczęście małego słodziutkiego kupimy 🥰👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ja jeszcze na nic nie patrzę, bo się za bardzo boje.
Ale obiecałam sobie, że jak po prenatalnych będzie wszystko dobrze to zacznę planować trochę do przodu i np umowie się do poradni już przyszpitalnej na echo serca płodu, bo w przypadku Sjogrena w tygodniach 15-20 trzeba robić je raz w tygodniu, aby potencjalnie zdiagnozować objawy bloku.
Może wtedy kupie też jakiś mały gadżecik w kolorze, aby dziadkom oznajmić jaka płeć.
Mąż dziś zauważył u mnie brzuszek 🙈 Powiedziałam mu, że nie jestem pewna czy to ciążowy czy woda;) Ale że jak wszystko dobrze pójdzie to pewnie na Wielkanoc będzie już troszeczkę widać…
Chciałabym już wtorek, czegokolwiek się nie dowiem to jakoś w mojej głowie jest to taki kulminacyjny moment.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
A w ogóle dzisiejszy hit- żaliła się Wam kilka dni temu, że mój tata mi tak głupio przygadał- przeprosił mnie dzisiaj, przyznał, że bardzo bezmyślnie to powiedział i powinien się trzy razy zastanowić zanim wypowie takie słowa. Doceniłam, bo nie jest to u niego częste, taka autorefleksja…
Kasio, Meeg, Ancalime, RiverS, Ogoorkowa, Oli123 lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Hej dziewczyny, bylam dzisiaj na wizycie kontolnej o faktycznie mam krwiaka i to dość sporego ale Kropka ma sie dobrze, nawet nam pomachała🥰. Dostałam sporo leków ale wiem na czym stoję i w końcu czuje się zaopiekowana
Kasio, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość