Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara30 wrote:Ja Wam powiem szczerze, że ja przy 1 dziecku kupiłam chyba wszystko dzieciowe co było w sklepie i co mi ktoś polecił a koniec końców połowa rzeczy była nieprzydatna 🙈
To jest chyba urok pierwszego dziecka
Teraz? Połowy rzeczy nie kupuje bo wiem, że nie będę używała a jeśli zajdzie nawet potrzeba to dokupie. Pieluchy? Nie kupuje flanelowych, muślinowych ani tetrowych bo ich szczerze nie lubię. Tylko bambusowe
Ale to każda musi na sobie "przetestować"
Tak jak kocyki z polaru - nieporozumienie moim zdaniem. Dziecko się poci okropnie.
Dla Emmy miałam chyba z 6 kocyków a używałam 2 ulubionych
Jeśli chodzi o nianie elektroniczna to dużo taniej i dla mnie wygodniej wychodzi kupić kamerkę i podgląd mam wtedy na telefoniemam taką kamerkę u Toli i jestem bardzo zadowolona więc jak któraś będzie chciała to mogę podesłać link
Poza opcją nagrywania (ja czasem nagrywam napady dla neurologa) na super rzecz - czujnik ruchui wysyła mi powiadomienie i pipczy
Nam się sprawdza kamerka Xiaomi 360 2k. Nawet z zagranicy można podgladnac co się w domu dzieje -
Maiora wrote:Też się nad tym zastanawiam jedni mówią że to genialny wynalazek a inny że mało stabilne itd. Podpowiedzcie bardziej doświadczone koleżanki
Ja planuję mieć dostawkę na nocki przez pierwsze miesiące, bo nie chcę spać z maluchem w łóżku, a wstawać co chwile tez mi się nie uśmiecha. Potem jak się ogarnie do jednego-dwóch karmien nocnych to do swojego łóżeczka, w którym planujemy wszystkie drzemki w ciągu dnia od początku.
Agentka, gratki ❤️
Sara, jak sie czujesz?26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Kasio wrote:Kania, Ogórkowa, Agentka - super wieści u Was 🥰
Maiora, dziękuję za link, działa 😘 o właśnie Dziewczyny a dostawka do łóżka? Przydaje się? Na początku chciałabym mieć dziecko przy sobie, chyba bałabym się spać w jednym łóżku, a taka dostawka mogłaby być ok 🙂 tylko się zastanawiam - wtedy sama dostawka czy dodatkowo normalne łóżeczko też?
O takk, dostawka jest super. My mamy Chicco next to me magic. Kupiliśmy używana w super stanie, ale łóżeczko też mieliśmy tylko na początku było w drugim pokoju i na nim przewijak. Teraz łóżeczko jest u nas w sypialni i zrobiliśmy z niego też jakby dostawke. -
Ja nigdy nie korzystałam z dostawki ale ja jestem masochistką 🤣
Wstaje do łóżeczka (starsza 2ka od razu spala w swoich pokojach i chodziłam do drugiego pokoju co noc) 😅
Tola miała łóżeczko w sypialni obok łóżka.
W razie choroby czy jakiejś złej nocy gdy pobudki były co 20 minut, czy w pierwszych dniach, zwykle brałam dziecko do siebie do łóżka ale maluszek był w kokonie. Więc nie bałam się, że zjedzie pod kołdrę itp
Teraz maluszek będzie dzielił pokój z bratem i tam będzie miał łóżeczko
W dzień na drzemki kołyskę leander w salonie na pierwsze tygodnie.
Gdybyśmy mieli już gotową górę to maluch miałby od razu swój pokój i chodziłabym na górę do niego 😅
RiverS dziękuję. Jest o niebo lepiej dziś 😍 mogę jeść już -
Sara30 wrote:Ja nigdy nie korzystałam z dostawki ale ja jestem masochistką 🤣
Wstaje do łóżeczka (starsza 2ka od razu spala w swoich pokojach i chodziłam do drugiego pokoju co noc) 😅
Tola miała łóżeczko w sypialni obok łóżka.
W razie choroby czy jakiejś złej nocy gdy pobudki były co 20 minut, czy w pierwszych dniach, zwykle brałam dziecko do siebie do łóżka ale maluszek był w kokonie. Więc nie bałam się, że zjedzie pod kołdrę itp
Teraz maluszek będzie dzielił pokój z bratem i tam będzie miał łóżeczko
W dzień na drzemki kołyskę leander w salonie na pierwsze tygodnie.
Gdybyśmy mieli już gotową górę to maluch miałby od razu swój pokój i chodziłabym na górę do niego 😅
RiverS dziękuję. Jest o niebo lepiej dziś 😍 mogę jeść już
No to super, cieszę się bardzo! 🥳❤️ tylko wiesz, jak teraz jest lepiej to nie znaczy że musisz wracać na pełne obroty 😉 dbaj tam o siebie!26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Nie no, dzisiaj tylko relaksik
Mam plan skończyć Emmie chustę na szydełku. Zrobię obiad - i tu koniec mojej dzisiejszej produktywności 😁RiverS lubi tę wiadomość
-
Sara a coś Ci dali na to? Bo chyba przegapiłam wczoraj efekt wizyty na wieczorynce.
Fajnie poczytać o tych rzeczach do wyprawki, ja jestem totalnie zielona. A Stary to już w ogóle sie nie spodziewa ile trzeba kupić. Ostatnio mi mówi „to chyba nie będzie jakieś super kosztowne”? A ja takie: 😆
A w ogóle Meeg, bo Ty śledziłaś kalendarz chiński- u mnie się nie sprawdził.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka a coś ty, nie byłam. Tzn pojechałam popołudniu. Wchodzę a tam bite 20 osób, które prychają, kichają i smarkają. Zawinelam się i wróciłam do domu bo stwierdziłam, że nie będę tam siedzieć 3 h i łapać kolejne świństwa.
Boli mnie jeszcze głowa mocno, czuję gardło ale jest znacznie lepiej niż wczoraj. Także będę żyć
A co do męża - ja się Twojemu nie dziwię, bo pierwsze dziecko, może chłop nie wie... Jeszcze. Ale mój to się odkleił calkowicie gdy zapytał czy 2-3 tys wystarczy na wyprawkę 😆
Fakt, dla Toli wystarczyło ale fotelik miałam (po swoim dziecku więc wiedziałam, że jest bezwypadkowy), łóżeczko i przewijak były, jakieś podgrzewacze do butelek czy gadżety do samochodu.
A teraz? Nie mamy NIC! 🤷🏻♀️
Aczkolwiek ja się zamierzam zamknąć w miarę możliwości budżetowo bo co się da odkładamy na remont a i tak najdroższym elementem wyprawki będzie samochód 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 11:14
-
Sara30 wrote:Ja Wam powiem szczerze, że ja przy 1 dziecku kupiłam chyba wszystko dzieciowe co było w sklepie i co mi ktoś polecił a koniec końców połowa rzeczy była nieprzydatna 🙈
To jest chyba urok pierwszego dziecka
Teraz? Połowy rzeczy nie kupuje bo wiem, że nie będę używała a jeśli zajdzie nawet potrzeba to dokupie. Pieluchy? Nie kupuje flanelowych, muślinowych ani tetrowych bo ich szczerze nie lubię. Tylko bambusowe
Ale to każda musi na sobie "przetestować"
Tak jak kocyki z polaru - nieporozumienie moim zdaniem. Dziecko się poci okropnie.
Dla Emmy miałam chyba z 6 kocyków a używałam 2 ulubionych
Jeśli chodzi o nianie elektroniczna to dużo taniej i dla mnie wygodniej wychodzi kupić kamerkę i podgląd mam wtedy na telefoniemam taką kamerkę u Toli i jestem bardzo zadowolona więc jak któraś będzie chciała to mogę podesłać link
Poza opcją nagrywania (ja czasem nagrywam napady dla neurologa) na super rzecz - czujnik ruchui wysyła mi powiadomienie i pipczy
the same.
w pierwszwej ciąży kupowałam wszystko z listy, teraz wiem,że to bez sensu.
Ja uwielbiam muślinowe pieluchy.Kocyki bambusowe lub muślinowe na lato:)
O! i dla mnie totalnie, kompletny must have to niania z monitorem oddechu. Tylko dzięki niemu mogłam spokojnie spać. I w dodatku jeden obskoczył mi trójkę dzieci i nadal działa (jedynie w niani już bateria nie trzyma więc albo kupię całość nową, albo samą nianię).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 11:34
Ancalime lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
agentka93 wrote:Nie wytrzymałam i zaczelam na Vinted oglądać ubranka dla dziewczynek 😂😂😂😂
dla dzieczynek są prześliczne, chociaż i dla chłopców można znaleźć dużo ładnych:)
Ja ogólnie baaardzo polecam dla noworodzia (56 i 62) bodziaki kopertowe. To dziecko jest jeszcze tak kruche,że najlepiej się zakłada, te przez głowę to jednak trochę stres. I do tego półpajacyki, czy geterki/spodenki (chociaż tutaj często jest problem ze spadającymi skarpetkami). Zdecydowanie te śliczne ciuszki są najmniej praktyczne i traktuję je wyjściowo, a na codzień to właśnie lubię w dzień bodziak+półpajac, a na noc pajacyki.
Takie przebieranie też pozwala dziecku zajarzyć i rozróżniać noc i dzień, także polecam:)2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Kasio wrote:Kania, Ogórkowa, Agentka - super wieści u Was 🥰
Maiora, dziękuję za link, działa 😘 o właśnie Dziewczyny a dostawka do łóżka? Przydaje się? Na początku chciałabym mieć dziecko przy sobie, chyba bałabym się spać w jednym łóżku, a taka dostawka mogłaby być ok 🙂 tylko się zastanawiam - wtedy sama dostawka czy dodatkowo normalne łóżeczko też?
dostawka jest fajna (mam z Chicco i nawet nie sprzedałam szczęśliwie ) tylko niestety nie przydaje się na długo. No ale polecam:) i ja do tego mam normalne łóżeczko:)Kasio lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Sara30 wrote:Agentka a coś ty, nie byłam. Tzn pojechałam popołudniu. Wchodzę a tam bite 20 osób, które prychają, kichają i smarkają. Zawinelam się i wróciłam do domu bo stwierdziłam, że nie będę tam siedzieć 3 h i łapać kolejne świństwa.
Boli mnie jeszcze głowa mocno, czuję gardło ale jest znacznie lepiej niż wczoraj. Także będę żyć
A co do męża - ja się Twojemu nie dziwię, bo pierwsze dziecko, może chłop nie wie... Jeszcze. Ale mój to się odkleił calkowicie gdy zapytał czy 2-3 tys wystarczy na wyprawkę 😆
Fakt, dla Toli wystarczyło ale fotelik miałam (po swoim dziecku więc wiedziałam, że jest bezwypadkowy), łóżeczko i przewijak były, jakieś podgrzewacze do butelek czy gadżety do samochodu.
A teraz? Nie mamy NIC! 🤷🏻♀️
Aczkolwiek ja się zamierzam zamknąć w miarę możliwości budżetowo bo co się da odkładamy na remont a i tak najdroższym elementem wyprawki będzie samochód 😆
a widzisz, to ja mam jeszcze fotelik z bazą. Łóżeczko, dostawkę, sporo ubranek (dla obu płci ). Wózek sprzedałam, więc będę musiała kupić. Możliwe,że monitor. No i jakieś ubranka na pewno. Będę musiała przemysleć organizację w nowym domu, zupełnie nie mam pomysłu jak wszystko rozkładać. Tutaj miałam robioną przez stolarza komodę z dostawką, dzięki której mieścił się przewijak. W nowym domu maluch będzie początkowo u nas i muszę przemyśleć tę kwestię, bo jednak w planach miałam zwykłą komodę ze sklepu (taką w stylu boho, nie chcę od stolarza bo ta mi się podoba). Rozważam przewijak z Ikei lub po prostu kłaść ten plastikowy przewijak na łóżku i na łóżku przebierać...to może być w sumie najbezpieczniejsza opcja.
Sorki,że tak się tutaj rozpisuję o wyprawce, ale akurat jesteście na tym etapie, a ja rozmyślam 😂2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Natosia wrote:dla dzieczynek są prześliczne, chociaż i dla chłopców można znaleźć dużo ładnych:)
Ja ogólnie baaardzo polecam dla noworodzia (56 i 62) bodziaki kopertowe. To dziecko jest jeszcze tak kruche,że najlepiej się zakłada, te przez głowę to jednak trochę stres. I do tego półpajacyki, czy geterki/spodenki (chociaż tutaj często jest problem ze spadającymi skarpetkami). Zdecydowanie te śliczne ciuszki są najmniej praktyczne i traktuję je wyjściowo, a na codzień to właśnie lubię w dzień bodziak+półpajac, a na noc pajacyki.
Takie przebieranie też pozwala dziecku zajarzyć i rozróżniać noc i dzień, także polecam:)
U mnie tak samo. Zawsze rano dziecko przebierane w body + legginsy a na noc w pajacyk
Wtedy szybciej trybi wieczorny rytuał i z łatwością ustawia się na dzień / noc.
Mi tam bodziaki zakładane przez głowę nie szkodzą ale polspiochow nie lubię
-
Natosia ja też mam zamiar kupić tylko bodziaki kopertowe na sam początek albo ten zestaw od mamyginekolog biały (komentarz mojej szwagierki... biały ale dziecko ubrudzi... tsaa będzie biegać i wycierać kurze a inne kolory nie ubrudzą się od ulewania albo kupki... potem razem się śmiałyśmy bo do niej dotarło co powiedziała 😅 - a białe można wygotowac i nie martwić się że puści kolor) - takie jest moje zdanie woadomka każdy używa co chce 🙂
Nie zamierzam też używać żadnych opasek jeśli będzie dziewczynka bo przez chwilę wygląda słodko a jak spada na oczy co chwilę to mnie denerwuje a co dopiero to biedne dziecko.
Co do dostawki to warto pomyśleć czy się przyda bo np moja bratowa miała i nie używała bo dziecko spało z nimi, w salonie też nie mogła bo piętro niżej i po co nosić, w salonie za to mieli łóżeczko turystyczne i też mało używali bo mieli wózek. U mnie sytuacja jest zupełnie inna wózka nie będziemy taszczyć a salon i sypialnie mamy na jednym poziomie wiec nawet jeśli nie na noc to na dzień. Łóżeczko mamy jeszcze takie po mnie więc wystarczy materac gdyby coś, ale narazie nie będę sobie zagracać bo tyle miejsca nie ma.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
A co do przewijakow to zauważyłam ostatnio że nikt nie uzywa praktycznie w ciągu dnia tylko rozkłada podkład higieniczny na kanapie czy łóżku. Ewentualnie są w łazience żeby dziecko odłożyć po kąpieli.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Super, że tyle dobrych wieści 😊
Podczytuje Was na bieżąco, ale dzień okropnie zabiegany, ogarniemy mieszkanie, piekę ciasto marchewkowe i rogaliki z powidłami, bo wpadaja dzisiaj rodzice i teściowie, a wtedy muszę mieć wszystko na tip top 😆
Odnośnie wyprawki to czytam, sprawdzam i niewiele jestem w stanie powiedzieć, jako debiutantka w tym temacie czuje, że może się skończyć masa zbędnych gadżetów 🤣07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Longanimity wrote:Natosia ja też mam zamiar kupić tylko bodziaki kopertowe na sam początek albo ten zestaw od mamyginekolog biały (komentarz mojej szwagierki... biały ale dziecko ubrudzi... tsaa będzie biegać i wycierać kurze a inne kolory nie ubrudzą się od ulewania albo kupki... potem razem się śmiałyśmy bo do niej dotarło co powiedziała 😅 - a białe można wygotowac i nie martwić się że puści kolor) - takie jest moje zdanie woadomka każdy używa co chce 🙂
Nie zamierzam też używać żadnych opasek jeśli będzie dziewczynka bo przez chwilę wygląda słodko a jak spada na oczy co chwilę to mnie denerwuje a co dopiero to biedne dziecko.
Co do dostawki to warto pomyśleć czy się przyda bo np moja bratowa miała i nie używała bo dziecko spało z nimi, w salonie też nie mogła bo piętro niżej i po co nosić, w salonie za to mieli łóżeczko turystyczne i też mało używali bo mieli wózek. U mnie sytuacja jest zupełnie inna wózka nie będziemy taszczyć a salon i sypialnie mamy na jednym poziomie wiec nawet jeśli nie na noc to na dzień. Łóżeczko mamy jeszcze takie po mnie więc wystarczy materac gdyby coś, ale narazie nie będę sobie zagracać bo tyle miejsca nie ma.Sara30 lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Longanimity wrote:A co do przewijakow to zauważyłam ostatnio że nikt nie uzywa praktycznie w ciągu dnia tylko rozkłada podkład higieniczny na kanapie czy łóżku. Ewentualnie są w łazience żeby dziecko odłożyć po kąpieli.
no właśnie mi się bardzo sprawdzało w pokoiku dziecka na komodzie, miałam dużo miejsca na wszystkie dodatkowe rzeczy i wszystko pod ręką.a ten plastik sam przenosiłam do łazienki i na pralce kładłam po kąpieli.Ale teraz może właśnie ten przenośny z Ikei do łazienki (nie będzie tam pralki, bo pralka z suszarką będą na partwerze w pralni ) to byłby dobry pomysł. No nic, będziemy się urządzać to się zastanwowię2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Co prawda jeszcze nie mam suszarki ale zakładam że już do prania wyprawki kupimy i będzie stać na pralce więc tu przewijaka nie umieszczę, ale mam komodę z ikei i o ile nie będzie za wysoka to może na niej w sypialni położymy, niby sypialni obok salonu więc nie musiałabym dalego z dzie kiem chodzić a wszystko byłoby na jednym miejscu i nie miałabym w salonie pampersów, kremów, chusteczek itd... no ale wiadomo życie pokaże bo napewno wybiorę bardziej dla mnie komfortową opcję 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 12:27
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity jeśli macie komodę MALM to są w Ikei nakładki na komodę pod przewijak
idealnie pasują z rozmiarem
Ja używałam przewijaka takiego wolnostojącego przy każdym dziecku ZAWSZE
Nie wiem, wydaje mi się, że jeśli dla kogoś jest problemem przejść z pokoju do pokoju dziecko przewinąć, to jest po prostu leniwy 😬
Ale raz, że nie raz i nie dwa, dziecko przy przewijaniu się zsikalo lub zrobiło kupę (chłopcy dodatkowo sikają na metr do góry 🤣) i jest ryzyko zafajdanej kanapy a dwa - cały Majdan jest pod ręką przy przewijaku. Pampersy, kremy, ciuszki itd.
Ja dopiero gdzieś od roku Tole przewijam na dywanie ale z prostej przyczyny - taki wielkolud się nie mieści na przewijaku
I dla mnie jest jeszcze jeden niepodważalny plus przewijaka. Po każdym porodzie, gdy kręgosłup znów zmienia środek ciężkości boli niesamowicie. Na przewijaku dziecko jest wysoko, można komfortowo przewinąć, zrobić wszystkie zabiegi pielęgnacyjne itd
A i jak ktoś ma budżet na gadżety to polecam śmietnik na pampersy. Ja miałam angelcare (czy jakoś tak) i to jest rewelacja