Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania_czubajka wrote:Ogorkowa, to nie ja mam tego excela z wyprawka
któraś inna dziewczyna, ale z chęcią ja przyjmę też
Kropek ma 2,81 cm i wesoło sobie tam plumkałwszystko w porządku, wieczorem wrzucę fotkę:*
Ps, kataru juz zero 👍😁Kania_czubajka, agentka93, Kasio, Ancalime, Meeg, RiverS lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa wrote:Kurde, no przecież 🫣 ale odpisywanie z pamieci na te multiposty mnie czasem przerasta w obecnym stanie 😵💫😅
Kropek ma 2,81 cm i wesoło sobie tam plumkałwszystko w porządku, wieczorem wrzucę fotkę:*
Ps, kataru juz zero 👍😁 -
Ogórkowa super wieści!
Mi się pierwsza ciąża tak wlokła a kolejne nie wiem kiedy zleciały. Jedno Wam powiem napewno ... Dłuży to się dopiero od 36 TC 😬
A jak do tego dojdzie ogromny brzuch, ból spojenia, skurcze przepowiadające, zgaga i mnóstwo innych atrakcji to każdy dzień jest okropny 😅
Kiedyś nawet widziałam taki mem. Każdy miesiąc ciąży trwa ok 30 dni. Z wyjątkiem 9-ego. Ten trwa 183637282 dni
🤣🤣🤣Meeg lubi tę wiadomość
-
Ja mam Excela wrzucę go wieczorkiem bo padam na twarz. Byłam na zakupach na mieście i jestem wykończona muszę się przespać ❤️
Kania_czubajka, Sara30, Ancalime, Pucz, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Mi ta ciąża też się dłuży. Już teraz każda doba ma 40 godzin niestety. Choć u mnie to psychika i stres,.
Odnośnie przesuwania się organów, to ja w pierwszej ciąży byłam w 13 tygodniu operowana. Wyrostek. I jak robili USG przed aby uwidocznić to też zawołali studentów aby pokazać że już na tym etapie zmienia położenie. I jeszcze dr mówił, że szkoda, że nie starsza ciąża aby było to widać bardziej (no, dzięki 😜😅).
Wierzyć się nie chce, bo brzuch przecież wciąż taki sam z wyglądu, ale w środku już rewolucja się zaczęła 🙂😁.
Kania, myślę że tak jak Sara pisze - nie masz się co martwić.
Ogoorkowa, czekamy na zdjęcia 😍. -
Dziewczyny, dostałam wyniki z prenatalnych, ryzyka niskie
Przyszło listem, wczoraj chyba wrzucili mi do skrzynki a ja dopiero dziś je znalazłam...Ancalime, Sara30, Meeg, Pucz, Kasio, Longanimity, Ogoorkowa, agentka93, Maiora, RiverS lubią tę wiadomość
-
Ancalime wrote:
Odnośnie przesuwania się organów, to ja w pierwszej ciąży byłam w 13 tygodniu operowana. Wyrostek. I jak robili USG przed aby uwidocznić to też zawołali studentów aby pokazać że już na tym etapie zmienia położenie. I jeszcze dr mówił, że szkoda, że nie starsza ciąża aby było to widać bardziej (no, dzięki 😜😅).
Wierzyć się nie chce, bo brzuch przecież wciąż taki sam z wyglądu, ale w środku już rewolucja się zaczęła 🙂😁..
No właśnie ja nie wiem czy mi czasami nie doskwiera wyrostek. Na początku myślałem że to jest jajnik I pewnie tak było ale pamiętam za dzieciaka miałam problemy nigdy nie operowany tylko leki prztjmowałam. Być może teraz to kłucie to wyrostek.
Jak to u ciebie bolało? Bardzo silny ból to był? -
Kania_czubajka wrote:Cześć, kropku!
Byłam na mieście ze znajomymi, zjadłam salatke z kurczakiem, wypiłam herbatę i... Wracałam w rozpiętych spodniach 😅 chyba niektóre jeansy już muszą iść na dno szafy ...Kania_czubajka lubi tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz wrote:Dzisiaj miałam podobne odczucia kiedy spodnie, w których głównie chodzę, bo mi najwygodniej suszymy się po praniu i stwierdziłam, że idę na spacer w jeansach...skonczylo sie na rozpiętych pod płaszczem 🤣 niby dałabym radę zapiąć, ale uciskało i stwierdziłam, że nie ma co nasile 🙈
-
Ja to samo- dziś byłam ze znajomymi w knajpce i po jedzeniu 5 miesiąc 😂 Nic nie wiedzą, więc musiałam udawać wzdętą.
Idę jeszcze na jedną posiadówkę dziś na miasto i chyba podobne ściemy polecą.
Kania- a co do skurczu magnez jesz? Ja miałam ostatnie 2 tygodnie dość regularnie to kłucie, to ciągniecie w brzuchu, a ostatnie kilka dni nic. I tak, jak wcześniej się martwiłam, że boli to teraz mężowi mówię, że to dziwne, że nie boli 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 19:32
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Kania_czubajka wrote:Aa Pucz,tak myślałam właśnie o Tobie, że miałam dać znać ile mój Dzidziuś miał tego 6 marca na prenatalnych, to melduje, że 61.8mm, więc nasze Maluchy idą praktycznie łeb w łeb
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Meeg wrote:No właśnie ja nie wiem czy mi czasami nie doskwiera wyrostek. Na początku myślałem że to jest jajnik I pewnie tak było ale pamiętam za dzieciaka miałam problemy nigdy nie operowany tylko leki prztjmowałam. Być może teraz to kłucie to wyrostek.
Jak to u ciebie bolało? Bardzo silny ból to był?
Trafiłam na izbę przyjęć, gdzie najpierw zaczęli mnie diagnozować w kierunku kamieni na nerce, ale po USG i badaniach krwi zmienili diagnozę na wyrostek. Dostałam gorączki (niedużej, ale zawsze) i zdecydowali o usunięciu. Podłączyli pod kroplówki i czekałam aż mnie przewiozą transportem wewnętrznym na inny oddział. Od przyjęcia do appendektomii minęło raptem parę godzin, choć jak tam leżałam zdało mi się to wiecznością.
Wiesz, jak mocno boli to nie ma co się krępować, lepiej pójść na IP ginekologiczną i sprawdzić. 9 pacjentek na 10 odeślą, bo to w granicach normy, a ta pozostała to okaże się właśnie a to kamienie, a to wyrostek czy inny szajs. -
Ancalime wrote:Zaczęło się od kłucia, parę dni, coraz mocniej. Zawsze z jednej strony brzucha. Wzmożone bardzo wymioty. W końcu zaczęło boleć tak, że nie mogłam się praktycznie odgiąć.
Trafiłam na izbę przyjęć, gdzie najpierw zaczęli mnie diagnozować w kierunku kamieni na nerce, ale po USG i badaniach krwi zmienili diagnozę na wyrostek. Dostałam gorączki (niedużej, ale zawsze) i zdecydowali o usunięciu. Podłączyli pod kroplówki i czekałam aż mnie przewiozą transportem wewnętrznym na inny oddział. Od przyjęcia do appendektomii minęło raptem parę godzin, choć jak tam leżałam zdało mi się to wiecznością.
Wiesz, jak mocno boli to nie ma co się krępować, lepiej pójść na IP ginekologiczną i sprawdzić. 9 pacjentek na 10 odeślą, bo to w granicach normy, a ta pozostała to okaże się właśnie a to kamienie, a to wyrostek czy inny szajs.
Dobrze ze szybko zadziałali brzmi mega groźnie.
Ja mam kłucie a raczej lekkie większość czasu a tylko czasami mocniej zakłuje mam nadzieje ze nic wyrostkowego a dziusiowego no ale trzeba być czujnym. Dzięki -
agentka93 wrote:Ja to samo- dziś byłam ze znajomymi w knajpce i po jedzeniu 5 miesiąc 😂 Nic nie wiedzą, więc musiałam udawać wzdętą.
Idę jeszcze na jedną posiadówkę dziś na miasto i chyba podobne ściemy polecą.
Kania- a co do skurczu magnez jesz? Ja miałam ostatnie 2 tygodnie dość regularnie to kłucie, to ciągniecie w brzuchu, a ostatnie kilka dni nic. I tak, jak wcześniej się martwiłam, że boli to teraz mężowi mówię, że to dziwne, że nie boli 🤷🏻♀️ -
Hej!
W załączeniu przesyłam link ❤️🤩
Zobaczcie czy on działa i czy możecie sobie to pobrać bo nie wiem czy dobrze uprawnienia są ustawione
https://docs.google.com/spreadsheets/d/17bnrtUJQIVRcM8aWUueSYeTmdKyokZFE/edit?usp=drivesdk&ouid=117874903327246636336&rtpof=true&sd=true
Spokojnej nocy ❤️RiverS, Sara30, Ogoorkowa, Meeg lubią tę wiadomość
-
U mnie się udało pobrać
Ja bym jeszcze dopisała 2 super rzeczy - otulacz to u mnie must have - sprawdzil się u całej 3ki. Maluszek w brzuchu ma bardzo ciasno więc i po narodzeniu lubi być otulony a odruch moro "przeszkadza". U mnie otulacz to top of the top.
I polecam kokon. Jeśli np w dzień dziecko będzie z nami w salonie, może bezpiecznie leżeć na kanapie. Ponadto kokon można wziąć ze sobą na dwór, w gości etc
I ja bym nie kupowała leków "na zaś". Wszystko ma swoje terminy ważności a nie jest powiedziane, że będą nam potrzebne. Ja ten błąd zrobiłam przy Emmie i potem wyrzuciłam pół apteki 🤷🏻♀️
Gryzakow i grzechotek nie kupiłam nigdy żadnemu z dzieci - to jest standardowy drobiazg, który dostaje się od wszystkich dookoła 🤣 nigdy nie kupiłam a miałam całe pudła 😅Maiora, Meeg lubią tę wiadomość