Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Marikamb wrote:Wcale nie głupie, bo tez nie raz się nad tym zastanawiałam 😅 na ogół daje, ze poprzedni wieczor, chyba, ze mój obudzi się z chcicą o 3 to wtedy daje już jako rano 🤣
Dokładnie, analizowałyśmy to już i wychodzi, że jak przed pójściem spać to zaznaczamy wieczorem. Była wtedy też dyskusja o zaznaczaniu 1 dnia miesiączki - jak jest żywoczerwona krew i skrzepy to 1 dzień, jak plamienie, to nie jest pierwszy dzień. Plus właśnie jak przed pójściem spać jest krwawienie, to też już 1 dzień.Sara30, M94 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Izzy, Ewiwi, tulę za te 🐒 😥❤️
Siesiepy, piękny pik, działajcie! 🔥🔥🔥 Brakuje nam tu Ciebie, mam nadzieję, że wrócisz prędko do nas ❤️Sara30, izzy91, Ancalime, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Nesairah u mnie podobnie 🫣 młoda utknęła w kanale bo była lekko mówiąc duża 🙈 ale udało się
Z młodym natomiast były komplikacje, reanimacja itd ale to już inna historia. Cud, że dziś jest zdrowy.
A kto wie, może spełnisz marzenie o 4ce za jednym zamachem? 😎
Siesiepy miło Cię "widzieć" i twój pik rzecz jasna 😘
Ewiwi przytulam mocno ❤️
Weronka, ja uważam, że najgorsze co można zrobić to straszyć. I nie mówię tu o lekarzach, ale koleżankach itp. To, że kogoś coś bolało i przeszedł to traumatycznie to nie znaczy, że mnie będzie
Dla kogoś wizyta u stomatologa to pikuś - dla mnie najgorsza z rzeczy pod słońcem. Któraś z dziewczyn poród wspomina traumatycznie a dla mnie to były wspaniałe chwile, pełne takiej mistycznej i magicznej mocy, mimo bólu jak diabli.
Pamiętam jak leżąc na gastrologii laski z sali straszyły mnie jaka okropna jest kolonoskopia. Poszłam na nią tak wydygana, że było mi słabo. Ale to oczywiście był taki strach przed nieznanym. Koniec końców badanie przeżyłam (bez znieczulenia ofc) i oceniam jako dyskomfortowe.
Często strach ma wielkie oczy
Meggi nie pomogę bo mnie piersi nie bolą przed @ 🤷 jedynie bolały mnie w ciąży. Skoro u ciebie to anomalia to może warto zatestowac? 😎
Byłam w Rossmanie po owulaki i oczywiście złamałam się. Nakupilam ciążowych 🙈🙈🙈 -
Hej, spojrzałam w Wasz opis i chciałam powiedzieć, że nie polecam ciąży bliźniaczej 😅 ale co sobie kto życzy!
Rozsiewam bliźniacze wiruski! 🦠🦠🦠🦠🦠Weronka, Kinusia_25, Marikamb, SandraH.97, Agn1000, Beezi, Bialeekk, Anett93, Namisa, Ancalime, M94, rozalaa, Wiara Nadzieja Miłość, Zosis, GlamAnonimRe, Kania_czubajka, Emka06, Mart768, Evondita82, Biedronka@, Jo88, gattina, Lipcowa, Aleksandra_joanna_p, .aś., Atomówka , Kil, Niaha lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Jak czytam wasze porodowe opowieści to się boje 😨 ja wgl jestem kłębkiem nerwów jeśli chodzi o wszelkie zabiegi medyczne. Nigdy nie leżałam nawet w szpitalu (odpukać).
Co do dentysty to mam tak ze tylko jeden Pani ufam i tylko ona może grzebać mi w buzi 🤪 bo nie dam się dotknąć bez końskiej dawki znieczulenia i koniec.
Ps. Chociaż jestem wolnym strzelcem to dzisiaj mam 11-12 dpo i biel także cykl stymulowany chyba poszedł na marne 😓👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Siesiepy! Jak dobrze Cię widzieć🥰
Trzymam kciuki za owocne działania!!🤭👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Sara30 wrote:Nesairah u mnie podobnie 🫣 młoda utknęła w kanale bo była lekko mówiąc duża 🙈 ale udało się
Z młodym natomiast były komplikacje, reanimacja itd ale to już inna historia. Cud, że dziś jest zdrowy.
A kto wie, może spełnisz marzenie o 4ce za jednym zamachem? 😎
Siesiepy miło Cię "widzieć" i twój pik rzecz jasna 😘
Ewiwi przytulam mocno ❤️
Weronka, ja uważam, że najgorsze co można zrobić to straszyć. I nie mówię tu o lekarzach, ale koleżankach itp. To, że kogoś coś bolało i przeszedł to traumatycznie to nie znaczy, że mnie będzie
Dla kogoś wizyta u stomatologa to pikuś - dla mnie najgorsza z rzeczy pod słońcem. Któraś z dziewczyn poród wspomina traumatycznie a dla mnie to były wspaniałe chwile, pełne takiej mistycznej i magicznej mocy, mimo bólu jak diabli.
Pamiętam jak leżąc na gastrologii laski z sali straszyły mnie jaka okropna jest kolonoskopia. Poszłam na nią tak wydygana, że było mi słabo. Ale to oczywiście był taki strach przed nieznanym. Koniec końców badanie przeżyłam (bez znieczulenia ofc) i oceniam jako dyskomfortowe.
Często strach ma wielkie oczy
Meggi nie pomogę bo mnie piersi nie bolą przed @ 🤷 jedynie bolały mnie w ciąży. Skoro u ciebie to anomalia to może warto zatestowac? 😎
Byłam w Rossmanie po owulaki i oczywiście złamałam się. Nakupilam ciążowych 🙈🙈🙈
Wczoraj rano był 12dpo i była biel. Kurde nie wiem, nie możliwe żeby dzisiaj coś wyszło, już za późno jest. Może zrobię badania 3dc jak ni się okres zacznie. A wolę żeby się nie spóźnił bo mam drożność umówiona na wtorek. -
Siesiepy ta Twoja owulacja to maksymalny test cierpliwości ale się opłaca 😁 owocnego działania życzę 🔥 daj znać po monitoringu.
Ja dziś byłam na usg i więcej nie wiem niż wiem. Badania krwi wskazują na owulacje ale gin widział tylko małe pęcherzyki na jajniku. Nie było dominującego. Mozliwe ze juz jest po albo że jej nie było ale nie wiem czy możliwe są hormony w normie owulacyjnej i brak owu?Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
cslza wrote:Hej, spojrzałam w Wasz opis i chciałam powiedzieć, że nie polecam ciąży bliźniaczej 😅 ale co sobie kto życzy!
Rozsiewam bliźniacze wiruski! 🦠🦠🦠🦠🦠
A ja bym bardzo chciała mieć bliźniaki więc łapie dużo wiruskow 🥰
Ja co do dentysty to kiedyś miałam traumę, mama wzięła 6 letnia mnie do dentystki (sadystki), która stwierdziła że genialnym pomysłem będzie zrobić mi kanałówke na mleczaku bez znieczulenia...wtf?! Ból nieziemski jak dla 6 latki...od tego momentu bałam się chodzić do dentysty i nie mówiłam jak coś mi się psuło, przez co straciłam jeden stały ząb bo jak już powiedziałam to został sam korzeń...teraz chodzę zawsze prywatnie i zawsze musi być znieczulenie 😅
Co do pobierania krwii, kiedyś robiło mi się bardzo słabo bo mam ukryte żyły i babeczki zawsze miały problem, ale od momentu jak byłam w szpitalu jak byłam w CP i panie wybudzały mnie o 4 rano na pobranie krwii I nie dość że też im nie szło to jeszcze codziennie to teraz już się nie boję i jest mi wszystko jedno skad ktoś pobiera krew... jak wchodzę do krwiodawstwa to się Panie śmieją (bardzo sympatyczne swoją drogą) że przyszła Pani bez żył xd i jak się nie uda za pierwszym razem pobrać ze zgięcia to Pani pobiera z nadgarstka itp.
Sara tak jak dziewczyny napisały, że najlepiej wpisać taki stosunek jako dzień poprzedni w myśl zasady "dopiero kładę się spać a nie się budze" ^^
Tule wszystkie za biele I wredne 🐒Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
siesiepy wrote:Cześć kochane. Nie ma mnie za dużo z Wami (nie ważne ze dopiero 3 stycznia 😂)w związku z chwilowym oddechem przez aktualny cykl, ale postanowiłam się pochwalić, bo...
Po 47 dniach cyklu... Złapałam pik na różowych horienach. Ciekawe czy będzie jeszcze ciemniał.
W sumie idealnie, bo to oznacza że: w czwartek monitoring będzie jak znalazł, a Invimed wypadnie maksymalnie 14dpo więc jeszcze nie będzie 🐒
Jejku jak ja Cię podziwiam za Twoja wytrwałość i cierpliwość!!! Myślałam o Tobie. To teraz życzę powodzenia i działajcie 🔥🔥🔥👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
nick nieaktualnyJa właśnie też muszę się wybrać do dentysty, ale jakoś mi nie po drodzę, ale chyba ubytek jest
Chce to zrobić do końca marca, bo wtedy wracamy do starań.
A narazie jestem tu, podczytuję i trzymam kciuki!
Mam nadzieję, że szybko zlecą mi te miesiące -
Siesiepy, witamy z powrotem! Piękny pik, działajcie 🔥
Meggi, co do cycków to mnie po odstawieniu anty i rozpoczęciu starań bolały praktycznie w każdym cyklu codziennie az od owu. Za to odkąd biorę duphaston drugi cykl nie bolą juz wcale 🤔🧐🤷🏼♀️
Cimcirimci o 1 w nocy tak jak dziewczyny zaznaczam poprzedniego dnia wieczorem. Choć w tym cyklu w ogóle mało uzupełniam danych bo juz mam dość 😅 w niczym mi to ostatecznie nie pomaga a tylko nakręcaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 10:04
-
M94 wrote:Siesiepy, witamy z powrotem! Piękny pik, działajcie 🔥
Meggi, co do cycków to mnie po odstawieniu anty i rozpoczęciu starań bolały praktycznie w każdym cyklu codziennie az od owu. Za to odkąd biorę duphaston drugi cykl nie bolą juz wcale 🤔🧐🤷🏼♀️
Cimcirimci o 1 w nocy tak jak dziewczyny zaznaczam poprzedniego dnia wieczorem. Choć w tym cyklu w ogóle mało uzupełniam danych bo juz mam dość 😅 w niczym mi to ostatecznie nie pomaga a tylko nakręca
Hmmm może to coś z progiem ma wspólnego 🤔
Będę we wtorek u gina to dopytam 😊M94 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, spadek o niespełna 0,2 to już spadek czy wahanie temperatury?🤨
W ogóle kiedy jest spadek a kiedy wahanie tempki🤔
Powiedzcie mi😂👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Dziewczyny, spadek o niespełna 0,2 to już spadek czy wahanie temperatury?🤨
W ogóle kiedy jest spadek a kiedy wahanie tempki🤔
Powiedzcie mi😂
Mi się zdaje, że 9 dpo to taki "dobry" spadek może być. 🙈 Bo chyba za szybko na spadek przed @? -
Meggi110818 wrote:Hmmm może to coś z progiem ma wspólnego 🤔
Będę we wtorek u gina to dopytam 😊
Także to może być reakcja na wysoki albo wahający się prog.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Claire wrote:Dziewczyny które rodziły, czy to prawda że ból podczas porodu jest mniejszy u tych które mają mniej bolesne miesiączki i analogicznie, bolesne miesiączki = ciężki poród? Gdzieś słyszałam coś takiego i w sumie sprawdza się z relacji koleżanek które rodziły 🧐 ale ciekawa jestem jak jest u Was.
Claire lubi tę wiadomość
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC) -
M94 wrote:Beezi, Ty juz na wakacjach? Podeslij jakaś foteczke koleżankom 😁🌴🐳👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań