X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS, koleżanka ma i tam się mieści absolutnie wszystko 😁 fajne! I jako częsty pasazer: Wygodne 😅

Agentka, ale się pozmieniało 😁

RiverS lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też upatrzył sobie samochód i aktualnie na tapecie jest Mazda cx5 🚘 i też do tej pory jeździliśmy takimi raczej mocno starszymi samochodami, co prawda nie będziemy kupować nowego ale takie kilku letnie więc i tak odmiana 😊

Sara i jak tam udało się wybrać imię?

Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🤰🍀

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za moją silną psychikę, zaraz jest spotkanie zespołu na które chcę się zalogować i powiedzieć że idę na zwolnienie, i trochę mnie to stresuje 😓 niby gadałam o tym z szefem i kolegą z działu, ale stres i tak jest.

Agentka, kciuki na wizycie 🤞

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers Powodzenia na spotkaniu, ja też sie zbieram do napisania maila do szefa. Myślę też by napisać takie informacyjnego do mojego zespołu, są to ludzie porozrzucani w różnych krajach i nikt nie wie o ciąży.

Agentka ✌️✌️

Co do auta mi się marzy dla mnie Mokka. Mój stary ma.sluzobowe auto i nim jeździmy wszędzie dalej ale dla siebie chce mieć SUVa ale to na pewno nie w tym roku 😏

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity odpadły moje 2 faworytki ale została ostatnia. Czyli mamy 2 imiona na tapecie przy czym mężowi bardziej podoba się jedno a mi drugie.
    Mąż jest za Ingą a ja za Lidką 🤨

Ja wczoraj wieczorem dostałam informację, która mnie zmiotła całkowicie. Miałam okrutnie ciężką noc :(
    Dowiedziałam się, że zmarł podopieczny mojego stowarzyszenia. Chłopiec cierpiał na te chorobę co Tola, miał 2 latka. Nie rozumiem jak to się mogło stać, był stabilny, funkcjonował porównywalnie do Toli. Jestem skołowana bo jeszcze niedawno rozmawiałam z jego rodzicami. Teraz mam wewnętrzny dysonans bo z jednej strony powinnam pojechać na pogrzeb jako reprezentant grupy ale z drugiej nie czuje się na siłach by samej zrobić 600 km z moim obecnym samopoczuciem.
    Nie wiem co mam robić.
    Inna dziewczynka od 3 miesięcy walczy o życie pod respiratorem. Zwykła infekcja przekształciła się w sytuację dramatyczną.
    Nie umiem się z tym pogodzić, zwłaszcza, że jednak łączy nas bardzo dużo.
    W takich chwilach mam potworne wyrzuty sumienia, że narzekam na to jak ciężko jest z Tolą funkcjonować a tak naprawdę zapominam, że nie znam dnia, w którym zatęsknię za tymi awanturami o wszystko 😭
    Jestem totalnie skołowana

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, Longanimity my też bierzemy ją pod uwagę :D chociaż jedna rzecz mnie trochę martwi, bo części do mazdy będą droższe niż np. do francuzów :D teraz to wymiana klocków czy jakichś innych zużytych elementów to są u nas grosze w porównaniu do tego, co wujek płacił w swojej maździe :/ także trudne sprawy z tymi samochodami :D

RiverS trzymamy kciuki! Ale obstawiam, że nikt nic nieprzyjemnego nie powie, pomyśl, czy Ty byś się ucieszyła, z czyjejś ciąży? Nawet jeśli by to oznaczało zwiększenie obowiązków? Też komuś wypłata pewnie podskoczy ;)

Meeg, w poprzedniej pracy miałam służbowego SUVa ;( ależ to było auto wygodne :D

Sara, myślę, że powinien pojechać ktoś inny... i że rodzice zrozumieją Twoją aktualną sytuację... Zawsze możesz pojechać ich odwiedzić jak będzie u Was spokojniej, albo chociaż zadzwonić :( <3

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, to bardzo bardzo przykre, na pewno to mocno przeżywasz ale tak jak Ogórkowa myślę, że powinien pojechać ktoś inny. Niepotrzeba Ci teraz takich stresów.

Dziewczyny, mam pytanie techniczne. Ktora z Was posiada suszarkę bębnowa i w niej suszy dziecięce ubranka? Suszycie na baby protect? Udało Wam się kiedyś pozmniejszac coś? Co później z tymi ubrankami, prasowałyscie, czy z suszarki już są jakby "odkażone"? Ja przyznam się, że na zwykłym programie kiedyś dałam czadu i bawełna ekstra sucha i mi,i staremu poskracała koszulki xD

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara myślę podobnie jak dziewczyny, ale to Ty musisz stwierdzić na ile się czujesz, ale napewno zrozumieją jeśli się nie pojawisz bo masz skomplikowaną sytuację no i jednak kawał drogi...

Co do suszarki to jeszcze nie mam, ale... moja jedna szwagierka pierwsze pranie ciuszków wysuszyła a potem prasowała 🤷‍♀️ bratowa nie wiem... w sumie muszę podpytać... ale kurcze no tam takie temperatury że chyba teoretycznie nie ma potrzeby... to chyba bardziej z psychiki wynika. Dla niemowlaków już napewno nie prasują/prasowały.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem rozdarta co z suszarką. Ja bym chciała jak się maluch pojawi mieć ale stary uważa że to nie potrzeby sprzęt 😅 a i tak wszystko będziemy prać na swoim piętrze ( suszarka stała by na poziome 0 w pomieszczeniu gospodarczym a pralkę mamy w kuchni) ale bardzo chętnie posłucham o waszych doświadczeniach 🙂

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suszarkę od lat i nie wyobrażam sobie życia bez niej (przy 3 dzieci pralka lata codziennie. Ugrzezlabym z praniem bez niej).
    Od zawsze suszę wszystko w suszarce i czy coś się skurczy czy nie to kwestia materiału i firmy. Ale zdarzyło się to sporadycznie aby coś się zbiegło :) za to ubranka w dotyku są cudowne po suszarce.
    Wyjmuje jeszcze ciepłe i składam od razu, wtedy nie wymagają prasowania :)

Tak dziewczyny zrobię, że wyśle rodzicom oficjalne kondolencje a z kwiatami kogoś oddeleguje bo nie czuje się na siłach ☹️ co nie zmienia faktu, że jest mi strasznie przykro i nie rozumiem jak to się mogło stać tak nagle ☹️

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg mój brat też był sceptyczny póki nie dostał skarpeteczek i innych drobnych rzeczy do rozwieszania na suszarce (o prasowaniu nie wspominając). Ja już jestem zdecydowana tylko czekam na pewien etap remontu, poza tym że taka tradycyjna suszarka już nie będzie zagracać miejsca, większości rzeczy nie będziemy mapewno prasować to jeszcze wszyscy znajomi którzy mają suszarki chwalą mięciutkie i puchate ręczniki 😊

Meeg lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS, powodzenia dzisiaj! Najtrudniejsze już za Tobą, teraz trzeba wszystko podopinać. Będzie dobrze.

Ja suszarkę kocham, uwielbiam i uważam, że to obowiązkowy element każdej wyprawki 😂. Naprawdę na palcach ręki mogę policzyć ubranka, które się zbiegły na trybie delikatnym. A ile to miejsca w mieszkaniu oszczędzilo, a przede wszystkim czasu! Te ubrania są takie mięciutkie i przyjemnie cieplutkie po wyjęciu ❤️.

Nie prasuję. Uważam, że jak się od razu wyjmie z suszarki i od razu złoży/powiesi to wyglądają ok. U mnie żelazko służy jedynie do prasowania koszuli/sukienek/spodni przed wyjściem, czy audytem; lub o zgrozo prasowania awaryjnego bielizny, pościeli, itp. gdy złapała owsiki 😜.

Sara, dziewczyny napisały już wszystko. Dobrze, że podjęłaś decyzję taką, że nie jedziesz. Musisz dbać o siebie i maluszka.

Meeg, mail informacyjny do zespołu jak najbardziej, no ale jednak szef w pierwszej kolejności 😎.

Miłego dnia. Ja świruję, że parę wieczorów z rzędu czułam ruchy i znowu nic. Oczywiście wiem, że tak się może zdarzać początkowo, ale odliczam do jutrzejszego USG. Zaletą częstych pomiarów szyjki jest to, że przy okazji zawsze sprawdzają na szybko tętno malucha 😂.

Mam olbrzymi problem z zapisaniem się na połówkowe. Ani z pakietu luxmed nie ma miejsc, ani w klinice do której chodzę. Zadzwoniłam do prywatnej przychodni a tam również brak miejsc 🤯. Aż się wierzyć nie chce, że przegapiłam dobry termin na zapisy 😇.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara no przeeeeśliczne te ubranka, bardzo w moim guście:))))
    Rivers ojcowie auto wybierają?Cóż tak?U nas ktoś by się spróbował wtrącić to by usłyszał na odczepnego:D
    Agentka uroczo:))) u mnie w pierwszej i drugiej ciąży też się tak wszyscy cieszyli, teraz to wiadomo, już tak miło nie będzie.Głównie głupie komentarze. Ale wspomnienia są wspaniałe:)

Powodzenia dziewczyny ze wszystkimi dzisiejszymi wyzwaniami:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Longanimity odpadły moje 2 faworytki ale została ostatnia. Czyli mamy 2 imiona na tapecie przy czym mężowi bardziej podoba się jedno a mi drugie.
    Mąż jest za Ingą a ja za Lidką 🤨

Ja wczoraj wieczorem dostałam informację, która mnie zmiotła całkowicie. Miałam okrutnie ciężką noc :(
    Dowiedziałam się, że zmarł podopieczny mojego stowarzyszenia. Chłopiec cierpiał na te chorobę co Tola, miał 2 latka. Nie rozumiem jak to się mogło stać, był stabilny, funkcjonował porównywalnie do Toli. Jestem skołowana bo jeszcze niedawno rozmawiałam z jego rodzicami. Teraz mam wewnętrzny dysonans bo z jednej strony powinnam pojechać na pogrzeb jako reprezentant grupy ale z drugiej nie czuje się na siłach by samej zrobić 600 km z moim obecnym samopoczuciem.
    Nie wiem co mam robić.
    Inna dziewczynka od 3 miesięcy walczy o życie pod respiratorem. Zwykła infekcja przekształciła się w sytuację dramatyczną.
    Nie umiem się z tym pogodzić, zwłaszcza, że jednak łączy nas bardzo dużo.
    W takich chwilach mam potworne wyrzuty sumienia, że narzekam na to jak ciężko jest z Tolą funkcjonować a tak naprawdę zapominam, że nie znam dnia, w którym zatęsknię za tymi awanturami o wszystko 😭
    Jestem totalnie skołowana

Sara domyślam się, jak się z tym czujesz.Nie myślałam nawet,że istnieje takie realne zagrożenie. Dziś mam tak ciężki emocjonalnie dzień,a ta informacja dodatkowo mnie ścięła:(

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja mam suszarkę od lat i nie wyobrażam sobie życia bez niej (przy 3 dzieci pralka lata codziennie. Ugrzezlabym z praniem bez niej).
    Od zawsze suszę wszystko w suszarce i czy coś się skurczy czy nie to kwestia materiału i firmy. Ale zdarzyło się to sporadycznie aby coś się zbiegło :) za to ubranka w dotyku są cudowne po suszarce.
    Wyjmuje jeszcze ciepłe i składam od razu, wtedy nie wymagają prasowania :)

Tak dziewczyny zrobię, że wyśle rodzicom oficjalne kondolencje a z kwiatami kogoś oddeleguje bo nie czuje się na siłach ☹️ co nie zmienia faktu, że jest mi strasznie przykro i nie rozumiem jak to się mogło stać tak nagle ☹️

podpisuję się rękami i nogami pod opinią o suszarce.
    w dodatku wyciąga kurz, no cudo. Od lat prasuję tylko typowo wyjściowe koszule, sukienki. A tak to po suszeniu składam i od razu do szafy.Cud miód

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia, my się totalnie nie znamy, mój tata ma warszat, teść ściąga wszystkim znajomym samochody ze stanów, więc są naprawdę z tematem obeznani

W pracy już po wszystkim, kamień z serca mi zszedł!

Tak piszecie o tych suszarkach, że już się wyprowadzki nie mogę doczekać 😅

Sara, strasznie mi przykro. Musi Ci być bardzo ciężko emocjonalnie. Przytul Tolę chwilę dłużej, wyślij kwiaty i staraj się skupić na Was, na pewno nikt nie będzie miał Ci tego za złe.

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja nawet nie dopuszczam do siebie myśli aby coś miało się stać Tolce ale obserwując grupę to niestety takie informacje docierają co jakiś czas i to cholernie trudne do przetrawienia. To są jednak dzieci z wieloma obciążeniami, wadami i chorobami niemalże każdego z układów. Głupia infekcja potrafi spowodować niewydolność oddechową czy zatrzymanie krążenia. Myślę, że nikt z tych rodziców nie zastanawia się ile jest czasu bo każdy stara się żyć normalnie.

Ja aby trochę oczyścić głowę potrzebowałam się zmęczyć fizycznie (czego obecnie dość mocno żałuję) ale posadziłam kolejną partię kwiatów + ogarnęłam i wysialam 1/3 warzywniaka. Mój brzuch i plecy nie są mi wdzięczne ale przynajmniej zajęłam myśli. Jutro kolejna partia :)

Pięknie dziś u nas i ciepło, na obiad wjeżdża grill 😍 od dawna chodzi za mną karkówka z grilla

RiverS no i super! Masz już z głowy i możesz odetchnąć! :)

Agentka kciuuuki za wizytę ✊

Ancalime ja też ruchy czuję co kilka dni :) ale pamiętam, że w poprzednich ciążach było tak samo. Od 20 tygodnia trzeba liczyć codziennie? Czy coś mi się pomyliło?

Natosia a jak Ty się czujesz? :) U mnie odziwo spotykam się z samym pozytywnym odbiorem ciąży 🤯 pomijając negatywne komentarze mojej siostry to najbardziej obawiałam się, że ludzie postronni będą komentować negatywnie a każdy zachwycony i pozytywnie zaskoczony 😁

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara myślę, że nic więcej w temacie nie dodam. Przykra sytuacja, ale kojarzę, że Ty zawsze powtarzałaś, że to, że to przykre i dołujące to nie znaczy, że trzeba odnosić sytuacje do samego siebie 🍀 To mądre słowa są.

Dziewczyny w ramach ciekawostki, jak bardzo Pappa jest zmienna i statystyczna. Robiłam test prywatnie w 12+1 i tam ryzyko T21 wyniosło 1:13000, tydzień później zrobiłam w Medicover, aby mieć pełna dokumentacje prenatalnych i tam już 1:680 i w opisie „ryzyko pośrednie”. I już cyk, rekomendacja badań wolnego DNA. Pewnie gdyby nie to, że mam już NIFTY i wcześniejsze PAPPa to zasiałoby to od razu jakaś niepewność.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja na szybko. Czytam was na bieżąco ale nie bardzo się odzywam bo bardzo kiepsko się czuję. Od piątku strasznie boli mnie głowa. Paracetamol nie pomaga. A dziś w nocy dodatkowo bolały mnie plecy (martwię się że to nerka) i nie śpię od 2.00 ale dzięki Bogu puściło.
    Sara bardzo smutne informacje. Podjęłaś najlepszą decyzję z możliwych. Ja na początku ciąży miałam pogrzeb mamy koleżanki na który też powinnam iść ale zrezygnowałam z uwagi na zimno, samopoczucie i stres. Niestety ale musimy myśleć tylko o sobie.
    Co do aut. My mamy dwa kombi jedno starsze toyota Avensis. A drugie kupiliśmy w listopadzie 3 letnią skodę Fabię i to już jest auto typowo moje. Fajny duży bagażnik w środku dużo miejsca a dodatkowo tania w utrzymaniu i mało pali (benzyna+gaz). Jestem zachwycona tym autem. Zwłaszcza, biorąc pod uwagę koszta utrzymania aut w obecnych czasach. Aa jej ogromną zaletą jest to że mimo tego że jest przestronna w środku to nie jest taka duża jak toyota na zewnątrz więc wcisne się w prawie każdą dziurę pod blokiem. 🙂🙂🙂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Ja nawet nie dopuszczam do siebie myśli aby coś miało się stać Tolce ale obserwując grupę to niestety takie informacje docierają co jakiś czas i to cholernie trudne do przetrawienia. To są jednak dzieci z wieloma obciążeniami, wadami i chorobami niemalże każdego z układów. Głupia infekcja potrafi spowodować niewydolność oddechową czy zatrzymanie krążenia. Myślę, że nikt z tych rodziców nie zastanawia się ile jest czasu bo każdy stara się żyć normalnie.

Ja aby trochę oczyścić głowę potrzebowałam się zmęczyć fizycznie (czego obecnie dość mocno żałuję) ale posadziłam kolejną partię kwiatów + ogarnęłam i wysialam 1/3 warzywniaka. Mój brzuch i plecy nie są mi wdzięczne ale przynajmniej zajęłam myśli. Jutro kolejna partia :)

Pięknie dziś u nas i ciepło, na obiad wjeżdża grill 😍 od dawna chodzi za mną karkówka z grilla

RiverS no i super! Masz już z głowy i możesz odetchnąć! :)

Agentka kciuuuki za wizytę ✊

Ancalime ja też ruchy czuję co kilka dni :) ale pamiętam, że w poprzednich ciążach było tak samo. Od 20 tygodnia trzeba liczyć codziennie? Czy coś mi się pomyliło?

Natosia a jak Ty się czujesz? :) U mnie odziwo spotykam się z samym pozytywnym odbiorem ciąży 🤯 pomijając negatywne komentarze mojej siostry to najbardziej obawiałam się, że ludzie postronni będą komentować negatywnie a każdy zachwycony i pozytywnie zaskoczony 😁

oj kochana to nie szalej tak w tym ogrodzie, pamiętaj,że jak małża nie będzie to musisz być na chodzie
    Tak sobie. Słaba jestem i bez sił, ale szczęśliwie gin przepisała mi Xonveę i z mdłościami już przynajmniej lepiej:)
    U nas jeszcze nikt nie wie i jakiś czas wiedzieć nie będzie. Niestety nastawiam się na takie-sobie reakcje. Wiadomo jak to jest- pierwsza i druga ciąża wszyscy zachwyceni. Przy trzeciej bywało już ciężko wśród niektórych osób;) Ale spoko, byłam na to gotowa, przeżyjemy to. Nie uważam,żebyśmy mieli się czego wstydzić- finansowo jesteśmy zaradni, dzieciaki wychowujemy odpowiedzialnie i w miłości. Jak komuś coś nie leży to jego sprawa. No ale nie spieszę się, im dłużej mam spokój, tym lepiej:D

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ