Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogoorkowa nie, właśnie dźwięku nie mogę uchwycić, bo pojawia się na chwile i ucieka 😜 Ja mam łożysko na tylniej i też nie słyszę konika. Ale może jak poćwiczę to się uda.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Zaraz dziewczyny uzupelnie
Maiora moje gratulacje 😍 no w końcu kolejny chłopak w tym babińcu 😅
Agentka tętno też w pewnym momencie się obniża i takie 140-150 to idealniesuper że znalazłaś, trzeba dojść do wprawy
Dziewczyny, nogi mi włażą w D... 🤯 Zrobiłam warzywniak (mam go jak się okazuje 140mkv), posadziłam 11 krzewów, w międzyczasie kosilam trawę. Przed sekundą dosłownie skończyłam robić jeść i odkurzać w domu i klaplam na dupę 😅 chyba dziś już nie wstanę.
Ale jaka satysfakcja, jak teraz ładnie 🥰
-
Ogórkowa wiem co czujesz. Klucze do nowego własnego M to niemała sprawa 🥳.
Polecamj na odbiór zabrać ze sobą speca od odbioru mieszkań.
Ja takiego wzięłam z polecanka. 1,5h godziny sprawdzał wszystko... Piony poziomy ,rysy na szybach pęknięcie itp itd. Na które ja bym nigdy w życiu nie zwróciła uwagę czy pomyślała że to jest do poprawki i mam prawo od developera się jej domagać 🙂
Ja rok temu odbierałam zapłaciłam 300zl..to przy koszcie całego mieszkania wydaje się być warte usługi. Gratuluję 🏩Kasio lubi tę wiadomość
-
Maiora, pięknie! 🥰
Ogórkowa, ooo znam to uczucie, też czekaliśmy na mieszkanie ponad 2 lata 😉 tak jak Meeg polecam speca od odbioru, znalazł nam że w jednym miejscu nie mieliśmy kąta prostego i poprawiali 😁
Sara, zazdroszczę energii 😘 uwielbiam piękne ogrody, ale żeby coś robić w nich to niekoniecznie 😉oloska lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa dopiero doczytałam 😍 gratulacje 😍 ale będziesz miała cudowną energię do urządzania kącika dla maluszka 🥰
Super czas przed Wami 😁 wiadomo kiedy będziecie mogli się wprowadzać?
Kasio ja uwielbiam pracować w ogrodzie a jeszcze bardziej uwielbiam potem podziwiać efekty swojej pracy 😅 fakt, trzeba się narobić jak dziki osioł (oprócz ogromnego trawnika mam 4 rabaty z kwiatami, warzywniak i duuuzy sad) bo oprócz kwiatów i warzyw, samo koszenie zajmuje około 5-6 godzin 😅 ale później w lecie uwielbiam usiąść wieczorem i odpocząć wśród wypielęgnowanej zielenito chyba mi z wiekiem przyszło ale czerpie radość z tego, że mogę zjeść własne ekologiczne śliwki a jak mam ochotę na kanapkę z pomidorem to zrywam go z krzaka
Serio, jeszcze 5 lat temu, gdyby ktoś powiedział, że będę lubiła grzebać w ziemi, zabilabym śmiechem 🤣 -
agentka93 wrote:Ogoorkowa nie, właśnie dźwięku nie mogę uchwycić, bo pojawia się na chwile i ucieka 😜 Ja mam łożysko na tylniej i też nie słyszę konika. Ale może jak poćwiczę to się uda.
Tak, speca od odbiorów weźmiemy chociaż sami oboje mamy wyższe budowlane, to w życiu byśmy się tego nie podjeli 🤣 ale mamy znajomych w branży, którzy pracują jako kierownicy na budowach i wiedzą gdzie wykonawcy lubią przycyganicplus co sprawdzić,żeby później nie było problemów z meblami na wymiar (znajomym 3 stolarzy odmówiło zabudowy w przedsionku, bo mieli tak krzywe ściany... pan na odbiorze na to nie spojrzal 🫣 a mieli nas w branzy, wystarczylo zapytac o kogos do polecenia zamiast brac z neta...)
A kiedy się wprowadzimy - no nie wiem, staramy się wszystko ogarnąć zawczasu, mamy gdzie składować materiały, czesc jest juz zamowiona, więc mam nadzieję,że jakoś pójdzie. Będę naszego pana Janusza od wykończeń brzuchem tyrpac,żeby się pospieszył 🤣 ale musimy koniecznie teraz drzwi szybko zamówić i łazienkę, bo ten temat leży i kwiczy, wybitnie mi peojekt łazienki nie idzie 🫠PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Co do szukania tętna to taaaak, zwłaszcza te pierwsze próby mogą trwać w nieskończoność
zależy dużo od detektora, żelu itd. czasem trzeba zmienić kąt głowicy albo troszkę mocniej ją przycisnąć 🤷🏻♀️
Agentka jeśli źle słyszysz to spróbuj dać więcej żelu żeby było lepsze przewodnictwo. -
Sara, mam nadzieję że mi z czasem też przyjdzie zamiłowanie do grzebania w ziemi 🙂 mój dziadziuś do tej pory sobie lubi coś w ogródeczku porobić, obym odziedziczyła ten gen 😅 na razie nie mam gdzie, ale kiedyś pewnie wybudujemy dom 🙂 masakra z koszeniem tyle godzin! 🤯
Ogórkowa, eee, jak jesteście z branży to nie będzie problemu z odbiorem! Super! 😁
Czy tylko ja komoletnie nie znam płci? 😅Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Maiora moje gratulacje! 😁
Ogoorkowa zazdroszczę... 😘 WŁASNE CZTERY ŚCIANY!
Czujemy sie zaproszone na parapetówkę 🤪Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość
-
Kasio ja też jeszcze nie znam 😉 jeden ginekolog obstawiał dziewczynkę drugi chłopca 😅 liczę że na wtorkowej wizycie się dowiemy 😊
Kasio lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Meeg dałaś mi zagwozdkę bo ja od kilku lat to mam tripy pro dziecięce:D
Ale na pewno Czantoria (jest też tor saneczkowy, ale nie wiem, czy w Twoim stanie wskazany;) ), jest Leśny Park Niespodzianek w Ustroniu, ale to zwierzątka i nie wiem, czy was zainteresuje. Brenna i Chlebowa Chata lub Kozia Zagroda ( w razie niepogody). W Goczałkowicach koniecznie Ogrody Kapias, wstęp darmowy, Sara byłaby zachwycona:D
Oczywiście nasze piękne Bielsko do spacerku-stary rynek i na nim pełno fajnych knajpek, są pomniki Reksia, Bolka i Lolka, Baltazara Gąbki;) Obok rynku jedyny w Polsce Pomnik Marcina Lutra obok naszego kościoła ewangelickiego (też ciekawe, bo wygląda inaczej niż katolickie),wjazd na Szyndzielnię gondolą i przejście się na Klimczok.
A w Ostravie zoo i Wielki Świat Techniki, jeśli lubicie takie atrakcje:)Meeg lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Maiora gratuluję chłopa:D
Maiora lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Ogoorkowa wrote:Niuska pewnie, same brzuchatki party 🤣
No Kasio, Longanimityjak to jest nie znać płci na tym etapie?
Wasze dzieciaczki już przecież spore ! 😁
Ja każdego dziecia poznawałam na 100% dopiero na połówkowym:D w sensie nawet jesli mówili coś wcześniej, to przyjmowałam z przymróżeniem oka i czekałam na połówkowe:D2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Natosia wrote:Meeg dałaś mi zagwozdkę bo ja od kilku lat to mam tripy pro dziecięce:D
Ale na pewno Czantoria (jest też tor saneczkowy, ale nie wiem, czy w Twoim stanie wskazany;) ), jest Leśny Park Niespodzianek w Ustroniu, ale to zwierzątka i nie wiem, czy was zainteresuje. Brenna i Chlebowa Chata lub Kozia Zagroda ( w razie niepogody). W Goczałkowicach koniecznie Ogrody Kapias, wstęp darmowy, Sara byłaby zachwycona:D
Oczywiście nasze piękne Bielsko do spacerku-stary rynek i na nim pełno fajnych knajpek, są pomniki Reksia, Bolka i Lolka, Baltazara Gąbki;) Obok rynku jedyny w Polsce Pomnik Marcina Lutra obok naszego kościoła ewangelickiego (też ciekawe, bo wygląda inaczej niż katolickie),wjazd na Szyndzielnię gondolą i przejście się na Klimczok.
A w Ostravie zoo i Wielki Świat Techniki, jeśli lubicie takie atrakcje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2023, 22:08
-
Być może gdyby nie sytuacja w jakiej się znajduję to byłabym bardziej podekscytowana samą ciąża... z bliskimi rozmawiam normalnie, ale np w pracy jak któraś się za bardzo ekscytowala to miałam ochotę powiedzieć... ejjj mam raka, czeka mnie operacja i może chemia i nie wiem co jeszcze... ciaza jest priorytetem dla mnie teraz ale napewno podchodzę do niej zupełnie inaczej niż wy.
Także w tej sytuacji płeć nie jest dla mnie szczególnie ważna, a biorąc pod uwagę że to może być nasze jedyne dziecko to właściwie nie wiem czy bardziej chciałabym żeby to był chłopiec czy dziewczynka 🤔👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Dzień dobry Wam wszystkim,
cieszę się, że u Was wszystko powoli do przodu.
I że w święta dobrze pojadłyscie 😁, i ciążowe objawy już Wam minęły.
Longanimity - dużo zdrowia, podziwiam Cię za walkę i dojrzałe podejście. Wszystko będzie dobrze. ❤️ Wysyłam Ci dużo ciepłych myśli.
Ja mam planowe przyjęcie do szpitala za półtora tygodnia, na badania pod kątem poronienia.
Witam się z Wami dlatego, że mnie @ w końcu nawiedziła po 37 dniach od zabiegu. Więc wielki kamień z serca mi spadł. No i co, mamy połowę kwietnia, za miesiąc/półtora wracamy do działania. Mam nadzieję, że diagnostyka będzie do tego czasu znana.
A tym czasem, pochwalę się sowim czworonożnym synem 😎.
Zdecydowaliśmy się na adopcje psiaka, w niedzielę kolejny spacer zapoznawczy, a we wtorek lub w środę adopcja.
https://files.fm/u/xsa5nbrwz
Piękny piesio, radosny i wesoły, o imieniu... FARCIK.
Mam nadzieję, że będzie mu się z nami dobrze mieszkać. 😍Ogoorkowa, Maiora, Longanimity, Kasio, RiverS, Niuśka, Ancalime, ChocoMonster lubią tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
Bezimienna jak miło Cię widzieć. Wielokrotnie zastanawiałam się co u Ciebie ❤️
Super, że cykl wraca i myślicie o kolejnej próbie ❤️ dawaj znać jak tylko będziesz się czuła na siłach
A psiak jest cudny 😍 -
Sara30 wrote:Bezimienna jak miło Cię widzieć. Wielokrotnie zastanawiałam się co u Ciebie ❤️
Super, że cykl wraca i myślicie o kolejnej próbie ❤️ dawaj znać jak tylko będziesz się czuła na siłach
A psiak jest cudny 😍
Btw. nadal nie mam wyników badań genetycznych, ale Pani doktor powiedziała, że bardzo dobrze, że od samego początku zaczęliśmy działać.
Tak nie wiem czy bym wolała, aby coś wyszło z badań moich min na zespół antyfosfolipidowy, czy nie. Bo może to by rozwiązałoby wszystkie zagadki świata.
Piesek ma taką ufność w oczach. Zakochaliśmy się w nim od razu. Mąż nie chciał się zgodzić na psa przez wiele lat, i widocznie musieliśmy czekać na tego jedynego. 😂
Ogólnie ja się czuję naprawdę dobrze, nie sądziłam miesiąc temu, że tak będzie, ale powrót do pracy mi pomógł. ❤️👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
Farcik jest cudowny ❤️ Uwielbiam psiaki, to jest najlepsze lekarstwo na wszystkie smutki.
Bezimienna ja podczytuje i czasem prostuje na „Poronieniach” i też się staram śledzić co tam u Ciebie:)
Trzymam mocno kciuki 🍀Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑