Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
agentka93 wrote:Farcik jest cudowny ❤️ Uwielbiam psiaki, to jest najlepsze lekarstwo na wszystkie smutki.
Bezimienna ja podczytuje i czasem prostuje na „Poronieniach” i też się staram śledzić co tam u Ciebie:)
Trzymam mocno kciuki 🍀. Ale też śledzę, Was co raz częściej, bo też juz ja się czuję dobrze. Dla mnie największym krokiem były spotkania z małymi dziećmi, po pierwszym już wiedziałam, że psychicznie jestem na dobrej drodze.
To nie tak, że zapominam, ale się pogodziłam. ❤️ Czekam na Wasze rozwiązania i Wasze maluchy. 😍Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
Longanimity oczywiście, że w tej sytuacji płeć to jest najmniej ważna rzecz i jej znajomość to w zasadzie jedynie egoistyczna radość dla rodziców, bo nic nie zmienia 😉 Wybacz,że nawiążę, ale masz już może jakieś konkretne daty związane z operacją? Jakieś ważne wizyty?
Piesek Farcik przecudownyoby przyniósł Wam dodatkowe szczęście 😍 dzisiaj idziemy do znajomych, którzy brali parę miesięcy temu szczeniaka ze schroniska i chyba będę siedzieć z poduszka na brzuchu, bo jest jeszcze młody i ma tyle energii i radości jak przychodzą goście, ze lubi czasem znienacka na kolana wskoczyc 😅
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Bezimienna super piesek 😍 my nie mamy pieska od wakacji i już mi po głowie chodzi że może by właśnie pomyśleć o adopcji jakiegoś psiaka 😉
Ogoorkowa czekam na informacje ze szpitala z potwierdzenie terminu, z tego co lekarz mówił to albo 24.04 albo 11.05. Jeśli do końca przyszłego tyg mi nie zadzwonią to będę się z koordynatorką kontaktować bo coś bym chciała wiedzieć.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Bezimienna, cudny piesio 😍 Oby jego imię przyniosło Wam samo szczęście!
Longanimity, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki! 😘 Głęboko wierzę że wszystko się dobrze skończy, że się uwolnisz od nowotworu 😘
Ogórkowa, u nas nie wiadomo, bo nasza doktor jest specjalistką od niepłodności, nie prowadzi wielu ciąż i mówi, że płci nie chce zgadywać, bo słabo jej to wychodzi 🙂 na prenatalnych byliśmy i teraz na połówkowych będziemy u innego doktora i mam nadzieję że on nam płeć określi, chociaż nie jest to dla mnie takie ważne.
Jak mojej doktor mówiłam że po prenatalnych wydaje mi się że dziewczynka, bo wyrostek był równolegle to powiedziała że doktor od prenatalnych jakby był pewny że dziewczynka to na pewno by powiedział 😉 na razie się nie przywiązuję do myśli o córeczce, liczę na to że pewność będę miała na USG połówkowym, ale to jeszcze tyyyyyyleeeeee czasu 🥺 -
Longanimity nieustannie trzymam kciuki i wierzę że szybko uwolnisz się od tego dziada i będziesz mogła w spokoju cieszyć się macierzyństwem ❤️
Bezimienna miło cię widzieć ❤️ piesek przecudny ❤️
Dziewczyny u nas od wczoraj trwają negocjacje w sprawie imienia. Dla dziewczynki mieliśmy wybrane na 100%. Dla chłopca mamy kłopot bo przestało mi się podobać wcześniej wybrane imię 😂
Stary do końca nie dowierza że to chłopak i chyba jeszcze się łudzi że na połówkowych okaże się że to dziewczynka 😂 Do mnie też chyba do końca nie dociera 😂
Sara czy ty sprzedałaś już wszystkie swoje skarby z SH? Jak coś masz to ja chętnie przygarnę -
U nas też walka o imię trwa. Ja bym chciała już mieć wybrane, wtedy to dziecko się tak jakby urzeczywistni. Ale mój mówi, że on niebejdtbw stanie teraz wybrać, bo jak mu się za miesiąc odmieni? Nie kuma tego, że dla mnie to jest na ten moment bardzo ważne.
Wczoraj poczułam dziecka, leżałam na plecach i poczułam dwa takie puknięcia, w tym samym miejscu ale się tak podekscytowalam, że serce mi zaczelo wali, odezwałam się i dzidziuś się speszyłale jestem prawie pewna, że to był on
Wczoraj nie mogłam się powstrzymać i zjadłam trochę śliwek w czekoladzie, a dziś rano cukier 98. Mam ostatnio mega ochotę na słodkie. Ech, kobieto, opanuj się.agentka93, RiverS, Meeg lubią tę wiadomość
-
Bezimienna kochana jak dobrze cie widzieć!! Cieszę bardzo że sie odezwałas do nas i tak szybko wracasz formy ❤ zastanawiam się co u ciebie i czy masz siłę zaglądać na nasz wątek bo domyślam się że.to moze być bardzo trudne.
Trzymam za Ciebie mocno kciuki i jestem pewna że niedługo Farcik będzie cudownym opiekunem i przyjacielem dla waszego dzidziusia 🐕👼 -
Maiora, tak już odsprzedalam...
Kania super, że poczułaś ruchy 😍 ja przez ostatnie dni nie czułam ale tak może być na początku
Co do imienia to my wahamy się między 2 tak naprawdę 🤷🏻♀️ przeglądaliśmy listy imion ale nic mądrzejszego nie wymyślimy.
Będzie albo Inga albo Lidia.Kasio lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Bezimienna kochana jak dobrze cie widzieć!! Cieszę bardzo że sie odezwałas do nas i tak szybko wracasz formy ❤ zastanawiam się co u ciebie i czy masz siłę zaglądać na nasz wątek bo domyślam się że.to moze być bardzo trudne.
Trzymam za Ciebie mocno kciuki i jestem pewna że niedługo Farcik będzie cudownym opiekunem i przyjacielem dla waszego dzidziusia 🐕👼
Aż się wzruszyłam 🥹.
Na początku było ciężko i nie zaglądałam, ale teraz już nie mam z tym żadnego problemu. 😁 Ale za dużo pisalyscie i nie nadrabiałam wszystkich wpisów 😂.Meeg lubi tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
Zawzięłam się i znalazłam dziś konika 😄 nie dawało mi to spokoju. Metodę miałam: jak znalazłam podwyższone tętno to chwile zatrzymywałam głowice w tym miejscu i po chwili się pojawiał odpowiedni dźwięk.
Marzą mi się wakacje. Meeg Ty mnie wczoraj tej zainspirowałaś. Ale najbardziej to bym się widziała w Grecji, we Włoszech albo Hiszpanii, acz trochę się boje podróży… jakie macie plany dziewczyny?
Kania_czubajka, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
My jak zwykle na ostatnią chwilę wakacje 😅 mąż miał zjeżdżać w czerwcu a okazuje się, że przyjedzie dopiero w lipcu. Nie wiadomo kiedy, nie wiadomo na ile .. także planowanie w tym momencie wakacji odpada. Daleko też nie wyjedziemy bo Tolka nie może latać 🤷🏻♀️
Prawdopodobnie na spontanie wyskoczymy gdzieś na kilka dni
W tamtym roku w środę wymyśliliśmy wakacje a już w piątek byliśmy w Bieszczadach 😅 pewnie będzie podobnie w tym roku -
W ogóle zapisałam się na grupę facebookową z ciekawości i już żałuje- dziewczyny pokazują swoje brzuszki, a tam komentarze w stylu „to są wzdęcia, a nie brzuch ciążowy” 🤦🏻♀️ My tu mamy masę serdeczności w sobie dziewczyny, naprawdę.
Meeg, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka, super że udało się znaleźć konika! 😉 Na FB nawet się nie zapisuję, widzę co się dzieje na innych grupach i jakoś tak mnie to zniechęca, a tutaj wszystkie jesteście pomocne, serdeczne i kochane 🥰
U nas wakacje stoją w miejscu - tzn. na razie nic nie planujemy. Na ostatniej wizycie doktor pozwoliła latać samolotem i mówiła że teraz jest fajny czas, żeby gdzieś wyskoczyć. Mój mąż jednak nie chciał, bo mówi że się boi że coś się stanie i wtedy nie będzie wiadomo co zrobić. Po kilku dniach udało mi się go namówić, wyrobiłam sobie kartę EKUZ, a jak powiedzieliśmy rodzicom to i moi rodzice i teściowie naskoczyli na nas, że nie powinniśmy nigdzie daleko lecieć. No i oczywiście mąż teraz znowu nie chce, mówi że rodzice mają rację. No załamka...
A marzyła mi się Grecja, najlepiej jakąś wyspa, gdzie można by dużo spacerować. -
agentka93 wrote:W ogóle zapisałam się na grupę facebookową z ciekawości i już żałuje- dziewczyny pokazują swoje brzuszki, a tam komentarze w stylu „to są wzdęcia, a nie brzuch ciążowy” 🤦🏻♀️ My tu mamy masę serdeczności w sobie dziewczyny, naprawdę.
Ej a pamiętasz jak kiedyś wam pisałam, jak mnie baba zwyzywała za wypowiedzi na temat badań prenatalnych? Te grupy to jedna wielka masakra...
90% wypowiedzi merytorycznie nadaje się do kosza, baby jakby mógłby to by się pozagryzały 🥴
My tutaj mamy super ❤️
Nawet jak się nie zgadzamy to nigdy żadna nie zapomina o szacunku ❤️
Kasio ja w ciąży z Tolą latałam w 6 czy 7 miesiącu i o ile lot i sam wyjazd znioslam super tak powiem szczerze, obawiałam się bardzo tego, że coś się stanie z dala od domu i będę musiała zostać 😅 gdyby nie to, że leciałam do Norwegii w której wcześniej mieszkałam i urodziłam 2 dzieci, to bym siedziała w domu 😅
-
Kasio mam taką samą wizje- piękne widoki, spacerki i pyszne jedzenie ❤️ Może jednak mąż nabierze odwagi, trzymam kciuki 🤞
Tylko chyba musiałabym to zostawić na czas po 26 tygodniu, ewentualnie zrobić bardzo krótki wypad, bo do tego czasu co tydzień mnie czeka szpital 🤔
A początek lipca może temperaturowo być za trudny.
Samochodem może być męczarnia. Ewentualnie może jakiś trip pociągamiAle tu mój małżonek może kręcić nosem.
Kasio lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Tak, Sara pamietam, jak na Ciebie wsiadły 🙈 Masakra.
Ale w sumie co się dziwić, nie brakuje w życiu codziennym ludzi, którzy nie umieją ogarnac, że ludzie się mogą różnic w swoich przekonaniach. To takie odzwierciedlenie.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Odezwał się dziś mój kalafior ciążowy, zwany mózgiem. Czytam forum i patrzę, kurde.. Agentka kupiła konika?! Ale super! A dopiero po chwili do mnie dotarło, hahaha 🤣🤣🤣
My na razie planujemy małą wycieczkę na majówkętu u nas, dosyć blisko, z przyjaciółmi
będzie super
Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Że tak zmienię temat... wiem że większość z was ma jeszcze niewielkie brzuszki... u mnie już jest dość konkretny 🥰 no i odwiedzałam w środę koleżanki z pracy (oczywiście wszystkie zachwycone) no i jedna przechodząc obok tak z zaskoczenia pogłaskała mnie po brzuchu... I może nie mam w związku z tym traumy ale jakoś tak nieswojo mi było z tym... tak mnie troche wcięło ale no nic nie powiedziałam bo akurat o czymś innym mówiłam... teraz rozumiem co kobiety miały na myśli wypowiadając się na ten temat... ja bym w życiu tak nie zrobiła. Nie mówię że nie głaskałam żadnego ciążowego brzuszka w życiu... ale właściwie to tylko 2 i to u kuzynki i szwagierki oczywiście wcześniej zapytałam czy mogę. Ale koleżanki nawet bym nke pytała bo wiem że czasem ktoś się zgadza bo nie umiem odmówić.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ja też nie głaszcze, nie wiem co ludzie z tym mają, ja się czuje bardzo niekomfortowo gdy ktoś mnie dotyka, ogólnie jestem taka niedotykalska , tylko dla najbliższych jestem przytulanką
Jeśli chodzi o Grecję to polecam Kos, jest vo zwiedzać i gdzie pospacerować, z miasta Kos jest możliwość odwiedzenia Turcji albo przepięknej i malowniczej wyspy NisyrosKasio lubi tę wiadomość
-
Longanimity moim zdaniem zachowanie koleżanki nie na miejscu. Bez względu na to czy jesteś w ciąży czy nie, to jest TWOJE ciało i masz prawo do nietykalności cielesnej. Ciekawe czy inne koleżanki bez ciąży też głaszcze 😅
Kurcze, ja pamiętam, że w poprzednich ciążach jak maluchy kopały i była u nas np moja mama, to nawet ona pytała czy może...
W zasadzie bez pytania dotyka tylko mąż i dzieci 😅
Nie wiem, no ja bym się nie odważyła tak po prostu podejść i ludzi dotykać 🤷🏻♀️
I powiem szczerze, nigdy mi się nie zdarzyło aby ktoś tak zrobil