Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po wizycie - wszystko ok, mamy DZIEWCZYNKĘ 🥰❤️ jestem przeszczęśliwa, będzie Helenka 🙂
Szyjka wysoko, dzidzia się bardzo ruszała na USG, ale niestety nie dostałam zdjęcia. Widzieliśmy jak sobie gmerała rączką przy buzi, doktor mówiła że bardzo aktywna jest.
W moczu wyszły mi ketony i mam jeść ostatni posiłek o godzinie 21 🤯 dla mnie to bardzo późno, zazwyczaj jadłam ostatni o 18/19 a to podobno za duża przerwa.
Aaa i się okazało że połówkowe mam jednak 15.05 a nie 17.05 🙂 właśnie coś mi nie pasowało, bo wydawało mi się że lekarz od prenatalnych tylko w poniedziałki 🙂Ogoorkowa, Ancalime, Maiora, Niuśka, Meeg, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Meeg, Kasio, gratuluję tak dobrych wieści z wizyt 🥰.
Musimy jakaś petycje stworzyć aby w końcu zaczęli nam dawać zdjęcia z tych USG. Jak to tak bez tyle czasu. Nasz wątek traci na słodkości 😁
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Kupię probiotyk i zobaczymy czy przyniesie ulgę 😁.Kasio lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ogórkowa niestety ale bywają i to strasznie często. Np w Lublinie sale wieloosobowe są w KAZDYM szpitalu. Owszem, mają też pojedyncze ale wystarczy, że będą akurat zajęte i lecisz na wieloosobową 😒
W szpitalu gdzie rodziłam Tole wcale nie było jednoosobowych, tylko taki blok porodowy ze stanowiskami oddzielonymi kotarą. Całe szczęście, że akurat żadna inna kobieta nie rodziła ale mimo wszystko 🥴
Jedyne co nas może pocieszać jeszcze to niż demograficzny i że będą pustki 🤣Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Meeg wrote:Masz prawo się źle czuć i wcale się nie dziwię zw ci smutno. Tule ❤️
Na którym roku studiów jesteś? Czy to podyplomowe?także trzymajcie kciuki żebym zdała xd
Ogoorkowa, Niuśka, Ancalime, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Pucz wrote:Ancalime, u mnie nie było żadnych skutków ubocznych 🙂 probiotyki też żadnego nie stosowałaś, w sumie dr nic nie zalecił, a ja też nie pomyślałam 😊
Meeg, super, że wszystko ok z Maluszkiem 🥰
Zazdroszczę Wam Dziewczyny tych wizyt, bo my właśnie mamy naszą najdłuższa 3.5 tygodniową przerwę 😅
Czas co prawda teraz trochę szybciej ucieka, ale mimo wszystko... 😁 -
Maiora wrote:Ja też teraz 4 tygodnie czekam. Co za męczarnia 😂 ratuje mnie detektor xd07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz wrote:No to super opcja na wytrwanie, ja nie kupowalam, więc ratuje się codziennym wyczekiwaniem aż się Maluch poruszy 😅PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
U mnie między wizytami u prowadzącego będzie 5 tygodni 😅 ale między tym USG (o którym on nie wie) a wizyta 4 😅 wcześniej między USG też miałam 4 tyg przerwy. Niby długo ale prawdę mówiąc to tak standardowo
Kasio to są wspaniałe wiadomości 😍 witamy Helenkę ❤️
Ogórkowa lubię za niż demograficzny 😁 możesz sprawdzić na tej stronie co podałamrodzić po ludzku
Jakbyście kiedyś gdzieś jechały i zobaczyły walniętą ciężarną która kosi trawę kosą spalinową to ja 🙈 sąsiad mnie wystawił, miał przyjść wczoraj, miał przyjść dzisiaj.... To się wkurzyłam i zrobiłam sama 😅
Moja babcia by zawalu dostała gdyby mnie zobaczyła (wg niej w ciąży nawet torby z zakupami nie wolno sobie przynieść 😅)
A jutro w końcu błogie lenistwo 😍 dzieci 5 dni w domu więc zamierzamy się wysypiać i nic nie robić 😍
Mam mnóstwo projektów do zrobienia i maili ale to pikuśfizyczne prace ogarnęłam co do joty 😁😁😁😁 nawet na te pory i selery znalazłam dziś natchnienie 😁 posadziłam też kwiaty do donic na taras. Od jutra LABA 😁
Dziewczyny, wpadłam na taki luźny pomysł.... Teraz powoli wszystkie będziemy wpadały w szał wyprawkowy, często podajemy jakieś linki i polecajki. Co wy na to, aby założyć jakiś plik w chmurze, w którym będziemy mogły dodawać linki do polecanych rzeczy wyprawkowych i gdzie każda będzie miała dostęp? Albo zrobić to na 1 stronie pod naszą listą? Bo to się potem zgubi jak Longanimity i poduszka ciążowa 😅Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:U mnie między wizytami u prowadzącego będzie 5 tygodni 😅 ale między tym USG (o którym on nie wie) a wizyta 4 😅 wcześniej między USG też miałam 4 tyg przerwy. Niby długo ale prawdę mówiąc to tak standardowo
Kasio to są wspaniałe wiadomości 😍 witamy Helenkę ❤️
Ogórkowa lubię za niż demograficzny 😁 możesz sprawdzić na tej stronie co podałamrodzić po ludzku
Jakbyście kiedyś gdzieś jechały i zobaczyły walniętą ciężarną która kosi trawę kosą spalinową to ja 🙈 sąsiad mnie wystawił, miał przyjść wczoraj, miał przyjść dzisiaj.... To się wkurzyłam i zrobiłam sama 😅
Moja babcia by zawalu dostała gdyby mnie zobaczyła (wg niej w ciąży nawet torby z zakupami nie wolno sobie przynieść 😅)
A jutro w końcu błogie lenistwo 😍 dzieci 5 dni w domu więc zamierzamy się wysypiać i nic nie robić 😍
Mam mnóstwo projektów do zrobienia i maili ale to pikuśfizyczne prace ogarnęłam co do joty 😁😁😁😁 nawet na te pory i selery znalazłam dziś natchnienie 😁 posadziłam też kwiaty do donic na taras. Od jutra LABA 😁
Dziewczyny, wpadłam na taki luźny pomysł.... Teraz powoli wszystkie będziemy wpadały w szał wyprawkowy, często podajemy jakieś linki i polecajki. Co wy na to, aby założyć jakiś plik w chmurze, w którym będziemy mogły dodawać linki do polecanych rzeczy wyprawkowych i gdzie każda będzie miała dostęp? Albo zrobić to na 1 stronie pod naszą listą? Bo to się potem zgubi jak Longanimity i poduszka ciążowa 😅
Dobra, podejmuje się. Ordnung muss sein!
No no, właśnie siedzę na tej stronie od paru h, bo wywołalyscie u mnie panikę porodowa po raz 1 w życiu 😂 ja dwójeczki nie zrobię jak ktoś jest w toalecie obok a jakby mi ktoś rodzic kazał... ludzie, wessalabym tego dzidziora spowrotem do środka 🤣
Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Sara dobry pomysł choć ja jestem wytrwała i znalazłam 💪 ale teraz robię już zrzuty ekranu 😅
Kasio super wiadomości 💖
Ja ruchy czuję coraz częściej, a jak dzisiaj powiedziałam mężowi że kuzynka jak zjadła snickersa to jej malec zaraz fikał koziołki i zgadnijcie co mi kupił 😂 jutro będę sprawdzać czy u mnie też zadziała 😄Ogoorkowa, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Hej dziewczyny cieszę się że u waszych makuszkow wszystko w porządku 🥰
U mnie krwiaka już nie widać, ale dalej muszę brać leki do następnej wizyty, w brzuszku prawdopodobnie rośnie Michalina ❤, która nie chciała pokazać buźki🤭
Jedynie co w domu zauważyłam że według usg wychodzi 15+1 ale jakby było coś nie tak to chyba by mi dr powiedziałaAncalime, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Niuśka super wieści ❤️ kilka dni różnicy to żadna nieprawidlowość
Ogoorkowa brawo ty 😁
Longanimity cukier pobudza dzieciaki więc duża szansa 😬 ja dzisiaj w ciągu dnia przysiadlam na chwilę i poczułam małą ❤️ ale nie czułam jej ruchów tak jak wcześniej, na brzuchu, tylko tak jakby kopała mi w dół bo czułam takie gmeranie jakby nad szyjkąNiuśka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Niuśka super wieści ❤️ kilka dni różnicy to żadna nieprawidlowość
Ogoorkowa brawo ty 😁
Longanimity cukier pobudza dzieciaki więc duża szansa 😬 ja dzisiaj w ciągu dnia przysiadlam na chwilę i poczułam małą ❤️ ale nie czułam jej ruchów tak jak wcześniej, na brzuchu, tylko tak jakby kopała mi w dół bo czułam takie gmeranie jakby nad szyjką
Dobra, pytanie, bo skoro każdy by miał dostęp do edycji, to może lepiej jakbym linka wysyłała na PW? Wolałabym tu na forum nie udostępniać każdemu, bo mogą wyjść kwiatki... Co Wy na to ?Ancalime lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja nie podpowiem bo technicznie nie wiem jak to zrobić. Chyba że zrobimy taką listę na 1 stronie? Albo założymy te grupę na FB
-
Niuśka wrote:Ja w sumie jestem za grupa na fb albo messenger, będzie łatwiej
Tylko jeśli FB, to muszą się zgodzić wszystkie dziewczyny. Nie chciałabym aby grupa się rozsypała bo fajnie nam razem 😁 -
Mi też pasuje grupa FB/Messenger 😊07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Ja też jestem za grupą na fb albo na messengerze. Jesteśmy tu już razem 5 miesięcy nie zauważyłam u żadnej z nas psychopatycznych zachowań 😂😂😂😂
Ja tego detektora używam czasem z uwagi na to że nie czuję jeszcze ruchów albo nie wiem że czuję. I jak boli mnie podbrzusze i zaczynam schizować że coś się dzieje to sprawdzam dla swojego spokoju 😁
Jestem już w akademiku i kładę się na spanko ❤️ życzę wam spokojnej nocy ❤️