Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara30 wrote:Jednak tendencja wagowa u mnie spadkowa 🙈
Jem normalnie ale mam bardzo dużą dawkę ruchu 😅
Tolka urodziła się 2650g ale w 36 TC więc podejrzewam, że przez ten miesiąc do terminu, jeszcze ten kilogram by złapała2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Ancalime, agentka93, Maiora, Meeg, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Hej dziewczyny. Miałam wczoraj szalony dzień
Moje szwagierki ze swoimi partnerami wybrały się do Sopotu na weekend pociągiem i wszystko byłoby super gdyby nie to że nie zabrał ich pociąg powrotny, a partner jednej z nich dziś rano musiał być w pracy. I w ten oto sposób miałam wczoraj wycieczkę do sopotu "na chwilę", żeby odebrać towarzystwo. 😂🤦
Dziś planuje grila u teściów i korzystanie ze słoneczka. Jest przepiękna pogoda ❤️😎🌞
Życzę Wam i Waszym maluchom Miłego Dnia ❤️😁
Ancalime lubi tę wiadomość
-
A ja się pochwalę, że właśnie kupiłam na OLX wózek dla Lidki 😍❤️
Udało mi się znaleźć taki jak chciałam w super cenie 😍Longanimity, Ancalime, Kania_czubajka, Pucz, Kasio, Maiora, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 17:56
Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Trochę się nie odzywałam, ale majówka nas pochłonęła 😅 siedzimy u teściów w domu i pilnujemy piesków, bo oni pojechali nad morze, a ktoś musi kiblować 😉 na szczęście nie nudzimy się - wczoraj byliśmy w zoo, dziś zrobiliśmy grilla
Sara, śliczny wózek! 😍
Maiora, to piękne że się tak wzruszasz 😘 na pewno wychowasz syna na dobrego człowieka, samo to że masz taki cel już wróży sukces!
Wasze brzuszki są śliczne, mój też już zdecydowanie widoczny!
agentka93, Meeg, Maiora, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Kasio wrote:Dziewczyny, które mało przybieracie/chudniecie w ciąży: czy macie ketony w moczu? 🤔
-
Kasio wrote:Dziewczyny, które mało przybieracie/chudniecie w ciąży: czy macie ketony w moczu? 🤔
Ja od początku na minus i ketonów do tej pory nie miałam. W ciąży z Tola schudłam kilka kg do porodu i ketony się pojawiły jakoś pod koniec ciąży. -
Ja dzisiaj przyjęta i wypisana w trybie ekspresowym
Badanie wyszło ok także mogę spokojnie spędzić resztę dnia
Ancalime, Sara30, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Czy tylko mi nie działa aplikacja?
Ja miałam ketony w moczu raz, ale nie byłam w tedy w ciąży😅 musiałam zrobić badanie przed rozbijaniem kamienia a dzień wcześniej byłam na weselu i trochę potańczyłam 🤷♀️
Ale z tego co wiem to zależy jaka ilość tych ketonów bo w ciąży mogą się zdarzyć, najlepiej zapytać ginekologa 🙂👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Nie wiem jak rano, ale aktualnie apka działa ;p tylko mam bardzo aktywny dzień, właśnie facet z dostawą nie umie wjechać, bo ma zakazy dla ciężarówek... brawo dział logistyczny jego firmy, ze popatrzyli na miejsce dostawy i super auto dobrali... czuję,że zaraz będą kwiatki , bo już był nerwowy przez telefon 🫠 a ja też mam ograniczone cierpliwość, bo na śledzeniu paczka leży na magazynie, nie spodziewałam się dostawy dzisiaj...PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
My po intensywnych 4 dniach dziś mamy dzień w domu 😁
Pranie, sprzątnie i przytulaski ze stęknionym kicikotem.
Pod wieczór planuje wybrać się na jakiś spacerek
A wam jak mija dzień?
P. S mi apka działa bez zarzutu 😁 -
Dziewczynki chciałam wam podziękować za rady w temacie 💩💩. Niestety nie mogę jeść orzechów bo mam alergię, ale pomaga sposób ze zjedzeniem 2szt kiwi wieczorem 😁
Ogoorkowa, Niuśka lubią tę wiadomość
-
Co do tych ketonów to tak jak pisałam wcześniej - mam jeść później ostatni posiłek 😉
Z tego co czytałam to ketony powstają jak ciało zaczyna spalać tłuszcz. I niby dobrze że spala, ale czytałam też że ketony mają negatywny wpływ na układ nerwowy dziecka 🙁
I tak sobie rozkminiałam, że moja mama ze mną przytyła w ciąży około 12 kg, a z bratem 7, po urodzeniu brata była lżejsza niż przed ciążą. Ja jestem normalna, a mój brat to wielki nerwus, emocjonalny bardzo, same z nim przygody. Myślicie że to wina wagi? 😳😳😳 Mnie tak moje rozważania wystraszyły, że jem od razu jak jestem głodna, po ciąży sobie schudnę, ale może nie będę się z nerwuskiem użerać 😁 powiedzcie proszę że nie mam racji!
Ogoorkowa, w ramach obrony działu logistyki: jak klient nie określi jakie ma być auto to zakładamy, że może być każde 😅 no i kierowca dostaje adres/adresy a nie gotową trasę, może jechać dowolnie 😁 -
Jakoś do południa apka mi nie działała 🤷♀️ ale przez wyszukiwarkę wszystko normalnie... ALE... nie działała mi str diagnostyki bo zrobiłam dzisiaj to badanie moczu, na szczęście już działa i wyniki wszystkie w normie więc to nie zapalenie pęcherza szczęście 💪chociaż nie wiem czy bym nie wolała żeby to przeleczyć i żeby już mi się nie chciało tak często siku 🙈
Kasio nie spotkałam się nigdy z taką teorią, ale ja i tak muszę iść jak zgłodnieje bo jak przetrzymam to zaczyna mnie mdlić albo czuję jakby mi się miało słabo zrobić, pomijając takie jakby pojedyncze czknięcia od pustego żołądka 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kasio Twoja teoria jest dla mnie trochę naciągana 😅
Agentka super, że poszło sprawnie i wszystko dobrze ❤️
U nas dzisiaj leniuchowania ciąg dalszyrano posprzątałam dom na tip top, potem poszliśmy na dwór. Dzieciaki się bawiły a ja robiłam ogrodzenie do moich lawend bo mi je pies wykopał 🙄
Właśnie zjedliśmy obiad i będziemy grać w planszowki 😁
Mam trochę nerwów bo z pracą męża jest jedna wielka lipa i zaczynam tracić poczucie bezpieczeństwa finansowego 😒 -
Kasio wrote:Co do tych ketonów to tak jak pisałam wcześniej - mam jeść później ostatni posiłek 😉
Z tego co czytałam to ketony powstają jak ciało zaczyna spalać tłuszcz. I niby dobrze że spala, ale czytałam też że ketony mają negatywny wpływ na układ nerwowy dziecka 🙁
I tak sobie rozkminiałam, że moja mama ze mną przytyła w ciąży około 12 kg, a z bratem 7, po urodzeniu brata była lżejsza niż przed ciążą. Ja jestem normalna, a mój brat to wielki nerwus, emocjonalny bardzo, same z nim przygody. Myślicie że to wina wagi? 😳😳😳 Mnie tak moje rozważania wystraszyły, że jem od razu jak jestem głodna, po ciąży sobie schudnę, ale może nie będę się z nerwuskiem użerać 😁 powiedzcie proszę że nie mam racji!
Ogoorkowa, w ramach obrony działu logistyki: jak klient nie określi jakie ma być auto to zakładamy, że może być każde 😅 no i kierowca dostaje adres/adresy a nie gotową trasę, może jechać dowolnie 😁
Za to z plusów wkurzenia mnie, to mała zaczęła kopać i udało mi się w końcu złapać "galopujacego konika" tam, gdzie ją poczułamczyli detektor działa a to co czuje, to nie jelita a bobas
pomimo 1 ciąży i łożyska na przedniej scianie można czuć od 15 tc (wtedy zaczelo sie to uczucie, tylko albo nie mialam pod reka detektora, albo byl srodek nocy) 😁
Maiora, super, że kiwi działa:) ♥️
Sara, a jakas opcja powrotu do poprzedniej pracy jest? Slabo, żebyś miała się o finanse stresować w tym stanie...Ancalime lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓