X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam swój szczypiorek a lada moment będzie rzodkiewka i sałata 😍 no i szpinak. Zawsze sieje duuuzo i mroze młodziutki :)

A ja przemierzylam dzieciaków pokoje ponownie i doszłam do wniosku, że muszę oszczędzać miejsce i zamiast kupować osobno przewijak wolnostojący, chyba dokupie samą nakładkę na komodę, którą już mam 🤔

Mąż będzie w domu 5 dni ale zamierzam go molestować aby pomalował pokój dziewczyn bo jak pojedzie, to będę sobie powoli przestawiać meble, montować nowe rolety itd :D a bez pomalowanego pokoju nie zrobię NIC

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dokonałam odkrycia 😅
    Od dobrych 3 lat nie mogłam zdjąć obrączki bo po ślubie mi się sporo przytyło 😅
    Aż tu nagle dzisiaj, pyk - zdjęłam bez kłopotu 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Jak wam mija weekend 🙂
    Sara szczypiorek też mrozisz? Ja mam go mnóstwo na balkonie i nie bardzo już wiem co z nim robić.

Ja dziś jadę do teściów, teściowa obiecała na obiad moją ukochaną lasagne na którą czekam już ze 2 miesiące ❤️❤️❤️

Miłej Niedzieli ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora nie, szczypiorku nieatety nie da się przechować :/ ogólnie nie mroze warzyw, które potem miałabym jeść na surowo. Ale już do gotowania tak. Oczywiście natkę i pietruszkę mroze. Mroze szpinak (mam fajny patent na mrożenie szpinaku 😅). Marchewkę, pietruszkę, por, seler. Potem na rosół jak znalazł :) mroze osobno w słupki, osobno w plasterki :)

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się pogoda zepsuła :(
    Mąż i tak się wybiera że znajomymi na rower, ja dojadę do nich na obiad :)

Kupiłam sobie butelkę na wodę ze słomka (jak to polecsja do porodu 😅) I wczoraj obserwowałam ile pije w ciągu dnia 😛 wygląda na to, że pije jak smok, bo poszedł 1,75 l wody + 3,5 szklanki innych rzeczy 😅

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę!

Ja dziś wybieram się do mamy na rosołek. Obejrzę sobie to łóżeczko, które tata zrobił jak ja byłam malutka, ale obawiam się, ze niestety nic z tego i będzie za wąskie na standardowe materace. Szkoda,bo tak byłaby na pewno taka podróż sentymentalna ;)

Od dwóch dni pobolewaja mnie plecy, chyba krzywo spałam.

Dziś u nas pogoda piękna! Za to wczoraj było paskudnie, odwróciło się :)

Miłej niedzieli Wam życzę laski ❤️

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Dzień dobry w niedzielę!

Ja dziś wybieram się do mamy na rosołek. Obejrzę sobie to łóżeczko, które tata zrobił jak ja byłam malutka, ale obawiam się, ze niestety nic z tego i będzie za wąskie na standardowe materace. Szkoda,bo tak byłaby na pewno taka podróż sentymentalna ;)

Od dwóch dni pobolewaja mnie plecy, chyba krzywo spałam.

Dziś u nas pogoda piękna! Za to wczoraj było paskudnie, odwróciło się :)

Miłej niedzieli Wam życzę laski ❤️
    Jest jeszcze coś takiego jak materace na wymiar,nic straconego :))

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Jest jeszcze coś takiego jak materace na wymiar,nic straconego :))
    Jest jest, to prawda- tylko czy to wtedy nie jest gra niewarta świeczki? Finansowo się to nie będzie opłacać pewnie, jak inne standardowe łóżeczko też za darmo mogę sobie ogarnąć od siostry ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Maiora nie, szczypiorku nieatety nie da się przechować :/ ogólnie nie mroze warzyw, które potem miałabym jeść na surowo. Ale już do gotowania tak. Oczywiście natkę i pietruszkę mroze. Mroze szpinak (mam fajny patent na mrożenie szpinaku 😅). Marchewkę, pietruszkę, por, seler. Potem na rosół jak znalazł :) mroze osobno w słupki, osobno w plasterki :)
    Dobra dobra to jak się pochwaliłaś to prosimy o dokładne wytyczne :)
    Korzenie warzyw obgotowywujesz czy surowe kroisz j mrozisz? 🙂
    Ja do tej pory mroziłam tylko natkę pietruszki, Koperek i szpinak ale szpinak taki pakowany czasem wrzucałam do zamrażarki. Spoko był do usmażenia w sosie ale np do jajek na patelni już się nie nadawał.

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majora korzenie warzyw tylko surowe mroze :) używam potem głównie do zup. Obieram, Kroje sobie w kawałki jakie chce mieć w zupie i mroze.

Jeśli chodzi o szpinak, to myje listek po listku i układam je warstwowo. Tak aby tworzyły "placek". I takie wilgotne wkładam do woreczka i zamrazam. Układam jeden na drugim jak taflę. I potem jak np potrzebuje do potrawy to dzięki temu, że był mrożony wilgotny, wystarczy że w rękach posciskam i mam szpinak posiekany 😄

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, koperek też mroże :)

A właśnie, jak już przy materacykach. Chcemy kupić używaną dostawkę (typu chicco next 2 me), to materacyk nowy dobieramy, co nie? :D myślałam też o kinderkraft bea, bo jest węższe (dość wąska sypialnia), a ono nowe w cenie uzywki chicco 🤔 jakieś doświadczenia może?

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pogoda o wiele lepsza, wczoraj cały dzień deszczowo i aż mocy brakowało na cokolwiek 😅 dziasiaj za to zamaist korzystać ze słońca zabrałam się za wielkie wiosenne porządki w ubraniach więc szykuje się kolejne wielkie sprzedawanie na vinted 😇
    Dzień dzień dość stacjonarny, pewnie później wleci jakiś spacer, ogarne też hybrydy i czas pofarbować włosy, więc trochę czasu dla siebie😁

Przedwczoraj był już fachowiec od tapety i malowania i oficjalnie Leoś ma już ogarnięte ściany w pokoju 😍
    Teraz czas na kolejne etapy, w tym tygodniu wyprawa do ikei i ponoć koncy ma być dostępny upatrzony fotel, więc kartonów tylko przybywa 😆

Jutro też w końcu wizyta 🥰 ciekawe co tam u Malucha, bo ostatnio zrobil się zdecydowanie bardziej ruchliwy 😁 będzie to pierwsza wizyta kiedy jade bez męża, więc jakoś tak dziwnie...ale zaliczę sobie dzięki temu przed tem mały maraton po działach dziecięcych w okolicznym CH 😁 może coś wpadnie w oko, bo póki co Leoś poza kilkoma rzeczami z HM ma cała garderobę z SH 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 10:32

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wstawiłam rosołek, mąż pojechał na ryby (dzwonil żebym przyjechała na spacer ale chyba musiałabym zimowy płaszcz puchowy ubrać bo jest taki oversize a tak to nie jestem przygotowana na 7°C) więc zostanę przy szydełkowaniu 😅
    Wczoraj się zważyłam i jestem już prawie +6kg, ale to nadal prawie 58kg przy 164cm bo wcześniej byłam czesto na granicy niedowagi, nabieram zapasy na operacje bi pewnie ze 2 dni niejedzenia albo prawieniejedzenia będą... muszę sobie jakie sucharki ogarnąć itp bo nie wiadomo jak to będzie w szpitalu 😮‍💨 ale za tydzień już będę po 💪

A co do mrożenia to ja jeszcze liście selera i pora mrożę. Czasem mrożę jakieś resztki warzyw które zużywam do robienia "kostki bulionowej" w TM.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam że słabej pogody i działam w domu, surfinie posadzone teraz tylko patrzec jak taras zakwitnie 🙂
    Wczoraj przejrzałam WSZYSTKIE swoje ubrania z wszystkich szaf które zalegają w workach próżniowych i zrobiłam selekcje sezonową. Oczywiście większość ubrań trzymam na lepsze czasy łudząc się że po ciąży schudnę do czasów przedpandemicznych. 🙈
    Dałam sobie sama oficjalny zakaz kupowania ubrań poza absolutnym must have. Jestem przerażona ile mam ubrań w których nie chodzę 😱
    Żal tyle ubrań oddawać i sprzedawać stwierdzam że o wiele bardziej opłaci się poprostu schudnąc😅 to tyle z planów a jak będzie zobaczymy 😉
    Mam chrześnicę 13 latke która odwiedzamy na weekend i mam dla niej kolejną wielka torbę ciuchów które już definitywnie na mnie sa za małe.

Dziś odpaliłam mojego karshera parowego jadę nim po kuchni i sprzątam różne zakamarki.
    Za chwile zabieram się tez za lodówkę bo już woła o uwagę..

Moja dzidzia też już ciągle daje o sobie znać.
    Myśle sobie ze jak teraz tak ją czuje to co to będzie póżniej 🙂
    Temat imienia na razie zawieszony. Stary nie zaczyna ja też nie będę się upominać bo moje zdanie zna 🙂 coś mówił o Emilce to jedyne imię które ewentualnie biorę pod uwagę ale jakoś już się tak przywiązałam do Ady że ciężko myśleć o innym 🙂

Przy okazji mówienia o ciąży dowiedzieliśmy się że nasi znajomi stracili 6 ciąż.. Wszystkie do 3 miesiąca, najczęściej 8-10 tydzień. Moją 15letniego syna.. ciaze tracili przed i po nim przez kilka lat.. ile takich historii jest o których nawet nie wiemy..💔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 12:35

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg to prawda. Bardzo często niewiemy :(

A ja właśnie wróciłam z wycieczki - odkupilam z OLX nakładkę na komodę + przewijak za 70 zł 😬 w stanie jak nowe, dosłownie 😬

Pogoda u Nas okropna. Pada, wieje i jest ok 5 stopni. Więc wychodzenie na dwór nie zachęca.

Idę robić obiadek a potem pogramy w planszowki, może odpalę dzieciom jakaś pełnometrażowa bajkę i poszydelkuje. Mam już połowę drugiego kocyka 😬 Longanimity faktycznie poszło ci 12 motkow? Ja zamówiłam 9 ale jednak domowiłam jeszcze 3 🙈

Co do wagi, to u mnie uparcie -3 kg ale widzę, że chudnę zwłaszcza po udach, rękach i buzi. Najlepsze jest to, że talię mam lepszą teraz niż przed ciążą 🙈
    Tak naprawdę dopiero zaczyna mi się sezon na pracę fizyczną więc podejrzewam, że do porodu jeszcze sporo nadmiaru zrzucę. Ale to dobrze. Lidia rośnie a moich zapasów ubywa :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara zużyłam 6 motków żółtego a na pozostałe paski czyli 4 kolory po 2 motki, więc wychodzi że jakieś 14 motków, ale myślę że jakby było mniej kolorów to pewnie byłoby 12, bo jednak po trochu każdego koloru zostało 😉
    Kolejne kolory już po prenatalnych zamówię jak już potwierdzą nam płeć 😊

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Sara zużyłam 6 motków żółtego a na pozostałe paski czyli 4 kolory po 2 motki, więc wychodzi że jakieś 14 motków, ale myślę że jakby było mniej kolorów to pewnie byłoby 12, bo jednak po trochu każdego koloru zostało 😉
    Kolejne kolory już po prenatalnych zamówię jak już potwierdzą nam płeć 😊

No tak. Ja jak robilam kocyk w paski to też sporo włóczki pozostawało z poszczególnych kolorów. Teraz robię z 12 motkow w jednym kolorze więc odpadu 0 :)
    Powinien wyjść tak 85x105

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas pogoda po wczoraj odżyła i od razu mi wróciła energia do działania. Obiad dziś zrobiony poprawnie, na jutro do pracy też 💪🏻. Chałupa w końcu ogarnięta, kosz z praniem świeci pustkami.

Potem zajęłam sie czymś mniej produktywnym - wygrzebałam dane swojego starego konta na obu i belly. Wytrwale prowadziłam tam kalendarz i spisałam z niego wymiary, jakie miała młoda na połówkowych 😁. Badanie robiłam w 2015 w 21+5 i córa miała 386g. HC 175, AC 152 a BPD 46.
    Teraz połówkowe robić będę w 21+2, a córa powinna być sporo większa 😎.

Dodatkowo trochę statystyk - nasz wątek na fioletowej stronie miał aż 3409 stron, gdzie równolegle po narodzinach dzieci i tak pisałyśmy na grupie na Fejsie (wiecie, zdjęcia). Do tej pory nasza grupa istnieje, choć kontakt nieco się urwał.

Za to grupa z wątku z ovu, którą przeniosłyśmy na FB stała się mocno kameralna (8 dziewczyn), ale za to z większością się spotkalysmy osobiście - ja ostatni raz odwiedzałam się z jedną w ubiegłym sierpniu. Piszemy ze sobą bardziej regularnie i dużo o sobie wiemy.

Takie ło wspominki 🥰.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja też odgrzebuje wymiary starszakow 😅 piona
    Póki co Lidka idzie kropka w kropkę jak Tola :)
    A jak Twoja córa urodzeniowo?

Mój mąż już w drodze do domu. Wyobraźcie sobie, że facet, który mial być ich szefem i dać im pracę, który ich wychu*ał, wczoraj gdy dowiedział się, że chłopakom skończyła się cierpliwość i wracają do domu po 3 tygodniach.... Wyrzucił ich z mieszkania. Noc spędzili w parku i na dworcu. Wyobrażacie sobie? Ja chyba jestem w stanie zrozumieć dużo ale nie rozumiem, jak można być takim chu*** dla drugiego człowieka. Polak Polakowi za granicą....

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ancalime ja też odgrzebuje wymiary starszakow 😅 piona
    Póki co Lidka idzie kropka w kropkę jak Tola :)
    A jak Twoja córa urodzeniowo?

Mój mąż już w drodze do domu. Wyobraźcie sobie, że facet, który mial być ich szefem i dać im pracę, który ich wychu*ał, wczoraj gdy dowiedział się, że chłopakom skończyła się cierpliwość i wracają do domu po 3 tygodniach.... Wyrzucił ich z mieszkania. Noc spędzili w parku i na dworcu. Wyobrażacie sobie? Ja chyba jestem w stanie zrozumieć dużo ale nie rozumiem, jak można być takim chu*** dla drugiego człowieka. Polak Polakowi za granicą....

Urodziła się 2990, waga deklarowana z USG przy przyjęciu 3200 :⁠-⁠).

Ojej, z mężem to porażka totalna. Ale no, karma wraca. Ponoć najgorzej pracować za granicą u Polaka... Krajan krajanowi niestety wilkiem. Ale no, trzymajcie się pozytywnej myśli, że w Dojczlandzie będzie mu lepiej. Być może bliżej, socjal na dzieci na dobrym poziomie. Kciuki!

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ