Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio wrote:Ogoorkowa, ostatni wymiar to ten z prenatalnych, później doktor wcale nie mierzyła dzidziusia 🙁 zatrzymałam się na wymiarze ze stopki..
Maiora, ja zawsze najpierw się myję i potem ze środkowego strumienia pobieram 🙂
Ancalime, kurczę, nie sądziłam że jeszcze tak długo żeby ktoś poczuł z zewnątrz! 😱 Trzymam kciuki za wizytę!🍀
Sara, to już wszystko porobiłaś i teraz tylko czekasz na orzeczenie? 🙂
Longanimity, ile dziś medycznych spraw zalatwiłaś! Dobrze że wszystko jest ok, żeby operacja też przeszła gładko! 🍀
O jeszcze miałam Wam napisać, że ostatnio zostałam pierwszy raz zmacana po brzuszku 😁 w ogóle mi to nie przeszkadzało, nawet powiem że miło mi było że ktoś się wita z moją Helenką 🥰musisz się następnym razem upomnieć
Super, że Ci to pasowało!Ja wczoraj też zostałam przywitana "podwójnie", ale zostało tylko pomachane do brzuszka
od razu dziewczyny reagowały, że mają nadzieję, że znajomy nie jest tym, który bez pytania dotyka po brzuchu
ale nie, tylko pomachał
Sara, tylko taki obrazek mi się przypomniał, myjcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny xD
Sara30 lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Sara ty jak zawsze petarda pełna energii 🔥
Longanimity trzymamy kciuki ❤️
Ja miałam badania robić jutro mocz+krew ale zadzwonił małżonek że jutro wraca i że ma być ciepło i że chce mnie zabrać nad morze 😁
A więc udało mi się przełożyć wizytę z czwartku na jutro, potem szybko pojechałam do labo oddać krew i zawieźć pojemnik z moczem i mam cichą nadzieję że uda nam się wymknąć na kilka dni
Życzę wam pięknego dnia 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 14:11
Meeg, Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, na wizycie wszystko dobrze, szyjka 4 cm, dzidziuś wg mojego gina dziś 412 gram, więc delikatna różnica. Następna wizyta 5 czerwca
agentka93, Pucz, Longanimity, Ogoorkowa, Kasio, Ancalime, Sara30, Meeg lubią tę wiadomość
-
Kania super info ❤️
A ja mam wyniki TSH które wróciło do normy i mieści się w zwykłych granicach a nie tylko tych mocno zaniżonych ciążowych 😊
I nawet potas mam w normie jak nigdy 😆 jeszcze tylko jestem ciekawa jak morfologia a szczególnie hemoglobina i hematokryt ale to się okaże w czwartek.Ogoorkowa, Meeg, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
(podpowiem, że z prawej strony zdjęcia widać buźkę -nosek, oczka, usta 😁)
Młoda ma ok. 330g (+/- 48g)
HC 18,69 cm
AC 13,48 cm
FL 3,5 cm
Czyli póki co malutka siedzi sobie pupcią do dołu. Wszystko w normie. Bardzo się cieszę ❤️. Rośnij zdrowo, kochana ❤️. Endometrioza w bliźnie wymaga wycięcia podczas CC.
Jutro mam dodatkową kontrolę przepływów i szyjki, bo po to muszę iść do innego lekarza.Meeg, agentka93, Pucz, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny cudowne wieści 😍 czekamy jeszcze na Pucz.
Ancalime fajnie, że można za jednym zamachem pozbyć się Endo
Kania super chłopak rośnie!Tak to z pomiarami jest. Ja zauważyłam, że u mojego prowadzącego Lidka zawsze jest 4-5 dni w plecy a u innych okazuje się, że podejrzanie "nadrobiła". Inny sprzęt, inna ręka... Nie ma się czym przejmować
Ogoorkowa co do tego powiedzenia... Wiesz ile razy wychodząc z domu i mając nieogolone nogi pod jeansami pomyślałam, że jakbym złamała nogę to bym się spaliła ze wstydu na pogotowiu 🤣🤣🤣
Mój stary wrócił i od progu mnie denerwuje 😒 nabuzowany strasznie przez całą tę sytuację i się wyładowuje 😒 posiedzę sobie, poszydelkuje i przeczekam... Aż mu przejdzie -
Ancalime urocza Myszka ❤️ a z ciekawości- tętno tym razem sprawdzali? Bo kojarzę, że ostatnio się stresowałaś nim.
Sara no pewnie nie jest mu łatwonie powinien się na Tobie wyżywać, ale wiadomo jak jest…
Ja jutro wizyta u prowadzącego także liczę że się dowiem ile Mała wazy i tez dostanę foteczke, bo u innych to się ciężko doprosić, a on sam na maila wysyła 😁
Ale dopiero na 17:20, z jego opóźnieniami to pewnie 18 wyjdzie. A w środę znów dzień szpitalny, tym razem ze skierowaniem, a nie „tylnymi drzwiami” także zapewne poczekam znacznie dłużej niż ostatnio.
Sen z kolei dziś miałam koszmarny, śniło mi się, że poroniłam i w tym samym momencie byłam w kolejnej ciąży i musiałam przekonywać lekarza, aby ratował te nową ciąże 🫣 To chyba podświadomość, bo wczoraj na grupie na FB jedna dziewczyna się dzieliła tym, że dokonała aborcji po złym wyniku amnio.
A ostatnio strasznie mnie wszystko rusza. Dziś też ta smierć tego biednego chłopca z Częstochowy, nie mogłam dojść do siebie…Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ancalime wrote:
(podpowiem, że z prawej strony zdjęcia widać buźkę -nosek, oczka, usta 😁)
Młoda ma ok. 330g (+/- 48g)
HC 18,69 cm
AC 13,48 cm
FL 3,5 cm
Czyli póki co malutka siedzi sobie pupcią do dołu. Wszystko w normie. Bardzo się cieszę ❤️. Rośnij zdrowo, kochana ❤️. Endometrioza w bliźnie wymaga wycięcia podczas CC.
Jutro mam dodatkową kontrolę przepływów i szyjki, bo po to muszę iść do innego lekarza.wskazcie mi,gdzie się ten maluszek kryje
-
Kania_czubajka wrote:Ja nie widzę dzidziusia
wskazcie mi,gdzie się ten maluszek kryje
Agentka, tętno 127 i 132 w dwóch pomiarach, więc odetchnęłam z ulgą ❤️. Dziękuję za pamięć , też pierwsze co to sprawdzałam.
Sen okropny 😔. Ale rozchmurz się, już jutro podejrzysz maleństwo 🥰. Kciuki za fotki.
Sara, piękna praca 💪🏻. A chłopa trochę rozumiem, najadł się stresu, na bank niewyspany i wkurzony. Oby jutro mu przeszło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 21:10
Kania_czubajka, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Nie dziwię się, sama nie widziałam i prosiłam o wyjaśnienie 😂
Agentka, tętno 127 i 132 w dwóch pomiarach, więc odetchnęłam z ulgą ❤️. Dziękuję za pamięć , też pierwsze co to sprawdzałam.
Sen okropny 😔. Ale rozchmurz się, już jutro podejrzysz maleństwo 🥰. Kciuki za fotki.
Sara, piękna praca 💪🏻. A chłopa trochę rozumiem, najadł się stresu, na bank niewyspany i wkurzony. Oby jutro mu przeszło!
U mnie dr nie sprawdzał tętna,ale na dzisiejszym wyniku USG miałam napisane, że łożysko jest na przedniej ścianie, więc teoretycznie powinnam ruchu czuć później,nie ? A ja naprawdę dosyć szybko poczułam i to takie mocne, że i mój P czuł w 19+0 -
Kania łożysko może ale nie musi opóźniać ruchy
zwłaszcza jeśli jesteś szczupła
U mnie niby 4-ta ciąża ale ruchy czuję słabiej niż w poprzednich ciążach (albo mam już demencję 😅).
Aczkolwiek Lidka się rozkręca z dnia na dzień 😁
Agentka niestety nasze lęki wychodzą w snach. Ale już jutro wizyta to się uspokoisz
Ancalime ja też miałam problem ze zidentyfikowaniem buźki 🙈 dzięki za wskazówki 😬
Dobrze, że tętno już w normie
Pucz, jak u Ciebie? -
Tak, w teorii tak jest. Ale Twoje dziecko jest też ciut większe, jesteś lżejszej budowy, a to wszystko ma wpływ na ostateczne odczuwanie ruchów. Fantastycznie, że mógł już je poczuć 🥰
-
Sara, super laurka 🥰 uwielbiam takie prezenty 😊
A mężem nie ma się co przejmować, najlepiej faktycznie przeczekać, aż odetchnie po tej całej sytuacji 😉
Dziewczyny, to nasze wszytskie wizyty dziś na plus 🥰
U nas też wszytsko ok, jak to mój dr mówi - książkowo 😄
Szyjka ok, Leoś ma dobre warunki, sam też ma się ok i waży 411g 😁 mamy zmienione żelazo, bo anemia nadal się powiększa, zwiększoną dawkę leku na tarczyce, bo trochę świruje, ale ogólnie bez powodów do paniki 😊
Teraz pozostaje czekać na piątkowe prenatalne 😍Meeg, Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Ogoorkowa wrote:Bialeczku, tylko nie mów, że Was coś teraz nieprzyjemnego spotkało?
Bez komentarza tacy ludzie 😡
Kasio, wygląda na to, że to ruchya co do oznaczeń, to na ostatniej wizycie podawali Ci jeszcze długość od głowy do pupy? Bo już tu raczej widziałam,że wszystkie w gramach miałyśmy wymiar + te oznaczenia (glugosci kości, obwody)
Miłego dnia! 😍
Taak niestety tak😔 Na szczęście szybko zaczęliśmy działać i wszystko wraca na dobre tory, ale przez chwilę był naprawdę dramat🤦🏽♀️ -
Dziewczynki, dzisiaj przywiozę sobie używana dostawke. Jaram się strasznie, bo to będzie praktycznie pierwsza taka rzecz dla dzidziusia w naszym domu
odkupuje ja od kolegi z pracy, jego córa prawie wcale w niej nie spała
Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Kania no i super 😍 ja nigdy w życiu nie miałam dostawki 🙈
Ja Wam powiem, że jak robiłam wyprawkę dla Emmy to był jakiś szal. Bardzo dobrze zarabialiśmy z ex mężem, nie patrzyłam na ceny i nie kupiłam ani jednej używanej rzeczy. Może to też był "szał pierwszego dziecka" 🤷🏻♀️
Szczerze? Kolekcjonowanie wyprawki dla Toli czy teraz jest dużo przyjemniejsze 😁 bo raz, że muszę dawkować zakupy to dwa, wyszukuje okazji, porównuje. Chcę kupić jak najlepsze w jak najlepszej cenie
To przyjemniejsze niż wejście do sklepu internetowego i klikanie jak leci 😬 -
Ancalime, Pucz ♥️ ale rosną bobaski
a czy nasze dzieciaczki mają jeszcze miejsce na swobodne fiolki, czy już trudniej? 🤔🤪
Sara, piękna laurkamąż na pewno jak trochę ochłonie to się unormuje
tylko cierpliwości dla Ciebie ♥️
Agentka, w takim razie kciuki ! 🤞 wszystko na pewno jest w porządku, ale nie dziwie się,że się stresujesz... czytałam ten post i był przerażający... ale bardzo się cieszę,że się tym podzieliła, bo to ważne tematy, szczególnie w tym kraju...
Co do snów, to ja dzisiaj dostałam mandat za bycie w ciąży, bo to zaburza percepcję przy prowadzeniu samochodu... wstałam wkurzona i nie mogłam zasnąć 🤪
Kania jaka to dostawka? Wymieniacie w niej materacyk? Też myślę o uzywce
Bialekk, no co Ty mówisz... 😡 ważne,że się układa, ale co za ludzkie gnidy 😡 cześć wtedy pewnie rezugnuje i wraca, bo ma problem się odnaleźć od zera...PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓