X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora , piękny dzidziuś:) wyjazd nad morze nie ucieknie :) zaraz mąż będzie z Tobą i będziesz wypoczywać nad Bałtykiem 💪 co do lekarza to wiecie ..on ma rację,ale usłyszeć coś takiego to zawsze wprowadza niepokój.

Rivers, rób swoje, pewnie wyprawkę do pudełek i łatwo wypakować:)

To robienie wyprawki jest niezwykle emocjonujące:)

Aaa i coś jeszcze, strasznie mnie od dwóch dni swędzą sutki! W dzień w staniku jeszcze nie ma takiej tragedii ale jak je puszczam wieczorem na wolność to tak swędzą aż chce się drapać:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2023, 23:16

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS dobry pomysł z tymi pudlami! My już i tak żyjemy u nas w trochę burdelu przez nadchodzaca przeprowadzkę...

Maiora, agentka, super foteczki dzidziusiowe 😍 i to poprawia nastrój ♥️

Ancalime, nie wiem co to oznacza, ale myślę,że jeszcze do porodu nawet sporo takich "powiekszen/pomniejszen" delikatnych się wyrówna ? Na pewno do obserwacji to miejsce :)

Kania, a co to dokładnie za kinderkraft? Bo też o jakimś myślałam, bo jest węższy niż chicco a nam zależy na szerokości 🤔

My wczoraj prosto po pracy byliśmy oglądać samochody jeszcze, bardzo to męczące, bo prosto po pracy, zmęczona i nie do końca nadążałam za Panem z salonu, dopiero Pani od finansowania byłam w stanie zadać jakieś konstruktywne pytania, bo wszelkie kredyty i wyceny to moja działka w tym związku 🤪 więc potem jeszcze do 22.30 siedziałam w Excelu i przeliczałam co się nam opłaca bardziej... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 05:06

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓

Wysłany: 10 maja 2023, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, to chyba to
    https://babyhit.pl/product-pol-41924-Kinderkraft-Neste-Up-Lozeczko-Dostawne-Beige.html?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspEcgBkD-q__QhS7uEZCrDscCl9Y_-z64I2zmig0BdxrkE0lCTfO6GBoCQGEQAvD_BwE

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Ogórkowa, to chyba to
    https://babyhit.pl/product-pol-41924-Kinderkraft-Neste-Up-Lozeczko-Dostawne-Beige.html?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspEcgBkD-q__QhS7uEZCrDscCl9Y_-z64I2zmig0BdxrkE0lCTfO6GBoCQGEQAvD_BwE
    A to troszkę szersze, znalazłam,że BEA jest takie wąskie 🤔 tzn to Wasze i chicco też się zmieszczą, ale lepiej mieć trochę więcej niż mniej luzu 🤪

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓

Wysłany: 10 maja 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję jedną komodę z sypialni oddać dziecku, w ten sposób zyskam cenną przestrzeń :D zastanawia mnie tylko, czy nie będzie dla mnie za wysoka, żeby sobie na niej na przewijak odkładać dziecko, ale widziałam u znajomych wczoraj taki przewijak z Ikei i też mi się spodobał https://www.ikea.com/pl/pl/p/sniglar-stol-do-przewijania-buk-bialy-20045205/?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspEjUmnx_HDemMi8TrMaWQO00pzsO0c1qDdKBZVYv50uION6to9VYJBoCA9QQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Kurde no nie chciałabym żeby mi synek zawładnął sypialnią, dlatego planuje w pokoju obok inne jego rzeczy.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam pod uwagę łóżeczko dostawne Kinderkraft, ale teraz zastanawiam się nad chicco hug 4w1.
    Zależy mi na mobilności by móc jeździć z dzidzią po całym mieszkaniu a jak troszkę urośnie co się stanie na pewno w oka mgnieniu 😉 będzie mogła na nim siedzieć i przyglądać się światu z pozycji półleżącej. Potem będzie słuzyć jako krzesełko do karmienia.

Ja jutro mam połówkowe i powiem wam jestem jakoś dziwnie spokojna, może mi się właczy jeszcze ale póki co jestem dobrej myśli ❤️

Zastanawiam się czy po półkowych nie zacznę zbierać powoli jakieś ciuszki i tak jak Riwers póki nie mamy pokoju będę powoli trzymać w kartonie. Może poczuje się lepiej że coś już robię w tym kierunku po póki co czuje ze jestem mocno nie przygotowana na dziecko 😉

Ale ale nie pisałam wam ale chyba już wybrałam wózek. Teść zdeklarował że kupi nam wózek jaki chcemy wiec poszerzyłam troszkę zakres cenowy😉 i tak mam wybrany taki ktory ma wszystko czego potrzebuje. Zakupimy go pewnie dopiero we wrześniu ale już wybrany to najważniejsze 👍

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora kolejny słodziak 😍 dobrze, że na wizycie wszystko ok 😍

Meeg jaki wózek wybraliście? :D chwal się tu nam

Co do łóżeczka przerabianego na krzesełko do karmienia to (wybaczcie, że znowu wtrące swoje 3 grosze 🙈) ale z doświadczenia obawiam się, że może się nie sprawdzić 🙈 czemu? Bo pierwsze posiłki maluszka to chlewik 🙈 zwłaszcza, jeśli rozszerzamy dietę metodą BLW. Krzesełko im mniej ma zakamarków tym lepiej + materiał, który nie plami się i łatwo go wytrzeć na mokro. Takie bajery są super i w ciąży mogą wydawać się super praktyczne ale z biegiem czasu może się okazać, że to tylko chwyt marketingowy :) oczywiście to luźna dygresja, nie gniewajcie się 🙈

Maiora współczuję stresu i naprawdę rozumiem 😨
    Pamiętaj jednak, że nasi faceci mają jaja a dodatkowo świadomość, że jesteśmy w ciąży dodaje im mobilizacji więc staną na głowie, aby zrobić tak, by było dobrze. Twój mąż na pewno tak jak i mój okrutnie stresuje się tą sytuacją i jestem pewna, że już ma plan awaryjny 😘
    Mój znalazł nową pracę, wyjeżdża w sobotę choć w ciemno. Powiedział, że jakkolwiek będzie, przemeczy się tam abyśmy stanęli na nogi bo przez ten niewypał w Holandii wpakowaliśmy się w 💩 musiał zalozyc własną firmę a wiec za kwiecień i maj musimy zapłacić ZUS (pełny) przy czym nie zarobił ani złotówki a dodatkowo jego wyjazd kosztował kilka tys 😮‍💨😮‍💨😮‍💨 gdyby nie to, że mieliśmy oszczędności, popadlibyśmy w problemy finansowe. Mimo wszystko, oszczędności nam szkoda i musimy je odrobić 🙄

Kania ile masz wzrostu? Jakiej wysokości masz komodę? Ja przy pierwszej 3-ce dzieci miałam wolnostojący przewijak a teraz z oszczędności miejsca kupiłam nakładkę na komodę. Na pewno osobny przewijak jest wygodniejszy ale myślę, że i na komodzie się sprawdzi. Także gdybym miała miejsce na niego, kupiłabym na pewno wolnostojący :)

RiverS tak jak dziewczyny piszą, nie odbieraj sobie radości z kompletowania wyprawki :) pakuj w pudła a gdy będziecie już pewni co i jak z mieszkaniem to będziesz wszystko miała :) na pranie, prasowanie i układanie mamy jeszcze duuuuzo czasu :) ja też wszystko upycham w garderobie 🙈 w lipcu mąż odmaluje mi pokój dziewczyn (Lidka będzie z Emmą) i dopiero będę ustawiać mebelki etc :)

Ja wczoraj wieczorem ślęczałam nad projektami plakatów informacyjnych na konferencję ale zrobiłam, opublikowałam i mam z głowy :)
    Zaraz zbieram się ze starszakami do fryzjera a potem do stomatologa. Mam nadzieję, że dziś w końcu przyjdzie to orzeczenie bo już mnie skręca 😅

Miłego dnia dziewczynki. Agentka powodzenia w szpitalu! 😘

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg tez je oglądałam, ale właśnie pomyslalam jak Sara, że do karmienia coś latwiejszego do wycierania 🤪 no i by mi się średnio podobało takie krzesełko w kuchni 😂 ale to już prywatne fanaberie, i tak liczę się z tym, że w moim beżowym salonie skończymy zasypani kolorowymi zabawkami 🤣

Meeg chwal się co wybraliście! :D

Jestem taka niewyspana, ale dzisiaj w końcu poczułam ruchy ręką na brzuchu 🤩 mąż oczywiście nie, ale on chyba nie wiedział czego się spodziewać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 07:44

Ancalime lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa moja mała wczoraj tak strasznie fikała, czułam pod ręką a kiedy mój mąż położył rękę i czekał, ja oczywiście czułam jak kopie, a on twierdził że nic nie czuł 😄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najwazniejsza jest mobilność dostawki. Hug ma udźwig dziecka do 15kg czyli może służyć jako krzesełko mobilne dla siedzach maluszkow a dla porównania kinderkraft jest do 9kg i jest tylko dla leżącego maluszka.
    Na krzesełko jest pkorowiec i taca co na początkowym etapie karmienia łyżeczka przez rodzica jest wystarczające. Na etap samodzielnego jedzenia i nauki będę miała inne krzesełko już na starszy okres i łatwe do sprzątania 🙂
    Dzięki za 3 grosze ale mam swoje preferencje i przemyślane pod swoje potrzeby 😉
    Wózek abc design salsa 4 air.

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, no dokładnie jak nasz poranek :D

Meg, jasne, jest taki wybór sprzętów, że każdy może wybrać pod siebie :)
    A los i tak zweryfikuje nas i nasze wyobrażenia, czuję, że pomimo wielu rad co warto, czego nie warto, każde dziecko jest inne i na pewno będziemy mieć zakupy-niewypały :D

Ciekawy wózek! Muszę sobie doczytać, bo nawet nie kojarzyłam ich, jakoś nikt wśród znajomych nie miał :) bardzo fajne bezpieczne kolory mają :)

Meeg lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Ojej, co to oznacza, Ancalime?

Że dziecko na refluks moczu, cofa jej się do nerki i zalega w miedniczkach. Mnie to zaniepokoiło o tyle, że u siostry jej dzieci miały też wykryte na tym etapie i musiały być operowane po narodzeniu - córka po ukończeniu miesiąca, syn w pierwszym tygodniu życia. Mają teraz blisko 6 i 3 lata, rozwijają się ok, ale pierwsze lata życia to były mega częste kontrole i wizyty w szpitalu na nefrologii.

Ale dobra, zobaczymy co będzie dalej.

Maiora, piękny maluch 😍. Dodatkowe 6 dych za załadunek brzmi niesłychanie nieatrakcyjnie. Więcej dzisiaj wydałam na TSH z FT4 🙈. Szkoda, że wyjazd się odwlecze, ale najważniejsze że się odbędzie - choć w późniejszym terminie ❤️.

Maiora lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, jeszcze czekasz na te orzeczenie? Myślałam, że już przyszło! No coz, zawsze mogą zrzucić na pocztę, że działa jak działa 😂.
    Fajne podejście męża, odsapnął i ma konkretny plan. Kciuki za nową robotę 🍀.

Ogoorkowa, lubię za tak wyraźne ruchy, nie za niewyspanie. To niesamowicie cudowne uczucie 😍.

Kania, niestety sutki mogą swędzieć. W końcu w piersiach też rewolucja. Pewnie wiesz, że w 3 trymestrze możesz nawet zaobserwować wyciekające krople siary? Ja nie byłam na to przygotowana w pierwszej ciąży 😂.

Meeg, najważniejsze aby wyprawka odpowiadała waszym potrzebom 💪🏻. Tego wózka nie znałam, ale zapowiada się faktycznie fajnie.

Longanimity, spakowana już do szpitala? Wszystkie tu kciukamy za Was 😘

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime mam nadzieje, że na kolejnym USG się okaże, że nerki wracają do normy 🍀

Ja w szpitalu, na cwaniaka zgłosiłam się po 8 zamiast o 7 i od razu przeszłam do rejestracji zamiast oczekiwać 1,5 godziny w kolejce także opłacało się nie wstawać :p

Ancalime, Meeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Ancalime mam nadzieje, że na kolejnym USG się okaże, że nerki wracają do normy 🍀

Ja w szpitalu, na cwaniaka zgłosiłam się po 8 zamiast o 7 i od razu przeszłam do rejestracji zamiast oczekiwać 1,5 godziny w kolejce także opłacało się nie wstawać :p

Świat należy do wyspanych ludzi 😂💪🏻.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero będę się pakować... ale jeszcze planuje zadzwonić do szpitala bo mi się jakieś przeziębienie przyplątało i nie wiem czy to nie jest przeciwskazanie 🥺 bo internety tak głoszą właśnie 😡

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Dopiero będę się pakować... ale jeszcze planuje zadzwonić do szpitala bo mi się jakieś przeziębienie przyplątało i nie wiem czy to nie jest przeciwskazanie 🥺 bo internety tak głoszą właśnie 😡
    Masz Ci los! Daj znać czego się dowiesz 🍀.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime trzymam✊️✊️ oby wszystko się unormowało, oby było dobrze, pamiętaj że twoj maluszek jest silny i waleczny od samego poczatku 😘

Tak ja też nie znałam tych wózków a znalazłem je po szukaniu w kategorii najlepsze terenowe 🚜Akurat kolorystyka i design dokładnie taki jak chce uchwyty z ekoskory torba i wszystkie potrzebne dodatki i szmery bajery więc już zakończyłam poszukiwania 🙂

A z tym krzesełkiem i nauka jedzenia jak widzę jak małe dzieci jedzą to na dobrą sprawę jedyne co mogłoby się sprawdzić to zagroda do jedzenia. może stary coś wyspawa z nierdzewki a ja będę myć karsherem 🙈

Agentka wygrałaś z systemem. Brawo ty ! 🙂👍

Maiora, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ogoorkowa moja mała wczoraj tak strasznie fikała, czułam pod ręką a kiedy mój mąż położył rękę i czekał, ja oczywiście czułam jak kopie, a on twierdził że nic nie czuł 😄

Spoko moj tez nic nie czuję.. Ma dłonie wielkie jak Shrek i skórę twarda że musiałabym go sama kopnąć by poczuł 😅

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime mam nadzieję, że wszystko się jeszcze wyrówna ładnie, dawaj znać jak sytuacja przy kolejnych wizytach :*
    A z tymi ruchami to prawda, są cudowne! <3 Ale tak bardzo chciałabym się podzielić tym super uczuciem z mężem :D

Agentka ale z Ciebie... agentka! :D super się udało :D

Longanimity <3 <3 <3 oby udało się rozgonić, żebyś nie miała wątpliwości i wszystko odbyło się po Twojej myśli! Mocno zaciskamy kciuki!

Meg, albo takie jednorazowe wielkie worki foliowe, strasznie nieekologiczne, ale zdejmujesz i prosto do kosza, tylko pysio i dłonie do umycia :D

Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ