Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora , piękny dzidziuś:) wyjazd nad morze nie ucieknie :) zaraz mąż będzie z Tobą i będziesz wypoczywać nad Bałtykiem 💪 co do lekarza to wiecie ..on ma rację,ale usłyszeć coś takiego to zawsze wprowadza niepokój.

Rivers, rób swoje, pewnie wyprawkę do pudełek i łatwo wypakować:)

To robienie wyprawki jest niezwykle emocjonujące:)

Aaa i coś jeszcze, strasznie mnie od dwóch dni swędzą sutki! W dzień w staniku jeszcze nie ma takiej tragedii ale jak je puszczam wieczorem na wolność to tak swędzą aż chce się drapać:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2023, 23:16

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS dobry pomysł z tymi pudlami! My już i tak żyjemy u nas w trochę burdelu przez nadchodzaca przeprowadzkę...

Maiora, agentka, super foteczki dzidziusiowe 😍 i to poprawia nastrój ♥️

Ancalime, nie wiem co to oznacza, ale myślę,że jeszcze do porodu nawet sporo takich "powiekszen/pomniejszen" delikatnych się wyrówna ? Na pewno do obserwacji to miejsce :)

Kania, a co to dokładnie za kinderkraft? Bo też o jakimś myślałam, bo jest węższy niż chicco a nam zależy na szerokości 🤔

My wczoraj prosto po pracy byliśmy oglądać samochody jeszcze, bardzo to męczące, bo prosto po pracy, zmęczona i nie do końca nadążałam za Panem z salonu, dopiero Pani od finansowania byłam w stanie zadać jakieś konstruktywne pytania, bo wszelkie kredyty i wyceny to moja działka w tym związku 🤪 więc potem jeszcze do 22.30 siedziałam w Excelu i przeliczałam co się nam opłaca bardziej... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 05:06

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️

Wysłany: 10 maja 2023, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, to chyba to
    https://babyhit.pl/product-pol-41924-Kinderkraft-Neste-Up-Lozeczko-Dostawne-Beige.html?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspEcgBkD-q__QhS7uEZCrDscCl9Y_-z64I2zmig0BdxrkE0lCTfO6GBoCQGEQAvD_BwE

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Ogórkowa, to chyba to
    https://babyhit.pl/product-pol-41924-Kinderkraft-Neste-Up-Lozeczko-Dostawne-Beige.html?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspEcgBkD-q__QhS7uEZCrDscCl9Y_-z64I2zmig0BdxrkE0lCTfO6GBoCQGEQAvD_BwE
    A to troszkę szersze, znalazłam,że BEA jest takie wąskie 🤔 tzn to Wasze i chicco też się zmieszczą, ale lepiej mieć trochę więcej niż mniej luzu 🤪

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️

Wysłany: 10 maja 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję jedną komodę z sypialni oddać dziecku, w ten sposób zyskam cenną przestrzeń :D zastanawia mnie tylko, czy nie będzie dla mnie za wysoka, żeby sobie na niej na przewijak odkładać dziecko, ale widziałam u znajomych wczoraj taki przewijak z Ikei i też mi się spodobał https://www.ikea.com/pl/pl/p/sniglar-stol-do-przewijania-buk-bialy-20045205/?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspEjUmnx_HDemMi8TrMaWQO00pzsO0c1qDdKBZVYv50uION6to9VYJBoCA9QQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Kurde no nie chciałabym żeby mi synek zawładnął sypialnią, dlatego planuje w pokoju obok inne jego rzeczy.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam pod uwagę łóżeczko dostawne Kinderkraft, ale teraz zastanawiam się nad chicco hug 4w1.
    Zależy mi na mobilności by móc jeździć z dzidzią po całym mieszkaniu a jak troszkę urośnie co się stanie na pewno w oka mgnieniu 😉 będzie mogła na nim siedzieć i przyglądać się światu z pozycji półleżącej. Potem będzie słuzyć jako krzesełko do karmienia.

Ja jutro mam połówkowe i powiem wam jestem jakoś dziwnie spokojna, może mi się właczy jeszcze ale póki co jestem dobrej myśli ❤️

Zastanawiam się czy po półkowych nie zacznę zbierać powoli jakieś ciuszki i tak jak Riwers póki nie mamy pokoju będę powoli trzymać w kartonie. Może poczuje się lepiej że coś już robię w tym kierunku po póki co czuje ze jestem mocno nie przygotowana na dziecko 😉

Ale ale nie pisałam wam ale chyba już wybrałam wózek. Teść zdeklarował że kupi nam wózek jaki chcemy wiec poszerzyłam troszkę zakres cenowy😉 i tak mam wybrany taki ktory ma wszystko czego potrzebuje. Zakupimy go pewnie dopiero we wrześniu ale już wybrany to najważniejsze 👍

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora kolejny słodziak 😍 dobrze, że na wizycie wszystko ok 😍

Meeg jaki wózek wybraliście? :D chwal się tu nam

Co do łóżeczka przerabianego na krzesełko do karmienia to (wybaczcie, że znowu wtrące swoje 3 grosze 🙈) ale z doświadczenia obawiam się, że może się nie sprawdzić 🙈 czemu? Bo pierwsze posiłki maluszka to chlewik 🙈 zwłaszcza, jeśli rozszerzamy dietę metodą BLW. Krzesełko im mniej ma zakamarków tym lepiej + materiał, który nie plami się i łatwo go wytrzeć na mokro. Takie bajery są super i w ciąży mogą wydawać się super praktyczne ale z biegiem czasu może się okazać, że to tylko chwyt marketingowy :) oczywiście to luźna dygresja, nie gniewajcie się 🙈

Maiora współczuję stresu i naprawdę rozumiem 😨
    Pamiętaj jednak, że nasi faceci mają jaja a dodatkowo świadomość, że jesteśmy w ciąży dodaje im mobilizacji więc staną na głowie, aby zrobić tak, by było dobrze. Twój mąż na pewno tak jak i mój okrutnie stresuje się tą sytuacją i jestem pewna, że już ma plan awaryjny 😘
    Mój znalazł nową pracę, wyjeżdża w sobotę choć w ciemno. Powiedział, że jakkolwiek będzie, przemeczy się tam abyśmy stanęli na nogi bo przez ten niewypał w Holandii wpakowaliśmy się w 💩 musiał zalozyc własną firmę a wiec za kwiecień i maj musimy zapłacić ZUS (pełny) przy czym nie zarobił ani złotówki a dodatkowo jego wyjazd kosztował kilka tys 😮‍💨😮‍💨😮‍💨 gdyby nie to, że mieliśmy oszczędności, popadlibyśmy w problemy finansowe. Mimo wszystko, oszczędności nam szkoda i musimy je odrobić 🙄

Kania ile masz wzrostu? Jakiej wysokości masz komodę? Ja przy pierwszej 3-ce dzieci miałam wolnostojący przewijak a teraz z oszczędności miejsca kupiłam nakładkę na komodę. Na pewno osobny przewijak jest wygodniejszy ale myślę, że i na komodzie się sprawdzi. Także gdybym miała miejsce na niego, kupiłabym na pewno wolnostojący :)

RiverS tak jak dziewczyny piszą, nie odbieraj sobie radości z kompletowania wyprawki :) pakuj w pudła a gdy będziecie już pewni co i jak z mieszkaniem to będziesz wszystko miała :) na pranie, prasowanie i układanie mamy jeszcze duuuuzo czasu :) ja też wszystko upycham w garderobie 🙈 w lipcu mąż odmaluje mi pokój dziewczyn (Lidka będzie z Emmą) i dopiero będę ustawiać mebelki etc :)

Ja wczoraj wieczorem ślęczałam nad projektami plakatów informacyjnych na konferencję ale zrobiłam, opublikowałam i mam z głowy :)
    Zaraz zbieram się ze starszakami do fryzjera a potem do stomatologa. Mam nadzieję, że dziś w końcu przyjdzie to orzeczenie bo już mnie skręca 😅

Miłego dnia dziewczynki. Agentka powodzenia w szpitalu! 😘

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg tez je oglądałam, ale właśnie pomyslalam jak Sara, że do karmienia coś latwiejszego do wycierania 🤪 no i by mi się średnio podobało takie krzesełko w kuchni 😂 ale to już prywatne fanaberie, i tak liczę się z tym, że w moim beżowym salonie skończymy zasypani kolorowymi zabawkami 🤣

Meeg chwal się co wybraliście! :D

Jestem taka niewyspana, ale dzisiaj w końcu poczułam ruchy ręką na brzuchu 🤩 mąż oczywiście nie, ale on chyba nie wiedział czego się spodziewać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 07:44

Ancalime lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa moja mała wczoraj tak strasznie fikała, czułam pod ręką a kiedy mój mąż położył rękę i czekał, ja oczywiście czułam jak kopie, a on twierdził że nic nie czuł 😄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najwazniejsza jest mobilność dostawki. Hug ma udźwig dziecka do 15kg czyli może służyć jako krzesełko mobilne dla siedzach maluszkow a dla porównania kinderkraft jest do 9kg i jest tylko dla leżącego maluszka.
    Na krzesełko jest pkorowiec i taca co na początkowym etapie karmienia łyżeczka przez rodzica jest wystarczające. Na etap samodzielnego jedzenia i nauki będę miała inne krzesełko już na starszy okres i łatwe do sprzątania 🙂
    Dzięki za 3 grosze ale mam swoje preferencje i przemyślane pod swoje potrzeby 😉
    Wózek abc design salsa 4 air.

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, no dokładnie jak nasz poranek :D

Meg, jasne, jest taki wybór sprzętów, że każdy może wybrać pod siebie :)
    A los i tak zweryfikuje nas i nasze wyobrażenia, czuję, że pomimo wielu rad co warto, czego nie warto, każde dziecko jest inne i na pewno będziemy mieć zakupy-niewypały :D

Ciekawy wózek! Muszę sobie doczytać, bo nawet nie kojarzyłam ich, jakoś nikt wśród znajomych nie miał :) bardzo fajne bezpieczne kolory mają :)

Meeg lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Ojej, co to oznacza, Ancalime?

Że dziecko na refluks moczu, cofa jej się do nerki i zalega w miedniczkach. Mnie to zaniepokoiło o tyle, że u siostry jej dzieci miały też wykryte na tym etapie i musiały być operowane po narodzeniu - córka po ukończeniu miesiąca, syn w pierwszym tygodniu życia. Mają teraz blisko 6 i 3 lata, rozwijają się ok, ale pierwsze lata życia to były mega częste kontrole i wizyty w szpitalu na nefrologii.

Ale dobra, zobaczymy co będzie dalej.

Maiora, piękny maluch 😍. Dodatkowe 6 dych za załadunek brzmi niesłychanie nieatrakcyjnie. Więcej dzisiaj wydałam na TSH z FT4 🙈. Szkoda, że wyjazd się odwlecze, ale najważniejsze że się odbędzie - choć w późniejszym terminie ❤️.

Maiora lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, jeszcze czekasz na te orzeczenie? Myślałam, że już przyszło! No coz, zawsze mogą zrzucić na pocztę, że działa jak działa 😂.
    Fajne podejście męża, odsapnął i ma konkretny plan. Kciuki za nową robotę 🍀.

Ogoorkowa, lubię za tak wyraźne ruchy, nie za niewyspanie. To niesamowicie cudowne uczucie 😍.

Kania, niestety sutki mogą swędzieć. W końcu w piersiach też rewolucja. Pewnie wiesz, że w 3 trymestrze możesz nawet zaobserwować wyciekające krople siary? Ja nie byłam na to przygotowana w pierwszej ciąży 😂.

Meeg, najważniejsze aby wyprawka odpowiadała waszym potrzebom 💪🏻. Tego wózka nie znałam, ale zapowiada się faktycznie fajnie.

Longanimity, spakowana już do szpitala? Wszystkie tu kciukamy za Was 😘

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime mam nadzieje, że na kolejnym USG się okaże, że nerki wracają do normy 🍀

Ja w szpitalu, na cwaniaka zgłosiłam się po 8 zamiast o 7 i od razu przeszłam do rejestracji zamiast oczekiwać 1,5 godziny w kolejce także opłacało się nie wstawać :p

Ancalime, Meeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Ancalime mam nadzieje, że na kolejnym USG się okaże, że nerki wracają do normy 🍀

Ja w szpitalu, na cwaniaka zgłosiłam się po 8 zamiast o 7 i od razu przeszłam do rejestracji zamiast oczekiwać 1,5 godziny w kolejce także opłacało się nie wstawać :p

Świat należy do wyspanych ludzi 😂💪🏻.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero będę się pakować... ale jeszcze planuje zadzwonić do szpitala bo mi się jakieś przeziębienie przyplątało i nie wiem czy to nie jest przeciwskazanie 🥺 bo internety tak głoszą właśnie 😡

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Dopiero będę się pakować... ale jeszcze planuje zadzwonić do szpitala bo mi się jakieś przeziębienie przyplątało i nie wiem czy to nie jest przeciwskazanie 🥺 bo internety tak głoszą właśnie 😡
    Masz Ci los! Daj znać czego się dowiesz 🍀.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime trzymam✊️✊️ oby wszystko się unormowało, oby było dobrze, pamiętaj że twoj maluszek jest silny i waleczny od samego poczatku 😘

Tak ja też nie znałam tych wózków a znalazłem je po szukaniu w kategorii najlepsze terenowe 🚜Akurat kolorystyka i design dokładnie taki jak chce uchwyty z ekoskory torba i wszystkie potrzebne dodatki i szmery bajery więc już zakończyłam poszukiwania 🙂

A z tym krzesełkiem i nauka jedzenia jak widzę jak małe dzieci jedzą to na dobrą sprawę jedyne co mogłoby się sprawdzić to zagroda do jedzenia. może stary coś wyspawa z nierdzewki a ja będę myć karsherem 🙈

Agentka wygrałaś z systemem. Brawo ty ! 🙂👍

Maiora, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ogoorkowa moja mała wczoraj tak strasznie fikała, czułam pod ręką a kiedy mój mąż położył rękę i czekał, ja oczywiście czułam jak kopie, a on twierdził że nic nie czuł 😄

Spoko moj tez nic nie czuję.. Ma dłonie wielkie jak Shrek i skórę twarda że musiałabym go sama kopnąć by poczuł 😅

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime mam nadzieję, że wszystko się jeszcze wyrówna ładnie, dawaj znać jak sytuacja przy kolejnych wizytach :*
    A z tymi ruchami to prawda, są cudowne! <3 Ale tak bardzo chciałabym się podzielić tym super uczuciem z mężem :D

Agentka ale z Ciebie... agentka! :D super się udało :D

Longanimity <3 <3 <3 oby udało się rozgonić, żebyś nie miała wątpliwości i wszystko odbyło się po Twojej myśli! Mocno zaciskamy kciuki!

Meg, albo takie jednorazowe wielkie worki foliowe, strasznie nieekologiczne, ale zdejmujesz i prosto do kosza, tylko pysio i dłonie do umycia :D

Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ