X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime zmobilizowałas mnie i spisałam wymiary wszystkich dzieciaków :D

Emil 19+2
    320g
    HC 180
    AC 145
    FL 30

Emma 19+0
    310 g
    HC 170
    AC 145
    FL 30

Tola 19+1
    300g
    BPD 45
    HC 160
    AC 154
    FL 28

Lidka 19+2
    240g
    BPD 42
    HC 160
    AC 127
    FL 28

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, no Ty to masz cały materiał - bazę porównawczą 😁.

Pisałam już, że przy pierwszej córze słabo czułam ruchym jak niesamowicie przyjemnie jest leżeć i czuć wyraźne kopniaki 🥰. Rozpływam się 😍.

Longanimity, Sara30 lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ancalime zmobilizowałas mnie i spisałam wymiary wszystkich dzieciaków :D

Emil 19+2
    320g
    HC 180
    AC 145
    FL 30

Emma 19+0
    310 g
    HC 170
    AC 145
    FL 30

Tola 19+1
    300g
    BPD 45
    HC 160
    AC 154
    FL 28

Lidka 19+2
    240g
    BPD 42
    HC 160
    AC 127
    FL 28

Ocho, nowe nieznane skróty się pojawiają, będę musiała posprawdzać co jest co 😁

Ja już chyba też czuję ruchy, momentami w brzuszku czuję że dużo się dzieje - szczególnie wieczorem po kolacji 🙂 jakieś takie pukania, bombelki, nie wiem jak to okreslić. Z zewnątrz niestety jeszcze nie czuć, mąż wytrwale trzymał rękę, ale jak ja coś czułam to on nie...

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara współczuję co za sku*****. Dobrze że już wraca i zobaczycie się przed jego kolejnym wyjazdem. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Dziewczynki mam pytanko :)
    Badanie moczu - kiedy i w jaki sposób najlepiej pobrać próbkę? 😁 Muszę zrobić badania na czwartek :)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ancalime ja też odgrzebuje wymiary starszakow 😅 piona
    Póki co Lidka idzie kropka w kropkę jak Tola :)
    A jak Twoja córa urodzeniowo?

Mój mąż już w drodze do domu. Wyobraźcie sobie, że facet, który mial być ich szefem i dać im pracę, który ich wychu*ał, wczoraj gdy dowiedział się, że chłopakom skończyła się cierpliwość i wracają do domu po 3 tygodniach.... Wyrzucił ich z mieszkania. Noc spędzili w parku i na dworcu. Wyobrażacie sobie? Ja chyba jestem w stanie zrozumieć dużo ale nie rozumiem, jak można być takim chu*** dla drugiego człowieka. Polak Polakowi za granicą....

Przepraszam, że tak z buta się wtrącę, ale niech Twój mąż to zgłasza! Przekonałam się z moim starym w ostatnim czasie, że jeśli Polak za granicą ci nie pomógł to znaczy, że już Ci pomógł! Niestety nie ma większej ku*rwy niż Polski pracodawca na obcej ziemii…

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024! 3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Przepraszam, że tak z buta się wtrącę, ale niech Twój mąż to zgłasza! Przekonałam się z moim starym w ostatnim czasie, że jeśli Polak za granicą ci nie pomógł to znaczy, że już Ci pomógł! Niestety nie ma większej ku*rwy niż Polski pracodawca na obcej ziemii…

Mieszkalam 6 lat w Norwegii i nie spotkałam się z takim skurwysyństwem jak mój mąż przez te 3 tygodnie 😒

Kasio to napewno ruchy 😍
    Kwestia czasu jak cały Twój brzuszek będzie "chodził" 😬😁

Ancalime super 😍

Wszystkie już czujemy ruchy?

Ancalime, Kania, Pucz powodzenia na wizytach ✊✊✊

Ja mam dzisiaj mnóstwo rzeczy do ogarnięcia a przy okazji liczę, że dziś / jutro przyjdzie list z orzeczeniem Toli. Jestem go okrutnie ciekawa 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 07:07

Kania_czubajka, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Bialeczku, tylko nie mów, że Was coś teraz nieprzyjemnego spotkało? :(

Bez komentarza tacy ludzie 😡

Kasio, wygląda na to, że to ruchy :D a co do oznaczeń, to na ostatniej wizycie podawali Ci jeszcze długość od głowy do pupy? Bo już tu raczej widziałam,że wszystkie w gramach miałyśmy wymiar + te oznaczenia (glugosci kości, obwody) :)

Miłego dnia! 😍

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Sara współczuję co za sku*****. Dobrze że już wraca i zobaczycie się przed jego kolejnym wyjazdem. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Dziewczynki mam pytanko :)
    Badanie moczu - kiedy i w jaki sposób najlepiej pobrać próbkę? 😁 Muszę zrobić badania na czwartek :)

Ja pobieram zawsze rano. Najpierw dokładnie się myje i wycieram ręcznikiem papierowym. Pobieram tak ze środkowego strumienia. I wsio :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Nienawidzę, jak mój stary zjeżdża tak na szybkości.... Bo.... 😅
    Zawsze jak wyjeżdża, zostawia mi rzeczy do zrobienia w stylu: wypierz mi buty robocze, weź ogarnij to, wez ogarnij tamto 😅🤣
    Ja byłam nastawiona że mam na to czas do końca czerwca 😅😅😅
    Tymczasem idę chociaż ogarnąć w samochodzie bo mi łeb urwie i w szyję nasika 🤣 (mój stary to straszny pedant, który w samochodzie co tydzień wywiewy czyści patyczkami do uszu 🥴).
    No i podmianę w akwa muszę zrobić 😅 plus jakiś obiad, wyprać pościel, posprzątać w domu i o 16 wyjeżdżamy po niego

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje po upuszczeniu krwi na tsh, ft3 i ft4 💪 endokrynolozka zaproponowala żeby jej wysłać mailem wyniki do konsultacji a umówić się za kolejne 4 tyg więc skorzystam z tej możliwości 😁
    A co do pobierania krwi... Też wam tak leci krew? Zwykle kropelka krwi mi zostawała na waciku i nie widziałam sensu żeby mi go przyklejali 😅 a teraz muszę mieć przyklejone bo nie wiem ile musiałabym czekać aż przestanie lecieć 😆

Co do badania moczu to ja robię siku tak ok. 1s podcieram się mokrą chusteczką potem suchą i sikam do probówki 😉 chyba że to na posiew no to już podmywam się po prysznicem.

Na dzisiaj jeszcze plan spróbować dostać się do urologa.

Sara trzymam kciuki za powodzenie wszelakich misji i za nową pracę męża też 🤞

Wczoraj mąż próbował wyczuć ruchy i chyba czuł ale nie jest pewny 😅 ale mu się nie dziwię bo w sumie to nie wie czego się spodziewać.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, od pewnego momentu nie ma sensu pomiar CRL, bo dziecko jest za dużo - pomiar utrudniony i wzrasta ryzyko błędu. Na podstawie obwodu głowy, brzucha i długości kości udowej szacuje się wagę.

Kasio, u mnie w pierwszej ciąży, to z miesiąc po tym jak ja poczułam ruchy udało się mężowi coś poczuć. I to takie wątpliwe. Ale po półtorej już nie było wątpliwości. Daj jeszcze sobie czas, dopiero Ty zaczęłaś się cieszyć bąbelkami 🥰.

Sara, powodzenia na misjach 💪🏻.

Longanimity, poza tym, że większe ryzyko siniaków, to przynajmniej szybciej leci te pobranie 😁. Trzeba szukać plusów. Ja dzisiaj w Luxmedzie zostawiłam mocz na posiew kontrolny po Monuralu. Mam nadzieję, że tym razem będzie czysty 🙈.

Miłego dnia, dziewczyny. Ja już się tak nie mogę doczekać wizyty, że aż całą chodzę wewnętrznie w tym oczekiwaniu. Córciu, ok.16:30 nadchodzę 😍.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 10:17

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mi też tak cieknie ale u mnie tak było zawsze, nawet przed ciążą. Potem standardowo siniak na pół ręki 😅
    A nie bierzesz żadnych leków które mogą to powodować?

Ancalime ja dlatego kocham wizyty rano 😅 wiem co czujesz. Spróbuj zająć głowę a czas szybko minie :)

Ja dostałam takiego turbo doładowania, że już pranie poskładane, zakupy zrobione, auto posprzątane, dzieci zabawki na dworze na miejscach. Jeszcze tylko akwa, skończyć sprzątać w domu i gotowe :D do 13 się wyrobie 😁

Wczoraj napisała do mnie znajoma. Ogólnie raczej kontakt mamy sporadyczny a poznalysmy się pod inkubatorami naszych córek w 2019... Napisała, że śniło jej się, że spotkała mnie gdzieś na ulicy z wózkiem, że urodziłam niedawno kluskę, dziewczynkę, i jeszcze mówiłam jej, że "najważniejsze, że zdrowe, odchudzić zawsze można" 🤣 i oczywiście pisze, żebym nie brała ją za wariatke bo przecież wie, jak ciężko mamy z Tolą i bla bla bla 🤣
    Musiała być w ciężkim szoku gdy jej napisałam, że naprawdę jestem w ciąży 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara brałam acard ale parę dni temu odstawiłam przed operacją. Miesiąc temu w szpitalu dawali mi heparynę więc wtedy się nie dziwiłam że tak leci (po wenflonem to myślałam że nie przestanie 😆)

Kurcze coś mnie gardełko zaczyna pobolewać 😑 zaparzyłam kwiat czarnego bzu bo wyczytałam ze w ciąży można oczywiście z umiarem, dodam miod i cytrynę jak wystygnie... I mam nadzieję że się nic nie rozwinie z tego!

Potwierdzili mi termin operacji, także w czw mam się zgłosić rano do przyjęcia. Chciałabym żeby to było już za mną bo jednak stresik jest 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 11:26

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wiem o tym, że już CRL robi się mało sensowny w naszym "wieku" - ostatnio też już miałam gramy + te dlugości, dlatego myślałam, że Kasio też tak miała podawane już wymiary, w końcu jest sporo do przodu względem mnie w terminie :)

Longanimity, może resztki acardu jeszcze schodzą? Mi leci teraz jak szalone, ale ja i acard i heparynę biorę... a zawsze to była kropeczka jak nakłucie igły tylko na tych wacikach :P

Aaah i kciuki za wizyty! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 10:52

Ancalime lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:

Potwierdzili mi termin operacji, także w czw mam się zgłosić rano do przyjęcia. Chciałabym żeby to było już za mną bo jednak stresik jest 😮‍💨

Wszystko będzie dobrze! Będziemy z Tobą myślami 😘😘

Longanimity lubi tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A muszę wam powiedzieć jaki sen odjechany miałam 😃
    Śniło mi się że urodziłam córeczkę i od razu miała ząbki i mówiła 😂

Sara30, Longanimity, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    A muszę wam powiedzieć jaki sen odjechany miałam 😃
    Śniło mi się że urodziłam córeczkę i od razu miała ząbki i mówiła 😂

🤣🤣🤣
    Wyobraźnia działa

Longanimity wszystkie tu będziemy z Tobą ❤️

Longanimity lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg i ząbkowanie cię ominęło 😆

Za mną ekspresowa wizyta u urologa, dłużej pod gabinetem czekałam aż wyjdzie pacjet żeby zapytać czy mnie przyjmie, a tu lekarz odrazu usg zrobił i wszystko czysto wiec mówi że nawet tego do kartoteki nie wpisuje no i że tamten zastój musiał się chwilowy zrobić bo dziecko ucisnęło.
    A najlepsze że zapytał czy będzie dziewczynka więc nie wiem czy źle wyglądam zgodnie z przesądami... albo po oczach 🤔 bo przecież maseczkę miałam 😆 ale prawda jest taka że teraz mnie wysypało po twarzy i nie tylko 😑 bo przedtem dieta i sterydy chyba swoje zrobiły i miałam cerę jak nigdy, a w tedy wszyscy pytali czy będzie chłopiec 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, ostatni wymiar to ten z prenatalnych, później doktor wcale nie mierzyła dzidziusia 🙁 zatrzymałam się na wymiarze ze stopki..

Maiora, ja zawsze najpierw się myję i potem ze środkowego strumienia pobieram 🙂

Ancalime, kurczę, nie sądziłam że jeszcze tak długo żeby ktoś poczuł z zewnątrz! 😱 Trzymam kciuki za wizytę!🍀

Sara, to już wszystko porobiłaś i teraz tylko czekasz na orzeczenie? 🙂

Longanimity, ile dziś medycznych spraw zalatwiłaś! Dobrze że wszystko jest ok, żeby operacja też przeszła gładko! 🍀

O jeszcze miałam Wam napisać, że ostatnio zostałam pierwszy raz zmacana po brzuszku 😁 w ogóle mi to nie przeszkadzało, nawet powiem że miło mi było że ktoś się wita z moją Helenką 🥰

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podmiana w akwa zrobiona, w domu posprzątane, obiad jest :D

Zaraz odbieram młodą z busa, zostały podłogi do ogarnięcia i wykąpać się 😬

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ