Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime zmobilizowałas mnie i spisałam wymiary wszystkich dzieciaków
Emil 19+2
320g
HC 180
AC 145
FL 30
Emma 19+0
310 g
HC 170
AC 145
FL 30
Tola 19+1
300g
BPD 45
HC 160
AC 154
FL 28
Lidka 19+2
240g
BPD 42
HC 160
AC 127
FL 28 -
Sara, no Ty to masz cały materiał - bazę porównawczą 😁.
Pisałam już, że przy pierwszej córze słabo czułam ruchym jak niesamowicie przyjemnie jest leżeć i czuć wyraźne kopniaki 🥰. Rozpływam się 😍.Longanimity, Sara30 lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ancalime zmobilizowałas mnie i spisałam wymiary wszystkich dzieciaków
Emil 19+2
320g
HC 180
AC 145
FL 30
Emma 19+0
310 g
HC 170
AC 145
FL 30
Tola 19+1
300g
BPD 45
HC 160
AC 154
FL 28
Lidka 19+2
240g
BPD 42
HC 160
AC 127
FL 28
Ocho, nowe nieznane skróty się pojawiają, będę musiała posprawdzać co jest co 😁
Ja już chyba też czuję ruchy, momentami w brzuszku czuję że dużo się dzieje - szczególnie wieczorem po kolacji 🙂 jakieś takie pukania, bombelki, nie wiem jak to okreslić. Z zewnątrz niestety jeszcze nie czuć, mąż wytrwale trzymał rękę, ale jak ja coś czułam to on nie... -
Sara współczuję co za sku*****. Dobrze że już wraca i zobaczycie się przed jego kolejnym wyjazdem. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Dziewczynki mam pytanko
Badanie moczu - kiedy i w jaki sposób najlepiej pobrać próbkę? 😁 Muszę zrobić badania na czwartek -
Sara30 wrote:Ancalime ja też odgrzebuje wymiary starszakow 😅 piona
Póki co Lidka idzie kropka w kropkę jak Tola
A jak Twoja córa urodzeniowo?
Mój mąż już w drodze do domu. Wyobraźcie sobie, że facet, który mial być ich szefem i dać im pracę, który ich wychu*ał, wczoraj gdy dowiedział się, że chłopakom skończyła się cierpliwość i wracają do domu po 3 tygodniach.... Wyrzucił ich z mieszkania. Noc spędzili w parku i na dworcu. Wyobrażacie sobie? Ja chyba jestem w stanie zrozumieć dużo ale nie rozumiem, jak można być takim chu*** dla drugiego człowieka. Polak Polakowi za granicą....
Przepraszam, że tak z buta się wtrącę, ale niech Twój mąż to zgłasza! Przekonałam się z moim starym w ostatnim czasie, że jeśli Polak za granicą ci nie pomógł to znaczy, że już Ci pomógł! Niestety nie ma większej ku*rwy niż Polski pracodawca na obcej ziemii…
-
Bialeekk wrote:Przepraszam, że tak z buta się wtrącę, ale niech Twój mąż to zgłasza! Przekonałam się z moim starym w ostatnim czasie, że jeśli Polak za granicą ci nie pomógł to znaczy, że już Ci pomógł! Niestety nie ma większej ku*rwy niż Polski pracodawca na obcej ziemii…
Mieszkalam 6 lat w Norwegii i nie spotkałam się z takim skurwysyństwem jak mój mąż przez te 3 tygodnie 😒
Kasio to napewno ruchy 😍
Kwestia czasu jak cały Twój brzuszek będzie "chodził" 😬😁
Ancalime super 😍
Wszystkie już czujemy ruchy?
Ancalime, Kania, Pucz powodzenia na wizytach ✊✊✊
Ja mam dzisiaj mnóstwo rzeczy do ogarnięcia a przy okazji liczę, że dziś / jutro przyjdzie list z orzeczeniem Toli. Jestem go okrutnie ciekawa 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 07:07
Kania_czubajka, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Przepraszam, że tak z buta się wtrącę, ale niech Twój mąż to zgłasza! Przekonałam się z moim starym w ostatnim czasie, że jeśli Polak za granicą ci nie pomógł to znaczy, że już Ci pomógł! Niestety nie ma większej ku*rwy niż Polski pracodawca na obcej ziemii…
Bez komentarza tacy ludzie 😡
Kasio, wygląda na to, że to ruchya co do oznaczeń, to na ostatniej wizycie podawali Ci jeszcze długość od głowy do pupy? Bo już tu raczej widziałam,że wszystkie w gramach miałyśmy wymiar + te oznaczenia (glugosci kości, obwody)
Miłego dnia! 😍PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Maiora wrote:Sara współczuję co za sku*****. Dobrze że już wraca i zobaczycie się przed jego kolejnym wyjazdem. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Dziewczynki mam pytanko
Badanie moczu - kiedy i w jaki sposób najlepiej pobrać próbkę? 😁 Muszę zrobić badania na czwartek
Ja pobieram zawsze rano. Najpierw dokładnie się myje i wycieram ręcznikiem papierowym. Pobieram tak ze środkowego strumienia. I wsio -
Wiecie co. Nienawidzę, jak mój stary zjeżdża tak na szybkości.... Bo.... 😅
Zawsze jak wyjeżdża, zostawia mi rzeczy do zrobienia w stylu: wypierz mi buty robocze, weź ogarnij to, wez ogarnij tamto 😅🤣
Ja byłam nastawiona że mam na to czas do końca czerwca 😅😅😅
Tymczasem idę chociaż ogarnąć w samochodzie bo mi łeb urwie i w szyję nasika 🤣 (mój stary to straszny pedant, który w samochodzie co tydzień wywiewy czyści patyczkami do uszu 🥴).
No i podmianę w akwa muszę zrobić 😅 plus jakiś obiad, wyprać pościel, posprzątać w domu i o 16 wyjeżdżamy po niego -
Ja się melduje po upuszczeniu krwi na tsh, ft3 i ft4 💪 endokrynolozka zaproponowala żeby jej wysłać mailem wyniki do konsultacji a umówić się za kolejne 4 tyg więc skorzystam z tej możliwości 😁
A co do pobierania krwi... Też wam tak leci krew? Zwykle kropelka krwi mi zostawała na waciku i nie widziałam sensu żeby mi go przyklejali 😅 a teraz muszę mieć przyklejone bo nie wiem ile musiałabym czekać aż przestanie lecieć 😆
Co do badania moczu to ja robię siku tak ok. 1s podcieram się mokrą chusteczką potem suchą i sikam do probówki 😉 chyba że to na posiew no to już podmywam się po prysznicem.
Na dzisiaj jeszcze plan spróbować dostać się do urologa.
Sara trzymam kciuki za powodzenie wszelakich misji i za nową pracę męża też 🤞
Wczoraj mąż próbował wyczuć ruchy i chyba czuł ale nie jest pewny 😅 ale mu się nie dziwię bo w sumie to nie wie czego się spodziewać.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ogoorkowa, od pewnego momentu nie ma sensu pomiar CRL, bo dziecko jest za dużo - pomiar utrudniony i wzrasta ryzyko błędu. Na podstawie obwodu głowy, brzucha i długości kości udowej szacuje się wagę.
Kasio, u mnie w pierwszej ciąży, to z miesiąc po tym jak ja poczułam ruchy udało się mężowi coś poczuć. I to takie wątpliwe. Ale po półtorej już nie było wątpliwości. Daj jeszcze sobie czas, dopiero Ty zaczęłaś się cieszyć bąbelkami 🥰.
Sara, powodzenia na misjach 💪🏻.
Longanimity, poza tym, że większe ryzyko siniaków, to przynajmniej szybciej leci te pobranie 😁. Trzeba szukać plusów. Ja dzisiaj w Luxmedzie zostawiłam mocz na posiew kontrolny po Monuralu. Mam nadzieję, że tym razem będzie czysty 🙈.
Miłego dnia, dziewczyny. Ja już się tak nie mogę doczekać wizyty, że aż całą chodzę wewnętrznie w tym oczekiwaniu. Córciu, ok.16:30 nadchodzę 😍.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 10:17
-
Longanimity mi też tak cieknie ale u mnie tak było zawsze, nawet przed ciążą. Potem standardowo siniak na pół ręki 😅
A nie bierzesz żadnych leków które mogą to powodować?
Ancalime ja dlatego kocham wizyty rano 😅 wiem co czujesz. Spróbuj zająć głowę a czas szybko minie
Ja dostałam takiego turbo doładowania, że już pranie poskładane, zakupy zrobione, auto posprzątane, dzieci zabawki na dworze na miejscach. Jeszcze tylko akwa, skończyć sprzątać w domu i gotowedo 13 się wyrobie 😁
Wczoraj napisała do mnie znajoma. Ogólnie raczej kontakt mamy sporadyczny a poznalysmy się pod inkubatorami naszych córek w 2019... Napisała, że śniło jej się, że spotkała mnie gdzieś na ulicy z wózkiem, że urodziłam niedawno kluskę, dziewczynkę, i jeszcze mówiłam jej, że "najważniejsze, że zdrowe, odchudzić zawsze można" 🤣 i oczywiście pisze, żebym nie brała ją za wariatke bo przecież wie, jak ciężko mamy z Tolą i bla bla bla 🤣
Musiała być w ciężkim szoku gdy jej napisałam, że naprawdę jestem w ciąży 🙈
-
Sara brałam acard ale parę dni temu odstawiłam przed operacją. Miesiąc temu w szpitalu dawali mi heparynę więc wtedy się nie dziwiłam że tak leci (po wenflonem to myślałam że nie przestanie 😆)
Kurcze coś mnie gardełko zaczyna pobolewać 😑 zaparzyłam kwiat czarnego bzu bo wyczytałam ze w ciąży można oczywiście z umiarem, dodam miod i cytrynę jak wystygnie... I mam nadzieję że się nic nie rozwinie z tego!
Potwierdzili mi termin operacji, także w czw mam się zgłosić rano do przyjęcia. Chciałabym żeby to było już za mną bo jednak stresik jest 😮💨Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 11:26
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Ancalime wiem o tym, że już CRL robi się mało sensowny w naszym "wieku" - ostatnio też już miałam gramy + te dlugości, dlatego myślałam, że Kasio też tak miała podawane już wymiary, w końcu jest sporo do przodu względem mnie w terminie
Longanimity, może resztki acardu jeszcze schodzą? Mi leci teraz jak szalone, ale ja i acard i heparynę biorę... a zawsze to była kropeczka jak nakłucie igły tylko na tych wacikach
Aaah i kciuki za wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 10:52
Ancalime lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Meeg wrote:A muszę wam powiedzieć jaki sen odjechany miałam 😃
Śniło mi się że urodziłam córeczkę i od razu miała ząbki i mówiła 😂
🤣🤣🤣
Wyobraźnia działa
Longanimity wszystkie tu będziemy z Tobą ❤️Longanimity lubi tę wiadomość
-
Meeg i ząbkowanie cię ominęło 😆
Za mną ekspresowa wizyta u urologa, dłużej pod gabinetem czekałam aż wyjdzie pacjet żeby zapytać czy mnie przyjmie, a tu lekarz odrazu usg zrobił i wszystko czysto wiec mówi że nawet tego do kartoteki nie wpisuje no i że tamten zastój musiał się chwilowy zrobić bo dziecko ucisnęło.
A najlepsze że zapytał czy będzie dziewczynka więc nie wiem czy źle wyglądam zgodnie z przesądami... albo po oczach 🤔 bo przecież maseczkę miałam 😆 ale prawda jest taka że teraz mnie wysypało po twarzy i nie tylko 😑 bo przedtem dieta i sterydy chyba swoje zrobiły i miałam cerę jak nigdy, a w tedy wszyscy pytali czy będzie chłopiec 😅👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ogoorkowa, ostatni wymiar to ten z prenatalnych, później doktor wcale nie mierzyła dzidziusia 🙁 zatrzymałam się na wymiarze ze stopki..
Maiora, ja zawsze najpierw się myję i potem ze środkowego strumienia pobieram 🙂
Ancalime, kurczę, nie sądziłam że jeszcze tak długo żeby ktoś poczuł z zewnątrz! 😱 Trzymam kciuki za wizytę!🍀
Sara, to już wszystko porobiłaś i teraz tylko czekasz na orzeczenie? 🙂
Longanimity, ile dziś medycznych spraw zalatwiłaś! Dobrze że wszystko jest ok, żeby operacja też przeszła gładko! 🍀
O jeszcze miałam Wam napisać, że ostatnio zostałam pierwszy raz zmacana po brzuszku 😁 w ogóle mi to nie przeszkadzało, nawet powiem że miło mi było że ktoś się wita z moją Helenką 🥰 -
Podmiana w akwa zrobiona, w domu posprzątane, obiad jest
Zaraz odbieram młodą z busa, zostały podłogi do ogarnięcia i wykąpać się 😬Ogoorkowa lubi tę wiadomość