X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime zmobilizowałas mnie i spisałam wymiary wszystkich dzieciaków :D

Emil 19+2
    320g
    HC 180
    AC 145
    FL 30

Emma 19+0
    310 g
    HC 170
    AC 145
    FL 30

Tola 19+1
    300g
    BPD 45
    HC 160
    AC 154
    FL 28

Lidka 19+2
    240g
    BPD 42
    HC 160
    AC 127
    FL 28

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, no Ty to masz cały materiał - bazę porównawczą 😁.

Pisałam już, że przy pierwszej córze słabo czułam ruchym jak niesamowicie przyjemnie jest leżeć i czuć wyraźne kopniaki 🥰. Rozpływam się 😍.

Longanimity, Sara30 lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ancalime zmobilizowałas mnie i spisałam wymiary wszystkich dzieciaków :D

Emil 19+2
    320g
    HC 180
    AC 145
    FL 30

Emma 19+0
    310 g
    HC 170
    AC 145
    FL 30

Tola 19+1
    300g
    BPD 45
    HC 160
    AC 154
    FL 28

Lidka 19+2
    240g
    BPD 42
    HC 160
    AC 127
    FL 28

Ocho, nowe nieznane skróty się pojawiają, będę musiała posprawdzać co jest co 😁

Ja już chyba też czuję ruchy, momentami w brzuszku czuję że dużo się dzieje - szczególnie wieczorem po kolacji 🙂 jakieś takie pukania, bombelki, nie wiem jak to okreslić. Z zewnątrz niestety jeszcze nie czuć, mąż wytrwale trzymał rękę, ale jak ja coś czułam to on nie...

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara współczuję co za sku*****. Dobrze że już wraca i zobaczycie się przed jego kolejnym wyjazdem. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Dziewczynki mam pytanko :)
    Badanie moczu - kiedy i w jaki sposób najlepiej pobrać próbkę? 😁 Muszę zrobić badania na czwartek :)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ancalime ja też odgrzebuje wymiary starszakow 😅 piona
    Póki co Lidka idzie kropka w kropkę jak Tola :)
    A jak Twoja córa urodzeniowo?

Mój mąż już w drodze do domu. Wyobraźcie sobie, że facet, który mial być ich szefem i dać im pracę, który ich wychu*ał, wczoraj gdy dowiedział się, że chłopakom skończyła się cierpliwość i wracają do domu po 3 tygodniach.... Wyrzucił ich z mieszkania. Noc spędzili w parku i na dworcu. Wyobrażacie sobie? Ja chyba jestem w stanie zrozumieć dużo ale nie rozumiem, jak można być takim chu*** dla drugiego człowieka. Polak Polakowi za granicą....

Przepraszam, że tak z buta się wtrącę, ale niech Twój mąż to zgłasza! Przekonałam się z moim starym w ostatnim czasie, że jeśli Polak za granicą ci nie pomógł to znaczy, że już Ci pomógł! Niestety nie ma większej ku*rwy niż Polski pracodawca na obcej ziemii…

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈+🍍=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03.2024- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024, godzina 10:10
    3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

07.2025 Biochem 💔

event.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Przepraszam, że tak z buta się wtrącę, ale niech Twój mąż to zgłasza! Przekonałam się z moim starym w ostatnim czasie, że jeśli Polak za granicą ci nie pomógł to znaczy, że już Ci pomógł! Niestety nie ma większej ku*rwy niż Polski pracodawca na obcej ziemii…

Mieszkalam 6 lat w Norwegii i nie spotkałam się z takim skurwysyństwem jak mój mąż przez te 3 tygodnie 😒

Kasio to napewno ruchy 😍
    Kwestia czasu jak cały Twój brzuszek będzie "chodził" 😬😁

Ancalime super 😍

Wszystkie już czujemy ruchy?

Ancalime, Kania, Pucz powodzenia na wizytach ✊✊✊

Ja mam dzisiaj mnóstwo rzeczy do ogarnięcia a przy okazji liczę, że dziś / jutro przyjdzie list z orzeczeniem Toli. Jestem go okrutnie ciekawa 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 07:07

Kania_czubajka, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Bialeczku, tylko nie mów, że Was coś teraz nieprzyjemnego spotkało? :(

Bez komentarza tacy ludzie 😡

Kasio, wygląda na to, że to ruchy :D a co do oznaczeń, to na ostatniej wizycie podawali Ci jeszcze długość od głowy do pupy? Bo już tu raczej widziałam,że wszystkie w gramach miałyśmy wymiar + te oznaczenia (glugosci kości, obwody) :)

Miłego dnia! 😍

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Sara współczuję co za sku*****. Dobrze że już wraca i zobaczycie się przed jego kolejnym wyjazdem. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Dziewczynki mam pytanko :)
    Badanie moczu - kiedy i w jaki sposób najlepiej pobrać próbkę? 😁 Muszę zrobić badania na czwartek :)

Ja pobieram zawsze rano. Najpierw dokładnie się myje i wycieram ręcznikiem papierowym. Pobieram tak ze środkowego strumienia. I wsio :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Nienawidzę, jak mój stary zjeżdża tak na szybkości.... Bo.... 😅
    Zawsze jak wyjeżdża, zostawia mi rzeczy do zrobienia w stylu: wypierz mi buty robocze, weź ogarnij to, wez ogarnij tamto 😅🤣
    Ja byłam nastawiona że mam na to czas do końca czerwca 😅😅😅
    Tymczasem idę chociaż ogarnąć w samochodzie bo mi łeb urwie i w szyję nasika 🤣 (mój stary to straszny pedant, który w samochodzie co tydzień wywiewy czyści patyczkami do uszu 🥴).
    No i podmianę w akwa muszę zrobić 😅 plus jakiś obiad, wyprać pościel, posprzątać w domu i o 16 wyjeżdżamy po niego

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje po upuszczeniu krwi na tsh, ft3 i ft4 💪 endokrynolozka zaproponowala żeby jej wysłać mailem wyniki do konsultacji a umówić się za kolejne 4 tyg więc skorzystam z tej możliwości 😁
    A co do pobierania krwi... Też wam tak leci krew? Zwykle kropelka krwi mi zostawała na waciku i nie widziałam sensu żeby mi go przyklejali 😅 a teraz muszę mieć przyklejone bo nie wiem ile musiałabym czekać aż przestanie lecieć 😆

Co do badania moczu to ja robię siku tak ok. 1s podcieram się mokrą chusteczką potem suchą i sikam do probówki 😉 chyba że to na posiew no to już podmywam się po prysznicem.

Na dzisiaj jeszcze plan spróbować dostać się do urologa.

Sara trzymam kciuki za powodzenie wszelakich misji i za nową pracę męża też 🤞

Wczoraj mąż próbował wyczuć ruchy i chyba czuł ale nie jest pewny 😅 ale mu się nie dziwię bo w sumie to nie wie czego się spodziewać.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, od pewnego momentu nie ma sensu pomiar CRL, bo dziecko jest za dużo - pomiar utrudniony i wzrasta ryzyko błędu. Na podstawie obwodu głowy, brzucha i długości kości udowej szacuje się wagę.

Kasio, u mnie w pierwszej ciąży, to z miesiąc po tym jak ja poczułam ruchy udało się mężowi coś poczuć. I to takie wątpliwe. Ale po półtorej już nie było wątpliwości. Daj jeszcze sobie czas, dopiero Ty zaczęłaś się cieszyć bąbelkami 🥰.

Sara, powodzenia na misjach 💪🏻.

Longanimity, poza tym, że większe ryzyko siniaków, to przynajmniej szybciej leci te pobranie 😁. Trzeba szukać plusów. Ja dzisiaj w Luxmedzie zostawiłam mocz na posiew kontrolny po Monuralu. Mam nadzieję, że tym razem będzie czysty 🙈.

Miłego dnia, dziewczyny. Ja już się tak nie mogę doczekać wizyty, że aż całą chodzę wewnętrznie w tym oczekiwaniu. Córciu, ok.16:30 nadchodzę 😍.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 10:17

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mi też tak cieknie ale u mnie tak było zawsze, nawet przed ciążą. Potem standardowo siniak na pół ręki 😅
    A nie bierzesz żadnych leków które mogą to powodować?

Ancalime ja dlatego kocham wizyty rano 😅 wiem co czujesz. Spróbuj zająć głowę a czas szybko minie :)

Ja dostałam takiego turbo doładowania, że już pranie poskładane, zakupy zrobione, auto posprzątane, dzieci zabawki na dworze na miejscach. Jeszcze tylko akwa, skończyć sprzątać w domu i gotowe :D do 13 się wyrobie 😁

Wczoraj napisała do mnie znajoma. Ogólnie raczej kontakt mamy sporadyczny a poznalysmy się pod inkubatorami naszych córek w 2019... Napisała, że śniło jej się, że spotkała mnie gdzieś na ulicy z wózkiem, że urodziłam niedawno kluskę, dziewczynkę, i jeszcze mówiłam jej, że "najważniejsze, że zdrowe, odchudzić zawsze można" 🤣 i oczywiście pisze, żebym nie brała ją za wariatke bo przecież wie, jak ciężko mamy z Tolą i bla bla bla 🤣
    Musiała być w ciężkim szoku gdy jej napisałam, że naprawdę jestem w ciąży 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara brałam acard ale parę dni temu odstawiłam przed operacją. Miesiąc temu w szpitalu dawali mi heparynę więc wtedy się nie dziwiłam że tak leci (po wenflonem to myślałam że nie przestanie 😆)

Kurcze coś mnie gardełko zaczyna pobolewać 😑 zaparzyłam kwiat czarnego bzu bo wyczytałam ze w ciąży można oczywiście z umiarem, dodam miod i cytrynę jak wystygnie... I mam nadzieję że się nic nie rozwinie z tego!

Potwierdzili mi termin operacji, także w czw mam się zgłosić rano do przyjęcia. Chciałabym żeby to było już za mną bo jednak stresik jest 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 11:26

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wiem o tym, że już CRL robi się mało sensowny w naszym "wieku" - ostatnio też już miałam gramy + te dlugości, dlatego myślałam, że Kasio też tak miała podawane już wymiary, w końcu jest sporo do przodu względem mnie w terminie :)

Longanimity, może resztki acardu jeszcze schodzą? Mi leci teraz jak szalone, ale ja i acard i heparynę biorę... a zawsze to była kropeczka jak nakłucie igły tylko na tych wacikach :P

Aaah i kciuki za wizyty! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 10:52

Ancalime lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:

Potwierdzili mi termin operacji, także w czw mam się zgłosić rano do przyjęcia. Chciałabym żeby to było już za mną bo jednak stresik jest 😮‍💨

Wszystko będzie dobrze! Będziemy z Tobą myślami 😘😘

Longanimity lubi tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A muszę wam powiedzieć jaki sen odjechany miałam 😃
    Śniło mi się że urodziłam córeczkę i od razu miała ząbki i mówiła 😂

Sara30, Longanimity, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    A muszę wam powiedzieć jaki sen odjechany miałam 😃
    Śniło mi się że urodziłam córeczkę i od razu miała ząbki i mówiła 😂

🤣🤣🤣
    Wyobraźnia działa

Longanimity wszystkie tu będziemy z Tobą ❤️

Longanimity lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg i ząbkowanie cię ominęło 😆

Za mną ekspresowa wizyta u urologa, dłużej pod gabinetem czekałam aż wyjdzie pacjet żeby zapytać czy mnie przyjmie, a tu lekarz odrazu usg zrobił i wszystko czysto wiec mówi że nawet tego do kartoteki nie wpisuje no i że tamten zastój musiał się chwilowy zrobić bo dziecko ucisnęło.
    A najlepsze że zapytał czy będzie dziewczynka więc nie wiem czy źle wyglądam zgodnie z przesądami... albo po oczach 🤔 bo przecież maseczkę miałam 😆 ale prawda jest taka że teraz mnie wysypało po twarzy i nie tylko 😑 bo przedtem dieta i sterydy chyba swoje zrobiły i miałam cerę jak nigdy, a w tedy wszyscy pytali czy będzie chłopiec 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, ostatni wymiar to ten z prenatalnych, później doktor wcale nie mierzyła dzidziusia 🙁 zatrzymałam się na wymiarze ze stopki..

Maiora, ja zawsze najpierw się myję i potem ze środkowego strumienia pobieram 🙂

Ancalime, kurczę, nie sądziłam że jeszcze tak długo żeby ktoś poczuł z zewnątrz! 😱 Trzymam kciuki za wizytę!🍀

Sara, to już wszystko porobiłaś i teraz tylko czekasz na orzeczenie? 🙂

Longanimity, ile dziś medycznych spraw zalatwiłaś! Dobrze że wszystko jest ok, żeby operacja też przeszła gładko! 🍀

O jeszcze miałam Wam napisać, że ostatnio zostałam pierwszy raz zmacana po brzuszku 😁 w ogóle mi to nie przeszkadzało, nawet powiem że miło mi było że ktoś się wita z moją Helenką 🥰

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podmiana w akwa zrobiona, w domu posprzątane, obiad jest :D

Zaraz odbieram młodą z busa, zostały podłogi do ogarnięcia i wykąpać się 😬

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ