Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg jak wizyta? 😁
Kasio ja chyba rozumiem stanowisko Twojego męża. Bardzo długo czekaliście na tę małą istotkę i napewno chciałby, aby ten czas był tylko dla Was i Waszej rodziny ❤️ musisz przemyśleć wszystkie za i przeciw i na pewno wybierzesz dobrze
Dziewczyny, nadszedł ten dzień i w końcu otrzymałam orzeczenie Toli pocztą. Dostała wszystkie punkty i kartę parkingową 🙏
Co prawda, tylko na 2 lata, bo oni w tych komisjach zatrudniają samych optymistów wierzących w moc cudownego uzdrowienia, ale mimo to jestem strasznie zadowolona i spokojna, że nie doświadczyłam cyrku i nie będę musiała szarpać się z odwołaniami 😁❤️
No i karta parkingowa! 😁 To często ułatwi
Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
-
My już w domu, opóźnienia godzinne do tej pani doktor ale jest podobno jedna z lepszych także warto czekać 🙂 Maleńka nie jest taka maleńka bo ma ponad 420g 😃
Kręciła się i machała i podobno duża baba 😄
Wszystko prawidłowo i na swoim miejscu 🥰🥰🥰
Kolejne wizyty:
18.05- wizyta godz 19.00
18.07 - III prenatalne godz 8.40
No i jest foteczka. Chwilami pani doktor pokazywała w 3D i no mowie wam już w brzuchu mała podbna do starego 😆
Kasio, RiverS, agentka93, Sara30, Kania_czubajka, Ancalime, Pucz, Ogoorkowa, Niuśka lubią tę wiadomość
-
Meeg jaki piękny dzidziuś!
Dziewczyny,ja was czytam ale miałam intensywny tydzień, mnóstwo pracy, wielki projekt i nie odniose się niestety do Waszych wpisów. Obiecuję od jutra być bardziej na czasie:)
Tymczasem czilluje sobie w hamaku, mam długi weekend, piątek i poniedziałek wolny, dostałam dziś nagrodę od szefa,żyć nie umierać -
Dziewczyny z ZUM mam pytanie.
Dopatrzyłam się na moich wynikach z moczu że mam obfite bezpostaciowe fosforany. Myślicie ze powinnam coś z tym zrobić? Zaczynam trochę schizować ze coś mnie łapie. Ogólnie dopóki się tego nie dopatrzyłam czułam się dobrze. Dziś sikam często i małe ilości ale to możebyc też dlatego że dziś piłam dużo wody i dużo chodziłam.
Nie wiem co mam robić. Jak myślicie iść do apteki po jakąś furagine na wszelki wypadek?
Napisałam do lekarza ale nie odpisał jeszcze. W was jedyna nadzieja.
W załączeniu wynik z osadu moczu
-
Meeg jak ślicznie
ale już waga ładna
pięknie!
Maiora, pogodę macie piękną, lepszą niż niejedni urlopowicze latem!wypoczywajcie
Dziewczyny, a czy którejś z Was drętwieją nogi? Mi dzisiaj się popsuła prawa noga, nie mogłam jej w kostce ruszyć i ustawić stopy na spodzie stopy, ustawiła się na zewnętrznej krawędzi i nie mogłam tego w kostce ruszyć, dopiero kolanem... Zaczęłam się bać, szczególnie, że wracam z pracy na nogach jakieś 35 min, boję się, że coś mi się wtedy stanie...Maiora lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Maiora fosforany to nie ZUM, raczej coś takiego przy kamicy nerkowej może wyjść albo poprostu piasek ci schodził bo teraz więcej pijesz, zobaczysz co ci gin powie, ja bym skonsultowała z rodzinnym albo najlepiej z urologiem.
Mi za to pojawiło się dzisiaj nietrzymanie moczu przy kichaniu 😵💫 mam nadzieje że to jednorazowe 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Maiora fosforany to nie ZUM, raczej coś takiego przy kamicy nerkowej może wyjść albo poprostu piasek ci schodził bo teraz więcej pijesz, zobaczysz co ci gin powie, ja bym skonsultowała z rodzinnym albo najlepiej z urologiem.
Mi za to pojawiło się dzisiaj nietrzymanie moczu przy kichaniu 😵💫 mam nadzieje że to jednorazowe 😅PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogórkowa, nie nogi nie drętwieją nie wiem co to może być 🤔
Maiora też jadę nad morze pod koniec maja! uwielbiam 💙 chiluj dobrze 🙂
Ja szczerze mówiąc w majówkę miałam kilka dni że się gorzej czułam i miałam dyskomfort przy sikaniu. Nie miałam fosforanów tylko leukocyty i wzięłam kilka tabsów furaginy bo czułam że nie przejdzie bez. Miej na wszelki wypadek, ja teraz zawsze jestem uzbrojona w.furaginke i urosept jak gdzieś jadę. -
Meeg ale panna ❤️😍 cudo
Maiora ja nie mam pojęcia. U mnie przy ZUM są bakterie, leukocyty, czasem erytrocyty, nabłonki i inne takie historie ale fosforanów nie miałam jak żyje 😅 co o tym mówi internet?
Ogórkowa mi mocno drętwieje prawa noga ale tylko w pozycji siedzącej. Ogólnie różne takie drętwienia i nerwobóle mogą się pojawiać i bardzo często to wynik tego, że maleństwo się układa w taki sposób, że nerw uciska. Choć co prawda ta przyczyna jest "standardowa" na późniejszym etapie gdy dziecko już waży sporo.
Ja dziś miałam okrutnie pracowity dzień. Zapomniałam, że jestem w ciąży i porwałam się na idiotyczną, ciężką fizycznie pracę (po czym dostałam opieprz od męża) więc obecnie leżę z bólem brzucha 🥴
Jutro muszę tylko dokończyć plewić warzywniak i fajrant 😁
Longanimity byłam dziś w pasmanterii i pod wpływem chwili kupiłam różowy sznurek, sklejki i będę dziergała chusteczkownik do przewijaka 😬 do kompletu zrobię jakieś 2 koszyczki na duperele typu kremy 😬 -
Ogoorkowa, nie miałam i nie brzmi mi to na typowy objaw ciąży. Jasne, może dziecko uciskać na jakiś nerw, ale jak by się to powtarzało, to zachęcam do skonsultowania się z ginem.
Meeg, śliczne zdjęcie i waga 😍.
Maiora, pogoda ekstra, humory dopisują. Fajny wypad, cieszcie się chwilą i sobą ❤️.
Ja tylko na chwilę się zameldować - dziś miałam bardzo intensywny dzień (praca, po młodą i na orlik, potem zakupy i znowu na boisko z córą). Ledwo żyję, ale humory obie mamy ekstra. Buziaki!Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg, super foto i jaka ładnie rośnie ta Twoja Dziewczynka 🥰
Maiora, udanego wyjazdu 🤩
Odnośnie fosforanów to u mnie różne niespodzianki wychodziły w badaniach moczu, ale odpukać z nimi jeszcze styczności nie miałam 🤷♀️
Ogoorkowa, u mnie dretwienje sienie pojawia, ale okrutne swędzą mnie łydki 😱 jedynym ratunkiem na jakiś czas jest porządne wtarcie oliwki, ale też się zastanawiam skąd to się bierze i o co chodzi 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 21:30
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Ogoorkowa wrote:A jak kichasz, to skręcasz się w bok (po skosie, nie w dol)? Ponoc tak zdrowiej w ciszy👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Sara to czekam na zdjęcia co tam Ci wyjdzie z tego sznurka 😉 ja kiedyś zrobiłam koszyczek ale średni wyszedł bo za mocno ściągałam sznurek 🥴👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
No tak, kichanie w bok przy jakimś katarze juz jest mało skuteczne
Na pocieszenie właśnie mi tez się leje właśnie z nosa ale alergiczny katar 😪
Kurcze właśnie mi też prawa nogą mocniej cierpi! Jutro spróbuję do fizjo przedzwonić...
Pucz, a sprawdzałaś hmmm.. cholestaze o ile dobrze pamiętam? Coś takiego może swędzieć w ciąży 🤔PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Hej dziewczyny,
Pamiętacie jak pisałam o swędzących sutkach? To wczoraj wieczorem zaczęła mi się z nich łuszczyć skóra. Czy któraś z Was borykała się z takim problemem i może polecić jakiś krem czy maść?
Ja dziś mam wolne, leniuchuje, mam nadzieję, że nikt z pracy nie będzie do mnie wydzwaniał dziś.
Nogi nie drętwieją, ale trochę stopy spuchły w ostatnich dniach - myślę jednak, że to nie przez ciążę, a po prostu za dużo latania. Teraz trochę poleże i będzie dobrze
Maiora,zazdroszczę wypadu! W niedzielę idę na urodziny teściowie, muszę dziś polecieć na miasto kupić jakiś prezent. Mój mąż jest tak mało rozgarnięty, jeśli chodzi o prezenty, że serio gdybym sobie sama ich nie kupowała albo nie wysyłalabym linkow, to na pewno bym nic nie dostała. Muszę go poinstruować, że jak się urodzi Filipek to tata będzie go musiał nauczyć, kiedy jest dzień matki, czy urodziny żeby mógł narysować laurkę -
Kania wydaje mi się, że śmiało możesz używać maści dla mam karmiących z lanoliną
Przydadzą się też później, jeśli będziesz karmiła piersią
Albo oleje- kokosowy, migdałowy? Masło shea? Coś nawilżającego.
Pucz jeśli masz przesuszoną skórę to może swędzieć 😉 ja w ciąży tej mam bardzo suchą skórę co u mnie się raczej nie zdarza. Niepokoić powinno naprawdę uporczywe swędzenie zwłaszcza stóp i dłoni bo może wskazywać właśnie na cholestaze.
Ja na dziś mam jeszcze trochę pracy ale połowę mniej niż przez ostatnie kilka dni, więc się cieszę 🙈 bo rano myślałam, że nie wstanę.
Jutro już mąż wyjeżdża i strasznie mi smutno
Na szczęście szybko się zobaczymy, bo za jakieś 6 tygodni ale później dopiero przed porodem. I tak sobie wczoraj pomyślałam, że ciąża to taki piękny czas dla rodziców, powinniśmy być razem, jeździć razem na badania, skręcać razem łóżeczko... Szkoda mi po prostu, że muszę tę ciążę przechodzić sama 🙄
-
Ja się zaraz zbieram, nie oczekuje za dużo na tym usg, bo to luxmedowe 😅 w szpitalu mam 22.05, tam pewnie wszystko będzie jak na dłoni 👌
Przede mną dużo roboty dziś, muszę oddać dużą część prac magisterskich, więc jeżdżenie, gadanie, świecenie oczami 🙄
A wieczorem liczę ubranka jakie mam i rano składam zamówienie na Vinted 💪
Miłego dnia! 💕Sara30, Meeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍