Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogoorkowa, trochę o cholestazie czytałam, ale póki co się na to nie nastawiam, nie do końca zgadzają się miejsca i w ogóle cholestaza to raczej na pózniej szymon poziomie chyba 🙃 będę dalej oliwić i zobaczymy czy będzie postępować 😊
Mu już w drodze na połówkowe 😊 po drodze musimy jeszcze odebrać auto, wskoczyć na chwilę do centrum handlowego, ale przyda mi się to, bo trochę oderwe myśli, a jakoś zaczęłam się stresować co tam doktorek dzisiaj dojrzy na tym USG 😱 oby wszystko było ok...
Rivers, kciuki 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 09:11
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz, Ty też powodzenia dziś, dopiero na pierwszą stronę spojrzałam 😅 u Ciebie to będzie już kawał byka 💙
Sara, przykro strasznie z mężem, ale zdalnie też można choć częściowo wszystko razem przezywać ❤️Pucz lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Dziewczyny kciuki za wizyty🍀🤞
Pucz mnie też swędzi czasem skóra głównie na plecach i pupie, oliwka nie zawsze pomaga w sensie swędzi mnie po posmarowaniu 🤷♀️ ale też nie zawsze. Stwierdziłam że zamówię coś takiego bardziej kremowego i czekam na balsam dermena mama.
Ale np teraz przez chorobę nie chciało mi się i od 2 dni nie użyłam oliwki i nic nie swędzi... także ja zrzucam to na hormony 😅
Ja dzisiaj już ciut lepiej, wyspałam się w miarę i już nie mam całkiem zatkanego nosa 💪także widzę światełko w tym chorobowym tunelu 🤧😂
A od poniedziałku wchodzi ekipa remontowa i to już pewne bo wczoraj przywieźli czesc sprzętu i dzisiaj coś jeszcze mają przywieść 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 09:35
Pucz lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Pucz, Rivers czekamy na super focie i wieści 💚💚
Ja właśnie pakuje busa i jadę z wizytą i prezentami do mojej rodzinki. Mam tam chrześnicę 13 lat i trzech bratanków w wieku 6-2 latka. Przygotowałam im paczki z psiego patrolu.
No powiedzcie kto jest najlepsza ciocią na ziemi #skromność 😉
600km w jedną strone🙈 nie wiem jak moje plecy to wytrzymają! Pociesza mnie tylko nagroda w postaci mączka po drodze😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 11:10
Ogoorkowa, Kania_czubajka, Ancalime, Longanimity, agentka93, ChocoMonster, Pucz, RiverS lubią tę wiadomość
-
Longanimity - super, że zdrówko się polepsza!
Pucz - kciuki za wizytę! I masz rację, oby to tylko suchości były
RiverS - kciukaski
Zadzwoniłam dzisiaj do lekarza w związku z tą drętwiejącą nogą i powiedział, żeby może lepiej to skonsultować i przełożyłam wizytę z 20.05 na jutroprzynajmniej ja też będę spokojniejsza.
Dzisiaj w pracy też cały czas, szczególnie przy kostce mnie ta prawa noga mrowiPucz lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Jestem po! Zdjęcia beznadziejne, jak to z luxmedu, ale wszystko dobrze generalnie, waga 309 gram tylko i obwodami jest w 15-17 centylu, ale wszystkie długości są w 90-95, wiec 193 męża i moje 174 faktycznie przeszło w genach 😅
No i dziewczynka na 1000000%, na początku była wstydliwa i trzeba było się gimnastykować, ale później już nie było żadnych wątpliwości 💕 mąż się popłakał, cały chodził roztrzęsiony, urocze mega 😜Ancalime, Meeg, agentka93, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
26
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS, waga ładna na ten tydzień przecież 🍀❤️. Fajne wieści, macie jak dziś z mężem poswietowac 🥰?
Sara, rozumiem Twoje uczucia, naprawdę. Tulę mocno, wyprawką chwal się tu nam, nie jesteś sama! A może zainspirujesz mnie abym i ja coś nabyła 😂. Bo na razie to zapowiada się, że po porodzie będę z porodówki przeklikiwac zamówienie, a stary prac na akord zanim wyjdziemy ze szpitala 😂😜.
Meeg, ciotka na medal 💪🏻. Szerokiej drogi!!!!
Meeg lubi tę wiadomość
-
RiverS wrote:Jestem po! Zdjęcia beznadziejne, jak to z luxmedu, ale wszystko dobrze generalnie, waga 309 gram tylko i obwodami jest w 15-17 centylu, ale wszystkie długości są w 90-95, wiec 193 męża i moje 174 faktycznie przeszło w genach 😅
No i dziewczynka na 1000000%, na początku była wstydliwa i trzeba było się gimnastykować, ale później już nie było żadnych wątpliwości 💕 mąż się popłakał, cały chodził roztrzęsiony, urocze mega 😜
Wzrusz 🥰🥰🥰🥰
-
Cześć Dziewczyny!
Meeg bezpiecznej drogija wczoraj ci prawda jechałam jakieś 300 ale co chwilę musiałam stawać na siku bo młody mi uciskał pęcherz 😂
Sara wiem że męża ci nie zastąpimy ale jesteśmy z tobą. Jak będzie trzeba to i łóżeczko razem skręcimy ❤️
RiverS wzrusz x 1000000000 😍
Pucz 🤞🤞 kciuki za wizytę
Longanimity super że ze zdrowiem już lepiej trzymamy kciuki za szybki nory termin operacji ❤️
Ogoorkowa daj koniecznie znać co lekarz powiedział w sprawie twojej nogi 🙂
U nas kolejny dzień lenistwa. To sikanie częste wczoraj było albo spowodowane moim myśleniem albo podróżą bo dziś jest już ok.
Lekarz odpisał powiedział żebym nie piła napoi gazowanych i piła dużo wody niegazowanej i mam się nie zamartwiać bo wszystkie inne wyniki są w normie
Leżę właśnie na leżaku na plaży i uwaga! Jesteśmy sami nie ma tu nikogo 😂
Polecam jak ktoś chce się poprostu polenić. Co prawda większość "atrakcji" jest pozamykanych ale nam to nie przeszkadza ❤️
Miłego dnia ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 12:35
Meeg, Pucz, Ogoorkowa, RiverS lubią tę wiadomość
-
Longanimity dobrze, że lepiej się czujesz ❤️ i oczywiście świetna wiadomość z ekipą 😍 oby się szybko uwinęli
Meeg brawo Ty! 😁 Ciocia na medal!
Ogoorkowa szybsza wizyta zawsze na plusoby to drętwienie było błahostką
RiverS ale wiadomości 😍 cieszę się razem z Wami 😍 mąż pewnie już w myślach rozpieszcza swoją małą księżniczkę 🫠
Ancalime ja jestem strasznie uzależniona od planowania, organizowania sobie dnia itd. ja mam w planerze zanotowany jadłospis, wszystkie fundusze porozpisywane. Ba! Ja nawet pracę ogrodnicze robię według plannera, notuje gdzie mam dzwonić / pisać. Więc dla mnie brak skończonej wyprawki na tip top do końca sierpnia, oznaczałby koniec świata 😅😨
Dlatego jak mąż przyjedzie, pomaluje mi pokój a dalej będę już sobie sukcesywnie wszystko dopieszczać 😬 oczywiście plan mam w głowie (pokój też oczywiście wymierzony i narysowany mam plan rozmieszczenia wszystkiego 😅)
Maiora cudowny relaks 😍 niech Wam pogoda dopisuje ❤️
Dzięki dziewczyny i sory za smęcenie ale ten czas gdy mąż wyjeżdża zawsze jest smutny i ciężki. Jutro wieczór będzie kiepski dla mnie
Ale przecież jestem dużą dziewczynką i wiem, że nasza sytuacja na ten moment tego wymaga. I już.
Mąż też wcale nie jest szczęśliwy, że musi nas zostawiać.
Ja dzisiaj już skończyłam cały warzywniak 😬 posialam ostatnie już warzywa, wieczorem posadzę pomidory i papryki i mam temat zamkniętyna obiad placek po węgiersku - męża rarytas
Miłego dnia dziewczynki ❤️Meeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Longanimity dobrze, że lepiej się czujesz ❤️ i oczywiście świetna wiadomość z ekipą 😍 oby się szybko uwinęli
Meeg brawo Ty! 😁 Ciocia na medal!
Ogoorkowa szybsza wizyta zawsze na plusoby to drętwienie było błahostką
RiverS ale wiadomości 😍 cieszę się razem z Wami 😍 mąż pewnie już w myślach rozpieszcza swoją małą księżniczkę 🫠
Ancalime ja jestem strasznie uzależniona od planowania, organizowania sobie dnia itd. ja mam w planerze zanotowany jadłospis, wszystkie fundusze porozpisywane. Ba! Ja nawet pracę ogrodnicze robię według plannera, notuje gdzie mam dzwonić / pisać. Więc dla mnie brak skończonej wyprawki na tip top do końca sierpnia, oznaczałby koniec świata 😅😨
Dlatego jak mąż przyjedzie, pomaluje mi pokój a dalej będę już sobie sukcesywnie wszystko dopieszczać 😬 oczywiście plan mam w głowie (pokój też oczywiście wymierzony i narysowany mam plan rozmieszczenia wszystkiego 😅)
Maiora cudowny relaks 😍 niech Wam pogoda dopisuje ❤️
Dzięki dziewczyny i sory za smęcenie ale ten czas gdy mąż wyjeżdża zawsze jest smutny i ciężki. Jutro wieczór będzie kiepski dla mnie
Ale przecież jestem dużą dziewczynką i wiem, że nasza sytuacja na ten moment tego wymaga. I już.
Mąż też wcale nie jest szczęśliwy, że musi nas zostawiać.
Ja dzisiaj już skończyłam cały warzywniak 😬 posialam ostatnie już warzywa, wieczorem posadzę pomidory i papryki i mam temat zamkniętyna obiad placek po węgiersku - męża rarytas
Miłego dnia dziewczynki ❤️
KOCHAM PLACEK! PODZIEL SIĘ 🤤🤤🤤🤤🤤
P. S nie przepraszaj doskonale cię rozumiemy. A komu masz się wyżalić jak nie nam. Wyjazdy są najgorsze 😢 -
Sara, ja mam wszystko w excelu poplanowane. Zjazdy męża, finanse do końca roku, jestem pod tym względem bardzo zorganizowana. Wypisane co z wyprawki chcę mieć, za ile, często z linkami. Ale no, strach przed stratą tak mnie przytłacza że nie potrafię kupić nic 🥺. Z ciążowych rzeczy mam detektor tętna, poduszkę i legginsy. Dla młodej jedno body i jedną sukienkę, zresztą otrzymaną jako gift. Oby w 3 trymestrze się odmieniło!
I z terapii wyciągnęłam to, że... Co z tego że jesteś dużą dziewczynką? Nie masz prawa w związku z tym do odczuwania emocji? Masz! Bo przerąbane nie mieć do kogo się przytulić, wieczorem, mieć wsparcie gdy cieknie kran, albo auto się popsuje. Przekichane, że wszystkie zakupy czy odbiory dzieci są na Twojej głowie. Że brakuje czasem dorosłej gęby do rozmowy na dojrzalsze tematy niż 'co powiedziała koleżanka'. Żal się ile wlezie. My jesteśmy tutaj dla Ciebie. I jak wiesz SERIO rozumiemy z czym się łączy samotność na codzien ❤️❤️❤️. -
Ancalime wiem, że rozumiecie bo dzielicie ze mną los słomianej wdowy 🥹
Zanim mój mąż wyjechał pierwszy raz, wydawało mi się, że to niewielka różnica niż gdyby pracował np 10 h poza domem. Jednak różnica jest kolosalna bo wiem, że gdyby coś się stało nagle, to on się nie teleportuje 😨
W czerwcu mam kilka spraw trudnych do ogarnięcia samej i będę znów musiała kombinować jak koń pod górę 🥴
Ale nie pierwszy i nie ostatni raz.
Co do organizacji to dla mnie, dobry plan i organizacja to klucz do sukcesu. Ja bez planu potrafię pół dnia kręcić się jak smród po gaciach 🥴 a niestety, jak się chce aby dzieciaki były zaopiekowane, w domu czysto i milion innych spraw załatwionych, to trzeba mądrze dysponować czasem.
Maiora ja nie wiem jak można lubić placki ziemniaczane 🤣 ale czego nie robi się dla męża przed wyjazdem 🤣 -
Sara30 wrote:Ancalime wiem, że rozumiecie bo dzielicie ze mną los słomianej wdowy 🥹
Zanim mój mąż wyjechał pierwszy raz, wydawało mi się, że to niewielka różnica niż gdyby pracował np 10 h poza domem. Jednak różnica jest kolosalna bo wiem, że gdyby coś się stało nagle, to on się nie teleportuje 😨
W czerwcu mam kilka spraw trudnych do ogarnięcia samej i będę znów musiała kombinować jak koń pod górę 🥴
Ale nie pierwszy i nie ostatni raz.
Co do organizacji to dla mnie, dobry plan i organizacja to klucz do sukcesu. Ja bez planu potrafię pół dnia kręcić się jak smród po gaciach 🥴 a niestety, jak się chce aby dzieciaki były zaopiekowane, w domu czysto i milion innych spraw załatwionych, to trzeba mądrze dysponować czasem.
Maiora ja nie wiem jak można lubić placki ziemniaczane 🤣 ale czego nie robi się dla męża przed wyjazdem 🤣 -
Placki ziemniaczane tylko na słodko! ❤️😜
Byliśmy wracając obejrzeć wózki, x landera nie mieli na miejscu, za to wpadł nam w oko espiro miloo, fajna amortyzacja, całkiem lekki i zgrabny, a do tego baaaardzo wysoki, więc nie musimy się schylać za mocno, więc chyba padnie na niego, bo recenzje ma bardzo dobre 😁
A wieczorem idziemy na pizzę z przyjaciółmi w ramach celebracji (mimo, że w ramach rozpieszczania dostałam już mrożoną kawę bezkofeinową i pączka toffi 🤤) 😁
Sara, podziwiam zorganizowanie, chociaż domyslam się, że bez tego ciężko by było cokolwiek ogarnąć 😬 ja jestem mega chaotyczna w działaniu i czasem mi się za to obrywa 🫤Ogoorkowa lubi tę wiadomość
26
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS u mnie poziom zorganizowania wzrasta wprost proporcjonalnie do liczby dzieci w domu 😅 a więc wszystko przed Tobą ❤️
Pączusia to bym wsunęła 😍 ale takiego z różą 😍
Pizzę z resztą też 😅 kocham pizzę