X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara u mnie sterta ręczników czeka grzecznie w kącie aż zakupimy suszarkę bębnową, a to znowu jest zależne od podłączenia nowego WC bo będzie na stelażu i inny wylot itd. Ale mąż teraz ma 2 tyg wolnego to może w końcu się uda 🙈 ale mamy sporo ręczników (dostałam w posagu😆 bo tata dostawałam z pracy) a mężu też dostaje z pracy co jakiś czas więc śmieje się że trzeba zużyć wszystkie żeby się przewietrzyły a nie tylko w szafie leżały 😂

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja nie wyobrażam sobie życia bez suszarki 🙈 to jest najlepszy wynalazek ever.

Ja już odwiozłam męża i właśnie położyłam dzieciaki spać. Usiadłam i... Tak pusto i smutno 😢

Jak wracałam, rozbiło mi się o szybę chyba z 50 chrabąszczy 😒 wylazły 🙈 nienawidzę chrabąszczy 🥴

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Sara u mnie sterta ręczników czeka grzecznie w kącie aż zakupimy suszarkę bębnową, a to znowu jest zależne od podłączenia nowego WC bo będzie na stelażu i inny wylot itd. Ale mąż teraz ma 2 tyg wolnego to może w końcu się uda 🙈 ale mamy sporo ręczników (dostałam w posagu😆 bo tata dostawałam z pracy) a mężu też dostaje z pracy co jakiś czas więc śmieje się że trzeba zużyć wszystkie żeby się przewietrzyły a nie tylko w szafie leżały 😂
    My minimalistycznie, mamy 2 komplety pościeli, 3 ręczników (tylko dwa komplety się mieszczą nam do naszej mini pralki na obecnym mieszkaniu 😅), 1 komplet firanek 😜 nie ma możliwości na stertę prania 😅 ale dokupie komplet pościeli i wymienię ręczniki na nowe mieszkanie, bo tam pralka będzie mieć 2x większy bęben. No i suszarka też już zamówiona, zapłacona 😍

Sara uszy do góry, zaraz wróci gromadka i nie będzie ciszy :*

Wczoraj byliśmy na urodzinach znajomego i była para z 14-miesieczna dziewczynką. Jak jej mama jej powiedziała "że ciocia ma w brzuchu dzidziusia" to strzeliła tak zdziwiona minę i potem co jakiś czas podchodziła zajrzeć na brzuch i ewidentnie szukała gdzie ten dzidzius niby jest, przecież nic nie widać 🤣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, dużo dużo zdrówka dla babci! 🍀 Nie miej kochana wyrzutów sumienia, że nie będziesz u niej codziennie, przecież i tak często planujesz ją odwiedzać!

Ogoorkowa, my z mężem przez kilka lat w wynajmowanym mieszkaniu żyliśmy bez zmywarki i teraz jak już mamy to jest dla mnie game changer 😅 dla mnie to jest najlepszy wynalazek 😁

Sara, a tak częste pranie zaczęło Ci się już przy pierwszym dziecku? Muszę się na to nastawić bo u mnie 2 razy w tygodniu - raz zwykłe ubrania a drugi raz pościel albo ręczniki jak się więcej uzbiera albo białe 😅

A mi słuchajcie czasami pulsuje brzuch od mojego tętna. Czuję je bardzo wyraźnie w brzuchu, jak przyłożę rękę to mogę spokojnie wyczuć puls. Myślicie że to od łożyska z przodu?

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Agentka, dużo dużo zdrówka dla babci! 🍀 Nie miej kochana wyrzutów sumienia, że nie będziesz u niej codziennie, przecież i tak często planujesz ją odwiedzać!

Ogoorkowa, my z mężem przez kilka lat w wynajmowanym mieszkaniu żyliśmy bez zmywarki i teraz jak już mamy to jest dla mnie game changer 😅 dla mnie to jest najlepszy wynalazek 😁

Sara, a tak częste pranie zaczęło Ci się już przy pierwszym dziecku? Muszę się na to nastawić bo u mnie 2 razy w tygodniu - raz zwykłe ubrania a drugi raz pościel albo ręczniki jak się więcej uzbiera albo białe 😅

A mi słuchajcie czasami pulsuje brzuch od mojego tętna. Czuję je bardzo wyraźnie w brzuchu, jak przyłożę rękę to mogę spokojnie wyczuć puls. Myślicie że to od łożyska z przodu?
    Kasio, ja też tak mam, normalnie widzę pulsujący brzuch i czuję go dosyć mocno. Pytałam lekarza, powiedział, że to normalne ale nie mówił, że to zasługa łożyska z przodu.

Ja wczoraj przedstawiłam swój plan na urządzenie szwagierce, że planujemy mieć dostawke w sypialni, a wszytskie inne rzeczy, w tym przewijak, ubranka, fotel do karmienia w pokoju obok- w pokoju dziecka. No i oczywiście dowiedziałam się, że to jest zły pomysł i nie zda to egzaminu,bo ona tak miała i było ciężko,więc teraz ona planuje wgl inaczej. Takie gadanie mnie uruchamia. Czemu te matki nie potrafią zrozumieć,że te ich rady,wgl nie są radami. Niech każdy pozwoli każdemu popełniać swoje błędy i uczyć się na nich. Przecież jak mój plan się nie powiedzie, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie pozmieniać układ?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio nie. Jak się urodziła Emma to po prostu kupiłam jej osobny kosz i prałam jej rzeczy osobno. A że miała tych ciuchów mnóstwo to tak naprawdę wystarczyło, że raz w tygodniu puściłam. Więc doszła mi 1 pralka tygodniowo.
    Hardcore zaczął się później 🤣
    Przy 3 dzieci kosz zapełnia się codziennie. Tole trzeba przebrać praktycznie po każdym posiłku, starszych ciuchy po jednym dniu również nadają się tylko i wyłącznie do prania. Do tego dochodzą wypadki z pościelą - Tolce zmieniam kilka razy w tygodniu 🙈 bo jak nie zasikana to zakrwawiona. I tak w kółko 🙈
    A jeszcze to, że te ciuszki 56-68 są maleńkie i ich na sztuki potrzeba by chyba ze 100 by bęben zająć. Im ciuchy wieksze tym objętościowo wiecej wiadomo.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Kasio, ja też tak mam, normalnie widzę pulsujący brzuch i czuję go dosyć mocno. Pytałam lekarza, powiedział, że to normalne ale nie mówił, że to zasługa łożyska z przodu.

Ja wczoraj przedstawiłam swój plan na urządzenie szwagierce, że planujemy mieć dostawke w sypialni, a wszytskie inne rzeczy, w tym przewijak, ubranka, fotel do karmienia w pokoju obok- w pokoju dziecka. No i oczywiście dowiedziałam się, że to jest zły pomysł i nie zda to egzaminu,bo ona tak miała i było ciężko,więc teraz ona planuje wgl inaczej. Takie gadanie mnie uruchamia. Czemu te matki nie potrafią zrozumieć,że te ich rady,wgl nie są radami. Niech każdy pozwoli każdemu popełniać swoje błędy i uczyć się na nich. Przecież jak mój plan się nie powiedzie, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie pozmieniać układ?

Ej ale innej połowie taki układ się sprawdzi. 🤷🏻‍♀️
    To wszystko zależy od ciebie przecież, czy będzie ci się chciało latać do pokoju obok 🤷🏻‍♀️

Ja też będę miała tak samo
    Z tym, że nie planuje dostawki a po prostu kokon i będę brała malucha do łóżka w razie potrzeby.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 14 maja 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to mi chodzi, połowa dziewczyn będzie miała wszystko w sypialni, inne pół na pół, a jeszcze inne może się w ogóle wprowadzą do pokoju dziecka 🤷 to jest mega indywidualna sprawa i może się to uda, a może nie. Wydaje mi się właśnie, że te rady nie są radami, tylko wymądrzaniem. To jest taka jedna z rzeczy, która mnie wkurza mega.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    No właśnie o to mi chodzi, połowa dziewczyn będzie miała wszystko w sypialni, inne pół na pół, a jeszcze inne może się w ogóle wprowadzą do pokoju dziecka 🤷 to jest mega indywidualna sprawa i może się to uda, a może nie. Wydaje mi się właśnie, że te rady nie są radami, tylko wymądrzaniem. To jest taka jedna z rzeczy, która mnie wkurza mega.

Mi się zdaje, że to nie wymądrzanie tylko dla niej - sugestia w dobrej wierze a Ciebie mocno wkurza bo to dla ciebie hiper ważne, planujesz aby było jak najpiękniej i naprawdę rozumiem. mnie takie coś w 1 ciąży doprowadzało do szału 🙈
    Koniec końców i tak przecież zrobimy po swojemu :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:

Wiesz, że moja mama do tej pory próbuje coś skomentować typu, że źle coś zaplanowałam itd 😅
    Wtedy leci prosty argument - ty wychowałaś nas dwie, ja już mam przewagę. DAM SE CHYBA RADE!
    i jest pozamiatane 😅

A prawda jest taka, że i tak dziecko wszystko zweryfikuje 😅

Ja dla Emmy urządziłam piękny pokoik, całą ciążę powtarzałam, że nie będę spala z dzieckiem, że będzie spalo w łóżeczku od początku. A potem urodziła się Emma HNB, totalnie nieodkladalna, i przez pierwsze 3 miesiące jedyna szansą na sen było spanie z nią na klacie.
    I moje plany wuj strzelił 🤣

Przy Emilu było podejście nr 2 i tu już wyszło zgodnie z planem, po karmieniu odkładałam do łóżeczka i usypiał w moment 🤷🏻‍♀️

Teraz również mam "plan" ale jednak czuję się bardziej elastyczna i liczę się z tym, że może nie wyjść 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, ja też tak mam z tym tętnem :) ale jakoś nawet mi przez myśl nie przeszło o to zapytać lekarza 🤣

Kania, każdy najmądrzejszy jest zawsze... My planujemy tak samo, ponieważ zwyczajnie nie zmieścimy przewijaka w sypialni, wiec nawet jakby to było najgorsze rozwiązanie na świecie, to tak to będzie u nas wyglądać i kropka 😅 może będzie trudniej, będziemy się z tego śmiać po iluś latach, ale innych rozwiązań nie widzę 🤷‍♀️

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓

Wysłany: 14 maja 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to tylko chodzi o wolność wyboru, bez komentowania :D niech każdy robi to,co uważa za słuszne.

Mam problem z pralka. I to właściwie od nowości. Otóż moja pralka łapie małe rzeczy- w tym głównie moje stopki, i wpadają one między szybke drzwi a te gumę. I siedzą tam w trakcie prania, nie piorą się , a powiem nawet więcej- brudzą bo działają jak jak filtr xD ciekawa jestem jak będzie z ubrankami dziecka. Chyba będę musiała te wszytskie maleństwa prać w workach.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Mi to tylko chodzi o wolność wyboru, bez komentowania :D niech każdy robi to,co uważa za słuszne.

Mam problem z pralka. I to właściwie od nowości. Otóż moja pralka łapie małe rzeczy- w tym głównie moje stopki, i wpadają one między szybke drzwi a te gumę. I siedzą tam w trakcie prania, nie piorą się , a powiem nawet więcej- brudzą bo działają jak jak filtr xD ciekawa jestem jak będzie z ubrankami dziecka. Chyba będę musiała te wszytskie maleństwa prać w workach.

Moja pralka też tak robi 🙈
    To chyba dobry pomysł z workami :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ostateczności są przecież podkłady higieniczne które można rozłożyć w sypialni na łóżku i malucha przebrać 🤷‍♀️ naprawdę teraz jest tyle udogodnień że te złote rady to niektórzy mogą sobie wsadzić bo przecież wiadomo że gdyby coś to szuka się rozwiązań.
    Na szczęście ja jeszcze nic głupiego nie usłyszałam bo ja już w okresie starań przestałam się przejmować że mogę kogoś urazić jak coś powiem... skoro ktoś się nie przejmuje to dlaczego ja mam?
    Pewnie bym odpowiedziała że może sobie to źle zorganizowali i dlatego i nie wyszło... no nie wiem naprawdę ja tam się nie patyczkuje...
    Z moją mamą też już raz się trochę pokłóciłam bo coś komentowała moja szwagierkę, że nie słucha w ogóle rad starszych, że ona jak była młoda to jednak słuchała teściowej bo to "mądrość starszych" (chyba chodziło o chodzenie w czapce i katar 🤔😆)
    Ale ostatnio też czytałam że u kobiet w ciąży czasem włącza się coś jak bunt nastoletni 😅 to chyba ja... ale to ten bunt który bierze się ze świadomości że rodzice niekoniecznie we wszystkim mają rację 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png

Wysłany: 14 maja 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Sara, ja potem jak wyciągam z pralki te skarpetkę taka obrzydliwie brudna i mokra to ją od razu wyrzucam xd tym sposobem mam wszystkie stopki w innych kolorach ,dobrze że w butach nie widać xD

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pralka też czasem tak robi i np wkładki wielorazowe piorę tylko w workach 😉 stopki też czasem wciągnie ale najczęściej nie na całe pranie więc po wyciągnięciu przeplukuje je wodą

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wciąga ale nie niszczy tylko trochę brudzi. Wtedy po prostu takiego delikwenta wrzucam z następnym praniem ponownie 🙈

Longanimity z tym buntem coś może być na rzeczy! :D

Ale wiecie, tak jak każde dziecko jest inne tak i każdy ma inny dom/ mieszkanie! I ciężko o osobny pokój dla dziecka w kawalerce 😅
    To co jest wygodne dla mnie, dla kogoś może być idiotyzmem 🙈
    Ja np nigdy nie przebrałam dziecka na łóżku ani kanapie - naprawdę wolę nosić na przewijak. Ale co mnie obchodzi, gdzie ktoś przebiera swoje dziecko? Sumarycznie i tak będzie przewinięte 😅

Czasem jednak jest tak, że młoda mama nie weźmie czegoś pod uwagę i z niewiedzy może zaszkodzić maluszkowi. Wtedy ja chętnie chciałabym uzyskać taką radę czy opinie 🤷🏻‍♀️
    Chociaż w dzisiejszych czasach, łatwości dostępu do informacji, cienka jest granica między faktyczną niewiedzą a ignorancją 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2023, 10:28

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny☺️
    Polecam ciekawe konto na, które ostatnio trafiłam, może Wam też się przyda. Prowadzą go położne, sporo fachowej wiedzy 😊

https://instagram.com/nurses_midwives_ivf?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

• RiverS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, trzymaj się dziewczyno 💕

Ja się pochwalę, że już 3 dni miałam bez wymiotów! 🥳 do dziś po śniadaniu… połowa ciąży, mogłoby już przejść 😅

Jedziemy dziś na obiad z moimi rodzicami, siostrą i siostrzeńcem, pewnie dostanę znowu ciuchów. Muszę się zabrać za to i policzyć w końcu i pozałatwiać resztę ubranek. Wyczaiłam body kopertowe Lindexa na Vinted, nie dość że wzory super, to mają w kroku dwa rzędy nap, więc rozmiarowo dłużej posłużą 😍

Miłego dnia dziewczyny 😁☀️

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 maja 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do złotych rad to mi w pracy tak koleżanka podniosła ciśnienie jak mówiłam że jakbym miała karmić mm to rozważę zakup ekspresu do mleka (tego prostrzego za 200-300 zł... wiec usłyszałam jak to po jakimś czasie będę umiała wyczuc temperaturę wody bo nawet jej mąż się nauczył... ejj.. sorry mamy maszynkę do robienia popcornu a mam nie kupić takiego ulatwiacza bo ona mi tak powiedziała? Jak będę chciała to kupię sobie ten z pojemnikiem na wodę i mleko! Bo to nie była rozmowa co ona na ten temat sądzi tylko pytanie jak tam ogarnianie wyprawki MOJEJ!

Sara super napisane najważniejsze że dziecko ma czystą pieluchę a jak rodzicom jest wygodniej tak niech zmieniają❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2023, 12:45

Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ