Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania ja 50-ki kupuje zawsze. Każde z moich dzieci nosiło 50-ki
Emma z Emilem króciutko bo jakieś 2-3 tygodnie ale jednak. Tola z miesiąc na pewno.
Ja narazie mam chyba 6-7 body, 5-6 spodenek, 5-6 pajacyków i powinno wystarczyć.
56 to już tak standardowe ilości kupuje. Moim zdaniem rozpoczynanie wyprawki od 62 to nieporozumienie 🙈 bo dzieci się w tym topią dosłownie -
O ja! Faktycznie jaka różnica! Czyli muszę teraz szukać 50
no ja ogólnie tak przejrzałam co nakupowalam w ogóle bez patrzenia na rozmiary 😅 i tak wyszło, że najmniejsze jest 58 i to tylko jedno. Zaraz będę oglądać, co tam vinted proponuje
-
Też mam kilka 50 i 52, głównie body z długim rękawem, spodenki, półśpioszki, pajace. Jeszcze nie mam ani jednej skarpetki 😅
Ja pamiętam jak moja szwagierka rok temu przez chyba miesiąc zakładała na półśpioszki czy pajace skarpetki dodatkowo żeby nie zjeżdżały z nóżek więc ja tam wolę mieć kilka mniejszych ciuszków 🤷♀️
Ale pamiętam też że mojej kuzynce jakieś 10lat temu wszyscy wmawiali żeby nie kupować mniejszych niż 62... no i dziecko 2600 się urodziło i na szybko babcia szukała czegoś mniejszego żeby na wyjście do domu mieli, a to nie były czasy że się zamówi i na drugi dzień jest 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2023, 12:05
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
W końcu się udało buźki troszkę zobaczyć
W Medicover doktor nie miał 3D, ale przez chwile nam się pokazała. 450 gramów panny także przez 5 dni Ok 50 gramów 😄 Też nie widział nic niepokojącego.
Longanimity, Ancalime, Pucz, Sara30, Meeg, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Wiecie co, ja odnośnie ubranek mam nieco odmienne zdanie. To też zależy chyba od firmy ubraniowej, jak również wzrostu rodziców.
Moja córa urodziła się mając 54 cm i 2,99 kg. Ubranka 56 faktycznie wydawały się ciut przyduże, ale też bez tragedii. Ponosiła je może z miesiąc. Oboje z mężem jesteśmy raczej niżsi, ja 167 cm, mąż 172 cm.
Siostra z kolei ma dwumetrowego chłopa, jej dzieci urodziły się duże (jeśli dobrze pamiętam to 3,6 i 3,8 kg, ale dluuugie) i ona 56 mogła założyć tylko przez pierwszy tydzień. Zakup 50-tek
przez nich mijałby się z celem i byłby stratą kasy.
I właśnie nie są to czasy naszych mam, abyśmy nawet z porodówki nie zdołały przeklikać zamówienia na mniejsze ubranka w razie potrzeby 🤔.Natosia lubi tę wiadomość
-
Ancalime zgadzam się 🙂 dlatego o ile Sara z własnego doświadczenia kupuje 50 tak ja obserwuje jakie dzieci rodzą się u mnie w rodzinie i od strony męża, tak samo ja i mój brat czy moje kuzynostwo, wszyscy byli nieduzi. A dodatkowo ze strony męża większość dzieci rodzi się przed terminem 🤷♀️ także ja np. nie opieram swoich decyzji na radach innych tylko na własnych obserwacjach 😉
Ancalime lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ancalime tu najwięcej rozchodzi się o sklep tak naprawdę. H&m i Lindex mają duże ciuszki.
Rozmiar 56 z H&m jest jak 62 np z nexta czy Reserved 🤷🏻♀️
Od zawsze mnie wkurzają te różnice między sklepami ale co zrobić.
U mnie starsi urodzili się odpowiednio 4,2 kg i 55 cm i 4,2 kg i 60 cm i też nosili 50-ki. Co prawda Emil króciutko ale jednak nosił. Jednak dla nich kupowałam może 2-3 komplety. Dla Tolki dokupowalam 50-ek na gwałt a w pierwszych dniach to nawet 44 zakładałam.
Ale tak naprawdę 50ki z H&m są jak 56 np ze smyka 🤷🏻♀️ najlepiej ciuszki przykładać do siebie i porównywać.
My właśnie wróciliśmy do domu z imprezydzieci wybawione na maxa więc pewnie dziś padną 😬
Jutro idziemy na piknik rodzinny i dmuchance 🙈 -
agentka93 wrote:
Cudna 😍
I super rośnie -
U mnie w rodzinie dzieci są raczej średnie a ciężkie, 56-58 cm, koło 3800, za to u męża najkrótszy był jego tata, mierząc 64 cm. Mąż 66 (aktualnie 193, ja 175), jego siostra 65, wagi wszyscy spójnie 3500, więc cała jego rodzina mi mówi na każdym kroku, że 62 to jest najmniejsze co potrzebujemy kupić. Mam sporo lindexów 56, tych rosnących, kilka 62, chyba ze dwie zwykle 56, ale kilka 50 awaryjnie ma mi zostawić koleżanka, bo ich syn ponad dwa miesiące nosił 50 właśnie, więc mają dużo.
Agentka, kawał baby 💕😍
Wózek już w domu, złożony, gotowy na ćwiczenia z psem 😁Ogoorkowa lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Ancalime wrote:Wiecie co, ja odnośnie ubranek mam nieco odmienne zdanie. To też zależy chyba od firmy ubraniowej, jak również wzrostu rodziców.
Moja córa urodziła się mając 54 cm i 2,99 kg. Ubranka 56 faktycznie wydawały się ciut przyduże, ale też bez tragedii. Ponosiła je może z miesiąc. Oboje z mężem jesteśmy raczej niżsi, ja 167 cm, mąż 172 cm.
Siostra z kolei ma dwumetrowego chłopa, jej dzieci urodziły się duże (jeśli dobrze pamiętam to 3,6 i 3,8 kg, ale dluuugie) i ona 56 mogła założyć tylko przez pierwszy tydzień. Zakup 50-tek
przez nich mijałby się z celem i byłby stratą kasy.
I właśnie nie są to czasy naszych mam, abyśmy nawet z porodówki nie zdołały przeklikać zamówienia na mniejsze ubranka w razie potrzeby 🤔.
mam dokładnie takie same doświadczenia. Jeśli bobas urodzi się faktycznie malutki to szybko coś kliknę w szpitalu lub wyślę do sklepu mamę lub męża:) ale jeśli będzie wszystko ok i będzie podobnie długi jak moje starszaki- 56 wystarczy.Do tej pory moje dzieci są najwyższe w swoich grupach (dziewczynki wśród dziewczyn, a syn wśród wszystkich;))Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2023, 18:20
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sara30 wrote:Ancalime tu najwięcej rozchodzi się o sklep tak naprawdę. H&m i Lindex mają duże ciuszki.
Rozmiar 56 z H&m jest jak 62 np z nexta czy Reserved 🤷🏻♀️
Od zawsze mnie wkurzają te różnice między sklepami ale co zrobić.
U mnie starsi urodzili się odpowiednio 4,2 kg i 55 cm i 4,2 kg i 60 cm i też nosili 50-ki. Co prawda Emil króciutko ale jednak nosił. Jednak dla nich kupowałam może 2-3 komplety. Dla Tolki dokupowalam 50-ek na gwałt a w pierwszych dniach to nawet 44 zakładałam.
Ale tak naprawdę 50ki z H&m są jak 56 np ze smyka 🤷🏻♀️ najlepiej ciuszki przykładać do siebie i porównywać.
My właśnie wróciliśmy do domu z imprezydzieci wybawione na maxa więc pewnie dziś padną 😬
Jutro idziemy na piknik rodzinny i dmuchance 🙈
no i tu też się zgadzam, trzeba zwracać uwagę na to, jak dane firmy wychodzą rozmiarowo:)2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
RiverS ekstra 😍 mój wózek leży narazie upchnięty w garderobie ale czekam aż pokój dziewczyn będzie gotowy, wtedy go wypiore i będzie już czekał złożony 😁
A jeszcze co do ciuszkow, to ja zauważyłam, że niektóre sklepy szyją ciuszki na szczupłe dzieci, a inne na pulpety
U mnie największym pulpetem była Emma bo przy 55 cm miała 4,2 kg i pamiętam jak się wkurzalam, jak w niektóre bodziaki dosłownie nie mogłam jej wsadzić rączek (fałdek miała jak ludzik Michelin 😅). Do tej pory dla Toli np nienawidzę legginsów z Pepco bo są długie a wąskie w nogawkach 😒
Ale to wszystko trzeba samemu wypróbować i przede wszystkim - nie da się przewidzieć jakie dzieci urodzimy
Chyba taka najbardziej wiarygodną rozmiarowke ma next. Ogólnie - zwariować z tym można 😅
-
Sara30 wrote:RiverS ekstra 😍 mój wózek leży narazie upchnięty w garderobie ale czekam aż pokój dziewczyn będzie gotowy, wtedy go wypiore i będzie już czekał złożony 😁
A jeszcze co do ciuszkow, to ja zauważyłam, że niektóre sklepy szyją ciuszki na szczupłe dzieci, a inne na pulpety
U mnie największym pulpetem była Emma bo przy 55 cm miała 4,2 kg i pamiętam jak się wkurzalam, jak w niektóre bodziaki dosłownie nie mogłam jej wsadzić rączek (fałdek miała jak ludzik Michelin 😅). Do tej pory dla Toli np nienawidzę legginsów z Pepco bo są długie a wąskie w nogawkach 😒
Ale to wszystko trzeba samemu wypróbować i przede wszystkim - nie da się przewidzieć jakie dzieci urodzimy
Chyba taka najbardziej wiarygodną rozmiarowke ma next. Ogólnie - zwariować z tym można 😅
Ooo tak, dla mnie też legginsy z Pepco to porażka - zawsze jak tam jestem to się zastanawiam czy nie przekarmiam dziecka 😂🙈. Nam się sprawdzają z HM, ale też zależy który model. Ostatnio młoda polubiła zakupy w Reserved, bo - uwaga - ubrania tam są bardziej stylowe 😂😂😂. -
Ancalime wrote:Ooo tak, dla mnie też legginsy z Pepco to porażka - zawsze jak tam jestem to się zastanawiam czy nie przekarmiam dziecka 😂🙈. Nam się sprawdzają z HM, ale też zależy który model. Ostatnio młoda polubiła zakupy w Reserved, bo - uwaga - ubrania tam są bardziej stylowe 😂😂😂.
Ja uwielbiałam F&F z Tesco i ich ciuszki dziecięcebo i jakość była dobra, i cena, i krój
Ancalime, Natosia lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się. Ja przy okazji buszowania to i sobie z chęcią coś tam w F&F wyłapywałam. Szkoda, że się zawinęli.
Jak Wam mija weekend? Ja dziś bardzo aktywnie, cały dzień na mieście. Zastanawiam się, czy dotrwam do 23 by zabrać młodą na pokaz iluminacji świetlnych w plener. Chciałabym, ale same wiecie jak to że zmęczeniem w ciąży.
A jutro zabieram ją z kuzynką do kina i na pizzę. -
To prawda, ja też lubiłam dla siebie coś znaleźć w F&F. Zwłaszcza sukienki, koszule. Mam dość duży biust i w niektórych sklepach nie mam szansy kupić koszuli czy kurtki 🙄
Szkoda, że nie ma już Tesco ogólnie bo zawsze można było i ciuch, i zabawkę a i wąż ogrodowy kupić w jednym miejscu 😅
My dziś spędziliśmy dzień na urodzinachdzieciaki się wyszalaly, ja mogłam posiedzieć z innymi mamami przy kawie
fajnie było i Tola się bardzo dobrze odnalazła 😁 od niedawna zaczęła nawiązywać jakiekolwiek interakcje i bawić się z dziećmi choć oczywiście na swój sposób.
Teraz ja szydełkuje, starsza ogląda bajkę a młody siedzi w LEGO 😅
Jutro idziemy na ten piknik i Emma ma też tańczyć 🥹 jej pierwszy występ na dużej scenie. Mają być dmuchance, karuzele itd.
Ogólnie nie lubię takich imprez bo to męczarnia dla mnie i Toli. Ona się awanturuje bo CHCE tylko z racji ograniczeń nie jest w stanie 🙄 ale damy radę. Nie pierwszy raz, nie ostatni.
Ancalime, a tak z innej beczki, bo mamy córki w podobnym wieku. Emma ma 7,5 l i od niedawna zauważyłam, że ... Zaczęła się pocić 😳 nie tak jak dziecko a jak nastolatka. Normalnie wydziela się nieprzyjemny zapach potu jak u dojrzewającej dziewczyny. Kupiłam jej ekologiczny dezodorant bez aluminium i innych syfow ale zastanawiam się... To już? 😨
Co prawda ja zaczęłam bardzo wcześnie dojrzewać, miesiączkuje od 3 kl. podstawówki więc może to ma wpływ? -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2023, 20:47
Ancalime, Meeg, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍