Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio Emma ma brązowe wlosy w zimie a na wiosnę od słońca zaczynają wpadać w taki złoty brąz ☺️ ale oboje z Emilem mają do tego ciemnobrązowe oczy i ciemniejszą karnację
Tola za to jest blondynką z baaardzo jasną cerą
Ślicznie wyglądasz 😘 zdecydowanie brzuszek już widoczny 😍
Natosia dzięki za wskazówkę, obczaje -
Kasio za tydzień w nd mam się zgłosić do szpitala 🙈 5.06 planowana operacja...
Tak jak wy sobie wkręcacie jakieś dolegliwości ciążowe tak ja wkręcam sobie przeziębienie 😮💨 jednak chciałabym mieć już to za sobą👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ja zabrałam dzieci na ten festyn i okazało się to jedną wielką lipą 🙄 żeby loda dostać kolejka na godzinę 🙈
Poczekaliśmy na występ Emmy, w międzyczasie Emil zaśpiewał na karaoke i wzięłam ich na plac zabaw i do Maca 😅
Nic mi się już dziś nie chce 🙄
Pokłóciłam się ze starym koszmarnie 🙄 -
Wszystkiego dobrego dziewczyny, nadal trzymam za Was kciuki i nie puszczam. 😁 Trochę Wam zazdroszczę, ale tak pozytywnie. Mam nadzieję, że i ja szybko wskoczę na stan 🫄 😁. Mam nadzieję, że zdrówko dopisuje, a wasze dzieciaczki dają Wam żyć 🤪.
U mnie wyszły dodatnie przeciwciała kardiolipinowe, ale wyniki na toczeń bez zarzutu. Jutro wizyta u ginekologa. Niestety, badania genetyczne nie doszły do skutku, bo źle pobrali materiał. Zobaczymy czy będę miała jakieś leki włączone dodatkowe.
W szpitalu napędzili mi trochę stracha, bo wyszedł bardzo wysoko cukier i insulina, ale ponowiłam badania, insulina 7, glukoza 88, więc nie nie ma nic do zarzucenia.
-
Przyjemnego nowego tygodnia Dziewczyny 😊
Mam nadzieję, że jesteście wv lepszej formie niż ja dzisiaj 😵 pies zafundował mi dzisiaj ciekawa nocke...zsikała się w łóżku pierwszy raz w życiu i miałam akcje sprzątanie i pranie, a potem już nie mogłam zasnąć 🥱 ale mam nauczkę, żeby już się nie dzielić z nią truskawkami na wieczór 🤭🤣
Poratowałam trochę dzień wyprawą do SH, a teraz już powoli czekam aż mąż wróci i aby do wieczora do wizyty 😍 tym razem strasznie wyczekuje po tych stresach, jak mi się wymiaryMalucha nie zgadzały z prenatalnych i ze szpitala - oby wszystko było ok 🙃07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz kciuki za wizytę ✊✊
Bezimienna ❤️ jak milo Cię widzieć.
My nie puszczamy kciuków i czekamy aż przyniesiesz nam cudowną nowinę ❤️
Ja rano byłam z Tolą na pobraniu krwi 🥹 40 minut wkłuwania 🥹 ale udało się zrobić.
Lidka harcuje w brzuchu jak szalona 😳 momentami to nieprzyjemne bo gmera przy pęcherzu 🙈
Miłego dnia dziewczynkiPucz lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Witamy się z Wami po intensywnym weekendzie 🙂
Bezimienna trzymamy kciuki, żebyś szybko do nas dołączyła ❤️. Bardzo mi przykro że badania genetyczne nie doszły do skutku😢
Sara czym tym razem małżonek wyprowadził Cię z równowagi? Ja swojego chętnie bym wyrzuciła przez okno co najmniej raz w tygodniu 🙂
Longanimity do 05.06 już niedługo ❤️ trzymam kciuki żebyś jak najszybciej miała to za sobą i żeby jednak obyło się bez chemii. Aczkolwiek rozumiem Cię że wolisz się nastawić na najgorsze a potem pozytywnie zaskoczyć niż zawieść ❤️
Widziałam wasze cuda na szydełku i zazdroszczęja się zastanawiam czy nie zamówić plecionego kosza mojzesza i nie wykorzystać go jako tymczasowej dostawki w razie jakby była potrzebna 🙂
Meeg, Kasio, RiverS piękne te wasze brzuszki ❤️❤️❤️
Apropo bólu trochę mnie uspokoiłyście że nie tylko ja tak mam bo już się bałam ze to za wcześnie. Mnie boli krzyż i ledzwie plus spojenie łonowe jak za dużo chodzę. Do tego doszło mi nietrzymanie moczu przy porannych wymiotach... Planuję wybrać się do fizjoterapeutki uroginekologicznej...
U nas w sobotę była komunia mojego chrześniaka ❤️ dalej nie wiem kiedy on tak urósł że już ma 10 lat i daje mu max 6 miesięcy jak mnie przerośnie 😢 a taka była malutka moja rybeńka 😢
Pucz 🤞🤞🤞 za wizytę ❤️
Ogórkowa 🤞🤞🤞 za jutrzejsze połówkowe 🙂
Miłego dnia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2023, 13:06
Pucz lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Pucz kciuki za wizytę ✊✊
Bezimienna ❤️ jak milo Cię widzieć.
My nie puszczamy kciuków i czekamy aż przyniesiesz nam cudowną nowinę ❤️
Ja rano byłam z Tolą na pobraniu krwi 🥹 40 minut wkłuwania 🥹 ale udało się zrobić.
Lidka harcuje w brzuchu jak szalona 😳 momentami to nieprzyjemne bo gmera przy pęcherzu 🙈
Miłego dnia dziewczynki
https://ibb.co/mGY42s0 mój PsiJaciel też Was pozdrawia. Już od dawna nie miałam tyle ruchu, od kiedy mamy psa to aktywność zwiększyła się. Już nie wspomnę o mniejszej ilości na wadze. 😂 Mój pies terapeutyczny 😍.
Trzymajcie proszę kciuki za to, czy owu była lub będzie. Bo jak będzie cykl bezowulacyjny to się boje, że będzie chciała mnie już kobieta stymulować 😵💫. Moja gin dość szybko przepisuje leki, tak jak przepisała mi w ciemno duphaston. Więc też się wybieram do innego gina w następnym cyklu, aby też się mi przyjrzał. 😁Sara30, Ancalime, agentka93, Maiora lubią tę wiadomość
-
Maiora wstyd mówić 😳 urządziłam mu dziką awanturę o pierdole i teraz sama zachodze w głowę o co właściwie mi chodziło 🙈 to te durne hormony... 🙈
Bezimienna ale słodziak 😍
Trzymam niezmiennie kciuki za to aby nowy lekarz okazał się strzałem w 10 -
Bezimienna ja również trzymam mocno kciuki, żeby w końcu się udało❤️i żeby owu przyszła!
Śliczny ten psiak! Duży będzie?
Sara, hormony robią swoje, ja się rozpłakałam parę dni temu, bo mi kanapka spadła na podłogę i wszystkie warzywka się rozsypały po całej kuchni
Longanimity jak dzisiaj zdrówko? Czosnkuj się może, jak masz być niepewna? Może to tylko ciążowe wrażliwe śluzówki? 05.06 tuż tuż
Maiora, fizjoterapeutka urogin działa cudaprzy okazji może Cię otejpuje na bóle kręgosłupa. Ja nie chcę krakać, bo mnie w krzyżu i kości ogonowej też długo łupało, aż w końcu zaczęła noga drętwieć, więc obyś nie skończyła jak ja, lepiej skonsultuj zawczasu i zwracaj uwagę na jakieś mrowienia!
Aaa i ja nie mam jutro połówkowych!została stara data jeszcze w kalendarzu, bo te w zeszłym tygodniu to były przeniesione z jutra
teraz mam 7.06 gina i 7.08 prenatalne 3 trymestru
Sara jeśli mogę poprosić o wpisanie
Dzisiaj przeszłam się pozałatwiać na mieście trochę zaległych spraw, a jeszcze nie jestem na bieżącoJeszcze muszę skoczyć do żabki odebrać mój laktator
Maiora lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa wrote:Bezimienna ja również trzymam mocno kciuki, żeby w końcu się udało❤️i żeby owu przyszła!
Śliczny ten psiak! Duży będzie?
Sara, hormony robią swoje, ja się rozpłakałam parę dni temu, bo mi kanapka spadła na podłogę i wszystkie warzywka się rozsypały po całej kuchni
Longanimity jak dzisiaj zdrówko? Czosnkuj się może, jak masz być niepewna? Może to tylko ciążowe wrażliwe śluzówki? 05.06 tuż tuż
Maiora, fizjoterapeutka urogin działa cudaprzy okazji może Cię otejpuje na bóle kręgosłupa. Ja nie chcę krakać, bo mnie w krzyżu i kości ogonowej też długo łupało, aż w końcu zaczęła noga drętwieć, więc obyś nie skończyła jak ja, lepiej skonsultuj zawczasu i zwracaj uwagę na jakieś mrowienia!
Aaa i ja nie mam jutro połówkowych!została stara data jeszcze w kalendarzu, bo te w zeszłym tygodniu to były przeniesione z jutra
teraz mam 7.06 gina i 7.08 prenatalne 3 trymestru
Sara jeśli mogę poprosić o wpisanie
Dzisiaj przeszłam się pozałatwiać na mieście trochę zaległych spraw, a jeszcze nie jestem na bieżącoJeszcze muszę skoczyć do żabki odebrać mój laktator
-
Maiora, fizjoterapeutka to skarb, ja chodzę teraz co 3 tygodnie, tejpuję się sama, nauczyła mnie jak wymiotować 😅 żeby nie wychodziła bardziej ta przepuklina, i generalnie jest mega różnica jak jeden dzień nie ćwiczę albo się nie okleję, także świetna decyzja, trzymam kciuki żeby pomogła!
Ja mam zjazd znowu, już mam dość tego stresu z magisterką, został tydzień do oddania a ja leżę i płaczę. Od przyszłego tygodnia mam nadzieje, że wrócę do żywych, i w rzeczywistości i tutaj, i w ogóle ze wszystko będzie super. A teraz właśnie zaczęłam płakać z frustracji, bo mi latają trzy muchy w mieszkaniu, ja pierdole 🫠26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS wrote:Maiora, fizjoterapeutka to skarb, ja chodzę teraz co 3 tygodnie, tejpuję się sama, nauczyła mnie jak wymiotować 😅 żeby nie wychodziła bardziej ta przepuklina, i generalnie jest mega różnica jak jeden dzień nie ćwiczę albo się nie okleję, także świetna decyzja, trzymam kciuki żeby pomogła!
Ja mam zjazd znowu, już mam dość tego stresu z magisterką, został tydzień do oddania a ja leżę i płaczę. Od przyszłego tygodnia mam nadzieje, że wrócę do żywych, i w rzeczywistości i tutaj, i w ogóle ze wszystko będzie super. A teraz właśnie zaczęłam płakać z frustracji, bo mi latają trzy muchy w mieszkaniu, ja pierdole 🫠 -
Bezimienna cudnie, że się odezwałaś. Trzymam kciuki za tęczowego kropka 🍀Piesek piękny, to najlepsi PSIrapeuci ❤️ moja to taki antystresor 🌸
Mnie ostatnie dwa dni łamało na zmianę w biodrach, plecach i jakoś tak dziwnie ni to w podbrzuszu ni w kroku (zaczęłam rozkminiac czy to nie jest właśnie spojenie łonowe?) i przeprosiłam się z ćwiczeniami odciazajacymi dno miednicy, które polecała mi urofizjo, bo ostatnio zaniedbałam. I dziś już jakby lepiej. Swoją drogą, jak je robię to mąż zawsze odbiera to jako zachętę do seksu 🤣 Rzeczywiście pewnie wyglądają ciekawie z boku.
Mała wczoraj była taka spokojna, że ciagle ją szturchałam, aż mąż mówił, że mam dać dziecku spokoj, bo w niedziele się wypoczywa 😂 Dziś nadrabia także pewnie miała dzień lenia.
Ja popracowałam, teraz się zabieram do miasta, aby pozałatwiać kilka spraw, a pod wieczór szkoła rodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2023, 14:25
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ogoorkowa trochę mnie nastraszyłaś bo kość ogonowa też mnie boli jak siedzę... Muszę się za to zabrać jak najszybciej..
Sara doskonale rozumiem ja swojemu zrobiłam aferę ze za dużo wydal na ubrania które sama mu kazałam kupić.. Aż mi głupio... Parę razy już się do niego przyczepiłam o pierdół takie na które nigdy wcześniej nie reagowałam..
Powiedział mi że mam farta że jestem w ciąży, bo przeginam pałkę 😂🤦
Ostatnio się spłakałam jak głupia bo moja siostrzenica mi powiedziała przy odbiorze z przedszkola że miała przyjść po nią babcia 🤦🤦
Te hormony wykończą albo nas albo naszych facetów to jest pewne.. -
Bezimienna, a to taka właśnie fajna poręczna wielkość psa
na zdjęciu wygląda identycznie jak piesek znajomych jako szczeniak, ale niestety coś mu się urósł bardziej,niż zakładali w schronisku 😅 ale i tak jest kochany 🥰
RiverS większość ma załamanie na końcówce przed oddaniem! ❤️ Ale pomysl, że tuż tuż i będzie z głowy taki duży ciężar ❤️ a muchy odkurzaczem! 😅
Agentka, mój też mówi,że mam nie szturchać jak Mała ma dzień lenia 🫣 Za to dzisiaj sobie tam coś majstruje co chwilę, więc jestem spokojna
Maiora, nie chciałam nastraszyć 🫣 tylko po prostu nie ignoruj, skonsultuj ❤️ ja sobie tak mówiłam,że to pewnie ta relaksyna ciążowa, bo brzuszek jeszcze mały był a tam wszystko bolalo :p a jakby coś, to jak nie siedzę tyle, to jest niebo a ziemia 😍
Maiora lubi tę wiadomość
-
Nie uwierzycie.... Kłucie 40 minut Tolki poszło na marne bo zrobił się skrzep 🙄
Jutro powtórka. Nie wiem tylko gdzie, bo całe rączki ma sine 🙄 -
No mnie jednak rozkłada coś... gardło drapie... pije już wszystkie specyfiki więc oby się nie rozwinęło i szybko przeszło 💪 dołożyłam też drzemkę regeneracyjną 😅
Łapie wszystko jak małe dziecko... co jest mega dziwne bo przecież od początku ciąży praktycznie nic mi nie było... no nic... gorzej jakby to w piątek czy w sb mnie rozłożyło, a tak to jest czas na podleczenie💪
Też się wybieram do fizjo uro z tą przepukliną pępkową, także pewnie też będę się tejpować od czwartku 😉
Nietrzymanie moczu też mi się zdażało przy kichaniu i czasem przy kaszlu w czasie ostatniego przeziębienia ale na szczęście przeszło... trzymam kciuki żeby udało się opanować 🤞
A muchy to mnie nieustannie denerwują 😅 kupiłam jakieś paski na okno że jak to zjedzą to zdychają no i niby działa tylko też denerwuje bo biedna jeszcze dogorywa i bzyczy więc dobijam jak tylko słyszę🙈 ale mój mąż już od dawna mówi na mnie killerku bo nie nawidze jak coś lata i zawsze poluje🤷♀️
Pamiętacie jak pisałam że kobieta w ciąży może przeżywać ten okres nastoletniego buntu...
To ja mam chyba kolejny tego "objaw" bo zaczynają mnie denerwować kolejne treści wyskakujące z internetów: tego nie rób, to źle robisz, to powinnaś robić tak...
Jakoś cały czas myślę że moja mama nie miała dostępu do takiej wiedzy a jakoś nas wychowała więc dlaczego nas tak zarzucają z każdej strony...
Oczywiście z własnej woli idę na te zajęcia z opieki okołoporodowej bo coś tam jednak chce się dowiedzieć.
Ale mam generalnie jakiś przesyt tym wszystkim🙈
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Sara o nie... biedna Tola 🥺👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: