Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara30 wrote:RiverS ekstra 😍 mój wózek leży narazie upchnięty w garderobie ale czekam aż pokój dziewczyn będzie gotowy, wtedy go wypiore i będzie już czekał złożony 😁
A jeszcze co do ciuszkow, to ja zauważyłam, że niektóre sklepy szyją ciuszki na szczupłe dzieci, a inne na pulpety
U mnie największym pulpetem była Emma bo przy 55 cm miała 4,2 kg i pamiętam jak się wkurzalam, jak w niektóre bodziaki dosłownie nie mogłam jej wsadzić rączek (fałdek miała jak ludzik Michelin 😅). Do tej pory dla Toli np nienawidzę legginsów z Pepco bo są długie a wąskie w nogawkach 😒
Ale to wszystko trzeba samemu wypróbować i przede wszystkim - nie da się przewidzieć jakie dzieci urodzimy
Chyba taka najbardziej wiarygodną rozmiarowke ma next. Ogólnie - zwariować z tym można 😅
najbardziej lubię Next dla niemowląt i małych dzieci.Przez wzgląd na rozmiarówkę, jakość i urodęjeśli będzie u mnie dziewczę to mam jeszcze sporo po dziewczynkach:))) Po synu posprzedawałam i poszły migusiem.
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Co do potliwości Sara moja szwagierka ma 9 lat, od jakiegoś roku jeśli jej się nie przypilnuje z dezodorantem to śmierdzi jak nastolatek po wfie 😅😬 i zdecydowanie nie jest jedyna w klasie 🤷🏼♀️26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Meeg, świetnie wyglądacie 😍😍😍.
Sara, młoda we wrześniu kończy 8, więc faktycznie jeden wiek. Jeszcze mi się nie poci jak nastolatka, raczej tak typowo dziecięco - bez zapachu, głowa trochę jak pobiega, itp.
Za to pyskować potrafi już bardziej zbliżenie do typowej nastolatki 😂. Boje się nawet myśleć o tym co nas czeka później, jak już teraz taka 'wyszczekana'. Może i dobrze, niech ma dziewczyna charakter i nie da sobie w kaszę dmuchać 🤷🏻♀️.
Jest również przy tym bardzo samodzielna - sama sobie ugotuje podstawowe dania (jajecznica, naleśniki, itp.) czy wieczorem zadzwoni do taty ze skargą, że jej ograniczyłam czas na What's up z koleżankami - bo nie posprzątała pokoju 😜🙈
/RiverS, fajny brzuszek. Jeszcze taki zgrabny i malutki, to potencjalnie przynajmniej oszczędza Ci problemów z kręgosłupem 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2023, 20:57
-
RiverS wrote:Co do potliwości Sara moja szwagierka ma 9 lat, od jakiegoś roku jeśli jej się nie przypilnuje z dezodorantem to śmierdzi jak nastolatek po wfie 😅😬 i zdecydowanie nie jest jedyna w klasie 🤷🏼♀️
O kurcze! Czyli to możliwe, że "już" 😳
Mój mały bambik będzie dojrzewał powoli 😳
No teraz właśnie od kilku dni zauważyłam, że normalnie wali potem 😨
Używamy już dezodorantu ale zastanawiałam się, czy to odpowiedni kosmetyk dla jednak małego jeszcze dziecka. Ale przecież nie będzie chodzić śmierdząca 🤦🏻♀️ -
Ancalime wrote:Meeg, świetnie wyglądacie 😍😍😍.
Sara, młoda we wrześniu kończy 8, więc faktycznie jeden wiek. Jeszcze mi się nie poci jak nastolatka, raczej tak typowo dziecięco - bez zapachu, głowa trochę jak pobiega, itp.
Za to pyskować potrafi już bardziej zbliżenie do typowej nastolatki 😂. Boje się nawet myśleć o tym co nas czeka później, jak już teraz taka 'wyszczekana'. Może i dobrze, niech ma dziewczyna charakter i nie da sobie w kaszę dmuchać 🤷🏻♀️.
Jest również przy tym bardzo samodzielna - sama sobie ugotuje podstawowe dania (jajecznica, naleśniki, itp.) czy wieczorem zadzwoni do taty ze skargą, że jej ograniczyłam czas na What's up z koleżankami - bo nie posprzątała pokoju 😜🙈
/RiverS, fajny brzuszek. Jeszcze taki zgrabny i malutki, to potencjalnie przynajmniej oszczędza Ci problemów z kręgosłupem 😁
No właśnie mi chodzi o taki pot cuchnący jak u nastolatka, który zapomni zadbać o higienę 😳
Zdziwiłam się, że to już...
Emma też jest strasznie wyszczekana i cwana przy tym. Ale to dobrze. Poradzi sobie w życiu 🙈
-
To chyba możliwe, Sara. Mieliśmy pamietam w klasie dziewczynkę, która miesiączkowała w wieku 8 lat. Pamiętam, że miała kłopot z poceniem także chyba lepsze kosmetyki chocby delikatne, żeby Emma się tym niepotrzebnie nie krępowała.
Rozmawiałam dziś z fryzjerką, ona ma córkę w wieku 16 lat i mówiła, że fajna dziewczyna, obyło się bez buntu, ale sporo ma klientek, które okres dojrzewania ich córek mocno przeorał- uciekały z domu itd.
Swoją drogą- plus ciąży- chodzę regularnie co 3 miesiące do fryzjera i pierwszy raz włosy nie miały żadnych zniszczeń i nie wymagały podcięcia 😁 (ale i tak podcięłam z własnej woli) Ciekawe, jak ich kondycja po porodzie, spodziewam się, że słabo, ale doradziła, aby po porodzie pić codziennie skrzyp i pokrzywę, ponoć bardzo pomaga.
Meeg jaki piękny brzuszek! RiverS a Ty chyba musisz mieć mocne mięśnie brzucha) Ciekawe czy do końca się utrzyma nieduży czy jednak Cię na pewnym etapie zaskoczy tempem wzrostu!
Muszę zrobić update swojego jakoś na dniach-4 kilo na plusie są 😅Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Wiesz agentka, jak tak o tym pomyśle i cofnę się pamięcią wstecz, to pamiętam że miałam jakieś 8-9 lat gdy zaczęły mi rosnąć piersi a moja mama uznała, że jestem "za mała" na biustonosz i strasznie mnie to krępowało w szkole, bo było widać zwyczajnie, że piersi rosną.
Nie chciałabym aby moja córka miała jakiekolwiek powody do wstydu i czuła się źle z własnym ciałem. Ja bardzo szybko weszłam w okres dojrzewania więc całkiem możliwe, że u niej będzie podobnie. Muszę być czujna 👆
Okres buntu... Mam nadzieję, że córka nie zafunduje mi takich atrakcji jakie ja zapewniłam rodzicom 😳 do dzisiaj jestem w szoku, że nie upchneli mnie wtedy do okna życia 😅
Co do włosów to u mnie (i to chyba standard) w ciąży włosy są mega grubaśne i błyszczące a po porodzie zaczynają mocno wypadać do tego stopnia, że robią się zakola 🙄 oczywiście potem odrastają i mam takie sterczące krótkie włosy 🤣 w Norwegii ma to nawet swoją nazwę - babyhår. Nawet położne o tym mówią 🙈 wszystko sprawka kochanych hormonów 😬
Ja zawsze miałam strasznie gęste i grube włosy, po porodzie wypadały a potem odrastały... Jak Tola była mała i dowiedzieliśmy się o jej chorobie, zaczęły mi wypadać garściami i w przyciągu kilku miesięcy zaczęłam siwieć 😮💨 teraz już się odbudowały ale siwych mam sporo 🙄 -
U mnie chyba to kwestia szerokich bioder, mała mieści się jeszcze w środku głęboko, moja siostra też długo była na tym etapie, i jest to chyba całkiem wygodne. Wieczorem jak się najem to bardziej to wygląda na ciążowy brzuch 😅
U młodej w klasie już 4 dziewczynki miesiączkują, więc to chyba populacyjna kwestia już teraz. Swoją drogą w podcascie Huberman przytaczał badanie, które mówi, że dziewczynki dorastające w domu z dorosłym mężczyzną, z którym nie są spokrewnione statystycznie dojrzewają kilkanaście miesięcy wcześniej niż ich rówieśniczki mieszkające bez mężczyzn/z ojcem lub bratem. Taka ciekawostka.26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Zazdroszczę i cieszę się z Wami z urody włosów ❤️.
Ja cierpię od wielu lat na łysienie plackowate. W wielu miejscach włosy nigdy mi nie odrosły i muszę czesać się w określony sposób aby zatuszować łysinę.
W ciąży mniej wypadają, ale też nie mogę teraz stosować leków na placki, które sukcesywnie - choć powoli - się powiększają. Aż się boje co będzie po 🥺. -
Ja mam długie włosy praktycznie do pasa i przed ciąża wyglądały dużo lepiej, teraz wydaje mi się że są bardziej sianowate i sterczące i puszące się 😤 licze się z tym że przez leczenie albo mocno mi się przerzedzą albo wypadną całkiem... wiec narazie nie obcinam żeby się na nie powkurzac 🤫👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
RiverS ale ciekawy wynik badań 😳 ciekawe skąd taka różnica
Ancalime a próbowałaś zmiany fryzury? Ja co prawda nigdy nie miałam problemu, wręcz przeciwnie - nosząc boba muszę mieć moooocno wydegażowane włosy bo inaczej wyglądam jak Adam Mickiewicz ale mam w rodzinie kobitkę z tym problemem i zmieniła fryzurę na krótszą i lżejsza i zupełnie inaczej wygląda. Wbrew pozorom mniej widać ubytki niż gdy nosiła długie włosy
Longanimity najważniejsze zdrowie 😘 włosy zawsze odrosną ❤️
Ja obecnie jestem na etapie zapuszczania. W tej chwili mam włosy do ramion a od wieku nastoletniego nosiłam różne formy krótkich fryzurz grzywką, bez grzywki, irokezy 😬 przerabiałam ogoloną głowę, rudy 🤦🏻♀️
-
Współczuje Ancalime kłopotów z włosami 😔 kojarzę jedna osobę z tym problemem także domyślam się, jakie to męczące.
Longanimity a chemia u Ciebie jest pewna? Czy niekoniecznie?
Ja swoje włosy mega lubię, ale też siwieją, jak u Ciebie Sara. Dlatego od około roku farbuje, bo na ciemnych to bardzo widać. To pierdoła wiadomo, ale fajnie jakby Mała odziedziczyła moje włosy, bo mam gęste genetycznie (z dwóch stron, np mój dziadek ma 80 lat i nadal pełną głowę włosów). A mój mąż łysieje od kiedy się znamy, jak jego ojciec i wszyscy mężczyźni w rodzinie, do tego jego mama też ma bardzo liche.
W każdym razie, jeśli kiedyś się dorobimy syna to będę wiedziała, że na bank też zacznie łysieć koło 20;)
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka mój mąż ma 36 lat i obecnie goli głowę na łyso bo gdyby tego nie robił, miałby taką fryzurę jak typowy "dziadzio". Ma włosy tylko po bokach i z tyłu głowy. Więc od dobrych 5 lat goli się maszynką na zero bo przynajmniej wygląda jak "łysy z wyboru" 🙈
Moja Emma ma ogólnie włosy i urodę po mnie. Niesamowicie gęste i grube włosy ❤️ zdecydowanie piękne. Tolcia ma włosy rzadkie, cienkie i kruche. Ale tutaj już to zasługa choroby (w tym zespole to normalne. Dzieciaki mają prześwity).
Mam nadzieję, że Lidia będzie miała "moje" włosy 🙈 tak jak w Twoim przypadku, od strony męża raczej "owłosienie" nie jest mocną stroną 🤣
Tu Emma miała 3 latka 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2023, 22:04
agentka93, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Piękne włosy ma Emma!
U mojego męża włosy są „mocną stroną” wszędzie tylko nie na głowie 😂 Też się goli na łyso „z wyboru” i ma do tego gęstą brodę także niby że taka stylówka.
Jak dziewczyny u Was jakieś dolegliwości bólowe?
Ja czuję biodra i czasami jakby więzadła od kilku dni. Pamiętam, że 3-4 tygodnie temu miałam podobnie. Myślę sobie, że może jak brzuszek zaczyna na danym etapie się rozrastać to wtedy takie epizody się dzieją.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka na tą chwilę pewne jest że nie będę mieć naświetlań bo w ciąży odpadają... wszystko okaże się po wynikach z operacji czyli jak dobrze pójdzie to gdzieś za miesiąc... ja się trochę psychicznie nastawiam na chemię bo wolę się pozytywnie zaskoczyć niż później przeżywać że jednak to nieuniknione...
A co do dolegliwości bólowych to najczęściej bolą mnie plecy a właściwie chyba krzyż i lędźwia.
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
U mnie krzyż i spojenie 🙄
Ale spojenie wysiadło mi totalnie w poprzedniej ciąży więc poniekąd liczyłam się z tym, że problem się odswiezy 🤷🏻♀️
Najdziwniejszy ból, jaki kiedykolwiek miałam w ciąży to był ból ... Ud.
W każdym przypadku zaczynały mnie boleć uda i pachwiny i na drugi dzień rodziłam 😁
Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo, to kupię sobie trochę czasu wiedząc, że się zbliża 😁 -
U mnie z dolegliwości bólowych też krzyż i lędźwia szczególnie po długim chodzeniu. Dziś zrobiliśmy 33tys kroków i jak się położyłam to poczułam ulgę jak nigdy!
Longanimity, a jeszcze nie masz dokładnego terminu operacji? Życzę Ci jak najlepiej! 🍀
Sara, Emma piękne ma włosy! 😍 Wyobrażałam sobie ją zawsze jako dziewczynkę z czarnymi włoskami, może przez stopkę 😉
Meeg, śliczny brzuszek!
RiverS, u Ciebie też śliczny, po prostu inny! 😘
Wszystko Dziewczyny kochane czytam, ale mało się odzywam bo jesteśmy na weekend nad morzem 🙂 u mnie jak widać brzuszek lekko widoczny, ale szału jeszcze nie ma..
Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:O kurcze! Czyli to możliwe, że "już" 😳
Mój mały bambik będzie dojrzewał powoli 😳
No teraz właśnie od kilku dni zauważyłam, że normalnie wali potem 😨
Używamy już dezodorantu ale zastanawiałam się, czy to odpowiedni kosmetyk dla jednak małego jeszcze dziecka. Ale przecież nie będzie chodzić śmierdząca 🤦🏻♀️
Moja prawie 10-letnia jeszcze nie wali potem 😅 ale fakt,piersi już jej zaczęły rosnąć. Nosi sobie te sportowe staniczki i jest Ok.Za to dziewczynka w jej klasie jest ze wszystkich najwyższa,ma już normalny biust,owłosienie i podobno tez już okres (tak twierdzą dziewczynki).
Co do dezodorantu to sprawdź sobie naturalne z Cztery Szpaki2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Ancalime wrote:Zazdroszczę i cieszę się z Wami z urody włosów ❤️.
Ja cierpię od wielu lat na łysienie plackowate. W wielu miejscach włosy nigdy mi nie odrosły i muszę czesać się w określony sposób aby zatuszować łysinę.
W ciąży mniej wypadają, ale też nie mogę teraz stosować leków na placki, które sukcesywnie - choć powoli - się powiększają. Aż się boje co będzie po 🥺.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤