X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja witam się w pierwszym dniu zwolnienia 🖐️ mam zamiar też trochę pogrzebać w ziemi, zwłaszcza przy krzakach wzdłuż płotu, bo mi tam wyłazi taki upierdliwy podagrycznik 🤦 ale.. to po południu,bo w dzień robotnicy tu pracują u mnie przy remoncie , a trochę mi tak głupio łazić i im zawadzać. Co jest trochę głupie, bo to mój kawałek ziemi i mój remont xD no ale.

Sara, współczuję nocy :(

Ja to powiem Wam, że ogólnie nastawiam się na poród siłami natury i karmienie piersią, ale będzie tak jak los da. Nie będę się upierać przy swoim,jeśli lekarz powie inaczej. Wierzę lekarzom.

W poniedziałek mam wizytę u swojego dr. To będzie 5.06 :)

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ja wizytę mam 13.06 o 11.00. oczywiście wypada że mąż znowu po nocce więc nie będzie zadowolony, ale niestety nie było wieczornych terminów☹️ znając go to nie odpuści żeby zobaczyć Zibiego 🥰

Kania owocnego L4 żebyś miała energię na realizację wszystkich planów 😄 bo czasu powinno wystarczyć... choć jak już się przyzwyczaisz to może uciekać zbyt szybko 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 13:03

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity rozganiaj to choróbsko skutecznie ❤️ jeszcze trochę czasu jest do niedzieli 🤞 liczę, że to tylko mięśnie i uda się wrócić do normalnego stanu po ciąży 🤞 mi też delikatnie się zaczynają rozchodzić, ale póki co nie wygląda to niepokojąco.

Kania, to najbliższe dni poplanowane już masz? Czy blogi odpoczynek oprocz ogrodka? :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, żadnych planów konkretnych :) odpoczynek póki co 😅 i gotowanie obiadków dla męża. Dziś będę robiła kurczaka z sosie śmietanowo paprykowym w lidlusiu. Pyszny!

Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę na obiad z koleżankami z pracy, dla męża wyjęłam pizze z zamrażarki (robiona przeze mnie, żadne ristorante :D). Ale na 2gie śniadanie zrobiłam naleśniki z serem i truskawkami 🤤 takie pyszności wczoraj na targowisku kupiłam 🤩
    Przy okazji zauważyłam, że mam w domu porządek jak nigdy 😂 są plusy zwolnień 😂

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeżywam kryzys w gotowaniu i ogarnianiu kuchni 😮‍💨 ale zauważyłam że zwykle ten kryzys wynika z gorszego samopoczucia. I tak np. w marcu miałam serdecznie dość i zmywke ogarniałam jak juz mi się nazbierało na kolejne mycie, weny do gotowania zero no i okazało się że mega stan zapalny... przy ostatnim przeziebieniu miałam tak ze 2 dni no i teraz też mam kryzys... ale na takie okazję mam w zamrażalce zwykle coś 😊 teraz to były krokiety... (jeszcze mam zamrożone schabowe rozbite i przyprawione na czarną godzinę).
    A jak dojdę do siebie po operacji to na bank umawiam się ze szwagierkami na lepienie pierogów.
    Aczkolwiek mój mąż mrożoną pizzą też nie pogardzi ale tylko Giuseppe 🤣
    No a ja że walczę z zaostrzenie to dzisiaj zjadłam risotto z indykiem gerbera 😅

Nie mam zjazdu energetycznego i nie czuję się "gorączkowo" więc mam nadzieję że to dobry znak i zdrowieje 💪

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w ten piękny słoneczny dzień!
    Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka dla naszych dzidziutków (tych w brzuszkach i poza nimi)

Czy to to jak wasz wątek umiera to zapraszamy do naszego u nas zawsze coś ciekawego się dzieje ❤️

ELka dziękujemy za życzenia! Co u ciebie? :)

Longanimity wykurujesz się na pewno i operacja się odbędzie lekko, szybko i bez komplikacji. Trzymamy kciuki nieustannie ❤️

RiverS daj znać jak sytuacja? Nie mogę przestać o Tobie myśleć ❤️ Mam nadzieję że to poprostu jakieś nieporozumienie ❤️

Sara współczuję ciężkiej nocy ale dobrze ze potem już było spokojnie. Jak u laryngologa? :)

Kania witamy w Klubie!

Ja w ramach wolnego i ładnej pogody postanowiłam posprzątać balkon i wymyć porządnie podłogę i balustradę. Za tydzień montują nam w mieszkaniu klimatyzację 🙂🙂🙂 już nie mogę się doczekać 🙂

Życzymy Wam Miłego Dnia!

ELka lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my w domu i w sumie dobrze i nie dobrze. Dren w uchu może siedzieć dalej więc na razie nie myślimy o usuwaniu (jedna narkoza mniej).
    Nos? Według Pani doktor hipoplazja nosa uniemożliwia operacje na tę chwilę bo jest za duże ryzyko, że uszkodzą przegrodę i chrząstki.
    Dzisiaj zrobiła szybciutki zabieg obkurczania naczynek, dała kropelki i spray i póki co bujamy się dalej. To dziecko ma więcej leków niż moja babcia 🙄

Byłam u tego laryngologa pierwszy raz i słyszałam, że jest świetna ale bucowata 🙄
    No więc dzisiaj przy badaniu Tola oczywiście piszczy, krzyczy, szarpie się - trzymam ją ja + pielęgniarka a Pani doktor stanęła naburmuszona i się denerwuje nad dzieckiem "ale czemu ty tak krzyczysz? Przecież nic ci nie robię!" I dyskutuje tak dalej. W końcu mówię jej, że Tola krzyczy bo jest dzieckiem z niepełnosprawnością intelektualną, autyzmem i nie wie co się dzieje więc krzyczy.
    Momentalnie zmieniła podejście 😒 przestała gadać a zaczęła robić swoje. Tola oczywiście płakać przestała gdy tylko wróciła do wózka w którym czuje się po prostu bezpiecznie.

Za 3 tygodnie powtórka obkurczania i zapisałam ją do neurologa, żeby pomyśleć o zwiększeniu dawki leków przeciwpadaczkowych.

Plus w sumie taki, że nie będzie miała póki co operacji bo narkozy na nią bardzo źle wpływają i zwykle powodują regres rozwojowy 🙄
    I tak za 2 tygodnie mamy leczenie zębów pod narkozą więc przynajmniej kilka miesięcy spokoju zyskamy :)

Longanimity walcz dzielnie z infekcją ❤️ wysyłam ci dużo serducha i zdrówka

Kania dobre 😁 przecież wolność Tomku w swoim domku 😁

Ja dzisiaj totalnie odpuszczam prace na dworze bo wczoraj konkretnie przesadziłam i okrutnie boli mnie krocze i ciągnie brzuch 🙄
    No i dzień dziecka zobowiązuje :)

Lecimy z Tolcią po starszakow i pojedziemy na lody :) potem spacer i zakupy bo jutro starszaki jadą na superancką wycieczkę całodniową :)

Jutro mam sporo rzeczy do ogarnięcia. W przyszłym tygodniu planowałam myć taras ale zastanawiam się, czy nie zrobić tego po urodzinach Emila 🤣 bo znając życie będzie "proszę pani, lód mi spadł", "proszę pani, picie się wylało" 😅😅😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • ELka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Witam się z Wami w ten piękny słoneczny dzień!
    Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka dla naszych dzidziutków (tych w brzuszkach i poza nimi)

Czy to to jak wasz wątek umiera to zapraszamy do naszego u nas zawsze coś ciekawego się dzieje ❤️

ELka dziękujemy za życzenia! Co u ciebie? :)

Longanimity wykurujesz się na pewno i operacja się odbędzie lekko, szybko i bez komplikacji. Trzymamy kciuki nieustannie ❤️

RiverS daj znać jak sytuacja? Nie mogę przestać o Tobie myśleć ❤️ Mam nadzieję że to poprostu jakieś nieporozumienie ❤️

Sara współczuję ciężkiej nocy ale dobrze ze potem już było spokojnie. Jak u laryngologa? :)

Kania witamy w Klubie!

Ja w ramach wolnego i ładnej pogody postanowiłam posprzątać balkon i wymyć porządnie podłogę i balustradę. Za tydzień montują nam w mieszkaniu klimatyzację 🙂🙂🙂 już nie mogę się doczekać 🙂

Życzymy Wam Miłego Dnia!
    Maiora dziś mam jakiś lepszy dzien i jest mi z tym cudownie ❤️ to zasługa zamiany luteiny podjęzykowej na dopochwowa ... Podjęzykowa zabierała mi całą radość z życia... Nawet wczoraj to już miałam taki kryzys, że myślałam i ryczalam po co mi ta ciąża ... Wiem, że grzeszę tak pisząc ale pisze Wam to co czułam w ostatnich dniach 😐😐
    Oczywiście dziś zdanie zmienione i bardzo się cieszę ❤️❤️
    Jak zacznie się swędzenie przy luteinie dopochwowej przechodze na zastrzyki Prolutex 🫣
    Nadal dokucza mi zmęczenie i zarazem bezsenność. Dziś też pierwszy raz pojawiły się wymioty i to o 2 w nocy. Myślałam, że na tym etapie już mnie ominą skoro nie miałam ich wcześniej.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 🫶
    Sara biedna ta Tolinka ehhh tule Was 🫶❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 16:03

19.04.25 r. 21 dc ⏸️
    26.04.25 r. 28 dc beta 520 💙

04.01.24 r. 👶38t5d CC Marcelina 🩷

👩 40 l 🧑 48 l

Luty'25 💔 cb 5 tc
    Sierpień'24 💔 puste jajo łyżeczkowanie
    Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
    Marzec'25- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'25 szczepienie limfocytami partnera w 8 tc.
    preg.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELka moja koleżanka zmieniła zwykłą luteine na utrogestan i przestało ją swędzieć i piec po aplikacji, minus taki że ta druga nie jest darmowa w ciąży.

Sara nie wiem czy widziałaś że dzisiaj miały być kokonki bambusowe... zapomniałam rano, wchodzę przed chwilą a tam 3 zostały i to w takich jak dla mnie brzydkich kolorach 😭
    Także zamowilam 100%bawełnę na kocyk jesienny mały i duży 😁 no i na próbę 2 motki bambusowe albo będzie z nich kocyk albo jakiś sweterek 🤔

ELka lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja już kocyk mam w produkcji 😅
    Ale na pewno będę zamawiała coś na tę mandale. Ile m wzięłaś na kocyk? Ja w końcu kupiłam motek flowersa 1000 m + 2 motki po 200m czyli 1400 m. Zastanawiam się czy styknie 🤔

Dziewczyny, wrzucę Wam fotkę z prośbą o ocenę 😅
    Kupiłam ostatnio w SH sukienkę. Ale wiecie jak to na ciuchu, szybko szybko 😅
    Dziś ją założyłam bo chciałam w niej wyjść i poczułam się dziwnie. Ma taki delikatny materiał, taka lejąca bawełna. Do tego krój, kolor... I zaczęłam się zastanawiać, czy to przypadkiem nie jest koszula nocna 🤣🤣
    A nawet jeśli nie jest, to chyba będę się w niej czuła lepiej jako w koszuli do karmienia bo nie dość że krój jest ciążowy to jeszcze taki, że cyca wyciąga się moment 🙈
    Sierota normalnie 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jeśli to nie będzie wzór z pufkami to powinno spokojnie starczyć 😉

Sara30 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka czy koszula?

Bo mi to jest wszystko jedno, ale wolałabym nie chodzić w koszuli nocnej po ulicy 🤣 wolę spać w sukience

IMG-20230601-174209.jpg

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Sara jeśli to nie będzie wzór z pufkami to powinno spokojnie starczyć 😉

Dzięki :) Robię virusem

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Sukienka czy koszula?

Bo mi to jest wszystko jedno, ale wolałabym nie chodzić w koszuli nocnej po ulicy 🤣 wolę spać w sukience

IMG-20230601-174209.jpg
    Sukienka na 100%🙂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELka wrote:
    Maiora dziś mam jakiś lepszy dzien i jest mi z tym cudownie ❤️ to zasługa zamiany luteiny podjęzykowej na dopochwowa ... Podjęzykowa zabierała mi całą radość z życia... Nawet wczoraj to już miałam taki kryzys, że myślałam i ryczalam po co mi ta ciąża ... Wiem, że grzeszę tak pisząc ale pisze Wam to co czułam w ostatnich dniach 😐😐
    Jak zacznie się swędzenie przy luteinie dopochwowej przechodze na zastrzyki Prolutex 🫣
    Nadal dokucza mi zmęczenie i zarazem bezsenność. Dziś też pierwszy raz pojawiły się wymioty i to o 2 w nocy. Myślałam, że na tym etapie już mnie ominą skoro nie miałam ich wcześniej.

Doskonale cię rozumiem początki są trudne ja miałam wstręt do jedzenia i wymioty przez pierwsze 4 miesiące. Też miałam kryzysy. Z jednej strony jesteś szczęśliwa a z drugiej po prostu zmęczona ❤️ niech maleństwo zdrowo rośnie a reszta się ułoży.
    Trzymaj się cieplutko ❤️

ELka, Ancalime lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Sukienka na 100%🙂

Serio? :D dla mnie jest podejrzana 😅😅😅
    Ale zbieram głosy dalej 🙈

Jak wasze dzisiejsze wyzwania ogródkowo - obiadowe? :)
    Ja położyłam Tolke i sama się położyłam. Nie zamierzam robić dziś nic co wymaga ode mnie użycia więcej niż dłoni i mózgu 😅

ELka a zamiennie nie można stosować duphastonu? Ja w tej ciąży mam luteinę dopochwową i odziwo swedzenie było przez pierwsze dni stosowania, potem już nie. Za to nieziemsko wkurzają mnie te upławy luteinowe 😒
    Zmęczenie i ogólnie samopoczucie "do bani" niestety wpisane jest w ciążę :( odpoczywaj ile tylko możesz i ... Musisz przetrwać choć domyślam się, jak ci ciężko.
    Pamiętaj, że z każdym tygodniem zbliżasz się do 2 trymestru i samopoczucie będzie się poprawiało :)
    Namierzyłaś Tolkowego fejsbuczka? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 19:12

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Serio? :D dla mnie jest podejrzana 😅😅😅
    Ale zbieram głosy dalej 🙈

Jak wasze dzisiejsze wyzwania ogródkowo - obiadowe? :)
    Ja położyłam Tolke i sama się położyłam. Nie zamierzam robić dziś nic co wymaga ode mnie użycia więcej niż dłoni i mózgu 😅

ELka a zamiennie nie można stosować duphastonu? Ja w tej ciąży mam luteinę dopochwową i odziwo swedzenie było przez pierwsze dni stosowania, potem już nie. Za to nieziemsko wkurzają mnie te upławy luteinowe 😒
    Zmęczenie i ogólnie samopoczucie "do bani" niestety wpisane jest w ciążę :( odpoczywaj ile tylko możesz i ... Musisz przetrwać choć domyślam się, jak ci ciężko.
    Pamiętaj, że z każdym tygodniem zbliżasz się do 2 trymestru i samopoczucie będzie się poprawiało :)
    Namierzyłaś Tolkowego fejsbuczka? 😁
    Ja stawiam na kiecke. Rzeczywiście materiał lejący ale miałam kiecke z takiego materiału i dlatego wierzę że to kiecka 🙂
    Też mam luteinę 50 dopochwowo i też strasznie mnie drażnią te uplawy 🤦 cały czas mam wrażenie że się posikałam 🤦
    Ale plus taki że mnie po luteinie nic nigdy nie swędziało 🙂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara sukienka 😉 do tego białe sportowe buty i lecisz.

Ja dziś świętowałam ze starym Dzień Dziecka na całego! Stwierdziliśmy że to ostatni taki kiedy to MY jeszcze możemy poczuć się dziećmi a potem to już będziemy mama i tata 🙂
    Na prezent kupiliśmy sobie nowy piękny telewizor do salonu (stary leci do sypialni gdzie będziemy mogli zasypiać przy Netflixie !😃)
    Potem pojechaliśmy na lody na na kolację stary przywiózł zestaw sushi, mają promke 50 za 50 !!. To jak za darmo na ceny takiego zestawu🥲

The Perfect Day 🥰

Aha i moja koleżanka dziś miała cesarkę i przywitała się że swoją córeczką wkońcu 🥰🥰 wzrusz i przeżywam jak swoje ❤ młoda copy-paste tatuś 😀

Ancalime, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELka wrote:

Elka trzymam ogromne wielkie kciuki za Twoje szczęście❤ Od siebie dodam w kwestii wymiotów że mi się zaczęły później bo dopiero w 10 tygodniu i nie mijały przez 2.miesiące. dlatego też jeżeli zacznie Tobie się nasilać i regularnie to bardzo polecam porozmawiać z lekarzem o tabletkach. Teraz są już nowej generacji dedykowane dla kobiet w ciąży - Xonvea. Mi bardzo pomogły bo wymiotowałam o każdej porze dnia i nocy 🤑

Trzymaj się dzielnie z czasem będzie tylko lepiej 😘

age.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ