Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, ja witam się w pierwszym dniu zwolnienia 🖐️ mam zamiar też trochę pogrzebać w ziemi, zwłaszcza przy krzakach wzdłuż płotu, bo mi tam wyłazi taki upierdliwy podagrycznik 🤦 ale.. to po południu,bo w dzień robotnicy tu pracują u mnie przy remoncie , a trochę mi tak głupio łazić i im zawadzać. Co jest trochę głupie, bo to mój kawałek ziemi i mój remont xD no ale.
Sara, współczuję nocy
Ja to powiem Wam, że ogólnie nastawiam się na poród siłami natury i karmienie piersią, ale będzie tak jak los da. Nie będę się upierać przy swoim,jeśli lekarz powie inaczej. Wierzę lekarzom.
W poniedziałek mam wizytę u swojego dr. To będzie 5.06
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
O właśnie ja wizytę mam 13.06 o 11.00. oczywiście wypada że mąż znowu po nocce więc nie będzie zadowolony, ale niestety nie było wieczornych terminów☹️ znając go to nie odpuści żeby zobaczyć Zibiego 🥰
Kania owocnego L4 żebyś miała energię na realizację wszystkich planów 😄 bo czasu powinno wystarczyć... choć jak już się przyzwyczaisz to może uciekać zbyt szybko 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 13:03
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity rozganiaj to choróbsko skutecznie ❤️ jeszcze trochę czasu jest do niedzieli 🤞 liczę, że to tylko mięśnie i uda się wrócić do normalnego stanu po ciąży 🤞 mi też delikatnie się zaczynają rozchodzić, ale póki co nie wygląda to niepokojąco.
Kania, to najbliższe dni poplanowane już masz? Czy blogi odpoczynek oprocz ogrodka?
-
Ja dzisiaj idę na obiad z koleżankami z pracy, dla męża wyjęłam pizze z zamrażarki (robiona przeze mnie, żadne ristorante
). Ale na 2gie śniadanie zrobiłam naleśniki z serem i truskawkami 🤤 takie pyszności wczoraj na targowisku kupiłam 🤩
Przy okazji zauważyłam, że mam w domu porządek jak nigdy 😂 są plusy zwolnień 😂 -
Właśnie przeżywam kryzys w gotowaniu i ogarnianiu kuchni 😮💨 ale zauważyłam że zwykle ten kryzys wynika z gorszego samopoczucia. I tak np. w marcu miałam serdecznie dość i zmywke ogarniałam jak juz mi się nazbierało na kolejne mycie, weny do gotowania zero no i okazało się że mega stan zapalny... przy ostatnim przeziebieniu miałam tak ze 2 dni no i teraz też mam kryzys... ale na takie okazję mam w zamrażalce zwykle coś 😊 teraz to były krokiety... (jeszcze mam zamrożone schabowe rozbite i przyprawione na czarną godzinę).
A jak dojdę do siebie po operacji to na bank umawiam się ze szwagierkami na lepienie pierogów.
Aczkolwiek mój mąż mrożoną pizzą też nie pogardzi ale tylko Giuseppe 🤣
No a ja że walczę z zaostrzenie to dzisiaj zjadłam risotto z indykiem gerbera 😅
Nie mam zjazdu energetycznego i nie czuję się "gorączkowo" więc mam nadzieję że to dobry znak i zdrowieje 💪👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Witam się z Wami w ten piękny słoneczny dzień!
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka dla naszych dzidziutków (tych w brzuszkach i poza nimi)
Czy to to jak wasz wątek umiera to zapraszamy do naszego u nas zawsze coś ciekawego się dzieje ❤️
ELka dziękujemy za życzenia! Co u ciebie?
Longanimity wykurujesz się na pewno i operacja się odbędzie lekko, szybko i bez komplikacji. Trzymamy kciuki nieustannie ❤️
RiverS daj znać jak sytuacja? Nie mogę przestać o Tobie myśleć ❤️ Mam nadzieję że to poprostu jakieś nieporozumienie ❤️
Sara współczuję ciężkiej nocy ale dobrze ze potem już było spokojnie. Jak u laryngologa?
Kania witamy w Klubie!
Ja w ramach wolnego i ładnej pogody postanowiłam posprzątać balkon i wymyć porządnie podłogę i balustradę. Za tydzień montują nam w mieszkaniu klimatyzację 🙂🙂🙂 już nie mogę się doczekać 🙂
Życzymy Wam Miłego Dnia!ELka lubi tę wiadomość
-
No to my w domu i w sumie dobrze i nie dobrze. Dren w uchu może siedzieć dalej więc na razie nie myślimy o usuwaniu (jedna narkoza mniej).
Nos? Według Pani doktor hipoplazja nosa uniemożliwia operacje na tę chwilę bo jest za duże ryzyko, że uszkodzą przegrodę i chrząstki.
Dzisiaj zrobiła szybciutki zabieg obkurczania naczynek, dała kropelki i spray i póki co bujamy się dalej. To dziecko ma więcej leków niż moja babcia 🙄
Byłam u tego laryngologa pierwszy raz i słyszałam, że jest świetna ale bucowata 🙄
No więc dzisiaj przy badaniu Tola oczywiście piszczy, krzyczy, szarpie się - trzymam ją ja + pielęgniarka a Pani doktor stanęła naburmuszona i się denerwuje nad dzieckiem "ale czemu ty tak krzyczysz? Przecież nic ci nie robię!" I dyskutuje tak dalej. W końcu mówię jej, że Tola krzyczy bo jest dzieckiem z niepełnosprawnością intelektualną, autyzmem i nie wie co się dzieje więc krzyczy.
Momentalnie zmieniła podejście 😒 przestała gadać a zaczęła robić swoje. Tola oczywiście płakać przestała gdy tylko wróciła do wózka w którym czuje się po prostu bezpiecznie.
Za 3 tygodnie powtórka obkurczania i zapisałam ją do neurologa, żeby pomyśleć o zwiększeniu dawki leków przeciwpadaczkowych.
Plus w sumie taki, że nie będzie miała póki co operacji bo narkozy na nią bardzo źle wpływają i zwykle powodują regres rozwojowy 🙄
I tak za 2 tygodnie mamy leczenie zębów pod narkozą więc przynajmniej kilka miesięcy spokoju zyskamy
Longanimity walcz dzielnie z infekcją ❤️ wysyłam ci dużo serducha i zdrówka
Kania dobre 😁 przecież wolność Tomku w swoim domku 😁
Ja dzisiaj totalnie odpuszczam prace na dworze bo wczoraj konkretnie przesadziłam i okrutnie boli mnie krocze i ciągnie brzuch 🙄
No i dzień dziecka zobowiązuje
Lecimy z Tolcią po starszakow i pojedziemy na lodypotem spacer i zakupy bo jutro starszaki jadą na superancką wycieczkę całodniową
Jutro mam sporo rzeczy do ogarnięcia. W przyszłym tygodniu planowałam myć taras ale zastanawiam się, czy nie zrobić tego po urodzinach Emila 🤣 bo znając życie będzie "proszę pani, lód mi spadł", "proszę pani, picie się wylało" 😅😅😅 -
Maiora wrote:Witam się z Wami w ten piękny słoneczny dzień!
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka dla naszych dzidziutków (tych w brzuszkach i poza nimi)
Czy to to jak wasz wątek umiera to zapraszamy do naszego u nas zawsze coś ciekawego się dzieje ❤️
ELka dziękujemy za życzenia! Co u ciebie?
Longanimity wykurujesz się na pewno i operacja się odbędzie lekko, szybko i bez komplikacji. Trzymamy kciuki nieustannie ❤️
RiverS daj znać jak sytuacja? Nie mogę przestać o Tobie myśleć ❤️ Mam nadzieję że to poprostu jakieś nieporozumienie ❤️
Sara współczuję ciężkiej nocy ale dobrze ze potem już było spokojnie. Jak u laryngologa?
Kania witamy w Klubie!
Ja w ramach wolnego i ładnej pogody postanowiłam posprzątać balkon i wymyć porządnie podłogę i balustradę. Za tydzień montują nam w mieszkaniu klimatyzację 🙂🙂🙂 już nie mogę się doczekać 🙂
Życzymy Wam Miłego Dnia!
Oczywiście dziś zdanie zmienione i bardzo się cieszę ❤️❤️
Jak zacznie się swędzenie przy luteinie dopochwowej przechodze na zastrzyki Prolutex 🫣
Nadal dokucza mi zmęczenie i zarazem bezsenność. Dziś też pierwszy raz pojawiły się wymioty i to o 2 w nocy. Myślałam, że na tym etapie już mnie ominą skoro nie miałam ich wcześniej.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 🫶
Sara biedna ta Tolinka ehhh tule Was 🫶❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 16:03
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
ELka moja koleżanka zmieniła zwykłą luteine na utrogestan i przestało ją swędzieć i piec po aplikacji, minus taki że ta druga nie jest darmowa w ciąży.
Sara nie wiem czy widziałaś że dzisiaj miały być kokonki bambusowe... zapomniałam rano, wchodzę przed chwilą a tam 3 zostały i to w takich jak dla mnie brzydkich kolorach 😭
Także zamowilam 100%bawełnę na kocyk jesienny mały i duży 😁 no i na próbę 2 motki bambusowe albo będzie z nich kocyk albo jakiś sweterek 🤔ELka lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity ja już kocyk mam w produkcji 😅
Ale na pewno będę zamawiała coś na tę mandale. Ile m wzięłaś na kocyk? Ja w końcu kupiłam motek flowersa 1000 m + 2 motki po 200m czyli 1400 m. Zastanawiam się czy styknie 🤔
Dziewczyny, wrzucę Wam fotkę z prośbą o ocenę 😅
Kupiłam ostatnio w SH sukienkę. Ale wiecie jak to na ciuchu, szybko szybko 😅
Dziś ją założyłam bo chciałam w niej wyjść i poczułam się dziwnie. Ma taki delikatny materiał, taka lejąca bawełna. Do tego krój, kolor... I zaczęłam się zastanawiać, czy to przypadkiem nie jest koszula nocna 🤣🤣
A nawet jeśli nie jest, to chyba będę się w niej czuła lepiej jako w koszuli do karmienia bo nie dość że krój jest ciążowy to jeszcze taki, że cyca wyciąga się moment 🙈
Sierota normalnie 🙈 -
Sara jeśli to nie będzie wzór z pufkami to powinno spokojnie starczyć 😉
Sara30 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
ELka wrote:Maiora dziś mam jakiś lepszy dzien i jest mi z tym cudownie ❤️ to zasługa zamiany luteiny podjęzykowej na dopochwowa ... Podjęzykowa zabierała mi całą radość z życia... Nawet wczoraj to już miałam taki kryzys, że myślałam i ryczalam po co mi ta ciąża ... Wiem, że grzeszę tak pisząc ale pisze Wam to co czułam w ostatnich dniach 😐😐
Jak zacznie się swędzenie przy luteinie dopochwowej przechodze na zastrzyki Prolutex 🫣
Nadal dokucza mi zmęczenie i zarazem bezsenność. Dziś też pierwszy raz pojawiły się wymioty i to o 2 w nocy. Myślałam, że na tym etapie już mnie ominą skoro nie miałam ich wcześniej.
Trzymaj się cieplutko ❤️ELka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Maiora wrote:Sukienka na 100%🙂
Serio?dla mnie jest podejrzana 😅😅😅
Ale zbieram głosy dalej 🙈
Jak wasze dzisiejsze wyzwania ogródkowo - obiadowe?
Ja położyłam Tolke i sama się położyłam. Nie zamierzam robić dziś nic co wymaga ode mnie użycia więcej niż dłoni i mózgu 😅
ELka a zamiennie nie można stosować duphastonu? Ja w tej ciąży mam luteinę dopochwową i odziwo swedzenie było przez pierwsze dni stosowania, potem już nie. Za to nieziemsko wkurzają mnie te upławy luteinowe 😒
Zmęczenie i ogólnie samopoczucie "do bani" niestety wpisane jest w ciążęodpoczywaj ile tylko możesz i ... Musisz przetrwać choć domyślam się, jak ci ciężko.
Pamiętaj, że z każdym tygodniem zbliżasz się do 2 trymestru i samopoczucie będzie się poprawiało
Namierzyłaś Tolkowego fejsbuczka? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 19:12
-
Sara30 wrote:Serio?
dla mnie jest podejrzana 😅😅😅
Ale zbieram głosy dalej 🙈
Jak wasze dzisiejsze wyzwania ogródkowo - obiadowe?
Ja położyłam Tolke i sama się położyłam. Nie zamierzam robić dziś nic co wymaga ode mnie użycia więcej niż dłoni i mózgu 😅
ELka a zamiennie nie można stosować duphastonu? Ja w tej ciąży mam luteinę dopochwową i odziwo swedzenie było przez pierwsze dni stosowania, potem już nie. Za to nieziemsko wkurzają mnie te upławy luteinowe 😒
Zmęczenie i ogólnie samopoczucie "do bani" niestety wpisane jest w ciążęodpoczywaj ile tylko możesz i ... Musisz przetrwać choć domyślam się, jak ci ciężko.
Pamiętaj, że z każdym tygodniem zbliżasz się do 2 trymestru i samopoczucie będzie się poprawiało
Namierzyłaś Tolkowego fejsbuczka? 😁
Też mam luteinę 50 dopochwowo i też strasznie mnie drażnią te uplawy 🤦 cały czas mam wrażenie że się posikałam 🤦
Ale plus taki że mnie po luteinie nic nigdy nie swędziało 🙂 -
Sara sukienka 😉 do tego białe sportowe buty i lecisz.
Ja dziś świętowałam ze starym Dzień Dziecka na całego! Stwierdziliśmy że to ostatni taki kiedy to MY jeszcze możemy poczuć się dziećmi a potem to już będziemy mama i tata 🙂
Na prezent kupiliśmy sobie nowy piękny telewizor do salonu (stary leci do sypialni gdzie będziemy mogli zasypiać przy Netflixie !😃)
Potem pojechaliśmy na lody na na kolację stary przywiózł zestaw sushi, mają promke 50 za 50 !!. To jak za darmo na ceny takiego zestawu🥲
The Perfect Day 🥰
Aha i moja koleżanka dziś miała cesarkę i przywitała się że swoją córeczką wkońcu 🥰🥰 wzrusz i przeżywam jak swoje ❤ młoda copy-paste tatuś 😀Ancalime, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
ELka wrote:Maiora dziś mam jakiś lepszy dzien i jest mi z tym cudownie ❤️ to zasługa zamiany luteiny podjęzykowej na dopochwowa ... Podjęzykowa zabierała mi całą radość z życia... Nawet wczoraj to już miałam taki kryzys, że myślałam i ryczalam po co mi ta ciąża ... Wiem, że grzeszę tak pisząc ale pisze Wam to co czułam w ostatnich dniach 😐😐
Elka trzymam ogromne wielkie kciuki za Twoje szczęście❤ Od siebie dodam w kwestii wymiotów że mi się zaczęły później bo dopiero w 10 tygodniu i nie mijały przez 2.miesiące. dlatego też jeżeli zacznie Tobie się nasilać i regularnie to bardzo polecam porozmawiać z lekarzem o tabletkach. Teraz są już nowej generacji dedykowane dla kobiet w ciąży - Xonvea. Mi bardzo pomogły bo wymiotowałam o każdej porze dnia i nocy 🤑
Trzymaj się dzielnie z czasem będzie tylko lepiej 😘