X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za kciuki! Mam lekką tremę, ale z drugiej strony bez zbędnej skromności to bardzo mi się podoba to, co mam przygotowane i będę naprawdę szczęśliwa, jeśli uczestnicy w to pójdą :)) A jeśli nie, to powtarzam sobie, że świat się nie zawali.
    Wystąpienie dopiero popołudniu także na spokojnie w pociągu mogę jeszcze szlifować szczegóły i poprawiać notatki.
    A później mam zaplanowany przyjemny wieczór w stolicy :)

Ancalime, Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, tyle się przygotowywałaś, że na pewno będzie wszystko super!!! 🍀

Ogoorkowa, mój brzuch jest spory ale rozlany... 😐 Bardzo Wam zazdroszczę takich słodkich piłeczek! Wyglądam po prostu grubo, mąż twierdzi że jestem większa z dnia na dzień ale jakoś to się rozkłada równomiernie. Przytyłam już 7,5 kg 😳

IMG-20230614-111422.jpg

A jak tam Wasze brzuszki?

Meeg, Sara30, Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka jestem pewna że będzie się podobać! Przygotowanie to połowa sukcesu potem pójdziesz już na flow i będzie pełen sukces 🤞🤞

Kasio! Ja mam podobna sukienkę tylko odwrotnie kolor biały z czarnym 🙂 ilekroć ją ubierałam jeszcze przed ciąża każdy mnie podejrzewał o nią bo jest taka luźna i zwiewna 🙂 no u ciebje chowa brzuszek pięknie choć prw je wolałabys zeby byl bardziej widoczny 🙂
    Ja juz teraz nie jestem w stanie go schować, mój bardzo odstaje a młoda na maksa mi pęcherz uciska.
    Jestem oficjalnie niewolnicą 🚽 dwugodzinne spacery już nie wchodzą w grę 😉
    Walczę że zgaga i zaparciami. Co mi pomaga to płatki owsiane na mleku migdałowym z siemieniem lnianym i żurawiną.
    Do tego jabłka kawa magnez i woda. Taki zestaw chyba już na stałe w mojej diecie musi zostać 🙄

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ale ty jesteś zgrabniutka 😍

Agentka na pewno wszystko się uda tak jak sobie założyłaś ✊

Ja właśnie weszłam do domu 🙄 majtki mi dziś tyłka nie doganiają. Ale pozałatwiałam wszytko co miałam do załatwienia więc chociaż z tym luz :)

Wieczorem zacznę wybierać dodatki do pokoju dziewczyn i zamawiać tak, aby wszystko czekało na męża aż przyjedzie i pomaluje 😁

A to mój brzuszek w 25+0 :) na wadze dzisiaj -3 kg

IMG-20230614-132827.jpg

Ogoorkowa, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, tak dziś znów cicho na wątku:)
    Sara , wyglądasz super! Podsyłam i ja aktualizację:
    IMG-20230614-231740.jpg

Umówił się dziś na trzecie prenatalne, 7.07 o godz. 13:15 :) to będzie 29+6. Trochę szybko nie? Ale dr sam ustalił, że wtedy mam przyjść 🤷

Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 30+2 także myślę że ok.

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze , uspokojona:)

Dziś u nas naprawdę w końcu spadł deszcz 💪 mam tylko nadzieję, że nie będzie teraz lało do końca miesiąca.

Za dwa tyg jadę na weekend nad morze z przyjaciółmi 🥰

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki Dziewczyny 🥰 ale jak to widać, że kazdy w sumie zupełnie inny ☺

U mnie prenatalne dopiero w 31+5

Podczytywałam Was ostatnio regularnie, ale nie czułam mocy, żeby się odzywać...
    Troche mi się życie posypało, szykuje mi się rozwód z mężem...od dawna nie mogliśmy się dogadać, a teraz już chyba nie ma czego zbierać.

Odnośnie wczorajszej wizyty - Leoś ma kilogram 🥰 ale szyjka nadal coraz gorsza...wczoraj miała już 2.1 cm. Za tydzień mamy kontrolę i jeśli nadal będzie się skracać to przygotowujemy się na pessar 😞 jeśli to nie pomoże to sterydy na płucka 😕 no i wiadomo od wczoraj jestem uziemiona w domu - żadnego wychodzenia i dźwigania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 07:20

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Piękne brzuszki Dziewczyny 🥰 ale jak to widać, że kazdy w sumie zupełnie inny ☺

U mnie prenatalne dopiero w 31+5

Podczytywałam Was ostatnio regularnie, ale nie czułam mocy, żeby się odzywać...
    Troche mi się życie posypało, szykuje mi się rozwód z mężem...od dawna nie mogliśmy się dogadać, a teraz już chyba nie ma czego zbierać.

Odnośnie wczorajszej wizyty - Leoś ma kilogram 🥰 ale szyjka nadal coraz gorsza...wczoraj miała już 2.1 cm. Za tydzień mamy kontrolę i jeśli nadal będzie się skracać to przygotowujemy się na pessar 😞 jeśli to nie pomoże to sterydy na płucka 😕 no i wiadomo od wczoraj jestem uziemiona w domu - żadnego wychodzenia i dźwigania...

Kurcze, Pucz, strasznie współczuje. Ja tez mam gorszy moment związkowo, ale nie wyobrażam sobie przechodzić teraz przez rozwód. Do tego jeszcze stres z szyjką na pewno nie pomaga 😞 ale dla Leosia musisz być dzielna, bo dla tego małego człowieczka jesteś całym światem 💕
    Ściskam mocno, jakbyś potrzebowała się wygadać jesteśmy tu dla Ciebie.

U mnie aktywnie ważą się losy domu, trochę wyścig z czasem czy zdążymy przed porodem ogarnąć cały temat, także tez podczytuje z doskoku.

Kasio, nie widać ani trochę tych kg, plus sukienka super!

Kania, już widać, że ciążowy, już obie przeszłyśmy na dobrą stronę mocy 😅

Sara, nie ma się co dziwić że na minusie jak Ty cały czas na takich obrotach!

Agentka, jak poszło? 🤞

Co do prenatalnych ja się będę w poniedziałek umawiać, po tym echu serca kontrolnym, bo do tej samej babki.

Miłego dnia! 🌺

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz tak strasznie mi przykro :( ale pamiętaj, że masz dla kogo być silna ❤️
    Jak będziesz chciała się wygadać, bez oceniania to śmiało pisz Nam tu ❤️
    A może jeszcze uda się to uratować?
    Wiem jak jest Ci ciężko ale czasem rozwód nie jest końcem a początkiem czego Ci z całego serca życzę ❤️
    Ja odeszłam od 1 męża gdy Emil miał 2 tygodnie. To była najlepsza decyzja w moim życiu i jak widać, odnalazłam szczęście. Życzę Ci aby się poukładało ❤️
    Z szyjką nie pomogę ale wierzę, że jesteś w najlepszych rękach a to forum nie raz widziało takie przypadki, że dziewczyny miały pessar, a potem trzeba było poród wywoływać bo się nie chciało ruszyć 🙈 najważniejsze, żebyś była pod kontrolą 😘

Agentka jak konferencja?

A ja dziś wstałam i doznałam szoku. Poszłam do pokoju Toli wyciągnąć ją z łóżeczka i ubierać do przedszkola. Patrzę - a dziecko ma pół twarzy spuchnięte 😳 całe oko opuchnięte tak, że nie może go otworzyć 😒
    Byłam już z nią u pediatry - najprawdopodobniej jakieś uczulenie. Ale na co? Choć wczoraj pojadła duuuuzo truskawek 🙄
    Za chwilę dzień mamy u Emmy więc muszę tego bambika ciągnąć ze sobą. Kłopot tylko w tym, że na jutro mamy zaplanowany zabieg w narkozie i nie wiem co z nim będzie 🙄 najważniejsze, że pediatra wykluczył jakieś choroby to jeśli opuchlizna zejdzie, nie powinno być przeciwwskazań do narkozy

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, gdzie Ty te 7,5 kg chowasz? :D figura 1 klasa! Jak ten dzidziorek się tam mieści :D

Śliczne brzuszki dziewczyny! <3
    U mnie jakoś spowolnił się wzrost, mam wrażnie że od majówki minimalna tylko różnica :P on tak skokowo rośnie :D u mnie tydzień temu było +5kg
    20230615-091644.jpg

Meeg, ja teraz na spacery wybieram się do centrum, żeby zawsze mieć jakieś publiczne toalety pod ręką :D jestem już mistrzynią "na małysza" :D

Kania, jak mi się marzy polskie morze w tym roku :O nie wiem czemu, zawsze byłam team palemki, ale teraz bym sobie tak pochillowała w mniejszym upale... tylko od nas to jest za długa trasa, żebym tak ze spokojną głową sobie mogła na to pozwolić :( także zazdroszczę!

Pucz, tak mi przykro :( to chyba najgorszy możliwy czas na takie rzeczy... :( W razie potrzeby możesz tu się wygadać <3 oszczędzaj siebie i szyjkę, niech Leoś dalej rośnie dzielnie <3 kurczę, 1 kg to już brzmi bardzo poważnie!

Sara, jak się zakupy udały? :)

Ja zaraz lecę do kardiologa na konsultację holtera i mojego dzienniczka ciśnieniowego, trzymajcie kciuki, żeby nie skreślił mi marzeń o porodzie SN :D

Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz kochana jestem poruszona tym co napisałaś, nie znam sytuacji i ciężko cokolwiek doradzać. Poród i połóg to ciężki czas i trzymam mocno kciuki żebyście się jednak dogadali i abys miala orzy sobie bliska osobe. Często związki przechodzą gorzej nadchodzące zmiany ale to Ty wiesz najlepiej czego chcesz i potrzebujesz.
    Są terapię dla par, wszystko zależy od tego czy chcecie jeszcze walczyć o relacje ale musiscie chcieć oboje.
    Ściskam mocno na pewno my tutaj jesteśmy otwarte i jeżeli potrzebujesz pisz 😘

Sara a pochwal się jak poznaliście z drugim mężem? 🙂
    Ja lubię romatycxne historie z tego jak wyglądały początki i jak ludzie na siebie trafili 😉

W 2015 roku pojechalam na zbiorowa wycieczkę rowerową z Wrocławia do Świnouscia 4 dni.
    Grupa rowerzytsow 23osoby a ja nie znałam tam nikogo ale zawsze chcialam pojechać na taką przygodę i mój P też jechał z kolegami i tam go poznałam.
    Od pierwszego dnia mi imponował ogarnięciem, poczuciem humoru i podejciem do wszystkiego.
    On mi naprawił flaka w dętce, regulował mi uchwyty na rowerze itp. Jechał przedemna
    kiedy jechaliśmy wałami i wial silny wiatr i mogłam jechać w tunelu powietrznym za nim i sie schować. Z nikim wczesniej nie czułam się tak bezpiecznie jak z nim. Byłam wczesniej w 11 letnim związku i to też nie była prosta decyzją by go zakończyć..
    Ale intuicja zwycieżyła i to byla najlepsza decyzja. Teraz mam wspanialego męzczyzne i od tamtej wycieczki jedziemy razem, może nie na jednym wózku ale na dwóch rowerach 😁 🚴‍♀️🚴

Ogoorkowa, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna historia 🥹 często "pójść za głosem serca" jest trudną decyzją, ale najlepszą ❤️

Meeg mieszkałam w Norwegii z byłym mężem. Urodziła się Emma, zaraz szybko zaszłam w ciążę z Emilem i zaczęło się bardzo psuć. Może nie tyle psuć, co mój ex mąż zdobył świetną posadę, zarabiał ogromne pieniądze i mu się we łbie przewróciło. Zaczął mnie bardzo źle traktować, potem doszła przemoc. Wtedy postanowiłam odejść. Ale, że byłam w zaawansowanej ciąży chciałam się wstrzymać z przeprowadzkami itd. gdy Emilek miał kilka dni, mój ex mąż stwierdził, że musi od nas odpocząć. Zostawił mnie 5 dni po porodzie z noworodkiem i 1,5 rocznym dzieckiem i poleciał do Polski. Gdy wrócił, odkryłam, że pojechał na ... Regularną seks wycieczkę 😳 gdy się wscieklam i zrobiłam awanturę pobił mnie. To był definitywny koniec.
    Wyrzuciłam go z domu (to był przełom czerwca/lipca) ale z powrotem do Polski musiałam się wstrzymać ze względu na dokumenty, zamknięcie spraw urzędowych, meldunki, pracę itd.

Mieszkałam sama z dziećmi w Norwegii jeszcze kilka miesięcy. W tym czasie siedziałam w domu sama jak palec i z nudów postanowiłam założyć konto na portalu randkowym. Absolutnie nie planowałam kogokolwiek poznawać na poważnie! Chciałam po prostu pogadać z kimś, zabić wolne wieczory... I zaczęłam pisać z moim obecnym mężem 🙈
    Końcem października przeprowadziłam się z dziećmi do Polski nadal korespondując z P. Po 2 miesiącach zaproponował spotkanie. (Mieszkał 400 km ode mnie). Zgodziłam się bo gdzieś zaczęło się rodzic uczucie, świetnie się rozumieliśmy, imponowało mi jego podejście do życia...
    W grudniu przyjechał do Nas, potem znowu, i znowu. Zaraz później, gdy byłam już po rozwodzie, stwierdziliśmy, że albo wóz albo przewóz bo jesteśmy dorośli, ja mam małe dzieci i to nie jest wiek na jakieś związki na odległość i musimy postawić wszystko na jedną kartę i postanowiliśmy, że w wakacje przeprowadzi się do nas.
    W marcu jednak, pewnego dnia, zadzwonił do mnie i powiedział, że tęskni, że tak dalej być nie może. Spakował najpotrzebniejsze rzeczy i przyjechał na stałe 🥹
    Kilka miesięcy później zaszłam w ciążę (z Tolą). Potem się pobraliśmy ❤️

Śmiało mogę powiedzieć, że to była miłość od pierwszego wejrzenia. Mamy trudne charaktery, nie zawsze się zgadzamy, czasem się kłócimy. Ale wiem, że mąż za mną i dziećmi wskoczyłby w ogień, ufam mu całkowicie. Niepełnosprawność Toli była chyba takim sprawdzianem dla Naszej relacji i choć nie było łatwo, był kryzys, to nigdy w życiu nie usłyszałam od niego żadnych wyrzutów. Wiem, że zawsze mogę na niego liczyć bo jest człowiekiem okropnie honorowym i ma żelazne zasady. No i kocha Nas :) mnie i Nasze dzieci - wszystkie :)
    Leci nam 6-ty rok razem 😊

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Sara historia na film ! 🥰
    Mojemu ex też odj*ło kiedy zaczął lepiej zarabiać ..jest poważne powiązanie ego meskie <> kasa.

My oczywiście z moim P też mieliśmy trudne pierwsze lata docierania nie mówię że zawsze było cukierkowo i tęczowo ale tak jest chyba w każdym związku bywają lepsze i gorsze okresy.
    Dlatego Pucz słuchaj swojej intuicji czasami warto walczyć a czasami poprostu czujesz że nie. Trzymaj się i pamiętaj teraz to TY i maluszek jesteście najważniejsi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 10:27

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, tulę mocno. Musisz przemyśleć czy jeszcze macie szansę przy wsparciu i terapii. Jeżeli nie, to rozwód nie oznacza końca świata, choć teraz może Ci się wydawać inaczej i możesz czuć się mocno zagubiona i osamotniona. Jesteśmy tu dla Ciebie.

Ja również znam wiele przypadków, w których odnajduje się ponowną miłość po przejściach i z bagażem doświadczeń oraz dziećmi na pokładzie.Gorąco trzymam za Ciebie kciuki, abyś odnalazła przede wszystkim spokój.

Dziewczyny, śliczne macie brzuszki 🥰. Muszę w weekend trzasnąć sobie jakąś fajną pamiątkę - i jak wyjdę znośnie to się Wam pochwalić 🫣😁.

Ja właśnie zamulam w pracy. Mam przymusową przerwę 2h i usiłuję nie zasnąć.

Chwilowo, dla odmiany chyba od Was, mam ten 'lepszy' czas. Mdłości nie dokuczają, kręgosłup (od kiedy przesiadłam się na siedzenie na piłce w pracy) również nie. Młoda rozkosznie kopie w swoich czasach aktywności. Że starym się nie kłócę, na szczęście jest w trasie. Zbliża się koniec roku szkolnego, więc córa nie ma już nic zadawane. Żyć, nie umierać.

Jeżeli coś mi przeszkadza, to wizja nadchodzących wakacji. Kolonie wybitnie podrożały i wobec nadchodzących zakupów wyprawkowych mogłam sobie pozwolić jedynie na tydzień kolonii (2700) oraz półkolonii (825). A za szkołę muszę płacić całe wakacje, mimo że nie chodzi (1500) - taka umowa. A że placówka fantastyczna, z terapią i świetną kadra, to nie rozważamy opcji utraty miejsca. Dobija myśl płacenia 1500 miesięcznie - i mimo to siedzenia półtorej miesiąca z dzieckiem na zdalnym 🙈.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime dawaj focie nawet jak nie będzie katalogowa i tak będzie super zobaczyć twoj 🤰

Straszne pieniądze te kolonie półkolonie itd😱
    platne wakacje 1500 .. mogliby przynajmniej na kilka godzin dzieci zabrac na jakies aktywnosci.. to jakas szkoły prywatna?

Ancalime lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime u mnie tylko 2-ka ma wakacje. Tola całe wakacje będzie jeździła do przedszkola 😁
    Nie ukrywam, żebym się nie cieszyła bo raz, że przy niej bardzo ciężko zrobić cokolwiek i samo wychodzenie z domu jest obciążające. A dwa, w przedszkolu ma ok 20h terapii i rehabilitacji tygodniowo więc nie będzie miała zmiany trybu 😍
    Ale mamy naprawdę świetną placówkę.
    Te koszta u Was ogromne 😱

My już gotowe do wyjścia 😁 mam nadzieję, że obejrzę występ Emmy zanim Tolson coś odpierdzieli 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 10:35

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 'starego' znam jeszcze z czasów liceum, poznaliśmy się dzięki mężowi siostry (przyprowadził kumpla do nas na chatę). I jakoś tak z czasem się przyzwyczaiłam do jego obecności.

Wydaje mi się, że sporo razem przetrwaliśmy przez te lata... Pobyt w wojsku i przez to przymusową rozłąkę paromiesieczna, wypadek (przewrócił się z ciężarówką i trafił do szpitala), rozprawę sądową związaną z pociąganiem do odpowiedzialności za ładunek, chorobę nowotworową, śmierć rodziców, nasze poronienia, utraty ciąży, bezrobocie, konieczność terapii córki, teraz koszty utrzymania babci z demencją i wynikające z tego problemy finansowe... Na codzien jestem sama, gdy on w trasie, ale dobry chłop i jak wraca, to gotuje, sprząta i dba o nas. Zawsze staramy się wyrwać jakoś czas tylko dla siebie (a to dzień urlopu na żądanie, córa do szkoły; a to wciśnięcie mojemu bratu lub płatnej opiekunce). Wciąż się lofciamy i to chyba najważniejsze 🥰

Meeg lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Kasio, gdzie Ty te 7,5 kg chowasz? :D figura 1 klasa! Jak ten dzidziorek się tam mieści :D

Śliczne brzuszki dziewczyny! <3
    U mnie jakoś spowolnił się wzrost, mam wrażnie że od majówki minimalna tylko różnica :P on tak skokowo rośnie :D u mnie tydzień temu było +5kg
    20230615-091644.jpg

Meeg, ja teraz na spacery wybieram się do centrum, żeby zawsze mieć jakieś publiczne toalety pod ręką :D jestem już mistrzynią "na małysza" :D

Ty jesteś modelka😍😍😍 nogi do samej ziemi! zazdroszczę ja całe życie nisko zawieszona 🙈

Galerii nie lubię niestety no i pewnie mój portfel by tego nie przetrzymał 😉

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Ancalime dawaj focie nawet jak nie będzie katalogowa i tak będzie super zobaczyć twoj 🤰

Straszne pieniądze te kolonie półkolonie itd😱
    platne wakacje 1500 .. mogliby przynajmniej na kilka godzin dzieci zabrac na jakies aktywnosci.. to jakas szkoły prywatna?

Tak, prywatna.

Publiczna nie wchodziła w grę, bo raz że rejonowo było nauczanie zmianowe (a szkoda mi jej było), a dwa że jak policzy się koszty terapii prywatnie - na którą musiałabym ją wozić po pracy - to wyjdzie ponad 1500 miesięcznie. A tu ma jednak dofinansowanie do SI, psycholog w ramach czesnego, terapia uspoleczniajaca w ramach czesnego. Nawet basen tam ma, wszystko w godzinach mojej pracy, więc wybór był prosty.

Tylko właśnie te wakacje i płacenie 'za nic'...

Sara, super 😍. Ja niestety przez wakacje nie zapewnie młodej terapii i psychologa. Jedyne co zostanie to zajęcia ruchowe. Boję się regresu i ew.napadow agresji. Ale oby nas to ominęło, w końcu coraz starsza i mądrzejsza jest 🤞🏻🤞🏻🤞🏻.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ