X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, sprawdziłam z ciekawości i nie jest to nigdzie napisane 🤷🏻‍♀️
    Mam tylko „EFW szacunkowo manualnie” i to tyle.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wracam do żywych! :D
    Co do pomiarów, to moja siostra miała być pod 4 kg, ale wyszła 2800, bo była długim chudzielcem 🫣 ja rozumiem, technika idzie do przodu, ale przez ta historię nie przywiązuje się do tych szacunków 😆

Mamy klucze do mieszkania, się śmiejemy z mężem, że w weekend, jak nie będzie robotników na budowie, to skoczymy sobie na piwko 0 na tarasie 😅 także dużo załatwiania przede mną (okej, chwala za to L4 ze wskazaniami do spacerow), ale po 2,5 roku od pierwszej umowy rezerwacyjnej w końcu czuje, że chyba faktycznie coś kupiliśmy 🥹
    Byliśmy też wczoraj na szkole rodzenia, bardzo fajny temat był, bo o karmieniu piersią, przewijalismy też lalki ale... no nie wiem czy ta pani mi jakoś wybitnie przypadła do gustu 😅 tzn gdybym miała jakieś problemy, to nie do końca z nią chyba chciałabym je rozwiązywać, gdyby był oczywiście wybór jakiś. Miala super wiedzę, duże doświadczenie, bardzo miła i sympatyczna, ale jakoś mi z nią nie kliknęło 🤔

Meeg lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa kiedy się wprowadzacie? Ekstra 😍 klucze w ręce to już taki namacalny znak 😁

Ja porozwozilam dzieci, lecę się ogarnąć, ogarnę dom i na 10 do przedszkola do Emila 😁
    A jutro mam cały dzień jeżdżenia po bankach, księgowych i innych fantastycznych miejscach 🙄

Pogoda jest tak beznadziejna u mnie, że najchętniej bym się położyła i przespała ten dzień. Zimno, szaro, ponuro 🙄

Miłego dnia dziewczynki

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, gratulacje! ❤️ Odbiór kluczy to ważny dzień, bardzo miło to wspominam 🥰

Sara, baw się dobrze u Emila! Będzie mówił jakiś wierszyk dla mamusi? 😘

Meeg, mi się zdarzają okresowe bóle brzucha od początku ciąży, ale już się nie stresuję, bo już je powiązałam z lekkim zatwardzeniem. Po skorzystaniu z toalety wszystko przechodzi, oby u Ciebie było tak samo!

RiverS, brzuszek już ewidentnie ciążowy, śliczny!

Agentka, też zauważyłam że po porodzie dużo kobiet mówi na wszystkie czynności "my": rośniemy, ząbkujemy, gaworzymy. Mam nadzieję że tego uniknę 😁 Bardziej dopuszczam do siebie formy jak ja będę coś robić a dziecko będzie mi towarzyszyć np. "gotujemy obiad" 😁

My wczoraj wróciliśmy z wyjazdu, byliśmy u rodziny w górach. Było naprawdę fajnie choć czuję że kondycja już nie ta. Szłam ostatnia za wujkiem emerytem i sapałam jak stara lokomotywa 🥲 Do tego nogi bardzo mi spuchły, normalnie ich nie poznaję! Wydaje mi się że to od długiego siedzenia. Chyba najlepszy dla mnie jest tryb chodząco - leżący.

Miłego dnia! 🌞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 09:58

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara - realnie myślę o 2 połowie sierpnia... To już taka najwyższa pora w ciąży, co nie? :D

Kasio dziękuję <3

O tak, ja też mam dzisiaj spuchnięte nogi, wczoraj telefon mi pokazywał ponad 16 k kroków :D jestem aktywna, ale no zwykle nie aż tak :D

Na tryb chłodzący to ja polecam żel do nóg z kasztanowcem z maxmedical :) wczoraj jak się posmarowałam, to aż miałam gęsią skórkę na nogach :D dzisiaj też na pewno wleci, bo muszę zregenerować wczorajsze harce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 09:32

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio tak 🥹 synuś mówił wierszyk, tańczył, śpiewał 😍 oczywiście matka z wzruszenia płakała 😅

Co do trybu to u mnie dokładnie tak samo! Mogę albo biegać albo leżeć. Siedzenie to jest koszmar 🙄 autentycznie wolę stać niż siedzieć. Dzisiaj posiedziałam godzinę na występie a kręgosłup mnie rypie jakbym tonę węgla przerzuciła 😳🤦🏻‍♀️

Ogórkowa to szybko zleci 😍 i już w nowym mieszkaniu będziesz urządzała kącik dla maluszka 😍 ekstra 😍

Ja nie wiem kiedy my te wyprawkę kupimy 🙄 ostatnio mieliśmy tyle innych wydatków, w lipcu zapowiada się to samo... Chyba skończy się na tym, że zamiast kupować stopniowo, będę zmuszona wszystko pokupic początkiem sierpnia i potem z jezorem na brodzie szykować. Plus taki, że będę już miała gotowy na tip top pokój dziewczyn i mam wszystkie ciuszki. Więc na sierpień zostaną mi tekstylia, kosmetyczne rzeczy, laktatory itp. więc luz.

No i w sierpniu wyprawka do szkoły 🥹
    Nie mogę w to uwierzyć (ale będę wyła na rozpoczęciu roku 🤣). Moja mała dziewczynka, której niedawno zmieniałam pampersy, która niedawno płakała po nocach i ząbkowala idzie do szkoły podstawowej 🥹🥹🥹

Wiecie, jak patrzę na moje dzieci to dociera do mnie ile chwil straciłam. Narzekałam, że nie mogę posprzątać w domu bo niemowlak nie może się ode mnie odkleić. Narzekałam na nocne pobudki, na pogryzione brodawki, na marudzenie i kolki. Dziś już tego wszystkiego nie ma a ja patrzę na nich, widzę jak dorastają i jest mi żal, że to już minęło 🥹 zamiast cieszyć się każdym dniem czekałam tylko aż podrosną, zaczną sami jesc, przesypiać noce, mówić o co im chodzi.
    Dziś narzekam, że Emma mając całą wielką sofę musi siadać... Na mnie 🙈 ale dociera do mnie, że szybciej niż myślę zatęsknię za tym, gdy przytulenie do mamy będzie obciachem bo ważniejsze będą koleżanki 🥹
    Postanowiłam sobie, że jak urodzi się Lidka to będę to celebrować. Tulić, nosić ile wlezie i napawać się maleństwem bo nim się obrócę ona też pójdzie do szkoły 🥹

Dziś u Emila było naprawdę miło. W przerwach podbiegał do mnie na całusa i za każdym razem przypominał, że mnie kocha 🥹

Przy okazji złapała mnie pielęgniarka przedszkolna z kartką na bilans i pochwaliła, że mam tak fajnego i mądrego synka 😁 chwalił jej się, że mama ma w brzuszku jego siostrzyczkę i nie może się doczekać aż ją pozna 🥹

Lubię być mamą ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 11:56

Kania_czubajka, Ogoorkowa, Niuśka, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio też jestem team „sapanie”, w weekend byłam z rodzicami i psami na spacerze, u nich jest trochę pagórków i ledwo łapałam powietrze, jeszcze w tym upale 😅

To musi być urocze, jak dzieci własne występują 💖

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę urządzać, więc niech maluszek grzecznie siedzi i się do października nie wychyla ze swojej obecnej norki :D
    Sara pięknie opisałaś macierzyństwo <3 bardzo dużo ludzi wspomina, że po latach żałują, że za szybko wrócili do pracy, że narzekali, że nie poświęcali tyle uwagi ile by mogli... Te rzeczy nie są do cofnięcia. Piękne emocje musiały Ci towarzyszyć na występie <3

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj brzuch mocno boli 😒 i w kroczu mnie rwie 😒
    Ale od czego? Jak przez ostatnie 3 dni nie robiłam absolutnie nic nadwyrezajacego 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Sara, współczuję bólu :( ale naprawdę pięknie opisałaś macierzyństwo, wzrusz 🥹

Ogórkowa, gratuluję nowego domku :) teraz będziesz meblować i urządzać:)

Ja wczoraj wieczorem odkrylam, że przestały mnie boleć cycki! Bolały mnie niezmiennie od grudnia 2022 i to tak,że w nocy jak wstawałam siku,to musiałam je trzymać w garści 😅 pozwoliłam też mamie zamówić kokon dla wnusia. Dziś kurier przywiózł :)

Dziś się zachmurzyło, może naprawdę spadnie deszcz. Warmińska ziemia tak bardzo potrzebuje wody!

Dziś zrobiłam podejście do pieczenia cebularzy, rośnie mi ciasto, zobaczymy, co z tego wyniknie:)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania u Was cebularze znane? Byłam przekonana, że to typowo lubelski przysmak :)

Mnie dziś naszło na grzybki marynowane 🙈

Cały czas mnie rwie w podwoziu 🙄 niby człowiek wie, że tak może być ale i tak się stresuję... Ale autentycznie od kilku dni nie robię nic dziwacznego.

Dziewczyny, czy któraś wpadła na genialny pomysł sprawdzania sobie szyjki teraz w ciąży?
    Ja dziś pierwszy raz sprawdziłam i albo zniknęła albo jest tak zajebiście wysoko 😳

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 13 czerwca 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebularze w domu robiła mama, a też nie pochodzi z lubelskiego :) lubimy, bo ej! Ciasto drożdżowe - dobre! Cebula- dobra! 😅

Ja nie sprawdzałam szyjki, jakoś tak mnie nie korci, żeby tam pchać paluchy :D Ale może wieczorkiem zobaczę, w celach naukowych;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png

Wysłany: 13 czerwca 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a powiedzcie mi, bo ostatnio lekarz na wizycie wspomniał o liczeniu ruchów, dziś apka mi to powiedziała ale ja chyba nie do końca rozumiem,jak to zrobić. Czy któras z Was się na tym zna lub czegoś się dowiadywała już?:)

Moja apka powiedziała, że to robić w ciągu 12 godzin i wtedy złapać 10 aktywności dziecka. Ale czy to w sumie tak ma wyglądać czy inaczej? 🤷

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania mi zawsze kazano zacząć liczyć po 28/30 TC ale może zalecenia się zmieniły 🤷🏻‍♀️

Ja liczyłam w ten sposób, że liczyłam do 10 serii w ciągu dnia (nie trzymałam się jakoś tych 12 h). I ogólnie to nie liczysz pojedynczo ruchów tylko seriami. Oczywiście, jeśli poczujesz 1 kopniaka po godzinnej przerwie i potem znowu godzina przerwy to go liczysz, ale jeśli np dziecko kopie co 2 minuty, liczysz to jako 1.
    I mi też zawsze kazano zwracać na aktywność charakterystyczną dla dziecka. Czy po prostu jest tak aktywne jak zawsze :) bo jeśli dziecko jest bardzo spokojne, ruchy są rzadkie i delikatne a nagle zacznie się agresywnie rzucać, to też może być niepokojace.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 13 czerwca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten czas między kopniakami mnie interesuje, co ile czasy już powinnam zaznaczać kolejne kopniaki;) czyli ogólnie seria 10 szturchnięć na raz ,to jeden ruch ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ciekawe, też nie wiedziałam, że to musza być oddzielne aktywności, a nie seria.

Szykuję sobie stylówkę na jutrzejszą konferencję i uwaga: zasapałam się przy zakładaniu rajstop, gdy musiałam się nachylić 😂 Sądziłam, że takie atrakcje to dopiero w III trymestrze.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kasio Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, normalne że się wzruszyłaś na Dniu Mamy! I pięknie piszesz o macierzyństwie 🥰 miałam podobne przemyślenia jak miałam młodszego brata. Nie mogłam się doczekać kiedy będzie mówił, chodził, bawił się ze mną a później ten czas zleciał tak szybko że tęskniłam za małym bobaskiem... Mój mąż nie miał nigdy dłuższej styczności z takim maleńkim dzieckiem i zapowiada że najfajniej będzie jak już dziecko będzie rozumiało i będzie można pogadać, a dla mnie czas może stanąć w miejscu, chciałabym wykorzystać każdą chwilę jak dzidziuś będzie malutki 🥰
    Szyjki nie sprawdzałam, na ostatniej wizycie doktor mówiła że jest na wysokości pępka a tak głęboko palucha na pewno nie wcisnę 😅
    Jak tam Sara się czujesz? Może włącz tryb księżniczki, chociaż ciężko mi Cię sobie wyobrazić że nic nie robisz 😘

Agentka, na pewno nie tylko w trzecim trymestrze, ja jak miałam nogi z piasku otrzepać nad morzem to myślałam że umrę 😅 równowagi nie mogłam utrzymać, do tego ciężko mi było podnieść nogę albo się schylić, no tragedia!

Ogoorkowa, dziękuję za polecenie żelu! Będę próbować jak w przyszłości jeszcze mnie dopadnie taka opuchlizna, bo na razie wszystko przeszło 🙂

Kania, daj znać jak będzie Ci szło liczenie! 🍀

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio siłą rzeczy, będąc samej z 3 dzieci nie da się leżeć i nic nie robić 🤷🏻‍♀️ ale już lepiej na szczęście. Dziękuję 😘

Co do liczenia to tak, jeśli maluch np kopie nas co kilkanaście sekund, potem czujemy jak się wiertoli, potem znów kopnie to liczymy to jako 1.
    Tu chyba nie ma sztywnych ram czasowych ale w mig szybciutko wyczujecie o co kaman :)

Ja odziwo do stóp sięgam bez problemu 🙈 zamierzam sama robić hybrydę na stopach. W poprzednich ciążach do samego porodu robiłam. Ale już golenie miejsc intymnych 😱😱😱 o Kyrie Elejson. To jest dopiero gimnastyka! 🤣

Agentka powodzenia jutro ❤️✊ ale kto jak nie Ty 😁

Ja jutro mam objazd po urzędach, bankach, księgowych itp 🙄 pół dnia mi zejdzie...
    W czwartek z kolei dzien mamy u Emmy w przedszkolu 😁
    A w piątek jadę z Tolcią na zabieg leczenia zębów w narkozie. To będzie ciężki dzień bo ona na narkozę reaguje fatalnie 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, rajstopy jakoś mi idą jeszcze, ale faktycznie golenie się mnie męczy 😅

Agentka, kciukasy 😘🤩🤞

Kasio, a jak Twój brzuszek? Bo pamiętam, że Ty miałaś taki malutki przez długi czas i ostatnio nawet myślałam, czy nadal, czy już może wystrzelił z rozmiarem? :D na ostatnio znalazłam zdjęcia brzuszka z 4 tygodnia, jak tylko test zrobiłam 🤣 aż się zdziwiłam jak mogłam mieć taką figurę, mąż też już zapomniał jak to bylo 🤣

Kania, Sara, ja też kocham cebularze :D

Kurcze nie wiedziałam,że lekarz może kazać tak liczyć ruchy... moja chyba nie robi 10 serii w ciągu dnia, ale za to niektóre są dość długie (np. Aktualna :D). A jeszcze pytanie, co jak czuje,że się wierci tylko i śpi dalej? Np. Jak sobie chodzę i coś robię i później się położę, to czuje,że się tam musi tylko trochę poprawić i śpi dalej - to tylko dopasowanie się do mojej zmiany pozycji, to nie "ruch" ,tak?

Mnie od wczoraj też ciagna pachwiny, ale od poniedziałku mam na prawdę aktywne dni 😅 to taki bol chyba z zakwasami, bo w lydkach też ciągnie, wczoraj 2x musiałam wejść na 5 piętro bez windy 🤣

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ja liczę wszystko co jestem w stanie wyczuć. I jeśli np przez 15 minut nie rusza się już wcale, to "kasuję" licznik i kolejny ruch liczę już jako kolejną aktywnośc. Ale podejrzewam, że na to jest mnóstwo teorii i mnóstwo szkół 🤷🏻‍♀️

Miłego dnia dziewczynki

Agentka powodzenia! Pucz kciuki za wizytę ✊

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ