Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity, faktycznie trudna sprawa z rozmiarem 🧐 może większy i ewentualnie jakby rozmiar spadł, to pushup w drugiej miseczce?
ciężki temat...
Co do duszności w galeriach, byliście w tej przy dworcu? Ja tam ledwo jestem w stanie przejsc, jak idę przez miasto, zakupy czy nawet odbiór zamowienia odpadają 😵💫 takie to oszczędności inflacyjne,że wentylację przykręcili 😮💨
Kania, to podobno rzadki widok jak się złapie malucha na popijaniuale mojej cioci też się udało
Agentka, ja też lubię sama się gdzieś przejść 👌 ale muszą mieć wygodne siedzenia, żeby się super wygodnie oprzeć i oglądać 😅 można wiedzieć o jakich personalizacjach porodu mowa?
Klasycznie o 6.20 budzi się w brzuchu Maluch od paru dni ma zegarek w dupce chybateraz fajnie, bo nie muszę wychodzić z łóżka, ale za parę miesięcy będzie to oznaczalo początek dnia 😅
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Niuśka jesteś tu? Co u Was? Długo się nie odzywasz.
Maiora?
Miłego dnia dziewczynki, kciuki za wszystkie wizyty i wyzwania ❤️
Ja w tym tygodniu muszę się zmobilizować i zrobić te krzywą 🙄 może jutro?
Dzisiaj z mężem będziemy pół dnia dłubać przy akwa 🙄 możecie się tylko domyślać jak bardzo mi się chce 😅
Dziewczyny, czy wy też odczulyście pogorszenie samopoczucia wraz z nadejściem 3 trymestru? Mi już naprawdę robi się ciężko 🙄 kondycji zero - żeby wejść na 2 piętro muszę stanąć żeby się nie zasapać, brzuch ciągnie, plecy bolą 🙄 a prawda jest mroczna - najgorsze przede mną 😭
Tak jak do 25 TC biegałam jak robocik, kosiłam trawę, plewiłam kwiatki tak teraz zwykle sprzątanie w domu mnie męczy 🥴 dosłownie w 2-3 tygodnie moje samopoczucie tak się posypało. U Was podobne odczucia? -
Cześć Dziewczyny!
Obecna!
@Pucz bardzo mi przykro z powodu podejścia męża do sesji. Może dla niego to rzeczywiście za szybko? Strasznie trudna i przykra sytuacja. Nieustannie trzymam kciuki żeby się ułożyło ❤️
@Sara u mnie nie jest źle. Fizjoterapeutka pokazała mi jak piłka do tenisa masować plecy i tyłek i od tej pory plecy i mięśnie pośladków mniej bolą, nogi dzięki Bogu nie puchną. Jedyne co to dopadło mnie jakieś przeziębienie i kaszlę jak oszalała 🤦 kupiłam sobie Prenalen i Nebudose Hialuronic do inhalacji i liczę że przejdzie.
I innych informacji u mnie wczoraj złożyłam pracę dyplomową na studia i oceny będą 20.07. I od kilku dni opiekuje się dziećmi siostry bo oni pojechali autem do Włoch.
Dziewczyny mam też pytanie. Mój lekarz powiedział mi że nie widzi konieczności robienia oddzielnie III prenatalnych, że wszystko jest w normie i jego zdaniem nie ma takiej potrzeby. I że jeśli coś go zaniepokoi na następnej wizycie 11.07 to wtedy mnie skieruje. I tak się zastanawiam czy słuchać go czy mimo to iść na prenatalne do tego profesora u którego robiłam dwa poprzednie? Co sądzicie? -
Maiora u mnie ta sama sytuacja. Mój doktorek jest perinatologiem i też powiedział, że on zrobi mi III prenatalne w ramach wizyty (zonk jest taki, że on także wykonuje w innej klinice prenatalne i połówkowe 🤣 ale mnie wysłał gdzie indziej - do dr perinatologii i genetyki klinicznej). Ale ogólnie "najważniejsze" jest połówkowe.
Ja suma summarum zaufałam mojemu i III prenatalne mam u niego w 30+2Maiora lubi tę wiadomość
-
Sara ja zaczynam odczuwać szybsze zmęczenie i upały dają się we znaki, tak jak np wczoraj czekanie w dusznym sklepie mnie wykończyło 😑
Co do jakiś dolegliwości bólowych to rzeczywiście od może tygodnia zaczęłam czuć ciążący brzuszek ale wczoraj byłam u fizjo i założyła mi tejpy pod brzuchem i ja czuję różnice, także jakbys miała możliwość iść choć na jedną wizytę to polecam👍 a jak nie to możesz spróbować samodzielnie się okleić, tejpy napewno można zamówić a filmik napewno znajdziesz w necie, jak coś to mogę podesłać od fizjo z instagrama o ile go znajdę 😉
Mnie zaczyna denerwować że mamy "bałagan" tzn np w salonie mamy meble do sypialni i panele w paczkach które będą w korytarzy itp... do tego przejścia są ok ale jak chce zasłonić okno to przez brzuch jest mi mega ciężko i to mnie zaczyna coraz bardziej irytować 😡 a jeszcze do łazienki zniosłam sobie z 5 worków ciuszków do prania 😅 ale to najdalej jutro zacznę ogarniać więc zniknie na dniach (miejsce w komodzie już zrobione)
Dzisiaj przyjdzie pierwsza weekendowa paczka z jakimiś rzeczami wyprawkowymi 😊
Ogoorkowa jeszcze co do duszności w galerii to ja tak sobie wczoraj pomyślałam że oni pewnie na nov wyłączają klimę więc zanim taką powierznie schłodzą na nowo to trochę mija, a my byliśmy wczoraj koło 10.30 🤷♀️Patisonek 25 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ogoorkowa- np przyniesienie swoich zapachów, przedmiotów, które się dobrze kojarzą (ponoć są panie, którym oglądanie zdjęć pomaga- szok dla mnie), muzyki itd. Miałam jakieś przekonanie, że szpital publiczny i masowy to żadnych własnych zachcianek nie można realizować.
Ja planuje robić III prenatalneHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka ja już dawno chyba wspominałam że ja do porodu wybieram się z własną playlistą 😅
Longanimity taaaak, już jestem umówiona na tejpowanie. U Tolki w przedszkolu jest kilka fizjoterapeutek i obiecały się mną zająć. Muszę się wybrać do nich.
U mnie na 99% wszystko wina tego, że mam bardzo nisko brzuszek i dlatego mi tak ciąży 🙄 -
Sara, ja mam wrażenie, że jak dobre samopoczucie 2 trymestru mi się zaczęło jakieś 2 tyg przed faktycznym terminem, tak teraz już mnie siły powoli opuszczają, jakieś drzemki w ciągu dnia...
ale też trudno powiedzieć, czy to nie wina pogody, bo jak kocham lato i upały, tak teraz jest mi goręcej niz innym dookoła 😮💨
Maiora, ja się go nawet nie pytałam o 3 prenatalne, dla mnie oczywiste, że robimy 😅 ale mój lekarz nie wykonuje prenatalnych, nie ma też aż takiego super tego usg, więc warto trzecim okiem, dokładniejszym popatrzeć w naszym przypadkujeszcze myślę o echu serca, dla spokoju sumienia 🙄 ale ja to lubię dmuchać na zimne 🙄
Longanimity, mój mąż w weekend jak bylam u rodziców nieco ogarnął kartony w salonie i znowu mamy jak przejść 😅 ale dobrze znam tą irytację! Co do galerii - godzina nie gra roli niestety, klimy są mocno poprzykręcane... moja siostra pracuje w jednej z nich i mówi,że jest dramat w porównaniu z tym, co było jak zaczynała prace jakieś 2 lata temuwięc nie są to tylko nasze ciążowe duszności, ale w ciągu dnia to sie nie poprawia 😅 zazdroszczę paczki, ale na ten miesiąc sobie zaplanowałam, że ok. 1000 mogę wydać na jeden karton wyprawkowych rzeczy, więc jak słońce mi wejdzie na balkon to odpalę kompa 😁
Agentka, a to to wiedziałam i tez się w sumie zdziwiłam, że w okolicy każdy szpital gdzie patrze ma na wyposażeniu głośniczek bluetooth, urządzenie i olejki zapachowe, pozwala wnieść świeczkę zapachowa 😱 jak opowiadam mamie, to jest w szoku porównując do tego, co było 30 lat temu 🙄
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogórkowa ooooo tak. Ja codziennie marzę o drzemce 😅
Przedwczoraj słuchajcie, nagle poczułam się strasznie senna i słaba, usiadłam zmierzyć ciśnienie. Podczas pomiaru prąd mi odcięło i przysnelam 😨 pomiar? 80/50
Upały też nie pomagają, fakt. Pod tym kątem "zimowe" ciąże lepiej mi się znosiło bo raz, że ja mimo wszystko wolę w ciąży siedzieć z herbatą pod kocem niż pod wiatrakiem i sapać jak parowóz 😅 a dwa - nie było nic do roboty na dworze 😅
A oto mój 28 tygodniowy brzuszek 😅
Ogoorkowa, agentka93, Kasio lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie
Mała 1,028 kg 💖 Także już nie taka okruszka
Mam III prenatalne u mojego doktora 21 lipca. Od razu tez będę miała ktg.
Rozmawiałam z nim o tych przepływach, powiedział, że jeśli dziecko dobrze rośnie to mam o tym w ogóle nie myśleć. Wyniki z moczu też jego zdaniem są ok, bo tych bakterii jest niewiele.Longanimity, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka no to kilogram strzelił 😍
W ogóle zobaczcie, nasze dzieciaki rosły przez 6 miesięcy do tego 1 kg. A teraz w zaledwie 3 miesiące nadganią jeszcze 2-3 x tyle -
Ale położona jest miednicowo nadal- Wasze już główka w dół cały czas? W sumie nie jestem bardzo zdziwiona, bo czuje ruchy głównie w dole i w boczkach.
Jak za te 3 tygodnie nadal tak będzie to profilaktycznie zacznę się dowiadywać więcej o CC.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara, zgrabna piłeczka!
Agentka, gratulacje przekroczenia 1 kg!
Moja od wczoraj znowu siedzi na dupce, na 100% mąż ją przy wieczornych amorkach obróciłmiejsca kopniaków nie oszukasz...
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Agentka moja jest glowkowo i według mojego doktora prawdopodobieństwo, że jeszcze się odwróci jest bliskie 0.
ALE! Normalnie, dzieciaki mają czas na ułożenie główkowe do 32-34 TC! Zwłaszcza u pierworódekwięc jeszcze ma prawo fikac
U mnie sytuacja wygląda tak, ponieważ już 3krotnie rodziłam przez co mam poszerzony kanał rodny, do którego Lidia zwyczajnie wpadła już głową i wg doktora już się nie odwróci bo działa grawitacja a ona siedzi już głową w kanale 🤦🏻♀️
U pierworódek taka sytuacja następuje na niedługo przed porodem (to powoduje m.in obniżenie brzucha, ucisk w kroczu itd). -
Mój leży uwaga bokiem 😂 od samego początku głowę ma z prawej a nogi z lewej. Czasem się przekręca głową w dół bo czuje jak mi kopie pod żebrami i na wysokości żołądka a potem wraca do swojej ulubionej pozycji xd 😂
-
Mój od początku był głową w dół... ale od operacji jest pupą w dół 😅
Dzisiaj jakąś imprezkę sobie robi chyba 😁 a może się obraca 🤔 zobaczymy za tydzień na wizycie 😊👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
agentka93 wrote:Ale położona jest miednicowo nadal- Wasze już główka w dół cały czas? W sumie nie jestem bardzo zdziwiona, bo czuje ruchy głównie w dole i w boczkach.
Jak za te 3 tygodnie nadal tak będzie to profilaktycznie zacznę się dowiadywać więcej o CC.agentka93 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dołączam się do uspokajających głosów, że jeszcze dzieciaczki mają czas na obrócenie się 🙂. Choć jak Choco pisze, ćwiczenia na bank nie zaszkodzą i warto jak się martwi na poważnie.
Moja też głową w dół od lutego już czasu. Ja właśnie chodzę po ścianach w pracy. Jestem już taaaka głodna, a lunch się opóźnia 🙈.
-
Agentka, no to przynajmniej konkretnie wiedz jakie są wskazania i możesz się nastawić, a że znasz oddział to tym bardziej super 🥰 u nas póki co bardziej nastawiam się na rozwój sytuacji 😉
Maiora, no jakoś tak mi to siedzi w głowie, niby z nim o tym gadała i sam powiedział, że pójdziemy na te zdjęcia i że może jego określenie 'udawanie że jest super' było trochę za duzo powiedziane, ale niesmak jakoś mi pozostał 😔
Odnośnie prenatalnych, to my robimy III, nie było mowy, że można nie robić tylko mój dr zalecił umowienie terminu mimo, że na wcześniejszych wszytsko było prawidłowo 🙂
Ale akurat trafiliście jak Bobas przekroczył kilogram 😁 świetnie, że wszytsko w porządku 🥰
Sara, super brzuszek, na maksa zgrabnie wygląda 😍 co do kondycji i samopoczucia to ja nie narzekam za bardzo, chociaż jak dłużej pochodzę to czuje ciężar, ale chęci nadal są i nawet w szpitalu urzedowałam po 2-3 km 😅
Mała szpitalna aktualizacja - wychodzimy do domu 😍
Mialam dzisiaj USG i szyjka kolejny raz nadal dłuższa -27mm 😅 więc zalecili odpoczywać i to tyle wniosków po obserwacji 😜
Właśnie czekam na męża i przeglądam opis USG z czwartku i Leoś miał 1318 g 😁
Ale chyba za dużo analizuje, bo do patrzyłam się dziwnego wyniku OFD u Malucha - 90.5mm i to jest bardzo blisko dolnej granicy 🥺
Tak samo w opisie z części dopplerowej też mam same skrajności: HR w obu tętnicach jest niskie, PI delikatnie za połowa, a RI skrajnie wysokie 🤯
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Puc to jest super wiadomośc! Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ❤️ odpoczywaj, relaksuj się i niech leci tydzień za tygodniem ❤️ a jak infekcja?
Co do ciężaru brzucha to ja zdecydowanie odczuwam różnice w samopoczuciu gdy się nalatam / nadzwigam a kiedy mogę polegiwac. I zdecydowanie polegiwanie bardzo mi służy 🙈
Staram się aby co godzinę - dwie usiąść czy położyć się choć na 15 minut. Wtedy jest zdecydowanie lepiej
Pamiętam jak w ciąży z Emilem dzień przed porodem poszłam 5 km do sklepu - z Emmą w chuście. Dziś się zastanawiam "jak"? 🤦🏻♀️🤣