X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, nasz szpitalny pobyt trwa w najlepsze 🙃 od czwartku niewiele się zmieniło - wczoraj na obchodzie dostałam info, że ten lek co mam na infekcje to chyba za mało i raczej dostanę coś dodatkowo...po czym nic nie dostałam 😜 na dzisiejszym dopytałam innego lekarza i w sumie stwierdził, że dadzą mi antybiotyk 🙈 wylądowałam więc z wenflonem i kroplową dwa razy dziennie 😕 ostatecznie od wczoraj już jest mówione, że czekam na poniedziałek na badanie przez profesor i będzie decydować co dalej...skurcze na ktg mi się piszą, ale nie są jakieś ogromne podobno. Pozostaje mi czekać na doświadczone oko profesor i jak ona będzie to widziała 🤷‍♀️

Odnośnie męża, miło, że pytasz 🙂 jest spokojnie, nie kłócimy się, dużo więcej rozmawiamy, wiec atmosfera jest ogolnie lepsza 😊 ostatnio miałam mega wzrusz jak mnie przywiózł do szpitala i jak już go położne wygonily i byłam go odprowadzić do windy to pogłaskał Leosia na pożegnanie i się przytulił do mnie - do mnie pierwszy raz od dawna i mi łzy poleciały i jak się spojrzał to jemu też, więc taki ogólny wzrusz 🥺 przytulił raz jeszcze i poszedl, ale było to tak niewiele niby, a totalnie się rozczuliłam i nie wiem czy to ciążowe jazdy czy poprostu już mi tak tego brakowało 🤭

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pucz kochana ❤️ cieszę się że powoli się układa ❤️ teraz byle Leoś siedział w brzuchu jak najdłużej ❤️. Takie wspólne momenty są bardzo cenne. Mój mąż rzadko gada do brzucha, on jest z tych co mało okazują uczucia i zawsze jak już się zbierze w sobie to mega mnie to rozczula ❤️ cieszę się Twoim szczęściem

@agentka robimy cały pokoik z uwagi na to że mamy nieduze mieszkanie i mały się w naszej sypialni zwyczajnie nie zmieści, a przyznam szczerze że wizja remontu nawet małego z dzieckiem w domu trochę mnie przeraża. Postanowiłam że kupię komodę malm z Ikei z przewijakiem plus znalazłam w necie szafę zwykłą białą za 500 zł. Łóżeczko dostaniemy od znajomych to taki plus musimy dokupić tylko materac 🤩

@Logaminity zgadzam się co do pakowania ja swoje rzeczy też będę pakowała w woreczki i wszystko opisywała. Mój mąż mimo że zazwyczaj ogarnięty to w ferworze walki może się poprostu pogubić. I jemu i położnej będzie łatwiej 😁 Wstępnie planuje dużą walizkę na pół moje i małego rzeczy na po porodzie plus torba albo mała walizka na poród (w niej też będę miała pierwsze ubranko dla Bartka). Na razie nie pakuję bo jeszcze nic nie kupiłam 😂 jedyne co to mam dodane do ulubionych na Gemini i na allegro 😂

@Sara czekamy na relacje jak po konferencji ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ja "jeszcze" też nic nie mam... ale po ostatnich wiesiach poszły 2 zamówienia z kilkoma rzeczami żeby powoli wszystko skompletować 😉

Pucz mam madzieje że jakoś leci ci ten czas w szpitalu i oby jakieś decyzje co do dalszego leczenia w poniedziałek zapadły, bo wiem jak to jest być w szpitalu i czekać właściwie na niewiadomo co 😮‍💨

Zamowilam dzisiaj 2 staniki jeden z serii do karmienia a drugi po mastektomii... I byłam w szoku bo żeby dobrać rozmiar zmierzyłam się pierwszy raz pod biustem i wyszło 80... a przed ciąża kupowałam zawsze 65 i zapinałam najciaśniej 😅 i mam dylemat czy zamawiać więcej do karmienia jak nie wiem czy będę mogła karmić a nawet jeśli to jak długo... a znowu taki po mastektomii zaraz w takim rozmiarze będzie za szeroki 🙈 narazie chodzę bez i jest mi całkiem wygodnie bo ta jedna pierś która została jest niewielka... i zastanawiam się czy coś jeszcze urośnie 🤷‍♀️ takie dylematy na dzisiaj mam 😆

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Maiora ja "jeszcze" też nic nie mam... ale po ostatnich wiesiach poszły 2 zamówienia z kilkoma rzeczami żeby powoli wszystko skompletować 😉

Pucz mam madzieje że jakoś leci ci ten czas w szpitalu i oby jakieś decyzje co do dalszego leczenia w poniedziałek zapadły, bo wiem jak to jest być w szpitalu i czekać właściwie na niewiadomo co 😮‍💨

Zamowilam dzisiaj 2 staniki jeden z serii do karmienia a drugi po mastektomii... I byłam w szoku bo żeby dobrać rozmiar zmierzyłam się pierwszy raz pod biustem i wyszło 80... a przed ciąża kupowałam zawsze 65 i zapinałam najciaśniej 😅 i mam dylemat czy zamawiać więcej do karmienia jak nie wiem czy będę mogła karmić a nawet jeśli to jak długo... a znowu taki po mastektomii zaraz w takim rozmiarze będzie za szeroki 🙈 narazie chodzę bez i jest mi całkiem wygodnie bo ta jedna pierś która została jest niewielka... i zastanawiam się czy coś jeszcze urośnie 🤷‍♀️ takie dylematy na dzisiaj mam 😆
    Gdzieś czytałam że biustonosz który będziesz nosić po porodzie powinien być pod biustem 10cm mniejszy bo tyle spadnie zaraz po porodzie

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już w domu.

Jestem potwornie zmęczona. Okropnie 🙄 ale szczęśliwa :) wszystko się udało.
    Hotel, sala, jedzenie, wykłady, animacje dla dzieci - wszystko dosłownie na tip top ❤️
    Jedynie rozczarowała mnie mała frekwencja bo zapowiadały się tłumy, których nie było, ale to już kompletnie niezależne ode mnie.

Poczułam się też doceniona i podlapalam kilka mega cennych kontaktów 😁
    Wiecie, do pewnego profesora czeka się na prywatną wizytę 6-8 miesięcy a ja się z nim wymieniłam prywatnymi numerami podczas obiadu. Niby nic, ale zawsze warto mieć dojście :)

Było naprawdę fajnie i czuję się zadowolona ze swojej pracy :)
    Obiecali mi dać odsapnąć chwilę ale teraz mam się zająć przygotowaniami grupy badawczej do pierwszego polskiego opracowania o "naszym" zespole.

Maiora, Longanimity, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratuluje, teraz możesz odpocząć i zwolnić 😉

Longanimity ja pewnie też bym nie inwestowała jakoś specjalnie w biustonosze do karmienia jak nie wiadomo jak będziesz długo karmić. Sama planuje mieć 2 na początek a potem się zobaczy czy jest potrzeba.

Nareszcie mogę skupić się na najprzjemniejszej rzeczy z wyprawki czyli ubranka 🥰 Obejrzałam ciuszki które wczoraj dostalismy ( impreza perfekt do 2 goście siedzielo w ogrodzie ) od razu wiem czego trzeba dokupić i tym sposobem siedzę od rana na Vinted 🙈 zamówiłam kilka paczek za jakieś śmieszne pieniądze. Nie chcę przesadzać bo zaraz nakupie milion rzeczy w przedziale 1-3 miiące i nie użyje wszystkiego 😉

20230701-234313.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 12:30

Ancalime, Ogoorkowa, agentka93 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ekstra ciuszki 😁 te pajacyki w tęcze to next? Lidia ma identyczne 😁

U mnie zostało jakieś 50% wyprawki do zorganizowania ale wszystko najdroższe (tj wózek, fotelik, meble) już mam i mam też ciuszki 😁
    Jeszcze raz je przelicze czy napewno mam wszystko bo powoli chce zaczynać pranie a nie chce tego robić na raty :)

Niestety, przez zawirowania ostatnich miesięcy z pracą męża, najbardziej pasowałoby mi ze względów finansowych aby wyprawkę robić w sierpniu ale nie chcę zwlekać. Niby wszystko ok i nic nie zapowiada przedwczesnego rozwiązania ale nigdy nie wiem co będzie za tydzień, a wolę czuć się przygotowana. Lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik :)

Dzisiaj mąż i dzieci dali mi pospać. Spałam.... 12 godzin 😳😳😳😳 chyba dopiero po tej konferencji zszedł mi cały stres i dosłownie wczoraj byłam jak balonik, z którego zeszło powietrze. Wstałam dziś z taką lekkością i spokojem. Kurcze, cieszę się, że już jest po 😁 i nie ukrywam, cały czas spływają do mnie wiadomości z podziękowaniami od uczestników, co jest bardzo miłe :) Cieszę się, że domknelam już wszystkie te tematy, rozliczenia, sprawozdania i mogę z czystym sumieniem skupić się na przygotowaniach do porodu ❤️

We wtorek mąż wyjeżdża więc do wtorku mamy jeszcze sporo zakupów, szykowania, zalatwień ale gdy pojedzie, zaczynam operacje pt "Wicie gniazda" 😁😁😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie posegregowałam ciuszki mniej więcej rozmiarami, jeszcze zostala mi jedna paczka, a popołudniu może przeglądniemy rzeczy po bratanku bo szykuje się do zrobienia prania, na pierwszy rzut idą najmniejsze rozmiary. Napewno muszę dokupić skarpetki (te które Sara polecała 😉 mam zrobiony zrzut ekranu)
    No i nie mam jeszcze proszku 😅 ale to akurat najmniejszy problem.
    No i tak wstępnie jak porównałam rozmiar 56 H&M to nie wydaje się większy od innych (mam m.in. pinokio, minotti, sinsay, cool club), 5-10-15 jest większy 🤷‍♀️ jedynie co to widać że na szerokość są różnice między wszystkimi praktycznie i tu H&M jest chyba najszerszy.
    Może przy większych rozmiarach zaczyna się rozjeżdżać rozmiarowka 🤔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara super że wszystko się udało i teraz możesz odsapnąć psychicznie 💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ale super, że konferencja udana ! 🥳

Agentka i Meeg, Wasze impreski również :D

Pucz, mam nadzieję,że uda się jakoś złagodzić te skurcze 🤔 a sprawa z mężem ładnie się rozwija póki co ❤️

Ja w pracy dostałam prezent od współpracowników i szefów, więc jest mi mega miło 🥹 się nasiedzialam, byłam w domu o 22, nogi od upału spuchnięte w kostkach, że przez noc nie zeszło 😅 a weekend u rodziców, objadałam się czeresniami, wiśniami, agrestem, malinami, porzeczkami... same pyszności 😍

Kurcze mam też wrażenie, że od czwartku Mała kopie wysoko, nad pępkiem, czyżby się obróciła? 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 17:39

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa bardzo możliwe. Ja właśnie kopniaki czuję wysoko, pod biustem, na wysokości pępka takie wypychanie a niziutko już tylko takie gmeranie / gilgotanie :)

Ogólnie mam wrażenie, że brzuch mi już wysadziło konkretny i z całą pewnością jest większy niż w 36 TC z Tolą 🙄😳

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Melduję że wróciłam znad morza 🙂 wyjazd bardzo udany, chociaż chodziłam już jak pingwin 🙈 brzuch mi zdecydowanie wywaliło i ledwo się ruszałam!

Biorę się za nadrabianie zaległości, bo trochę tego jest! Niedługo się do Was odniosę! 😘

Miłego dnia!

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja również melduje, że wróciłam znad morza :) było super, mam cudownych przyjaciół. Ale naprawdę pierwszy raz odczułam, że jestem w ciąży tak porządnie. Chodząc po piaskach plaży nie nadążałam za reszta, a na koniec wyprawy brzuch mnie zaczął ciągnąć na dole tak, że musiałam go sobie podtrzymywać. Dziś niemiłosierne zakwasy w łydkach :D a no i podróż samochodem, mimo że niedługa dała mi w kość, bolały plecy.

Dziś wizytuje, więc trzymajcie kciuki za mojego chłopczyka ;) juz się nie mogę doczekać :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Dziewczyny, witam się po bardzo intensywnym weekendzie 🙈 Imprezka udana, dla niektórych może aż za bardzo 🤣 Będę 3 dni odsypiać teraz.

Dostaliśmy w prezencie wyjazd na 2 dni do SPA, jest bardzo długo ważny, więc mocno się zastanawiam czy wykorzystywać go teraz (gdzie w ciąży z wielu rzeczy nie skorzystam) czy poczekać aż Maluch podrośnie. Ale ciagle mnie wszyscy straszą, że strasznie długo się bez dziecka nie można nigdzie ruszyć i sama nie wiem, co mamy zdecydować…

Sara, wspaniale, że konferencja udana! Nie mogło być inaczej z taką organizatorką👏

Pucz, dawaj znać, jak po badaniu. I z ciekawości czy przeprowadza je profesor O lub profesor K? K jest mocno specyficzna moim zdaniem :P to ta co się mnie czepia, że dziecko jej się nie chce pokazać i zawsze jakąś szpileczkę znajdzie 😅 mój Stary się śmieje, że to chyba taka kobita, co jej nigdy nic w pełni nie pasuje

Kania kciuki za dzisiejszą wizytę 🍀

Ja jutro🤞 A dziś 27+0, czy to jest III trymestr? Bo aplikacje się nie mogą dogadać 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ciężko powiedzieć, faktycznie apki różnie podają :D Screenshot-2023-07-03-10-57-01-85-0ba5fdbc9b2edf16aa2e7869b8428ab4.jpg
    Mi to preglife mówi, że to już 8 miesiąc 🤷🤭

Właśnie, Sara! Gratuluję konferencji :)

A i jeszcze zapytam, bo czytałam, że w sprawie kompletowania wyprawki ubraniowej masz już wszystko. Co to znaczy "wszystko"? Po ile sztuk?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo nadmorskie dziewczyny :D super, że się wyjazdy udały :D

Kania, trzymamy kciuki! :) i czekamy na infoski :) a to preglife tam w rozwinięciu przy tej "8" mówi, że to chodzi o miesiące, co mają po 28 dni czyli wtedy ciąża trwa 10 miesięcy (wtf? po co? xD) hahah, strasznie to jest skomplikowana rzecz :D

Agentka, ja bym chyba sobie poszła na SPA na basen i na jakieś groty solne, to może jakoś spektakularnie na ciało nie działa, ale sam zapach spa i leniuchowanie może ładnie głowę odprężyć, do tego jakiś masaż dla kobiet w ciąży czy coś ;) później jakbyście bez bobasa jechali, to odprężysz ciało w saunie, ale głową pewnie będziesz przy dziecku :D

Zakisiłam ogórki, zrobiłam knedle ze śliwkami, kocham tą porę roku :D

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie zastanawiało kim są ludzie, którzy o 13 siedzą w kawiarni 😁 A teraz to ja 😂
    55310-D42-35-AF-4052-B460-2-C3-D6-E0-EC902.jpg

Ancalime, Longanimity, Kasio, Pucz lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, sama czy z kimś? :D wygląda pysznie!

Ja to się zastanawiam co w życiu robią ludzie w mniej więcej naszym wieku, czy trochę starsi, którzy chodzą po sklepach w środku dnia... I robią mi kolejki w warzywniaku :P aż tylu ludzi pracuje zmianowo? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 13:27

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ekstra 😍 ja osobiście skorzystałabym ze SPA jeszcze w ciąży z 2 powodów. To, że wyrwać się potem bez dziecka jest trudno to jedno... A dwa - nie odpoczniesz psychicznie 🙈 i tak będziesz się zastanawiała cały wyjazd czy nie płacze, nie tęskni, czy zjadła, czy się dobrze bawi, czy nie spadnie ze schodów itd itd i ogólnie ciężko jest nie zostawić głowy w domu 🙈

Kania wybebesze to wszystko jeszcze raz i dokładnie policzę. Bo mam posegregowane rozmiarami, wiem, że mam już wystarczająco ale ile konkretnie? Spisze to na listę i wrzucę, obiecuję

Kciuki za wizyty!!! :)

I tak agentka, 27+0 to właśnie 3 trymestr 🎉

Machina po konferencji ruszyła, okazało się, że jako jedyna kojarzę wszystkie rodziny i mam do wszystkich kontakt więc od rana siedzę na messangerze z prof. genetyki bo szuka kilku rodzin biedny 😅 a ja mam z tego dziką satysfakcję, bo wiem, że moje trudy nie idą na marne i możemy pomóc wielu rodzinom 🥹❤️ Profesor, do którego na konsultacje prywatnie czeka się wieki i ludzie jeżdżą do niego po kilkaset km sam teraz będzie dzwonił po ludziach ❤️
    Teraz będziemy pracować nad pierwszym porządnym opracowaniem i publikacją różnicującą wszystkie typy zespołu, powstaną rekomendacje, które po zatwierdzeniu będą dostępne w każdej placówce w Polsce ❤️❤️❤️ czeka mnie OGROM pracy ale jestem szczęśliwa, że się odważyłam by w to pójść i pokazać, że HALO! MY TU JESTEŚMY.
    Tyle razy, gdy poszłam z Tolą do lekarza i powiedziałam o CSS usłyszałam "a co to?" Albo "nigdy nie słyszałem o tym" albo "ja nie wiem co z nią zrobić". Chciałabym, aby za kilka lat w każdym gabinecie każdy pediatra miał "sciagawke" i dostęp do rekomendacji by pomagać tym dzieciom ❤️ To jest chyba ten moment spełnienia i poczucia, że ta misja ma sens 🎉😍

Longanimity, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara "po konferencji to już tylko odpoczywam i się relaksuje"
    Także Sara..
    😅🤣 Ale robisz to w dobrym celu, jeśli tylko sobie nie zrobisz jakichś ram czasowych strasznych, to będzie to bardzo pożyteczny przerywnik od odpoczynku :)

age.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ