Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Maiora, nasz szpitalny pobyt trwa w najlepsze 🙃 od czwartku niewiele się zmieniło - wczoraj na obchodzie dostałam info, że ten lek co mam na infekcje to chyba za mało i raczej dostanę coś dodatkowo...po czym nic nie dostałam 😜 na dzisiejszym dopytałam innego lekarza i w sumie stwierdził, że dadzą mi antybiotyk 🙈 wylądowałam więc z wenflonem i kroplową dwa razy dziennie 😕 ostatecznie od wczoraj już jest mówione, że czekam na poniedziałek na badanie przez profesor i będzie decydować co dalej...skurcze na ktg mi się piszą, ale nie są jakieś ogromne podobno. Pozostaje mi czekać na doświadczone oko profesor i jak ona będzie to widziała 🤷♀️
Odnośnie męża, miło, że pytasz 🙂 jest spokojnie, nie kłócimy się, dużo więcej rozmawiamy, wiec atmosfera jest ogolnie lepsza 😊 ostatnio miałam mega wzrusz jak mnie przywiózł do szpitala i jak już go położne wygonily i byłam go odprowadzić do windy to pogłaskał Leosia na pożegnanie i się przytulił do mnie - do mnie pierwszy raz od dawna i mi łzy poleciały i jak się spojrzał to jemu też, więc taki ogólny wzrusz 🥺 przytulił raz jeszcze i poszedl, ale było to tak niewiele niby, a totalnie się rozczuliłam i nie wiem czy to ciążowe jazdy czy poprostu już mi tak tego brakowało 🤭
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
@Pucz kochana ❤️ cieszę się że powoli się układa ❤️ teraz byle Leoś siedział w brzuchu jak najdłużej ❤️. Takie wspólne momenty są bardzo cenne. Mój mąż rzadko gada do brzucha, on jest z tych co mało okazują uczucia i zawsze jak już się zbierze w sobie to mega mnie to rozczula ❤️ cieszę się Twoim szczęściem
@agentka robimy cały pokoik z uwagi na to że mamy nieduze mieszkanie i mały się w naszej sypialni zwyczajnie nie zmieści, a przyznam szczerze że wizja remontu nawet małego z dzieckiem w domu trochę mnie przeraża. Postanowiłam że kupię komodę malm z Ikei z przewijakiem plus znalazłam w necie szafę zwykłą białą za 500 zł. Łóżeczko dostaniemy od znajomych to taki plus musimy dokupić tylko materac 🤩
@Logaminity zgadzam się co do pakowania ja swoje rzeczy też będę pakowała w woreczki i wszystko opisywała. Mój mąż mimo że zazwyczaj ogarnięty to w ferworze walki może się poprostu pogubić. I jemu i położnej będzie łatwiej 😁 Wstępnie planuje dużą walizkę na pół moje i małego rzeczy na po porodzie plus torba albo mała walizka na poród (w niej też będę miała pierwsze ubranko dla Bartka). Na razie nie pakuję bo jeszcze nic nie kupiłam 😂 jedyne co to mam dodane do ulubionych na Gemini i na allegro 😂
@Sara czekamy na relacje jak po konferencji ❤️ -
Maiora ja "jeszcze" też nic nie mam... ale po ostatnich wiesiach poszły 2 zamówienia z kilkoma rzeczami żeby powoli wszystko skompletować 😉
Pucz mam madzieje że jakoś leci ci ten czas w szpitalu i oby jakieś decyzje co do dalszego leczenia w poniedziałek zapadły, bo wiem jak to jest być w szpitalu i czekać właściwie na niewiadomo co 😮💨
Zamowilam dzisiaj 2 staniki jeden z serii do karmienia a drugi po mastektomii... I byłam w szoku bo żeby dobrać rozmiar zmierzyłam się pierwszy raz pod biustem i wyszło 80... a przed ciąża kupowałam zawsze 65 i zapinałam najciaśniej 😅 i mam dylemat czy zamawiać więcej do karmienia jak nie wiem czy będę mogła karmić a nawet jeśli to jak długo... a znowu taki po mastektomii zaraz w takim rozmiarze będzie za szeroki 🙈 narazie chodzę bez i jest mi całkiem wygodnie bo ta jedna pierś która została jest niewielka... i zastanawiam się czy coś jeszcze urośnie 🤷♀️ takie dylematy na dzisiaj mam 😆👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Maiora ja "jeszcze" też nic nie mam... ale po ostatnich wiesiach poszły 2 zamówienia z kilkoma rzeczami żeby powoli wszystko skompletować 😉
Pucz mam madzieje że jakoś leci ci ten czas w szpitalu i oby jakieś decyzje co do dalszego leczenia w poniedziałek zapadły, bo wiem jak to jest być w szpitalu i czekać właściwie na niewiadomo co 😮💨
Zamowilam dzisiaj 2 staniki jeden z serii do karmienia a drugi po mastektomii... I byłam w szoku bo żeby dobrać rozmiar zmierzyłam się pierwszy raz pod biustem i wyszło 80... a przed ciąża kupowałam zawsze 65 i zapinałam najciaśniej 😅 i mam dylemat czy zamawiać więcej do karmienia jak nie wiem czy będę mogła karmić a nawet jeśli to jak długo... a znowu taki po mastektomii zaraz w takim rozmiarze będzie za szeroki 🙈 narazie chodzę bez i jest mi całkiem wygodnie bo ta jedna pierś która została jest niewielka... i zastanawiam się czy coś jeszcze urośnie 🤷♀️ takie dylematy na dzisiaj mam 😆 -
Dziewczyny ja już w domu.
Jestem potwornie zmęczona. Okropnie 🙄 ale szczęśliwawszystko się udało.
Hotel, sala, jedzenie, wykłady, animacje dla dzieci - wszystko dosłownie na tip top ❤️
Jedynie rozczarowała mnie mała frekwencja bo zapowiadały się tłumy, których nie było, ale to już kompletnie niezależne ode mnie.
Poczułam się też doceniona i podlapalam kilka mega cennych kontaktów 😁
Wiecie, do pewnego profesora czeka się na prywatną wizytę 6-8 miesięcy a ja się z nim wymieniłam prywatnymi numerami podczas obiadu. Niby nic, ale zawsze warto mieć dojście
Było naprawdę fajnie i czuję się zadowolona ze swojej pracy
Obiecali mi dać odsapnąć chwilę ale teraz mam się zająć przygotowaniami grupy badawczej do pierwszego polskiego opracowania o "naszym" zespole.Maiora, Longanimity, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
-
Sara gratuluje, teraz możesz odpocząć i zwolnić 😉
Longanimity ja pewnie też bym nie inwestowała jakoś specjalnie w biustonosze do karmienia jak nie wiadomo jak będziesz długo karmić. Sama planuje mieć 2 na początek a potem się zobaczy czy jest potrzeba.
Nareszcie mogę skupić się na najprzjemniejszej rzeczy z wyprawki czyli ubranka 🥰 Obejrzałam ciuszki które wczoraj dostalismy ( impreza perfekt do 2 goście siedzielo w ogrodzie ) od razu wiem czego trzeba dokupić i tym sposobem siedzę od rana na Vinted 🙈 zamówiłam kilka paczek za jakieś śmieszne pieniądze. Nie chcę przesadzać bo zaraz nakupie milion rzeczy w przedziale 1-3 miiące i nie użyje wszystkiego 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 12:30
Ancalime, Ogoorkowa, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Meeg ekstra ciuszki 😁 te pajacyki w tęcze to next? Lidia ma identyczne 😁
U mnie zostało jakieś 50% wyprawki do zorganizowania ale wszystko najdroższe (tj wózek, fotelik, meble) już mam i mam też ciuszki 😁
Jeszcze raz je przelicze czy napewno mam wszystko bo powoli chce zaczynać pranie a nie chce tego robić na raty
Niestety, przez zawirowania ostatnich miesięcy z pracą męża, najbardziej pasowałoby mi ze względów finansowych aby wyprawkę robić w sierpniu ale nie chcę zwlekać. Niby wszystko ok i nic nie zapowiada przedwczesnego rozwiązania ale nigdy nie wiem co będzie za tydzień, a wolę czuć się przygotowana. Lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik
Dzisiaj mąż i dzieci dali mi pospać. Spałam.... 12 godzin 😳😳😳😳 chyba dopiero po tej konferencji zszedł mi cały stres i dosłownie wczoraj byłam jak balonik, z którego zeszło powietrze. Wstałam dziś z taką lekkością i spokojem. Kurcze, cieszę się, że już jest po 😁 i nie ukrywam, cały czas spływają do mnie wiadomości z podziękowaniami od uczestników, co jest bardzo miłeCieszę się, że domknelam już wszystkie te tematy, rozliczenia, sprawozdania i mogę z czystym sumieniem skupić się na przygotowaniach do porodu ❤️
We wtorek mąż wyjeżdża więc do wtorku mamy jeszcze sporo zakupów, szykowania, zalatwień ale gdy pojedzie, zaczynam operacje pt "Wicie gniazda" 😁😁😁 -
Ja właśnie posegregowałam ciuszki mniej więcej rozmiarami, jeszcze zostala mi jedna paczka, a popołudniu może przeglądniemy rzeczy po bratanku bo szykuje się do zrobienia prania, na pierwszy rzut idą najmniejsze rozmiary. Napewno muszę dokupić skarpetki (te które Sara polecała 😉 mam zrobiony zrzut ekranu)
No i nie mam jeszcze proszku 😅 ale to akurat najmniejszy problem.
No i tak wstępnie jak porównałam rozmiar 56 H&M to nie wydaje się większy od innych (mam m.in. pinokio, minotti, sinsay, cool club), 5-10-15 jest większy 🤷♀️ jedynie co to widać że na szerokość są różnice między wszystkimi praktycznie i tu H&M jest chyba najszerszy.
Może przy większych rozmiarach zaczyna się rozjeżdżać rozmiarowka 🤔👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Sara super że wszystko się udało i teraz możesz odsapnąć psychicznie 💪👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Sara, ale super, że konferencja udana ! 🥳
Agentka i Meeg, Wasze impreski również
Pucz, mam nadzieję,że uda się jakoś złagodzić te skurcze 🤔 a sprawa z mężem ładnie się rozwija póki co ❤️
Ja w pracy dostałam prezent od współpracowników i szefów, więc jest mi mega miło 🥹 się nasiedzialam, byłam w domu o 22, nogi od upału spuchnięte w kostkach, że przez noc nie zeszło 😅 a weekend u rodziców, objadałam się czeresniami, wiśniami, agrestem, malinami, porzeczkami... same pyszności 😍
Kurcze mam też wrażenie, że od czwartku Mała kopie wysoko, nad pępkiem, czyżby się obróciła? 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 17:39
-
Ogórkowa bardzo możliwe. Ja właśnie kopniaki czuję wysoko, pod biustem, na wysokości pępka takie wypychanie a niziutko już tylko takie gmeranie / gilgotanie
Ogólnie mam wrażenie, że brzuch mi już wysadziło konkretny i z całą pewnością jest większy niż w 36 TC z Tolą 🙄😳 -
Hej Dziewczyny!
Melduję że wróciłam znad morza 🙂 wyjazd bardzo udany, chociaż chodziłam już jak pingwin 🙈 brzuch mi zdecydowanie wywaliło i ledwo się ruszałam!
Biorę się za nadrabianie zaległości, bo trochę tego jest! Niedługo się do Was odniosę! 😘
Miłego dnia! -
Cześć dziewczyny,
Ja również melduje, że wróciłam znad morzabyło super, mam cudownych przyjaciół. Ale naprawdę pierwszy raz odczułam, że jestem w ciąży tak porządnie. Chodząc po piaskach plaży nie nadążałam za reszta, a na koniec wyprawy brzuch mnie zaczął ciągnąć na dole tak, że musiałam go sobie podtrzymywać. Dziś niemiłosierne zakwasy w łydkach
a no i podróż samochodem, mimo że niedługa dała mi w kość, bolały plecy.
Dziś wizytuje, więc trzymajcie kciuki za mojego chłopczykajuz się nie mogę doczekać
-
Hejo Dziewczyny, witam się po bardzo intensywnym weekendzie 🙈 Imprezka udana, dla niektórych może aż za bardzo 🤣 Będę 3 dni odsypiać teraz.
Dostaliśmy w prezencie wyjazd na 2 dni do SPA, jest bardzo długo ważny, więc mocno się zastanawiam czy wykorzystywać go teraz (gdzie w ciąży z wielu rzeczy nie skorzystam) czy poczekać aż Maluch podrośnie. Ale ciagle mnie wszyscy straszą, że strasznie długo się bez dziecka nie można nigdzie ruszyć i sama nie wiem, co mamy zdecydować…
Sara, wspaniale, że konferencja udana! Nie mogło być inaczej z taką organizatorką👏
Pucz, dawaj znać, jak po badaniu. I z ciekawości czy przeprowadza je profesor O lub profesor K? K jest mocno specyficzna moim zdaniemto ta co się mnie czepia, że dziecko jej się nie chce pokazać i zawsze jakąś szpileczkę znajdzie 😅 mój Stary się śmieje, że to chyba taka kobita, co jej nigdy nic w pełni nie pasuje
Kania kciuki za dzisiejszą wizytę 🍀
Ja jutro🤞 A dziś 27+0, czy to jest III trymestr? Bo aplikacje się nie mogą dogadać 😂
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Oo nadmorskie dziewczyny
super, że się wyjazdy udały
Kania, trzymamy kciuki!i czekamy na infoski
a to preglife tam w rozwinięciu przy tej "8" mówi, że to chodzi o miesiące, co mają po 28 dni czyli wtedy ciąża trwa 10 miesięcy (wtf? po co? xD) hahah, strasznie to jest skomplikowana rzecz
Agentka, ja bym chyba sobie poszła na SPA na basen i na jakieś groty solne, to może jakoś spektakularnie na ciało nie działa, ale sam zapach spa i leniuchowanie może ładnie głowę odprężyć, do tego jakiś masaż dla kobiet w ciąży czy cośpóźniej jakbyście bez bobasa jechali, to odprężysz ciało w saunie, ale głową pewnie będziesz przy dziecku
Zakisiłam ogórki, zrobiłam knedle ze śliwkami, kocham tą porę roku -
Ancalime, Longanimity, Kasio, Pucz lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka, sama czy z kimś?
wygląda pysznie!
Ja to się zastanawiam co w życiu robią ludzie w mniej więcej naszym wieku, czy trochę starsi, którzy chodzą po sklepach w środku dnia... I robią mi kolejki w warzywniakuaż tylu ludzi pracuje zmianowo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 13:27
-
Agentka ekstra 😍 ja osobiście skorzystałabym ze SPA jeszcze w ciąży z 2 powodów. To, że wyrwać się potem bez dziecka jest trudno to jedno... A dwa - nie odpoczniesz psychicznie 🙈 i tak będziesz się zastanawiała cały wyjazd czy nie płacze, nie tęskni, czy zjadła, czy się dobrze bawi, czy nie spadnie ze schodów itd itd i ogólnie ciężko jest nie zostawić głowy w domu 🙈
Kania wybebesze to wszystko jeszcze raz i dokładnie policzę. Bo mam posegregowane rozmiarami, wiem, że mam już wystarczająco ale ile konkretnie? Spisze to na listę i wrzucę, obiecuję
Kciuki za wizyty!!!
I tak agentka, 27+0 to właśnie 3 trymestr 🎉
Machina po konferencji ruszyła, okazało się, że jako jedyna kojarzę wszystkie rodziny i mam do wszystkich kontakt więc od rana siedzę na messangerze z prof. genetyki bo szuka kilku rodzin biedny 😅 a ja mam z tego dziką satysfakcję, bo wiem, że moje trudy nie idą na marne i możemy pomóc wielu rodzinom 🥹❤️ Profesor, do którego na konsultacje prywatnie czeka się wieki i ludzie jeżdżą do niego po kilkaset km sam teraz będzie dzwonił po ludziach ❤️
Teraz będziemy pracować nad pierwszym porządnym opracowaniem i publikacją różnicującą wszystkie typy zespołu, powstaną rekomendacje, które po zatwierdzeniu będą dostępne w każdej placówce w Polsce ❤️❤️❤️ czeka mnie OGROM pracy ale jestem szczęśliwa, że się odważyłam by w to pójść i pokazać, że HALO! MY TU JESTEŚMY.
Tyle razy, gdy poszłam z Tolą do lekarza i powiedziałam o CSS usłyszałam "a co to?" Albo "nigdy nie słyszałem o tym" albo "ja nie wiem co z nią zrobić". Chciałabym, aby za kilka lat w każdym gabinecie każdy pediatra miał "sciagawke" i dostęp do rekomendacji by pomagać tym dzieciom ❤️ To jest chyba ten moment spełnienia i poczucia, że ta misja ma sens 🎉😍Longanimity, Ogoorkowa lubią tę wiadomość