Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Lomganimity, mnóstwo bardzo dobrych informacji! 🤩🥰 A na ten 32 tydzień się delikatnie fajmktyvznie przygotuj, ale myślę, że jak będzie na tyle blisko terminu, to lekarze też będą walczyć o każdy tydzień, żeby było najlepiej i dla Ciebie i malucha ❤️
Mi też kardiolog mówił, że jak puls miałby się rozszaleć, to od 32 można bezpiecznie rozwiazywac... 🙄 ale niech mnie nie denerwuje, bo w 32 tc to jeszcze mieszkanie będzie rozkopane 🤯🥲
Meeg, super że robi się u Was wyprawkowo 🥰 my w ten weekend wywozimy do rodziców i na budowę trochę rzeczy, które mamy i chyba będę mieć miejsce na delikatne kompletowanie tekstylii 🫢
Pucz, co to za sale 🥲 trzeba jakoś przeżyć, ale przy tylu osobach o minimalnym chociaż komforcie można zapomnieć
Jakie to jest leczenie dożylne? Tej infekcji czy szyjki? 🤔 ale 25 mm nie brzmi tak zle! ❤️ nie ma jakiegoś pogorszenia a to już połowa sukcesu
Kurcze, ale mam dzisiaj awanturnice w brzuchu 😁 na 15 min usiądę i się budzi i zaczyna się wiercić 😅 chyba skok rozwojowy, ze tylko by sie bujała 🤣Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg z tego co zrozumiałam to chodzi i o dalszą diagnostykę (typu tomograf komputerowy) ale też żebym mogła trochę pokarmić bo jak zacznę hormonoterapię to raczej laktqcja się zatrzyma. Więc tak generalnie to chyba wszystko jest ze sobą powiązane i zakładam że lekarze wezmą to wszystko pod uwagę i podejmą decyzję.
Na wcześniejsze rozwiązanie napewno będę musiała mieć skierowanie więc narazie nie biorę nic za pewnik.
Ale też chyba zacznę ogarniać wyprawkę dla siebie i właśnie pieluchy itp aczkolwiek z tym to nie ma problemu bo zamówię i za góra 3 dni będzie.
W każdym razie w przyszłym tygodniu wstawiam pierwsze pranie z tymi najmniejszymi ubrankami 🙉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Pucz oni tam maja magiczne pomiary tej szyjki 😂 Moja ma na Polnej 5cm albo i lepiej, zależy kto mierzy😂
Super, że jesteście pod opieką, trzymam kciuki, aby wszystko wyszło dobrze. Miałaś jakieś objawy tej infekcji?
Longanimity- do kiedy się dowiesz jaka jest decyzja?
To byłoby bardzo bliziutko! Ale rzeczywiście, sądzę, że lekarze wiedzą co robią i co dla Was lepsze. Na pewno i tak zdążysz z wyprawką, ale wtedy rzeczywiście chyba dobrze się w trochę malutkich komplecików wyposażyć
Ogoorkowa tak, zakupy zrobione, trzeba się brać za mniej atrakcyjną sprawę- sprzątanie 🙈Ogólnie nie lubię sprzątać, a jak ostatnio przy schylaniu zaczynam dyszec jak parowóz to już w ogóle 😅 I tak się w wielu kwestiach mężem wyręczam- chociażby proszę, aby on mi wyciągał pranie z pralki albo sprzątał rozwalone chrupki po psie. Tzn my standardowo się dzielimy obowiązkami, ale teraz widzę, że oprócz podziału to potrzebuje też wsparcia na konkretnych etapach niektórych prac.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
A co mi się przypomniało, jak Meeg pisałaś o „Lidzi złotej radzie” 😄 Moja teściowa lubi mieć mądrości na każdy temat, kilka dni temu komentowała mój styl ubioru, że „co to teraz za moda, kiedyś to się ukrywało brzuch w ciąży”.
Odpowiedziałam jej, że gdyby to był jakiś wstyd to może i bym ukrywała, ale że żaden to nie zamierzam.
O dziwo zabrakło jej argumentów 😅
Ogoorkowa, Meeg, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Longanimity jeśli faktycznie szykowalibyscie się na takiego okruszka to ubranka na początku i tak będą zbędne bo dziecko będzie w inkubatorze
ale jakbyś miała chwilę to wydziergaj kilka malutkich czapeczek
przydadzą się a problem jest z zakupem takich
-
Agentka, ja też sprzątam na raty, muszę sobie podyszec czasem 😅 pranie jest takie właśnie najgorsze, bo trzeba się schylać 😅 ale też deleguje sporo do męża, musieliśmy się wymienić paroma obowiązkami, bo mi sprawiały za dużo problemów 😋
Także powodzenia w pracach przygotowawczych!
Kupiłam sobie dzisiaj długa czarna obcisła sukienkę (nie na dziale ciążowym, bo się super rozciąga 🤣) I to chyba taki pierwszy ciuch tak mocno eksponujący brzuszek 🫢 właśnie się suszy i jutro na grilla do pracy wbijam jako sexy mamuśka 🤣
Hahahah Agentka, ale teściową zgasilas ! 🤣 idealny timing do mojej sukienki 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 14:28
agentka93 lubi tę wiadomość
-
Ja uwielbiam obecnie prążkowane sukienki z takich właśnie rozciągliwych materiałów
też nie są ciążowe, bo chciałabym je wynosić później + jakoś chyba słabo trafiałam i te ciążowe co mierzyłam to były strasznie babciowe albo właśnie jakieś workowate, że się czułam mało kobieco
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka jak ja kocham takie komentarze 🤣🤣🤣
Moja babcia i mama są bardzo dobre w teksty typu a ostatnio mąż też zabłysnąl. Wychodzimy z domu a on "z takim kolanem idziesz?" Odpowiedziałam mu, że dobrze że mi przypomnial, zdążę zmienić 🤦🏻♀️
Jak byłam młodsza mama wiecznie mówiła "schowaj te cycki" 🤦🏻♀️ uparcie pytałam czy do kieszeni?
-
Bo te ciążowe sukienki mają dla mnie nadal za dużo miejsca w brzuchu!
skoro są z takich elastycznych materiałów, to mogliby je robić tak, że ładnie pasują już od tego 6 miesiąca do 9
mam jakąś ciążową z vinted i leży w szafie i czeka, aż ją czymś będę w stanie wypełnić
Sara, ja na "schowaj te cycki" nie musiałam nic wymyślać, moja młodsza o 8 lat siostra sama powiedziała mamie, że tam i tak nie ma co chowaćRodzeństwo zawsze stanie w obronie
-
Agentka wirtualna piona za reposte do kochanej teściowej 😉
Poza dzidzia jest jedna rzecz która na prawdę w ciąży mi się podoba i której mi będzie brakować po porodzie czyli własnie możliwość noszenia dopasowanych sukienek. Też właśnie kupiłam kolejną na sobotnią imprezke, czarna z rozcięciem prążkowana pięknie podkreśla brzuszek 🙂
Do tej pory przez ostatnie 3 lata nie moglam takiej nosić bo przytyłam i wybieram takie sprytnie chowające sterczący brzuch a teraz eksponuje dumnie za wszystkie czasy 🤰 -
Generalnie za tydzień kolejna kontrola i konsylium odrazu (lekarz ze mną poszedł nawet umówić termin konsylium żebym była pierwsza I żeby nie musiała siedzieć i czekać!)
Ginekologa mam 13.07 też wezmę wszystkie wyniki i nie wiem czy odrazu czy też będzie chciał z kimś skonsultować to coś mi powie, generalnie on pracuje w szpitalu z 1st referencyjnosci więc nie byłoby opcji żebym "u niego" rodziła, ale napewno kogoś do skonsultowania znadziej... także myślę że do połowy lipca coś się okaże.
No i mam świadomość że przy tak wczesnym porodzie to raczej spędzimy więcej czasu w szpitalu ale nie będą czekać aż będzie się mieścił w 56 😜 także narazie przeliczę ile mam 50, a jakby coś to przecież kupienie jeszcze ciut mniejszych nie będzie stanowić jakiegoś wielkiego problemu, potem pralka i suszarka i w ciągu paru godzin gotowe do ubrania 🙂
Z resztą znalazłam też komplety dla wczesniaków.
Fotelik też mamy avionauta a on jest z myślą o wczensiakach ponoć projektowany. Tylko trzeba go wyprac i wyczyścić, to samo z wózkiem.
Najwyżej mąż z moim tatą będą musieli szybciutko kończyć remont, bo właśnie ja bym już na spokojnie się zajęła kompletowaniem wyprawki tylko nie mamy gdzie tego trzymać 🙉🙈 meble mam upatrzone w ikei więc to też jest albo kwestia kilku dni na dowóz albo kupienia, przywiezienia i złożenia 😜👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity, czy ja dobrze kojarzę, że jesteś ze Śląska? O którym szpitalu 3 st mówił Twój doktor, o ile już coś wspominał? Zagaduje, bo pracuję w jednym, i jakbyś potrzebowała, mogłabym podpowiedzieć co nieco, w ramach wsparcia i pozytywnego nastawienia 😉
Meeg, Longanimity lubią tę wiadomość
-
Meeg, ale ja się jeszcze czasem łapie na tym, że widząc swoje odbicie w witrynie mam w głowie "laska, wciągnij ten bebech, bo masz wzdęcia straszne" 🤣 taki pierwszy strzał, zanim kliknie,że to tak teraz ma być właśnie i to jwst piekne 🤣
A dzisiaj mierząc sukienkę mowie do męża, że fajna, bo po ciąży w przyszłym roku też w niej będę śmigać i próbowałam wciągnąć brzuch,żeby zobaczyć jak będę wtedy wyglądać 🤯🤣 oczywiście, nie udało się, ale chwile mi to zajelo zanim zaczailam, dlaczego sie nie da 🤣 chyba ciążowe spowolnienie myślenia 😋
Lomganimity, zapas energetyków dla męża i "szwagrow/kolegow" I szybciutko ogarną złożenie mebli
eh, muszę właśnie napisać maila do naszego podwykonawcy o ustalenie ostatecznego terminu zakończenia ich prac, żeby mąż sobie urlop wziął na skręcanie jakichś mebli i cała przeprowadzkę...Meeg lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa ja mam duży biust, który dodatkowo zaczął rosnąć bardzo wcześnie. Więc założenie jakiejkolwiek bluzki z dekoltem kończyło się "świeceniem cyckami" 🤦🏻♀️ ale co ja miałam z nimi zrobić? Zdjąć? Gdy byłam młodą dziewczyną, rozmiar piersi był moim absolutnym kompleksem. Teraz już nie jest ale dla wygody, chciałabym jednak mieć mniejszy biust.
Meeg ooooo też kocham ten stan 😁❤️ nie muszę nic wciągać ani maskować ciuchami 😁 to zdecydowanie jedna z przyjemniejszych spraw w ciąży 😁
Longanimity Tolka jak się urodziła dokładnie 2650g to chodziła w 50-kach bo mniejszych nie miałam, a na wyjście ze szpitala dostała od babci komplecik 44 i był idealny 😊
W ogóle jak urodziłam Tolcie to na początku czułam się dziwnie, ona była taka malutka i kruchutka, napięcie mięśniowe miała bardzo słabe. Mając doświadczenie z klockami 1,5 kg cięższymi autentycznie obawiałam się, że zrobię jej krzywdę podnosząc. Mniejszego dziecka nigdy nie miałam na rękach ale na OIONie było ich sporo. Tola przy nich wyglądała jak przedszkolak 🥹😵
A co śmiesznego jeszcze Wam powiem. Kiedyś myślałam, że to tylko moja faza ale potem z rozmów z koleżankami, wszystkie doszłyśmy do tego samego wniosku. Gdy już urodzimy, spędzimy w szpitalu kilka godzin przy noworodku wpatrzone w niego.... Przyjedzie w odwiedziny mąż.... Zwróćcie uwagę, jaką ma wielką głowę 🤣🤣🤣
Ja też po spędzeniu kilku dni z noworodkiem gdy wracałam do domu, nie mogłam uwierzyć w to, jak moje starsze dzieci są ogromne 🤣
Bardzo dziwne uczucie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 16:25
-
oloska wrote:Longanimity, czy ja dobrze kojarzę, że jesteś ze Śląska? O którym szpitalu 3 st mówił Twój doktor, o ile już coś wspominał? Zagaduje, bo pracuję w jednym, i jakbyś potrzebowała, mogłabym podpowiedzieć co nieco, w ramach wsparcia i pozytywnego nastawienia 😉
Tak, dobrze kojarzysz.
Narazie mowa była o Ligocie albo o Rudzie Śląskiej.👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ogoorkowa, dożylne leki to w związku z szyjką i skurczami, na infekcje mam już globułki od piątku, ale to niestety i tak nie jest zakończone leczenie, żeby mogli ryzykować z pessarem 😶
Agentka, trochę biorę poprawkę na te ich pomiary 😋 głównie to pewnie będę się opierać na kolejnej kontroli u mojego dr, która już w poniedziałek...o ile skończę do tego czasu swój szpitalny epizod nr 4 😜
Odnośnie ciążowych ubrań to jedyne na co się skusiłem to legginsy, których teraz już i tak nie noszę, bo przerzuciłam się na sukienki 😁 też lubię takie dzianinowe przylegające, ale nawet jak kupuje coś nowego to patrzę, żeby teraz się wmieścić, ale i później jeszcze ponosić 😁
Szpitalny edit: na ktg wyszedł nam przez godzinę tylko jeden skurcz, więc traktują to jako jedno wielkie nic, jakie plany na mnie mają okaże się pewnie dopiero rano, ale coś nie czuje, że za wiele podziałamy 😉
Zmieniłam też miejscowe na pokój 3 osobowy i co najważniejsze bez noworodka 😜 tutaj przynajmniej jest powietrze, bo nie strach otworzyć okno, no i pogadać można, bez obawy, że dostanie się opierdziel, że Bobas się obudził 😋07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Sara, to dokładnie sprawa mojej siostry, ona zebrała rozmiar za nas obie i zawsze jak mi ciuchy podkradała, to wyglądała w nich lepiej 🥲 ale faktycznie, jako nastolatka miała duży problem, bo wszystkie były "wyzywajace" 😐
Hahah z tą głową męża to muszę zobaczyć jakie odczucia będą 😅
Pucz, salowy awansoby wizyta u prowadzącego doktorka doszła do skutku
A ten skurcz, który zarejestrowało ktg to był dla Ciebie odczuwalny, czy zupełnie nie? 🤔 -
Ogoorkowa, można to tak nazwać 😅 zobaczymy jak to bedzie jutro, bo ekipa będzie się zmieniać - obie towarzyszki juz wychodzą 😊
Jednak co jak co, ale lepiej jak takie Maluchy są na salach z innymi Bobasami, albo już chociaż w mniej licznych pokojach, bo mi aż szkoda go było, że taki malutki, a ciągle mu coś przeszkadza 🥺
Co do skurczu to czułam, miałam wtedy swoje standardowe stwardnienie brzucha, które potrafię mieć kilkanaście razy dziennie, ale jak to się rozłoży na takie pojedyncze badania to nie wyłapie tego wiele 🤷♀️07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz myślę że jesteś pod dobrą opieką ❤️
Sara 🤞🤞 za konferencję
Longanimity no powiem Ci ze 32 tydzień to mega szybko, ale najważniejsze żebyście i ty i Zbyś byli bezpieczni ❤️
Co do ubrań ja mimo że całe życie ukrywałam brzuch teraz sobie też "pozwalam" 😂
Dziewczyny mam takie pytanie co do mebelków. Jakie meble kupujecie dla dzieci do pokoju? Szafa komoda czy raczej sama komoda? Czekam na opinie -
Dziewczyny, Wy się będziecie lepiej znały, bo ja zawsze miałam mocz ideolo🤔 to coś poważnego?
Pobierałam w niestandardowych warunkach ten mocz i tak za bardzo nie wiem czy to mogło mieć wpływ na przekroczenie norm czy coś mi się przypałętało.
Hemoglobina tez niestety nadal nisko, w zaczęłam brać to żelazo i zaparcia są mocno nieprzyjemne 😒Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.