Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Pucz, gdyby mój mąż był na miejscu, to na pewno nie pedzilibysmy tak z tematem... Ale wiedząc, że przyjedzie następnym razem dopiero chwilę przed porodem, to były dwie opcje - albo robimy wszystko teraz albo będę się z tym szarpać sama 😅 wybór był oczywisty.
Właśnie kończę sprzątać i wrzucę Wam fotki 😍 oczywiście, efekt końcowy będzie gdy dojdą duperele, tekstylia itd ale mimo to już jestem zachwycona (aczkolwiek dla mnie za różowo - ale Emma szczęśliwa 😁) -
Sara30 wrote:Pucz, gdyby mój mąż był na miejscu, to na pewno nie pedzilibysmy tak z tematem... Ale wiedząc, że przyjedzie następnym razem dopiero chwilę przed porodem, to były dwie opcje - albo robimy wszystko teraz albo będę się z tym szarpać sama 😅 wybór był oczywisty.
Właśnie kończę sprzątać i wrzucę Wam fotki 😍 oczywiście, efekt końcowy będzie gdy dojdą duperele, tekstylia itd ale mimo to już jestem zachwycona (aczkolwiek dla mnie za różowo - ale Emma szczęśliwa 😁)
Czekamy na foto 🥰07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Niee, nie myślałam o prywatnej położnej. Ta,która będzie przychodziła do mnie pracuje w tym spzitalu,gdzie mam plan rodzić. Ale też chwaliła ogólnie położne, które tam są. Mówiła, że są naprawdę w porządku, że pomocne, plan porodu respektowany. Mam w planie pogadać z nią i umówić się na zwiedzanie oddziału, może się zgodzi kiedyś, żeby z nią obejrzeć co i jak. W ogóle powiem Wam, że dźwięk tego ktg to coś pięknego. No i mój mąż był cały czas z nami
Ancalime lubi tę wiadomość
-
Pucz 🤞🤞 trzymam kciuki za wizytę
Longanimity daj znać jak po konsultacji 🤞
Kania super ze masz taką możliwość w swoim mieście😍 zazdraszczam ❤️
Sara 😍 bardzo się cieszę że wizyta przeszła pomyślnie ❤️ pokoik piękny 😍 gdzie kupiłaś komodę? -
Dziewczyny, ja właśnie lecę do fryzjera a potem mam mnoooostwo pracy przed konferencją.
I muszę wybrać jakąs sukienkę na sobotę 😱
I dzisiaj się już pakuje bo jutro od rana na gazie 😊
Stresuje się już. Ale nie samą konferencją tylko czy pomyślałam o wszystkim jako organizator, czy upominki dla prelegentów będą ok, czy ludzie dobrze zrobili sobie rezerwacje (choć każdy mógł liczyć na mój support w razie problemów), czy frekwencja będzie taka jak przewiduje, czy ludziom jedzenie w hotelu posmakuje, czy na miejscu nie okaże się, że ludzie niezadowoleni 🥴🥴🥴 czy sprzęt nie nawali, czy prelegenci trafią. Nie wiem czemu przejmuje się rzeczami kompletnie ode mnie niezależnymi 🙄
Chciałabym aby wszystko było na tip top. -
Maiora komoda to akurat mebel przechodni 😅 kupiona była jeszcze dla Toli gdy byłam w ciąży 😅 teraz będzie na ciuszki Lidki bo starsze dzieciaki mają wysokie szafy.
Pamiętam, że zamawiałam na allegro. Ale ona w budowie i designie jest identyczna jak MALM z Ikei.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:52
Maiora lubi tę wiadomość
-
Hej hej, my byliśmy wczoraj na wizycie u innej doktor ponieważ mój gin jest na urlopie.
Dziewczyna była młoda i trochę był chaos na wizycie ( na mój widok zareagowała " o brzuchata 🙈 😃)
Moja panienka idealnie wzrostem do wieku ciazy i waży 1040g 🥰 pięknie kopie rośnie i jest główka w dół. Jedynie co mi nie zbadała szyjki a tego bylam bardzo ciekawa po ostatniej wizycie jak wygląda teraz sytuacja.
Z gorszych informacji jakie dostałam to że mam cukrzycę ciążową ☹️. Okazuje się że jeżeli choć jeden wynik z krzywej cukrowej wychodzi poza normą to już się kwalifikuje.
Trochę mnie nastraszyła że może to się wiązać z potrzeba indukowania porodu w 38tyg a co z tym się wiąże w przypadku pierwszej ciąży może skończyć się CC.
Na ten moment oczywiście muszę ogarnąć diabetologa, glukometr i skupić się na niskim IG.
Nowa sytuacja I muszę trochę się nauczyć co mogę jeść a czego nie. Najbardziej boje się że ta cukrzycą już zostanie że mną po ciąży.
Po wizycie pojechaliśmy do naszych seniorów na 10mn odebrać krzeseła na taras bo pożyczali a my w weekend wyprawiamy grilla imieninowego mojego P. Oczywiście ciocio-babcia Lidzia dopadła mnie wcisnęła swoje truskawki ze śmietana dosładzaną cukrem mimo że jej mówiłam że nie chce i nie moge.. i w te kilka minut nastraszyła że w moim wieku to powinnam się nastawiać na CC bo siłami natury nie urodze 😱
Jej córka rodziła w wieku 38 lat I nie dala rady i ona mi to mówi abym się nastawiła.. wszystko z dobrej woli oczywiście.. 🙄
Powiem wam że czasami kilka minut z kimś takim niszczy nastrój na wiele godzin.
Staram się myśleć pozytywnie i jestem ciekawa co mi doradzi diabetolog.
Sara piękny pokoik wszystko ślicznie do siebie pasuje a kołyska w salonie sztos 👍
Kania udanego wypadu nad morze! pogoda piękna na spacery po plaży i wdychanie jodu #najlepiej 🌊☀️
Dobrego dnia 🌻 i jak to mówią starsze Panie smacznej kawusi ☕️ -
Ja właśnie jadę do labu zrobić wyniki przed wizytą. Jestem taka zakręcona, że zapomniałam nasikać, gdzie trzeba 🙈 usprawiedliwiam się, że to wina tego, że pol nocy mi się śniło, że wywołują mi poród i nie mogłam przekonać lekarzy, że jest jeszcze za wcześnie. Wstałam jakaś otumaniona :p a jeszcze schizowalam, bo mała ostatnio ciagle szaleje w nocy, a dziś spokój.
Meeg, z tą krzywą to tak niestety jest, że jeden wynik poza normą to cukrzyca. Z większością dziewczyn ona nie zostaje także myśl pozytywnie 🍀
A tekstami, że „ktoś tak miał” to w ogóle się nie ma co przejmować. Chociaz pewnie każdej z nas dobrze zrobi to, aby przyjmować, że nie jest ważne jaki poród, aby maluszek bezpiecznie się znalazł po drugiej stronie
A idąc za konwencją: smacznej kawusi, niech nas upał nie udusi 😂🤞Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara jesteś kobieta rakieta, trzymam kciuki i na pewno wszystko będzie super 🤞 a że ktoś będzie marudził to wiadomo, taka natura naszych rodaków
Pucz dawaj znać, jak tam na oddziale 🍀Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Meeg czyżby nasi panowie świętowali dziś razem? Mój to "ten drugi" 😁 Paweł
Jeśli tak to wszystkiego najlepszego dla męża.
Ale opisem Lidzi to mi zrobiłaś teraz 😅 mam nadzieję, że to kwestia dobrych manier i moja Lidzia będzie bardziej kontrolowała jadaczke 🥴 "swoją" Lidzią się nie przejmuj bo takie baby już tak mają - mają najwięcej do powiedzenia. Wiek nie jest żadnym wyznacznikiem jeśli chodzi o poród! Co za pierdoły! Gdybyśmy teraz odpaliły statystyki to ciąże zakończone CC są tak samo częste w każdej grupie wiekowej 🤦🏻♀️ i z resztą jaki wiek?! 38 lat? To już ten czas gdy się chodzi o lasce i nie ma się siły wejść po schodach? Co za bzdury! 🥴 Ja pierwsze dziecko rodziłam mając 24 lata, teraz mam 31 i czuję się znacznie lepiej przygotowana do ciąży i porodu (pomijając oczywiście aspekt wielorodzctwa). Serio, mam koleżanki, które miały CC w kolejnej ciąży w wieku 20+ ale też takie które po 40-tce rodziły SN pierwsze dziecko bardzo sprawnie. Wiesz jaka jest przewaga w wieku 35+? Samoświadomość i dojrzałość. Tego się trzymaj ❤️
A cukrzycy współczuję. I całego tego galimatiasu związanego z nią. Ale wiesz, kiedyś czytałam, że tak jak nadciśnienie tak cukrzyca potrafią się przypałętać w ciąży ale jednak bardzo sporadycznie zostają. Bądźmy dobrej myśli
Agentka pełnoobjawowy kalafior ciążowy?
Dobrych wyników ✊
Pucz daj znać co z Wami zamierzają?
Agentka dziękuję za dobre słowo ❤️ teoretycznie wiem, że nie da się dogodzić wszystkim ale jednak włożyłam w to tyle pracy i energii, że chciałabym aby to zostało docenione zamiast marudzić, że "zupa za słona" 🥴
W tamtym roku były np uwagi, bo ktoś widok w pokoju hotelowym miał nie taki 🤦🏻♀️ ktoś inny narobił wiochy w ośrodku i ja musiałam świecić oczami 🤦🏻♀️ niestety - nie mam wpływu na zachowanie innych ludzi
-
Sara, Agentka dokladanie nic dodać nic ująć ❤
i tak mój P to Pawełek 😉
A Lidzia to tak na prawdę Walentyna tylko każe na siebie mówić Lidzia.. także twoja malutka to zupełnie inna osóbka niż ta "moja" Lidzia.. chyba będę o niej pisać Walcia na wątku bo twoja Lidzia ma zdecydowane pierwszeństwo do tego imienia a coś czuję że takich anegdotek i "dobrych rad" od Walci będę mieć cały worek 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 11:13
-
Kania, a jakoś tak pomyślałam,że jak macie takie super flow to może będzie naklaniac
Sara, ale dziewczyny mają super pokój 😍 ekstra!
Pucz, longanimity, czekamy na informacje
Meeg "brzuchata" 🤣 normalnie szok 😅 nic się nie stresuj na zapas, popytaj swojego lekarza na kolejnej wizycieu nas na szkole rodzenia położna mówiła, że teraz wszystko jest "wskazaniem do indukcji" I że kiedyś te kobiety rodziły normalnie dzieci i nikt nie musiał tyle indukować 😮💨 cukrzyca, skoro tylko jeden wynik się wybijał, pewnie nie jest w jakimś dużym stopniu nasilona, więc będzie łatwiejsza do opanowania ❤️ ps, mam 2 znajome, które miału cukrzyce ciążowe, po ciąży żadna z nich nie ma już tych problemów
Agentka, święta prawda o marudnej naturze Polaków! 😅
A jak Twoja imprezka? Zakupy zrobione? 😁
-
Generalnie po wizycie jak narazie wszystko ok, pierwsze wyniki z biopsji potwierdziły to co wiadomo a marginesy były czyste, za tydzień powinny być receptory czyli będzie wiadomo czy guz był hormonozależny (z pierwszych wyszło że tak i ponoć to bardzo dobrze), także najprawdopodobniej hormonoterapia i po porodzie jeszcze trochę diagnostyki której nie mogli mi zrobić przez ciążę.
Lekarz stwierdził że najprawdopodobniej guz wykryty na tyle wcześnie że powinno być wszystko do wyleczenia (okaże się też po tomografi) ale w ustach onkologa daje to duże nadzieję 💪
No i teraz co do ciąży... niby nic nie jest przesadzone ale mówił że w takich przypadkach rozwiązanie może być wskazane NAWET W 32TC co by mi wypadało ba 29.07... ale mam skonsultować z moim ginekologiem a on też mówił że pogada z kimś że szpitala o 3st referencyjnosci... z jednej strony mnie to przeraża bo to już blisko a ja mam tak mało z wyprawki... no i jednak to dość wcześnie dla dziecka ale no zakładam że lekarze się znają i zrobią tak żeby było bezpiecznie i dla mnie i dla dziecka.
Co do indukcji porodu to obserwuje ostatnio mame ginekolog bo jest na konferencji FMF i właśnie podejmowali ten temat no i wynika z tego że raczej nie zapowiada się żeby przedwczesnych porodów miałby być w przyszłości mniej, bo jest coraz więcej właśnie że wskazań medycznych... ale patrząc tak racjonalnie to chyba lepiej urodzić że wskazań medycznych bo można się na to przygotować i chociażby urodzić w odpowiednim szpitalu.
Także ja powoli chyba zacznę kompletować wyprawkę szczególnie dla siebie, a jak będę mieć już jakieś konkrety to chyba jeszcze jakieś małe ciuszki zamówię jakby taki malutki miał się urodzić 🤔
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
A no i co do wieku ciężarnych... być może za jakieś 5 lat będę mogła myśleć o kolejnej ciąży, ale lekarz powiedział że to już z onkologiem będziemy mogli później skonsultować no i nie wykluczam że będziemy chcieli spróbować, ale to jest tyle czasu że narazie o tym nie bardzo myślę, aczkolwiek będę chciała coś więcej na ten temat napewno wiedzieć.
Także może przed 40stka dostaniemy zielone światło 🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Meeg w takim razie 100 lat dla imiennika mojego Pawełka 😁
Longanimity co za info 😵 przecież 29.07 jest za miesiąc 😳
Ale najważniejsze, że jesteś w najlepszych rękach maksymalnie zaopiekowana. Musimy ufać, że lekarze podejmą najlepsze decyzje ❤️Meeg lubi tę wiadomość
-
Loganimity czy tak wczesny termin jest dlatego że będzie poddawana terapię która w ciąży jest niedozwoloną?
Cieszę się bardzo że onkologicznie wygląda to dobrze 🍀 czekamy na wyniki 🤞a druga dzidzia po 40-stce to to całkiem popularna sytuacja już teraz ,najważniejsze że jest na nie szansa oraz abyś wyleczyła się z tego drania i zaczęła piękny rozdział
Ja wyprawkowo zaczynam od siebie i walizy do szpitala. W moim szpitalu dla dzieci to trzeba tak na prawdę pieluszki chusteczki i krem do smarowania. Koszyk w aptece gemini już jest, po weekendzie ruszam z pakowaniem
A z wyprawkowych rzeczy u mnie nareszcie cos rusza, zamówiłam właśnie pierwszą rzecz : zestaw łóżeczko+komoda+przewijak+materac. A w sobotę koleżanka na grilla przywiezie ubranka po córeczce👶będzie się działo! 🥰 -
Sara, pięknie wyszedł pokoik 🥰 róż faktycznie rzuca się w oczy, ale nie jest nachalny przez to, że to dodatki 😊
Meeg, nie wiem po co niektórym takie prawienie swoich mądrości, a uwagi co do tego co można w jakimś konkretnym wieku to dramat...w końcu każdy jest inny i nie ma co tego porównywać 😊
Longanimity, no nieźle, lipiec to przecież w zasadzie już 😱 jest co się brać za przygotowania 🙃
My juz ulokowani w sali (5-osobowej 😱🙄 + noworodek) ogólnie póki co pobrali krew na morfologię i crp, do tego badanie moczu i właśnie wróciliśmy z USG. Leosia tak mi przebadali dokładnie i ponoć wszystko wygląda ok i nie ma zastrzeżeń, sama szyjka 25 mm, więc o ile kwestia innego sprzętu i innego dr nie zrobiła swojego to nie jest gorzej 😋 przez ta infekcje, która mi wyszła w posiewie o założeniu pessara mogę zapomnieć, bo mogłoby to zrobić więcej szkody niż pożytku. Póki co czekamy czy w crp wyjdzie stan zapalny i czy ktg będzie pokazywało skurcze, ale głównie nastawiają się na leczenie dożylne 🙃07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz ja w ciąży z Tolą przerobiłam hamowanie porodu (koniec końców okazało się, że to była fatalna decyzja ale nie o tym teraz). Trafiłam do szpitala z aktywnymi skurczami i rozwarciem 5 cm! Wyhamowali to i trzymali mnie w szpitalu tydzień. Oczywiście urodziłam zaraz po tym gdy wyszłam ale podejrzewam, że gdybym leżała tam jeszcze miesiąc to i miesiąc bym wytrzymała 🫨
Także bądźmy dobrej myśli ❤️
Meeg no to zaczynasz wyprawkę od konkretów 😁😁😁 najlogiczniej
Ja zaczęłam od dupereli i od 2 miesięcy upycham je w każdym wolnym kącie w domu 😅