Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie zaliczyłam prysznic i choć przez chwilę mi tak miło i rześko 😅
Wykopałam trochę marchwi w ogrodzie i to mnie pokonało 🤣🤣🤣
Maiora basenu zazdraszczam 😍
My mamy taki basen 4m średnicy i ok 1m wysokości i co roku całe wakacje w nim siedziałam ALE... W tym roku go nie rozkładaliśmy bo Tolka zrobiła się wybitnie sprytna i szybka a dodając do tego moją ograniczoną ruchomość... Mogłoby dojść do tragedii a ja nie miałabym szansy wyjść z nią na dwór aby nie stać koło basenu 🙄
Więc odpuściliśmy i rozłożyliśmy dzieciom taki mały aby się chlapały choć jak słowo daję... Kusi😅😅😅
Moja energia spada wprost proporcjonalnie do wzrostu temperatury na dworze 🙄 chwilę odpocznę i coś będę działać ale siedzimy już w domu, wyjdziemy popołudniu 🤷🏻♀️
Co do prania wyprawki ja się odrobine wstrzymuje bo stary zlecił mi wypranie wszystkich butów i ciuchów roboczych jakie znajdę w garażu, warsztacie itd. najpierw więc popiore mu to, następnie wymyje pralkę i dopiero będę prała dziecięce rzeczy 🤷🏻♀️
Miałam rozkmine dotyczącą spiworkow, pamiętacie? Koniec końców zamówiłam otulacz do fotelika z firmy Beszka bawełna + velvet (wrzucałam wam rabat do wykorzystania:) ) a do gondoli na jesień zamówiłam komplet płaska podusia + kołderka. Ja wiem, że najlepsze są śpiworki ALE nigdy w życiu nie miałam takiego zestawu do gondoli więc uznałam, że muszę spróbować bo albo teraz albo nigdy 🤣 taka fanaberia trochę.
A na zimę mama upolowała mi w Norwegii Voksi move z pierzem 😁 i on będzie w foteliku a do gondoli pewnie kupię drugi śpiworek ale bliżej zimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 12:37
-
Dziewczyny ostrzegam z góry żal allert!
Strasznie mam dziś ciężki dzień. Mega tęsknię za mężem a nie ma to tylko tydzień. To chyba przez to że nastawiłam że ze wróci za 4 dni bo miał wrócić do domu wczoraj ale zmienili mu kurs jednak z wyjazdu tylko do Holandii na Hiszpanie. I wróci przy dobrych wiatrach w środę. Na basen miała ze mną jechać szwagierka ze szwagrem ale oni jednak nie mogą. A mnie jakoś tak to wszystko zasmuciło że wyje cały dzień jak głupia. Normalnie mam jakiś kryzys dziś albo to hormony. Dawno się tak nie czułam. Nie mam ochoty kompletnie na nic najchętniej bym zasnęła i obudziła się jak wróci mój mąż do domu. 😭😭😭 -
Maiora ja bardzo rozumiem i przytulam. Hormony i nasza ciążowa wrażliwość na pewno nie ułatwiają ale pomyśl, że do środy szybciutko zleci i wróci a Ty spróbuj sobie znaleźć jakieś "swoje" zajęcie żeby zabić czas
Maiora lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny... pospieszyłam się z tym ostatnim oraniem... byłam przekonana że kolejne pudlo to już były ciuszki na 68 czyli kolejny sort... bo pierwsze ubranko było na 68... tyle że ono było dołożone jako to mniejsze 68 przy porównywaniu z innymi... wiec mam jeszcze przynajmniej 2 lub 3 prania tyle ze tam już powinny być tylko 62 🤔 i chyba zrobie jak Sara i zamówię już też pojemniki do szuflad żeby ciuszki jakoś pogrupować i żeby to mi się nie wymieszało i łatwiej będzie przenieść.
Sara co do śpiworków i otulaczy to wyczaiłam sobie taki spiworek do fotelika z wełny merino i tak sobie myślę że skoro większość rzeczy dostaliśmy to może zainwestuje w coś porządniejszego, szczególnie że w najbliższej rodzinie planują jeszcze potomstwo a może i nam się uda za parę lat❤️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Maiora, jesteś bardzo silną kobietą, ale wiadomo,że każdy miewa gorsze chwile ❤️ pozwól sobie spuścic te emocje, bo ta sytuacja pokazuje jak bardzo kochasz Męża
dla mnie wszystkie Wątkowe Słomiane Wdowy jesteście niesamowicie dzielne babki i podziwiam Was ❤️ może napisz do męża list, który mu dasz jak wróci?
Longanimity, jaką masz pojemność pralki, że tyle tych pran wychodzi? 😅 matko, ja dopiero we wrześniu będę prac, wygląda na to, że na tydzień utknę w tych małych ciuszkach 🫣
Oficjalnie pokonał mnie pierwszy domowy obowiązek- nie byłam w stanie odkurzyć 2 dywanów (na 2 się poddalam)... stary ciężki odkurzacz zelmer 1 punkt, Ogórkowa 0 😵💫
A, jeszcze robiąc sernik na zimno herbatniki wypłynęły mi nad 1 warstwę 🤡 trzeba było wziąć przepis herbatnikowy, a nie leniwa buła podmienila biszkopt na spodzie na ciasteczka 😅 także mamy ser->herbatniki->borowki-> galaretka 😂PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
To nie o pojemność pralki chodzi tylko wielkość suszarki w sensie takiej stojącej, pierwsze pranie zrobiłam takie że jeszcze u rodziców praktycznie całą zajęły ciuszki 🙈 więc teraz wrzucam mniej, dzisiaj nawet trafiłam idealnie z ilością żeby się ładnie pomieściło 💪 ale ja też pisałam że bardzo dużo ciuszków dostalam bo dostałam praktycznie wszystkie ciuszki po 2 chłopcach (po moim bratanku -mam nadzieję że niedługo będą do zwrotu bo starają się o drugie 🤞 i od kuzynki po 3cim dziecku niespodziance więc pozbywa się wszystkich ciuszków) dodatkowo jeszcze trochę po siostrzenicy męża no i trochę kupionych... także nazbieralo się tego 🙈
A co do ciasta to napewno będzie smaczne a to najważniejsze 😁👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity pewnie o tym pomyślałaś, ale napiszę 😅 bo ja się kiedyś pospieszyłam z kupnem organizerow i nie zmierzyłam ich wysokości. Są na rynku przeróżne - od 10 do 15 cm wysokości. Zmierz dobrze szufladę 😅 bo ja kiedyś dostałam zaćmienia, poleciałam na ładny wzór a potem się okazało, że szuflady nie zamknę 😅
Co do ciuszkow to w sumie na dobre wyszło, że odkryłaś to teraz, a nie kiedyś zabierałas się za pranie 68 już "wyrośniętego" brzdąca 😬
A ten śpiworek merino to celujesz na zimę czy jesień/wiosna? Ja zamówiłam ten z Beszki na jesień a voksi będzie na zimę ale voksi jest hardcorowo ciepły (skandynawski wymysł. Dzieciaki mojej siostry przy -5 st spały w takim śpiworku na dworze w wózku). A z wełny mam 2 kombinezony 100% merino. Jeden to Lillelam, możesz sobie oblukać. Ja jeśli chodzi o zabezpieczenie dziecka przed mrozem, wełny etc to ufam w 100% skandynawskim wyrobom.
Na zimę planuje ubierać małą właśnie w wełnę + do śpiworka voksi. I nie ma prawa zmarznąć nawet przy -15. A jednak będzie wychodziła na dwór minimum 2-3 razy dziennie bo codziennie będziemy odwozić i odbierać starszaki + spacer.
Ogoorkowa oj tam, jak się nie przyznasz to napewno nikt się nie zorientuje 😅
Mnie wczoraj pokonało ciasto do gofrów 🤦🏻♀️ i musiałam robić drugi raz
Dziewczyny, nie chce zapeszac ale ból pleców i rwa minęły 😨😨😨 czuję się jak nowonarodzona! Dawno nie miałam tak fajnego dnia 😍
Posprzątałam w domu, poprałam te ciuchy i buty robocze męża, pomyłam z 30 słoików, robię weki, zrobiłam dobry obiad i jeszcze mam siłę żeby wieczorem klomb wyplewic 😍 normalnie sztos! -
Sara pomyślałam a że kupuje pod meble z ikei to nawet nie muszę mierzyć bo tam mam podane rozmiary 😉 ale kiedyśteż mi się zdarzyło kupić na szczęście tylko jeden niepasujący to uwczesnej szuflady 😅
A co do bóli to może Lidia się inaczej obróciła i już gdzieś nie uciska 🤔
Ja się cały czas zbieram w sobie żeby upiec drożdżówki... ale chyba zrobie ciasto i dam na noc do lodówki i z rana dokończę żeby teraz jeszcze nie podnosić temperatury🥵👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity, a to ja mam to szczęście, że mam 2 suszarki stojące w mieszkaniu
jedna się już rozwala i kupiliśmy druga, stabilna i fajna. Ale awaryjnie w dni wielkiego prania lecimy na dwie i przeciskamy się jakoś przez mieszkanko😅
z ciekawości zerknęłam na pralkę i suszarkę zamówiona do nowego mieszkania, oba bydlaki po 9 kg 🤯 zupełnie nie patrzyłam na pojemność bębnów przy wyborze 😆
Sara, dzisiaj widziałam u koleżanki śpiworek zimowy z zafirro, też wygląda mega konkretnieale to chyba zimą będę przeglądać dopiero :p
Dobre gofry to ie taka prosta sprawa! Mi zawsze ostatni wychodzi jako kratka z dziurkami 😅
a jeszcze mam pytanko, co to za lek na wzdęcia się z Niemiec ściąga? Bo akurat mąż będzie na początku sierpnia i planuje mu listę zrobić 😂PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa Sab simplex
Ja mam pralkę i suszarkę po 9 kg i pracują 1-2 x dziennie. Codziennie 🙈🙈🙈
Na Lidki rzeczy kupiłam też osobny kosz, żeby nie trzeba było bezpośrednio przed praniem segregowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 18:56
-
Dziekuje!
Ale Was tam jest cała gromadka już 😁 my mamy aktualnie 4kg (tylko taka się mieściła do lazienki), grube koce czy większe rzeczy muszę zawozić do rodziców 🤣 ale 3 prania to 2 suszarki 😁
Ja chyba nasz aktualny kosz właśnie zaadaptuje pozniej na dziecięce brudki 👌
Dziewczyny, chyba najgorszy dzisiejszy skwar mamy za sobą 🥳 jutro powtórka 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 19:16
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa jasne. U mnie pralka mniejsza niż "największa" by nie przeszła...
Śmiejesz się? Ja nawet garnki i patelnie już wymieniłam 🤣🤣🤣
Ale jak Paweł jest w domu to np jajecznica idzie z 12 jajek 🙈 na gulasz na 1 obiad 1,5 kg mięsa... Spaghetti z 2 paczek makaronu 🙈
Jak Lidka podrośnie to zakupy na weekend będę chyba na 2 wózki robić 🙈🤣
Ja jestem dziś tak potwornie zmęczona ale zadowolona. Wyplewiłam ten klomb nieszczęsny wieczorkiem 😁 -
Sara30 wrote:Ogoorkowa jasne. U mnie pralka mniejsza niż "największa" by nie przeszła...
Śmiejesz się? Ja nawet garnki i patelnie już wymieniłam 🤣🤣🤣
Ale jak Paweł jest w domu to np jajecznica idzie z 12 jajek 🙈 na gulasz na 1 obiad 1,5 kg mięsa... Spaghetti z 2 paczek makaronu 🙈
Jak Lidka podrośnie to zakupy na weekend będę chyba na 2 wózki robić 🙈🤣
Ja jestem dziś tak potwornie zmęczona ale zadowolona. Wyplewiłam ten klomb nieszczęsny wieczorkiem 😁
co do pralek i suszarek to przybijam pionę.Co do jedzenia- Twoje dzieciaki to mają chyba niezły spust:D u nas idzie połowa z tego 🤣2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Natosia wrote:co do pralek i suszarek to przybijam pionę.Co do jedzenia- Twoje dzieciaki to mają chyba niezły spust:D u nas idzie połowa z tego 🤣
Mają 🙈
Pierogów po 10 na głowę trzeba liczyć 🤣
Mielone? Po 2 szt na głowę 🤣
A najlepszy spust ma Tolka, z tym, że u niej to już są zaburzenia odżywiania i jedzenie nawykowe. Trzeba jej ograniczać ilość jedzenia bo ona je ile widzi, potrafi zwymiotować i wpychać dalej 🙄
Więc dostaje takie porcje jak starsi i wsio 😊
Przy czym wagowo prezentują się tak, że Emil ma 6 l waży 19 kg i ma niedowagę 🙈 Emma ma 7,5 i waży 24 a więc prawidłowo... I Tolka, która ma 4l i 4m i waży 20,5 🤦🏻♀️ przy wzroście 100 cm 🤦🏻♀️ nie chce wiedzieć ile by ważyła gdyby nie ograniczać jej jedzenia. Oczywiście odchodzi awantura za awanturą ale cóż 🤷🏻♀️
A i specjalnie podkreslilam "jak Paweł jest" 🤣 bo ten to kolejny worek bez dna 🤣
Ogólnie z całej rodziny ja jem najmniej 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 21:56
-
Cześć dziewczyny,
Ja dziś korzystając z pięknego słońca wypralam wózek i dywandywan wypralam tak obficie, że nie dosechł
jeśli chodzi o pranie ubranek, to czekam jeszcze na dostawę 56tek od szwagierki, jej maluszek dziś kończy miesiąc. Wtedy popiore i też zamierzałam tak jak Sara w organizery to poupychać
Pralkę mam 8 kilo, suszarkę 9,więc myślę że mi to na 2 razy wlezie, podzielę tylko na białe i mocno kolorowe. Znaczy no same ubranka. A kocyki, pieluszki, inne takie takie osobno.
Byłam z mężem na mieście na jedzeniu, ledwo się dotoczyłam do domu, no słowo daję. Uda mi się zaczęły obcierać, już wiem czemu te ciężarne chodzą jak pingwiny 😅
Szykując się na miasto chciałam założyć taką sukienkę przedciążowa w kwiaty, ale jak ją założyłam to mój mąż powiedział, że wyglądam jak Kubuś Puchatek i jakbym się za dużo miodku objadlano za krótka ewidentnie xd założyłam zatem taka maksi, tak nic nie było za krótkie
I tak dziś u mnie 31+0, a na wadze plus 9 kilo od wagi startowej 🤭
-
Kania, ja też wszystko co nie jest maxi to mam za krótkie 🤣
I też dzisiaj pierwszy raz w życiu poczułam lekko ocierające się uda 🫣 na wesele profilaktycznie przypudrowalam dziecięcym pudrem, ale chyba w poniedziałek osypie się Mąka ziemniaczana, bo mam o 10 spotkanie w banku pośrodku miejskiej betonozy... pocę się na samą myśl o dojściu tam 😵💫
Ale pocieszyłaś mnie z tymi pralkami, 2 prania brzmi jak 1 dzień i gotowe 😅👌
Mam takie spuchnięte i gorące stopyleżałam teraz 1,5 h z nogami wysoko i nic nie pomaga
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa jeszcze prasowanko 🤣 ja UWIELBIAM szykowanie wyprawki więc zamierzam dozować sobie emocje 🙈
A na obcierające się uda polecam... Dezodorant w sztyfcie 😬
U mnie z kolei w drugą stronę... Nadal waga na - 3kg i nie rośnie 🤷🏻♀️ niby doktorek kazał się nie martwić ale mój stary panikuje, że dziecka niedozywiam i najchętniej zamknąłby mnie w przyczepie z kebabem 🤦🏻♀️
Kania co dobrego szamałas? Chwal nam się tu
Za mną chodzi barszcz białyjutro będę robiła.
I strasznie mam ochotę na steka ale to dopiero po ciąży bo ja uznaje tylko krwiste 🙈
A i nie chce zapeszac ale chyba urosept pomaga ALBO to nie ZUM a piasek bo dziś pęcherz znacznie lepiejale że i tak mam robić badania na wizytę to w poniedziałek pojadę i będzie czarno na białym
Kania a jak pralas wózek? W pralce czy ręcznie? W naszym niby można wszystko pościagac i wrzucić do pralki ale kurcze jakoś się obawiam.
Czeka mnie jeszcze pranie kołyski i to dopiero będzie szarpanina 🥴 gdybyście widziały jak ją się składa 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 23:23
-
Hej dziewczyny!
Przejmuje dyżur bez sennościobudziłam się o 3.30 i nie mogę zasnąć..
Nastrój już lepiej. Dziękuję za Wasze wsparcie ❤️
Sara pozwoliłam sobie zrobić screena zdjęcia z organizerami ❤️
Co do obcierających się ud polecam Antyperspirant. Ja używam nivea od kilku dobrych lat i nie ma nic lepszego. Smaruje rano i mam z głowy. Na wszelki wypadek zabieram do torebki jakby nie dał rady ale zdarzyło mi się to chyba raz przez ostatnie 4 lata ❤️
Miłego dnia ❤️