Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara ja kupiłam coś takiego
Ale jeszcze nie używałam, czekam aż będę miała gdzie trzymać wózek i fotelik 🙈 ale ja też wiem że i jedno i drugie było pranę przed włożeniem do worów więc nie będę jakoś mocno pryskać 🤔Sara30 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Sara30 wrote:Mają 🙈
Pierogów po 10 na głowę trzeba liczyć 🤣
Mielone? Po 2 szt na głowę 🤣
A najlepszy spust ma Tolka, z tym, że u niej to już są zaburzenia odżywiania i jedzenie nawykowe. Trzeba jej ograniczać ilość jedzenia bo ona je ile widzi, potrafi zwymiotować i wpychać dalej 🙄
Więc dostaje takie porcje jak starsi i wsio 😊
Przy czym wagowo prezentują się tak, że Emil ma 6 l waży 19 kg i ma niedowagę 🙈 Emma ma 7,5 i waży 24 a więc prawidłowo... I Tolka, która ma 4l i 4m i waży 20,5 🤦🏻♀️ przy wzroście 100 cm 🤦🏻♀️ nie chce wiedzieć ile by ważyła gdyby nie ograniczać jej jedzenia. Oczywiście odchodzi awantura za awanturą ale cóż 🤷🏻♀️
A i specjalnie podkreslilam "jak Paweł jest" 🤣 bo ten to kolejny worek bez dna 🤣
Ogólnie z całej rodziny ja jem najmniej 🙈
no to u mnie dziewczyny po 5, młody 4 pierogi.Mąż spokojnie 10 wzwyż😂 no niezły mają przerób i spalanie Twoje dzieciaki. Moi też szczuplaki i wysocy, ale właśnie adekwatnie chyba do jedzenia🤣
Mój mąż też ma duży spust, ale ma ponad 1,90 i w dodatku również ma dobre spalanie bo ciągle w ruchu, więc teraz to ja jestem największym słonikiem w rodzinie 😁2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
zazdroszczę wam tych komód i prania ciuszków,ja nie mam nawet komody do nowego domu,a i tak zanim będzie sens ją składać na chacie to jeszcze hohohohooo roboty.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
O nie, Maiora, ale lecimy z bezsenną sztafetą 😭 nie wiem jak Ty, ale ja po takiej nocy się czuje jak na kacu, do wieczora jest mi jakos tak niedobrze, głową boli oczywiście...
Ooo Sara, stejka to ja też bym chętnie zjadłaja .pze ie krwisty, ale tako medium to by wleciał 😀 i tatarek i sushi 😇 choć na sushi tylko w wersji pieczonej chyba się skusze na urodziny, wolę surowe, ale jak się nie ma co się lubi :p
Jeszcze teraz jak wszyscy wrzucają wakacyjne zdjęcia to chodzi za mną taka pyszna osmiornica, bo tego w Polsce nie uświadczę 😅 ja jak widać jem wszystko, co mnie nie zje, byłam bardzo łatwym do karmienia dzieckiem 😄
Już czuje,że dzisiaj będzie trudniejszy do wytrzymania dzień, mieszkanie jest zupełnie nagrzane 🥵 nie wiem, czy nie uciec do kina na najdłuższy film, żeby posiedzieć w klimie 🤣PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Natosia, zbijam komodową pionę, ale spokojnie, co się odwlecze to nie uciecze 😅
Potem Wicie gniazdka wleci na takiej pełnej, a my będziemy miały gdzie dać upust 😆
Ja pamiętam jak chrześnice męża były w stanie na obiad wsunac po 2,5 kotleta (takiego normalnego, dużego 😅, jeszcze to bylo po zupie i do tego normalnie jadly kasze, surowki z dokladkami), zjadały na pewno więcej niż ktokolwiek przy stole, a obie szczupłeteraz są większe i jedzą już "tylko" normalne dorosłe porcje 😅
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Sara, jadłam hamburgera
był pyszny
A wózek to wszystko pościągałam i wrzuciłam do pralki i prałam w loveli, to co dziecko będzie dotykało bezpośrednio, a resztę w perewolu. Najtrudniej było ten daszek ściągnąć, bo tam jednak jedna śrubę trzeba było odkręcić. A tak to wszystko lajcik.
Reszta wózka taka zwykła plastikowa to miskę z wodą wzięłam i gąbka obleciałam. -
Ogoorkowa mam to samo i przysypiam w każdym kącie. Dodatkowo całkiem bez życia jestem.
Natosia i Ogoorkowa ja też zbijam piątkę. Jeszcze nic nie piorę bo nie mam gdzie chować. Mieliśmy w ten weekend robić pokój Bartka i zamawiać meble ale że stary nie wrócił to się przedłużyło. Zobaczymy na kiedy bo, nie wiem na ile wróci do domu. -
I powiem Wam jeszcze, że w ostatnich dniach wgl odpuściłam dietę, jem wszytsko, na co mam ochotę a cukry stabilne. Wiem, że nie mogę przegiąć, ale to naprawdę chyba znaczy, że ja w momencie robienia pierwszych badań byłam w jakimś złym miejscu w życiu
coś mi się rozszalało i dlatego ta cukrzyca wyszła. Teraz wszytsko jest okej.
Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Kania a to niespodzianka 🥹 oby tak zostało ❤️
Ja chyba też wrzucę w pralkę co się da 🤔 zaryzykuję
Longanimity spray extra! Może też dokupie żeby przeprac te elementy których nie ściągnę 🤔 i napewno się przyda w przyszłości
wózek mam używany kupiony i nie wygląda na prany a fotelik mam od siostry więc wiem jak dbała etc ale już przechowywany nie był w najczystszych warunkach 🤦🏻♀️ ale fotelik akurat się super ściąga do prania. Tylko będę robiła fotki żeby potem to pozakładać tak jak było 😅😅😅
Natosia mój Emil ma taką przemianę materii, że 2-3 razy dziennie, po każdym większym posiłku idzie do toalety 😅 stary też ma dobre spalanie + ADHD gorsze od mojego i na tyłku nie siada 😅 ale mają spust konkretny 🙄
Ogoorkowa ja w tej ciąży mam tak gówniany apetyt, że tak jak kiedyś mogłam jeść sushi codziennie tak teraz bez szału 🤷🏻♀️ bardzo sporadycznie mam jakiś smaczek na coś a na dodatek, jeśli nie zjem tego od razu to mi przechodzi. W tej chwili np nie ma NIC na co miałabym ochotę 🙄 jem co mam w lodówce gdy czuję się głodna bo autentycznie jedzenie mogłoby nie istnieć. Waga na minusie ale wyniki mam dobre więc nie wpycham na siłę 🤷🏻♀️
U nas dziś też upał choć jak patrzyłam na pogodę to i tak mieszkam w tej "szczęśliwszej" części Polski 😅 może skorzystam z tego gorąca i wrzucę do prania właśnie wózek czy fotelik to mi w moment wyschnie 🤔
Wczoraj zrobiłam tyle roboty jak za starych dobrych czasów a dziś ledwo się ruszam 😅
Więc chyba wykorzystam dzień na leniuchowanie i ewentualnie fotelik wypiore jeśli weny mi nie zbraknie 😁
W ogóle to Wam nie pisałam bo nie byłam pewna ale wyobraźcie sobie, że moja Tola próbuje gaworzyć 😳😳😳 czasem jej się wyrwie takie "baba" "gaga" "Dada" 😳 strasznie dziwne uczucie usłyszeć jej głos w innej formie niż krzyk i płacz 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 09:47
-
Kania, gratuluję utrzymania cukrów. To duży komfort. Ja jak tylko zjem z odstępstwem od normy, to od razu mi wywala 😑. Insulinę też mam zwiększana, w zasadzie co wizytę. Przepotwornie się boje, aby mi odpukać cukrzyca nie została po ciąży 🤞🏻.
Ogoorkowa, piąteczka 😁. Ja dzisiaj również mam w planach siedzenie w kinie, choć akurat na bajce dziecięcej z młodą. Wczoraj pół soboty pracowałam, a młoda chodziła samopas i chcę jej trochę wynagrodzić ten czas. Może potem nawet jakieś lody, a dla mnie mrożona herbatka?
Miłej niedzieli, dziewczyny ❤️. Ja mam plan nie robić nic i podładować baterie przed tym trudnym tygodniem na maxa 💪🏻! -
Ogoorkowa wrote:Natosia, zbijam komodową pionę, ale spokojnie, co się odwlecze to nie uciecze 😅
Potem Wicie gniazdka wleci na takiej pełnej, a my będziemy miały gdzie dać upust 😆
Ja pamiętam jak chrześnice męża były w stanie na obiad wsunac po 2,5 kotleta (takiego normalnego, dużego 😅, jeszcze to bylo po zupie i do tego normalnie jadly kasze, surowki z dokladkami), zjadały na pewno więcej niż ktokolwiek przy stole, a obie szczupłeteraz są większe i jedzą już "tylko" normalne dorosłe porcje 😅
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Maiora wrote:Ogoorkowa mam to samo i przysypiam w każdym kącie. Dodatkowo całkiem bez życia jestem.
Natosia i Ogoorkowa ja też zbijam piątkę. Jeszcze nic nie piorę bo nie mam gdzie chować. Mieliśmy w ten weekend robić pokój Bartka i zamawiać meble ale że stary nie wrócił to się przedłużyło. Zobaczymy na kiedy bo, nie wiem na ile wróci do domu.w ogóle uwielbiam imię Bartek- moj brat ma tak na imię i moj eks,dlatego moj mąż nigdy się nie zgadzał na to
Imię.A szkoda,szkoda .Maiora lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
U mnie dziś bez upałów, rano nawet sporo popadało:) Co mnie cieszy, bo dzięki temu udało się trochę pochodzić po lżejszych szlakach.
Fajny wypoczynek, bo oprócz dobrego położenia hotel ma też pełną strefę spa i wellnes, a także basen zewnętrzny z barem, wczoraj była imprezka i grill dla gościWidok z balkonu mamy na góry, naprawdę przyjemnie. Dużo też rodzinek z dziećmi, w większość miejsc mozemy wejść z naszym psiakiem także przyjazny hotel. Korzystam z basenu i rozważam czy po powrocie do domu nie pochodzić częściej, troche sie obawiam infekcji, ale dla kręgosłupa i wydolności to chyba dobra aktywność na III trymestr.
I foteczka z porannego spaceru:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 14:47
Longanimity, Sara30, Kania_czubajka, Ogoorkowa, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka no to przynajmniej podwójnie wygrałaś że zdecydowaliście się teraz na ten wyjazd 😊
U mnie klima od 9 włączona bo już było 30°C w cieniu 🥵🥵 ale samopoczucie kiepskie... ale widzę że już prognozy zmienili i jutro powinien być dzień do odsapniecia od takiej temperatury.
Z plusów od wczoraj nie boli mnie żaden ząb 🙈 i w sumie nadal nie wiem dokładnie który mnie bolał 😅 może się uda jeszcze na kolejną wizytę umówić ale obstawiam że dentysta w niedługim czasie będzie miał urlop bo ostatnio zawsze jak jestem w potrzebie to on się urlopuje 😂
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity ja tak kiedyś miałam, że dałabym sobie rękę uciąć, że bolała mnie dolna 4-ka a okazało się, że to była górna 6-ka 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Agentka ale wspaniałe, że wyjechaliście 😍 piękne widoki, odpoczniesz no i spędzicie jeszcze czas tylko we dwoje ❤️
U nas w cieniu 34 st. Siedzimy w domu 🙈 -
Cały dzień wije się gdzieś, gdzie będzie choć trochę chłodniej 🥵 ledwo się wykąpałam i już czuje dyskomfort
czekam na minimalne ochłodzenie 🫣
Maiora, jak przetrwalas ten dzień?
Kania ale super z tymi cukrami! Oby teraz nie przesadzic, ale chyba kamien z serca, że trochę luźniej się da
Ancalime jak kino sie udalo?mnie boli tylek, ale było warto dla tej klimy 😅
Agentka, aż zazdroszczę tych chmursuper, że się wybraliście
Ja się jakoś nie umiem zmotywować do basenów zbyt często... wiecznie coś do zrobienia i mi dni uciekają 🫣
Longanimity, to co jutro powiesz dentyscie? 😅
Sara, gromadka nie rozniosła domu w upal?PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa coś ty. Dzieci tak samo zdechniete 🙈 cały dzień zleciał na planszowkach, grach itd
Ja oczywiście nie mogłam odpuścić i wyszorowalam piekarnik 😬 i właśnie skończyło się mycie pralki, więc mogę zaczynać prac wyprawkę 😬Kania_czubajka lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa jednak zakładam że to ten na dole bo widać że jest ciemniejszy... aczkolwiek na tym górnym dopatrzyłam się jednej maleńkiej czarnej kropki 😅 ale obstawiam że na pierwszy ogień pójdzie dolna 7ka🙄
U mnie temp spadła o jakieś może 2-3° i stwierdziłam że wyjdę przed dom bo jakoś ciut lepiej się czuję.
Nie wiem jak wam ale mi zaczęły się pociechy stopy 🙈 nigdy tak nie miałam ale np wiem że moja szwagierka też narzekała na pocenie stóp bo zakładałam wtedy że to przez nowe klapki a to się okazało że od ciąży 😅👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kania_czubajka wrote:Pokazuj nam koniecznie Sara, jak poukladasz w komodzie 🥰 mnie to cieszą takie widoki
Mnie też 🤣
A jak poukładam to będę 3 x dziennie otwierać i patrzeć nie mogąc się doczekać małej 🥹
Na początku myślałam, że w komodzie od razu schowam też 62 ale to bez sensu bo będzie ścisk. Wolę tam mieć pieluchy i kocyki.
Chyba zrobię tak, że popiore i poprasuje wszystko ale większe ciuszki włożę do plastikowego zamykanego pudła i schowam w garderobie 🤔