X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Ogoorkowa jednak zakładam że to ten na dole bo widać że jest ciemniejszy... aczkolwiek na tym górnym dopatrzyłam się jednej maleńkiej czarnej kropki 😅 ale obstawiam że na pierwszy ogień pójdzie dolna 7ka🙄

U mnie temp spadła o jakieś może 2-3° i stwierdziłam że wyjdę przed dom bo jakoś ciut lepiej się czuję.
    Nie wiem jak wam ale mi zaczęły się pociechy stopy 🙈 nigdy tak nie miałam ale np wiem że moja szwagierka też narzekała na pocenie stóp bo zakładałam wtedy że to przez nowe klapki a to się okazało że od ciąży 😅
    Taaak! Gdzieś od tygodnia się z tym już tak intensywniej zmagam, że uznałam to za problem 😵‍💫 już moczyłam nawet w wodzie z octem jabłkowym i guzik to dało... jestem zielona w temacie, bo puchnąć to mi puchną, ale nigdy się nie pociły 😅

Sara, piekarnik też mi przemknął przez myśl, ale musiałabym go najpierw odparować, a nie mam zamiaru dogrzewać mieszkania dziś 😅

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Taaak! Gdzieś od tygodnia się z tym już tak intensywniej zmagam, że uznałam to za problem 😵‍💫 już moczyłam nawet w wodzie z octem jabłkowym i guzik to dało... jestem zielona w temacie, bo puchnąć to mi puchną, ale nigdy się nie pociły 😅

Sara, piekarnik też mi przemknął przez myśl, ale musiałabym go najpierw odparować, a nie mam zamiaru dogrzewać mieszkania dziś 😅

I tu się należy order z buraka dla mnie 🤣
    Właśnie to dziś zrobiłam 🤣
    Brawo ja 🤣 ale ta obsesyjna myśl, że jest brudny, nie pozwoliła mi odpuścić.
    Syndrom wicia gniazda vs Sara - 1:0

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syndrom wicia gniazda c.d
    Umówiłam Pana do prania narożnika + krzeseł 😁😁😁
    Chciał w przyszłym tygodniu ale przezorny zawsze ubezpieczony - stwierdziłam, że do końca wakacji jeszcze nie jeden kompot na kanapie wyląduje więc sierpień 🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara czy w każdej ciąży miałaś w podobnym czasie start tego syndromu :D?
    Zastanawiam się czy i kiedy mnie to potencjalnie złapie. Mąż by się pewnie ucieszył, że ja taka sprzątająca🤣

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam w drugą stronę... owszem wkurza mnie bałagan ale jeszcze bardziej wkurza mnie to że wydaje mi się że poza sprzątaniem, myciem, praniem, prasowaniem i gotowaniem nic więcej nie robię... a że jeszcze przez remonty nawet tego nie mogę zrobić porządnie bo tu nie ma podłogi a tam jest składowisko gratów itd to jeszcze bardziej rośnie mi ciśnienie 😡
    Jedynie co mnie cieszy to pranie i prasowanie ciuszków dla dziecka 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie długo trwało zmotywowanie się do kupowania, a co dopiero dalej 😅
    Znaleźliśmy na olx dwie fajne oferty na wózki używane, z czego jeden idealnie taki, jak mi się w sklepie spodobał łącznie z kolorem. Także jutro wieczorem chcemy podjechać i jak nam się spodoba i będzie w dobrym stanie to bierzemy.
    Uznaliśmy, że się nastawimy na używkę, mój mąż słusznie zauważył, że to nie jest dla dziecka wartość dodana, że jeździ nówką także na tym warto zaoszczędzić.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, tak, od początku 3 trymestru mi wchodzi i im dalej w las tym ciekawiej 🤣 ale ja ogólnie i bez ciąży mam bzika na punkcie sprzątania. Może nie tak generalnie ale jednak 🙈

Longanimity rozumiem doskonale to frustrujące uczucie 🙈 ale remont wiecznie nie potrwa i będziesz mogła szaleć :D

Agentka no i super! Ja miałam nowy wózek dla pierworodnej i powiem szczerze, nie był w niczym lepszy od kolejnych używanych 😅 a czasem można kupić naprawdę fajny w super stanie za grosze w porównaniu do ceny sklepowej.
    Dla Lidki kupiłam Joolz day2 za 600 zł 🙈 nowy kosztuje 2700 🙈 a nie oszukujmy się, w gondoli dziecko pojeździ chwilę a potem i tak najczęściej spacerówkę się wymienia na lekką składaną w całości 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, sztafeta moja 😨

Zasnęłam około 1:30 bo nie mogłam sobie znaleźć miejsca w łóżku a o 5:30 było pospane 🥴

Ktoś tu będzie ziewał od 15 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam jeszcze trochę pospać ale obudził mnie deszcz, a teraz już burza i leję w najlepsze...
    Ustąpiłam wczoraj mojemu mężowi i poszło na jego (wystarczy otworzyć okna w sypialni (2 dachowe i tam nie ma klimy i włączyć wiatrak no i oczywiście zamknąć drzwi) niby zasnęłam... ale po jakiejś 1h obudziłam się z pulsującymi dłońmi i stopami od ciepła... I zrobiłam po swojemu... otworzyłam drzwi x2 żeby się trochę przewiało to gorące powietrze... nie wiem czy to zauważył bo on jeszcze śpi 🙄 ale najważniejsze że ja już pospalam bo zrobiło się chłodniej!

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, mój chyba też by nie pogardził etapem "posprzątam mieszkanie tak, że rozenek się może schowac" 😆 trzymam kciuki,żeby dzisiejsze oglądanie wózka było owocne! 🤞

Sara ❤️ ale na plus, to wygląda na to,że póki co się wymieniamy bezsennoscią, to w sumie dla ogółu jest lepsze, niż jakby każda miała pełnić warte każdej nocy 🤣

Longanimity mnie też dzisiaj deszcz obudził, na szczęście zdążyłam pozamykać okna zanim zalało podłogi :p jest chłodniej, jest fajnie, znowu mam kostki 🥳😆 ale jeszcze palce u stóp są spuchnięte 😅 ja nie wiem jak mój to robi, że śpi przykryty, a ja uważam, żeby mi się czasem nogi nie stykały ze sobą, bo będzie za ciepło 😬

Czeka mnie zaraz wyprawa do banku i odebrać wyniki przed podaniem immunoglobuliny, więc fajnie,że chłodno, ale proszę już bez deszczu 😇

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie wiedziałam że chciałam coś jeszcze napisać 🙈 Agentka kciuki za wózek 🤞 oby udało się upolować 😊

Ogoorkowa mam podobnie, ale niech oni sobie śpią jak chcą... ale niech chociaż spróbują zrozumieć naszą sytuację... do mojego już czasem zaczyna coś docierać ale zanim ogarnie to zdążę urodzić 😅 ją jeszcze mam ten problem ze mi zawsze było zimno (mąż czasem mówił do mnie "odwieczna zmarzlinko") zimne ręce i stopy były na porządku dziennym... a teraz w drugą stronę do czego ciężko mi się przyzwyczaić 🥵

Ja dzisiaj do fizjo i do dentysty także też się cieszę że jakaś taka pogoda lepsza do życia 💪
    Musze też zadzwonić do tego sklepu medycznego bo niby miałam dostać SMS jak będzie i stanik i proteza a tu chyba 2 tyg już mija 😮‍💨

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa mój Paweł tak śpi 🙈 upał a ten przykryty tak, że tylko nos widać 🙈

Ja lubię spać przy otwartym oknie i do samych mrozów mam otwarte. A jemu wiecznie zimno 🙄
    W domu w zimie gorąco, wszyscy w krótkich bluzkach chodzą a on w bluzie 🤣

Ale np jak są takie upały jak teraz, to ja walczę o przetrwanie a on potrafi w tym skwarze pracować na dworze 😨 a kąpie się, jak dla mnie, we wrzątku 🤣

Ja na 10 odwożę dzieci do koleżanki i jadę do luxmedu na badania. Potężna burza ma być u Nas więc muszę na wszelki wypadek pozabezpieczac wszystko na dworze 🙈

Miłego dnia dziewczynki

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze byłam zmarzluchem! A już broń boże jak pod pierzyną dotknęłam go lodowatą stopą 😬
    Do fizjo na ciążowy masaż? :) oby to była wizyta przyjemna w skutkach :D
    I dzwon koniecznie, jak się człowiek nie przypomni to czasem nie pamiętają 🫣

Sara, oby burza Was oszczędziła! U nas pogrzmialo, polało, ale nie było jakiejś zupełnej tragedii :)

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc dzisiaj już coś o porodzie będziemy rozmawiać, podpytam też o ćwiczenia na obrót młodego 😂 no i chce też żeby zobaczyła bliznę pooperacyjną, mam lekki obrzęk może już można coś z tym zrobić, bo ruchomość ręki mam już praktycznie w normie 💪
    To jest nie możliwe że dzisiaj mija 4tyg od operacji... a w środę minie miesiąc 🙉 ale to leci... zaraz rzeczywiście będziemy rodzić 😅
    A jeszcze co do fizjo to ostatnio widziałam (obserwuje ja na ig) że oferuje też masaż kobido, także o to też podpytam,ciekawe czy pomaga na opuchliznę posterydową 🤔

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wolę dmuchac na zimne i wszystkie zabawki, kwiaty w donicach pochowałam 🙈 patrząc na radarze może być gruuubo 🙈

Ja mam wrażenie, że Lidka znowu się gdzieś odwróciła bo czuję ją zupełnie inaczej. Doktorek mówił, że bardzo małe prawdopodobieństwo, że jeszcze się ułoży inaczej i mam nadzieję, że to złudne uczucie 🤷🏻‍♀️ w piątek się okaże.

Longanimity miesiąc? Już? 😳
    My naprawdę nim się obejrzymy, będziemy się po kolei rozpakowywać 😳

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, trzymam kciuki za wózek! Zawsze to kasa w kieszeni, zostanie na inne rzeczy 😁

Sara, jeju króciutko spałaś! Możesz sobie w ciągu dnia pozwolić na jakąś drzemkę?

Longanimity, podpowiedz coś później co do ćwiczeń! Te z Zaufaj Położnej nie działają na moją Helenkę a ja bardzo się boję obrotu zewnętrznego 😬

Ogoorkowa, na stopy mi pomaga moczenie ich w zimnej wodzie, zaraz opuchlizna schodzi 🙂

Kania, gratuluję ustabilizowania cukrów, oby tak dalej! 🥳 Z wagą idziemy podobnie bo u mnie +8 kg, do 31 tygodnia na pewno kg przybędzie 😁 chociaż teraz zupełnie nie mam apetytu, chyba przez te upały.

Ja już wszystkie ubranka poprałam i poprasowałam 🥳 zostało mi układanie w komodzie i tutaj czekam na wenę. Nie wiem czy zapełniać komodę kolejnymi rozmiarami czy tak jak Sara - te większe schować do naszej szafy i potem podmienić, a szufladę zostawić np. na kocyki. Nie wiem! Tym bardziej, że czekamy na jeszcze jeden słupek, bo nam przez pomyłkę sklep wysłał dwie komody 🤷🏼‍♀️

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio niestety drzemka nie wleci bo właśnie przed chwilą weszłam do domu a za godzinę będzie Tola. Wątpię abym usnęła na zawołanie zwłaszcza, że idzie potężna burza. Wg radaru dotrze za jakieś 15 minut 🙄
    Ogólnie lubię burze ale straszą wiatrem do 110 km/h w porywach i gradem do 7 cm 😨😱
    Pochowałam co mogłam ale boje się, że ogród, kwiaty itd będę miała zdewastowane 🙄
    Niestety na to nie mam wpływu.

Kasio co do komody to oprócz ciuszków ja trzymam w komodzie jeszcze prześcieradła na łóżeczko, przewijak + zapas pampersów / chusteczek itd + kocyki / otulacze+ pieluchy. Zastanów się gdzie ulokujesz te wszystkie rzeczy i będziesz miała jasność, ile miejsca masz na ciuszki :)

Byłam w luxmedzie. Powiem Wam, że nie wiem czy to kwestia tego, że od początku ciąży miałam dobre 20 albo i więcej wkłuć w tę samą rękę, czy Luxmed zmienił płyn którym przecierają skórę, ale z każdym kolejnym pobraniem boli mnie co raz bardziej 🙈 gdzie ja się totalnie igieł nie boje i do tej pory to był lekki dyskomfort tak teraz tak potwornie szczypie moment wkłucia, że mam ochotę uciekać 😱

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity jak to już miesiąc? :o toż to max 2 tyg temu było 🤯 no to widzę u fizjo będzie pracowicie dzisiaj ! :D ja po piątkowej wizycie zamówiłam piłkę do ćwiczeń, bo jednak robi się je wygodniej niż o kanapę... mąż też skorzysta podmieniając sobie krzesło przy biurku na piłkę od czasu do czasu 🙄 ale akurat ćwiczenia na obrót mam póki co bezpilkowe głównie, to na odciążenie kręgosłupa musiałam dokupić:)

Kasio widziałam wczoraj na instagramie jednego szpitala jak wygląda obrót zewnetrzny 😵‍💫 ja pierdziu , jak się od ćwiczeń nie obróci, to tnijcie mnie, ale nie obracajcie bobasa 🫣
    Moczenie stóp fajnie działa, ale czasem ciężko mi wysiedzieć z nogami w dol w misce przez żylaki :( czesto muszę najpierw odprężyć żyły z nogami w górze a dopiero później mogę wsadzac do miski. Ale dzisiaj już nie miałam czasu przed wyjściem, teraz nogi w górze wietrze, zaraz wjedzie miska :D byłam odebrac wyniki z labu, w banku, potem w galerii wybrać sobie który model dysona chce na urodziny i wróciłam do domu znowu bez kostek 🤣 nóżki-klocki, a tak miło się chodziło, bo nieco chłodniej :D
    Ale pięknie, że już masz ubranka gotowe :D nic, tylko czekać na bobasa :D

Jeszcze wieczorem jedziemy na szkole rodzenia, pielęgnacja bobasow, część 1 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 12:26

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, daj znać później co z tej burzy wyjdzie, oby się rozeszło po kosciach! 🫣
    Ta sama ręką, ale czy ta sama żyła? Podobno niektóre bolą bardziej, ale czasem łatwiej jest je złapać...

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Sara, daj znać później co z tej burzy wyjdzie, oby się rozeszło po kosciach! 🫣
    Ta sama ręką, ale czy ta sama żyła? Podobno niektóre bolą bardziej, ale czasem łatwiej jest je złapać...

Ja mam jedną super widoczną żyłę w tej ręce i pielęgniarki właśnie ją kochają 😅

Burza? Wystartowała... Póki co słoneczniki i kukurydzą leżą 🙄
    U sąsiadów zaczęło dach podrywac na garażu... A najciekawsze przed nami 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ