Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po burzy nr 1 🙄 idzie kolejna, ta "właściwa".
Oczywiście jak rano chodziłam zbierać wszystko i chować to sąsiadka się podsmiewała czy mi się nudzi...
Zgadnijcie kto latał w popłochu gdy graty zaczęły fruwać 😅😅😅
Przyszły wyniki i ... Nie mam ZUM 😎😎😎
Czyli to prawdopodobnie był piasek 😁 albo Liduszka coś ugniatała...
Meeg gdzie Cię wywiało razem z burzami? Maiora, Pucz, RiverS.
Agentka pochwal się co z wózkiem wyjdzieMaiora lubi tę wiadomość
-
To super,że to nie ZUM !
Ja to zawsze mówię, że przezorny zawsze ubezpieczonywolę zrobić coś niepotrzebnie niż później w ulewie latać i zabezpieczać...
I co do wywianych to jeszcze Ancalime, ale tu chyba ostatnie przedaudytowe szlify 🤞Ancalime lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Kasio nic nie podpowiem bo niby na początku wizyty zaczęłam o tym mówić a potem uciekło 🙈 bo rzeczywiście było pracowicie, najpierw blizna pooperacyjna brzucha bo czasem mnie ciągnie po bokach, potem masaz pleców, tejpowanko i brzuszka i okolic blizny po mastektomii które ma pomóc na obrzęki. A no i dowiedziałam się że od 30tc skończonego można nawilżać krocze (jeszcze nie masować, tylko nawilzac zewnętrznie) więc muszę się zaopatrzyć w olejek z prostym składem (Wiesiołek, słodkie migdały albo oliwa z oliwek) i od soboty będę stosować 😉
A wizyta u dentysty to tak niejednoznacznie... niby zrobił mi 7mke dolną ale mówił że to raczej nie to bo raczej bolałoby mnie po słodkim a nie samoistnie... wiec jest opcja że 8mka (akurat z tej str nie wyszła ale gdzieś tam jest bo na zdj widać) może się obudziła do wzrostu i przez nią pobolało 🙈 w każdym razie jakby się nic nie działo to po porodzie mam zrobić zdj rtg i coś się okaże bo to jeszcze może być 6stka która już była że 3x leczona ale jeszcze nie kanałowo 🙈
Do tego jeszcze dzisiaj już 3x prasowałam ciuszki ale max 1h prasowania i odpoczynek bo plecy zaczynają boleć.
AAAAA i muszę to napisać.... bo wrocilam od fizjo I coś mi się nie tak w kuchni wydawało... I dopiero po chwili się skapłam że mąż sam z siebie ogarną zmywarkę i ją zapakował 🤯 (zanim byłam na permanentnym L4 to to robił) no ale ja staram się mówić jak mi coś nie pasuje więc chyba powoli do niego dociera 😅 no i teraz się zastanawiam czy pochwalić czy nic nie mówić 😂 bo narazie w pracy jest.
Sara super że to nie ZUM, mi też się już przynajmniej 2x w ciąży zdarzyło zrobić badanie moczu bo tak samo się obawiałam, także lepiej dmuchać na zimne 💪👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Mamy to, karoca kupiona
Oglądaliśmy jeden i w sumie nam się podobał, ale stwierdziłam, że fajnie mieć jakieś porównanie. I ostatecznie okazało się, że ten drugi to był strzał w 10.
Nie myślałam o granacie, a jak nam gość na dworze pokazał to okazało się, że bardzo ładnie to wygląda. Technicznie mieliśmy znajomego speca i też powiedział, że wózek zadbany choć wiadomo, jak to z używanym sprzętem ślady użytkowania są. Mimo wszystko dobry deal i sporo kasy w kieszeni w porównaniu z nowym modelem
Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara, cieszę się z Tobą, że to nie żadne zapalenie 🤞
Agentka, ale masz brykę! Nono, elegancko się będzie bobas woził! Jak ze spacerówka w tym cacku?
Longanimity, ja miałam kiedyś taki problem z zębami, coś mnie ciągle bolalo, i nie byłam w stanie powiedzieć, który dokładnie, jakby 5,6,7 naraz na dole. I chodziłam po dentystach, sugerowali, że zgrzytam zębami i ze mam robić u nich szhne relaksacyjną i to pomoże. Ale w końcu znalazłam super dentystę u siebie w mieście i on jako jedyny odkrył, że miałam taką małą plombę między 6 a 7 robiona kiedys, między zębami ale dosyć głęboko i ta plomba trzymała oba zęby sztywno! I dlatego bolalo. On mi to rozłączył i naprawd jak ręką odjął.
Kupiłam dziś ręcznik dla dzidziusia w Pepco, za 25 zł. Spodobał mi się -
Kania też jest- 2 w 1. Niby do 22kg, ale wiadomo, że to się pewnie w praktyce okaże czy rzeczywiście długo będziemy użytkować
Wiem, że sporo osób się powyżej roku już na takie leciutkie decyduje.
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
No naprawdę elegancka furka!
No i najważniejsze, że z punktu widzenia i ekonomicznego i ekologicznego to dobry wybór
mam nadzieję, że będziesz zadowolona z niego.
Ja dziś byłam na spacerze z koleżanką, która w czerwcu urodziła chłopczyka. Fajny maluszekpowiedziała też, że ma jakieś rzeczy dla mnie, więc jeszcze coś do mnie spłynie z drugiej ręki
lubię takie dile
-
Longanimity, ja bym chyba użyła oleju innego niż z wiesiołka, skoro w późniejszym etapie można go używać na elastyczność szyjki, to żeby za wcześnie tam nie dodać tych substancji w te okolice 🤔 ja mam wizytę w 2 tyg sierpnia i wtedy zaczniemy się zajmować powoli przygotowaniem krocza do porodu
No ja bym podziekowala mężowi! ❤️ doceniać zawsze warto
Agentka super bryka! 🥳 gratulacje! Team granacik 👌 Jak chcesz sobie poodnawiac niektóre ślady użytkowania, to poszukaj na grupach na fejsie, widziałam, że dziewczyny odnawiają rączki, sprejują ramy jak są zarysowaniajeśli oczywiście chce Ci się w to bawić, bo ja chyba wychodzę z założenia, że boli pierwsza ryska, potem jakoś już leci 🤣
Kania i to jest super sposób na wyprawkę, nic na siłę, tylko to, co wpada w oko 😄
Ale mi dzisiaj łobuzuje w brzuchu 😁 mocno się rozciąga na wysokości pepka (czyżby to nóżki tam wylądowały? 😁), ale przy kolcu biodrowym coś mnie laskocze co chwilę, jakby rączkami tam majstrowala 😁Ancalime lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa myślałam o tym że słodkich migdałów na początek 😉
Agentka super wózek, mi się właśnie taki granat podobał, ale że będziemy mieć używany to pogodziłam się z szaro-czarnym.
Kania ja od jakiś 20 lat do jednego dentysty chodzę, ostatnio wyjątkowo na szybko umówiłam się do kogoś innego bo ząb bolał mocno. Także ten ma wszystko pozapisywane co robił, no i gadał dość sensownie więc narazie zostanę przy tym, ale gościu coraz starszy także niedługo będę musiała szukać kogoś innego tak czy siak.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Agentka super fura 😍 kolor też.
I co mi się rzuciło w oczy to teleskopowa rączka, a nie łamana. Dla mnie to duuuuzy plus w wózku 😬
Wygląda świetnie!
Ja dziś procz moczu robiłam te wszystkie badania III trymestru i morfo. Wszystko wyszło super a hemoglobina 11,5 więc na granicy. Ale jak na ten wiek ciąży to i tak nieźle
Wstawiłam właśnie pierwsze pranie 😍 wszystkie pieluchy tetrowe i muślinowe 😬
Oczywiście na metce jest aby nie suszyć w suszarce bębnowej ale muszą przejść chrzest bojowy - przecież tak zwykle będę je suszyć 😁
Kania też kupiłam ręczniki w Pepconie zdziwię się, jeśli mamy te same 😁
I idąc za syndromem wicia gniazda, zamówiłam dziś 6 nowych krzeseł 😅 Stary mi głowę urwie bo nic nie wie. Ale mamy krzesła jasne tapicerowane. Piore je non stop a one po tygodniu wyglądają okropnie bo to dżemik poleciał, to picie się wylało 🙈 więc zamówiłam plastikowe w stylu skandynawskim i będą super fajne w utrzymaniu czystości 😬
Ciekawe co u Niuśki. Bardzo dawno się nie odzywała 🤔 -
Sara, super, że wyniki ok 😁 ale dobrze też że sprawdziłaś, przynajmniej masz spokojna głowę 😉
Agentka, świetny wózek 😍 no i najprawdopodobniej wydaje się zadbany, więc tym bardziej 😊 Bobas pasażer napewno będzie zadowolony 😁
U nas z większych zakupów w piątek po prenatalnych wróciliśmy z fotelikiem, stanęło na Cybex Cloud T i chyba nawet jestem zadowolona, zobaczymy jak się będzie sprawdzał 😊
Dzisiaj mąż złożył łóżeczko, jutro chyba bierzemy się za komode 😊 powoli coraz więcej się dzieje, ale czas przyspieszyć z przygotowaniami, a że mąż się wczuł ostatnio to korzystam, bo też bym powoli ruszyła z praniem 😁 mąż dzisiaj wrócił z książeczka dla Leosia, bo tak mu się spodobała i wzrusz, jak mówi, ze nie może się doczekać 🥺😍
Jutro z samego rana lecę na badanie moczu, bo w środę wizyta u mojego doktorka ☺ ciekawe cxy będzie opierdziel, że tak dawno nie byłam, bo z 3 tygodni zrobiło się ponad 5 przez ten szpital 🙈 no i co powie na ten przyrost wagi u Małego...oczywiscie już się naczytałam, ze to przy problemach z cukrem może tak się dziś, więc już mam czarna wizję, że będę powtarzać krzywą 😅
Po labo planuje kontynuację swojej walki z dżemem z wiśni - dzisiaj wydrylowałam 2 kg bez drulownicy i jakoś stwierdziłam, że reszta jutro 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 22:27
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Longanimity wrote:Ogoorkowa myślałam o tym że słodkich migdałów na początek 😉
Agentka super wózek, mi się właśnie taki granat podobał, ale że będziemy mieć używany to pogodziłam się z szaro-czarnym.
Kania ja od jakiś 20 lat do jednego dentysty chodzę, ostatnio wyjątkowo na szybko umówiłam się do kogoś innego bo ząb bolał mocno. Także ten ma wszystko pozapisywane co robił, no i gadał dość sensownie więc narazie zostanę przy tym, ale gościu coraz starszy także niedługo będę musiała szukać kogoś innego tak czy siak.PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Pucz no to pracę wrą 😍 super.
Nie macie wrażenia, że gdy w domu pojawia się już skręcone łóżeczko, wózek itd to jakiś całkiem inny nastrój panuje? Coś jak przed świętami gdy ustawi się choinkę 😍
A ja w ogóle Wam nie pisałam. Przegadaliśmy z mężem w te i z powrotem, ta jego nowa praca to jakiś absurd. Pieniądze spoko, ludzie spoko, ale zakres obowiązków wykracza ponad niewolnictwo 😒 i zjeżdża wcześniej.
Postanowił, że przemęczy się do końca sierpnia i wraca. Pobedzie w domu cały wrzesień i wyjedzie dopiero w połowie października najwcześniej 🥹
Bardzo mnie to cieszy bo będę spokojniejsza, jeśli od tego 35/36 TC będzie w domu, będziemy mieli jeszcze czas przygotować się do porodu a nie takie wszystko na łapu capu. I dzięki temu, że długo będzie w domu, będzie miał czas aby znaleźć odpowiednią pracę aby nie trzeba jej było zmieniać. Poprzednio po tych holenderskich przebojach miał nóż na gardle i brał co popadnie abyśmy finansowo nie odczuli ale nic dobrego z tego nie wyszło 🤷🏻♀️
Ale kto to wiedział. Jakby człowiek wiedział, że się przewróci, to by się położył... -
Sara, o tak tak! Idealne porównanie - odkąd mam wózek to faktycznie czuję się jak przed świętami gdy jest już choinka 😅 fajnie że mąż wraca! Z pracą nigdy nie wiadomo niestety, ale dobrze że nie zamierza się katować na siłę!
Pucz, takie małe prezenciki jak książeczki są bardzo słodkie 🥰 fajnie że macie fotelik, muszę się w końcu zająć tym tematem...
Agentka, bardzo ładny, elegancki wózek! Na zdjęciu nie wygląda wcale na zniszczony!
Kania, pochwal się ubrankami od koleżanki jak już dostaniesz 😉 natchnęłaś mnie tym ręcznikiem z Pepco, też może kupię 🤔 na razie mam jeden ze sklepu dziecięcego, ale przydałby się jakiś na wymianę.
Longanimity, i jak - powiedziałaś coś mężowi o zmywarce? 😁
Ogoorkowa, a gdzie wcześniej czułaś ruchy? Może zaczyna się obracać? 🍀
Dzisiaj ja przejęłam pałeczkę bezsenności, obudziłam się o 4, niby jeszcze zasnęłam jakoś o 6, ale to już nie to samo 🙁 dzisiaj jadę do rodziców na kilka dni 🥰 ooo a wczoraj uświadomiłam sobie że moje dziecko będzie jedyne takie na świecie, że będzie miało swój charakter, swoje upodobania. Niby to się wie, ale tak nagle dotarło do mnie, że to będzie ktoś wyjątkowy. Nie mogę się doczekać aż poznam tę malutką dziewczynkę 🥰 -
Czyżby dzisiaj nikt nie mialm dyżuru bezsennosciowego 🤞 ja co prawda budziłam się kilkukrotnie ale udało mi się dospać do 7 🙈
Sara fajnie ze mąż będzie w domu napewno będziecie dużo spokojniejsi.
Wiecie że brakło mi miejsca w szufladzie na wyprasowane ciuszki 🤣🤣 muszę dzisiaj coś pokombinować, postaram się zrobić gdzieś miejsce i tam odkładać 62. Bo chciałabym skończyć pranie ciuszków 🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kasio o nie! Już myślałam że dzisiaj była ta szczęśliwa noc dla wszystkich 🥴
A mężowi oczywiście że powiedziałam o zmywarce, ależ był z siebie dumny 🤣👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
U nas się dziś schłodziło i naprawdę dobrze się spało:) przyznam się szczerze, że jeszcze nie wstałam i nadaje z łóżka!
Pochwale się oczywiście ubrankami, pochwale;) wczoraj zamówiłam z Ikei trochę rzeczy, w tym te takie organizery do szuflad. Jutro mają byćmoże sobie coś tam powkładam, żeby cieszyło oko
-
Hej dziewczyny!
Agentka piękny wózek witam w team granat ❤️
Sara lubię post za brak ZUM, kamień z serca. Bardzo się cieszę że mąż wróci wcześniej, aczkolwiek widzę że przygody "pracowe" was nie opuszczają.. Jak przeżyłaś drugą burze? Przyznam szczerze że ja od momentu gdy po takiej nawałnicy przyszła powódź i musieliśmy się wyprowadzić z domu jestem przerażona, zawsze gdy wiem że ma przyjść burza. Staram się zostawiać auto w miejscu gdzie nie ma drzew, wszystko zabezpieczam. Mega się boję..
Ogoorkowa cały weekend spędziłam u teściów. Ten upał mnie wykończy. Strasznie jestem zmęczona..
Odkryłam dziś na insta live o apteczce dla bobasa https://www.instagram.com/reel/CuyukUcouSk/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Dziś o 10 będzie kolejny o kosmetykach. Bardzo interesujący
Wczoraj rano Wam odpisywałam i w trakcie zanim opublikowałam wiadomość zadzwoniła moja mama. Co jakiś czas zawożę do nich kota żeby się wyhasał i zadzwoniła z informacją że zginął i nie mogą go nigdzie znaleźć. Więc niewiele myśląc wsiadłam w auto i pojechałam szukać uciekiniera. Cały dzień go szukałam poruszyłam pół wsi i Facebooka czy ktoś go nie widział. Przeszukałam cały dom i wyobraźcie sobie ze o 19 szlachcic łaskawie się pojawił. Musiał gdzieś odsypiać nocne eskapady bo przyszedł z góry. Podejrzewam że spał gdzieś w szafie schowany. Aczkolwiek musiał się dobrze zakamuflować bo sprawdzałam szafy. Ale nerwów się najadłam tyle i napłakałam za nim że szok.
Z tego wszystkiego zapomniałam że wreszcie nie opublikowałam wiadomości 😂 zorientowałam się przed chwilą 😂
Strasznie jestem do niego przywiązana, z kilku powodów.
Pierwszy to taki że pojawił się w moim życiu jak mój mąż zaczął wyjeżdżać, a drugi to że on jest straszna przytulanka. Śpi ze mną całe noce, wgl najchętniej całe dnie spędzał by na mnie i żebym go głaskała i przytulała 😂
Dla urozmaicenia zdjęcie mojego Grubaska ❤️
Miłego dnia ❤️ -
Ja nie mogłam spać całą noc, wiercilam się, wstawałam, było mi mega gorąco, jakieś miałam złe przeczucia i niestety z samego rana okazało się, że moja babcia umarła
Straszny żal, choć rozum podpowiada, że to lepsze niż męczyć się latami…
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.