X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, wydało się jak kiedyś plakat wrzuciłaś :D
    tak sobie jeszcze myślałam przy gotowaniu, że jak to dobrze,że to trafiło na osobę z takim temperamentem jak Ty, że się nie poddałaś w diagnozie i jeszcze popularyzujesz wiedzę na ten temat! Jak wiele to znaczy dla pozostałych rodziców, czy nawet środowiska naukowego ❤️

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa myślę, że to kwestia charakteru. Dojscie do diagnozy było okropnie trudnym i długotrwałym procesem. Kilkanaście różnych szpitali, rezonanse, punkcje lędźwiowe. Kosztowało nas to bardzo dużo pod kątem i finansowym ale przede wszystkim emocjonalnym. Rok na walizkach. Ale ja nie umiałabym żyć w niewiedzy.
    A niestety, same wiecie jak często wygląda w Polsce prowadzenie trudnych przypadków. Jeśli pacjent sam czegoś nie zgłosi, nie poprosi, to często nawet nie wie o różnych możliwościach. Wierzcie mi, że nam dopiero inni rodzice chorych dzieci powiedzieli o istnieniu badania WES! Lekarze się nawet nie zajakneli, że coś takiego istnieje 🤦🏻‍♀️
    Dosłownie mur z każdej strony.

A jak już niejednokrotnie wyszło w rozmowach tutaj. Ja nie umiem odpuszczać. Czasem to niedobrze, a czasem bardzo dobrze 😁
    Czasem wywalali nas drzwiami. To wchodziłam oknem 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 17:31

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jesteś niesamowita! Jesteś kobietą z której warto brać przykład ❤️ Życzę każdej kobiecie takiej woli walki ❤️ też czuję dumę, że mogłam cię poznać choćby internetowo ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już za kilka tygodni zostaniecie mamami tak już "pełnoprawnie". I wtedy od razu zrozumiecie, że dla swojego dziecka da się wykrzesać z siebie niewyobrażalne pokłady siły, determinacji i w chwili zagrożenia można robić rzeczy, o które by się siebie nie podejrzewało. I naprawdę nie ma w tym nic nadzwyczajnego :)
    Ale bardzo mi miło i też się cieszę, że się tu poznałyśmy ❤️

I zobaczcie jaka z Nas ekipa marzeń - pół roku konwersacji, tak wysokie stężenie ciężarnych kobiet, którym czasem bije w głowę od hormonów a my ANI RAZU nie miałyśmy żadnego kwasu między sobą! 😁❤️

Kania_czubajka, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się 😂😂😂 to zadziwiające 😂😂😂😂

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Zgadza się 😂😂😂 to zadziwiające 😂😂😂😂

Chociaż wiesz co, ja całe życie byłam przekonana, że kobiety to plotkary i intrygantki. Ale zmieniłam zdanie odkąd mąż opowiada mi, co się dzieje tam w pracy 😳
    Dorośli faceci a tam odchodzi taka telenowela. Ten temu powiedział, tamten doniósł, tu wyszedł kwas, tamten napuścił kogoś tam 😱😱
    Mój mąż się z tego śmieje bo on nie znosi takich idiotycznych akcji rodem z piaskownicy ale jak słowo daję, faceci są jeszcze gorszymi intrygantami! 🙈🙈🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia. Pogrzeb dopiero w poniedziałek i przypuszczam, że to będzie najtrudniejszy dzień.
    Ja nie mam histerycznego czy nawet mocno emocjonalnego charakteru, oczywiście, że sobie popłakałam, ale tak to choć trochę przygaszona to staram się rozmawiać, analizować, trochę rozmyślać, wspominać i to jest mój sposób przeżywania żałoby. Mąż mnie dużo przytula i wspiera choć sam wiem, że przeżywa, bo babcia była dobrym człowiekiem i wielu osobom będzie jej brakowało. Jeszcze nie raz odczujemy, jak bardzo.
    Utwierdzam się też w psiej empatii, psiak mnie dziś cały dzień nie opuszcza.

Sara ja przyznam, że sobie wyszukałam info o stowarzyszeniu po tym co nam opowiadałaś o Toli + jak już dziewczyny wspomniały pojawił się tu plakat także też kojarzyłam nazwisko wcześniej, zwłaszcza, że mało spotykane :) Gratuluję wywiadu i życzę Ci dalszej siły do realizacji Twoich planów. Bardzo szanuję i doceniam, gdy takie życiowe trudności ludzie przekuwają w coś dobrego 🍀

Dziewczyny, które już się szczepiły na krztusiec- czy w aptece jest potrzebna recepta? Pewnie tak? Ginekolog Wam ją wystawiał czy rodzinny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 20:20

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś obejrzeć foteliki w 8 gwiazdek. Wstępnie będziemy dokonywać wyboru między Avionaut Cosmo i Avionaut Pixel Pro. Nawet chcieliśmy dziś kupić, ale bardzo szanuję podejście sprzedawczyni- zarekomendowała nam, aby chwile zaczekać, bo Pixel będzie lepszym wyborem, jeśli dziecko będzie malutkie lub np w przypadku wcześniaka. A Cosmo jest lepiej dostosowane pod dzieci od ok 3,5 kg. Powiedziała, że za kilka tygodni, jak wage bedzie można lepiej oszacować to i my będziemy mogli podjąć bardziej świadomy wybór. Lubię, jak ktoś nie wciska na siłę tylko pokazuje opcje i określa, jakie czynniki warto wziąć pod uwagę.

Longanimity, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, jeśli chodzi o krztusiec to tak, recepta była potrzebna, gin wystawił i później z receptę zamówić szczepionkę w aptece (oni je sprowadzają z tego co zrozumiałam, nie mają na stanie). Ja miałam szczepionkę do odbioru nastepnego dnia i tak też umówiłam się na wizytę u rodzinnej.

agentka93 lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.instagram.com/reel/Cu1Uh02Iv1m/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Dziewczyny dla chętnych wrzucam link z dzisiejszego liva na insta o kosmetykach do kąpieli ❤️

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka to trudny czas dla Waszej całej rodziny i ważne, że masz wsparcie. Każdy musi przeżyć żałobę na swój sposób. Przytulam mocno ❤️

A co do krztuśca - czy to jest teraz standard w opiece okołoporodowej? Mi lekarz nawet słowem się nie zająknął na ten temat, a gdy prowadziłam ciąże w 2018/2019 roku to również nie było takich zaleceń. W piątek zapytam na wizycie, bo wydaje mi się, że to jest odpowiedni wiek ciążowy na takie kroki patrząc na Was. Ale właśnie zastanawia mnie, czy to już standard czy takie dodatkowe działanie?

Powiem Wam, że popołudniu położyłam się na chwilę i uświadomiłam sobie, że Lidka nie rusza się dziś tak jak zwykle. Codziennie kopie mnie strasznie mocno, rozpycha się boleśnie a dzisiaj jakaś taka spokojna. Oczywiście zaczęłam delikatnie panikować. Napilam się teraz zimnego, położyłam i czuję, że się rusza ale mam wrażenie, że delikatniej niż zawsze.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie padłam... nie wiem czy szukałyście w Googlach ćwiczeń na obrót dziecka w brzuchu... bo mi wyskoczyło coś takiego 😅

Screenshot-20230718-211634-Google.jpg

Jeszcze piszą o wizualizacji i homeopatii a na ostatnim miejscu jest obrót zewnętrzny 🙈

Kania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Normalnie padłam... nie wiem czy szukałyście w Googlach ćwiczeń na obrót dziecka w brzuchu... bo mi wyskoczyło coś takiego 😅

Screenshot-20230718-211634-Google.jpg

Jeszcze piszą o wizualizacji i homeopatii a na ostatnim miejscu jest obrót zewnętrzny 🙈

A tańca wokół ogniska nie było? 🤣🤣🤣🤣

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara u mnie zwykle działa zjedzenie czegoś słodkiego a najlepiej jeszcze z orzechami. U mnie dzisiaj młody też był spokojniejszy a teraz nadrabia. Trzymam kciuki żeby Lidka też zaczęła 🤞

Mój gin co prawda powiedział o tym szczepieniu ale nie naciskał bardzo i mówił że teraz jest bardzo mało zachorowań, dostalam jakaś ulotkę której jeszcze nie czytałam.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Sara u mnie zwykle działa zjedzenie czegoś słodkiego a najlepiej jeszcze z orzechami. U mnie dzisiaj młody też był spokojniejszy a teraz nadrabia. Trzymam kciuki żeby Lidka też zaczęła 🤞

Mój gin co prawda powiedział o tym szczepieniu ale nie naciskał bardzo i mówił że teraz jest bardzo mało zachorowań, dostalam jakaś ulotkę której jeszcze nie czytałam.

Ja wiem, że najlepiej zjeść coś słodkiego ale jakieś 3 małe szerszenie wyżarły wszystko co było w domu 😬 miałam schowaną Princesse kokosową.... Ehe 😅🤣

Napiłam się teraz słodkiego napoju z lodem i ruszyła się ❤️❤️❤️

Kamień z serca.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ostro śmiechłam 🤣

Sara, to jest „szczepienie zalecane”, zalecane, a nie obowiązkowe, bo jakoś się nie kwapią do refundacji :p
    Wytyczne weszły około 2018 roku, ale wielu lekarzy dokształcało się dopiero w kolejnych latach w tym aspekcie także bardzo możliwe, że w poprzedniej ciąży nikt Ci o tym nie wspominał.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek zapytam, dzięki za info :)

Zaczęłam prasowanie 😬 to taka radość i tym bardziej nie mogę się doczekać aż Lidka będzie z Nami 🥹❤️

Powiem Wam, że zawsze prałam rzeczy dzieci w Loveli a teraz kupiłam płyn do prania Bobini. Jego zapach jest cudny 😍

A w ogóle to powiem Wam, że nie mogę się doczekać zapachu noworodka, takiego dosłownie kilkuminutowego 😍 to jest tak obłędny charakterystyczny zapach 😍

Co raz bliżej dziewczyny ❤️

Kania_czubajka, Longanimity lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2023, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, kurcze, jestem zawiedziona, że fizjo mi o tym nie powiedziała 🤣 choć moj mąż próbuje przekupić Małą, obiecując jej różne cuda i mówi do dołu brzuszka każąc podążać za jego głosem 🤣 to już mam wrażenie, że nasza metoda może mieć większą skuteczność 😆🤣

Sara, ja mam wgl wrażenie, że w całym domu, gdzie jest taki maluszek pachnie tak dzidziusiowo :D tak inaczej 🥰

Eh, krakalam wczoraj, że sztafeta zaraz zacznie drugie kółko? Dzień dobry, ja na posterunku od 4 🫡

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ja nienawidzę tego uczucia, kiedy masz możliwość pospać a nie możesz 🙄
    Ja się położyłam przed 1 wczoraj a rano ledwo oczy otworzyłam 🙄

Witam się w 31 TC 😁

Dzisiaj wstałam i czuję, że to będzie dobry dzień. Plecy nie bolą, nic nie ciągnie. Zaczynam od mycia okna w kuchni, potem lecą fugi, stół a na koniec będę skręcać nowe krzesła 😍😬
    Potem kończę prasowanie a popołudniu słoiki part 2 😁

Miłego dnia dziewczynki, kciuki za wszystkie wizyty, wyzwania i plany ❤️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo spanko mi nie zostało wtedy, bo na 6 miałam zaplanowany wypad z sypialni, bo mąż miał o 6.30 ważny egzamin :D ale zdał, więc po 3 tygodniach jego nauki odzyskuje dzisiaj męża 😁 on jeszcze nie wie, że dzisiaj albo na początku przyszłego tygodnia musimy jechać na duże i drogie zakupy mieszkaniowe 😛

Zazdroszczę samopoczucia, bo ja walczę z cieknącym nosem, o tej 4 dzisiaj było na prawdę chłodno w mieszkaniu i chyba od tego mnie tak rozmoczylo... próbuje to skutecznie zasuszyć, bo zaraz lecę na kawkę z koleżanką :)

Miłego dnia!

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ