Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Trochę mnie nie było. Mieliśmy małe stresy związane z tą zastawką u małej, ale na szczęście już wszystko się wyprostowało.
Obroniłam się pod koniec czerwca, jestem wolnym człowiekiem 🥳 no i po wieeeeeeelu komplikacjach udało się i wczoraj podpisaliśmy umowę, kupujemy dom 💪 co prawda do odbioru w stanie deweloperskim będzie w połowie sierpnia, więc na pewno nie uda się przeprowadzić, ale kamień z serca.
Mam w przyszłym tygodniu III prenatalne i, o zgrozo, muszę wyrwać ósemkę ☹️ także emocjonujący tydzień.
A co u Was? Próbowałam nadrobić (co chyba jest niemożliwe 😅) chociaż ostatnie posty, Agentka, ściskam 🖤 Twoje emocje są teraz niesamowicie ważne, pamiętaj o tym i pozwól sobie na nie.
Miłego dnia, pozdrawiam z Mazur ✨⛵️Meeg, agentka93, Longanimity, Ogoorkowa, Maiora, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS dobrze Cię widzieć ❤️ Cieszę się, że wszystko się powoli poukładało 🍀 Kciuki za nowy dom, to wielka sprawa
Dziewczyny, pytanie chyba trochę głupkowate: jak mam kaftanik dla malucha to już się pod niego nic nie zakłada, prawda? Po prostu dobieram do niego spodenki czy półśpioszki i tyle?
Robię inwentaryzację ciuszków, 56 czasami wyglada, jak 50 a czasami, jak 62 😅 wiem, że o tym wspominałyście, ale i tak mnie to zaskakuje.
Tak i tak kocham te malusie ubranka 💖 Naoglądałam się filmików LilMasti, jak rozpakowywała rzeczy dla swojej córeczki i nabrałam inspiracji.
Mam w planie wszystko przeliczyć i dokupić turbany pod kolor stylówek 😁
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka generalnie kaftaniki zakładało się pod spioszki, ale ja generalnie planuje zakładać na body z krótkim rękawem 🤷♀️ ja tam bym się nie sugerowała za bardzo jak powinni być, będę ubierać tak jak będę uważać za wygodne dla dziecka i dla siebie 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 12:09
Sara30 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
RiverS dobrze, że wszystko się u Was prostuje no i oczywiście gratuluję kupna domu ❤️💪
Agentka tak, kaftanik idzie na gołego dzidziusia
Ja już skończyłam prasowanie 50/56, umyłam okno w kuchni, fugi, podłogę w miejscu jadalni i czekam na te nieszczęsne krzesła 😅
Przyszła paczka z tekstyliami - komplet do wózka, do łóżeczka warkocz + kokon + kocyś i do kompletu pokrowiec na przewijak 😁
Bardzo podoba mi się. Obawiałam się czy trafię z kolorem ale udało się 😁Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
O, pomysł z body z krótkim rękawem mi się podobaHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Dużo tak naprawdę zależy od temperatury w domu jaką mamy i od tego czy dziecko jest zmarzluchem czy nie
Same będziecie widziały po dziecku czy mu dobrze czy się nie przegrzewa itd
Ja nie lubię osobiście koszulek i kaftanikow bo się podwijają na brzuszku 🤷🏻♀️ i mam tylko bodziaki.
Ale ile mam tyle różnych rozwiązań -
Ja dzisiaj zamowilam na allegro pieluszki tetrowe i ten olejek ze słodkich migdałów, a ikei m.in pudełka z przegródkami, zamowilam też kolejną sukienkę tym razem z mohito bo bardzo mi się spodobała a jest wiązana w pasie więc może będzie mi pasować na wesele 🥳 a jak nie to oddam w sklepie bo nie lubię bawić się w zwroty przesyłkowe 🤷♀️
Znalazłam też takie pojemniki składane z ikei i zamierzam schować do nich ubranka 62 a może i wszystkie inne tekstylia które wypiorę i wyprasuje 😉
Zibi ma dzisiaj aktywny dzień, a najbardziej szalał jak mój W. opowiadał z emocjami o robocie, normalnie cały brzuch chodził 🙈
Sara chwal się jakie cuda nakupiłaś 😊👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Sara co do ubioru to sie zgadzam i też koleżanki mówiły o denerwujących podwijajacych się kaftanikach, ale dostałam sporo więc może nie wszystkie ale część wykorzystam, tak samo jak body z krótkim rękawem. Ale zakładam że właśnie będę mogła regulować ubiór, a w domu to różnie bywa. U moich teściów to już wgl bo albo jest zimno albo mega gorąco jak napalą w kominku. Jakoś to będę musiała ogarnąć 😅 pamiętam że w tamtym sezonie młodą od szwagierki ubierali w 1 warstwę i potem nie było co z niej zdjąć jak napalili w kominku a poliki czerwone🤷♀️ u moich rodziców też zwykle ciepło ale to piętro niżej więc skoczyć po lżejszy ciuszek nie ma problemu 😅
Staram się tak elastycznie nastawiać do ciuszków bo właśnie szwagierkę mega stresowało ubieranie (czy nie za grubo a może za cienko, współczułam jej tego teżże się przejmowała ze ktoś jej zwroci na to uwagę)👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ja dostałam kilka tych kaftaników, bo sama z siebie to raczej tez idę w body i leginsy na dzień i śpioszki na nockę. W ogóle korzystam Sara z Twoich wyliczeń ile czego potrzeba
Zrobiłam sobie screena i jak znalazł😄
Zostawię zaraz pracę w połowie, bo muszę iść kupić na pogrzeb coś w czym nie będę wyglądać, jak beczułka. A później umówiłam się z koleżanką na kawkę na mieście.
Przeglądałam łóżeczka, bo szukam alternatywy dla chicco next to me, w którym przeraził mnie trochę gabaryt, jest tak szerokie, że ledwo się mieści w standardowe drzwi, a w sumie o to chodzi w dostawce, aby sobie nią jeździć. Rzuciło mi się w oczy coś takiego: https://momi.pl/lozeczka-dostawne/34-momi-smartbed-lozeczko-dostawne-5900495887856.html Jest opcja obniżenia i przekształcenia na kojec, jak maluch podrosnie. Bo serio mi szkoda kasy na coś co posłuży nam tylko 6 miesięcy, jak standardowa dostawka 🙈
Niby nie ma dziś upału, a siedzę przy klimatyzatorze, bo mam wrażenie, że nie ma czym oddychać. 🫣Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
RiverS jak dobrze Cie tu widzieć! 🥳 gratulacje wszystkich domkniętych spraw 🥰 szkoda, że nie zdążycie się przeprowadzić, ale możesz wykorzystać ten czas na szukanie ekipy, projektowanie kuchni (jeśli od stolarza to może już będzie mógł wejść ściągnąć wymiary?), od zamówienia drzwi do dostawy czekaliśmy 8 tygodni, a jeszcze wiadomo trzeba wybrać jakie, porównać wyceny :p, łazienka od pierwszego telefonu na umówienie się z projektantką z salonu aż do momentu dostawy na magazyn wszystkich elementów to było u nas 11 tygodni, także jest co robić jeśli chcecie wszystko wybrać i załatwić ekipie ciągłość pracy
bardzo się cieszę! Aaa jak dom, to pewnie jeszcze schody? To jest też ponoć temat rzeka, ale to nas na szczęście ominęło, znajomi też czekali ok. 12 tygodni 🤔
Agentka, ja też szukam takiej wąskiej, znalazłam jeszcze kinderkraft bea, ale ona chyba nie ma możliwości przekształcenia w kojec 🤔 zobaczymy realnie ilość miejsca jak wstawimy lozko, ale to Twoje też zapisuje sobie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 12:59
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Longanimity wrzucę Wam na pewno zdjęcia jak już wszystko będzie gotowe dla Lidki, uprane i założone 😁 narazie obejrzałam i wrzuciłam do folii.
Mnóstwo rzeczy dziś już zrobiłam i powoli opadam z sił 🙄
Agentka ja teraz jak to wszystko wypralam i ułożyłam w komodzie to wydaje mi się, że wystarczy spokojnie -
Krzesła złożone 😁 czuję się bohaterem swojego domu dziś 😅
Kania_czubajka, Longanimity, Ogoorkowa, agentka93, Kasio lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
RiverS dobrze ze wszystko u ciebie dobrze bo już się martwiłam ❤️ Gratuluję kupna domu i trzymam kciuki za sprawne wykończenie i szybką przeprowadzkę ❤️
Dziewczyny muszę się wam pochwalić. Znów zadowoliłam moją wewnetrzą Grażynkę 😂 kupiłam wczoraj na allegro szafę za uwaga 450 ziko 😂 dodatkowo przesyłka kosztowała 110 zł 🤦♀️, ale sprawdziłam firmę i się okazało że to pod Warszawą. 90 km od domu a dodatkowo mój mąż miał tam dziś w okolicy rozładunek 😁😁 zagadałam wczoraj z babką z tej fabryki i udało mu się dziś odebrać szafę i jest już w domu 😂 jutro zaczynamy remont pokoju Bartka. A w poniedziałek komoda będzie do odbioru (zamówiłam Malm z Ikei i pojemniki do szuflad)
Sara czekamy na relacje z zakupów 😁😁😁 -
No właśnie Sara, przebieramy nóżkami
Kurcze Maiora, logistyka super! Mega to się udało pozałatwiać! 🙌
O, jeszcze mam pytanie pokoikowe! Bo chciałabym wstawić tam fotel, dla mnie, do karmienia. Ostatnio jeszcze mi przez myśl przeszło, czy nie byłoby dobrze, gdyby był rozkładany, z funkcją spania, jakby dziecko było chore czy coś, żeby ewentualnie dało się tam jakoś noc spędzić (oczywiście na razie nie wyobrażam sobie zostawić męża samego, ale gdyby któreś z nas zachorowało, żeby się jakoś odizolować, albo właśnie do dziecka z gorączka...). Co myślicie? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 16:32
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa jak masz miejsce to pewnie, że tak! Mogą też zdarzać się nocki, kiedy pobudki będą co chwilę. Ja w takich sytuacjach będę pewnie Lidkę brać do siebie do łóżka ale np u Toli w pokoju mam pod łóżkiem schowany materac i nie raz na nim spałam.
Maiora, moja Grażyna cieszy się razem z Twoją 😁 uwielbiam ❤️
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa ja w pokoju Zibiego planuje łóżko pojedyncze (aktualnie leży w piwnicy złożone na czas remontu) i łóżeczko bo w sypialni będziemy mieć dostawkę. Właśnie zakładam na takie okazję... jakby ktoś był chory, mąż po nocce itp itd.
A jak będzie to wyjdzie w praniu 🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Wrzucę Wam poglądowe bo zrobiłam fotkę dla męża
Kołderka i podusia jest na później ale chciałam w tej samej stylistyce i kolorach więc od razu zamówiłam. Jest też pasujący kokon ale nie mam zdjęcia. W gratisie babka dorzuciła zawieszki-ozdoby w kształcie serc
I jest też komplet do wózka 😁
Jestem bardzo zadowolona 😍 no i jakość pierwsza klasa, staranność wykonania i w ogóle 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 16:44
Ogoorkowa, Longanimity, agentka93, Kasio lubią tę wiadomość
-
Ulala Sara! Faktycznie wszystko pięknie fituje 🥰😍 u Was już bobasowy klimat pełna para 🥰
Fajnie, że też macie takie mysli co do potencjalnego miejsca do spania, czyli niegłupi pomysł 😁PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Longanimity, Ogoorkowa, Maiora, agentka93, Kania_czubajka, Kasio lubią tę wiadomość
-
Sara skąd zamawiałaś te cuda? Strasznie mi się podoba ten goferkowy materiał
Ogoorkowa też myślałam żeby kupić albo uszak a najchętniej to coś ala amerykankę m.in dlatego że w sypialni nie mam miejsca na dostawkę i nie wiem jeszcze jak to będzie z tym naszym spaniem