Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Maiora ze sklepu Cyminka. Tam w konfiguratorze sama sobie wybierałam co chce i jakie
Przeglądałam mnóstwo tych stron - owieczka, uszyte fanaberie itd itd ale wszędzie albo mi czegoś brakowało (żaden wzór mi nie leżał) albo kolor wafelka, albo nie było opcji np prześcieradła na przewijak albo cena zwalała z nóg 😅 a znalazłam te babkę na allegro, bo zamówiłam najpierw ten komplecik do gondoli a potem dopiero doczytałam że ma sklep. I jak weszłam tak zamówiłam wszystko 😁
Maiora lubi tę wiadomość
-
Maiora właśnie też myślałam o uszaku cały czas, bo wygodny, ale nie widziałam rozkładanych (albo nie szukałam:D), to świeżo zakiełkowało we mnie dzisiaj nad ranem 😅
Sara, te poukładane idealnie ubranka... no cudo 🫠😍PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Co do miejsca do karmienia to ja miałam fotel jak urodziła się Emma, potem Emil i to była rewelacja. Do karmienia, do usypiania. Było choćby na czym dupę usadzić jak pilnowałam czy usypia 😅
Tolka miała łóżeczko w naszej sypialni metr od łóżka więc karmiłam siedząc na łóżku albo leżąc. A teraz? Powiem szczerze, że tego mi będzie cholernie brakowało 🙄
W pokoju dziewczyn zmieszczę co najwyżej taboret... I prawdę mówiąc chyba będę musiała przynosić sobie małą na każde karmienie 🤷🏻♀️
Ogoorkowa zawsze jakąś opcją jest podnóżek. Wierz mi, będziemy tak wyprute pobudkami, że i na siedząco przysnąć będzie miło 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 18:17
-
Ja te nogi to zawsze gdzieś zawieszam, żylakowe przyzwyczajenie, że tylko przy ludziach siadam jak człowiek 😛 w ikei jest podnóżek a'la puf do uszaków
ale właśnie może rozkładany fotel lepszy
muszę poszukać w internetach co ciekawego w ofercie jest
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja jestem szczęśliwą posiadaczką ikeowego uszaka z podnóżkiem 😊 moje ulubione miejsce do szydełkowania 😉 no ale spać się na nim na dłuższą metę nie da 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Ja jestem szczęśliwą posiadaczką ikeowego uszaka z podnóżkiem 😊 moje ulubione miejsce do szydełkowania 😉 no ale spać się na nim na dłuższą metę nie da 🙈
Ja kiedyś też tak myślałam 😅 a teraz się okazuje, że nawet na krześle się da 🤣🤣🤣
Dziewczyny, ja muszę Wam to napisać. Zaczynam dziś 31 TC i po raz pierwszy w tej ciąży trawnik właśnie kosi... Mój sąsiad 😵
Czuję się z tym dziko i jakbym mogła to bym go przeprosiła 🙈 choć sam wczoraj przyszedł i zapytał kiedy ma to zrobić 🙈
Ja tak nienawidzę kiedy ktoś robi coś za mnie 🙄 siedzę w domu spięta i mi głupio 😒
No dobra. Podglądam jak obkasza moje rododendrony 😅Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ogórkowa, wyobraziłam sobie Ciebie, jak leżysz siedzisz na takim fotelu rozkładanym i go rozkładzie, jak Chandler i Joey w Przyjaciołach xD
Sara, piękne naprawdę są te Twoje zakupy
A co do pomocy no to trzeba ją przyjmować, w chwilach kiedy same nie dajemy rady. Trzeba się z tym pogodzić. Maiora dobrze mówi, postaw mu piwko
-
Sara, pięknie poukładane 💖 miód na oczy!
Co do proszenia o pomoc, trochę rozumiem, mi się zrobiło gorąco i głupio, jak poprosiłam dziś młodego chłopaka, aby mi ustąpił miejsca w tramwaju 🙈
To w sumie normalne i zrozumiałe, że tego potrzebujemy, ale jednak jak człowiek jest standardowo niezależny to jakoś tak ciężko prosić.
Ogoorkowa spoko pomysł z tym fotelem! Ja mam w planach lekką lampkę w sypialni i karmienie w łóżku, ale pewnie wyjedzie w praniu czy to się sprawdzi.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Dziewczyny na szybko update z prenatalnych, wróciliśmy niedawno do domu opóźnienie ponad 2h ale to zupełnie nic bo same dobre wiadomości 🙂
Wszystko pięknie w normach nie za mała nie za duża, łożysko z tyłu, ułożona główkowa wszystko idealnie, waga 1744g 🙂
Napiekniejsze jest to że mogliśmy zobaczyć buźke jak na dloni😍 gdybyście się przypadkiem zastanawiały jak wygląda mój stary to tak jak ta panna ze zdjęcia 😃 Nosek usta układ oczu nawet owal twarzyczki, nawet uśmiech ten sam! Mamy w domu zdjęcia malego Pawełka i ona wygląda identycznie 😆 no nie mogę przestać się uśmiechać 🥰🥰 zwariowałam
foto 21agentka93, Kania_czubajka, Longanimity, Ogoorkowa, Ancalime, Pucz, Kasio lubią tę wiadomość
-
Meeg, cudownie ❤️ I jaka duża panna- szok 🙈
Coś w tym jest, że wiele dziewuszek się wdaje w tatusiówCiekawe czy charakterek też będzie miała bardziej po nim! Cudna jest!
PS. Mój mąż, jak się urodził to ważył 1,7 kgMeeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Meeg, super! Bardzo się cieszę, że wszytsko w porządku i ze widzieliście malutką
Ja to zaczęłam czuć takie odpieluszkowe zapalenie mózgu, bo wydaje mi się, że ja o niczym innym nie myślę już, tylko o maleństwie 🥹 nie wiem, czy to dobrze
Mam pytanie odnośnie magnezu. Lekarz powiedział, żeby brać. Ale nie wskazał konkretnego. Baba w aptece dała mi magne b6 forte i się pyta: czy jest Pani pewna, że lekarz kazał przyjmować magnez ? Czy aby na pewno ? I serio jakoś mnie tak ona przestraszyła, że aż nie wiem, czy dobrze zrobiłam kupując ten dokaldnie. No i wiedziała, że jestem w ciąży a na ulotce jest napisane wlasnie, że lek może byś stosowany u pacjentki w ciąży wyłącznie po konsultacji z lekarzem. Czy któraś z was bierze te magne b6 forte?Meeg lubi tę wiadomość
-
Kania ja właśnie ten biorę od początku ciąży 😊
Meeg ale fotka cudna!!! 😍😍😍 Cieszę się, że wszystko dobrze.
I jaka już duża 😍Meeg, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
-
Kania ja powiem szczerze, że przyjmuję od początku magnez z czego długi czas na własną rękę, przyjmowalam już przed ciążą, bo wiele kobiet ma niedobory, a on dobrze łagodzi dolegliwości bólowe wynikające z rosnącego brzuszka itd.
Słyszałam, że do 36 tygodnia można go sobie spokojnie brać.
Aktualnie mam Aspargin (magnez i potas), bo tak zalecali w szpitalu, ale wcześniej brałam czystą formę samego magnezu, aby nie dublować dawki witaminy B, którą mam w innym preparacie.
Z tego co wiem sporo dziewczyn bierze właśnie Magne B6, bo witamina B pomaga na wchłanianie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 22:26
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Dzięki dziewczyny;) jestem spokojniejsza już. No nie wiem,ale jakoś zawsze mnie te baby w aptece wybiją 😅
Była dziś u mnie szwagierka z miesięcznym synkiem i przymierzałam go do swoich sprzętówwłożyłam go do fotelika, do wózka i do łóżeczka (kurde o kokonie zapomniałam) ale prezentował się świetnie 🤣 fajnie leżał w foteliku, tak stabilnie.
-
Ja też biorę magne b6 forte (moja szwagierka miała zalecone nawet podwójną porcje czyli nie 3 a 6 tabletek dziennie - oczywiście przez gina) dodatkowo biorę tak jak Agentka potas ale taki na receptę bo encorton go wypłukuje 😑
Także śmiało łykaj, mi narazie lekarz mówił o odstawieniu luteiny w 32tc i chyba tyle 🤔 kolejna wizyta w 34tc więc coś się dowiem dalej 🙈
A właśnie Sara prosze o wpisanie wizyty 10.08 12:40Kania_czubajka lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kania ja też team magnez b6 forte 🙂
Robiłam badania na poziom magnezu potasu i akurat magnez był w dolnej granicy normy wiec potasu nie suplementuje sam mangez w tej formie. Moja lek. rodzinna mi go polecała.
Pytanko do słodkich dziewczyn z cukrzycą. Czy już wiecie czy będziecie mieć indukcję porodu przed terminem?
Ja dzis się dowiedziałam że w przypadku cukrzycy ciążowej w 39 tygodniu powinnam mieć indukcję. W przypadku cukrzycy przed ciążą indukcja jest zlecana w 38 tyg.
Jutro mamy wizytę u lek prowadzącego jestem ciekawa czy to potwierdzi.
Jak to wygląda u was? -
Ja mam luteinę i acard do 34 i póki co mam zaleconą no spe i magnez 2x dziennie bo ten brzuch mi się tak strasznie zaczął stawiać.
Ale myślę, że też będzie do 34 TC.
Ciekawe jak szyjka w piątek wyjdzie 🙈 bo ostatnio znowu szaleje... 😅 -
Jeśli chodzi o indukcję,to na pytałam lekarza i nie potwierdził. Powiedział, że moja cukrzyca jest cukrzyca bardzo lekką, unormowana dieta i on nie przewiduje indukcji. Później doczytałam właśnie gdzieś u mamy ginekolog chyba, że są takie wskazania, więc na kolejnej wizycie znów o to zapytałam 😅 no i w dalszym ciągu utrzymywał, że nie planujemy tego, że będziemy monitorować stan mojej glikemii, wagę dziecka, dojrzałość łożyska i decydować.
-
Meeg, ale super foto 😍 nieźle Wam się udało, że Maleńka tak ładnie się pokazała 😁
Odnośnie fotela to mimo, że pokój Bobasa nie jest zbyt duży to od zawsze chciałam mieć tam fotel i kupiłam 😅 mam nadzieję, że ostatecznie wejdzie, bo nigdzie indziej mi nie pasuje, ani go nie upchne 😄
Sara, jak pięknie ułożone, wszystko jak od linijki 😍
I zakupy też super! Jednak jak to wszystko takie dopasowane do siebie to to jest to 😄
Co do pomocy to niekiedy faktycznie jest to trudne, jja wczoraj się wkurzalam, bo chciałam wynieść karton po komodzie, a był ogromny i przez brzuch nie mogłam się z nim zabrać to jak mąż wrócił to chyba przez ciążowe hormony mi się ulało, że się czuję już niedołężna fizycznie 🙉
U mnie też magnez w formie Asparginu już dłuższy czas 3x2, odkąd pojawiły się problemy z twardnieniem brzucha 🙃
U mnie znowu słodko gorzki smak po wczorajszej wizycie...
Odnośnie moich obaw co do antybiotyku, który dostałam w szpitalu to mój dr stwierdzi, że jest ok, więc dobrze, że grzecznie brał, a nie doktorowałam - wczoraj pobrał posiew kontrolny i zobaczymy jak ma się sytuacja 😊
Co do masy Leosia i tego, że się bałam, że za bardzo urósł i, że może to przez cukier na granicy to okazało się, że wczoraj miał 2056g, więc to musiała być kwestia pomiarów i teraz jest tylko delikatnie do przodu co ponoć jest normalne ☺
No i wisienka na torcie 😐 szyjka znowu skrócona na 2 cm...do tego potwierdziło się to czego się spodziewałam, czyli że Maluch jest nisko głowką i jedyne co nas ratuje to to, że jeszcze nie pojawiło się rozwarcie 🥺 tak więc wpada nam dodatkowa wizyta na 31.07, bo dr uważa, że na trzy tygodnie nie może tego zostawić bez kontroli, bo w każdej chwili może się to pogłębić - tak więc wracam do etapu siedzenia na tyłku przez OBY jakimś cudem najbliższe 6 tygodni 😵
Miłego dnia Dziewczyny 🧡Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 07:20
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰