X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to. Ja też jak nie zanotuje to zapomnę 😅

A najbardziej mnie wnerwia jak zanotuje, mam plan coś zrobić, a z jakiegoś powodu nie zrobię 🥲

Dzisiaj czeka mnie to akwarium 🙄 tam jest taki syf i szajs, że jak słowo daję najchętniej bym to zakryła kocem i nie patrzyła. Stary jak był wymyślił jakieś nowe nawozy do roślin 🤦🏻‍♀️
    Kilka lat nie miałam w akwarium glona a teraz zakwitło 🙈 oczywiście pojechał i zostawił mnie z tym 💩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 15:00

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komodę erla z brw, ale nie kupowałam jej, tylko przesunęłam z sypialni od siebie :) przewijak mam taki zupełnie zwykły, dostałam od koleżanki. Mój mąż się miał zastanowić, jak go unieruchomić, chyba takimi kątownikami z tyłu go przykręci. Bo chyba wolałabym mieć przewijak na komodzie niż na łóżeczku. No a że jest taki zwykły to nie ma żadnych nóżek ani nic, które go mógłby zablokować

Sara, szok naprawdę, że jesteś taka uporządkowana:D szanuje to. Ja raczej tak nie mam, ale faktycznie zapisuje rzeczy do zrobienia w kalendarzu, zazwyczaj tym wiszącym, żeby każdy widział, co trzeba zrobić. Mój P ma bardzo fotograficzna pamięć, więc wie dokładnie którego dnia i o której godzinie mam poplanowane rzeczy ;) no i też wolę mieć rzeczy pozapisywane w formie papierowej, jakoś jak coś jest w excelu to dla mnie malo ważne :D

Te siatki centylowe to pokazują w skończonych tygodniach, nie?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, tak, pokazują skończone

A co do przewijaka to są takie nakładki na komodę. Dzięki temu przewijak nie spadnie :)
    Zobacz bo może szkoda ściany :D

Screenshot-2023-07-20-15-14-27-21-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny, ja po wizycie u mojego doktorka. Nie widziałam się z nim 6 tyg bo mial urlop 🍹
    Byłam w miedzyczasie na zastępstwie u jego pracownicy i mi jakieś złe pobranie zrobiła nie z szyjki tylko z pochwy i musiał znobu pobrać, ale to dobrze bo od dłuższego czasu mam jakąś infekcje uciazliwa i mam mega dyskomfort to moze wyjdzie co sie dzieje. Dał mi na razie maść no i czekamy na wynik wymazu.

Dostałam też fiolki magnezu Feroplex, mam nadzieje ze mnie nie zatka 🙈 niby hemoglobina w normie bo 11,3 ale spadł mi hematokryt.
    Z dobrych informacji szyjka bardzo ładna 37mm.
    Ze złych to mam bóle podrzusza o nieokreślonym pochodzeniu dość mocne i pomimo że mówilam że no dam radę i mi przejdzie to nie dał się przekonać i wystawił skierowanie do szpitala na wszelki wtpadek 🙄
    Mam brać luteinę podjęzykowa, nospę, magnez i jutro dać znać jak się czuje.. wogole mi się nie uśmiecha jechać do szpitala no way, szczególnie że szyjka dobra nic mi się nie dzieje poza bólem brzucha i pleców.
    Pewnie trochę wczoraj się przeciążyłam sprzataniem i staniem przy garach no i juz jednak ten brzuchol duży i ciężko tyle dźwigać wiec ma prawo boleć.Bol jest taki miesiączkowy na dole.
    Planuje poleżeć i chillowac ,zabronił jechać na Szkołę Rodzenia dzisiaj wiec mam nadzieje ze do jutra przejdzie.
    Najgorzej że wszystko słyszał mój stary a to znaczy że jak będzie widział że dalej chodzę pokrzywiona to mnie siła zawiezie do tego szpitala 😐
    Moim.zdaniem.zwyczajnie trzeba odpocząć a nie jeździć po szpitalach.

Zapytałam o tą cukrzycę ciążową i jak to jest na końcówce i powiedział że to nie koniecznie oznacza że będzie wywoływanie ale na pewno tydzień przed terminem pojadę do szpitala.
    Nie wolno przenosić na pewno i jeżeli nie urodze sama do terminu to wtedy zaczną indukcję.
    Zgoła inaczej niż powiedzii mi na prenatalnych 🤷‍♀️

Powiem wam że z jednej strony okropnie się boję porodu ale z drugiej tak bardzo już chcialabym być po i mieć mała na rękach cała i zdrową ze swoją rączką przy buzi 🥰🥺

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wiesz czemu w takich przypadkach lekarze wystawiają skierowanie do szpitala? 😁
    Mi się kiedyś mój ex doktorek wygadał...
    Nie dlatego, że coś faktycznie zagraża a dlatego, że w szpitalu ciężarna leży i nic nie robi a w domu jej nie upilnujesz 😅
    Bo nawet mając nakaz oszczędzania się zrobi pranie, posprząta, obiad ugotuje czy musi zająć się starszymi dziećmi.
    Niektóre kobiety tak już mają, że duuuuzo przed porodem zaczynają się bóle miesiączkowe, skurcze przepowiadające i inne atrakcje i one kompletnie nie wpływają na szyjkę. Oby tak było i u Ciebie 😘

U mnie tak jest w każdej ciąży a w każdej kolejnej co raz wcześniej ale dopóki to nie wpływa na szyjkę to po prostu funkcjonuje na ile się czuję :)
    Ale fakt taki, że po bardzo intensywnym dniu, zwłaszcza wieczorami brzuch boli bardziej a skurcze przepowiadające mam praktycznie codziennie 😱 w ciąży z Emmą miałam tak samo od ok 30/32 TC i do końca panikowałam, że nie donoszę. Koniec końców urodziłam 1,5 tyg po terminie (nie miałam żadnych leków bo to Norwegia). Dlatego teraz jakoś zbytnio nie przejmuje się tym bo już znam swój organizm na tyle, by wiedzieć, że ja w ciąży tak mam 😅

Ale spróbuj na maksa wychillowac Meeg. Odpoczywaj, poleguj i zobaczysz czy będzie lepiej :) oby!

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara tak! masz rację faktycznie może tka być bo pytał mnie kilka razy czy dużo chodzę i czy odpoczywam a pamiętacie akcje mojego starego jak się wygadał o tym plewieniu🙈
    Ja ufam swojej intuicji i jeżeli czułabym że coś jest inaczej źle i to na pewno jechałabym na obserwace.
    Zwyczajnie ciężko jest zaakceptować ograniczęnie organizmu w ciąży i wydaje się że mogę zrobić wszystko jak zawsze a tu jednak klops i wychodzi.

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wziąć też pod uwagę, że teraz maluchy rosną baaaaardzo intensywnie i w tak naprawdę kilka tygodni muszą praktycznie podwoić swoją wagę. Macica musi się rozciągnąć co nie może przejść bez echa.
    Ja kiedyś też czytałam, że kobiety, które przed ciążą miesiączkowały boleśnie często w ciąży właśnie skarżą się na bóle miesiączkowe 🤔
    Dopóki to nie są regularne skurcze bardzo bolesne, nie plamimy itd to po prostu fizjologia 🤷🏻‍♀️
    Organizm w ciąży wykonuje przeogromną pracę i to nie może być tak totalnie bezobjawowe :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jak tam u was?

Meeg współczuję bóli w podbrzuszu. Doskonale cię rozumiem. Mam je od początku ciąży, mimo brania magnezu i innych cudów nic nie pomaga. Ale dopóki nie krwawie to funkcjonuje normalnie. Dzięki Bogu nie są one tak silne, ale dyskomfort jest..

Co do nakładek na komody z Ikei ja znalazłam na stronie Maluchove nakładka juz przyszła (do skręcenia oczywiście) materiał wygląda porządnie. Efekt końcowy wyślę wam jak skończymy pokój, bo praca wre :) wczoraj mój P pomalował ściany, kupiliśmy dywan, karnisz dziś jadę zamówić zasłonki i firankę. Już nie mogę się doczekać ❤️

Jako polecajke wrzucam link do strony z nakładkami
    https://maluchove.pl/?gad=1&gclid=Cj0KCQjw2eilBhCCARIsAG0Pf8sE1jwn9b4VtfuG3zsABgH1Q3ZQirZ_nWEZyjTzsovl-rlyKM-hr1kaAu2GEALw_wcB

Miłego dnia ❤️

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pokój młodego wygląda tak aktualnie:

20230720-162938.jpg

Do tego stwierdziłam wczoraj że muszę przycisnąć męża żeby skończył remont przedpokoju (została wylewka samopoziomująca, podłoga i malowanie wiec teoretycznie nie duzo) a to pozwoli na przestawienie mebli z sypialni na przedpokój a w sypialni już będziemy mogli zrobić pod dziecko 💙💪 A głównym argumentem jest to że ja jeszcze mam siłę żeby w tych meblach poukładać a nie wiem jak długo to potrwa 🙈

Analizowałam dzisiaj też najbliższe porodówki i widzę że na jednej dość ze zrobili remont I nie wygląda jak w szpitalu, jest możliwość dopłaty za indywidualna salę i pobyt osobą towarzyszącą i nawet od 1.07 przywrócili możliwość os.tow przy cc, a co najważniejsze nacięcia krocza to jakieś 2% a jak czytalam na fb takie info które wrzucają raz na 2msc to bywały takie że wgl nie zrobili. A no i możliwość porodu ambulatoryjnego czyli jak jest wszystko ok to po 2-3h można wyjść do domu z noworodkiem (śmiałam się do męża że nasze mamy to by chyba na zawał padły jakbyśmy tak zrobili). Generalnie muszę zrobić w tym kierunku wywiad ale w sumie mój gin też wspominał o tym szpitalu. Chyba mają możliwość obejrzenia oddziału w 1. środę miesiąca to może w sierpniu się wybierzemy 🤔

Współczuję wam tych bóli brzucha 😔 mnie czasem dołem pobolewało ale bardziej odczuwałam to jako ciążenie brzuszka i tejpowanie mi na to pomaga, czasem mam tylko tak że jak wstaję z leżenia to chyba te więzadła maciczne czy jak to tam się nazywa mnie bolą/ciągną a zawsze wstaje powoli i przez bok 🤷‍♀️

Wczoraj przyszły mi też pieluszki tetrowe z allegro i wydają mi się całkiem spoko jak coś to polska firma egakids - u nich tylko hurtowo, także ja z jakiegoś dzieciowego sklepu kupiłam w sumie to dorzuciłam do koszyka żeby mieć darmową dostawę olejku ze słodkich migdałów 😅 wzięłam 10 białych i one są mięciutkie, a kolorowe zwierzątkowe(5) bardziej szorstkie ale zobaczymy jak będą wyglądać po praniu.

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dziś lepiej się czuje, nie wiem co pomogło nospa, leżakowanie, czy oklejenie taśmą całego brzuszka i pleców ( na szkole rodzenia fizjo pokazała nam jak robić to w domu) ale wstałam już bez boli brzucha 💪

Maiora jak tak patrze to ty za chwilę będziesz finiszować z pokoikiem ? 🙂 to czekam na focie bo chyba też jakieś naklejki na ścianie planowałaś?

Longanimity ciśnij męża 🙂 ja swojego też już lekko molestuje bo wg mojego planu działań mamy 2 tygodnie opóźnienia 😀 ale wiem że on potrafi w tydzień zrobić cuda wiec póki co śpię w nocy spokojnie.

Właśnie czekam na szczepienie w ośrodku zdrowima PZOZ ale juz sie troszke odzwyczailam od wizyt na NFZ i zapomniałam jakie te panie tutaj sa wszystkie "miłe" 🥴

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te przewijanie to skomplikowana sprawa właśnie :D ale dobrze, rozwikłujcie tajniki 😅

Longanimity, no pokój małego budowlańca ewidentnie 😆👌 można wiedzieć, które to porodówki? I tak mało nacięć? Bo my chyba z jednego miasta jesteśmy 🤔 ja ciągle niezdecydowana na 100%...

Meeg, super, że się samopoczucie poprawiło! Ja też dzisiaj w końcu bardziej żywa jestem 🥳 i przybijam piątkę z oklejonym brzuszkiem :D
    O taaak, POZ to jest cudo :p szczepienie immunoglobuliną zajęło mi 2h i łącznie 3 kolejki do odbębnienia :D ... aż mnie wzdryga na myśl o krztuścu 😅

Ja przyjechałam do rodziców na długi weekend, już opędzlowalam maliny z krzaczka :D jeszcze się pochwalę,że w końcu pierwszy raz sama (bez męża obok) jechałam naszym nowym autem, to mogłam sobie hmm... poobczajac na spokojnie 😆 jednak co samemu to samemu :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa nie wiem czy z jednego miasta ale gdzieś blisko raczej 😉
    A tak niski odsetek nacięć ma szpital nr 1 w Mysłowicach i ja tam mam jakieś 30 min dojazdu. Jakbyś chciała sobie sprawdzić to są na fb jako sala porodowa Mysłowice 😉 drugi szpital który mam w okolicy i który ewentualnie biorę po uwagę to Chrzanów ale tam już jest prawie 30% nacięć, tyle że tam mają stopień referencyjności II.
    A w moim mieście porodówkę zamknęli jakieś 2lata temu bo miał być tam oddział covidowy który ostatecznie nie powstał, ale i tak miała złe opinie więc może i lepiej 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki malutki odsetek nacięć- wow, naprawdę szacun!
    W moim szpitalu jest niestety 45%, co i tak spadło z 65% 3 lata temu. Samych cesarek jest też około 40%, więc też dużo. Ale to drugie to chyba kwestia III referencyjności, wszystkie trudne przypadki tu kierują. W sumie sama nim jestem także no 🤷🏻‍♀️
    Położna mówiła, że warto w planie porodu mieć ochronę krocza w top3 priorytetów, to wtedy dla nich jest to dodatkowy argument w dyskusji z lekarzem w trakcie porodu.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz nadrobię
    Byłam na wizycie a potem szybko na bombie bo alarm z przedszkola, że Tola miała napad a teraz wymiotuje 🙄 w międzyczasie dzieciaki odebrałam z warsztatów rękodzieła i dopiero wchodzę do domu. Napiszę co i jak póki Tolcia przysnela.

A więc wszystko super. Według giną wszystkie wyniki książkowe. Na wejściu dostałam komplement, że świetnie wyglądam i bardzo schudłam, co widzi z wizyty na wizytę 😅 ale powiedział, że to bardzo dobrze bo wyniki mi się pięknie trzymają...
    Gadka szmatka o moim samopoczuciu, oczywiście powiedziałam że mam skurcze przepowiadające, które potrafią trwać przez 2-3 godziny i być co 10 minut. Stwierdził - że wszystko pokaże szyjka. A więc szyjka ma... 4,5 cm 😵😅 ma zewnętrzne rozwarcie na opuszek ale to jest normalna sytuacja u wielorodek i mierzył potem na USG tylko zamkniętą część. Rozwarcia wewnętrznego nie ma wcale więc na tę chwilę absolutnie nie obawiamy się przedwczesnego porodu, mam zielone światło na prace ogrodnicze i wszystko inne 😅

Ogólnie złapaliśmy z doktorkiem flow już wcześniej ale teraz serio go lubię. Rozmawialiśmy sporo (miał okienko 😅) i jak się okazało, jest tak jak ja zwolennikiem totalnej fizjologii tylko jak sam przyznał, w Polsce jest jakby odgórne ciśnienie aby traktować ciążę jak chorobę ale on podobnie jak ja, stawia na naturę. I rozmawialiśmy o porodzie. Powiedziałam mu, że na 99% zdecydowałam się na szpital i powiedziałam mu jaki (to konkurencyjny szpital niż ten, w którym on pracuje) i powiedział, że to dla mnie najlepszy wybór bo tylko tam natura na pierwszym miejscu a w szpitalu, w którym on pracuje większość lekarzy wręcz szuka pretekstu do ingerencji i cc. Powiedział, żebym unikała "jego" szpitala z tego i innych powodów. Utwierdził mnie w przekonaniu, że dokonałam właściwego wyboru i dzięki temu już wiem na 100% :)
    KTG mam mieć tylko raz, tydzień po terminie. Ale tu też powiedział, że najlepiej abym zrobiła za 50 zł prywatnie bo jeśli zrobię u niego w szpitalu, to z automatu zostane i nawet jeśli będzie idealne to i tak najpewniej jakiś wariat mnie potnie.
    Ja takie opinie już słyszałam, ale skoro sam mi przyznał jak to wygląda to nawet tam nie wchodzę 😅

No i Lidka. Pani Lidka konkretnie ruszyła się z kokszeniem 😳 brzuszek nadal jest mniejszy od reszty ale kość udowa, która ostatnio była o 1,5 tyg do tyłu dziś jest idealnie w terminie. Główka była ostatnio idealnie w terminie a dziś jest 2 tyg do przodu 😳 na siatkach centylowych zaczęła iść w górę i teraz kwestia najbliższych tygodni, jak będzie rosła ale wymiary z dzisiejszego USG najbliżej pokrywają się z wymiarami Emila (który był największy z moich dzieci) 😳
    Jeśli utrzyma tendencje to będzie kawał bobasa. Doktorek patrząc na jej pyzatą buźkę (chwilę wcześniej rozmawialiśmy o tym, że chudnę) powiedział tylko, że " jak widać dziecka w brzuszku nie da się zagłodzic" 😅

A oto Lidusia - pączusia 😁

IMG-20230721-140528.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 14:06

Ogoorkowa, Kania_czubajka, agentka93, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidusia paczusia z noskiem zadartym przesłodka😍 jakie te nasze dzieci juz są uksztaltowane.
    Jaka waga wyszła?

Mój lekarz w kwestii rozmowy o porodzie jest okrutnie mało rozmowny wiec super ze twoj tak szczerze poradził szpital. KTG tydz po pordoze to już chyba w szpitalu zrobisz o wg standardu 7 dni po terminie tak czy siak trzeba zgłosić się do szpitala już.

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg no właśnie szkopul w tym, że w szpitalu w którym chce rodzic nie mają KTG na izbie. Więc nie da się zrobić KTG i iść do domu 🤷🏻‍♀️

A tak teraz myślę, że on chyba mówił o KTG w terminie. Ja już coś chyba pokrecilam. Ale przeciez tydzień po terminie to już do szpitala się idzie tak czy siak. Więc chyba to było w perspektywie ktg w dniu terminu. Że jeśli jest prawidłowe to czekamy dalej w domu na rozwój wydarzeń, a że u niego w szpitalu zostawiają kobietę tak czy siak na oddziale. To by miało sens. Ja chyba pomieszałam info o ktg tydzień po terminie z indukcją.

Napewno jeszcze o tym będziemy rozmawiać, bo mowil że tak to wszystko rozegramy, żeby było dobrze i żebym rodziła tak jak mi zależy.

Szpital w którym on pracuje miał nie tak dawno odsetek CC na poziomie 70% 😳 a jeśli chodzi o porodówkę to jest owszem sala z wanną, porodami do wody itd ale tylko jedna. Więc to wszystko loteria- albo się uda i będzie wolna, albo się uda fajny lekarz albo nie. I na dodatek sale poporodowe.... 10 osobowe 😱
    Więc bez jaj no 🙄 ogólnie powiedział, że położne się starają ale większość lekarzy ma stosunek do samego porodu strasznie "starodawny" a nie ma gwarancji że trafilabym na niego. Ogólnie lepiej nie ryzykować wg niego a tam w Świdniku będę miała wg niego wspaniały poród, ogólnie opieka poporodowa jest dużo lepsza i w ogóle jest bardziej kameralnie, oddział po remoncie, sale porodowe 1-ki a poporodowe 1 i 2 osobowe... Możliwość porodu do wody, przy muzyce, świeczkach i ogólnie "jak chcesz". Podobno zmieniła się dyrekcja i jest wymieniony zespół na młode, otwarte położne a lekarze się nie "wtrącają" jeśli wszystko przebiega bez utrudnień :)
    Więc już nie mam wątpliwości 😁

A waga wyszła ok 1500 (+-200g). Nie wiem tylko czemu ten brzuszek tak się ociąga 🤔 bo głowa wyszła dziś BPD 80, HC 284 co odpowiada 32+0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 14:59

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Natosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Ogoorkowa nie wiem czy z jednego miasta ale gdzieś blisko raczej 😉
    A tak niski odsetek nacięć ma szpital nr 1 w Mysłowicach i ja tam mam jakieś 30 min dojazdu. Jakbyś chciała sobie sprawdzić to są na fb jako sala porodowa Mysłowice 😉 drugi szpital który mam w okolicy i który ewentualnie biorę po uwagę to Chrzanów ale tam już jest prawie 30% nacięć, tyle że tam mają stopień referencyjności II.
    A w moim mieście porodówkę zamknęli jakieś 2lata temu bo miał być tam oddział covidowy który ostatecznie nie powstał, ale i tak miała złe opinie więc może i lepiej 🤷‍♀️

to prawda, Mysłowice są baaardzo polecane i popularne także w moim mieście

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    to prawda, Mysłowice są baaardzo polecane i popularne także w moim mieście

Oo super że napisałaś bo chyba zaczynam się przekonywać że to tam urodzę 😊

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej sala 10 osobowa plus dojadą maluszki to bardzo dużo. Zdecydowanie lepiej brzmi Świdnik, tak samo jak mój pierwszego wyboru, sale poprpdowe 2 osobowe, to jest przepaść jeżeli chodzi o komfort. KTG prywatnie będziesz tylko musiała ogarnąć.

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Meeg no właśnie szkopul w tym, że w szpitalu w którym chce rodzic nie mają KTG na izbie. Więc nie da się zrobić KTG i iść do domu 🤷🏻‍♀️

A tak teraz myślę, że on chyba mówił o KTG w terminie. Ja już coś chyba pokrecilam. Ale przeciez tydzień po terminie to już do szpitala się idzie tak czy siak. Więc chyba to było w perspektywie ktg w dniu terminu. Że jeśli jest prawidłowe to czekamy dalej w domu na rozwój wydarzeń, a że u niego w szpitalu zostawiają kobietę tak czy siak na oddziale. To by miało sens. Ja chyba pomieszałam info o ktg tydzień po terminie z indukcją.

Napewno jeszcze o tym będziemy rozmawiać, bo mowil że tak to wszystko rozegramy, żeby było dobrze i żebym rodziła tak jak mi zależy.

Szpital w którym on pracuje miał nie tak dawno odsetek CC na poziomie 70% 😳 a jeśli chodzi o porodówkę to jest owszem sala z wanną, porodami do wody itd ale tylko jedna. Więc to wszystko loteria- albo się uda i będzie wolna, albo się uda fajny lekarz albo nie. I na dodatek sale poporodowe.... 10 osobowe 😱
    Więc bez jaj no 🙄 ogólnie powiedział, że położne się starają ale większość lekarzy ma stosunek do samego porodu strasznie "starodawny" a nie ma gwarancji że trafilabym na niego. Ogólnie lepiej nie ryzykować wg niego a tam w Świdniku będę miała wg niego wspaniały poród, ogólnie opieka poporodowa jest dużo lepsza i w ogóle jest bardziej kameralnie, oddział po remoncie, sale porodowe 1-ki a poporodowe 1 i 2 osobowe... Możliwość porodu do wody, przy muzyce, świeczkach i ogólnie "jak chcesz". Podobno zmieniła się dyrekcja i jest wymieniony zespół na młode, otwarte położne a lekarze się nie "wtrącają" jeśli wszystko przebiega bez utrudnień :)
    Więc już nie mam wątpliwości 😁

A waga wyszła ok 1500 (+-200g). Nie wiem tylko czemu ten brzuszek tak się ociąga 🤔 bo głowa wyszła dziś BPD 80, HC 284 co odpowiada 32+0

ten szpital brzmi super. A ten z odsetkiem cc 70% to masakra, rzeźnia jakaś🤣 fajnie,że już wiesz gdzie jechać i czuć z postu dużą ulgę,że wszystko układa się dobrze:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ