X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime tak myslalysmy, że ogarniasz audyt pracusiu ❤️ odpoczywaj i wracaj z dobrymi wieściami

Agentka ja nigdy nic nie brałam, ale jak niedawno kupowałam leki uspokajające bez recepty dla męża, to Pan w aptece 3 razy pytał, czy to napewno nie dla mnie. Ale jeśli to okazjonalnie to myślę, że te 2 tabletki nie będą miały gorszego wpływu niż tak trudne emocje. Ale może coś ziołowego? Jeśli nie bierzesz takich środków na co dzień, to nawet ziołowe powinny pomóc. Tak myślę :)

Wypralam fotelik i przymierzylam otulacz na jesień / wiosnę 😁 podoba mi się

IMG20230721191431.jpg
    IMG20230721191503.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 21:26

Kasio lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Koleżanka ma ta wanienka, mają tylko prysznic wiec sie u niej sprawdza takie rozwiazanie. Ma chicco stojak w zestawie z przewijakiem nakładanym na wanienka i po kapieli wykorzystuje stacje do olejkowania i pielęgnacji bobasa po kąpieli.

A wiesz może jak ze stabilnością? Jak pytam „na żywo” rodziców maluchów to nikt nie używał, ale mówią, że wyglada niestabilnie. Ja się z kolei obawiam, że komoda będzie niestabilna. Z drugiej strony do czasu aż dziecko będzie w stanie podejść do niej i ją potencjalnie na siebie przewrócić to pewnie i tak przestanę korzystać z przewijaka, bo zrobi się po prostu za mały.
    Ale już się nasłuchałam „za dużo instagrama, że sie boisz takich rzeczy” -.-

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • oloska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że takie założenie, że chce się rodzić w miejscu X, ale jeśli podzieje się coś wcześniej, czy sytuacja jakoś się zmieni warto mieć też opcję Y, to bardzo dobry plan. Ja sama mimo, że od początku wiem gdzie urodze, nie poddawałam nawet w dyskusję opcji, że jak coś zadzieje się przed 34 tc to jadę na III stopień, bez rozkminiania co myślę o tym ośrodku.

Ogórkowa, szczerze mówiąc akurat o tym szpitalu nie wiem totalnie nic. Żadna z koleżanek tam nie pracuje, lekarze nie są przechodzący (w sensie nikt stamtąd nie pracuje też u mnie np) i nie będę zmyślać, zupełne zero 🙈

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    A wiesz może jak ze stabilnością? Jak pytam „na żywo” rodziców maluchów to nikt nie używał, ale mówią, że wyglada niestabilnie. Ja się z kolei obawiam, że komoda będzie niestabilna. Z drugiej strony do czasu aż dziecko będzie w stanie podejść do niej i ją potencjalnie na siebie przewrócić to pewnie i tak przestanę korzystać z przewijaka, bo zrobi się po prostu za mały.

Ale ty planujesz ustawić taką wanienkę z przewijakiem w pokoju?
    Maluchy zaczynają chlapać bardzo wcześnie 😁😅
    I serio przemyśl to nalewanie / wylewanie wody. Bo ani ją w wiadrze nosić, ani wanienkę nosić 🫨 na dłuższą metę to może być uciążliwe.
    Ja próbowałam różnych rozwiązań i mi najwygodniej kąpać dzieci w łazience z wanienką na podłodze. Potem malucha zawijam w ręcznik i zanoszę na przewijak do pielęgnacji i ubierania, karmienia itd. ale to wszystko metodą prób i błędów 🤷🏻‍♀️ więc chyba nie przekonasz się póki nie sprawdzisz 😊

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:

Nie wiem bo niestety na żywo nie widziałam, na pewno o jeżeli byłaby niestabilny to by mi powiedziała ale wiesz każdy ma inne standardy i ja pewni podeszłabym do jakiegoś sklepu stacjonarnie podotykać i sprawdzić sama.

Sara super cute, ty już gotowa na bobasa! Mam mega kompleksy bo jesteśmy daaaleko w tyle ze wszystkim jak tak patrze na was.

Dziś mój przygotował (opróżnił) pokój i ruszą z remontem, obiecał że do wyjazdu na delegacje 20.08 wszystko będzie gotowe czyli miesiąc

@Ancalime gratuluje ! Audyt to nie są żarty wyobrażam sobie ile ciężkiej pracy to kosztowało. Życzę ogromnej premii 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 21:43

Ancalime lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg gdyby nie to, że wszedł mi tak mocno syndrom wicia gniazda i ja z charakteru jestem okropnie niecierpliwa, to też bym jeszcze nie miała wszystkiego 😁 to nie Ty się spóźniasz tylko ja odleciałam z pośpiechem 😅😅😅

A druga sprawa, że ja chcę mieć WSZYSTKO gotowe do końca sierpnia. Od września zacznie się szkoła to raz, a dwa - wraca mąż. Chciałabym jeszcze te ostatnie 3-4 tygodnie przed porodem spędzić z nim czas na spacerach czy oglądaniu filmów zamiast myśleć o wyprawce :)

A syndrom wicia gniazda jest straszny u mnie. Pamiętacie jak wam kiedyś pisałam, że umiałam w środku nocy płakać, bo coś nie zrobione?
    No to wczoraj miałam właśnie TO 🤦🏻‍♀️
    Od rana zajęłam się kuchnią jak Tolki nie było. Wyszorowalam w kuchni fugi, podłogi, ściany, płytki na ścianach, meble (na/pod/obok), zamrażarkę i ogólnie total generalnie. Potem przerwa bo Tola była - więc obiad, pranie, spacer, przygotowałam ogórki etc. Usnęła o 19 i mi odpaliło....! 🤦🏻‍♀️ Od 19 zrobiłam 20 słoików, obiad na dzisiaj, potem to zasrane akwarium. Skończyłam o 22 i jak usiadłam tak myślałam, że nie wstanę. Ale nie. Idąc się kąpać przypomniałam sobie, że fugi w kuchni (kuchnia łączy się z częścią jadalną i przedpokojem) są wyszorowane ale w przedpokoju już nie. I oczywiście skończy się świat jeśli poczekają do jutra. O 23 zaczęłam je czyścić. Ale zrobiłam? Zrobiłam! 🤣 Padłam spać szczęśliwa jakbym w totka wygrała 🤣

Swoją drogą, "syndrom wicia gniazda" jest autentycznie udowodniony naukowo i zależy od hormonów. Wierzcie mi, że gdybym miała na koncie kilkadziesiąt tysięcy, wyremontowała bym własnoręcznie dom 🫠
    Póki co tylko wymieniłam krzesła i sprzątam tak, że Rozenkowa może już klaskać 🤦🏻‍♀️😅
    To jest taki wewnętrzny przymus. Strasznie zwalone uczucie 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 21:56

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, tak, te leki to typowo jednorazowo. I to bardziej profilaktycznie. Nie mam pojęcia, jak zareaguje w trakcie samego pogrzebu. Obecnie uważam, że mi bardzo dobrze idzie, ale to będzie taka kulminacja.
    Nigdy w życiu nie brałam nic na uspokojenie poza melisą także doświadczenie zerowe.
    Swoją drogą mam wrażenie, że mój mąż się bardziej stresuje, że ja się będę stresować niż ja sama.
    To jest w ogóle klasyk sytuacja w moim życiu, moja mama jak miałam ważne egzaminy etc to była zestresowana w moim imieniu, teraz mąż to przejmuje w takich chwilach.

Wanienkę myslalam, aby mieć w pokoju na początek, ale wierzę, że mogę bardzo szybko zmienić zdanie :) Co człowiek to opinia, już słyszałam, że ktoś nigdy nie użył przewijaka na przykład, wiec tu tez nie wiem, jak będzie, ale trochę mi szkoda kręgosłupa i tapicerki na przewijanie na kanapie czy w łóżku.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, trochę ten syndrom brzmi przerażająco, a trochę zazdro 😅 Ja się zabieram za przemyślenia, szukanie linków etc totalnie z rozsądku, aby później z tym nie śmigać na 2 tygodnie przed terminem.

A Wasi mężowie i partnerzy mają jakieś części wyprawki, za które są odpowiedzialni?

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka myślę, że jeśli twój organizm nie jest przyzwyczajony do takich tabletek to delikatne, bezpieczne ziołowe powinny pomóc i być ok w ciąży :)

Jeśli chodzi o wyprawkę to ja zrobiłam sama od A do Z, sama wybrałam itd ale mój mąż nie lubi takich rzeczy robić a mi to sprawia kosmiczną frajdę 😬 więc oddał mi pałeczkę 😬

Co do syndromu wicia gniazda to z jednej strony fajnie, bo chata będzie wysprzątana jak nigdy ale z drugiej, to jest serio stresujące kiedy zasypiam i mam świadomość, że zasłony prałam AZ miesiąc temu 😭 z oknami już lecę drugą turę.
    I wcale nie żeby mi się nudziło ale mam taki przypływ energii, że serio nie mogę na tyłku usiedzieć. Zwłaszcza, że kręgosłup mnie puścił

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja bym chyba na Twoim miejscu zaczęła tą maliskę popijać wcześniej, a jeśli zdecydujesz się na tabsy to też będzie ok bo tak jak Sara pisze to jednorazowo... przynajmniej na kilku lekach które miałam w ciąży pisało że nie można w ciąży 🙈
    Na mnie na szczęście melisa działa bo na początku ciąży z wiadomych powodów miałam gorsze dni, jeszcze jak nie wiedziałam o ciąży to coś tam ziołowego zazylam ale obstawiam że też jest nie wskazane.

Ale z mamą mam tak samo 😅 ja zwykle stresuje się wcześniej a jak już co do czego przyjdzie to jest zwykle ok i nie wiem czy u Ciebie też tak jest, ale już widzę jak się stresuje moim porodem 🙈 ale akurat mój mąż jest taki opanowany bo dla mnie jest to obciążające bo ja się dodatkowo o nią martwię żeby się tak nie stresowała. Dlatego nie chciałam żeby do mnie po operacji przyjeżdżała, a mężowi powiedziałam żeby nic nie mówił o tych skurczach i miałam rację bo potem mi powiedziała że całą noc by nie spała jakby wiedziała🙄

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka - tak, chodzi o mutacje pai i mthfr, obie mam homozygotyczne (w sensie oba geny zle, mam nadzije, ze nie pomieszałam okreslenia) - Dla mojego gina to wskazanie na II stopień, dla gina że szkoły rodzenia również, dla położnej, z którą mieliśmy dzisiaj nie jest to przeciwwskazanie do porodu domowego 🤯 ale chyba dla spokojnej głowy jednak wezmę ten II/III (w odległościach od mieszkania mam kolejno I, III i potem II stopień :p)...

Ancalime 🥳🥰 super,że wszystko się udało! Proszę teraz wypoczywac i regularnie pisać:D

Oloska i tak dzięki za chęci:D wiadomo, że mogłaś coś akurat ze środowiska wiedzieć, no trudno :D ❤️

oloska, Ancalime lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa podpytam koleżanki bo ma znajome położne czy coś wiedzą o KCO. Bo generalnie ms mi zrobić wywiad gdzie mam iść 😅

Ja mam też pai i czynnik II ale akurat heterozygoty więc jak to mój doktorek ujął ta lepsza mutacja. I tylko acard zażywam aczkolwiek w Ligocie na gastroenterologii jak byłam ostatnio pani docent sugerowała że powinnam być na heparynie do końca ciąży... no ale ja jakoś wolę mojego prowadzącego słuchać w tej kwestii.

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, jak już do tego etapu bez heparyny dotrwałaś to już chyba będzie ok :) najgorszy ten 1 trymestr podobno :D
    I byłoby mi bardzo miło jakby się jakieś informacje o KCO udało dostać ❤️🥰 dziękuję! Z wczorajszej SR wiem tylko, że w szpitalu, który rozważasz jest możliwy poród lotosowy, z nieprzecinaniem pępowiny :D taka ciekawostka, nawet w sumie nie wiedziałam, że coś takiego jest 😬 ale wyglądało na to, że szpital bardzo otwarty na te fizjologię o naturalne porody.

Dzisiaj mi się tak dobrze spało, bez pobudek, ale pies moj/moich rodziców (sytuacja rodzicielska psa trudna do rozwikłania 😅) o 7 zaczął mruczeć mi przy uchu, myślałam, że chce wyjść a ta mała franca była żądna pieszczotek z rana 🤪

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś znowu nie wyspałam 🙄
    O 3 obudziłam się spocona z takim jakimś dziwnym, nieuzasadnionym niepokojem 🙄

Nie mogę przestać myśleć o porodzie, planować, rozkminiać. Wertuje w głowie scenariusze na dosłownie wszystko - o której będę wstawać aby wyrobić się z wybraniem dzieci do szkoły, jak będę przycinać krzewy na jesień z noworodkiem, gdzie w garderobie postawić karton z ciuszkami na 62.

Dziewczyny, niech ktoś wyjmie wtyczkę z mojego mózgu bo się przegrzeje 🫨🫨🫨
    To jest nie do opanowania.

W poniedziałek moja przyjaciółka wraca z wakacji i chyba musi przyjść mnie stelepnąć bo mi odwala 🙄 zrobiliśmy pokój dziewczyn, powymienialam w domu rolety, kupiłam nowe krzesła i wciąż chce wszystko zmieniać, udoskonalać.

Od 2 tygodni nie usiadłam na dupie, nie umiem w spokoju napić się kawy i poszydelkowac bo ciągle sprzątam, przesuwam meble, myje te same okna. Psychicznie mnie to już wykańcza 😭

Ja wiem, że to hormony i to wszystko minie i poniekąd wiedziałam, że tak będzie bo w każdej ciąży mam okrutnie mocny syndrom gniazdowania ale psychicznie czuję się w takim potrzasku 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Tu dzisiaj cisza 😅
    Ja tylko chciałam powiedzieć że nie uwierzycie ale mamy jedną markizę założoną, jak narazie w salonie 🥳🥳🥳
    W sypialni będzie super efekt bo przyciemnia a mamy tam tylko 2 dachowe okna 😎

Kania_czubajka, Kasio lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nowa kolejka bezsennosci trwa w najlepsze xd Dziś ja mam dyżur od 3 😂

Sara z jednej strony ci trochę zazdroszczę tego syndromu i motywacji. Aczkolwiek przyznam że ja też już zaliczyłam mycie okien, a z drugiej strony strasznie ci współczuję i modlę się żeby Ci znów kręgosłup nie siadł ❤️

Czytam o tych Waszych szpitalach i zazdroszczę że macie takie możliwości. U nas w mieście są dwa szpitale I i II st referencyjnosci.
    Od jakiegoś czasu próbuje się dowiedzieć czy na porodówkę w moim mieście mogę zabrać głośniczek żeby słuchać muzyki (z uwagi na to że ja z tych śpiewających to muzyka od zawsze mnie uspokaja i pomaga się skoncentrować) i nikt kuźwa nie wie xd chyba zadzwonię na oddział 😂 ogólnie ten z Ist ref do nie dawna miał tragiczne opinie, ostatnio się zaczęło poprawiać. A ten z II st to zależy na kogo się trafi. Więc szału nie ma...

Prawie skończyliśmy pokój ściany pomalowane, listwy założone, szafa skręcona. Jutro ma być komoda więc poprosiłam szwagra żeby mi ją odebrał, a mój mąż ją skręci jak wróci.
    Odkleiło mi się tylko i jak zawsze byłam wielką przeciwniczka firanek i zasłonek tak wymyśliłam sobie ze u małego w pokoju mają być 😂😂

P. S wczoraj wystawili nam oceny na zakończenie studiów. Zaliczyłam na 4.5 😁 to dzięki waszym kciukom ❤️

Sara w wolnej chwili wpisz mi wizytę na 01.08 15.45 ❤️

Miłego dnia ❤️

Meeg, agentka93, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 33 tygodniu i życzę Wam Dziewczyny przyjemnej niedzieli ☺

Ancalime, gratulacje 😍 i pełen szacun za to jak aktywna zawodowo ciągle jesteś ☺

Sara, super otulacz 🥰 te dziewczęce akcesoria mają w sobie tyle słodyczy 😁

Odnośnie wanienki to od razu wiedziałam, że muszę mieć jakąś na stelażu, bo mamy mały, prysznic, nie wspominając nawet o wannie 😅 wyborami od leciałam dość daleko, ale o tyle o ile na mało co żaluzje kasy to perspektywa wanienki za prawie 600 zł jakoś mnie nie skusiła, a to niby była ta wymarzona 😁 no i skończyłam z szarym klasykiem na antracytowym stelażu z allegro i póki co nie żaluje 😁 planuje ja upchnąć w łazience i tam też kąpać malucha, jakoś przeraża mnie wizja ochlapanego pokoiku 🙈

Maiora, gratulacje - super wynik 😍

U mnie ostatnie dni pod znakiem przygotowań 😁 w końcu trochę więcej dzieje się w pokoiku Leosia 😍 mamy złożone łóżeczka, komode, stojak, wózek, przewijak, lampa też już wisi 😁 wczoraj ruszyłam z praniem i już właśnie część prasuje, a kolejna tura się suszy 😁 o tyle o ile nie lubię pracować to prasowanie rzeczy Leosia to jakiś zupełnie inny wymiar 🤣
    Domówiłam kolejnych kilka drobiazgów i zostały pojedyncze rzeczy plus zamówienie z apteki, za które obiecałam sobie, że już nieodwołalnie zabieram się w przyszłym tygodniu 🥰

Meeg lubi tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tą wanienką myślę, że się zdecyduje na wersje z przewijakiem Chicco cuddle and bubble, w łazience będzie nam ciężko z przejazdem, ale za to w kuchni bez problemu :) Więc będzie i łatwo nalać wodę i wylać, po prostu do zlewu. I ewentualne chlapanki na płytki :D
    Chciałabym tylko podejsc do jakiegos sklepu stacjonarnie i zerknąć na stabilność choć ludzie w opiniach piszą, że jest stabilnie.

Meeg lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jak dzisiaj u Ciebie? Udało się znaleźć jakiś sposób na chociaz lekkie odpuszczenie?

Ja dziś trochę sprzątam, zaraz się zabiorę za ten pierdolnik, w którym ma być kącik dla Małej 🙈
    Obecnie mąż ma tam swoje biurko i kompa i ogólnie magazyn mu tam jakoś nie przeszkadza…
    A jak na złość dzisiaj mam ciągnięcia podbrzusza, z którymi wydawało mi się, że już dawno się pożegnałam 🙄 Ale może być tak, że po prostu macica sobie dalej rośnie i stąd ten nawrót.

Ja śpię dobrze, po śmierci babci się tego obawiałam, ale modliłam się, aby mi się nie śniła i na razie jest w porządku. Dziadek, gdy umarł to śnił mi się później bardzo często, ale może też dlatego, że byłam przy nim w momencie śmierci.
    Jutro pogrzeb, więc pewnie najtrudniej będzie, ale tata mi to wczoraj całkiem nieźle racjonalizował:” już wiesz co się stało, wiesz co się będzie działo jutro po kolei i wiesz, że babci jest lepiej, bądź z tymi myślami”.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi mają tak małą łazienkę że nawet ze stojakiem nie mogli wjechać i kapią bobasa w wanience na stole w kuchni, i też tak można 🙂 wszystko żeby sobie ułatwić ile domów tyle rozwiazań 🙂 ja mam wannę i będę wanienke z biasem dawać do środka co też dla pleców nie jest super wygodne wiec możliwe że jak przyjdzie co do czego zmienię metodę no ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu 🙂

Powiem wam że tak się zakochałam w zdjęciach z 3 prenatalnych mojej małej że zeskanowalismy je, Paweł wydrukował zalaminował i powiesiłam je na lodówce, za każdym razem buzia mi sie cieszy jak na nie patrze już teraz, to tylko sobie mogę wyobrazić jak to będzie zobaczyć na żywo. Nie dziewie się że świeżo upieczone mamy godzianmi patrzą na swoje niemowlaki 🙂

age.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: