Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, ale Ci dają w kość te hormony... Szykając plusów: lepsze to, niż hormonalne huśtawki nastrojów
Fotografie z porodu jeśli są robione ze smakiem to super sprawa! Sama niekoniecznie bym chciała na nich widzieć siebie, ale czasem jak widziałam w internecie zdjęcia, to są piękne!
Ja torbę chciałabym mieć spakowaną pod koniec sierpnia, najlepiej jeszcze w tym mieszkaniu ją spakować i tylko przewieźć całą gotową na nowe mieszkanie. Panikuję, ale moja koleżanka urodziła przed 36tc i jak się zna kogoś tak osobiście, to działa na psychikę mocno
Longanimity, idziecie jak burza z markizami! Ruszyli z kopyta! Ja trzymam kciuki za Wasz remont, bo jesteśmy w podobnym potrzasku, to się MUSI udać
Ja spróbuję się spakować w walizkę "średnią" - tu przyjaciółka ma mi pożyczyć swoją porodową
ale właśnie podkłady zajmują tyle miejsca, że nie wiem, czy nie skończę w tej największej! przynajmniej jakby miała być luźno spakowana, to później nie będę mieć problemu,żeby ją domknąć jak na szybko będę wszystko wrzucać wychodząc ze szpitala
Proteza odebrana?
Maiora gratulacje! Piękna ocena!
Co do ciasnej sypialni: najwęższa dostawka jaką znalazłam ma 52 cm (Kinderkraft BEA)... ew. kosz Mojżesza jest chyba nieco węższy, ale on to już na b. krótko starcza (tu jeszcze można pokombinować, żeby kupić używkę i sprzedać praktycznie bezstratnie). Ja nic lepszego nie wymyśliłam, ale u nas będzie ok. 65 cm między łóżkiem a ścianą z tej strony, więc dostawka się zmieści... Nie da się łóżka o te 10-15 cm w bok przesunąć na parę miesięcy? Inna sprawa to też jak śpicie z mężemmy mamy łóżko 160 i czasem budzę się na samym końcu mojej części z kolanem męża wbitym w plecy - u nas włożenie bobasa na noc do łóżka mogłoby mieć przez to opłakane skutki. Ale gdyby był spokojny jak ja, to i na 140 byłoby miejsce
Agentka, co za komentarzjakby był od młodej osoby, to bym uznała, że jest prześmiewczy z tych słynnych pytań, ale w tej sytuacji mam wątpliwości
Rozmowy facetów z brzuszkami są mega urocze
RiverS w przypadku decyzji o karmieniu MM to byle w szpitalu trafić na wyrozumiałą ekipęW sumie przy każdej decyzji trzeba trafić na dobre pielęgniarki, bo w niektórych szpitalach to wszystko na odwrót robią i wkurzają wszystkie matki, niezależnie od sposobu karmienia... Czytałaś opinie na rodzicpoludzku o szpitalach w Twojej okolicy? I tak jak Sara mówi, ogarnij zawczasu jakieś odpowiedzi na te durna pytania!
A fotka super pamiątka!
Uff znowu nie spałam od 2:30 do aż się zaczęło robić jasno na zewnątrz...tym razem chyba wina męża, bo dostał super ofertę pracy, gdzie idelanie spełnia wymagania (niektóre są bardzo specyficzne i wiemy, że ilość kandydatów tak idealnie pasujących nie będzie za duża), kwota (po wszytskich odliczeniach) przyprawia mnie o zawrót głowy, ale byłoby to na B2B... Teraz ma idealne stabilne UoP, i tak na super stawce, dobry zespół, jeszcze nie osiągnął szczytu ścieżki rozwoju w stabilnej firmie, która nie zniknie z dnia na dzień... Gdyby przechodzenie na B2B nie było w okresie paru chwil po przeprowadzce i z małym dzieckiem, to może bym była bardziej skłonna ryzykować, a włączyła mi się taka stateczna kwoka
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Meeg historia z gumką do włosów to hit
ale tego się boję, że chociaż mu dokładnie pokażę co gdzie jest w tej torbie, to on zapomniałby tego w normalnych warunkach, a w porodowych to już się zupełnie pogubi
muszę jakoś zacząć bardziej w niego wierzyć
Meeg lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ja mam ten minus, że będę rodziła 70 km od domu więc jak czegoś nie wezmę, to mąż dowiezie dopiero na drugi dzień. I co mi się przypomniało!
Jeśli dziewczyny planujecie poród SN i będziecie chciały skorzystać np z wanny i rodzicie z partnerem to ja polecam zabrać dla taty T-shirt na zmianęmoże być bardzo różnie, czasem poród trwa bardzo długo, czasem mąż się spoci równo z nami, czasem zachlapie się wodą z wanny albo albo albo... Warto mieć
Meeg otóż to! Dziecku jest serio wsio ryba czy ma poukładane bodziaki, czy śpi na takim czy innym prześcieradle a matki robią to dla siebie 😅
Ja nie raz słyszałam, że tak się świruje przy 1 dziecku, przy drugim korzysta się z tego co w domu jest a trzecie zawija się w przysłowiową gazetę. No nie wiem. Mi odwala za każdym razem 🤦🏻♀️
I absolutnie nigdy nie chciałam abyście czuły dyskomfort z tego powodu i przepraszam naprawdę, ale serio nie pomyślałam, że mogę którąś wpędzić w panikę czy zakłopotanie tym moim chwaleniem się wyprawką 🫣
Po prostu cieszę się jak szczerbaty orzechem z każdego postępu prac i się bezmyślnie tym dziele 🤦🏻♀️
Jest jeszcze kupa czasu, serio. To ja mam problem ze sobą i powinnam na drugie mieć "sraczka" 🙈 -
Hej Dziewczyny!
Troszkę mnie nie było na forum, bo byłam kilka dni u rodziców i nie mam wtedy na nic czasu 😅
Agentka, dużo siły na ten trudny dzień ❤️
Maiora, piękna ocena, ale to wyłącznie Twoja zasługa a nie naszych kciuków! Gratulacje! 😘
Ancalime, z audytem nie mogło być inaczej, gratulacje! 🥳 Niech Twoje poświęcenie ma odzwierciedlenie w wysokiej premii!
RiverS, bardzo ładne zdjęcie, takie naturalne, bardzo lubię takie klimaty 😍
Longanimity, oby proteza była idealnie dopasowana! 🍀
Meeg, jeeeeju o przedłużaczu w ogóle nie pomyślałam, dobrze że o tym napisałaś!
Sara, wywiad bardzo udany! Pięknie się wypowiadasz, czuć jak jesteś inteligentna 🥰 Myślisz że 2 godziny na dojazd do szpitala to może być za mało? U mnie podobna sytuacja. Do szpitala mamy niby godzinę, ale jak się okaże że akcja zacznie się jak mąż będzie w pracy to jeszcze około godziny jak po mnie przyjedzie. Wiem, że przy pierwszym dziecku wszystko trwa dłużej, ale udzieliły mi się Twoje obawy 😁 zazdroszczę i jednocześnie współczuję syndromu wicia gniazda. Z jednej strony fajnie, że będziesz mieć wszystko na tip top, a z drugiej - to naprawdę musi być męczące! Jeszcze pojawił się temat leżaczków do wanienki - jaki masz/polecasz? 🙂
Moja Helcia nadal główką do góry... Domaga się jedzonka chyba. Dziś po śniadaniu normalnie czułam głód, co nigdy mi się nie zdarza. Musiałam dopchać się dwoma kawałkami ciasta i dopiero wtedy poczułam szczęśliwe kopniaczki 😁Meeg lubi tę wiadomość
-
Hehe Sara luz nie jesteśmy dziećmi nie masz za co przepraszać !! Mozna sie zainspirować i pocieszyć oko twoja wyprawką😉 wszystkie wrzucimy predzej czy poźniej gotowe łóżeczka i pochwalimy sie swoja pracą 😁
Wszystkie zdążymy się spakować i przygotować a koniec końców najważniejsze żeby bobasy wylądowały po drugiej stronie brzucha zdrowe i szczęśliwe 👼
Ja mam takie fazy wyprawkowe, są dni że siedzę zamawiam i wypełniam sobie Excela prasuje itp a potem na wiele dni zapominam i mi się temat przejadą, wietrze głowe od tych dzieciowych tematow. Może trochę chce jeszcze pożyć w takim stanie wolności bezbobasowej bo potem to już będzie 24/7 i nie ma wolnych dni 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 10:55
-
Kasio na temat dojazdu.... Nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Ja pierwsze dziecko rodziłam 29 godzin więc i do Paryża bym zdążyła... Ale są pierworodki, które od pierwszego skurczu mają w godzinę dziecko na rękach 😳
Mnie tak naprawdę w ogromną konsternację wprawia poród Toli. Kiedy myślałam, że to przecież 3-ci raz i nie jestem w stanie przegapić to... Prawie tak było 😳😳😳
Poród z Tolą trwał niespełna 9 godzin od pierwszych regularnych skurczów. Dlaczego ledwo zdążyłam do szpitala? Bo przez pierwsze godziny autentycznie nie byłam pewna, czy rodzę, czy to mocne przepowiadające. Nie było tak jak poprzednio - poprzednie 2 porody to skurcze, które przybierały na sile z godziny na godzinę, zmieniała się ich częstotliwość... A z Tolką było zupełnie inaczej bo od 6 rano do 12 miałam TAKIE SAME SKURCZE, co 5-7 minut. W międzyczasie posprzątałam w domu, ugotowałam zupę, spakowałam torbę... I NAGLE jak mnie strzeliło, tak odebrało mowę i dopiero wtedy byłam pewna, że to poród. Ale to była już godzina 12:30-13 gdzieś. Zanim dojechali moi dziadkowie do starszych dzieci, zanim dojechaliśmy do szpitala to na porodówce byłam o 14:20. Tola urodziła się o 14:42. Gdyby przebieg porodu był taki jak wcześniej, gdybym wyjechała do szpitala o 8-9 rano to zdążyłabym i do Warszawy. To jest to czego teraz się boje. A ze względu na logistykę i zamieszanie z opieką do dzieci na czas porodu, będę musiała być PEWNA.
Najważniejsze, oby Paweł już był w domu ❤️
Jeśli chodzi o leżaczek do wanienki to ja unikam wszelkich piankowych, frotte itd ze względu na higienę. Sprawdza mi się zwykły plastikowy leżaczek. On ma przyssawki, więc nie przesuwa się w wanience. Na początku układam na nim pieluchę tetrową aby dziecku nie było zimno od plastiku i aby się nie zsuwalo
Miło mi, że wywiad Ci się podobał 😁 -
Meeg wrote:Hehe Sara luz nie jesteśmy dziećmi nie masz za co przepraszać !! Mozna sie zainspirować i pocieszyć oko twoja wyprawką😉 wszystkie wrzucimy predzej czy poźniej gotowe łóżeczka i pochwalimy sie swoja pracą 😁
Wszystkie zdążymy się spakować i przygotować a koniec końców najważniejsze żeby bobasy wylądowały po drugiej stronie brzucha zdrowe i szczęśliwe 👼
Ja mam takie fazy wyprawkowe, są dni że siedzę zamawiam i wypełniam sobie Excela prasuje itp a potem na wiele dni zapominam i mi się temat przejadą, wietrze głowe od tych dzieciowych tematow. Może trochę chce jeszcze pożyć w takim stanie wolności bezbobasowej bo potem to już będzie 24/7 i nie ma wolnych dni 😉
Ja mam taki plan na wrzesień. Chce WSZYSTKO ale to absolutnie wszystko przygotować zanim mąż wróci i potem po jego przyjeździe spędzić te ostatnie dni bez Lidki z nim i dziećmi. Może gdzieś jeszcze pojedziemy. Po prostu spędzimy czas razemMeeg lubi tę wiadomość
-
Przez ten brak snu czuję się jak na kacu, ale zamówiłam lampy do mieszkania (mam nadzieję, że dobrze policzyłam ilości i rodzaje żarówek
....), kran do kuchni, 2 koszule do karmienia i prześcieradła do gondoli. Żebym tylko teraz dopilnowała wszystkich paczek
Meeg lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Dziewczyny, odkryłam właśnie niezaprzeczalny plus mojego gniazdowego pierdolca 🤣🤣🤣
Z uśmiechem na gębie robię rzeczy, które wcześniej spychalam do takiego kącika w moim mózgu o nazwie "to nie istnieje. Zamknij drzwi" 🤣
Kończę sprzątać garderobę 😵😳
Wybebeszylam wszystko, przejrzałam pościele, ręczniki, wywaliłam 2 czarne wory przeróżnych rzeczy i zorganizowałam na nowo 😍
Oczywiście jest też wolna półka na ręczniki, pościele itd Lidusi 😁
Wierzcie mi, gdyby nie syndrom gniazdowania, jeszcze rok bym się chyba nie zmobilizowała 🤣
A ile skarbów znalazłam!!!znalazłam śpiworek dla chłopca, kurteczkę zimową, pościel bambusową 😁 wszystko typowo chłopięce ale moja sąsiadka spodziewa się chłopca i z radością przyjmie więc podwójna korzyść
No i znalazłam komplet pościeli bambusowej La Millou dla dziewczynki 😍 ja nie wiem jak to się stało, że ona kilka lat leżała zamknięta w worku próżniowym i zapomniana 😳 ale już się pierze dla Tolci koWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 13:32
Meeg lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie ma co się stresować wyprawką chociaż wiem że to silniejsze od nas😉 każda w swoim czasie zrobi. Ja zaczęłam wczesnie przez tą możliwość wcześniejszego rozwiązania (wiecie że to by było za 2 tygodnie 🤯) ale w sumie dobrze bo już część mam kupione i zrobione 😁
Zachwycam się markizami bo na polu (jestem niby że Śląska ale u mnie i tak wychodzi się na pole 😅) 32° a w domu 25 bez klimy wiec różnica jest 💪 mąż też zadowolony bo zachwyty wyrażam na głos 😉 ale wylewki dzisiaj jeszcze nie będzie... właśnie się wkurza bo od rana robi przygotówkę i cały czas coś... nie wtrącam się 🙈
Proteza odebrana, stanik wzięłam inny niż niby zamawiałam (dobrze że nie chciałam przyoszczędzić parę zł i nie zamawiałam na własną rękę) bo 75B miseczka za duża (generalnie te staniki pod protezy to dla mnie takie babciowe fasony mają) ale akurat był jakiś jeden cielisty 75AA i generalnie całkiem spoko. Mam też ten który zamowilam z etam bo taki bardziej sportowy tylko 80A więc ciut luźny, sprawdze ten do karmienia bo on też chyba będzie w miarę trzymał tą proteze, bo jednak musi być jakaś kieszonka.
Sukienki na wesele poprzymierzane, mam w czym iść. Muszę się na nowo przyzwyczaić do chodzenia w staniku, ale chyba w domu nadal będę chodzić bez szczególnie jak będą upały 🤔
I jeszcze... pierwszy raz zrobiło mi się słabo... no bardziej miałam mroczki i pot mnie oblał bo chwilę stałam i czekałam w kolejce, usiadłam i po może 30s już było ok 🙈 także chciałam wejść do ciastkarni po jakieś ciastka dla koleżanek z pracy... ale mnie cofnęło i stwierdziłam że trudno nawet wody nie kupiłam dla siebie bo kolejka była a wolałam nie liczyć na to czy ktoś mnie przepusci czy nie 🙈
A w pracy bardzo miło odrazu dostałam wodę 💙 nawet szef przyszedł zapytać jak tam się czuję 🙂👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Hej dziewczyny,
Melduje się po wizycie. Wszystko w porządku, bejbik 2112 gram +-313 ułożenie podłużne główkowe:) więc już porządny bobas.
Następna wizyta za 3 tyg, czyli 14.08 i na te wizytę mam zrobić morfologię, mocz, toxo, hcv,HIV.
Glikemia w normie, mam się spakować i czekać ogólniechyba że coś się zadzieje z tą moja cukrzyca i diabetolog zleci insulinę ,to wtedy w 39 tyg ciąży do szpitala ale nie na wywołanie a na obserwację.
Longanimity, Meeg, Kasio, Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość
-
Longanimity ekstra
kiedy to wesele? W najbliższy weekend? Ważne, że będziesz się czuła komfortowo ❤️
RiverS toż to kawał człowieka 😍 super, że wszystko dobrze. -
Ogoorkowa niestety ale nie ma opcji przesunięcia łóżka chyba że do sąsiada 😂
Sara no co ty, za co ty przepraszasz to nie twoja wina że nam się wicie gniazda uaktywnia 😂😘 Chwal się chwal ja osobiście chętnie korzystam z twoich porad i namiętnie screenuję jak mnie cos zaciekawi 😁😁
Longanimity no powiem Ci ze mąż się spisał z tymi markizami 😁😁
Co do spania chyba wymyśliłam jak to rozwiązać. Znalazłam w Agata Meble amerykankę. Mama powiedziała że mi do niej dołoży. Muszę tylko przekonać męża że się zmieści 😂😂 -
Kania super wieści! Wow już ponad 2kg 🙉
Sara wesele za 2 tyg także ciekawa jestem jaka będzie pogoda, mam nadzieję że nie będzie upałów, ale już uprzedziłam Pannę Młodą że jakby była masakra pogodowa to pojedziemy prosto na salę, chociaż jestem wierzącą i bardzo by mi zależało żeby uczestniczyć w ceremonii to niestety po dzisiejszym incydencie w sklepie wiem że już będzie tylko gorzej i 5 min stania nawet w klimie jest dla mnie problemem.Oli123 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Dzięki dziewczyny za Waszą pamięć i słowa wsparcia❤️
Wróciłam do domu i odpoczywam, chcemy jeszcze podjechać wieczorem już na spokojnie na cmentarz.
Wiadomo, że to są silne emocje i smutek, ale dałam radę, w dużej części dzięki mężowi, cały czas mnie trzymał za rękę i przytulał, mówił, że jestem dzielna i mnie kocha. To są mega ważne rzeczy w takich chwilach, wiedzieć, że mogę na niego liczyć, a wiem, że też kochał babcie i to przeżywa.
Ale jestem wymęczona, nie będę ukrywać, emocje + upał na dodatek.
Kania, szykuje się duuuzy chłopak 🍀❤️
Sara, nie przepraszajto jest fajne, że się dzielisz tym z nami, mnie np to inspiruje, a nie stresuje.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Maiora miałam się odzywać odnośnie spania, ale później mi wyleciało z głowy- a kosz Mojżesza? Patrzyłam na wymiary to jest mniejszy niż dostawka i wydaje się bardziej elastyczny w kwestii ustawienia.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Wzięłam „proseczjo zero” na balkon i chilluje 🤫
Należy się! Jeszcze się może skuszę na jakiegos fasta wieczorem.
Kania_czubajka, Pucz, Ogoorkowa, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka rozpieszczaj się ❤️ po tak trudnym emocjonalnie dniu musisz sobie dogodzić. Byłaś bardzo dzielna ❤️
Maiora no i to super opcja! Zwłaszcza, że na dłużej posłuży
Longanimity nasze serca pompują teraz ogromną ilość krwi a dodatkowo pogoda nie ułatwia. Myślę, że w naszym stanie każdy zrozumie, że możemy się gorzej czuć
Ja skończyłam garderobę i wzięłam się za kolejne punkty mojej czarnej listy 🫣
Na dziś już fajrant bo brzuch jak kamień. Dość często te skurcze mi dokuczają 🙄 wiem, że one nie powodują nic złego ale są upierdliwe. -
Musze się podzielić bo mi jakoś takie komentarze ciśnienie podnoszą... jakiś post na ig o ochronie krocza, taki wiecie uswiadamiajacy że takie coś jest... I komentarze że to źle że o tym się mówi bo ona zrobiła wszystko co mogła a się nie udało i jeszcze ją nacieli i przez to że się naczytała to potem miała depresję... ejj kurde to co kobiety mają nie mieć dostępu do wiedzy bo komuś się nie sprawdziło... kurde dla mnie to jasne że każdy porod jest inny i jak są wskazania medyczne to i nacięcie i CC może być konieczny...
To taki komentarz w stylu to bez sensu bo u mnie to się nie sprawdziło wiec nikomu nie pomoże bo ja wiem jak to jest...
Chyba przestanę czytać też ig 🤪agentka93 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Agentka odpoczywaj bo emocje też potrafią wykończyć fizycznie...
Dzisiaj właśnie uświadamiałam męża że jest coś takiego jak wino 0% bo w sklepie zażartował kiedy zrobią wódkę 0% tak jak piwo 🤪 o winie nie wiedział że istnieje takie👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: