X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg w rodzinie męża jest kobitka która pierwsze dziecko rodziła ponad 20h mając chyba 19lat, (2gie urodziła w 26tc ale to wiadomo przypadek losowy i tu było ostatecznie CC w celu ratowania obojga) 3cie udało jej się SN chociaż to było 18 lat temu ale ona się uparła że chce i tu już szybciutko poszło... do czego zmierzam... rodząc właśnie 3cie dziecko mając może 25 lat na sali była z kobitką po 30tce która rodziła 1wsze i właśnie długo się męczyła... I jakiś lekarz tej babce powiedział że się męczy bo ma swoje lata a trzeba tak jak ta pani 25 lat i 3cie... I co... I ona nic się nie odezwała że jak miała 19lat to tak samo ciężko było z przy pierwszym porodzie... I ona to tak opowiada z dumą a nie że kurde mogłam coś nagadać lekarzowi...

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak jak pomyślę o tym, że w środku siedzi 2 kilo chłopa, to też myślę że ten brzuch taki nie za duży :D zwłaszcza, jak pamiętam koleżanki w ciąży. No ale to serio swoje robi też dieta cukrzycowa, że się jednak nie tyle jakoś Mega. Tak jak słucham to większość babeczek w ciąży przybierała po ok 20-30 kilo! To moje 9 kilo to naprawdę maluteńko. Choć jeszcze 2 miesiące, mam szanse przybić trochę jeszcze . Podrzucam brzuch!
    IMG-20230725-101921.jpg

Meeg, Ancalime, Kasio, Sara30, Ogoorkowa, agentka93, RiverS lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania wyglądasz jak z reklamy 😍 gdzie te 2 kg chłopa też nie widzę 😉

My dziś mamy od 15 do 19 szkole rodzenia w tym zajęcia z ratownikiem medycznym. Mam duzego stresa przed zadławieniem dziecka i czekałam na te zajęcia mam nadzieje ze fajnie wszystko pokażą i wytłumaczą.

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania mogę obalić twoje założenie co do wielkości brzuszka a wagi 😉mój jest dużo bardziej wystajacy a przytyłam również 9kg startowałam od 52kg przy wzroście 164 czyli tak naprawdę praktycznie granicą niedowagi. Nie jestem aktualnie na żadnej diecie (chociaz po drodze roznie bywalo przez chorobe i mimo ze łącznie chyba ze 2 miesiące nie jadlam prawie niczego to brzuszek byl szybko widoczny), nie odmawiam sobie słodkiego, jem biale pieczywo a tak poza tym to raczej odżywiam się zdrowo 🤷‍♀️ nie mam jak narazie ani pół rozstępu. Także chyba bardziej genetyka i jakieś osobiste predyspozycje 🤷‍♀️
    Jedynie co to mówią mi że tylko brzuszek mi rośnie i że po twarzy widać ale tu akurat uważam że to przez sterydy bo przy ostatniej sterydoterapi było to samo a po odstawieniu zaraz zeszło i odzyskałam "swoje rysy" 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co do zdjęcia to Meeg ma rację super wyglądasz 💙

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może się pochwalicie co dzisiaj na obiad będziecie jeść 😅 bo szukam weny 🤣 wczoraj była pizza (tak tą propozycją narobiłam smaka mężowi że jak się okazało że nie dowożą bo mają za dużo zamówień to stwierdził że pojedzie odebrać).
    Kupiłam polędwiczki ale z myślą o niedzieli. Mam i schab i pierś z kurczaka ale nie mam pojęcia co z tego zrobić... jakiś kryzys mnie ogarnął 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę w miasto, więc obiadu nie ma 🤣 ale wczoraj robiłam takie ala leczo, tylko zamiast cukini była fasolka szparagowa:) pysznie wyszło naprawdę. Może ciut przesolilam, ale naprawdę pycha.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam ciężką nockę, chyba to naprawdę krąży dziewczyny. Zasnęłam wczoraj padnięta i byłam pewna, że sen do rana, a po 2 obudził mnie taki ból głowy, że nie byłam w stanie zasnąć. Do tego byłam dosłownie zlana potem, a mała tak kopała mnie po bokach, że myślałam, że coś jej się dzieje. Znalazłam Apap w torebce, wzięłam 2 tabletki i po jakimś czasie zaczęło odpuszczać i już spałam spokojnie do rana.
    Chyba mnie przewiało wczoraj, bo ból typowo zatokowy, w jednym miejscu i aż mnie mdliło.
    I tak wyszło, że dopiero wstaję.

Dziś mnie czeka grill ze znajomymi z pracy także mam nadzieje, że pogoda dopisze :)

Ogoorkowa dzięki za komplement dla pieska, przekazałam 💖 bardzo lubi słyszeć miłe rzeczy 🤣

Co do brzuszka- mnie większość rodziny wczoraj pierwszy raz widziała w ciąży i w zasadzie muszę pochwalić ich, że nikt nic głupiego nie powiedział. Raczej słyszałam, że bardzo ładnie wyglądam + pytania czy pracuje, gdzie rodzę itd.
    Moja mama mówi, że bardzo wyskoczył ostatnie 2 tygodnie, dawno nie robiłam zdjęcia przez to wszystko co się działo, muszę nadrobić. Ale też haczę, na sukienkach i spódniczkach prążkowanych mam ewidentnie w jednym miejscu pozahaczane i zaczęłam myśleć, gdzie to robię, bo zapewne jakieś wąskie miejsce, w które się wcześniej miescilam i wydaje mi się, że tak jest nadal ;)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo może zrobie leczo 🤔 akurat cukinie mam😁

Nie wiem czy też tak macie ale ja czasem próbuje przejść pomiędzy krzesłem na którymś ktoś siedzi a np ścianą czy meblami i zapominam że mam brzuszek i nie ma opcji żebym się zmieściła 🤣

Kania_czubajka, Maiora lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja pierwsze dziecko rodziłam 29h mając 23 lata 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ i moim zdaniem wiek tu nie ma kompletnie znaczenia. Wielorodki rodzą szybciej z tego względu, że zarówno kanał rodny jak i szyjka "już to przerabiały".

Kania brzuszek jak z obrazka 😍

Mi nikt nie komentuje wielkości brzucha ale za to kilkukrotnie ktoś zapytał, czy to już końcówka bo brzuszek opadł 🫣 a ja taki mam i już! :)

Prawdę mówiąc, w każdej z 4 ciąż jakie przeszło moje ciało, brzuszek był totalnie inny! :) A największy miałam w ciąży z Emilem gdzie do porodu przytyłam 4 kg. Z Tolusią miałam maluteńki (w dniu porodu był mniejszy niż mam Teraz).

Longanimity u mnie dziś na obiad w planie carbonara chyba, że dzieciaki dadzą się namówić na kluski z serem 🫠

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyglądamy z Liduszką tak 😊
    20230725-113837-0000.png

Na wadze -3/-4 kg bo cały czas się waha. Ale Lidka rośnie super, morfologię mam bardzo ładną, czuję się super więc doktor chwali a ja nie będę ukrywała, cieszę się z tego bo same zobaczcie...

Tu.... Moje zdjęcie z 5 TC 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵😵😵

IMG-20230725-113451.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 11:41

Kasio, agentka93, Ogoorkowa, Ancalime, RiverS, Pucz, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Kania wyglądasz jak z reklamy 😍 gdzie te 2 kg chłopa też nie widzę 😉

My dziś mamy od 15 do 19 szkole rodzenia w tym zajęcia z ratownikiem medycznym. Mam duzego stresa przed zadławieniem dziecka i czekałam na te zajęcia mam nadzieje ze fajnie wszystko pokażą i wytłumaczą.

Ja jestem zdania, że takie szkolenia powinny być obowiązkowe dla każdego rodzica opuszczającego szpital z noworodkiem.
    Choć... Prawda jest taka, że bardzo dużo zależy od naszego charakteru, podatności na stres i umiejętności zachowania zimnej krwi.
    Ja kilkukrotnie przechodziłam takie szkolenie (w przedszkolu Toli organizowane są cyklicznie bo jednak dzieciaki z obniżonym napięciem krztuszą się na potęgę) i na moje szczęście, ta wiedza miała szansę przydać się tylko raz ale w pierwszej chwili musiałam opanować emocje aby nie spanikować. Wydaje mi się, że w takich stanach zagrożenia łatwiej byłoby mi pomóc obcemu dziecku.
    Nie mniej świetnie, że są takie zajęcia i uważam, że każdy powinien wiedzieć jak się zachować i znać procedurę także naprawdę fajnie, że organizuja takie w waszej SR 😁

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Ooo może zrobie leczo 🤔 akurat cukinie mam😁

Nie wiem czy też tak macie ale ja czasem próbuje przejść pomiędzy krzesłem na którymś ktoś siedzi a np ścianą czy meblami i zapominam że mam brzuszek i nie ma opcji żebym się zmieściła 🤣

Ja ostatnio w markecie wpadłam coś zobaczyć. Ale, że nie było tego czego chciałam to postanowiłam się przecisnąć przy kasach 🫣
    To był bardzo głupi pomysł. 🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    My wyglądamy z Liduszką tak 😊
    20230725-113837-0000.png

Oh łał kolejna sexi mama 😍 no uwielbiam takie sukieneczki podkreślające brzuszek!

Ja dziś się czuje jak inna osoba, wczoraj cały dzień zdychałam plakalma i chciałam zeby mnie dobić i robiłam wszysto co mi do głowy przyszło jak sobie ułożyć z tymi plecami ,nawet położyłam się do wanny na kapiel z bąbelkami czego nie robię nigdy. I dziś wstałam na prawdę jak nowonarodzona!
    Właśnie wróciłam ze sklepu i spacerku, ubrałam fajna bluzeczkę w ktorej pięknie widać brzuszek i czuje się świetnie, ja chce takich dni więcej 😀

Agentka współczuję bardzo bólu głowy. Ja czasami też się ratuje paracetamolem, mam nadzieję że już ciśnienie zejdzie i wrócisz do formy 😘

Longanimity, leczo koniecznie 💚 w sezonie na cukinie namiętnie robię a cześć pasteryzuje w słoiki i potem mam szybki obiad awaryjny 🙂

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie "pierdolca" ciąg dalszy 🫣
    Właśnie wyniosłam na taras dywany, które mają jechać do pralni i dziś biorę się za pokój Emila i Tolki 😅
    Potem mam odebrać pożyczony odkurzacz piorący i jutro biorę się za salon i pranie narożnika. Akurat dzieciaki jadą jutro na całodniową wycieczkę więc uda mi się to zrobić gdy ich nie będzie.
    I szczerze? Na początku myślałam, że to dopiero 31 TC i przecież mam czas. Ale jest mi co raz trudnej, co raz ciężej ale psychicznie nie umiem odpuścić. I chyba to była mądra decyzja bo gdy zrobię już wszystko z mojej "dead listy" będę mogła ze spokojną głową odpocząć 😁

I powiem Wam szczerze, że w takich sytuacjach bardzo doceniam to, że mam 3-ke dzieci z tak małą różnicą wieku. Na początku owszem - to był hardcore. Ale teraz? Co raz częściej widzę, że oni mnie kompletnie nie potrzebują 😳 wchodzimy w etap, kiedy oni potrafią się RAZEM sobą zająć.
    Gdy np Emma jest w domu przeziębiona a reszta w przedszkolu, ona nie umie sobie znaleźć miejsca, potrzebuje atencji w 100% a ja nie mogę zająć się niczym bo bawię się z nią. Gdy wszystkie są w domu... Mają mnie w dupie. Dosłownie. 😱😭
    Ja sobie prasuje a oni się we 3ke bawią. I to jest potężny progres Toli bo od kilku miesięcy bawi się z rodzeństwem! Nauczyli ją tyłu fajnych rzeczy, zabaw. Właśnie robią sobie bazę z zakazem wstępu dorosłych, znoszą prowiant, kredki i rysują komiksy 😁
    Ubiegłoroczne wakacje wspominam tak, że od świtu do nocy nie miałam czasu zrobić nic bo ciągle musiałam zabawiać znudzone dzieci. W tej chwili to jest luksus i Bajlando pod tym kątem 😳 co nie ukrywam, napawa mnie optymizmem.
    Rok temu ja musiałam siedzieć układać puzzle z nimi, grać w planszowki bo Emma nie umiała czytać a Emil nie ogarniał zasad. Teraz sami wyciągają grę, Emma czyta pola, Tolka rzuca im kostką i jest spokój i zgoda 😍😱

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Oh łał kolejna sexi mama 😍 no uwielbiam takie sukieneczki podkreślające brzuszek!

Ja dziś się czuje jak inna osoba, wczoraj cały dzień zdychałam plakalma i chciałam zeby mnie dobić i robiłam wszysto co mi do głowy przyszło jak sobie ułożyć z tymi plecami ,nawet położyłam się do wanny na kapiel z bąbelkami czego nie robię nigdy. I dziś wstałam na prawdę jak nowonarodzona!
    Właśnie wróciłam ze sklepu i spacerku, ubrałam fajna bluzeczkę w ktorej pięknie widać brzuszek i czuje się świetnie, ja chce takich dni więcej 😀

Agentka współczuję bardzo bólu głowy. Ja czasami też się ratuje paracetamolem, mam nadzieję że już ciśnienie zejdzie i wrócisz do formy 😘

Longanimity, leczo koniecznie 💚 w sezonie na cukinie namiętnie robię a cześć pasteryzuje w słoiki i potem mam szybki obiad awaryjny 🙂

Meeg masz piłkę dmuchaną? Mi baaaaardzo pomaga taki relaks na piłce, że klękam sobie na dywanie a rękami i klatką kładę się na piłce i tak jakby rozciągam kręgosłup. Mi to bardzo przynosi ulgę. Albo kładę się na plecach na kanapie, nogi zginam pod kątem 90st i opieram na piłce, pozna też bujać wtedy na boki.

Ale to jest 100% prawdy co mówisz. Ja przez ponad tydzień walczyłam z rwą (pamiętacie) i dosłownie wyłam, że chce już końca ciąży, że nie dam rady, że nie poradzę sobie bez Pawła. W momencie gdy ten ból odpuścił weszło całkowicie inne samopoczucie i inna chęć do życia ❤️ oby jak najwięcej takich dni bo mimo, że ciąża to potwornie wymagający stan dla kobiety, jest nam ciężko i niewygodnie i już nie możemy się doczekać naszych maleństw, to naprawdę, z ręką na sercu... My będziemy bardzo teksnily za tym stanem 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, zdjęcie mega! Bardzo ładny staniczek, co to za firma? 🥰

Sara, widać różnicę niesłychaną! Bardzo jesteś wylaszczona, chociaż wcześniej też pięknie wygladałaś!
    Fajnie że dzieci potrafią się sobą zająć, możesz troszkę odetchnąć mam nadzieję.

Longanimity, u mnie dziś filety z kurczaka z ziemniakami i sałatą, a wczoraj zupa meksykańska i placuszki z cukini na słodko 😋

Agentka, zdrowiej!

Meeg, dobrze że dzisiaj się lepiej czujesz!

Ogoorkowa, nie przejmuj się za bardzo komentarzami cioci, niestety ciocie są niekiedy bardzo "sympatyczne" i potrafią człowiekowi dowalić w najmniej spodziewanym momencie.

Mnie z kolei denerwuje jak ktoś mówi że nie widać ciąży 😡 no jak nie widać, jak widać?! Ostatnio byłam na wsi u dziadków, gdzie wszyscy się znają. Byłam z mamą w sklepie i mama pomacała mnie po brzuszku i się pochwaliła sprzedawczyni że też będzie babcią a tamta, że właśnie słyszała ale nic nie mówiła bo nie widać...
    I jeszcze ostatnio spotkałam kuriera przed wejściem do bloku z moim regałem, a on mnie zapytał czy sobie sama wniosę. Regał. W siódmym miesiącu ciąży 😐 zapytałam go grzecznie czy mógłby jednak mi wnieść i widziałam że się zmieszał jak zobaczył dziecięcy pokoik.

age.png

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio,ja kupiłam dwa takie staniki na vinted jakiś czas temu, chyba po 20 zł za sztukę, są super wygodne,były z metkami normalnie, podpisane jako ciążowe właśnie, z przodu są na taką zakładkę, więc i karmić chyba w nich się uda. Na metce mają napisane "Anda" Andrzej Jóźwiak, jakaś firma z Łodzi. Ogólnie to naprawdę jestem z nich zadowolona,ale gdzie kupić nowe to nie wiem 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak Sara piłeczka robi robotę, kręcę tyłkiem na niej rozciągam plecy i jakby nie piłka to bym gryzła meble, dojrzałam już też na wizytę u osteopato-fizjoterapeutki ,umawiam się z nią na kolejny tydzień. Myślałam że sama ciwczeniem w domu dam radę ale widzę że przyda się oko profesjonalisty i dobry masażyk tu i tam 😉 stary coprawda mnie masuje ale tak jakby ciasto z cementu wyrabiał 🙈

Kasio widać widać, ja na początku z mniejszym brzuszkiem też miałam nerwa jak mi koleżanka kazała inaczej bluzkę ułożyć bo nie widziala a odstawał normalnie od samego początku! 🙂
    Ale cieszy się że masz mniejszy kochana, troszkę ci lżej a codzień 🙂

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania śliczny brzuszek! I widzę, ze też nadal posiadasz talię! :D kurcze, 2kg bobasa się tam zmieściło! :O

Sara, powiedzieć, że ciąża Ci służy to jak nic nie powiedzieć! :)

Co do przeciskania się: jak parkuję w garażu to przy lusterku czasem przechodziłam bokiem, żeby się zmieścić. Niestety teraz bokiem jest gorzej niż na wprost :D na szczęście na palcach się mieszczę :P

Longanimity, u mnie dzisiaj faszerowane cukinie z ogródka mamy :D ale z piersi z kurczaka/schabu to szłabym w pad thaia :D bo tez mam w planach w tym tygodniu :D

Agentka, właśnie się zastanawiałam kto dzisiaj czuwał w nocy, bo mnie oszczędziło :( <3 pieseczek atencjuszek, jak każdy taki mały pieszczoch :D miłej zabawy na grillu!

Kasio, to też jest ważne o czym mówisz, mały brzuszek też nie w każdej sytuacji jest zbawienny, czasem właśnie przydaje się jego widoczność... nie ma sytuacji idealnych :(

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ