X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wódka 0% też istnieje, ale powiem tak: nie wiem po co to pić 😂 przecież to jest i z alko mega ohydztwo, ale wtedy się człowiek czasami przemęczy dla efektu, a tu ani smaku ani efektu także „na co to komu” jak mawia klasyk 😅

Longanimity, Sara30, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ale się uśmiałam razem z mężem z Twojego postu o wódce 0% 🤣

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Musze się podzielić bo mi jakoś takie komentarze ciśnienie podnoszą... jakiś post na ig o ochronie krocza, taki wiecie uswiadamiajacy że takie coś jest... I komentarze że to źle że o tym się mówi bo ona zrobiła wszystko co mogła a się nie udało i jeszcze ją nacieli i przez to że się naczytała to potem miała depresję... ejj kurde to co kobiety mają nie mieć dostępu do wiedzy bo komuś się nie sprawdziło... kurde dla mnie to jasne że każdy porod jest inny i jak są wskazania medyczne to i nacięcie i CC może być konieczny...
    To taki komentarz w stylu to bez sensu bo u mnie to się nie sprawdziło wiec nikomu nie pomoże bo ja wiem jak to jest...
    Chyba przestanę czytać też ig 🤪

Ale mnie coś takiego irytuje 🤦🏻‍♀️
    Po to mamy dostęp do internetu, mediów aby mieć możliwość wyszukania wartościowych treści i zdobycia wiedzy! 🤦🏻‍♀️
    Ja się bardzo cieszę z Naszego wątku, serio dziewczyny. Ja choć staram się być osobą empatyczną to niestety nie zawsze mi wychodzi i często mój poziom tolerancji dla durnoty jest skrajnie niski... Ja bym zwariowała na tych IG czy grupach FB 🤦🏻‍♀️
    My też jesteśmy różne, też mamy różne doświadczenia, różne podejście ale umiemy jakoś dyplomatycznie się porozumieć za co ogromnie cenie Was i Nasz wątek ❤️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Wódka 0% też istnieje, ale powiem tak: nie wiem po co to pić 😂 przecież to jest i z alko mega ohydztwo, ale wtedy się człowiek czasami przemęczy dla efektu, a tu ani smaku ani efektu także „na co to komu” jak mawia klasyk 😅

U made my day 🤣🤣🤣🤣

Ale słuchaj, mój mąż też nie czai dlaczego ma mi kupować piwo smakowe 0% bo wg niego, place prawie 5 zł za napój gazowany 🤣
    Ostatnio jak był to była właśnie dyskusja na ten temat.
    Teraz kupuje sobie sama i po problemie 🤣

Ej, a też macie taki dyskomfort, że nie jesteście w stanie kupić alkoholu w widocznym stanie? Mój mąż jak był poprosił o butelkę piwa. Nie kupiłam mu bo mi głupio było 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 17:51

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje alko u nas od tego jest Paweł, mamy zapatrzona piwniczke w wina piwa i nalewki, nawet sekcja no-alko jest dla mnie, ale pewnie czulabym sie jak patola przy kasie 😉

Jak się czujecie tak ogólnie??

Mi aplikacja mówi że zaczynam 8 miesiąc 🤯 I już mi jest bardzo ciężko, mam wrażenie że każdy dzień to trochę walka ze swoim ciałem. Plecy nie dają mi żyć.

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg u mnie generalnie spoko, czasem coś boli np plecy, dzisiaj pod rzebrami trochę bo młody już na tej wysokości... ALE jestem bardzo wrażliwa na pogodę... upały doskwierają mega... teraz zbliża się burza I też to odczuwam... zaraz robi mi sie duszno... nic się nie chce... no nic ciekawego 🥴

A powiedzcie mi czy któraś z was korzysta z jacuzzi? Rodzice się zaopatrzyli i ja mam obawy 🙈 chociaż woda ma TYLKO 33°C to nie chciałabym wywołać sobie porodu wcześniej 🙉 bo po tym 37tc to pewnie już nie będę mieć oporów 🤪

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh co ja bym dala za jacuzzi 💙 nic tak nie relaksuje, nie słyszałam żeby wywoływało poród przedwcześnie ale pewnie zapytałabym swojego lekarza i jeżeli nie ma nic przeciwko siup do wody

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie piszą że nie można przez temp wody ale te w msc publicznych mają ok. 40° przez co dodatkowo jest ryzyko infekcji intymnych, ale niby ogrodowe z tem niższa niż temp ciała są ok... wizytę mam dopiero 10.08 a no to dla mnie takie pytanie że nie będę dzwonić ani maila pisać 😂

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio alkohol kupowałam miesiąc temu, na Dzień Ojca flaszkę- czułam się trochę dziwnie 😅

Meeg ja w sumie fizycznie całkiem ok, niekiedy mam dzień z ciągnięciem brzucha, bóle kręgosłupa czuję też i od czasu do czasu biodro po spaniu, ale nie mam poczucia, że są jakieś straszne te dolegliwości, bo intensywność bólu nie jest jakaś wysoka.
    Ale duszności- taaaak 🫣 Jak się nachylam lub leżę w niesprzyjającej pozycji na kanapie i naciskam sobie na przeponę brzuchem to mocno czuję dyskomfort. Jak mam wyciągnąć coś z dolnej części szafy to wolę usiąść na podłodze niż się nachylić 🤪 No i jak chodzę i mówię jednocześnie to zadyszka murowana.

O jacuzzi to słyszałam tylko w kontekście wysokich temperatur, że są niewskazane. Takie regulowane myślę, że ok:)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję ... Hm... Zależy od dnia 🤷🏻‍♀️
    Ogólnie zauważyłam taką prawidłowość, że jeśli się nie oszczędzam i dzień po dniu mam intensywny to czuję się najlepiej. Najgorzej jest gdy kilka dni poleguje, odpoczywam, to potem ciężko się zebrać. Ale powolutku zaczynam odczuwać ciężar i dyskomfort związany z rosnącym brzuchem no i te bóle i skurcze 🤷🏻‍♀️ dość upierdliwe.
    Ale serio, staram się nie narzekać bo dokładnie nie pamiętam konkretnych odczuć za to doskonale pamiętam, jak nieziemsko ciężko robi się po 36 TC i wiem, że w okolicy terminu będę skłonna oddać wiele aby znów czuć się tak lekko i fantastycznie jak dziś 🤣
    Krótko mówiąc - najlepsze atrakcje przed nami 🤣

Longanimity i jak, przyszła burza?
    U nas zrobiło się tak fajnie rześko, ochłodziło się. Tolka śpi a my z młodym wyszliśmy na taras. Na dodatek ktoś w okolicy coś robi w polu i nie mam pojęcia co to za zapach, nie umiem go zidentyfikować ale szalenie mi się podoba 😍 taki ziołowy. Ogólnie przyjemnie 😬

Emma dziś śpi u koleżanki więc mega spokojny wieczór dziś 😉

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz 3 raz coś przechodzi z dość silnym wiatrem, także trochę z ciekawością a trochę z niepokojem patrzę na markizy bo ich nie zwinęliśmy ale narazie zupełnie nic im się nie stało 💪 tylko przez to że cały czas pada nie mam jak wywietrzyć i zastanawiam się nad włączeniem klimy na chwilę 🥵 bo niby nie ma tragedii ale jednak okna zamknięte i robi się duszno.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się.. chyba ciążowo :) od siedzenia bolą mnie plecy w jednym miejscu. Ale to taki ból, jakby ktoś mnie ogniem przypalał w tym konkretnym miejscu. Trochę to sobie rozmasowuje piłka do tenisa :) czuje trochę trudności z oddychaniem, takie zadyszki. Brzuch urósł. Trochę go nie ogarniam,bo potrafię zahaczyć nim jak otwieram szafkę xD jest tak duży, że nie wiem naprawdę, gdzie się kończy 😅 jednak no, dalej słyszę głosy, że malutki.

Spojrzałam dziś w te tabelkę, która wysyłała ostatnio któraś z Was (agentka?) I wg centyli tam pokazanych to ta moja kruszyna jest między 75 a 90 🤣 więc taki no.. malutki.

Ogólnie dni mijają mi jakoś tak...szybko chyba. Nie mam problemów ze spaniem, ale rano szybko się budzę wyspana - gdzieś o 7:30-8:00. Jem śniadanie, mierze cukier i właściwie jestem gotowa do drzemki :D
    Pogoda u nas taka sobie, jest gorąco,ale bez słońca. Taka parówa.

Jutro jadę do miasta spotkać się z przyjaciółmi z poprzedniej pracy, trochę się nasiedze, ok. 50 min w autobusie w jedna stronę 😅 już współczuję swoim plecom.

Ale zjem coś pysznego na pewno, trochę razem spędzimy czasu ;) nie widujemy się zbyt często a to była moja pierwsza praca po studiach, naprawdę zawiązaliśmy tam super znajomości ;)

Czytam Was cały czas, ale jakoś zapominam odpisywać :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy też tak macie ale jeżeli chodzi o wielkość brzucha to mam wrażenie jest sobie jakiś czas taki sam przyzwyczaje siw do jego rozmiaru a budzisz się i rano masz większy 😳 ja dosłownie dziś wstałam i jakby w nocy nagle jeszcze się powiększył 😅 i też zaczepiam nim o różne meble i zaczyna mi przeszkadzać w takich codziennych czynnościach jak mycie naczyń, muszę się pochylać 🙃

Dostałam wynik kolejnego wymazu z pochwy I znowu wyszły kolonie e coli 😔 chyba nie pozbędę się tego ustrojstwa do końca.

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ja dokładnie o tym Wam pisałam kilkanascie tygodni temu :D że brzuszki lubią rosnąć tak skokowo :)
    Mój przez ostatnie tygodnie był mam wrażenie taki sam i nagle kilka dni temu wstałam, a on dużo większy i dużo bardziej wysunięty do przodu 😳

I czuję że mała rośnie teraz bardzo szybko bo dosłownie w kilka dni zaczęłam mieć trudności aby się schylić, zawiązać buty itd
    Czuję że sięga girkami już wysoko a cały brzuszek jest taki twardy i napięty.
    Pomyśleć, że od 30 TC do terminu brzuch jeszcze duuuuzo urośnie 😳

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, o nieeeeeee, w końcu się pozbędziesz mam nadzieję! 🍀

Agentka, zgadzam się w sprawie wódy 0%, nie wiem po co miałby ktoś to pić! Myślę że to taka ciekawostka 🙂 studiowałam technologię żywności i na jednych z zajęć mieliśmy opracować nowy produkt, taka wódka 0% to na pewno pomysł studentów 😅

Hmmm a mi wcale nie jest głupio jak kupuję alkohol, nawet o tym nie myślałam 😁 gładzę sobie brzuszek i wybieram dla innych upominki 😁 myślę że staram się o siebie dbać najlepiej jak umiem, obcym ludziom nic do tego!

Mój brzuch na pewno zrobił się baaardzo napięty, jeszcze się jakoś spektakularnie nie powiększył od ostatniej foty, ale też nim zawadzam - ostatnio o patelnię się oparzyłam 🙈 nadal mogę się na nim wygodnie położyć i nie czuję żebym jakoś bardzo naciskała na Helcię. Poza tym z dolegliwości to dokucza mi zmęczenie i ciężkość, mało mam siły ostatnio 🙁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, może to wynika z tego, że ja mieszkam na wsi gdzie jednak panuje pewna specyfika (która wcale mi się nie podoba ale na którą nie mam wpływu) i nie da się uniknąć ciekawskich bab, spojrzeń, komentarzy a potem plotek. W ciąży raz kupowałam alko - na urodziny dziadkowi 🫣 i to tylko dlatego, że dobra koleżanka akurat była na kasie. Gdyby nie to, chyba wolałabym zamówić przez internet 😅

Dziewczyny a ja mogę oficjalnie odnotować mega dziwny objaw III trymestru 😳😳😳
    Od początku ciąży mój apetyt leży i kwiczy, jem bo muszę i to niewielkie ilości bo raz, że nie mam ochoty a dwa, szybko czuję się syta a gdy zjem mam refluks... Natomiast od kilku dni mam napady głodu w nocy 😳
    Nigdy nie jadłam wieczorem a właśnie przed chwilą poszłam zrobić sobie kanapki no bo nie usnę jak nie zjem 😱😳
    Bardzo dziwne to dla mnie

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam odwrotnie bo mam wrażenie że brzuszek jest większy wieczorem i w tedy też bardziej napięty.
    Co do wielkości powoli zaczyna mnie denerwować stwierdzenie "łooo ale masz wielki brzuch" i niestety ale w końcu komuś się trafi opierdziel 🤷‍♀️
    Wczoraj też koleżanki opowiadały jak to jedna w pracy w 6msc ciąży powiedziała im o tym będąc ubrana w te jeansy co zwykle, powiedziały jej że jest chyba głupia i żeby przyniosła usg bo nie wierzą🤣 a dziewczyna co prawda wysoka ale szczupła więc wszyscy się zastanawiali gdzie to dziecko się ukrywa 😂
    Też w domu o coś zahaczam brzuszkiem 🙈 i co jakiś czas nie wiem jak brudzę obrania na nim... dlatego na wesele biorę drugą sukienkę 😅 ale jakoś w nowych miejscach lepiej wymierzam czy się zmieszczę.

Sara snacznych nocnych przekąsek 😉 ja za to nadrabiam produkty mleczne, wcześniej mało co jadłam bo niby przy mojej chorobie jelit jest często nietolerancja... ale wychodzi na to że niepotrzebnie unikałam 🤔
    No i właśnie jestem po śniadaniu... oczywiście płatki z mlekiem 😊

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem balsamujac stopy i brzuszek sobie przypomniałam że mój doktorek zapytał mnie na wizycie czy swędzi mnie skóra. Oczywiście nie powiedział skąd to pytanie wiec sobie sprawdziłam w wujku google i jest coś takiego jak cholestaza ciążowa. Oczywiście jej u siebie nie podejrzewam ale co chwilę dowiaduje się o kolejnych chorobach ciążowych o których pojęcia nie miałam 🙈

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity zacna różnica temperatur! W końcu! :D co do robienia się słabo, to ja wczoraj też ledwo zipałam, było okropnie duszno przez ten zbliżający się deszcz... nie ruszaj się bez wody w torebce, to daje więcej niż myślałam :D
    Bardzo się cieszę, że proteza pasuje! teraz już będziesz mogła sobie wygodnie dobierać ładną bieliznę, nie w ciemno :)
    Co do ig: czytam posty, nie komentarze :D bo tego się nie da czasami :D
    Z jacuzzi zrezygnowałam, chociaż ciocia zapraszała (też własnie koło 33 stopni chciała ustawić), ale jakoś tak no nie wiem :/ robiłam za barmana ;)

Kania ale dobre wieści! :D no bobasa już jest za co łapać! <3 i widzę, że wiadomości o planach postępowania też Cie ucieszyły! :)

Maiora, no tak amerykanka to też spoko rozwiązanie (tylko nie chciałam Cię z sypialni małżeńskiej wyciągać, liczyłam, że łóżko jest na środku, nie do ściany :D)

Agentka, śliczna psinka w tle :D a bąbelki 0% są na mojej dzisiejszej liście zakupów :D wczoraj wieczorem wypiłam piwko 0% i w końcu przespałam noc jak dziecko, coś w tym musi być :D

Sara, ja kupuję w sklepie, mam przekonanie w głowie, że nie wyglądam jak patusiara, to chyba wiadomo, że to nie dla mnie, heloł :D ALE mam problem z zamawianiem piwka 0% w knajpie. Jak byłam z mężem poza naszym miastem, to spoko, ale tutaj w jakimś ogródku z koleżankami... No nie odważyłam się :/
    Amacznych kanapek! ja po akcji pobudki z głodu zaczęłam jeść kolację, bo nocne podjadanie było dla mnie trudne psychicznie :P

Meeg mam tak samo z brzuchem! Jakoś skokowo rośnie :D a wczoraj sobie uświadomiłam, że mam lustrzycę i dawno nie widziałam jak wyglądam tam na dole :D
    współczuję wyników :( ja ledwo co odebrałam czysty posiew, a tu za tydzień znowu mam robić mocz... Jak przez lustrzycę znowu pobiorę próbkę niedokładnie to będzie miesiąc bujania się z posiewami :/

Co do określeń "ale masz wielki brzuszek" to ostatnio ciotka ubogaciła to o drugą część "to chyba duży dzidziuś będzie?" więc powiedziałam, że na siatce centylowej jest minimalnie poniżej 50, więc wychodzi, że zupełnie przeciętny. A wystaje do przodu, bo w 7 miesiącu nadal mam wcięcie w talii i mnie nie rozlało na boki. Ale tak mi to podniosło ciśnienie! :/ jakbyśmy miały jakiś wpływ na to jaki kształt czy wielkość będą mieć nasze brzuchy :/

Zabieram się za prasowanie, w końcu jest nieco chłodniej, ja przespałam noc, trzeba to wykorzystać dobrze :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa te ciocie oceniające brzuch to jest już chyba nasz polski klimat, bardzo fajnie rzeczowo odpowiedziałaś! 🙂
    Ja zawsze mam super odpowiedzi ale po godzinie lub dłużej 🙈 i jestem zła na siebie że nie zgasiłam cioteczki. Kiedy Walentyna powiedziała że jej córka w wieku 38l rodziła 12h wiec skończyło się CC to i ja tak skończę dopiero w domu wymyśliłam odpowiedź 🙈 Wg statystki pierwiastki rodzą od 12-18h i to niezależnie od wieku kobiety, zawsze trzeba liczyć się że może skończyć się CC po co to gadanie 😉

age.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ