X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, ja tylko w ogrodniczkach mam ewidentnie ciążowy brzuch, jak sobie chodzę po prostu to też się ludzie pytają czy ja na pewno mam za jakieś dwa miesiące rodzić 🤷🏼‍♀️ ale ja i tak się czuje dużo większa i mi się gorzej wysiada z auta 😅

BA64-F597-FB00-43-C6-951-D-AD1-D550-D74-ED.jpg

Wczoraj na wizycie mała 1375, główkowo ułożona także dobrze, przy tej wadze długości kości 92 centyl, więc zapowiada się że może dobić do 66 centymetrów urodzeniowych męża 🤦🏼‍♀️

A dzisiejsza noc też mnie przetyrała strasznie, skurcze nóg i wariactwa bobasa sprawiły, że przespałam łącznie maks 3 godziny. A teraz lecę na krew żeby krzepliwość mieć na jutrzejsze wyrywanie ósemki, trzymajcie kciuki 🙄

Ogoorkowa, Kania_czubajka, Meeg, Ancalime, agentka93, Kasio lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS a jakie wymiary miała? Ja wizytowałam w praktycznie tym samym dniu :)
    Mam też notatki z wizyt w 29+1, 29+4 i 29+6 moich starszakow :D

U Was dziś też taki ukrop? Miało być wielkie tąpnięcie i ochłodzenie a tymczasem jest patelnia 🥴

Ja właśnie wróciłam z dziećmi z biblioteki, wybrali sobie po książce a ja kończę pokój Emila i Tolki. Odsunęłam wszystkie meble, pomyłam co się dało 😬 jeszcze drzwi i futryna i mogę odhaczyc 🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania kurcze, myślałam, że to jakiś taki normalny stanik, nie do karmienia, bo takie sexy koronki :D jak mi się uda karmić, to też w koronki zainwestuje, bo mi w takich psychicznie jest lepiej :D

RiverS no faktycznie w tej koszulce schowałaś brzuszek :D ale to chyba zasługa większego biustu ;)

Sara, próbuje w sobie wykrzesać jakieś objawy wicia gniazdka i coś sprzątnąć, ale to jeszcze ewidentnie nie jest mój czas 🤡

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara,
    HC 27,12
    BPD 7,33
    AC 24,27
    FL 6,14
    HL 5,42
    mam nadzieje, że dobrze przepisałam ze zdjęcia z tel, bo segregator w domu został

Ja to staniki noszę tylko miękkie gładkie, mam chyba z 6 staników ze SKIMS, bo się fenomenalnie noszą, i w zależności od tego czy rozmiar założę M czy S dają inne efekty 😉 bo koronki mnie wkurzają że się pod koszulkami odcinają.

A temperatura u mnie idealna, siedzę na działce i jest takie 23 stopnie i lekkie słońce, dobrze się siedzi i przyjemnie spaceruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 14:21

26

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara u mnie właśnie pada ale tak spokojnie i bezwietrznie, także okna trochę uchylone ale panowie pracują po drugiej stronie wiec drzwi zamknięte także lekka duchota mi się robi 🥵 a już nakładają coś tam co nigdy nie lubiłam tego zapachu a teraz to już masakra także nie wiem jak ja później przewietrze 🙈
    Ale już z 28 zrobiło się 24° także coś tam się schładza, zobaczymy co będzie dalej 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o staniki to ja noszę tylko i wyłącznie miękkie. Ale przy 80H nie da się inaczej bo wyglądam komicznie 🤦🏻‍♀️
    Teraz nie inwestowalam w bieliznę do karmienia bo nie wiem czy nam się uda. Ale jeśli będe karmiła to napewno kupię dobre staniki do karmienia ale jednak wyglądające po ludzku. Teraz mam kupione takie a'la sportowe

RiverS to Lidka w 30+2
    BPD 80
    HC 284
    AC 242
    FL 57

Faktycznie ta kość udowa u Was długa :) może sugerować dłuższego maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 14:45

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Sara u mnie właśnie pada ale tak spokojnie i bezwietrznie, także okna trochę uchylone ale panowie pracują po drugiej stronie wiec drzwi zamknięte także lekka duchota mi się robi 🥵 a już nakładają coś tam co nigdy nie lubiłam tego zapachu a teraz to już masakra także nie wiem jak ja później przewietrze 🙈
    Ale już z 28 zrobiło się 24° także coś tam się schładza, zobaczymy co będzie dalej 😉

Może wieczorem się uda wywietrzyć jak temperatura spadnie. Oby.

Ogoorkowa a daleko mieszkasz? Bo wiesz, jak skończe u siebie to wątpię abym wysiedziała na dupie do września 🤣
    Właśnie skończyłam pokój średniaków. Jeszcze tylko założę świeżą pościel i voila 😬

Dziewczynom robiliśmy nowy pokój miesiąc temu. Wtedy oczywiście były nowe meble, nowe zasłony, myłam okna... Zgadnijcie kto będzie robił to od nowa? 🤦🏻‍♀️🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, myśle że wszystkie chętnie przyjmiemy Cię na trasę objazdową po Polsce 😅 po 3 dni u każdej i wszyscy będą szczęśliwi 😅

Ja w domu normalnie jestem syfiarą, i to taką ekstremalną, i tak jak siedziałam przed wyjazdem to nie mogłam się zebrać, to na działce u babci (pedantka jakich mało) chodzę i sprzątam, bo jest mi tu dziwnie jak jest bałagan, więc liczę na to, że w nowym domu też mi będzie dziwnie z syfem 😅🤞 a może to początki wicia gniazda 🤷🏼‍♀️

Ogoorkowa, Sara30, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość

26

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS wrote:
    Sara, myśle że wszystkie chętnie przyjmiemy Cię na trasę objazdową po Polsce 😅 po 3 dni u każdej i wszyscy będą szczęśliwi 😅

Ja w domu normalnie jestem syfiarą, i to taką ekstremalną, i tak jak siedziałam przed wyjazdem to nie mogłam się zebrać, to na działce u babci (pedantka jakich mało) chodzę i sprzątam, bo jest mi tu dziwnie jak jest bałagan, więc liczę na to, że w nowym domu też mi będzie dziwnie z syfem 😅🤞 a może to początki wicia gniazda 🤷🏼‍♀️

Ja jestem okropną pedantką i przyznaje się bez bicia 🤦🏻‍♀️ a mój stary jeszcze gorszy.
    Dopóki nie miałam dzieci, dom lśnił 24/7 przy po prostu regularnym sprzątaniu. Obecnie aby utrzymać taki stan sprzątam codziennie. Ja wiem, mogłabym odpuscic i zająć się czymś fajniejszym ale nie umiem. My nawet jak jesteśmy na wakacjach i np wynajmujemy domek to ja i tak w nim sprzątam codziennie 🤣
    Ale inna sprawa, że ja naprawdę lubię sprzątać a jeszcze bardziej lubię, jak jest czysto 😅

Mój stary tak samo udany 🫣 on w swoim warsztacie regularnie wyciera kurz, odkurza podłogę odkurzaczem przemysłowym. Śrubki ma posegregowane w zależności od przeznaczenia, rozmiarami itd. wszystko ma swoje miejsce 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na Wasze wymiary to moja jest chyba brzuszkowy pulpecjusz, ale niezbyt długi :D
    29+4:
    BPD- 72,6
    HC- 274
    AC- 253,6
    FL- 56,7
    HL- 50,4

Zamówiłam te wanienkę z przewijakiem, tylko używaną z vinted: https://babynet.pl/chicco-wanienka-z-przewijakiem-comfort-cuddle-bubble-sage-p-13580.html
    Nie mogę nigdzie ich znaleźć stacjonarnie, ale uznałam, że zaryzykuję- najwyżej sprzedam i wymienię na inną opcję :)
    Niestety tak, jak tydzień temu na olx było w mieście kilka komód Hemnes tak obecnie nie ma żadnej, więc uskuteczniam regularne sprawdzanie 😅

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no faktycznie :D albo akurat opiła się wód i tak wyszło :)
    U mnie wszystkie dzieci zawsze mają głowy duże 🫣 już w tej chwili BPD 80 u Lidki było w 30+2 a odpowiada 32+0 🤷🏻‍♀️
    Mnie trochę ten mały brzuszek u Lidki. Na każdym USG jest sporo mniejszy i nie wiem czemu tak. Lekarz niby nic nie mówił 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem!

Jakie macie piękne, zgrabne brzuszki 🥰🥰🥰. Ja wciąż nie zmobilizowałam się do zrobienia porządnego zdjęcia, ale mam solidny plan nadrobić w weekend.

Dziś miałam USG kontrolne. Młoda waży ok. 1800, więc zapewne urodzi się drobna jak jej starsza siostra. O dziwo, na tym etapie postanowiła się obrócić miednicowo! Myślałam, że jak fikają w 8 miesiącu, to tylko na 'prawidłową' pozycję 😜. Znam teorie, że można i dzień przed porodem, ale pierwsza córa jak raz ustawiła się główkowowo, to tak pozostała. Ze względu na obciążenia kolejne usg za 2 tyg 🤯. I tak co 2 tyg do porodu.

Sara, chciałabym mieć syndrom wicią gniazda, ale niestety mnie nie dopadł 😂

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ale numer! Mi doktorek mówił, że już przy tej masie dziecka jakakolwiek zmiana pozycji jest mało prawdopodobna ponieważ główka jest najcięższa i działa grawitacja 😳 a to Karolinka wywinela 😁 a czy przy CC położenie ma znaczenie? W sensie czy np muszą naciąć więcej?

A syndromem chętnie się podzielę 🫣 wystarczy dla każdej 🫣

Ja dziś od rana ani na sekundę nie położyłam się i powoli zaczynam odczuwac spojenie, kręgosłup. Ale dużo dziś zrobiłam 🙈
    Wieczorem prasuje ostatnie ciuszki i zaczynam prac otulacz do fotelika, komplet do gondoli. I to będzie na tyle prania 😳

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, nic nie mówił, ale ja i tak mam mieć bliznę nacinaną nieco mocniej, aby wyciąć zagnieżdżone w niej ogniska endometriozy.

Także z Karoli aparatka 🙂.

Sara, jak organizm daje odczuć potrzebę odpoczynku, to spróbuj chociaż wieczorami może odpuścić? Wyluzować chociaż częściowo?

Ja z wyprawkowych klimatów to zamówiłam łóżeczko i materac. Korzystałam nawiasem mówiąc z linka, który wrzucała któraś z Was, ze sklepu Julia😇.

Jeszcze tylko wózek i fotelik 😜.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime tylko u mnie to działa tak, że dopóki jestem na chodzie to jestem. Jak się rozsiąde to potem wstać ciężko 😅 a nie znam dnia ani godziny kiedy mi znow w krzyżu strzeli i będę miała problem wstać z kibelka 🫣
    Więc póki czuję się naprawdę dobrze, to chce porobić co mam do zrobienia i mieć z głowy.
    Wiadomo, pewnie jeszcze nie raz przed porodem jakieś okno umyje czy cośtam wymyślę ale przynajmniej nie będę miała takiego poczucia, że MUSZĘ bo zaniedbałam 😊 a jest naprawdę ok. Czuję się zdecydowanie lepiej niż 2 tygodnie temu 😳
    Nie wiem, może po prostu mam świadomość tego, jak mogę się czuć za 4 tygodnie i wiem, że wtedy nie będę miała najmniejszej ochoty na jakąkolwiek pracę fizyczną dlatego co można zrobić wcześniej, chce zrobić. A później to już w zależności ile będę na siłach. Na początku września planuje jeszcze przesadzić kilka roślin, wyplewic kwiaty przed zimą i ogarnąć ogród 😅 obym była w stanie

A z tą Endo to całkiem fajny uklad, że zrobią to przy jednej operacji! :) Super :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, super że będziesz miała ogniska wycięte! 🙂

Też może wrzucę wymiary, chyba podobne te nasze dzieciaczki 😉 29+6:
    BPD 75,
    HC 278,
    AC 246,
    FL 56

Do nas dzisiaj przyjechało łóżeczko i materacyk, jeszcze nie jest złożone ale wygląda porządnie. Znalazłam polską firmę Tomi, która naprawdę robi fajne łóżeczka. Kupiliśmy takie: https://skleptomi.pl/pl/p/Lozeczko-TOMI-23-z-barierka-ochronna-i-szuflada/75

Sara, motywujesz mnie do działania! Od dawna obiecuję sobie że umyję płytki w łazience, ale nie cierpię tego robić. Ty robisz tyyyyleee że muszę się w końcu zmusić i zrobić tę jedną rzecz 🙂

RiverS, dobrze że nie jestem sama, u Ciebie też ciężko powiedzieć żebyś miała rodzić za dwa miesiące. Super wyglądasz!

Co do sprzątania: ja lubię mieć czysto, sprzątać też lubię. Jak stanę bosą nogą na jakimś okruszki to muszę odkurzyć całe mieszkanie, żebym miała wewnętrzny spokój 😁 czyli odkurzam praktycznie codziennie chyba że mnie leń złapie 😁 Nie uważam się za pedantkę, na wakacjach w pokojach hotelowych zawsze mamy bałagan, ale zawsze jak wracam do domu po dłuższej nieobecności to myślę jak u nas jest ładnie i czysto 😁 wtedy się jakoś perspektywa zmienia 😁

Dziewczyny, a pierzecie prześcieradełka i kocyki?

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ja planuje prać wszystko, jedynie kokon potraktuje parownicą chyba że ręcznie wypiorę ale tak to leci wszystko przez pralkę z płynem dla dzieci 🙂 ja nie znoszę odkurzać podłogi dlatego wyręczam się Robercikiem czyli odkurzaczem samojezdnym. Wilk syty i owca cała. Codziennie przeleci mieszkanko i wymopuje od razu💪

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet kokon zamierzam przez pralkę przewalić :D ja mam w życiu taka dewizę, że jak coś się nie nadaje, żeby to prać w pralce albo myć w zmywarce, to w ogóle jest nie do użytku xD

Ancalime lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania o to to właśnie! Też tak uważam 💪
    Co prawda miałam fazę że prałam niektóre rzeczy ręcznie... ale po sukience (góra białą dół czarny) która mimo prania ręcznego zafarbowała... wyleczyłam się jakoś... po wrzuceniu do pralki z chusteczkami łapiącymi kolor była szaro czarna...

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania btw dziś na szkole rodzenia był temat indukcji. Zapytałam wprost położna jak to jest z tą indukcja w przypadku cukrzycy ciążowej i dostałam odpowiedz że tak jest przeprowadzana czyli w 39 tyg zgłaszam się do szpitala I na kolejny dzień zaczynają od preindukcji balonik kolejne dni oksy itd
    Taki proces trwa 2 próby czyli jeżeli 2 podania oksy nie zadzialają to CC ( oczywiście można nie wyrazić zgody)
    Co wogole nie pokrywa się z tym co mi mój doktorek powiedział.
    Tak na logikę rozmawialiśmy z moim Pawłem że w zasadzie to bez sensu trochę z punktu szpitala przyjmować na oddział jak nic się nie dzieje żeby obserwować tylko jak jest cukrzycą to wywołują aby do tego dnia porodu zdążyć z tym całym procesem a to w sumie może zająć do 6 dni.

Ja kokonu do pralki nie wrzucue bo boję się że wyjmę pognieciony jak psu z paszczy i trochę byłoby mi szkoda 😉

age.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ