X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz trzymajcie się dzielnie 🥹
    W takiej sytuacji nie masz już naprawdę wyboru i musisz odpuścić, odpoczywać, leżeć ile się da.
    Każdy tydzień jest na wagę złota ❤️

Miłego dnia dziewczyny ☀️

Ja dziś mam ostatni dzień produktywności bo jutro cały dzień mnie nie ma a potem Tola ma wakacje 🙈 więc będzie ciężko z jakąkolwiek absorbującą pracą 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara - super, że sąsiad pomaga! I że oddałaś w końcu komuś kosiarkę :D rododendrony zauważył? :D

Kania - fotele Chandlera i Joeya bardzo agresywnie się rozkładały, nie wiem, czy jestem gotowa na tak dynamiczny mebel :D hhaha
    Ja biorę magne b6 forte od początku ciąży, też czasem pytają "ale czy na pewno lekarz kazał"... Troche mnie to zestresowało za 1 razem, ale z czasem lekarz dorzucił jeszcze aspargin, więc biorę 2x magnez i 2x aspargin na stałe, a jakbym czuła jakieś dodatkowe skurcze to mam brać po 3 bez pytania :D

Agentka, na początku też w sypialni, ale jednak jak wyrośnie z dostawki to musi się przeprowadzić do swojego pokoiku i wtedy zacznie się kombinowanie :P
    A co mąż taki malutki był jak się urodził? :O tyle lat temu to takie 1,7kg to chyba było już ryzykowne?

Meeg jakie super wieści! <3 i takie to wzruszające, że już po zdjęciu widzicie takie zupełne podobieństwo! Eh, to może jest szansa jeszcze, że zobaczymy na 3 prenatalnych naszą łobuziarę w 3D :D
    Co do tej indukcji u słodkich mam, to na SR położna trochę psioczyła na to, że teraz już prawie wszystko jest wskazaniem do indukcji, zaraz sama ciąża będzie do tego wskazaniem... Co innego jak dziecko jest faktycznie duże, co przy cukrzycy się zdarza, ale jak wszystko jest ustabilizowane, dziecko ma wymiary w sam raz, łożysko działa, to ona nie widzi powodów... Ale to takie tylko jej opinie były ;)

Pucz trzymam kciuki za fotel! :D odpoczywaj proszę <3 i się nie stresuj, ważne, że zamknięta!

Okropnie się czuje od wczorajszego wieczora... Udało mi się ok. 18/19 zdrzemnąć na trochę, ale wstałam hm... chyba odwodniona trochę? Miałam gorące kostki (nie umiałam zbić opuchlizny), mega suche dłonie i stopy, mega chciało mi się pić, lekki ból głowy, turbo alergiczny katar, wstałam spocona i było mi strasznie duszno, nie umiałam się jakby natlenić oddychaniem i jeszcze było mi glutamimnianowo w przełyku, chociaż nic takiego nie jadłam, obiad z podstawowych produktów, żadnych "sosów z tytki"... Dzisiaj alergiczny katar mnie zalewa dalej, jestem niewyspana, bo mi się sniły jakieś głupoty (wiecie, z tych, że wstaję zła na męża, jakbym miała fotel w pokoju dziecka to byłabym skłonna się wynieść za to co we śnie zrobił :D) a o 5 zrobiłam wielką pobudkę, bo jakiś wielki robal wleciał przez okno i szedł mi po poduszce :( Znowu pije elektrolity, bo mi lekko sucho, jakieś kołatanie serca, chociaż ciśnieniomierz pokazuje bardzo niezły wynik jak na mnie... :(
    Życzę Wam lepszego dnia <3

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa kontrolujesz ciśnienie regularnie? Bo to wygląda nieciekawie 🤔

A sąsiad tak, zauważył. I nawet listek nie spadł 🥹😁 ale on wyszkolony - jego mama ma piękny ogród 😅

Ja dziś mam plan na generalne porządki w pokoju Emila i Tolki, potem słoiki a wieczorem jak Tolka usnie akwarium. To jest zdecydowanie najgorsza robota z całego tego tygodnia 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ciśnienie codziennie mierze, jak pamiętam to i 2x na dzien, zapisuje w notesiku, ostatnio nawet dostałam od gina pieczątkę z podpisem jak w zeszycie z religii na kolędzie 🤣 ciśnienie rośnie powoli, ale do 120 to jeszcze nawet nie dobilam 🧐 dzisiaj 107/67 i puls 103, bardzo normalne jak na mnie... wczoraj jak się tak źle czułam to 110/68 z pulsem 106 🙁
    Tak doszliśmy z mężem do wniosku, że spałam na kanapie, na poduchach, więc oprócz tego, że dziecko od spodu mi te płuca ogranicza to jeszcze ja spiąc Tak krzywo sobie je jeszcze bardziej ograniczyłam, mieszkanie było nagrzane o tej porze i było dość ciepło i duszno i może po takim krótkim śnie w nocy mniej mi było potrzeba,żeby się tak stało 🙄

Sąsiad na medal! 👌🥳

Dzisiaj takie ochłodzenie, to można nawet coś porobić, o ile ktoś się nie czuje jak ja 😅 lepiej dzisiaj czyścić akwarium, niż w taki upal jak w weekend był 🥵

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w ten upał piekarnik szorowałam i wekowalam słoiki 😅

A ciśnienie nie wysokie 🤔 jedynie puls

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci są szurnięte 🤦🏻‍♀️🤣

Położyłam się na chwilę bo mnie brzuch rozbolał.
    I nagle słyszę jak Emma krzyczy z łazienki "ogole Emilowi głowę bo chce".
    No to krzyknęłam, że chyba zwariowała.
    I nagle słyszę dźwięk maszynki i cięcia włosów 😱😱😱😱
    Zerwałam się na równe nogi, lecę, wpadam do łazienki .... A ona pobrała na telefon jakąś apke z różnymi dźwiękami i odpalili dźwięk maszynki 🙈🙈🙈
    Jak wpadłam do łazienki to rykneli takim śmiechem, że mało się w gacie nie poleli 🤣🤣🤣

Kania_czubajka, Ogoorkowa, agentka93, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhaha, Sara, no dzieciaki dowcipnisie:D

Ogórkowa, współczuję ciężkich chwil. Biedna jesteś naprawdę :(

Ja wczoraj dostałam przesyłkę z Ikei, były w środku te organizery do szuflad, więc je powkladalam do komody. Dziś puściłam pranie z pieluchami, żeby coś tam do tej komody powkladac :D a zapowiada się fajna pogoda u Nas, wczoraj to tak ulało wieczorem że hej

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa mój mąż był wcześniakiem, jak na tamte czasy to mocno skrajnym- teściowa twierdzi, że z 27 tygodnia, ale jakoś mi się wydaje, że troszeczkę późniejszym, bo aż dziwne, żeby dziecko w 27 już miało 1,7 kg…
    Niepokojące te Twoje objawy, obserwuj się koniecznie!

Pucz przykro z tą szyjką :/ Ale juz bliżej niż dalej do donoszonej ciąży 🤞🤞🤞

Kania jaką komodę kupiłaś?

Ja właśnie pije kawkę w oczekiwaniu na psa (relaksuje się w psim spa skubana) i kolekcjonuję linki do zamówień do wyprawki i znalazłam właśnie, że do komody Hemnes można zamówić specjalny przewijak z dodatkową belką, aby się nie odznaczała różnica w rozmiarze- ale tu mam zagwozdke- komoda powinna być przytwierdzona do ściany i chyba w tym wypadku nie będzie, co jest bez sensu 🤷🏻‍♀️ albo ja czegoś nie ogarniam :D

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania mi dzisiaj ma przyjąć paczka z Ikei z organizerami 🙈 a w paczkomacoe czeka paczka z pieluchami i olejkiem że słodkich migdałów 😁

Agentka właśnie dlatego nie zdecydowałam się na przewijak na komodę bo też mam hemnesa. Co prawda jak będziesz miała ciuszki i tekstylia to raczej nie powinno Ci przeważyć no ale musiałabyś pilnować momentu w którym trzeba to ogarnąć inaczej żeby czasem dziecko nie pociągnęło na siebie komody.
    No i rzeczywiście jakiś duży wczesniak jak na 27tc bo ja teraz byłam na usg w 28tc i było 1,3kg a mój taki średniaczek... wiec albo późniejszy tydzień to był albo mógł być dużym dzieckiem w sensie jakby się urodził o terminie to może ważyłby powyżej 4🙉 można też pomyśleć czy nie miała cukrzycy ciążowej bo wtedy t o chyba tego nie badali a chyba przy niekontrolowanej może być większe dziecko.

Wgl mój mąż mnie dzisiaj w nocy obudził żebym zmieniła pozycje spania bo ponoć tak chrapałam jakbym nie mogła złapać oddechu i się przestraszył 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ale masz pranksterkę w domu 😅

Kania, Agentka, nie narzekam, zwykle jest dobrze, liczę, że to pojedyncze dni na złapanie oddechu :D ale będę to obserwować, ewentualnie powiem lekarzowi na wizycie 🙄 choć obstawiam,że raczej będzie, że to w końcu 3 trymestr latem, czego się innego spodziewać, skoro cukier I ciśnienie w normie 😅

Agentka, faktycznie coś duży by był jak na 27tc 🤔 tak dla ciekawskich znalazłam ostatnio taka siatke:
    Screenshot-20230720-053032-Facebook.jpg
    Psiakowi bardzo zazdroszczę :D !

Muszę obczaić tego hemnesa 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 12:07

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka mi coś innego przyszło do głowy. Kiedyś USG nie było standardem i wiek ciąży określało się na podstawie informacji od kobiety. Wystarczy, że teściowa plamila w ciąży i wzięła to za ostatnią miesiączkę i już wiek ciąży był inny. Moje starszaki w 29 / 30 tC ważyli ok 1600 i urodzili się 4,2. Wielkość dziecka wielkością ale 1700 g w 27 TC brzmi nieprawdopodobnie:D

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego myślę, że jej się coś pokręciło, urodził się około 2 miesięcy przed terminem także obstawiam tak gdzieś 30 tydzień. W tamtym czasie to i tak było bardzo niebezpiecznie. Stad teściowa lubi powtarzać, że z moim mężem to problemy były jeszcze zanim się urodził 😆

Longanimity i masz wolnostojący przewijak czy na łóżeczko?
    Jeszcze nie kupiłam komody, ale ten Hemnes właśnie mi się podoba. A jakbym jednak chciała wolnostojący przewijak to będzie mi chodziła po głowie szafa z wieszaczkami zamiast komody…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja gdybym miała miejsce w pokoju to na 10000% miałabym przewijak wolnostojący. Dla mnie jest dużo wygodniejszy bo raz, że więcej miejsca do przechowywania a dwa, gdy mamy przewijak NA komodzie to jednak dostęp do pierwszej szuflady mamy lekko mówiąc utrudniony.

Ja jeszcze nigdy w życiu nie robiłam wyprawki mając taki ścisk i musząc logistycznie wszystko to poukładać. Lidka się jeszcze nie urodziła a przewijaka wolnostojącego już mi brakuje 😅

A i jeszcze podpowiem, planując miejsce w pokoju polecam ustawić komodę z przewijakiem / przewijak obok ściany. Wiadomo, dziecka NIGDY nie zostawiamy na przewijaku choćby na sekundę, ale gdy maluch ma kilka miesięcy i zacznie uprawiać gimnastykę, to zawsze ta ściana broni przed upadkiem choć z jednej strony.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka jeszcze nie mam przewijaka ale chcę ten:

https://ingka.page.link/mJ4PNz3h2Hk6SZPQ8

Nie wiem czy link odpali bo kopiowałam z apki🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Pomyłam szafki kuchenne, fugi w kuchni, ściany, złożyłam fotelik po praniu i zabieram się za słoiki 😅

Obawiam się, że ja w tym tempie swoją "operacje wicia gniazda" skończę do 33 TC i co ja będę robić później? 🤣

No i niedługo zacznę siedzieć w wyprawce szkolnej 🙈
    Moje dziecię się już nie może doczekać 1 klasy. Już ma wybrany plecak i nawet plan lekcji 😬 oby jej zapał nie minął

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara od nowa, przecież każdy wie,że tylko bałagan robi się sam 😅
    Co do opowieści szkolnych, to ja byłam takim lamusem, że w wakacje czytałam podręczniki do nowej klasy i goniłam koleżanki z książką z matematyki, żeby miały łatwiej w następnej klasie, bo matematyka im się w życiu przyda, a widziałam,że miały trudności 🤣 niewdzięczne nie doceniały! 😛🤡
    mąż się do tej pory śmieje, że odlicza czas, aż sąsiedzi zaczną się skarżyć, że nasza Mała terroryzuje inne dzieci na podwórku książkami z matmy 😬🤣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha nie chce Cię martwić ale coś w tym jest 😅

Ja uwielbiam wszelkiej maści notatniki, notesy i często sobie kupię np kolorowe długopisy a stary się ze mnie śmieje, że zapisze mnie do zerówki 🤣

Lista wyprawkowa oczywiście w formie papierowej, lista zadań nazwana "operacja wicia gniazda" w formie papierowej😅 oczywiście wszystko kolorowe 🙈

Moja młoda ma podobne zapędy 🤣

Ja ci zaraz wrzucę coś fajnego 🤣

Ja nawet warzywniaka nie umiem pójść i posiać jak człowiek 🙈
    IMG-20230720-141041.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 14:12

Ogoorkowa, Kania_czubajka, Kania_czubajka, Kania_czubajka, Maiora, Pucz, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah :D kreatywna Bestia z Ciebie po prostu wychodzi :D !

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Hahah :D kreatywna Bestia z Ciebie po prostu wychodzi :D !

Myślisz, że słoiki robię normalnie? Też mam listę wekow do zrobienia, zanotowane ile których potrzebuje i odhaczam 😅

Ale prawdę mówiąc, ja jeśli nie mam wszystkiego uporządkowanego to kręcę się i nie wiem w co ręce wsadzić i wtedy wchodzi prokrastynacja 🤷🏻‍♀️
    A tak mam listę rzeczy do zrobienia w danym dniu/tygodniu, wszystko rozplanowane i lecimy z tematem 😁

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam, ze jak nie wpisze czegoś w kalendarz, to najprawdopodobniej tej rzeczy nie zrobię 😅 wieczorem się tylko orientuje "okej, znowu nie wyprasowałam ubran" 😆 władnie to na mnie czeka, ale dzisiaj sobie odpuściłam przez samopoczucie, jutro jadę do rodziców na weekend i chyba dopiero na przyszły tydzień mi to wpadnie 🤡

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ