X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka super wozek, wygląda igła!🪡

Maiora słodziak ten twój przytylas 🐈 cieszę się że akcja poszukiwawcza zakończona sukcesem 🙂

Sara kasa kasą ale poczucie bezpieczeństwa i pomoc męża na końcówce bezcennna ❣️

Kania ja się dobrze leży to nie ma co się zrywać bo to się może w głowie zakręcić 😉

Kasio wyjazd do rodziców to jak małe wakacje 🙂 śniadanka, obiady chilli relaks 🙂 najlepiej. Ja mam podobne rozkmini z dzidzia, już bym chciała ja poznać, jestem strasznie ciekawa jaka będzie 🥰

U mnie tydzień wizyt, dziś diabetolog, jutro prenatalne, po jutrze mój doktorek, w piątek szczepienie 💉

Miłego dnia☕️

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka bardzo mi przykro 😢

Meeg u ciebie zapowiada się intensywny tydzień 😁

Dziewczyny co do ręczników ja kupiłam 2 jeden z misiem a drugi z myszką miki w sinsay. Są mega promocje ten z misiem kupiłam za 13 a z miki za 16 zł. Moja wewnętrzna Grażyna jest bardzo zadowolona 😁😁😁

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Ja nie mogłam spać całą noc, wiercilam się, wstawałam, było mi mega gorąco, jakieś miałam złe przeczucia i niestety z samego rana okazało się, że moja babcia umarła :(
    Straszny żal, choć rozum podpowiada, że to lepsze niż męczyć się latami…
    Wyrazy współczucia 😔🖤

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka tak bardzo mi przykro ☹️🖤
    Mimo, iż potencjalnie byliście przygotowani na wszystko to jednak taka informacja łamie serce. Trzymaj się jakoś.

Kasio miłego wypoczynku ❤️ i też już się nie mogę doczekać malutkiej ❤️

Meeg powodzenia na wszystkich wizytach :)

Maiora tak, z tą pracą to jest cyrk na kółkach. Dosłownie z deszczu pod rynne 🙄 mąż domorduje się tam do końca sierpnia aby zabezpieczyć budżet na kilka miesięcy i spada z tego kołchozu 😏
    Co do przeżyć z kotem to niezły numer wam wywinął 🙈
    Ja kiedyś zapomniałam zamknąć bramy a pies biegał po podwórku. Wychodzę, wołam, a jego już nie ma 😳 a to piękny biszkoptowy labrador.
    Oczywiście wrzuciłam info na FB, mąż jeździł kilka godzin po okolicy, dzieci wyły... Co się okazało? Miejscowy pijaczek przechodził obok domu i zawołał Choppera. A że ten kocha wszystko co się rusza (wygrzewał porzucone kocięta 😏) to poszedł z nim i kilka godzin siedział pod sklepem z nowym kompanem 🤦🏻‍♀️🤣

Ja dziewczyny.... Dopiero wstaje 😳 tzn wstałam o 7, wystawiłam śmieci, wyprawiam Tole do przedszkola i wróciłam do spania 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie układam się na południową drzemkę 😂

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka bardzo mi przykro, trzymajcie się 🥺🖤

No i dobrze dziewczyny odsypiajcie jak tylko możecie 😉
    Nie żebym narzekała, bo bardzo doceniam że mogę wszystko jeść... ale brakuje mi kawy... pije tylko jedną małą... czasem pozwolę sobie na drugą popołudniu ale to może kilka razy od początku ciąży mi się zdarzyło.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • OvuFriend

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: DHEA, SHBG, TESTOSTERON, ANDROSTENDION. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.

Zgłoś się, jeśli:
    - występują u Ciebie bezowulacyjne cykle i/lub zaburzenia miesiączkowania na przykład zbyt częste lub rzadkie miesiączki - w odstępach większych niż 35 dni lub mniejszych niż 21,
    - obserwujesz u siebie nadmierne owłosienie okolic twarzy (tak zwany “męski zarost”), brodawek sutkowych, pachwin czy pleców,
    - zauważyłaś pogorszenie się stanu cery - trądzik (szczególnie w okolicach żuchwy), przetłuszczanie się skóry i włosów, wypadanie włosów i łysienie typu męskiego (w postaci “zakoli"),
    - korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć. ;)
    - nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.

Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania hormonalne1”.

Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. :)

P.S. Masz zdiagnozowane PCOS? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “PCOS”.

Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post.

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, dużo siły dla Ciebie <3 dobrze to sobie tłumaczysz, to jest prawda. Najważniejsze, że była otoczona Waszą miłością. Mocno ściskam!

Pucz, super! A z bazą czy na pasy będziecie zapinać? Jaki kolor? :) Ale ruszyły przygotowania :D a za wiśnie podziwiam, zawsze wtedy moja kuchnia wygląda jakbym tam kogoś zamordowała (mam przepis na sernik z wiśniami i tam taki mały woreczek wtedy dryluję :D )

Sara, ale zawirowania.. :( No nic, trzeba poszukać czegoś lepszego na spokojnie tym razem...
    Co Cię tak dzisiaj ścięło? :O

Kasio, ruchy czuję różnie, ale na wizytach byla już i na pupie (zazwyczaj) i poprawnie i jeszcze się tak waha jak się ułożyć :P ale jednak zazwyczaj ruchy czuję bardzo nisko pod pępkiem (wtedy zwykle siedzi na pupie :P). Bardzo mi przykro z powodu bezsenności... Chyba każda z nas zaliczyła, zaraz startuje runda 2-ga :D
    My też się zaczynamy zastanawiać jaki będzie mieć charakter, ostatnio nawet bardziej to nas intryguje niż wygląd :)

Longanimity, to znaczy, że będziesz mogła rzadziej wstawiać pranie niemowlęcych ciuszków :D Zbysio będzie się stroić :D Co do kaw: próbowałaś bezkofeinowych? Ja kupiłam w Starbucksie ziarnistą, sama mielę i do kawiarki. Jest dość czekoladowa w posmaku, ale tym sposobem nie miałabym wyrzutów sumienia, gdyby wypić więcej niż 1 :D

Maiora, pięteczka, teraz się relaksujmy w tych o wiele przyjemniejszych temperaturach! Dzisiaj nad ranem nawet schowałam stopy (same stopy :P) pod kołdrę :D
    Jak dobrze, że kotek się znalazł <3 śliczny jest :) mój szef ma 2 i jeden z nich ma podobne umaszczenie i to jest ten ewidentnie bardziej rozrabiający i częściej hasający gdzieś daleko :D

Meeg, latamy po lekarzach jak emerytki, dziennie coś :D kciuki za wszystkie wizyty :)

Ja trafiłam dzisiaj na głupie pepco :( ani koszul, ani ręczniczków, eh :( ale w sinsayu kupiłam za 8,99 2-pak półśpiochów (ja mam ubranka w pojedynczych sztukach, czekam na paczkę od koleżanki :D). Miałam nic nie kupować, ale jedne gatki są w jeżyki, a to nasz inside joke i stał się motywem przewodnim wyprawki i pokoiku :D

I byłam na podaniu immunoglobuliny w przyszpitalnej przychodni. Matko kochana, 2h mi to zajęło... Już wiem, dlaczego chodzę prywatnie do lekarza :D Agentka, podziwiam Cię, jak Ty po pół dnia tam co chwilę musisz spędzać! I odebrałam dzisiaj piłkę do ćwiczeń (tą dużą, do siedzenia). Jaka to jest wygoda i ulga :D szkoda, że jeszcze nie można na niej skakać, ale ćwiczenia od fizjo w końcu można robić wygodnie (wersje kombinowane z kanapą i poduszkami są jednak mniej skuteczne) i jeszcze siedzenie przy stole na takiej piłce to miód na mój kręgosłup :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek przez to że mam dostałam i sama kupiłam z różnych miejsc mam porównanie i powiem wam że te z newbie czyli o ile się nie mylę kappahl to po praniu nie są jakieś świetne jak na to ile kosztują nowe. Sinsay ma bardzo cienki materiał więc na takiego maluszka spoko ale obstawiam że te które dostalam to jeszcze kilka prań i zaczną wyskakiwać dziury. Dość dobre wrażenie robi lupilu z lidla. HM i Pinokio podobają mi się chyba najbardziej, ale smyk i 5 10 15 też są spoko. Ciekawa jestem ciuszków z next może nawet jakieś mam ale bez metek więc nie wiem że to z tego 😅 a i jeszcze mam z SH z firmy carter's i one są takie wąziutkie na chude dzieci 😉 bo właśnie niektóre są krótkie ale szerokie i to takie mega szerokie 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa znowu zasnęłam o 2 i po prostu musiałam chyba odespać.

Właśnie dostalam do akceptacji tekst wywiadu i poleciał 😳 wywiad ze mną na Onecie będzie 😅😅😅
    Boże, mam nadzieję, że nie nagadalam żadnych bzdur i się nie skompromituje 🙈

A co do piłki to ja często siadam i powiem szczerze, że muszę się pilnować aby właśnie nie zacząć skakać.

Właśnie kończy się prac partia kolorów 50/56 więc mam prasowania że hej 😬

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity jesteś tu gdzieś? Pytałam jakiś czas temu ale chyba Ci umknęło?

Weź mi koleżanko "od szydełka" doradz, jak ja mam te kocyki potraktować? One po zrobieniu powędrowały do garderoby bez prania / blokowania. Trzeba je blokować tak jak chusty?
    Jak ja to mam wysuszyć? 🙈 Zacznę od bawełnianego i jego rozwiesze ale nie wiem co zrobić z tym merino. Doradzisz?

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, właśnie znajome mi mowily, ze na takie maluszki to jeszcze spoko te cienkie ubranka, ale jak dzieci zaczynają kombinować przy pelzaniu to już widać jak lecą szybko te słabej jakości...

Sara, będę wypatrywać! 👌 no właśnie to skakanie Kusi strasznie 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 14:14

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi umknęło 🙈 a sprawdzam dość często forum 😉

Generalnie bawełna to normalnie będę prac i suszyć. A z merino mniejsze wirowanie i o ile masz możliwość to np można rozłożyć na ręczniku na płasko, ja rozkładałam ma suszarce. I kocyków nigdy nie blokowałam. Dopytam jeszcze bratowej czy merino prała w 60°C🤔
    A no i napewno będę normalnie prasować.

Sara30 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki longanimity. W sumie tak. Blokuje się by nadać kształt zwłaszcza ażurkom. Spróbuję nie zepsuć 😅

Rozmowa ze mną już na Onecie 🙈
    Oczekiwanie na internetowy hejt - czas start 😅

Jak chcecie do kawki to wrzucam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 14:34

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wywiad! 🥳 A zdjęcie z rodzeństwem absolutnie wygrywa 🤩

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara wrzuć jeszcze raz bo nie wyświetla się link 😢

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.onet.pl/informacje/narenciepl/rozmowa-z-paula-sarara-mama-toli-z-coffin-siris/q6vgf4e,30bc1058

Maiora, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, świetny tekst! Czuje taką pewną dumę z faktu, że się poznałyśmy, wirtualnie co prawda i naprawdę Cię podziwiam ☺️

Ogoorkowa, Longanimity, Maiora lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wydało się, skąd mój nick 🤣
    I dlaczego nie mogę nazwać córki Sara 🤣

Kania_czubajka, Ogoorkowa, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ