X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, ja dopiero skończyłam "zadania" 🥲 zrobiłam 3 rodzaje ogórków, obrałam i pokroilam tonę marchwi do zamrożenia na zimę ale to jest pikuś....

Powiedzieć, że jestem debil to mało 🤦🏻‍♀️
    Prałam dziś ten komplet w króliczki i komplet do gondoli. Oczywiście na metce jak byk napisane, żeby nie suszyć w suszarce bębnowej. Ale oczywiście, Paula pomyślała, że to takie "pierdu pierdu" i wrzuciłam bo będzie przyjemniejsze 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ no i oczywiście, jak to mawia mój stary... Nadgorliwość gorsza od faszyzmu 🤦🏻‍♀️
    Zjeba*** po całości 😭😭😭

Wypełnienie się tak napuszylo, że z płaskiej poduszki zrobiła się kulka... Ta tkanina waflowa się zbiegła, wypełnienie w kolderce napuszylo a oczywiście bawełna nie tknięta 😭😭😭
    Dziewczyny, ja to prasowałam dobrą godzinę żeby uratować. Stwierdziłam, że gorzej nie zrobię i na maksa parą udało mi się wyprasować, ponaciągać i uratowałam 🤦🏻‍♀️ ale co się nawkurwiałam to moje 🙈 już nigdy więcej nie wrzucę tego do suszarki, jak słowo daję. Ja i metki mamy taką samą relację jak przeciętny facet i instrukcja składania mebla - "to niepotrzebne zawracanie tyłka" 🤦🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, tulę Cię kochana za te wszystkie stresy! Już wszystko dziewczyny powiedziały, więc nie mam nic do dodania,ale naprawdę wspieram dobra myślą!

Sara,ja z metkami też mam taką relację. Traktuje je raczej jako sugestie xd no ale umówmy się serio, mam ubranka dziecięce prać na 40 stopni? No w 40 to ja się myje, to niezbyt wysoka temperatura 🤣

I dziś ja po raz pierwszy na warcie..moze długo to nie trwa, ale od 4:30 się kręcę. Zaraz pójdę chyba zjem coś, może zasnę jeszcze na trochę :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ja na warcie też od 4.30 😂 mam nadzieję że jeszcze przysne 😂 ale ciężko mi to idzie. Rozbudziłam się bo mi się przypomniało że mam wizytę we wtorek i muszę zrobić mocz a nie mam pojemniczka w domu żeby to ogarnąć dziś 😂 co z tego że w poniedziałek też zdążę bo wyniki będą we wtorek do 15 a wizyta o 15.45 ale wymyśliłam sobie ze zrobię je dziś 😂😂

Sara doskonale cię rozumiem. Moja relacja z metkami też jest skomplikowana 😂 dobrze ze udało się uratować komplet 🙂

Agentka współczuję stresu i zgadzam się z dziewczynami. Jestes pod stałą obserwacja i bardzo dobrą opieką ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również metek nie czytam 😆 ważne,że się udało uratować:D

Maiora, Kania, udało się jeszcze zasnąć? ❤️ tulę mocno!
    Ja spałam jak zabita, wczoraj wymieniona posciel, rano jakiś deszcz za oknem, no idealne spanko :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka dziewczyny już wszystko napisały, oby to tylko nadgorliwość lekarza i jakiś błąd pomiarowy🤞

Co do metek... wczoraj szykowałam sobie do prania wszystkie pieluszki i 2 muślinowe mam z takiej nie taniej firmy babysteps... i wyobraźcie sobie ze na matce jest żeby prac ręcznie 🤣🤣🤣 ale to tylko pieluszki więc jak się zbiegną to trudno 🤷‍♀️
    No ale właśnie... to produkt dla niemowląt no to jak ręcznie... mogli jeszcze napisać że tylko w zimnej wodzie 😵‍💫

Ale stwierdziłam wczoraj że moja pralka fajnie pierze na tym programie dziecięcym bo... wczoraj przełożyłam do takiego porządniejszego pudła ciuszki 68 i trochę 74 które już dostałam od kuzynki... I miałam takie delikatnie klejące ręce i domyślam się że to przez niewyplukany proszek... a po ściąganiu prania z suszarki i prasowaniu czyli tez sporo przekładania nie mam takiego efektu na rękach 💪 no i są prawie bez zapachowe a na tamtych czuć jednak zapach proszku który średnio mi pasuje.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ważne że udało się odratować. Choć biedna się napracowałaś ❤️.

Maiora, Kania, łączę się w bólu. Widać nie umiem współdziałać w sztafecie, bo drugą noc pod rząd zdecydowałam się pełnić nieprzespaną wartę. Do 1 nie spałam, więc pobudka o 5:30 bolała.

Nie pisałam Wam chyba, ale za mało mi się dzieje w życiu i się doszkalam - 2x w tygodniu uczęszczam na lekcje niemieckiego (fundowane przez pracodawcę 💪🏻). Wyobraźcie sobie jak dzisiaj mi się gładko sprechało po takiej nocce 😂. No nic, byle do końca pracy. Wszystko przetrwam 💪🏻.

Maiora, nie masz żadnego labo czynnego w SB w pobliżu? Ja wczoraj tak ładnie poszłam oddać krew i zapomniałam pojemnika z moczem z domu. Więc sama muszę kupić i jutro dostarczyć na badanie 🙈🤦🏻‍♀️.

Coś tam miałam jeszcze napisać, ale zapomniałam 😂. Ograniczę się więc do życzeń bardzo miłego, przedweekendowego dnia.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no dla mnie absurdem jest żeby jakiejkolwiek dziecięcej rzeczy nie można było wyprać w pralce 😱 ale z tą suszarką to naprawdę się zdziwiłam.
    Ja w suszarce wysuszyłam WSZYSTKO włącznie z kocykami które robiłam (tak, ten z merino też 😬), kura do karmienia też poszła do suszarki i przeżyła bez uszczerbku.

Ja usnęłam znów grubo po 1 a pobudka o 7 🥴
    Niby 6h snu ale zauważyłam, że w tym III trymestrze mój organizm domaga się snu podobnie jak w I. Praktycznie codziennie w dzień mnie ścina i marzę o drzemce ale nie ma szans bo wakacje i dzieci w domu. Mam plan poświęcić wrzesień na odpoczynek 😊

Kurcze, zaczął się 8 miesiąc ciąży a ja autentycznie łapie się na tym, że funkcjonuje tak jakby ciąży w ogóle nie było 🫣 nabijam po 15-20tys kroków (mój standard w lecie), noszę skrzynki z warzywami, robię w ogródku, skacze po drabinach i serio jestem w stanie zrobić wszystko i jedyna różnica jest taka, że czuje się zmęczona tak z 20 x bardziej niż robiąc to samo bez brzucha 😏 i wczoraj pomyślałam, że z jednej strony to fajnie bo raz, że nie tyje i większa szansa, że szybciutko stanę na nogi po porodzie (tak, aktywność w ciąży ma na to duuuuzy wpływ) ale z drugiej strony, jestem pewna w 100% że będę żałowała bo ciąża to taki fajny czas kiedy mogłabym się ze sobą popieścić, leżeć i pachnieć i nikt by mnie leniem nie nazwał 🫣 a ja głupia nie korzystam.

Ancalime kiedy idziesz na urlop?

Miłego weekendu dziewczyny ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 09:28

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, planuję urlop od 21.08., a od września L4 do porodu. Na macierzyńskim też chce dorabiac, ale muszę znaleźć jakiegoś radcę prawnego aby doradzil mi jak to zrobic zgodnie z prawem. Wiecie, że u mnie to prewencja depresji. Mam nerwicę lękową, miałam depresję i nie chce wrócić do tego co było... Terapia młodej, ja non stop sama w domu w stresie. Nie, nie, nie...

Dam radę 💪🏻💪🏻💪🏻. Jakoś, bo łatwo już nie jest 😂😂😂.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ale ja to doskonale rozumiem i naprawdę nie oceniam bo sama nie umiem na dupie usiedzieć.
    Ja nie mogę się nudzić bo popadam w jakieś dziwne rozkminy 😏
    Zanim założyłam Stowarzyszenie i nim zajęłam głowę, wymyślałam sobie co raz to bzdurniejsze zajęcia i hobby byle tylko nie siedzieć i nie myśleć o przyszłości 🫣
    Ciebie i Twoja głowę ratuje praca a moją tona innych zajęć. Nie mam możliwości wyjścia z domu samej, nie mogę nawet wyjść pobiegać dlatego wynalazłam sobie pierdylion rzeczy, którymi mogę zajmować się z domu 🤷🏻‍♀️
    Także rozumiem doskonale ❤️

Jak przyjdzie zima i nie będę miała roboty w ogrodzie, słoików to znowu będę w każdej wolnej sekundzie zasuwać na drutach. Albo wymyślę haftowanie. A może rysować zacznę. Nie wiem. Cokolwiek byle nie siedzieć bezczynnie bo ja nie umiem 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 09:38

Ancalime lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! współczuję sztafety niespania, ja długo nie mogę zasnąć ale od 2 dni odpukać jak już zasne o 1szej to śpię do 9.
    Agentka współczuję stresu ale mocno wierze że że.to nadgorliwość lekarza i serduszko córeczki jest w jak najlepszym stanie ❤️ dawaj znać jak coś nowego się dowiesz.

Longanimity, jak to ręcznie prać? A nie było jeszcze na metce że najlepiej w górski potoku? 😉

Pytanko wyprawkowe, co sądzicie o podgrzewaczach do chusteczek nawilżanych?
    Kto używał lub planuje zakupić?

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, zmieniłaś obrazek i z moim niewyspaniem dzisiejszym chwilę zastanawiałam się co to za nowa twarz dołączyła do nas 😂😂🙈.

Sara, cieszę się, że rozumiesz ❤️. Bo w pracy 'kolezanka' już mi powiedziała, że to co robię nic jest nieodpowiedzialne, szkodzi innym kobietom (!) i nie na miejscu. Aż mnie zdziwiła jej postawa... Ponoć zarząd będzie wymagał od innych pracy do samego końca bez zw.lek.

Przypomniałam jej, że w 1 ciąży poszłam na zw. lek. w 4 mcu, bo się źle czułam po operacji. I jakoś miałam gdzie wrócić. I kieruje się SWOIM dobrem i mojej rodziny (sorry, przy depresji nie chciałam wychodzić z domu, zadbać o nic, więc cierpieli na tym i mąż z córką) a nie potencjalnych przyszłych zaciążonych w firmie. Dbam o SWÓJ dobrostan i wiecej jestem przecież leżąco, zdalnie niż fizycznie w biurze... Ale niektórzy nie mogą się powstrzymać od oceniania 😑😑😑. Nie mówiłam jej akurat o planach pracy podczas macierzyńskiego, bo na bank usłyszę że zaniedbam K. czy coś 🙄. Niektórzy nie mogą się powstrzymać od oceniania innych!

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro już narzekam, to przy okazji ponownie podziękuję za atmosferę tutaj. Bez oceniania, jesteśmy gotowe na odmienne zdanie u nas nawzajem ❤️. Każda rzeciez robi co dobre dla niej i maleństw, rodziny.

Meeg, dla mnie osobiście podgrzewacze to zbędny wydatek. Na codzien w domu przemywałam chusteczkami/wacikami nasączonymi (ciepłą) wodą, aby jak najmniej chemii. A tak to zwykle nawilżane, ale w moim mniemaniu mają one temperaturę zbliżoną do pokojowej, więc chyba szkoda mi hajsu. Ale chętnie poczytam jak się sprawdzają u Was. Może Sara używała?

Sara30, Meeg lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime praca przy niemowlaku? Ty wyrodna matko 😆 (żart ofc). Widocznie koleżanka nie może pojąć wielozadaniowości 🤷🏻‍♀️
    Serio, co trzeba mieć w głowie żeby tak bredzić 🤦🏻‍♀️
    Ale zauważ, że jak dziewczyna w ciąży pójdzie na L4 w 7 TC to też się nasłucha. Ludziom nie dogodzisz, po prostu 🤷🏻‍♀️

Z Meeg i jej zdjęciem miałam to samo 🫣 krótka konsternacja 🫣

Ja podgrzewacza do chusteczek nigdy nie miałam :) ale jeśli było gdzieś chłodno i chusteczki były zimne, to dla noworodzia ogrzewałam po prostu w rękach chwilę :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że ja poszłam na zwolnienie w 25tc, ale ogólnie pracowałabym dłużej, na pewno cały czerwiec ale już mi się nie chciało słuchać tego gadania, że głupia jestem i że powinnam dawno leżeć na zwolnienium. Praca w urzędzie taka jest i tam chyba ludzie są nieprzyzwyczajeni, że kobieta z brzuchem może siedzieć za biurkiem i zajmować się swoją robota. Z drugiej strony, jak teraz przytuliłam pierwsza taka pełną wypłatę ze zwolnienia, to aż się zdziwiłam, jak dużo więcej kasy mi przyszło na zwolnieniu niż w pracy. To może dlatego tak mi ludzie gadali, bo wiedzieli, że na zwolnieniu lepiej płacą 🤭 ale nikt tego wprost nie powiedział.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zmieniłam bo będę mieć córeczkę a na zdjęciu jakich łobuz 😉

Kania_czubajka, Sara30, Ogoorkowa, Ancalime, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania a u mnie odwrotnie właśnie dziewczyny mówiły że się nie opłaca pracować bo na zwolnieniu więcej kasy się dostaje 🤷‍♀️ ale też znalazła się jedna która uważa że ciąża to nie choroba i że do końca można pracować, oczywiście mi tego nie powiedziała tylko wcześniej tak gadała.
    Tyle ze u mnie też wszyscy wiedzieli o pozostałych problemach i nikt mi nic nie sugerował że powinnam pracować czy nie pracować...

Ja tam idę spać tak średnio koło 22.30 i wstaje po 7 bez budzika, po drodze zwykle 2 lub 3 pobudki na siku. No i czasem biorę dyżur na niespanie od jakiejś 3 😉 także tragedii nie ma 💪

Właśnie Sara tego się boję, że ciężko mi będzie wrócić do formy... ale kurde... początki ciąży miałam ciężkie fizycznie przez zaostrzenie... przed ciąża też średnio z aktywnością bo po operacji dopiero wracałam do jakiejkolwiek aktywności... a teraz już średnio zdążę się rozkręcić 🥴 niby codziennie coś tam próbuje, ale różnie bywa... no trudno jakoś to będzie 🤷‍♀️

A ja się zastanawiam nad wzięciem jeszcze urlopu wychowawczego później ale stwierdziłam że podejmę decyzję po macierzyńskim bo jak będzie mnie psychicznie męczyć zajmowanie się dzieckiem i domem to napewno będę chciała wrócić do pracy, ale np koleżanka jedna mi powiedziała że ona z domem to średnio ale z dzieckiem czuła totalne spełnienie więc może i tak będzie. No i kwestia kasy też tu odgrywa rolę więc zobaczymy czy pod tym względem będziemy mogli sobie na to pozwoli w tedy.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak, mi też o to chodziło że więcej. Może jakoś nielogicznie napisałam xD ale mi ogólnie wychodzi gdzieś około 20 procent więcej na zwolnieniu, niż na etacie.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    No tak tak, mi też o to chodziło że więcej. Może jakoś nielogicznie napisałam xD ale mi ogólnie wychodzi gdzieś około 20 procent więcej na zwolnieniu, niż na etacie.

Chodziło mi że odwrotnie odnośnie mówienia wprost o tym 😉

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Chodziło mi że odwrotnie odnośnie mówienia wprost o tym 😉
    Aa ok. No właśnie. Jak pracowałam w poprzedniej pracy,to tam wszyscy wiedzieliśmy ile kto zarabia, kto dostał podwyżkę i w ogóle. Mieliśmy taki luźny stosunek do tego, ale też mega dobrze się znaliśmy i ufaliśmy sobie. W urzędzie to ja nie wiem, czy zarabiam mało, czy dużo, bo jednak się nie mówi o takich rzeczach :D i tak samo z tym zwolnieniem, fajnie się wszytskie nagrody, 13stki, premie doliczyły no i po co pracować? 🤷 ja wiem, że właśnie dla własnej potrzeby pracy, dla aktywności i w ogóle,no ale jednak kasa na drzewie nie rośnie.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity to wszystko wyjdzie w praniu myślę :) może akurat poczujesz się na maksa spełniona i będziesz chciała długo pobyć w domu :)
    Dochodzi kwestia niań/ żłobków. Myślę że tutaj nie ma złotego środka 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny, zaczynacie powoli myśleć o masażu krocza? Ja sobie codziennie obiecuje, że dziś zacznę 🤦🏻‍♀️ a potem się kończy szybkim prysznicem i padaniem na twarz. Ale wiem, że będę żałowała jeśli sobie tym nie pomogę 😏

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ