X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego Ega kids tylko tetre kupowałaś? Ja od nich mam muślinowe i są super.
    Tetre mam z innej firmy.

Swoją drogą, ja dopiero teraz pomyślałam 🫣 stałam przy tym żelazku pół dnia żeby pieluchy poprasowac a moja babcia ma magiel 😁 w tym to idzie moment pościel czy właśnie pieluchy

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara tylko tetrowe biale i we wzorki, ale dobrze wiedzieć że musliny mają fajne bo jak stwierdzę że domawiam to już wiem skąd 😁

Ooooo właśnie magiel... moi rodzice zostawili właśnie po babci... muszę zrobić rozeznanie w temacie to może w tym sobie wyprasuje 🤔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, muślin jest naprawdę spoko. Zamówiłam też muślinowe z "babymam" i są jak tetra 😏
    A tetry polecam z "kamyczek". Ogólnie firma nie ma większego znaczenia ale ja patrzę zawsze żeby gramatura była ok 140 nie mniej.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by tłumaczyło bo biała ma gramaturę 115, a kolorowe 120. Za to u mamyginekolog nie znalazłam wgl info o gramaturze ale napewno jest wyższa.

Teraz tak patrzę na allegro mają też z egakids takie pieluszki o gramaturze 140, no trudno następnym raz zwrócę uwagę 😉
    Także dziewczyny jak jeszcze nie zamawialiście to zwróćcie na to uwagę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 17:04

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Emmie jak robiłam wyprawkę to też myślałam, że tetra to tetra i taka już jest 😅 dopóki nie dostałam od kogoś pieluszek na prezent i wtedy odkryłam tajemnice gramatury 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak odnośnie zwolnienia w ciąży, to dziś szef sam mi powiedział, że jakby co to mam śmiało iść. A ja zupełnie serio odparłam że póki co nie planuje 🙈. Ginekolog też proponuje, więc jakby całe otoczenie mnie 'rozgrzesza'. Ale no, nie chce.

I ja absolutnie nie oceniam też jak ktoś idzie od razu przy dwóch kreskach. Czemu nie?! Jeden z nielicznych momentów, gdzie choć trochę możemy uszczknąć z tych ciężko płaconych składek. Poza tym ciąża to naprawdę ciężki czas. Co druga z nas nie dosypia, coś ją boli, czy krwawi. Rotacyjnie narzekamy. Więc ja popieram. Wku#wia mnie tylko ocenianie przez innych kto/co robi 🙄.

Sara, dziś w Biedzie promocja 2+2 gratis na artykuły szkolne. Całkiem tanio można wyrwać plastelinę czy inne kleje na wyprawkę. Młoda w ub.roku w pierwszej klasie zużyła tego tone, także daję znać 🙂. Wyprawka w końcu obowiązuje nas akurat podwójnie 😂🙈.

Longanimity, już któryś raz czytam o produktach mamy ginekolog. Że są naprawdę nieźle jakościowo. Kusi mnie zajrzeć do jej sklepu, ale boje się że przepadnę 😂🙈.

Co do magla, moja mama kiedyś miała, ale niestety oddała 💔. Żal we mnie nieziemski za nim do tej pory. A wiecie kiedy za nim szczególnie tęsknię 😂🙈? Córka 2x przyniosła z przedszkola/cholera wie skąd owsiki. A wtedy całą rodziną trzeba się leczyć, czy masz objawy, czy nie - tony prania, prasowania. Dużo szybciej byłoby pościel czy gacie przemalować 😂😇.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime dzięki ale jestem totalnie spłukana 🫣 a wyprawkę do szkoły mam x3 😱
    Planuje dopiero w sierpniu i chyba będę zamawiać przez neta ale dziękuję serdecznie 😊
    Co roku kupowałam te plastyczne rzeczy w biedrze ale no zanim będę miała kasę na koncie to już zostaną resztki 🤷🏻‍♀️ zamówię przez neta bo nie chce mi się z 3-ką biegać po sklepach a oni lubią sobie sami wybierać. Siądę z nimi i przez neta wybiorą :)

A owsiki - cudo 🤦🏻‍♀️ u mnie raz w życiu w domu były i tak jak piszesz - cala familia do leczenia + sterylizacja całej chałupy 🙈 mogę się tylko domyślać, jak magiel się sprawdza w takich sytuacjach 😍

Ale w tamtym roku miałam jeszcze ciekawszą akcje... i to jest idealny przykład jak niektórzy rodzice są totalnie nieodpowiedzialni...

Moja pierworodna przyniosła z przedszkola wszy 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Odkryłam je podczas czesania.
    Oczywiście od razu zadzwoniłam do przedszkola aby to zgłosić - okazało się, że ani wychowawca ani dyrekcja nie wiedzą o problemie w przedszkolu ALE gdy 15 minut później pojechałam do apteki po preparaty, okazało się, że są kupowane masowo 😏😏 czyli rodzice działali ale nie uznali za stosowne zgłoszenia do szkoły.
    No dobra. Wydałam 200 zł na preparaty, następnie prałam wszystkie tekstylia jakie w domu są, wyrzuciłam do śmieci wszystkie ozdoby do włosów, szczotki itd a samo ogarnięcie głów dzieci zajęło kilka godzin (Emma ma włosy gęste jak dorosła kobieta i miała je wtedy do pasa 🤦🏻‍♀️ więc samo jej wyczesanie zajęło ok 3 h).
    Oczywiście w instrukcji preparatu było napisane, że kurację należy powtórzyć po 7 czy 10 dniach aby było 100% skuteczności. Postanowiłam więc, że przez ten czas wszystkie dzieci będą w domu aby nie złapały od innych dzieci, których rodzice nie zdążyli zareagować. Wychowawca obiecał, że zajmie się problemem i w przedszkolu będą informacje i nakazy aby rodzice się tym zajęli.
    Po tych 7-10 dniach powtórzyłam rytuał, znów zostawiłam 2 stówy w aptece, wyprałam wszystko, wyczesalam włosy - dzieci zdrowe.
    Pytam więc wychowawcy, czy temat załatwiony - tak, wszyscy rodzice poinformowani aby przejrzeć i wyleczyć dzieci. No to moje dzieci wróciły do przedszkola. Minął jakiś tydzień czy dwa- wszy wróciły 🤬🤬🤬
    Potem przypadkiem dowiedziałam się, że pewni rodzice oleli temat calkowicie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    I co z tego jak 99% klasy było wyleczonych jak jedni rodzice zaniedbali 🤦🏻‍♀️
    Po raz kolejny przerabialiśmy kurację, pranie domu itd ale na całe szczęście przyszły wakacje i dzieci nie chodziły już do przedszkola. Od września ścięłam Emmie włosy o połowę i bardzo pilnuje by miała ciasno związane w przedszkolu 🙄

Ale tak to jest w takich kwestiach - muszą wszyscy konsekwentnie podjąć się tematu bo inaczej to walka z wiatrakami.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, akurat wszy córa nigdy mi, odpukać, nie przyniosła. Ale są takie gumki do włosów cicho-wsza. Nasączone jakimiś olejkami i ja nimi wiązałam warkoczyki czy kitki. Dodatkowo, jak było ogłoszenie w placówce, to psikalam sprayem. Teraz akurat ma ścięte na krótko, bo tak wygodniej na basen. Jakby co polecam zapobiegawczo. Jedna gumka wg zaleceń producenta starcza na miesiąc, więc nie jest to aż tak zabójczy koszt jak się przeliczy.

Ale tak, rodzice są nieodpowiedzialni. Od kiedy nie ma pielęgniarek a bez zgody rodzica nauczyciel/pomoc nie ma prawa nawet przejrzeć włosów dziecka, to kadra musi ufać, że rodzic faktycznie sprawdził włosy. A jak wiemy, rzeczywistosc bywa różna.

Problem z kasą rozumiem i tulę mocno. Ja wciąż jeszcze z tego powodu nie kupiłam fotelika do auta. Walcze między 'ten jest bezpieczny i nas stac' a 'marzy mi się taki'. Póki co czekam na premię za audyt 😂.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam termin na echo serca na poniedziałek o 20:15 u najbardziej polecanego kardiologa dziecięcego w regionie 🍀
    Trzymajcie proszę mocno kciuki🤞

Ogoorkowa, Ancalime, Meeg, Longanimity, Kasio, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime a te gumki nie śmierdzą? Brzmi ciekawie!
    Emil ma króciutkie włosy, Tolka ma 5 włosów na krzyż ale Emma ma okrutnie gęste grube włosy 🙄

U nas wprowadzili regularne sprawdzanie przez higienistkę, rodzice wyrazili zgodę 🙏 i cały ten rok był świety spokój i oby tak pozostało. Ja się już też nauczyłam i raz w tygodniu profilaktycznie sprawdzam wszystkie głowy bo nie mam zaufania, że gdy inny rodzic odkryje problem u swojego dziecka to zgłosi do szkoły a moim zdaniem - powinien.

Co do 💰 to my dalej się odkuwamy po tych przebojach z pracą męża, w międzyczasie multum wydatków, wyprawka. Całe szczęście, wyprawkę mam już w 100% (no może poza chustami ale to mogę we wrześniu kupić) i o to chociaż jestem spokojna. Teraz mąż dostanie w końcu normalną pensje ale musimy zrobić samochód, tu wyprawka do szkoły 🙄 a potem końcem sierpnia zjeżdża i musimy mieć zabezpieczenie finansowe na czas gdy będzie z Nami w domu. Także podejrzewam, że dopiero po Nowym Roku wrócimy do odkładania większych sum 🥴
    Na szczęście to są przejściowe trudności i teraz mąż już będzie miał konkretną wypłatę i gdyby nie te zawirowania ostatnich miesięcy, bylibyśmy o 4 zera do przodu no ale... 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Dziewczyny, mam termin na echo serca na poniedziałek o 20:15 u najbardziej polecanego kardiologa dziecięcego w regionie 🍀
    Trzymajcie proszę mocno kciuki🤞

Ekspresowo!!! Będziemy wszystkie pod drzwiami gabinetu ❤️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, to już zaraz! Kciuki mocno zaciśnięte 🍀🤞🏻🍀.

Ja boję się jak u nas końcówka roku będzie wyglądała. Zanim hajs z ZUSu dostanę, to swoje pewnie minie. Plus jak mąż nie jeździ, to nie zarabia - więc jak zostanie miesiąc po narodzinach, to też brak hajsu. A czesne w szkole 1500 💸, kredyty wolę nie pisać ile 💸 plus wiadomo, życie 🙈. No, ale damy radę, jak zawsze 💪🏻.

Dziewczyny, czy któraś z Was pracuje w małej firmie, zatrudniajacej <20 osób? Jestem ciekawa ile musiałaś czekać na zasiłek z ZUS. Czytam, że czasami i po pół roku niektórzy czekają 😰😱.

W pierwszej ciąży, 2015 rok, czekałam 3 miesiące. Niby czeka się 30 dni, ale ZUS może przedłużyć bo coś tam. Mam nadzieję, że to się zmieniło, bo inaczej to serio nie zachęca do powiększania rodziny 😑.

/Edit Sara, one jakoś bardzo nie śmierdzą. Jakieś takie olejki, jakby lawendowe? Wiesz, nie analizowałam składu 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 18:37

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime u nas tak samo, mąż w domu - wypłaty brak 🫣 więc w zasadzie to co zarobi teraz do końca sierpnia będzie nam musiało wystarczyć. W normalnych warunkach, przyjechałby na tydzień - dwa a kilka tysięcy byśmy sobie odłożyli. Ale jednak wolę aby był w domu maksymalnie długo więc do pracy wróci gdy po prostu pieniądze będą się kończyć 🙈 także całkiem możliwe, że pobedzie i miesiąc po porodzie :)

Od stycznia autentycznie musimy zacisnąć pasa i ja muszę nauczyć się ograniczać wydatki bo w tym tempie odkładania to on jeszcze długie lata spędzi za granicą 🙄 a chcemy jak najszybciej odłożyć potrzebną sumę i aby znalazł już stałą pracę na miejscu i chcemy żyć sobie spokojnie. Ja naprawdę wolę żyć skromniej ale razem. No ale musimy dom zrobić 🙄

Co do ZUSu nie pomogę ale myślę, że trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność bo z tym nigdy nie wiadomo.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co mi się z tym brzuchem dziś dzieje 😰
    Od kilku godzin skurcz za skurczem 🥴

Oczywiście to są przepowiadające i znam swój organizm na tyle by wiedzieć, że ja w ciąży tak po prostu mam 🙄 najgorsze tylko to, że ja w każdej ciąży mam tak wieeeeeele tygodni przed porodem a przez ostatnie 2-3 tygodnie moja macica trenuje non stop i potrafię mieć przepowiadające regularne co 5 minut 🤦🏻‍♀️

Ja oczywiście nie panikuje, bo wiem, że to nie oznacza przedwczesnego porodu tylko średnio podoba mi się perspektywa takiej mordęgi przez najbliższe 2 miesiące to raz, a dwa, przez takie coś będę miała naprawdę dylemat czy to już porodowe czy jeszcze przepowiadające 😏 takie coś potrafi uśpić czujność 🤦🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, o tyle dobrze, że już wiesz, że tak masz 🫣 Bo jakby trafiło to na któraś z pierworódek to byśmy się dopiero naschizowały. W każdym razie współczuje, bo to na pewno duży dyskomfort.

Ja się na ZUSie totalnie nie znam, mam nadzieję, że moja kasa przyjdzie w poniedziałek, bo w dużych firmach chyba zawsze pracodawca wysyła kasę? W sumie właśnie się zorientowałam, że w ogóle o tym nie myślałam 😬

Zgodnie z zaleceniami fizjo leżakuje, w związku z tym uskuteczniam w dalszym ciągu moją „garażową” wyprzedaż na vinted 😅 to chyba będzie moje hobby na najbliższe tygodnie-tak odnośnie umiejętności „nicnierobienia”: od razu się czuje bardziej sprawcza i praktyczna, jak przychodzi powiadomienie, że coś sprzedałam i mogę zapakować paczkę 😁

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie terminu u lekarza- sama jestem w szoku, że już na poniedziałek. Może uznał, że czas ma znaczenie, a może miałam szczęście i ktoś zrezygnował 🤷🏻‍♀️ Nie wiem, ale bardzo się cieszę, że już za 2 dni będzie można coś podziałać w temacie. Czekanie mnie od zawsze męczy najbardziej.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Agentka, to już zaraz! Kciuki mocno zaciśnięte 🍀🤞🏻🍀.

Ja boję się jak u nas końcówka roku będzie wyglądała. Zanim hajs z ZUSu dostanę, to swoje pewnie minie. Plus jak mąż nie jeździ, to nie zarabia - więc jak zostanie miesiąc po narodzinach, to też brak hajsu. A czesne w szkole 1500 💸, kredyty wolę nie pisać ile 💸 plus wiadomo, życie 🙈. No, ale damy radę, jak zawsze 💪🏻.

Dziewczyny, czy któraś z Was pracuje w małej firmie, zatrudniajacej <20 osób? Jestem ciekawa ile musiałaś czekać na zasiłek z ZUS. Czytam, że czasami i po pół roku niektórzy czekają 😰😱.

W pierwszej ciąży, 2015 rok, czekałam 3 miesiące. Niby czeka się 30 dni, ale ZUS może przedłużyć bo coś tam. Mam nadzieję, że to się zmieniło, bo inaczej to serio nie zachęca do powiększania rodziny 😑.

/Edit Sara, one jakoś bardzo nie śmierdzą. Jakieś takie olejki, jakby lawendowe? Wiesz, nie analizowałam składu 🙈
    Ja w takiej małej pracuje :) najlepiej pd razu pociśnij ksiegowa, żeby wysyłała do zusu jakieś zaświadczenie o niezdolności do pracy, oni mają 30 dni od jego wpłynięcia na wypłacenie kasy. Wypłacała za konkretne L4, czyli np. 19.06-9.07, potem będzie 10.07-7.08 itp... mi pierwsza kasa wpłynęła jakoś 21 lipca chyba... jutro napisze coś więcej, bo już padam na twarz 😆

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka o to to! Ty wiesz jaką gehennę przechodziłam w ciąży z Emmą, gdy od 32 TC miałam skurcze przepowiadające dzień w dzień 😱 leżałam plackiem bo bałam się, że nie donoszę 😳 urodziłam w 42 tc po 10 tygodniach takich skurczów 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Z Emilem i Tolką było to samo ale już funkcjonowałam normalnie bo wiedziałam, że tak może być... I wierz mi, zanim przyszło co do czego, to przynajmniej 10 razy już myślałam, że to poród 🤦🏻‍♀️
    A teraz? Te skurcze zaczęły się pojawiać jakoś ok 25 TC a szyjka ma 4,5 cm i jest ze stali 🤷🏻‍♀️
    Moja macica po prostu uwielbia trenować 🙈

A z tym vinted to jest bardzo produktywne zajęcie! Bo miejsce się w domu zwalnia, kasa wpływa na konto, ty masz się czym zająć 😁 układ idealny!
    Ja się muszę zmobilizować i też zacząć bo mam mnóstwo jakichś drobnostek, które mogłabym sprzedać ale nie chce mi się z tym bawić ale może faktycznie to zrobię :)
    A z tą wizyta wyszło super bo tak jak mówisz, czekanie męczy okropnie. A tak weekend zleci i już będzie wiadomo co i jak 😁 w poniedziałek wszystkie jesteśmy z Wami ❤️

Ja właśnie kończę sprzątać łazienkę. Najgorsze już za mną - właśnie wyciągnęłam wszystko ze wszystkich szafek i bez certolenia się wywalam co zbędne, co nie używane od dawien dawna itd... muszę jeszcze poodsuwac szafki bo nie robiłam tego wieki. Na samym końcu umyje fugi i podłogi i mam operacje "Wicie gniazda" zakończoną 😎
    Chce od razu znaleźć wolne miejsce na łazienkowe rzeczy Lidki + moje połogowe :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, kończysz łazienkę o tej godzinie? 😁 Jeju, jesteś nie do zdarcia! 💪 a te skurcze to taki ból okresowy czy jakoś inaczej je czuć?

Agentka, ekstra że termin tak szybko, mam nadzieję że będziesz dzięki temu spokojniejsza 😘

Co do L4 - ja chyba jestem najwcześniej na L4, bo od dnia transferu, czyli 2t+5d 😳 na pewno w pracy komentują, ale się tym nie przejmuję. Mimo tego rozumiem kobiety, które pracują do końca. Jakby nie długie starania i poronienia to na pewno chciałabym pracować dłużej. Trochę żałuję, że nie wróciłam jak było wiadomo że wszystko dobrze ale tutaj zadziałała presja rodziny 🙁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec pracy na dziś - godzina 00:30 🙈
    Zostały mi tylko fugi na podłodze i drzwi + futryna i mogę zapraszać Rozenkową z białą rękawiczką 🤣
    Ale to jutro bo już jestem strasznie zmęczona 🫣

A plan jest taki, że jutro dokończę łazienkę, ogarnę takie codzienne sprzątanie, pomyje podłogi, rozłożę dywany prosto z pralni a wieczorem jak dzieci usną usiądę z jakimś pysznym jedzeniem, piwem bezalkoholowym i osiągnę ZEN 🤣🤣🤣

Kasio te skurcze nie bolą tak jak ból miesiączkowy. To nawet nie jest ból przeważnie, a jeśli bolą to tak tępo i w kroczu ale to się zdarza sporadycznie u mnie. Po prostu to jest taki skurcz macicy gdy calutki brzuch twardnieje (jak dotknie się wtedy brzucha to czuć, że macica jest twarda jak kamień i można bez problemu wyczuć jej kształt 🙄) i temu towarzyszy dyskomfort. To nie boli ale gdy brzuch tak stwardnieje to ciężko jest wziąć oddech, zmienić pozycję itd. To nie tyle jest bolesne co męczące 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ