X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podzielę się swoimi typami - obstawiałam Pucz, Sarę siebie i Kanię na początek 🙈. Ciekawe jak się sprawdzi. Zabawne tak wróżyć z fusów 😂😁.

Sara30 lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, a u Ciebie planują CC na zimno, czy będą czekali aż się akcja zacznie?

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime u mnie to na razie tylko ja planuje w głowie CC :D w związku z brakiem obrotu.
    A tak to nie wiem, mega mam strach z planowaniem czegokolwiek póki się nie dowiem konkretów na poniedziałkowej wizycie szczerze mówiąc.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Ja też stawiam na Pucz jako pierwszą :)

A Kania i Ancalime to już nie wiem jaka kolejność 😁

Mój mąż ma kolonoskopię w szpitalu 26.09 także wolałabym urodzić po tej dacie 🙈 Jeśli się okaże, że z serduszkiem ok to obstawiam u siebie CC w okolicach terminu (zmienię zdanie, jak mała się łaskawie ruszy :p)

Jak patrzę na wcześniejsze wątki to widzę, że statystycznie jedna rodzi przed czasem, a znaczna cześć ma indukcję, zwłaszcza pierworódek.

Właśnie też to zwróciło moją uwagę. O ile indukcję w 41+ jestem w stanie zrozumieć to trochę mnie zastanawia ilość indukcji grubo przed TP 🤷🏻‍♀️ któraś z dziewczyn na którymś z wątków nawet sama prosiła lekarza o skierowanie i indukcję chyba w 37 czy 38 TC 😳
    Ja wiem, że końcówka do przyjemnych nie należy i że będzie nam zajebiście ciężko. I naprawdę jestem w stanie pojąć, że po "ciąży donoszonej" kazda z Nas będzie marzyła aby już sobie ulżyć i utulić malucha ALE... "Ciąża donoszona" to taka ustawowa granica jednak badania dowodzą, że te ostatnie tygodnie są ekstremalnie ważne. Owszem, dziecko urodzone w 37 TC będzie oddychało samo, będzie prawdopodobnie trzymało temperaturę ciała ale... Można w necie poczytać opracowania naukowe z których wynika, jak bardzo mózg dojrzewa jeszcze po tej dacie. Takie kwestie jak odruch ssania, napięcie mięśniowe itd też w dużej mierze zależą od "donoszenia". Więc ja niekoniecznie chciałabym urodzić tak wcześnie. Więc ja napewno nie będę szalała z przyspieszaniem porodu gdy tylko stuknie "ciąża donoszona" 🤷🏻‍♀️

Ancalime ja miałam kolonoskopię i powiem szczerze, nie taki wilk straszny :) kciuki za męża!

I żeby nie było, mówiłam powyżej o przypadkach gdy ciąża jest naprawdę fizjologiczna bez jakichkolwiek powikłań a jedynym wskazaniem jest "mam już dość"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 18:39

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, myślałam że u Ciebie planowana CC z uwagi na Twoją chorobę 🙂.

Ja mam planowane CC z uwagi na pierwsze cięcie i mój sprzeciw do podjęcia próby sn, z uwagi na potrzebę wycięcia ognisk endometriozy z blizny oraz (chwilowo?) ułożenia miednicowego.
    A wskazania do wcześniejszego rozwiązania to cukrzyca na insulinie i starzenie się łożyska. Dodatkowo jestem 'pod obserwacja' z uwagi na nerkę małej oraz pępowinę dwunaczyniową. Więc mam wrażenie, że wcześniejsze rozwiazanie to trochę pozbycie się/zapobiegnięcie potencjalnym problemom. Zobaczymy jak będzie.

//Sara, to nie mój mąż ma kolonoskopię. To akurat oboje mamy za sobą (i przed sobą😂). Teściowa chorowała na nowotwór jelita i mąż jest objęty jakimś tam programem opieki onko dla rodziny. A ja przy okazji też zrobiłam.

Ale Zgadzam sie. Agentka, nie taki wilk straszny. Gastroskopię oboje zanieśliśmy dużo gorzej 🙈.

//Agentka, głupie pytanie leci do Ciebie, uwaga. Jako że też masz często kontrolę tak jak ja 🙈. Za każdym razem wpisują się u Ciebie do karty ciąży? Mi się skończyło miejsce 😂 i mam dostać jakaś dodatkową wkładkę 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 18:42

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do naszych typów. W każdej ciąży byłam na takim forum i zawsze przychodził moment gdy kogoś typowalysmy.
    Koniec końców, ZAWSZE ale to ZAWSZE wyskoczył jakiś czarny koń 🙈 i dziewczyna, której nikt nie obstawiał na pierwszy odstrzał wyskakiwała nam ze zdjęciem bobasa jak Filip z konopii 🤣🤣🤣

Ancalime, Kasio, Kania_czubajka, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolonoskopia zależy od człowieka, ja się nie mogę wypowiedzieć bo miałam w znieczulenie więc nic nie pamiętam 🤷‍♀️ i to serdecznie polecam. Moja mama ma do tej pory traumę, tak ją bolało że nie mogli zrobić badania w całości.

Co do was nie mam jakiś przeczuć żeby obstawiać terminy ale ja jakoś tak co do siebie to jakoś czuję że w połowie września urodzę 🤷‍♀️

A z tym napięciem mięśniowym to taka naciągana sprawa bo mój bratanek prawie tydzień po terminie i od urodzenia ma problemy w związku z tym, a siostrzenica męża urodzona 36+4 co prawda też ma niby ale jak narazie wychodzi na to że mniejsze.

Podobno zażywanie nospy w ciąży też może wpływać na napięcie mięśniowe 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gastroskopię miałam jako nastolatka robioną i poza lekkim bólem gardła po to zupełnie spoko badanie 😂

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity też słyszałam, że nospa może wpływać negatywnie na napięcie.

Ja zażywałam po operacji w pierwszej ciąży i faktycznie mała miała problemy. Z tym, że i cesarka mogła mieć wpływ. A jak się okazało, ma swoje zaburzenia, więc kij wie co z czego wynika 🙈. Nad napięciem da się pracować. Jasne, rehabilitacja kosztuje i finansowo (niemało), i emocjonalnie (przy vojcie/ bobbath dziecko płacze), ale najważniejsze jest, że i przynosi rezultaty.

Piszę nieskładnie 🙈, ale zmierzam do tego, że jak nospa jest niezbędna i pomaga, to jak lekarz zalecił, to trzeba brać i tyle.

/Sara, u mnie na forum też były czarne konie. Więc kto wie, co się wydarzy 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 18:57

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime w szpitalu mi nic nie wpisują w karte ciąży, dostaję tylko wypis w zasadzie, nikt jej nigdy nawet nie chciał oglądać :P a to tam mam najwiecej wizyt, choć już i tak mniej- w II trymestrze chodziłam co tydzień 😬

Oby się okazało, że nie takie zle to badanie, mąż ma tydzień wcześniej gastro, ale boi się bardziej kolono.
    Ma iść z osoba towarzysząca, no ale ja 26.09 to raczej odpadam z takich atrakcji, żadne ze mnie wsparcie będzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 19:22

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kolonoskopię bez znieczulenia ale co prawda, robił mi doktor, który słynie z delikatności. Nie wiem czy to miało wpływ czy mam po prostu fajne kiszki 🙈 ale po badaniu ogólnie wstałam i czułam się normalnie. A samo badanie było dla mnie porównywalne do tego jak teraz Lidka się rozpycha i mam wrażenie, że mi zaraz brzuch pęknie 😅

Co do tego napięcia to oprócz terminu porodu wpływ może mieć jeszcze milion innych czynników więc zwykle przy takich problemach nie da się jednoznacznie określić, co zadziałało tak a nie inaczej, że dziecko ma takie a nie inne problemy 🤷🏻‍♀️ chodziło mi bardziej o to, że każdy tydzień w brzuchu mamy jest ważny i ma sens :)
    Wiadomo, na większość rzeczy w ciąży i tak nie mamy wpływu 😊

Moja szarlotka wyszła dziś... Na kolację 😅 bardzo zdrowo 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, to pyszną miałaś kolację! 😁 Też nie wierzę że już nic nie będziesz robić 😁

Agentka, podobnie jak Ty, układam sobie w głowie że może skończyć się cesarką, ale jakoś mi z tym dziwnie. Najbardziej zmartwił mnie mąż, który jak usłyszał że ma kangurować jak ja byłabym szyta to się zaczął przejmować co będzie jak mu się siku zachce akurat wtedy 😳 Nie chcę CC, bo się boję że nasze maleństwo zostanie samo 😅

Ja myślę że pierwsza będzie Longanimity 😁

Ancalime, ja do greckiej robię sos: łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu, łyżka oliwy, trochę soku z cytryny. W sumie do większości sałatek robię taki sam, to mój ulubiony sos. Jak się miód nie chce rozpuścić to dodaję odrobinę wody. A jak nie mam akurat cytryny to daję odrobinę octu balsamicznego, ale już wtedy zmienia smak bardzo.

Dziewczyny, macie skurcze łydek w nocy? Nie mogę sobie z tym poradzić, biorę aspargin 6 razy dziennie i nie pomaga ani trochę. Boję się w nocy przeciągnąć bo to na bank skończy się skurczem 😬

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja suw wyłamie bo coś mi cmsie czuje, że może Kasio będzie przed Pucz 🫣😅
    Ważne, sebyscie ściskały kciuki (i nogi? 😅) żebym byla tu ostatnia, bo jak na razie to montaż ram drzwi będzie 3 dni później niż chciałby nasz wykonawca, bo już mieli całe terminy zapchane... 😵‍💫 a że drzwi ukryte, które trzeba obrobić gładzią po montażu ościeżnic, to będzie to dość przytrzymywać dalsze prace... nie wiem co sobie w tym czasie ekipka wymyśli do roboty 🫣

Wgl tak rozmawiałyśmy tu o spadkach żelaza, ja ostatnio zauważyłam, że mam jakieś takie hmm... wypłaszczone paznokcie na kciukach? Wyguglalam i to może być objaw za niskiego żelaza. Ja zawsze miałam ponad normę, więc może dla mojego organizmu norma jest wyższa niż standardowe widełki? Albo już mi spadło całkiem... :( ale w weekend jem normalnie, w poniedziałek badanie rano a na obiad wjedzie wołowinka 🐄

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio- mój mąż na info o kangurowaniu (pierwsze słyszał co to jest) i że to się dzieje na gole ciało: „o fuck, to ona się zgubi w moim gąszczu włosów” 🤣🤣🤣
    Ale zmartwienie o sikaniu jest hitem.

Mam skurcze łydek, ale biorę 2 tabletki Asparginu tylko, a ostatnie 2 dni wcale, bo mi się skończył, męża ciagle nie było, a mój mięsień skutecznie mnie zniechęca od chodzenia 🙈

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ja nie mam skurczów innych niż macicy ale nie zazdroszczę. Domyślam się, jakie to męczące i bolesne 🥹

Co do kangurowania to ja pamiętam jak urodziłam Emmę i tak totalnie bałam się ją zostawić samą w pokoju (mimo, że spala bezpiecznie w tej mydelniczce) i z pojsciem siku czekałam aż mąż przyjedzie 🫣
    Myślę, że w takich sytuacjach pielęgniarki przejmują maluszka na chwilę :) albo tatuś zaciska pęcherz 😎 no co, my znosimy 9 miesięcy niedogodności to jak przez 2 h siku potrzyma to nic mu nie będzie 🤣

Ja stwierdziłam, że przecież nie mam żadnego idiotycznego zadania na wolny wieczór i poleciałam na spontanie wyrwać buraki. Uciekłam z ogrodu po 5 minutach bo komary dosłownie chciały mnie pożreć żywcem 🫣🫣🫣

Więc jestem poniekąd zmuszona aby nic nie podziałać wieczorem i mi z tym dziwnie bo zaczynam zamulać 🥲 więc albo zacznę dziergać sweter na jesień albo będę malować po numerach bo mam niedokończony obraz.
    Wiecie, mimo, że mąż wyjeżdża od ponad 1,5 roku to wcale nie przywykłam do samotnych wieczorów i codziennie wyszukuje sobie jakieś zajęcie na czas gdy dzieci śpią bo inaczej siedzę na kanapie i gapie się w ścianę nie wiedząc co ze sobą zrobić 🙄
    Czasem w akcie desperacji nawet konsole potrafię odpalić byle się czymś zająć i nie siedzieć bezczynnie samej 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, dzięki za przepis. Zapisałam screena, choć wydaje mi się że kiedyś z podobnego robiłam. Ale przypomnę sobie!

Co do skurczy łydek to ja biorę 2x2 aspargin i do tego co drugi dzień smaruję łydki maścią z heparyną (mimo, że biorę zastrzyki). I ten zestaw mi pomaga. Do tego staram się polegiwać z nogami w górze i namaczać w chłodnej wodzie stopy. Do pracy czy na zakupy chodzę w adidasach i wygodnych spodniach. Nic więcej nie doradzę prócz konsultacji z lekarzem. Trzymam kciuki aby odpuściło, bo to meeega nieprzyjemne. Może mała jakoś niekorzystnie się ułożyła i na coś uciska?

Sara, ja lubię wieczory jak młoda zaśnie. Mam chwilę aby złapać własne myśli, w ciągu dnia nie mam czasu dla siebie. Mam wrażenie, że każdy mój dzień jest taki sam - praca, zakupy, jakaś zabawa z młodą. No, w roku szkolnym jeszcze czasami zad.domowe... potem telefon z mężem i spanie.
    A w konsoli nie ma nic złego, sama czasami gram 😎.

Rozwaliły mnie lęki waszych mężów. No, ale coś w tym jest. Tyle miesięcy znosimy niedogodności, to maz Kasio da radę znieść pełny pęcherz 2h 😂.
    Agentka, Twój niech korzysta, bo potem jak mała podrośnie to kangurowanie nie będzie takie przyjemne dla niego jak te pierwsze - niemowlaczki lubią złapać mocno za włosy przy twarzy, więc czemu nie za te na klacie 😂.

U nas kangurowanie te 8 lat temu wyglądało tak, że położna pomogła ułożyć córkę mojemu na klacie i poszła. Opisywał, że noga mu zdretwiala a bał się poruszyć, póki nie wróci położna 😂🙈.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime z tym zaciskaniem piąstek przez dzieci jest niezła jazda 🫣 my z mężem oboje mamy tunele w uszach i kiedyś Tolka jak była malutka to wsadziła łapkę i musiałam biec męża ratować 🙈

Co do czasu dla siebie to ja nienawidzę bezczynności i bezproduktywnosci. Mnie nicnierobienie totalnie męczy i irytuje 🤦🏻‍♀️ dla mnie "czas dla siebie" to wieczorne podlewanie ogrodu, jakieś tam inne drobne prace czy choćby sprzątanie. Wystarczy, że nikt mi nie stoi nad głową i nie terkocze. Dla mnie odpoczynek jest wtedy kiedy nikt do mnie nie gada ale ja fizycznie się czymś zajmuje

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio a może spróbuj łykamć magnez i potas w innej postaci, to że piszą że jest łatwo przyswajany nie znaczy że akurat u Ciebie też 🤷‍♀️ takie 2w1 to np potazek mag, ale nie wiem jak z ewentualnym dawkowaniem. Ja zażywam osobno magne b6 forte i kalipoz.
    Mnie skurcze same z siebie nie łapią ale właśnie jak rano chce się rozciągnąć to wtedy coś próbuje i mam swój sposób może i glupi ale działa 😂 jak się przeciągam to palce stop muszę ciągnąć w górę, bo jak dam w dół to właśnie wtedy chce mnie skurcz łapać 😉

No trochę mnie zaskoczyłaś z tym że mnie pierwszą obstawiasz do rozpakowania 😳😄

A co do kangurowania to mój chłop kiedyś z pracy przyszedł prawie że z pretensją że mu nie powiedziałam że jest coś takiego jak kangurowanie i dopoero od kolegi sie dowiedział😅 i jest nastawiony baaardzo na to 😉 a na jednej porodówce z dwóch które mam najbliżej jest możliwość że to tata odbiera poród oczywiście pod okiem i w asyście położnej, jeszcze tego nie przegadaliśmy ale jestem prawie pewna że on byłby chętny 😊

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, zapomniałam dopisać, ale ja mam właśnie taki sposób na skurcze, jak Ty Longanimity :) Podciagam palce w górę i prostuje stopę, wtedy jak ma się coś zacząć nawet to przestaje, bo jak rozluźniam to z rana czuję, że ma ochotę się łydka przykurczyć.

Z tym odbieraniem porodu szacun dla męża, mój właśnie wolałby nie widzieć szczegółów.
    Co mnie zaskakuje, bo on w swoim życiu różne rzeczy widział, ale wydaje mi się, że on na bliskich osobach woli widzieć mniej. Kojarzę, jak kiedyś zemdlałam to stracił głowę mimo ze w pracy musi być super opanowany i jestem pewna, że na obcym by dokładnie wiedział co i jak 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś myślę, że Sara może nam wątek porodowy otwierać :)

Ja zawsze chciałam mieć wakacyjne dziecko, więc ogólnie nie obraziłabym się za sierpień jeszcze, ale no macie rację, że to szybko naprawdę. Każdy tydzień w brzuchu, to dobrze dla dziecka :)

Z drugiej strony mam jakieś takie marzenie, zeby dzidziuś urodził się w dzień z 6 w dacie ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ